K-report
 

Archiv do 22.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Staré archivy » Archiv do 22.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.188
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 12:37:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano a svůj vliv tady má také postupně rostoucí inflace. Vždycky se mi líbí nářek lidí, kteří si stěžují, že rohlík stál 30 haléřů a lístek na tramvaje 1 Kč. Jaké byly tehdy platy? A že za socialismu bylo levně je mýtus. Nebo snad cena Škody Favorit 84 600 Kč, tuzexové televize 24 000 Kč byla nízká? A bavíme se o roce 1989 s průměrným platem kolem 3000 Kč.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 18:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

james_bond, me pobavilo tohle:
Když mi to řidič dovolí, klidně s ním pojedu v kabině.

a to jako chces v karose sedet soferovi na kline nebo snad pod sedackou a mackat pedaly?

prober se kamarade, jsi clovek, kterej tady ma nejvetsi frekvenci zcestnych myslenek a na hlavu postavenych nazoru
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 20:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidím, že přední dveře jsou v Plzni něco jako vosí hnízdo, tak si taky do něho píchnu.

Cca před 2 roky jsem nastupoval do 30 a protože nastupovalo moc lidí, rozhodl jsem využít otevřené přední dveře. Mířím k nejbližšímu strojku si píchnout lístek, když tu slyším jak mi řidič nadává. Že prý pokud si nevystoupím předníma a nenastoupím zadníma, tak nepojede. No komedie jak trilogie Homolkových. Tak jsem vystoupil, zapsal číslo a jel dalším. Následovala obálka, protože řidič byl sprostý, tykal mi.

Toť celý můj příběh. A teď mi odpovězte:
1) na co tam ty 1.dveře jsou?
2) proč to jinde jde (KV, Praha)?

PS: Místní poměry jako Čechurov neberu a stěhovat do míst kde se nastupuje předníma nemusím, protože u nás jinak nelze.
Prográmky pro BAHN
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 21:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous1) na co tam ty 1.dveře jsou?
2) proč to jinde jde (KV, Praha)?
ad1: na vystup-je tam dokonce napis i v anglictine
ad2: jsou na to zvykli a hlavne nauceni jak se chovat po nastupu prednimi dvermi(postoupit do vozu a nezaclanet ridici ve vyhledu)
}
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 22:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plzeň, cestující budou sledovat televizi
Aktualita ze dne 18. 08. 2006

Už v září budou cestující v některých autobusech městské hromadné dopravy v Plzni moci hledět na televizní obrazovky. Dopravní podnik takto začne vysílat nejen dopravní informace, ale i reklamní spoty.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 01:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abrum- No to bude pojízdnej cirkus...zvěř už se vozí tak ještě nějaká ta produkce...
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 20:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libor: Jestli si mají se mnou podat ruku všichni, co se jim na MHD Plzeň pořád něco nelíbí, tak to mi teda pěkně přeješ.:-) Jinak, nevíte, kterého blázna napadlo to s tou televizí?:-) Že on jel někdo z baráku na nábřeží se SA do Prahy a řekl si, že by to bylo super i na B. Pole? Jen aby k tomu dali i ten autobus a holky...:-) Busy SA do Prahy vyráží na cestu v 5, 6 a 7 hodin, vrací se od 19.30, to by se návoz na ranní šichtu a odvoz z odpolední stihnul.
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 21:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

podrobnosti k tel.vysilani na strankach PMDP,a.s -www.pmdp.cz
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 23:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vikijous:
zapsal číslo a jel dalším. Následovala obálka, protože řidič byl sprostý, tykal mi.

No,sprostý být neměl,to je jasný,ale co tě opravňovalo k nástupu do předních dveří??? Když přijedeš do Plzně na návštěvu,tak se podle toho chovej!!!
Abrum v příspěvku č.6 tě to vysvětlil.

PS: Místní poměry jako Čechurov neberu

Taky nemusíš,ale asi nevíš o co jde.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25020
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 23:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když přijedeš do Plzně na návštěvu,tak se podle toho chovej!!!

Aha, radši do plzeňský MHD teda nelézt...

Jak si má cestující uvědomit, že v Budějcích se může všemi, ale večer pouze předem a ven zase předem ne, v Praze zase jinak a v Plzni ještě jinak?
Splést se může každý, zrovna o nástupu do vozidla člověk moc nepřemýšlí, prostě nastoupí, jak je pro něj obvyklé. Ani ve snu ho nenapadne, že v jiném městě platí jiné fyzikální zákony.

A nestát řidiči ve výhledu, to je snad normální, ne? A pokud pro někoho ne, tak to by tam ty dveře nesměly být ani pro výstup...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 01:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem puzen nutností jezdit občas do Prahy důkladně prozkoumal jízdní řády. Nad některými jízdními dobami z produkce ČSAD by vstávaly vlasy hrůzou na hlavě asi i Mr. Štáhlichovi...
Třeba linka 400321 Domažlice - Praha, spoj 6 (14:35 z Florence):
Hradčanská > Zličín, 12km/10min. = 72km/h po Praze
Zličín > Doubravka, 79km/73min. = 65km/h po dálnici.
Proboha, umí někdo z ČSAD počítat? Docela by mě zajímalo, jak jsou na tom s dodržováním odjezdů. Kontroluje to někdo?
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 01:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježkovy prsa, to patřilo do jiný diskuze, sorry...
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 7-2004
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 09:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tady bych souhlasil s M_z, proste v kazdy MHD je to jinak a clovek to uz dela tak trochu automaticky, tak vleze treba do jinych dveri, ale nevim proc by to melo tak strasne vadit jestli tam vleze tema nebo jinejma dverma, vzdyt je to jedno.

(Příspěvek byl editován uživatelem mr4k.)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5285
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 12:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to byly doby, kdy se předem jenom nastupovalo a ostatníma jenom vystupovalo.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 16:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, tady bych byl docela rád, kdyby někdo nařídil v provozech s revizorama druh nástupu A, v menších provozech typu ML, Cheb druh nástupu B, a konec.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2153
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 16:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm, super, a to si to mame vylobbovat u poslancu a posleze nechat nadiktovat z prahe nebo si to zvladnem naridit sami treba z kraje? :-)

ono by imho stacilo ridit se na zastavkach prikladem ostatnich a jit s davem.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 17:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Plzni. V jiných městech třeba zase ne, dav může mít průkazky a jízdenky se kupují u řidiče, nebo může být jen u něj označovač, prostě chaos... Ale to jsem se jenom tak zasnil, samozřejmě se nedomnívám, že by k tomu došlo.:-)

Jinak, napadlo mě v této souvislosti, ten cyklobus je asi první linka PMDP vůbec, kde řidič prodává jízdenky a vůbec komunikuje se substrátem - nebo ne?:-)
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 17:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale co tě opravňovalo k nástupu do předních dveří???
Selský rozum. Cpát se do relativně narvaného autobusu prostředními a zadními dveřmi, když vpředu je docela volno a přední drveře jsou otevřené, mi připadá jako rozumný důvod.

Když přijedeš do Plzně na návštěvu,tak se podle toho chovej!!!
No v Plzni sem byl na návštěvě již druhým rokem, ale MHD jsem používal tak 2x týdně.

PS:Místní poměry jako Čechurov neberu...
Taky nemusíš,ale asi nevíš o co jde.

Ale vím o co jde. Považovat pokažené semfory v Čehurově za provozní stav, kvůli kterému není v celé Plzni záhodno nastupovat předními dveřmi, je zhovatilost.

Splést se může každý, zrovna o nástupu do vozidla člověk moc nepřemýšlí, prostě nastoupí, jak je pro něj obvyklé. Ani ve snu ho nenapadne, že v jiném městě platí jiné fyzikální zákony.
Ony dokonce platí jiné "fyzikalní" zákony na jiné vozidla téhož dopravce. Třeba tram x (bus+trolejbus).

Jsem rád, že mi tady pánové vysvětlili, že se funckce dveří mění cedulkou (v angličtině tuplem), ale nevysvětli mi pořád proč třeba v Praze tu cedulku nemají!

(Příspěvek byl editován uživatelem vikijous.)
Prográmky pro BAHN
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 17:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nestát řidiči ve výhledu, to je snad normální, ne?
Pro každýho ale zdaleka ne.Je naprosto běžné že někdo nastoupí předními dveřmi (ne v plzni) a zustane čumět na plošině řidiče.Někteří na to reagují tak že prostě nejedou což pochopí jen velmi malé procento že oni jsou zrovna tou překážkou v dopravním procesu.Daleko větší procento pochopí že se má posunout až po hlášení typu "postupte prosím dále do vozu"(např. v praze) a někteří což je opravdu ta nejblbější skupina (často cizinci což neni divu) pochopí až když jim to řekne řidič nebo jim ukáže že mají postoupit.
Věřte tomu že v dopravním procesu pobíhá dost hovádek kteří vůbec netuší proč se na té plošině nemá stát a že tím brání výhledu ani když to tam maj napsaný(praha)většinou z řad NEmotoristu.
Nicméně i přes tato uskálí jsem pro zavedení nástupu předními dveřmi a to alespoň u trolejbusů.

Dnes dopoledne se po plzni proháněla nějaká celobíla 14 tr zřejmě po GO nevíte jaká respektive pro koho?
AV 15-30
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2487
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 17:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

i přesto se dá cestujícím, kteří nastoupí předem a stojí tam, odkud řidič nevidí, vysvětlit, že mají postoupit do vozu, protože on přes ně nevidí. Když řekne i důvod, je zde vyšší pravděpodobnost, že už tam příště stát nebudou. Ale když jen řekne, že tam je zakázáno stát, tak cestující neví proč, protože oni za tím volantem neseděli.
U nás třeba sice řidiči neradi pouštějí cestující předem, ale na druhou stranu je v přepravním řádu poznámka, že cestující, kteří si chtějí koupit jízdenku u řidiče, musí nastoupit dveřmi nejblíže k řidiči- čili předními.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 18:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vysvětlit, že mají postoupit do vozu
Práce řidiče je ale řízení né výuka cestujících!
cestující, kteří si chtějí koupit jízdenku u řidiče, musí nastoupit dveřmi nejblíže k řidiči- čili předními.
ale tam kde řidič může prodávat lístky s tim problem neni.
AV 15-30
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2489
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 19:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to byste se divil. I tam s tím problém je. (jak u koho) A práce řidiče je komplex služeb.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2490
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 19:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud bych Vás vzal doslova, že řidič pouze řídí, tak když přijde cestující a bude se ptát, jestli vůz jede k Fakultní nemocnici (např.), tak mu řeknete, že jste tu od řízení a nejste informační centrum? To byste si teda alespoň minimálně v HK ani neškrtl, protože na informace typu- najděte si to v jízdním řádu- cestující nejsou zvědaví.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5107
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 20:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes dopoledne se po plzni proháněla nějaká celobíla 14 tr zřejmě po GO nevíte jaká respektive pro koho?

Pro Fandu Č. a Petra M. z DP Pardubice. Oba se již na svůj trolejbus moc těší.

Foto z GO zde: http://www.trolejbus.cz/14-342.html
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 20:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

}VIKIJOUS:ve vsem je s tvy strany hledan problem pouze na strane dopravce nebo ridice, vsechno deni v MHD je vsak osetreno(alespon si to myslim) v smluvnich prepravnich podminkach(plne zneni ne pouze vynatek), zakoupenim jizdniho dokladu a nastoupenim do vozidla by tyto podminky mel kazdy cestujici znat (heslo neznalost neoumlouva stale plati),jinym zpusobem se to snad jiz vysvetlit neda pro ukazku kopiruji ze |SPP:Přední dveře autobusů a trolejbusů jsou určeny především k nástupu osob se sníženou schopností pohybu a orientace.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 20:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous:
Selský rozum.
Špatně,debilní výmluva.

Ale vím o co jde. Považovat pokažené semfory v Čehurově za provozní stav, kvůli kterému není v celé Plzni záhodno nastupovat předními dveřmi, je zhovatilost.

Co to meleš za debility???? To,že nejde sv.signalizace,tak za to může řidič,jo???? A že tam není vidět? Taky řidič,JO ?????Tak si zato,doprdele pojď sednout!!!!!!!!
Takovejch míst je v Plzni nespočítaně,tak se za na to vykašli!!!
http://spvd.cz/skoda-bus/
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 21:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr nosek:fakt někdo kdo řídí autobus nemá náladu 100x za den opakovat něco ve smyslu postupte si dozadu a "prosit"cestující aby mohl vykonávat svojí práci bezpečně a v potřebných podmínkách.Dotaz na nemocnici nebo jaká linka jede kam je uplně něco jinýho!
Tady je vidět že sem píše plno lidí který fakt nikdy žádnej autobus (možná že někteří ani osobák)neřídili viděj to jen ze svého pohledu cestujícího.Jak řiká libor "tak si za to sedněte" sami a uvidíte.
AV 15-30
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 21:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se všem za slovník,nechal jsem se unášet vášněmi a to není dobré.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, myslím, že za tenhle příspěvek mě zdejší šoféři ukamenujou, ale...
Řidič busu je prostě člověk, který pracuje "s lidma", stejně jako doktor, prodavač, policajt, úředník, učitel, atd. a k takovýmu povolání prostě patří to že se na toho druhýho třeba usměju a popadesátý zopakuju to samý... A pokud na to nemám žaludek, měl bych jít řídit náklaďák.
Nejsem šofér z povolání, ale patřím od výše uvedené skupiny, znám to na vlastní kůži ...
... a taky dobře vím, že ten úsměv někdy dělá zázraky a že jsem za to placenej (a hůř než řidič).
Zvláštní je, že jsou země, kde je to naprosto samozřejmý a ono to funguje. A když něco vysvětlím postý, tak se zhluboka zamyslím, co udělat, abych příští den nedal druhou stovku, pak vezmu tiskárnu, papír formátu A3 a vyrobím na něj velikou šipku s nápisem "prosím postupte si, nevidím přes vás". Tu si pak vylepím na kukaň a druhý den to už nebudu opakovat, ale jenom na ní s úsměvem zaťukám. I když mě ten moula, co neumí číst, pěkně sere.
Jenom pro upřesnění - to nebyl návrh, co mají dělat PMDP, ale jen filozofie řešení podobných problémů. Lepší než na sebe vzájemně vrčet i tady, mezi lidma, kteří mají společný zájmy...
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že "problém" s předníma dveřma patří do stejný kategorie jako "problém" s poptávkovým otvíráním dveří, zastávkama na znamení a spousta dalších podobných, u kterých nám páni radní a managoři PMDP neustále lejou do hlav, že plzeňskej substrát je úplně nejblbší na celým světě, takže nezvládne vůbec nic ... a dělaj to tak dlouho, že už o tom přesvědčili i jinak normální soudný lidi.

Ne, pánové, plzeňský cestující jsou stejně blbý jako všude na světě a jsem si naprosto jistej, že kdyby se od zítřka zavedly všechny zastávky na znamení, tak se do týdne všichni naučí si zazvonit. Ostatně, tak to udělali v jablonci nad Nisou, řidiči dostali pokyn, aby striktně projeli každou zastávku, kde si nikdo nezazvoní (i kdyby bylo jasný, že chce vystoupit celej autobus ... a do tří dnů to všichni uměli. A ať mi nikdo neříká, že by se to Plzeňáci nenaučili taky ... stejně jako si otevřít dveře tlačítkem, když se neotevřou samy ... Zvláštní je, že u nákupu jízdenek z peachomatů tenhle argument nepadnul...
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PS (opravdu poslední): Libore, neber to prosím osobně, není to nic proti tobě ani ostatním řidičům, dobře vim, že to nemáte lehký a že máte zodpovědnost třeba za 100 lidí za sebou.
A už fakt končim, už jsem to tu zaplácal víc než je zdrávo
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta:}\ikdo nezazil neveri
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už sem taky digitální a tudíž se ze mě může stát ozajstný šotouš :-)
 
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vyrobím na něj velikou šipku s nápisem "prosím postupte si, nevidím přes vás". Tu si pak vylepím na kukaň
Něco podobného už napadlo DP v praze "Postupte prosíme dále do vozu" a "děkujeme že nebráníte řidiče ve výhledu" myslíš že to funguje?NE možná tak cca na 20% lidí většina cestujících je naprosto nevšímavá ke všemu a ke všem a z toho taky vyplívaj i jiný věci jako jsou kapesní krádeže atd. ale to je jiná kapitola prostě by si měli uvědomit že tam taky někdo pracuje a potřebuje mít ke své práci náležité podmínky.
AV 15-30
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100:jo ale fotka pěkná na to že začínáš, jen ty vivice mě nějak nesedí
AV 15-30
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100: zpátky do školy !!!
http://spvd.cz/skoda-bus/
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta: Naprosto souhlasím.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 00:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120-Začínam s digitálem..Na film fotim od 10 let

Libor_hh-

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 00:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen ty vivice mě nějak nesedí
A teď?
 
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 08:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abrum:
jsem rád, žes to napsal, protože:
Přední dveře autobusů a trolejbusů jsou určeny především k nástupu osob se sníženou schopností pohybu a orientace.
Zvýrazňuju slovo především, protože nevylučuje nastupování i jiných osob.

Libor_hh: Špatně,debilní výmluva.
To není výmluva. To je fakt.
Taky určitě jako řidič musíš občas udělat věci, které nejsou povoleny, ale bez nich by ses prostě nepohl z místa.

Co to meleš za debility???? To,že nejde sv.signalizace,tak za to může řidič,jo???? A že tam není vidět? Taky řidič,JO ?????Tak si zato,doprdele pojď sednout!!!!!!!!
Jen reaguju na celé diskuzní vlákno. Zkus si přečíst co napsal T_M a co napsali ostatní před ním a pochopíš. Že za něco může řidič, jsem nikdy nepspal. Jen sem chtěl vědět, proč to v Praze jde a Plzni ne. Nebo snad v Praze nemají takové místa?

No vidím, že jsem opravdu do toho vosího hnízda žďoubl a vyletělo na mě spousta diakritických znamének a tučného textu.

Je mi v podstatě jedno, jestli se bude nastupovat předníma, zadníma, prostředníma dveřma, jen sem chtěl slyšet proč něco to v Plzni nejde.

A teď ještě návrh pro studenety dopravních fakult:
Co takhle naspat bakalářskou/diplomovou práci na téma "Možnosti otevírání dveří v MHD a jejich vliv na provoz". Myslím, že by to bylo docela zajímavé čtení, kdyby tam byli věci jako komfort cestování, vliv na práci řidiče, změna jízdních dob, ekonomické vyhodnocení,.....
Prográmky pro BAHN
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 08:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a abych byl trochu "konstruktivní" dávám návrh, aby si plzeňáci pořídili od Fidela(Raula) Castra jeho vychytané "autobusy": Obrázek 1, Obrázek 2
Problém by byl vyřešen. Nikdo by řidičům nezavazel ve výhledu, cesující by nastupovali jen 1 dveřma a šotouši by měli co fotit.
Prográmky pro BAHN
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 10:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous :Přední dveře autobusů a trolejbusů jsou určeny především k nástupu osob se sníženou schopností pohybu a orientace.
Zvýrazňuju slovo především, protože nevylučuje nastupování i jiných osob
tvoji reakci jsem cekal presne takovou a jiz se s TEBOU o tomto bavit nebudu, utvrdil jsem si pouze svuj nazor na tebe}
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5291
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 10:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

roztrhejte si vobčanky!
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 11:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ten plast je sviňa, ale už si chystám skatrovačku. ta by to mohla přežvíkat.
Prográmky pro BAHN
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.145
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 12:12:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, řidičem osobního automobilu jsem od 14 let, ŘP mám od 18 let. Co se týče cen jízdného, do nich se promítají předražené peachomaty a LCD obrazovky. MHD je určena k přepravě z bodu A do bodu B, a ne nějaké předražené ptákoviny. Zajímalo by mě, kolik ta plazmová obrazovka stojí. Dopravní info atd. by klidně mohlo běhat na vnitřním BUSE, jako teplota ve španělském S-Bahnu. Jestliže řidiči nevidí na zpětná zrcátka, tak ať dá dopravní podnik kamery. Mě bohatě stačí, když mě MHD přepraví kam potřebuju, pokud možno bez půlhodinového zpoždění a bez sardinkovitého mačkání. Nemusím vidět na LCD obrazovce brazilskou telenovelu a podobné věci. To se pak jízdné může zdražovat do aleluja a komfort přepravy bude stále stejný. Co se týče nástupu předkem, nastupuji jen tehdy, když se středem a zadkem pro narvanost NEDÁ nastoupit. Pánové řidiči, možná by nevadilo kdybyste se na chvíli stali obyčejným cestujícím. Jak by se vám líbilo, kdybyste museli po půlnoci čekat hodinu ve 20 stupňovém mraze na další autobus, protože do předešlého jste se nemohli dostat? Nebo jak by vám bylo, kdybyste se dostali po 14 hod. u Univerzity až do 7. autobusu, protože předešlé byly přeplněné. Nebo si zkuste jít v noci z města do Černic přes Petrohrad, možná to zvládnete bez úhony, nebo vás někdo zmydlí, na zubní pohotovosti by mohli vyprávět. Tímto jsem řekl vše k nástupu předkem, howgh !
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 12:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James bond:co to zas je? To že se nedostaneš do autobusu protože je přeplněnej za to může řidič kvuli tomu že tě nechce nechat na přední plošině??!Myslíš že řidič neni taky občas cestující??to snad nemyslíš vážně takový argumenty!to že jsou autobusy přeplněný a lidi se tam nedostanou za to muže špatný JŘ,malá kapacita vozů atd..a né řidič proboha!Jestli ti někdo vymlátil zuby z úst protože si se nedostal do vozu a šel si pěšky přes nebezpečnou čtvrt poděkuj jedině a pouze vedení PMDP a né řidiči že tě nevzal k sobě do kabiny nebo nenechal sedět na palubní desce Řidiči by taky raději vozili nepřeplněné autobusy i pro ně je to lepší!
AV 15-30
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.145
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 13:17:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jste špatně pochopil, vinu dávám pochopitelně DP (dávno měla být jiná vozovna, aby byly kloubáky )a ne řidiči. Ikdyž DP by se asi rozhoupal, kdyby jim řidiči stále říkali, že to je katastrofálně přeplněné.
west
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.162.138
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 13:41:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

všechno špatně, zpátky na strom
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5118
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 14:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panebože.....

1) Jaký vliv má podle tebe DP na to, jestli je nebo není nová vozovna?

2) Ano. DP nemá nejmenší tušení o tom, že má přeplněné autobusy, musí se na to ptát řidičů.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 15:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond:
Ikdyž DP by se asi rozhoupal, kdyby jim řidiči stále říkali, že to je katastrofálně přeplněné.

Víš,kde má podnik řidiče?

to víš,že se nás každý den zeptají,jak se máme a jestli něco by jsme nenavrhli ke zlepšení.....

(Příspěvek byl editován uživatelem Libor hh.)
http://spvd.cz/skoda-bus/
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 15:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin 100:

ab c
takhle brzo dopadneš.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 15:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

,,,,,??????????????????????
Kdo není blbej tak mě pochopí !!!
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 17:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady sleduji smysluplné dohadování o předních dveřích a nemyslím to až tak ironicky protože pravidelně v Plzni pár dní souvisle pobývám a musím konstatovat, že zamezení nástupu předními dveřmi se dá srovnat s mechanickým odbavováním. Je to prostě přežitek, který ve velkoměstské MHD nemá místo.
Důvody:
- zrychluje to výměnu cestujících na zastávce
- pokud to funguje u tramvají je blbost nemít to sjednocené i u autobusů a trolejbusů
- zhlediska obměny vzduchu malý, ale přesto přínos (to jsem si mohl v poslední horké dny v plzenských vozech typu Citelis ověřit prakticky)
- řidiče to nijak !!! ve výkonu práce neomezuje
K poslednímu můžu uvést, že v případě Citelisů má díky zábraně řidič výhled doprava dostatečný a stejně jako nastupující může mu i potenciální vystupující cestující na plošinu vlézt. Navíc pokud může DP vyhodit 600 tisíc za 70 ks LCD obrazovek na reklamu tak by jistě mohl najít v rozpočtu i peníze na jednosměrné závory u aby měl řidič ve výhledu polovinu dveří (u NP) resp. celý prostor u starších Karos (v případě obousměrných). Ty zábrany průchod nijak neomezují.
A pokud řidiče obtěžuje zmáčknout jedno tlačítko navíc tak ať opravdu táhne řídit náklaďák. Jen pro zajímavost, když se před mnoha lety v Ústí zaváděl s příchodem NP autobusů nástup všemi dveřmi také jich pár nadávalo ... a dnes ? Nikdo se nad tím nepozastavuje a pokud stojí cestující na zastávce sám a z vozu nikdo nevystupuje stává se, že řidič zastaví tak aby otevřel jen ty přední dveře, protože má vše pod kontrolou a na zasávce se zdrží 10 vteřin.



(Příspěvek byl editován uživatelem jmx.)
Vaše názory se nám nelíbí, za trest vám omezíme naše služby. Váš "ekologický" dopravce.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 18:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_J: No, PMDP je dopravce, vliv na to, kde mu spinkaj autobusy, by mít měl, jako každý jiný dopravce. Odpověď "Ale tady jsme v Plzni!":-) neberu.:-) Stejně je na dopravci, jestli si na plochu 36 metrů dlouhou v té vozovně odstaví 2 kloubové autobusy, 3 normální nebo 4 minibusy, a dopravu zajistí s nimi. Dopravce volil prostřední cestu. Nesváděl bych to na vozovnu.:-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5120
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 18:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DP sám ve svém rozpočtu těžko najde peníze na to, aby z toho postavil novou vozovnu....
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 19:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Staví jí město. Stejně tak ale město může dát o to větší dotace dopravnímu podniku a pak jí postaví dopravní podnik.:-) Jednoduché, prosté. Cena ve výsledku stejná, s tím rozdílem, že dopravce MHD v Plzni by si vozovnu v životě nenavrhl na B. Polích. Takhle se na ní všichni s foťákem v ruce těší, že jenom to umístění bude na Mn jízdách stát desetitisíce denně navíc, to nikoho nebere, já vím, peníze se špatně fotí...:-)

ČSAD a další taky nečekají, až jim vozovnu postaví kraj, i když by to šlo, část peněz z kraje by šla místo do ZDO rovnou do staveb zázemí pro dopravce... Ale naštěstí se to neděje, protože s "plzeňským" přístupem by ta krajská vozovna stála někde u Tachova a byla by pro všechny povinná, včetně Hroudy třeba...

Snad jsem aspoň trochu vysvětlil, na co narážím.:-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5126
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 20:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně tak ale město může dát o to větší dotace dopravnímu podniku a pak jí postaví dopravní podnik.

To může. Jenže v tuto chvíli opuštíme oblast dopravy a dostáváme se do oblasti politiky.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 20:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

007-Nebo jak by vám bylo, kdybyste se dostali po 14 hod. u Univerzity až do 7. autobusu, protože předešlé byly přeplněné.
Ano klasickej student vejšky na BP. Na tramvaj to má pěšky tou zkratkou asi tak 5-10 minut ale než by hnul prdelí bude půl hodiny stát jak vosel na stanici u školy a bude remcat jak je to narvaný
Nejradši by většina studentů byla kdyby jim jezdili taxíky i po chodbách školy.
Pokud se ti nelíbí narvanej autobus tak udělej pár kroků a dojdi si na kapacitnější tramvaj! A kokud ti to činí potíže tak se vyser na MHD, kup si ojetou škodovku a můžeš jezdit sám a dokonce si pohodlně sedneš.

Podívej se jak to dělam já. Než bych imrvére nadával na služby podniku tak du radši pěšky nebo jebu autem a neremcam. Pokud jedu MHD tak jedu ale držim hubu a sem rád že se vezu.
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 21:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_J: Kdepak, pouze do oblasti peněz. Nemyslím si, že jiná partaj by to řešila lépe...

Martin_100: Tramvaj - ZČU pěšky za 5 - 10 minut?:-) Výborně, dáme závody? Třeba zítra odpoledne?:-) Netušil jsem, že jsem tak mizerný chodec.:-)
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 21:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmx:- řidiče to nijak !!! ve výkonu práce neomezí
kdyz ridic bude muset kazdemu cestujicimu prednimi dvermi nastupujicimu vysvetlovat , proc si ma postoupit dal do vozu, bude v kazde vic frekventovane stanici prodlevat neskutecnou dobu a na dalsich zastavkach budou pote stat jedinci, vyznamne si poklepavajici si na sve naramkove hodinky , cimz budou davat najevo, ze spoj ma zpozdeni, v horsim pipade budou nasledovat dopisy se stiznosti na nedodrzeni jizdniho radu a nakonec to odnese ten posledni clanek- ridic.Ver tomu , mluvim z vlastni zkusenosti ze zacatku sve kariery ridice MHD, kdyz jsem si myslel, ze nastupem cestujicich prednimi dvermi pomuzu sobe i cestujicim, pak jsem je (cestujici) mel az ne čelnim skle a nic jsem s tim pak neudelal, bylo zpozdeni a pak i stiznost nejakeho kverulanta rozumu mdleho.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace