K-report
 

Archiv do 19.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Staré archivy » Archiv do 19.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 11:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tak nějak uvedu můj celkový názor na vozový park autobusů PMDP.
Generálkované/modernizované B731/732 jsou až na větší hlučnost oproti původním vozům podle mě ideální autobusy pro městskou dopravu v našich podmínkách a to nemyslím jen zeměpisných. Akorát mě vadí, že jezdí automaty na linkách 5x. Dobře větrají a celkem dobře i topí.
Citybus/Citelis...velmi dobré nízkopodlažní busy...akorát ta servisní náročnost je asi větší.
Myslím si však, že by Plzeň neměla nakupovat jen NP busy...1. méně místa pro cestující a hůře obestavěný prostor, 2. cena a za 3. mě nepřijdou zase tak využité, to bych raději kupoval/přestavoval trmvaje na NP. Akorát to jsou autobusy, kde se počítá s klimatizací na léto a teplotama v zimě nad mulou.
21 Ab...nejhorší plzeňské autobusy...hlavně ta první dodávka...no comment...jediné dobré na nich je snad to, že celkem dobře větrají.
Solaris...celkem povedené nízkopodlažní velkokapacitní vozidlo...akorát se s ním musí umět jezdit, co ne každý řidič umí...a to topení je taky horší.
Sor...na méně frekventované linky velmi dobrý autobus, možná manuál by byl lepší.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 11:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ještě je tu spotřeba a ta u Citybusu nezní zrovna lichotivě. Mám dojem, že je u Citybusu větší než u 15m Solarisu.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 12:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H_Š:
Tak o tom, že je spotřeba u Citybusu docela vysoká jsem věděl, ale že by mohla být větší než u 15m Solarisu, to jsem opravdu netušil.
Neví tady někdo konkrétní průměrnou spotřebu Citybusů a Solrasů v Plzni?
Zajímá mě reálná zkušenost z plzeňského provozu...tabulky ne.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 12:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak je to vůbec možné, že Citybus má větší spotřebu než Solaris???
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 14:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli je někomu líto, že nehoří nic jiného než 21Ab, stačí si zajet do Košic...
No a?
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 16:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak je to vůbec možné, že Citybus má větší spotřebu než Solaris???
Protože Renault
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 17:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a komu je libo táboráček z Citybusu může zajet na Kladno!
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 18:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DPÚK zase vede hořící Sory Ekobusy..
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 23:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak je to vůbec možné, že Citybus má větší spotřebu než Solaris???

Citybus má jinak uložený motor a převody jdou přes několik kardanů. Zde je ztráta asi 20 % U 15m Solarisu je nižší taky proto že 15m a 12m Solarisy mají stejný motor a převodovku. Co jsem zaslechl, tak jsou 15 metráky poruchovější, alespoň u nás v ČB. Jak slouží Solarisy v Plzni?
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.122.178
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 20:44:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v plzeňských ulicích kloubový prešovský 25Tr Citelis na zkušební jízdě.Ta podlaha v kloubáku 463 po VP je opravdu záplatovaná,částečně je potažena novou hmotou,částečně jí zůstal původní sešlapaný gumový koberec.Jinak ještě novotou vonící vůz jezdí dobře.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 21:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Milanm: co je to za kravinu že se do NP busu vejde míň lidí, to je Tvůj subjektivní dojem nebo máš fakta? Osobně totiž žádný rozdíl nevidím. A manuální převodovky v MHD jsou v dnešní době opravdu archaickým prvkem.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 09:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ondrys: je to nejen můj subjektivní dojem, třeba se lidí vejde cca stejně, ale NP bus působí stísněněji
neobhajuji manuální převodovky na úkor automatů, ale musíme si uvědomit v jakém provozu se autobusy provozují
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.188
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 17:54:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Automatická převodovka ve městě rozhodně pomáhá snižovat únavu řidiče. Vím jaké to je, když člověk najezdí (byť s osobákem) desítky kilometrů po městě během jednoho dne.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 21:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastimil Leška: Otázka, nakolik vedou třeba linky 32 nebo 5x po městě... Ona řvoucí Vrakosa 731, které automat v kopci nad Zábělou stále přeskakuje z 2 na 1 a zpátky, spíš přivodí řidiči infarkt než by mu snížila únavu ;-)
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 22:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm: "ale NP bus působí stísněněji " takže to je subjektivní, a je to dané také utopenou uličkou mezi sedačkami na podestách, vysokým stropem, nebo jinak řešeným prosklením hlavné v zadní části (porovnávám Citybus vs. Karosa B731/2). V interiéru Karosy není tolik vizuelních překážek jako v Citybusu, a tím působí vzdušnějším, prostornějším dojmem, ale lidí se tam nacpe zhruba stejně.
Wlasta: ano, ale v dnešní době už jsou automaty vymakané, a kupovat nové manuály je chyba. Mě osobně jako cestujícímu vadí víc to neustálé přeřazování manuálu než přeřazování automatu.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 22:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak most U Jána je již téměř trolejbusově zatrolejován. Chybí hlavně tramvajové křížení (trolejbusová trolej je zatím nad tramvajovou) dokroužit oblouček ke křížení a napojit na pevno na zbývající síť (zatím je to tam jen přes izolovaná očka).
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 23:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jak tak koukám na tu 282 tak by jí taky víc slušelo číslo bez rámečku... (stejně jako má 280)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 09:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Wlasta: plný souhlas
ad Ondrys: Máte pravdu, že dnes jsou automaty vymakané, také jak jsem psal, že nejsem proti automatům v autobusech MHD. Ale DP by měly tvořit turnusy zvlášť pro vozidla s automatem a zvlášť pro vozidla s manuálem podle linek. Na linky jezdící téměř mimo město nebo v méně náročném provozu nasazovat manuály a na městské linky v náročném provozu automaty, aby pak nedocházelo k těm skutečnostem jako B731, 21Ab nebo Citybus na 31, 32, 33 /do Touškova/, 5x a noční linky. To je podle mého zbytečné vyhazování prostředků a horší kvalita přepravy /ta kvalita přepravy kromě Citybusu/.
Prostě nakupovat nové autobusy podle toho, co právě potřebuji, budu potřebovat, a jak se to bude užívat a ne podle nějaké pitomé směrnice o NP busech.
Na to třeba za x, možná xy let, doplatí právě obce v blízkosti Plzně, až tu budou jen Citybusy/Citelisy, které mají spotřebu ještě jednou takovou než např. B732, B932, B952 apod.
A my si zaplatíme více za jízdné/předplatné.
Karel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 10:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera a dnes jezdí na zkušebkách po Plzni budoucí plzeňská 24Tr ev.č. 506. Ve čtvrtek 17.8. by měla (??) vyjet na zkušebky první mariánskolázeňská 24Tr.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 12:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a v úterý jsem zachytil Prešovskou 25tr tak až se odhodlám a nahraju ji do počítače. Tak snad bude hodna ke zveřejnění tady...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 17:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys:Pokud jede s autobusem profík,tak ani nepoznám,že přeřazoval(u manuálu).
Pravda je,že ne každý jezdí(řadí) dobře-aspoň vizitka řidiče.
S automatem může jezdit každý.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.53.82
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 11:25:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče SORů, v Plzni jsou dobré akorát na linkách 32 a podobných. Zato v Jeseníku jezdí na lince MHD do lázní dokonce plyňáky SOR Ekobus. Oproti plzeňským jsou vcelku dobře vybaveny - sedadla s lepším potahem, 3 vnější BUSE a místo vnitřního je překvapivě plazmová obrazovka, která ukazuje šestimístné číslo linky a nejbližší 2 zastávky. Přední dveře mají dálkové ovládání, řidič je zvnějšku otevřel na vzdálenost 50 metrů. V Jeseníku jezdí autobusy v širokém intervalu 15 - 90 minut a obzvláště odpoledne jezdí přeplněné. Kopec s 12% stoupáním Bus sotva vyjel. Na 5 km trati se platí dost drahé jízdné 12 Kč, oproti Plzni dostane cestující lepší komfort a řidiči jsou ochotnější. Narozdíl od Plzně jim nevadí, když cestující v narvaném busu stojí nalepeni na prvních dveří, takže v Plzni je pouze lenost brát cestující předkem a že by řidič neviděl na zpětná zrcátka je prostě výmysl. Všechny vozy místního ČSAD na linkách MHD i dálkových mají BUSE, skoro všechny nástupní zastávky jsou narozdíl od Plzně kryté.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 13:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad James Bond: Pro město jako je Plzeň jsou ty Sorky opravdu vhodné na linky jako 26, 32 apod. Myslím si však také, že taková výbava jako mají v Jeseníku je až zbytečná.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 16:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem dneska vystoupil z trolejbusu na Mikulášském a říkám si, kde udělali soudruzi z NDR při uzavírce Slovanské chybu..... Fronta aut už z toho Mikulášského, směrem na Koterovskou... Myslím, že mohli nechat tu Slovanskou průjezdnou alespoň v jednom směru, třeba jen pro IGK, zůženým pruhem a s deseti retardéry před přejezdem kolejí, pořád by to bylo lepší než současný dopravní chaos...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 19:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nějakým způsobem s využitím silnice okolo papírny by to asi provést šlo, ale já to považuju za zbytečný komplikace
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2147
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 00:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ja jsem byl zas nadsenej kdyz me dnes dopoledne v doubravce prisupela karosa misto tichyho, rychlyho a ekologickyho :-) trolejbusu.

to zase byl teda napad nasadit misto kloubu (trolejbusu) sóla (autobusy) a ani nezkratit interval (a vypravit tedy pochopitelne vic vozu).

kolik lidi to v tom nasem milem dp vymýšlí? staci na to jeden blb nebo je zapotrebi celyho tymu volu na hlavu padlych?

samozrejme, ze kdyz uz z doubravky prijede plnej autobus, na americky u tesca lidi zustavaji na zastavce, pac autobus neni nafukovaci, ze...

krom toho vozovy park soudkobusu, to je dalsi perla. co vuz, to jinej zvuk motoru a jina faze rozkladu. kdyz holt dilny na technicky stav autobusu kaslou, taxe nemuzeme divit. a ty 21Ab jsou navic takovy samorozsýpací...

zaplatpanbu, ze ta trolejbusova vyluka byla jen jeden pracovni den.
Tr24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 00:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pavel 2:krom toho vozovy park soudkobusu, to je dalsi perla. co vuz, to jinej zvuk motoru a jina faze rozkladu. kdyz holt dilny na technicky stav autobusu kaslou, taxe nemuzeme divit. a ty 21Ab jsou navic takovy samorozsýpací...




Víš,poločas rozpadu začal už při výrobě.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.141
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 12:23:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už v Šumavské byl autobus šestnáctka přeplněn. Taky tam někdo mohl dát alespoň solaris, když už není místo na kloubové autobusy. To v brazilské Curitibě (má velikost Prahy) jezdí dokonce autobusy dvoukloubové, ale cestuje jen pár lidí. Vůbec nástup je zajímavý, leze se do takového vyvýšeného proskleného tunelu, který supluje zastávku. Do autobusu se leze předními dveřmi přes turniket, platí se průvodčímu.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5102
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 14:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Plzni je pouze lenost brát cestující předkem a že by řidič neviděl na zpětná zrcátka je prostě výmysl

Ale on treba taky obcas ridic potrebuje koukat skrz predni dvere, treba kdyz vyjizdi z vedlejsi na hlavni - a pak uz to problem je, kdyz jsou schody plne cestujicich. Mam to vyzkouseno, muzes mi verit.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 20:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže v Plzni je pouze lenost brát cestující předkem a že by řidič neviděl na zpětná zrcátka je prostě výmysl.

Já bych tě s chutí kopnul do .
http://spvd.cz/skoda-bus/
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 21:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad James Bond: to snad nemyslis vazne
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 21:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Narozdíl od Plzně jim nevadí, když cestující v narvaném busu stojí nalepeni na prvních dveří, takže v Plzni je pouze lenost brát cestující předkem a že by řidič neviděl na zpětná zrcátka je prostě výmysl.
-myslen tento prispevek
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 23:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

abrum: to chce klid, nekteri diskutujici si obcas nevidi do ust. a rekl bych, ze jsou to porad ty samy jmena...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 23:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nicméně, bez emocí můžeme řešit, proč se teda jinde nastupovat do MHD předem může (KV, Praha), kde dělají soudruzi v PMDP chybu...
M. Pivoňka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 09:23:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych zde doplnil informace ohledně spotřeby Citybusu.

Je samozřejmě nesmysl, že Citybus má vyšší spotřebu jak Solaris. Spotřeba se liší provoz od provozu a např. v Praze mají Citybusy s motorem Iveco spotřebu 48 l. Zkoušený Solaris jí měl ještě vyšší.

Pokud by měl patnáctimetrový vůz nižší spotřebu než dvanáctimetrový Citelis, byl by Citelis naprosto neprodejný. Ze všech motorů dvanáctimetrových autobusů dopadají nejlépe motory Daimler-Benz, které mají spotřebu asi o 3 litry nižší než Iveca používaná v Citelisech.

Citybusy 1. generace s motory Renault měly velmi vysokou spotřebu, ale s motory Iveco mají asi o litr až dva nižší než Solarisy 12.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2433
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 11:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké motory mají Solarisy Urbino 12? S jakým výkonem?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 11:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je samozřejmě nesmysl, že Citybus má vyšší spotřebu jak Solaris. Spotřeba se liší provoz od provozu a např. v Praze mají Citybusy s motorem Iveco spotřebu 48 l. Zkoušený Solaris jí měl ještě vyšší.

Stejně je to vražedná spotřeba na rok 2006 a při dnešní ceně nafty.V Plzni např.po zrušení zastávky Malostranská na znamení stoupla spotřeba v průměru o 1 litr,tak to prý spočítali a já tomu i věřím.A je smutné,že např.erťáky jezdily v průměru 25 - 30 l.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 7-2004
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 11:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ta prodejnost Citelisu: No pochybuju, ze se rozhoduje podle spotreby, vybira se to kdo vi jakym zpusobem. Treba v Plzni by asi tezko koupili SU, nebo nedejboze ST, to by Skodovka s Karosou nedovolili ;)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 11:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Mr4k: Věř, že spotřeba je u dopravců hodně důležitý údaj.
ad.Libor_hh: To je ten pokrok. Ale teď vážně - větší délka, větší hmotnost, automatika, ekologie, rychlost - vždy je něco za něco.
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 7-2004
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 11:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: to jo, ale tak maximalne u dopravce, ktery si vybira novy typ vozidla do svojeho voz.parku, jinak uz si berou, to co maji.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 18:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je smutné,že např.erťáky jezdily v průměru 25 - 30 l.
Jak jezdily sám bys měl nejlíp vědět že když máš lehkou nohu tak se tam dostaneš taky

btw Zdá se mi že ta transfuzka z Buděk má asi nejlepší spotřebu...kolik to mohlo bejt an tich 160 km? 2 Litry?
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 20:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že když máš lehkou nohu
Martin 100:
Mohu tě ubezpečit,že loni naše RTO ujelo za 6 týdnů více než 6.500 km s průměrnou spotřebou 26 litrů,to si myslím,že je velice hezké.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 21:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart:Jaké motory mají Solarisy Urbino 12? S jakým výkonem?
K vozidlu jsou nabízeny motory DAF PE 183C1 (186 kW), DAF PE 228C (231 kW), MAN D 0836 LOH 03 (162 KW) a MAN D 0836 LOH 02 (206 kW) a automatické převodovky: Voith 854.3 a 864.3, ZF 5HP502C a 5HP5952C..
}}
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 21:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:Nicméně, bez emocí můžeme řešit, proč se teda jinde nastupovat do MHD předem může (KV, Praha), kde dělají soudruzi v PMDP chybu...

asi to bude tim, ze jsou tam slusnejsi a vychovanejsi cestujici(alespon v Praze)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 22:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libor-více než 6.500 km s průměrnou spotřebou 26 litrů,to si myslím,že je velice hezké.
No a nekazil ten průměr Martin? Víš že jezdí jako kráva
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.143
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 12:45:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nastupování předkem lze řešit bez emocí. V Jeseníku se nejenomže bere předkem (ono to jinak nejde, když má cestující povinnost zaplatit řidiči jízdné 7 - 12 Kč podle počtu ujetých stanic), ale navíc bral lidi až do úplného narvání vozu, lidé stáli i vepředu mezi dveřmi. Řidič přesto na zpětná zrcátka viděl a měl přehled o dění před i za vozem. Nebo že by řidič bral všechny cestující do úplného naplnění vozu proto, že mu každý člověk vynese peníze, kdežto v Plzni, když má lítačku, klidně může v noci čekat hodinu? Proč v Jeseníku může cestující při plném autobusu stát vedle řidiče a v Plzni to nejde? Cestující si platí drahé jízdné a taky očekává komfort odpovídající ceně. A ne že bude u Univerzity nebo o páteční noci lelkovat hodinu u Nádraží, v tom případě ať dp přijme víc řidičů a koupí víc vozidel, i kloubových.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5104
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 13:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by řidič bral všechny cestující do úplného naplnění vozu proto, že mu každý člověk vynese peníze

A ty myslis, ze ridic z toho neco ma? Muzu te ujistit, ze provize za prodej jizdenek jsou jen ve mestech s doplnkovym prodejem u ridice, Praha, Pardubice a tak - a je to 1 koruna z kazde jizdenky, za mesic z toho ma ridic max 50 - 100 korun. Ve mestech, kde si u ridice kupuje jizdenku kazdy, u CSAD apod. se zadne priplatky za jizdenky nevedou.

tom případě ať dp přijme víc řidičů a koupí víc vozidel, i kloubových.

Ty to vidis jak Hurvinek valku. DP neni bezna firma fungujici na plne komercnim principu, takze tenhle pristup tu zrovna moc neprichazi v uvahu.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 19:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč v Jeseníku může cestující při plném autobusu stát vedle řidiče a v Plzni to nejde?

James Bond: Víš co,tak se odstěhuj do Jeseníků,když se ti tam tak líbí.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 21:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond: pořád míříš vedle - problém nejsou zrcátka, ale výhled z vozu doprava při vyjíždění na hlavní. Zkus si někdy sednout za volant čehokoliv a podívat se tím směrem...
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 21:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agente, agente ... měl bych pro tebe návrh. Absolvuj jedno kolo ve špičce s některým s řidičů, určitě tě někdo rád pozve. A třeba se na věc budeš dívat trochu jinak.
Kupříkladu někteří řidiči mají takový zlozvyk na křižovatkách, že se nedívají jen do zpětných zrcátek, ale i doprava.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 22:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Což stále neřeší, proč to v Praze jde. A že by se to aspoň u nočních linek hodilo a bohatě vyplatilo, to víme všichni.

Já bych viděl problém v tom, co napsal Martin_J - že DP není běžná firma. Bohužel. Proto může s klidem rušit zastávky na znamení, když nafta padá z nebe (z městského rozpočtu), a dělat spoustu dalších kravin...
Driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 01:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neberou na stání vedle řidiče jen v Plzni,nebo
jsem se s tím nikde jinde nesetkal?

Libor hh:Stačí Jeseník město a necelé Jeseníky.
I tak přehnaná reakce.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 10:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I tak přehnaná reakce.

ad Driver: né,žádná přehnaná reakce.Tady se zase žvaní nesmysly,hlavně pan James Bond,ktrerý pravděpodobně nikdy jako řidič ve vozidle neseděl a nevi vo co go.Nikdo neříká,nenastupovat {předními dveřmi},to asi většině lidí šuma fuk,ale ty si myslíš,že to tupé stádo potom zajímá,jestli vidíš do prava,např,co když nepůjde ani jedna sv.křižovatka???? Takže,áť klidně lezou lidi předem,ale plošina u řidiče ať zůstane prázdná!!!,ale pochybuji o tom,protože lidi zajímá akorát to,že jedou,hlavně,že jedou!!!! zdravého rozumu moc plzeňáci moc nepochytili,možná se někoho dotknu,ale je to tak,mám lidi v republice docela dobře zmapované..

A teď se zeptám na něco,co sem asi nepatří. Prej v plzeňským pivovaru soukromá bezpečtnostní služba FENIX má radar a měří rychlost??? Nevíte někdo o tom něco? Na něco takového přece nemají právo,nebo se mýlím??
http://spvd.cz/skoda-bus/
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.144
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 10:47:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba ve Španělsku cestující klidně mohli stát u dveří vedle řidiče, ale v Dubaji nemohli. Když mi to řidič dovolí, klidně s ním pojedu v kabině. Já jenom, že v tramvaji se může stát u řidičovo dveří (třeba každý pracovní den mimo prázdniny kolem 7.30 při cestě z Košutky na Bory a po 14 hod. v opačném směru), a v autobuse a trolejbuse to nejde.Koukejte se na to i z pohledu cestujícího, od socialismu se zdražilo na 24násobek (z 0,5 Kčs na 12 Kč), tudíž chci i zlepšení služeb na 24 násobek. Zaplatím si nikoliv levné předplatné, chci jet každým provozuschopným vozem, když potřebuju. Neplatím si předplatné proto, abych na zastávce stepoval. V normální firmě by mělo platit, že nabídka se musí vyrovnat poptávce. Za socialismu v pracovní den po půlnoci poptávka moc nebyla, přesto jezdily tramvaje a většina trolejbusových linek nonstop. Zato dnes o víkendu poptávka cestujících několikanásobně převyšuje nabídku nočních autobusů.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.144
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 10:52:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám dokonce takový zlozvyk, že se na křižovatce koukám doprava i doleva.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 13:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad James Bond: Sice se jízdné zdražilo jak uvádíte na 24násobek, ale...o kolik stoupla cena nafty, popř. také její spotřeba, mzdy řidičům a ostatnímu personálu a ostatní výdaje...a o kolik stouply mzdy.
Když vezmeme, že průměrná mzda je cca 19 tis. hrubého a ceny by byly pořád socialistické, tak by jsme všichni byli boháči...trochu nepoměr.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 13:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad James Bond: Podej si ruku s H_K,pan věčně nespokojenej a furt kecáš o Dubaji,Madridu a na severním pólu jsi nebyl? Kolikrát jsi seděl jako řidič ve vozidle jako autobus,asi ani jednou,protože jsi stoprocentní šotouš. A předplatné si platíš proto,aby jsi se svezl z bodu A do bodu B,nic víc,nic míň,a potom můžeš držet ústa,šoupat noha nebo jet taxíkem.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 13:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký je ekvivalent k modrým gumám v autobusové nebo trolejbusové dopravě?

(Příspěvek byl editován uživatelem Růžový_petr.)
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 02:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bonde, fakt žvaníš nesmysly. Ono docela kulhá i to přirovnání s tramvají. Fakt si zkus někdy sednout za volant a uvidíš svět trochu jinak, zkus si vyjet od Černic na Nepomuckou, když na Čechurově nejdou světla ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 10:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

od socialismu se zdražilo na 24násobek (z 0,5 Kčs na 12 Kč), tudíž chci i zlepšení služeb na 24 násobek.
Uvedu podobný případ. Za komančů stával benzím 2kčs/litr a nyní 32kč/litr nyslíš si snad že se zdražením se vlastnosti běnzínu nějak mění?
NE je pořád stejnej jako byl v roce 1975.(nyslím palivo SPECIAL 91)
A nebo rohlíky ještě před 8 lety byl rohlík za 1korunu dnes i 2 koruny a o5 se ptám je ten rohlík něči lepší v závislosti na zdražení?
NE pořád má stejné rozměry a chuť.
Z toho asi plyne že se nezdražuje za účelem zlepšení zboží/služeb a za účelem pokrytí stále rostoucích nákladů.
Verstehst du?
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace