K-report
 

Archiv do 11.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Doprava v jižních Čechách » Staré archivy » Archiv do 11.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2173
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 21:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maqig: Tak to souhlasím. Busy od vojáků jsou ve většině případů zárukou bezvadného stavu a v mnoha případech původní...

Busmaniac: Ta pětka v nátěru Jihotrans není pětka, ale šestka. Má již odstraněny "násosky" ze střechy. Je to původně LC736.00 předělaná na turbo. Původní SPZ byla CE 60-17.
Ještě počátkem roku se objevovala na výlukách na Táborsku.... Je jí docela škoda, byla ještě ve slušném stavu.

Martin: Co naděláš... Holt to tu někdo objevil a ostatní, co je to zajímá, se toho chytly. Pro mě třeba je to zajímavý studijní materiál. Majitel je po vysvětlení docela tolerantní.

Jinak doporučuji si blíže prohlédnout tu zelenou předělanou šestku, větší hnus jsem snad neviděl.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23887
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 21:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta přijde docela divná i mně a to už je co říct .
Mmch, neviděl jsi poslední dobou někde jezdit Poppův CE (ten modrej s bílým „pruhem”)?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2175
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 21:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Myslíš tenhle?
 
Tak ten jsem již hodně dlouho neviděl. Ono Poppí busy poslední dobou vídám hodně málo, občas se na té jeho lince do ČB mihne ta bílá LC736 a nebo modrá LC735 BVA. Ostatní, zejména atmosy (a červené ST) jsem hodně dlouho neviděl....
Snad je ale ještě má, přeci jen je to takové muzeum...
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1559
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 22:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

červenou ST jsem viděl nedávno projíždět přes ČB (jel po Sadech), taky se mi zdá, že ten Popp je tu nějakej vzácnější.
Už je po všem, už o tom můžu mluvit....
P.S. A hlavně to nikomu neříkejte.....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23892
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 22:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, přesně ten...
Červenej jezdí, o něm přehled mám :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 02:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta zelená zemanova zbastlená LC736 mě zas tak strašná nepřijde. Slyšel sem, že je to něco podomácku dělanýho,--- Ale má to tu přední masku nějakou pokroucenou. No po tom co sem viděl na Slovensku mi to přijde celkem normální. Holt klasická sedmistovka už neni nejnovější, a tak se dopravci snažej ze starých busů dělat nový.... Ale sám nejsem příznivcem podobnýho bastlení...
http://busmaniac.webz.cz/ - rozsáhlá fotogalerie autobusů
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 14:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TAA 24-66 má novou CVR. Graficky celkem ujde, ale moc jsem nepochopil, na co vlastně je, asi nějaká herna.

Taky poslední dobou pozoruju, že se ve vozech začínají objevovat označovače jízdenek i u předních dveří. Jsou to nejspíš strojky z vyřazených vozidel a je to podle mě dobrý nápad - ono nastoupit vzadu, prodrat se k řidiči pro jízdenku a pak zase zpátky ke strojku...
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 16:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TAA 24-66
 . Koukal sem že Commet nakoupil plno nových Citelisů. Jejich RZ jdou pěkně po sobě. Má i kloubáka, ale toho sem v garážích nezastihl.
 
 
 
 
http://busmaniac.webz.cz/ - rozsáhlá fotogalerie autobusů
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 17:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b + BUSMANIAC: na TAA 24-66 je to stejná reklama, která je na budějovických trolejbusech 17 nebo 41.
BUSMANIAC: ano, loni z programu SROP zakoupil 4 standardní vozy a dva kloubové
Už je po všem, už o tom můžu mluvit....
P.S. A hlavně to nikomu neříkejte.....
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2178
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 18:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac: tak se dopravci snažej ze starých busů dělat nový - tak takovéto snažení si představuji trochu jinak. Pokud mám udělat alespoň na oko nový autobus, tak v první řadě udělám vnitřek, což poznají nejvíce cestující, pro které je autobus určen.
Pokud mi přijede na zastávku autobus, který ma sice vnější vzhled jako nové autobusy, ale vlezu dovnitř a tam se propadnu do starých koženkových sedaček a držím se nevzhledných šedivých tyčí ukotvených ve staré podlaze, tak si opravdu nebudu myslet, že je to nové vozidlo, i když to má předek z kdo ví čeho. Pokud se vnější design ponechá a zmodernizuje se hlavně vnitřek (nové sedačky, madla, obložení, podlaha...) tak potom teprve cestující pozná změnu. A několikrát jsem byl svědkem, že lidi při nástupu do generálkovaného vozu v DPmČB prohlásily, že je "nový". Což se o podobných paskvilech vyjíždějících ze Zlineru s novými čely říct nedá. Jako vzor bych uvedl generálky vozů u DPmČB a líbí se mi i pražské T3R.P, kde se zachová starý design a zásadně modernizován je vnitřek....
V případě tohodle zeleného bastla se jedná pouze o klamání cestujících a zbytečně vyhozené peníze.

R_b: Koukám, že si měl stejný problém jako já u budějovických vozů, na první (ani druhý) pohled jsem nebyl schopen rozluštit, na co vlastně reklama je....

Busmaniac: Ty Citelisy jsou z loňska, viz MD č.6/2005. Pokud mě paměť neklame, všechny by již měly mít reklamu, snad mimo kloubáků.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 18:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil:Ale třeba bastly Bus Vysočiny jsou vcelku pěkný i ve vevnitř,jen ten zadek se mi moc nelíbí.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 19:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

švarc: To souhasím, přeci jen vysoké sedačky z luxu a celkově inovovaný vnitřek se mi docela zamlouvá, i když zadní čelo z KARSu je opravdu nic moc.
Spíše jsem myslel generálky ve Zlineru, jezdící např. u ČSAD Střední Čechy apod. Ale i Kars dělá podobné "jakogenerálky", viz jedna B741 ex Ostrava v České Lípě. Má nová čela, ale interiér beze změn, snad jen nová podlaha....
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 19:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: S tim samozřejmě souhlasim. Já osobně mám nejradši řadu 700. Nelíbí se mi tyhle úpravy. Ale pokud je to udělaný profesionálně z originálních dílů z KArosy tak to zkousnu. Bastlírny typu K**S dělaj dost hnusná ty zadní čela .... a ty hrůzy co se produkujou na Slovensku teda nemusim - jako třeba atmos s předkem 900 a pod. Jenže to že řada 700 je morálně zastaralá je fakt. Pořizovací cena rekonstruovaného autobusu je výrazně nižší a je to vlastnš novej autobus, kterej pár let poslouží. Když na to nabastlej modernější čela tak to aspoň i "modernějc" vypadá.
A "normální" cestující si žádá modernější vůz (aspoň na pohled.
http://busmaniac.webz.cz/ - rozsáhlá fotogalerie autobusů
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 20:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil:Myslím si,že ty karosy ČSAD Střední Čechy nejsou tak strašný,aspon maj nový sedačky-sice jsou jako u Karos C934,jinak interiér sem neviděl.Třeba se mi líbí Connexí karosy-nemusej mít ani nová čela,ale vevnitř vypadaj dobře-aspon podle mě.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23928
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 21:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HP:
Než moderní sedačky jako v MANu, to radši staré v C734...
Přijde mi stejně chybná modernizace Vrakosy jen zvenčí, jako modernizace parku vozy, které jsou moderní jen datem vzniku... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 21:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě jsou koženkové sedačky v městských vozech nejlepší, samozřejmě pokud nejsou potrhané a pořezané, hlavně z hlediska údržby. Hlavně když sem svědkem jaký kentusáci na tom seděj. Cca před rokem sem byl v pražském slintybusu svědkem jak nějakej starej dědek (chudák neudržel stolici) a skrz tepláky prosakující trus. V poloprázdném voze ho nenapaslo nic lepšího než si sednout na sedačku. JAk se to muselo krásně nasáknout do tý sedačky. No humus.
http://busmaniac.webz.cz/ - rozsáhlá fotogalerie autobusů
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23930
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 21:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch o tom starým autobusu (spíš už vraku :-() v Šindlovo Dvorech (z hlavní po hrázi k lesu) víte?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2180
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 23:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac: Pokud je vůz původní (řada 700), tak nemám vůbec nic proti koženkovým sedačkám. Naopak. A také zejména původní sedačky v C734 jsou podle mě nejpohodlnější sedačky v linkových busech vůbec. Nic lepšího jsem dosud nevyzkoušel. Snad jen, že jsou někdy až příliž měkké.... To samé LC.
Z plastových sedaček mám nejradši klasické hranaté Vogelsitze s nějakým potahem s plyše. Ty jsou i relativně pohodlné. Naopak sedačky Fainsa /např. v Manech/ nějak nemusím.
Spíš jsem to myslel tak, když se "modernizuje" stylem nová čela a interiér zůstane původní. To se mi nelíbí.
Ale nechme toho, já prostě nejsem zastánce přestaveb něčeho v něco jiného, zejména když se jedná o mé oblíbené Karosy 700 a tramvaje T3.

Martin: Známe.
Jedná se o RTO. Původem to byla nějaká laboratoř, údajně přímo z fabriky. Je to sice olezlý vrak, ale je docela kompletní. Teď se mi nechce hledat fotku, hodím jí sem kdyžtak zítra.
O kus dále, již skoro v lese po pravé straně stojí hodně špatný vrak vleku Sodomka D4 a o několik metrů dále je zbytek Ikarusu 280 č.290 ex DPmČB...
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23938
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 23:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ty jsem přehlédl... Zajímavej les, obvykle by tam člověk hledal spíš houby nebo borůvky
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 21. července 2006 - 11:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem dnes potkal stříbrnou BOVU patřící CK Máj. To je novinka, ne?
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 21. července 2006 - 14:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolem druhé hodiny Budějovicama projíždělo ŠDéčko Kukly a vezlo nějaké cestovatele s karimatkama. Mám rád, když můžu vidět historická vozidla v běžném provozu a ne jen někde vystavené.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 19:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nevím, měl STTrans taky 15m Arese? Jestli ne, tak teď ho má. Posledních několik dní na lince do Brna.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 19:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: Neměl, takže novinka.
Už je po všem, už o tom můžu mluvit....
P.S. A hlavně to nikomu neříkejte.....
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 19:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vida, mě to k těm Strakonicím nějak napasovalo. Ještě zkusím zjistit RZ. Jo a potkal jsem ho v Táboře u mrazíren a ne na Chýnovské, kudy jezdí autobusy od Jihlavy/Brna. Asi si s ním netroufnou na ten malej kruháč "Na mýtě"
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 23:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska dopoledne si to šinul Commetí atmos 2C1 0011 směrem na Ml. Vožici. Měl za oknem ceduli "smluvní doprava". Tak si řikám že je to vlastně jediné LC řady 700 u Commetu ...
 
http://busmaniac.webz.cz/ - rozsáhlá fotogalerie autobusů
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 11:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo a já kdysi jel s jednou Comettí LC736 z Itálie (do Itálie tehdá rovněž Táborskou C935), ale je to nějakých šest let zpátky...
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 16:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je opět jediná, protože před jejím zakoupením už u Comettu žádné LC700 nebyly. Je to velice zachovalý a hezky udržovaný vůz .
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 16:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

STTRANS bude mít dva a oba s klimou, ten druhej na Prahu
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 21:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ty jsem přehlédl... Zajímavej les, obvykle by tam člověk hledal spíš houby nebo borůvky

To já tam tenkrát před dvouma rokama dělal to samý, byl jsem z toho Ikarusu na větvi a kamarád taky, řekl mi že to se mu může stát jen se mnou, že najde v lese místo hub a borůvek Ikarus. Kousek dál se spolu s vlekem B4 nacházel i vrak Fiatu 126P.
To zubní RTO v Šindlových dvorech je dodnes využíváno jako místo pro výkup borůvek.

(Příspěvek byl editován uživatelem Macek.)
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 09:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Sttrans má Arese? No to je skvělá zpráva! Navíc s klimčou, jen tak dál!
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 11:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vám zjišťuji, že jsem v jižních čechách už dlouho nebyl. Časem napravím, ale teď ne. Hlavně zjistěte někdo SPZ (pardon RZ) a dodejte fotku.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 23:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MF DNES Jihočeský (Jižní Čechy)
Lidé zabránili stěhování nádraží

Písek - Písecká radnice chtěla přestěhovat mininádraží pro autobusy z Žižkovy ulice do Harantovy ulice, kde by vzniklo nové místo parčíku. Stovky obyvatel se ale podepsaly pod petici, že nádraží blízko svých domů nechtějí. Radní tak nyní slibují, že nic se stěhovat nebude.

Vnitroměstské nádraží v Žižkově ulici jsou víceméně jen autobusové zastávky v řadě za sebou, lidé pak stojí na chodnících. Radnice chtěla proto přestěhovat nádraží o ulici východněji, na místo zhruba pět set metrů vzdáleného parku. Lidé z okolních domů se ale postavili proti.

„Už nyní je tady hluk, jezdí tudy nákladní auta, je tu prach, smog a nedají se ani otevřít okna do ulice. K tomu ještě tady mít autobusové nádraží a zrušit jeden z posledních parků? To je nesmysl,“ řekla třiasedmdesátiletá Anna Blechová, která už sedmačtyřicet let bydlí v domě přímo vedle parku a petici také podepsala.

Písečtí radní a zastupitelé se budou peticí teprve zabývat, ale už nyní je jasné, že nádraží zůstane v Žižkově ulici.

„Šlo jen o pracovní návrh, jak lépe využít autobusovou dopravu. Vzhledem ke stovkám podpisů mají radní na stole návrh, aby ukončili veškeré kroky a ponechali nádraží v Žižkově ulici,“ řekl starosta Písku Luboš Průša.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy
Autor: (vj)

****
A tady ještě přidávám odkaz na mapku

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 26. července 2006 - 14:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes jsem potkal v ČB novou SORku C 10,5 rz: 3C0 2745 patřící ČSAD ČB. Je ještě bílá, bez firemního nátěru. A bohužel má ta naprosto "úžasná" nová přední světla.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 26. července 2006 - 14:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz - nemá Kovařík (linka Č. Krumlov - Praha) něco společného s někdejším Řezníčkem? Kromě podobného stavu popelnic, se kterými tu linku provozuje... I když právě ty vraky / ten vrak (?) mě na tuhle myšlenku přivedly/přivedl.
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 26. července 2006 - 17:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: ta sorka sem jezdí už týden, vidím ji každý den
Kovářík s Řezňou nic nemá.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 08:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netuší někdo, jestli JIHOTRANS nasazuje na linku do Prahy autobus s klimatizací? Uvažuji o jeho použití dnes dopoledne.
Díky.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 10:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_k: Zalezi na tom, jakou linkou se do Prahy pojede. Pokud pres Tyn nad Vltavou (CB - Tyn - Tabor - Praha) tak tam je temer jiste nasazeni jedne z C734 v dalkovem provedeni, ktere klimu nemaji. Resp. nikdy jsem na teto lince nic jineho nevidel.
Pokud to bude linka pres Tabor, je vysoka pravdepodobnost, ze vuz bude mit klimu, budejovicky zavod tam vystavuje LC736.1022, LC735.1031, Ares 12 (jen ty novejsi), nebo nekdy C735.1031. Vsechny klimu mají. Takze bych osobne volil linku CB - Tabor - Praha bez zajizdeni do Tyna.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 10:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, měl jsem na mysli přímou linku přes Tábor (do vlaku na koženku se mi v tomhle vedru moc nechce). Tak snad se mi to podaří stihnout.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 15:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak strakonický Ares, který jezdí na Brno má RZ 3C2 6062.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24381
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 20:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mi Jirka psal, že se jim u Tábora bus uvařil a dál jeli Vrakosou z Tejna...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 07:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo bylo to CE 81-54. Pokračovali Tejnskou, která jela ve 12 z Tejna
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 15:53:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

C744 IBBRABUSSu Dobev opět v provozu. Jezdí na výluce Strakonice - Ražice. Včera jsem se s ní skoro i svezl - už jsem seděl uvnitř, ale přišel řidič, že pojede místo rychílku PM - ČB a kdo chce stihnout přípoj na Písek, musí tím autobusem vedel - LC736

A jinak MHD Strakonice:
Na lince 1 Citybus (+ přejezdy na 3), na lince 2 MAN SL223 1C5 3796, odpoledne ho vystřídal Citelis, v závodě odstavená B732 s CVR Prima, ale tu druhou (Český rozhlas) měli někde zašitou.
Stál tam i Ares - asi ten "brněnský" (na Brno jela klasika C935), takže "pražský" ještě nedorazil.
A odposlechnuto z rozhovoru mezi řidičem a cestujícím - "když jsem se sem v 80-tém roce přistěhoval, tak jezdila i sedmička, to byly ty různe výpomoce ...". takže v minulosti měla asi MHD až 7 linek.

Pak jsem se ještě zastavil v Písku. Jezdila obě Citara, na AN odstavená B932, ale jen dvě B732 - měli by být tři ne? nebo mi něco uniklo?
Dále tam probíhají dvě výluky - most na staré budějovické výpadovce - objízdná trasa pro linky směr Semice a Smrkovice a pak se staví kruháč u nového Tesca a nejezdí se k nádraží - autobusy se točí na AN.
Na zastávkách jsou taky vyvěšené letáčky o změně všech druhů jízdenek od 1.8. Ceny zůstávají, ale bude jiná grafická podoba a budou tištěné na ceninovém papíře. To mě osobně dost potěšilo, že se s předprodejem počítá i do budoucna , protože jse spíš čekal, že to dřív nebo později zruší.
A pak ještě jedna věc mě trochu zarazila. Citaro "B" má u předních dveří dva elektronické označovače - nevím přesně typ, ale asi SAVS - se zaslepenými otvory. Původně jsem myslel, že s výměnou jízdenek zavedou i nové strojky, ale nikde o tom není ani zmínka a i ty nové jízdenky mají podle vzoru normální "MOC šachovnici". Tak nevím...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2188
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 19:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: Zajímavé informace.

Ve Strakonicích, když jsem tam byl naposledy, byly vozy přiděleny tak jak píšeš, plus B732 Český rozhlas jezdí výhradně na lince 3 v PD. Jak je tomu o prázdninách netuším.
Jinak mě docela mrzí, když se na MHD zde objevuje neustále jeden Man. Přičemž jedna B732 se většinou motá v závodě a další byla prodána do Prahy. Působí to na mě divným dojmem.
Opravdu v minulosti bylo ve ST více linek, mám takový pocit, že více než 7. Ale to bych musel trochu zapátrat.

Písek: Měly by tam být dvě B732 (1C9 8281 ex DP Liberec a 1C6 5164). 1C6 5219 byla prodána již vloni počátkem roku. Takže dvě B732 sedí. Ohledně Písku jsem něco zaslechl o Soru NB12, takže se nechme překvapit. O změně jízdenek vím, ale nevím, že by se měnil způsob označování. Mělo by zůstat MOC, ale je tedy možné, že se objevil nějaký nový výrobce (P.S. SAVS by to být neměl, tan již dávno skončil).
Jinak samozřejmě zachování placení jízdného mimo vozidlo v Písku vítám.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 19:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad J. Pribil: prosím nevíš bývalé ev číslo té Liberecké Karosy v Písku? A to šlo předpokládám přes Zliner?
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 20:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend: Ano, GO Zliner v roce 2003. B732.1654 č.325 ex DP Liberec.
 
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 20:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky moc, to je pro mě nová zajímavá informace ...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2190
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 21:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend: Není vůbec zač.
Ale samozřejmě bych to bral s rezervou, známe Zliner. Na rámu je sice vyraženo výrobní číslo ex Liberecké 325, to ale nemusí nic moc znamenat. Ve skutečnosti se může jednat o cokoliv jiného. Papírově ale je v Písku.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martinhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 21:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Druhý strakonický Ares stál ve čtvrtek v areálu dopravce, bohužel na tak zapadlém místě, že jsem viděl jen střechu (takže RZ ani omylem) - možná je to ten na fotce na jejich webu http://www.sttrans.cz/frames.asp?ids=5. Ale 3C2 6062 stál tou dobou na AN po příjezdu z Brna, takže aspoň vim, že jsou opravdu dva.
K linkám MHD: Pokud mě paměť neklame (tou dobou jsem ve ST bydlel, ale byl jsem malej), bylo v 80. letech ve ST ne nejmíň 7 linek, ale právě 7. Trochu si vybavuju směry (všechno asi jezdilo od nádraží ČSD): 1 a 2 někam na Habeš (nebo jak se to tam jmenuje, prostě na sever), 3 do Katovic, 4 do Řepice a Rovné, 5 do St. Dražejova, 6 asi do Modlešovic, 7 do Nového Dražejova. Co si vzpomínam, tak 3, 4, 5 a 7 jezdily Ikarusy, ostatní Karosy.
Martinhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 21:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě doplnění: Ten odkaz nefunguje úplně tak, jak jsem čekal, fotka je v sekci Pravidelná doprava...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2192
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 22:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martinhd: Mám tušení, že v minulosti bylo jeden čas opravdu více linek, něco mi říká, že i více než 7. Ale to jsou jen spekulace. Pokusím se zjistit více.

Českokrumlovský atmosféráček je opět odstaven v kopřivách (skoro doslova). Na rozdíl od posledního odstavení má SPZ a je kolem něj posečíno.
 
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 16:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nevím jestli se mi to nezdálo, ale dnes jsem potkal další SOR C10,5 patřící ČSAD ČB, ve firemních barvách, ale s rz 3C0 2744. Je možné, že jich je víc, nebo jsem jen blbě koukal?
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2212
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 18:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Možné to není, je to tak. Já dnes viděl 3C0 2745 již ve firemním a chvíli poté i 3C0 2744.
A mám pocit, že jsou v každém závodě po jednom, podobně jako byla rozdělena poslední série 2C9 2992 - 2C9 2997.
Stejně se mi ty nové Sory nelíbí. Je to jak když tomu někdo šlape na hrb a Sor z toho valí oči....
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 22:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes vyjel na linky Ikarus 280.87 TAA-39-99 po větší opravě v bílém laku.

Teď už vím, proč jsem ho tak dlouhou dobu neviděl a jeho posádka jezdila na kloubových linkách s TA-96-57
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 06:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno jsem jel JIHOTRANSí C734 (konkrétně CE45-53) a všimnul jsem si, že má řazení také zrcadlově převrácené. Myslel jsem že to měly jenom ATMOSy. Nevíte někdo jestli to je nějakej bastl, nebo to není jen typickým znakem ATMOSů ?
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 10:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: těžko říct. CE 45-53 je klasický turbo v.č. 21 202/1988. Ale že by to mělo atmosférácký řazení... No možný je všechno.
http://busmaniac.webz.cz/ - rozsáhlá fotogalerie autobusů
Turbokompresor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.73.60
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 14:44:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulisa razeni nijak nesouvisi s tim, jestli je motor preplnovanej nebo nepreplnovanej.
To, ze se seslo X veci pri jedne vetsi modernizacni vlne (ve ktere byla i kulisa razeni a montaz modernizovaneho motoru s doplnenym turbodmychadlem) spolu nutne technicky nemusi souviset a taky ze ne.
Krom toho, turbodmychadlo se doplnovalo bezne i na upravene vyfukove potrubi ML635 (tzv. "male turbo"), cili na ty vase "atmosferaky".
A v neposledni rade posuzovat nejakou skoro 20 letou hajtru, ve ktery nezbylo temer nic puvodniho...
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 17:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Kukla, nasadí svého Erťáka na linku 132101 do Týna v sobotu. http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=2227
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 22:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sem dnes po dlouhé době kouknul na www stránky COMETTu, musím říct, moc pekny fotecky starejch busů, které přidali, i atmose TA 76-50
http://www.comettplus.cz/divize2_cz.html v sekci Jak dříve
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 23:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hmm.pekny stranky. Oživilo to moe vzpominky na stary taborsky busy. Ta LC 735.00 s reklamou na ck Saturn byla na nějakých reklamních letácích eště za dob ČSAD kolem roku 1992 nebo 93. C 734 TA 82-61 vůbec nepamatuju. Jenom TA 82-10 a TA 82-11...
http://busmaniac.webz.cz/ - rozsáhlá fotogalerie autobusů
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2223
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 09:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirbusak: Pěkné, opravdu pěkné fotky. Kéž by se něco podobného objevilo i z historie ČSAD České Budějovice, dnes Jihotrans.
Ta LC735 s reklamou nemá chybu.... Krásný vůz.

Busmaniac: TA 82-61 dojezdila, není to tak dlouho. Já jí ještě pamatuju. V podobném nátěru bylo ještě jedno céčko.
Já naopak nepamatuju tu šestku TA 98-98. Vypadá velice pěkně, po mírném tuningu. Ta asi ještě někde bude jezdit....
Ale i ty RTO a ŠM jsou
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace