K-report
 

Archiv do 04.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Chodci, cyklisté a jiná podobná havěť po městech pobíhající » Archiv do 04.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4887
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 10:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno... Mě světlo kontrolovali zrovna minulou středu, měl jsem tam nějaký problém, takže světlo chvilkama svítilo a chvilkama nesvítilo. Zastavili mě, policajt sdělil, že mi nesvítí světlo, já jsem řekl, že svítí, zatočil jsem zadním kolem, přední světlo se rozsvítilo a policajt tam byl za blbce.

Tohle byl ale výjimečný případ, závadu jsem zjistil ten den a spěchal jsem na vlak, takže jsem si řekl, že ten kousek po cyklostezkách to nevadí, když mi světlo bude chvilkama nefungovat.

Jinak ale bez světla nejezdím, bojím se, a mimo město si beru reflexní vestu. Je úplně stejná jako naše dopravně-podnikové, chybí jí jen číslo vozu, takže čekám, kdy mi začne někdo nadávat, že jsem jí ukradl

A ještě je tu jedna věc - jakmile v Pardubicích coby cyklista provedu něco, co bych neměl, můžu si být jistý, že mě za to do týdne někdo ze zdejších řidičů MHD seřve
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4888
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 10:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak, pokud jde o kontroly cyklistů, policajti mě kontrolovali ještě čtyřikrát:

Plzeň 1999: Zajímalo je výrobní číslo kola a moje totožnost. Kontrolovali mě ve dvě v noci.

Ústí n/L 1999: Viz výše, ale kontrolovali mě někdy ve dne. Měl jsme z toho docela radost, protože jsem měl na kole naložen stan, spacák, zásoby jídla na cestu do Německa a nějaké to oblečení k tomu. Všechno sundat, převrátit kolo, policajt opsal číslo, já obrátil kolo, naložil a jel dál.

Německo, někde za Aší, 2000: Policajta nezajímalo kolo, zato jsem musel vysypat veškerý obsah svých zavazadel, aby je mohl policajt prohledat, zajímal ho i obsah mé "ledvinky", dokonce prolistoval jízdní řád ČD stránku po sránce. Asi abych neměl v brašně na nosiči nějakého čínského imigranta...

Plzeň, 2001: Kontrolovali světlo, nic víc, nic míň.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4124
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 11:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: No, tyhle kontroly ovšem na ukázněnosti cyklistům nepřidají. Stačí mi, když se dívám z okna na práci policie, kterak orgán zleva číhá na nějakého dědu s žigulíkem, a zprava mu podél cyklostezky frčí šestice cyklistů po dvou vedle sebe a za nimi se táhne kolona aut...
Docela živě si pamatuju na případ v Brně, kdy Karosa zastavila na zastávce, řidič otevřel dveře a do prostředních (!!!) mu napálil cyklista, který se prostě rozhodl podél autobusu ještě protáhnout (byl tam půlmetr místa). Nebylo to tak, že by ho řidič zablokoval, jen cyklista byl debil, zadním dveřím ujel, prostředním už ne...
Rozhodně mi míň vadí cyklista na širokém chodníku než pacyklista na silnici vedle cyklostezky

353: A co na něj ten písek jen vysypat? To se snad může...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: A co na něj ten písek jen vysypat? To se snad může...
No asi jo, ale já bych se neudržel... Opravdu bych je na místě vraždil, když už musím myslet za ně a koukat, kde mi hupnou z chodníku před trolejbus bez rozhlédnutí. Mimochodem asi včera nebo kdy jsem slyšel smutnou zprávu v rádiu: řidič IGK srazil a zabil desetiletého kluka na přechodu pro chodce. Vjel mu tam na kole. Můžeš bejt stokrát nevinejk, ale zažít bych to nechtěl ani náhodou.
Museum MHD a železnice v Rosicích je otevřeno každou sobotu od 10 do 17 hod. Přijímám připomínky, kritiku a udání k webům:
trolejbus.cz * pshzd.wz.cz * dpmp.cz * autobusy-bartos * ICQ 269-400-981
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 22:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádnej cyklista=dobrej cyklista
vždycky na ně z okna řvu kamarádovo oblíbenou hlášku: "Sportu smrt!" Když chtěj sportovat tak ať jezdí po lese tam je aspoň čistší vzduch.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 00:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm.. a že si rovnou nepořídíš paintballovou pistoli, jak už jsem viděl a nesestřeluješ je z toho kola. Třeba se ti jich podaří i pár zabít.
Anebo raději normální zbraň, to bude aspoň fungovat najisto. A když už v tom budeš, tak můžeš rovnou postřílet pár lidí co zrovna náhodou půjdou kolem a ošklivě se na tebe podívají. Určitě to všemu náramně pomůže...
http://spock.site.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22830
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 00:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin100:
Až někde jednu chytneš, tak se div .

Jinak dneska jsem na krátkém úseku od světel Tesca k první ulici (baj vočko ani ne dvousetmetrový úsek) potkal tři za sebou. Napřed tam nějaká fiflena venčila psíka, samozřejmě šla na opačné straně cyklostezky , pak si tam nějaký hovado dělalo z cyklostezky parkoviště (tak šikovně, že ze stezky zbývalo sotva deset čísel) a zakončila to nějaká na kole, co z ničeho nic zastavila a jala se otáčet, takže jet za mnou někdo, asi bych ho pocítil .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 00:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já prostě nechápu, kde někteří jedinci berou tu jistotu, že zrovna oni jsou zi správní soudci, oni můžou ostatnmím určovat co a jak dělat, případně vybíjet si to na jiných stejného druhu a často i mnohem horším způsobem, než co vadil jim.
Načež od nich ještě člověk dostane přednášku o toleranci a o tom jak je důležitá a jak jsou vlastně jinak úplně super.
http://spock.site.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4894
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 02:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když chtěj sportovat tak ať jezdí po lese

Milý Martínku, já (jakož i mnozí další) v současnosti rozhodně nejezdím na kole proto, abych sportoval, mám k tomu zcela jiné důvody:

a) úspora času
Dnes jsem se potřeboval dostat z Košutky do Červeného Hrádku a pak nahoru k naší zahradě u Tesca. Na kole jsem byl v Hrádku cca. za 20 minut a cesta nahoru mi trvala dalších deset. A cesta ze zahrady domů trvala asi 25 minut. Stihnul bych to tak rychle městskou dopravou? Asi sotva, viď?
Připouštím, auto může být za jistých okolností rychlejší (ale taky už jsem někdy závod s autem vyhrál - než se auto vymotalo jednosměrkami kolem náměstí a než našlo místo k zaparkování a než řidič došel k parkovacímu automatu zaplatit), ale je to zase v rozporu s bodem b, který má pro mě ještě mnohem větší váhu, než čas. Navíc to auto ve srovnání s kolem na krátké vzdálenosti zas až taková úspora času není.
Jo, abych nezapomněl, jednou jsem si dal s kamarádem závod z Košutky do Domažlic. On jel tramvají a navazujícím osobním vlakem, já jsem jel na kole. Start byl v 14:05, vlak jel z Plzně 14:35 a v Domažlicích byl v 16:05. Já jsem tam byl už v 15:55.

b) úspora peněz
Sice mám městskou dopravu rád, ale svoji peněženku mám ještě radši, takže se mi nechce utrácet za jízdenky (jízdu na černo neuvažuji), kolo je přece jenom levnější. Jízdu autem vůbec neuvažuji, tam jsou ty náklady ještě daleko vyšší.

c) a když už zmiňuješ sport
Je fakt, že dřív jsem jezdil na kole především pro zábavu a ze školy v Plzni na Slovanech jsem domů na Košutku jezdil přes Beroun, Stříbro nebo aspoň přes Rokycany, je fakt dokonce i to, že když se v květnu 2002 udělalo horko, jel jsem na kole k Baltskému moři vykoupat se u ostrova Usedom.
Od doby, jsem se shodou několika okolností dostal k tomu, že půl dne trávím ve škole, půl dne v práci a spím tehdy, když mám zrovna náhodou aspoń deset minut čas, od té doby jaksi nemám čas na kolo. Takže to, že kolo použiju k cestě do práce či do školy a cestou pedjíždím pomalu jedoucí trolejbusy, je jediná moje forma sportu a pohybu.

d)
...jo, a nevychovaní cyklisti mě taky pěkně štvou. Proto se na silnici řídím heslem "Co sám nerad, nedělej druhým." a tohle heslo dodržuju bez ohledu na to, jestli se pohybuju na kole nebo za volantem autobusu. Bohužel, pro některé cyklisty je i trest smrti málo, i když dotyční dělají vše proto, aby si ho zasloužili. Vzpomínám zejména na toho cyklistu, co jel z Trnové ke Globusu po silnici bez veřejného osvětlení, ačkoliv vedle vede cyklostezka, na sobě měl černé kalhoty a černou bundu, kolo samozřejmě bez funkčních světel. Všiml jsem si ho ve chvíli, kdy byl vedle mých předních dveří. Kdybych jel o metr víc vpravo, měl by cykista smůlu.
A rozhodně je mi na silnici milejší slušně vychovaný cyklista, než nevychovaný postpubertální frajer za volantem osobního auta, který se chová, jako by dopravní předpisy neexistovaly.

V této souvislosti si dovolím ocitovat tohle: ../2484/78533.html
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 16:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já já prosíííím to vím !!! Martin 100.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http:spvd.cz/pnovanka
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 17:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano napsal sem to já a klidně dávam všem autorský práva a můžete si to zarámovat!
A prostě muj názor na cyklisty znáte tak co se tu budu dohadovat, že?
Martine co máč ze svýho cyklistění? akorát chromou ruku a pokud si se na to po tý nehodě nevyflák tak si docela tvrdohlavej Já od doby co sem chytil čelní střet s jinym cyklistou (dobytkem na x -tou) tak sem se na ježděni po městě kolmo vyflák. Pokud se chci svézt tak si kolo naložim do auta a odvezu se někam za město a dam si okruh tak abych nikomu nevadil.
A jestli se vám něco nelíbí...tak je to vaše věc neboť já mam vekou část spoludiskutujících na háku. Já si tu vyjádřim svoje postoje,někdo je nebere a co mě je to fuk přeci se nebudu rozčilovat kvůli nějaký internetový diskuzi
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4898
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 21:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine co máč ze svýho cyklistění?

1. Nejsem tlustej jako prase - bez toho bych neměl žádnej pohyb.
2. Viz výše - úspora času, dostanu se tam, kam potřebuju, a to všechno s minimálními finančními náklady.

pokud si se na to po tý nehodě nevyflák tak si docela tvrdohlavej

Hele, to je všechno riziko podniku. Když budu jezdit tramvají, přejede mě na zastávce opilej Adolf Pech. V autě už jsem taky jednu autonehodu zažil - a docela nepříjemnou (dopadnul jsem celkem dobře, patřil jsem mezi ty tři z pěti, kteří přežili) - takže podle téhle logiky už by do auta nikdy v životě neměl sednout.
Hele, a nebylo by lepší, kdybych se vůbec nenarodil? Statistiky dokazují, že 100 % z těch, kdo se narodí, obvykle také zemře - takže život je v podstatě velmi nebezpečná činnost.

A ještě přihodím tyhle fotky:

http://www.sm11.cz/nehody-04/040930-nehoda369/14-369neh1.jpg
http://www.sm11.cz/nehody-04/040930-nehoda369/14-369neh2.jpg
http://www.sm11.cz/nehody-04/040930-nehoda369/14-369neh3.jpg

Tohle, pokud jsem dobře informován, vzniklo tak, že jeden takovej, kterej byl stejně starej, jako ty, řídil kamion, nedodržoval povolenou rychlost a když před ním začaly auta brzdit, strhnul to do protisměru, kde zrovna projížděl trolejbus. Řidičku z toho vozu museli vystřihávat a skončila v invalidním důchodu.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 23:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo tak o ty nehodě sem taky slyšel...
Ale že si byl přímej účastník sem tedy netušil ani nevim co se stalo pouze se mi donesly její tragický následky :-(
Někdy bych tě poprosil jestli bys mi k tomu moh říct něco víc jestli se najde příhodná doba a místo.

Ale pořád si myslím že auto kde máš okolo sebe nějakej skelet je bezpečnější než kolo páč na tom si v horší situaci než chodec páč máš větší rychlost.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2462
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 22:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ Odesláno Středa, 07. června 2006 - 09:33:09:
stačí, když někdo (nejlépe s řičákem - takový by o něj měl přijít) na křižovatce podjíždí (v křižovatce) doprava odbočující auta. Tohle opravdu nepochopím .

To taky nechápu, ale často to je naopak, že přijedeš ke křižovatce, kde nikdo nestojí. Jak skoší zelená, ty vyjíždíš rovně, ale nějaký čů**k v autě (v horším případě třeba v náklaďaku) začne těsně před tebou odbočovat doprava, někdy i bez blinkru
ICQ: 202 888 377
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23135
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 09:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím je třeba počítat - i proto se vždy snažím mít odpich minimálně jako a nedát k takovýmhle věcem vůbec šanci. A taky obvykle jedu trochu středem, ale to opravdu jen když vím, že ti za mnou na tak rychlý rozjezd nemají , resp. je někdo přede mnou a ti za mnou nemaji právo mne předjíždět, protože by se stejně neměli kam zařadit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4389
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 16:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejkratší cyklostezka na světě. Prostějov, Kolářovy sady:

 
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 09:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No my prostejovaci jsme prece na dopravni znaceni experti ne?
Web o prostějovských autobusech

Rezoun PV-67-39 je nesmrtelny vuz, ktery je schopen si to na rovine rozdat i s kamionem, ale na PV-57-09 nikdo nema!
M_3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 09:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pročetl jsem si tady docela obsáhlou diskuzi na téma cyklisti. Můj názor je takový, že ve městě nevidím cyklisty rád. Jde mě o to, že velká část z nich kašle na nějaký dopravní předpisy - mnohokrát jsem viděl jak jel na červenou, protože odbočoval doprava a přece nikomu nezavazí, když jede těsně kolem chodníku. O tom, že jich spousta jezdí "nadrátovaných" asi nemá smysl psát - málokdy vidím cyklistu sedícího v létě na zahrádce před hospodou jak popíjí nealko. V městském provozu je zkrátka cyklista na obtíž - jde i o jeho bezpečnost. A ruku na srdce - kolik cyklistů má na kole světla? V noci potkávám spoustu "kolařů" na krásných "horalech", kteří nemají ani to zadní blikající světlo (buď není zaplé a nebo ho nemají vůbec - i když to podle mně není zase tak finančně nákladná položka. O předním světle nemluvím. A co odrazky? Ty jsou dnes vidět málokde. Zkrátka městský provoz není pro cyklistu to pravé ořechové.
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 18:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_3:sedni si na kolo a vyskoušej si to zdruhé strany a uvidíš ,že to ciklisté nemají taky jednoduché.
Do práce na kole jezdím každý den a někteří řidiči i cyklisti mě udivují každý den.

Zahrádkový sport při jízdě na kole nevyhledávám.
Jezdím oblečen v oranžové reflexní vestě-od té doby co ji mám se ostatní řidiči chovají ke mě s ohledem.
Světlo na kole mám,ale to nepoužívám ,mám radši blikačky.Na křižovatce se řadím za poslkední auto s tím ,že se postavím do prostře jízdního pruhu,protože z prává strany je taky jízdní pruch a v něm taky jezdí auto.Nejvíce co mě,tak sere jsou rozbyté cesty u okraje vozovky a propadlé kanály.Kolikrát a je to na té ulici denně musím jezdit v polovině jízdního pruhu ,abych se všem dírám a kanálům vyhnul.Pak jsou tu řidiči,kteří vás při před jíždění minou jen ochlup nebo kamiony kde vám hrozý nápor vzduchu,který vás srazí z kola.nesmíme opomenout řidiči,kteří v noci při míjení cyklisty nestlumí světla a vklidu jedou na dálková ciklista nemá možnost mu bliknout,aby si to přepnul na podkávací a i ty jsou v častých případech hodně oslńující.

Osobně už jsem darazil do dvou aut a jedno do mne.Naštěstí se mě nic nestalo ikdyž při té poslední moc nechybělo.

PS:znám pohled z obou stran.
Třídní nepřítel nikdy nespí.

PŘES 520 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4424
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 10:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakkoli jsem cyklisty vždy respektoval, po včerejšku už mě to přestalo bavit definitivně. Jel jsem kolem 21. hodiny autem do 10 km vzdáleného města. Před barákem mi pod kola spadla trojice na šrot ztřískaných hovad na kolech, kteří nenašli brzdu, tak to zkusili hubmo. Během této cesty jsem potkal asi třicítku cyklistů, světlo měl jeden, a to ještě jen zadní. Resp. světlo měli skoro všichni, ale rožnout ho se neobtěžoval nikdo.

Cesta zpátky před půlnocí totéž v bleděmodrém, jen s tím vylepšením, že se na silnici objevilo několik dalších hňupů, co v té tmě šli v tmavém, oblečení tři vedle sebe po pravé straně silnice (po levé nešel ani jeden).
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24072
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 16:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to výše popsané je snad fyzikální vlastnost cyklistů?
Někteří mě s**ou taky, ale když je to policii jedno, tak je to těžký... :-( A nejvíc nechápu, že se tak zhusta chovají Ti, co na cyklisty nadávají za volantem nejvíc.

PS:
Pořiď si výkonné „dynamo” a vhodný halogen dopředu a uvidíš, že když to zvedneš, tak Ti ztlumí každej
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 17:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cyklisté si teď budou muset své fyzikální vlastnosti řádně uvědomit: pokuta 25 tisíc pro cyklistu za to, že se vymáznul a zranil sám sebe.
Btw, co se týká dálkových světel: leckdo ani nemusí mít zapnutá dálková. Zkuste si jet v pátek v noci proti směru hlavního tahu turistů jedoucích na jih. Potkáte neuvěřitelné množství debilů, kteří narvou auta po střechu, takže se jim nakloní dozadu, ale už se neobtěžují srovnat podle toho potkávací světla. Za tohle bych na místě sbíral řidičáky na 6 měsíců a ne za parkování na místech pro invalidy...
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 20:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:na to už jsem přišel a proto mám přední světlo posr.né,tak radši blikačky.Stím halogenem mě to taky napadlo,ale to bych musel jet aspoň stovkou.
Trolleybus:plně stebou souhlasí¨m,ale řešil bych to pokutou né domluvou.
Třídní nepřítel nikdy nespí.

PŘES 520 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24205
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 20:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to bych musel jet aspoň stovkou

Ale vůbec ne. Stačí jet cca 20 a věř mi, že protijedoucímu řidiči je to více než nepříjemné.
Navíc mám pod sedačkou přepínač, takže mohu krom nastavení sklopení předního světla vypínat to zadní (stejně tam mám blikačku, to je spíš takové přídavné...) a tím svit ještě víc zintenzivnit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5180
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. července 2006 - 19:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když jsem svého času jezdil na brigádu asi 10km na kole po okrsce, měl jsme následující světelné vybavení: klasický dynamo (von je to teda alternátor), v zadu žárovku na 12V, neb 6V nevydržela větší rychlost a vepředu 6V a tušim 1,2W. šajnilo to super, skoro jak auto. akorát tim, že vzadu byl malej odběr, tak z altra lezlo víc než těch 6V a žárovka vydržela tak měsíc :-( do stavby stabilizátoru jsme se nikdy nepustil.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 26. července 2006 - 20:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo:tak proto mi vždycky odejde zadní(to je furt v řiti asi kabel) a přední žárovku tu spálím.
Třídní nepřítel nikdy nespí.

PŘES 520 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 26. července 2006 - 22:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové já nevim jestli ste náhodou nezaspali dobu.
Už máme monočláky kterýma se dají napájet i světla na kolo!
Máme rok 2006 a ne 1936.
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1650
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 16:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bobyk: Souhlas, konec respektu cyklistům a vyhlášení války, dnes od 15:20.. Stojím si na semaforu u pošty, najednou zprava cyklista a brnk o zrcátko, pokračování podél celé kolony dále ani se neohlédl. Změnil jsem hned směr jízdy, dojedu ho, stáhnu okno a povídám: " Příteli, to zrcátko je moje a mám ho rád". Načež jsem dostal odpověď, že si mám koupit nové a ne alespoň dodatečnou omluvu. Dodávám, že to byl asi 55 chlap (ne nějaký teenager). Jde mi o princip, to, že zavadí o zrcátko se může stát každému, ale měl by mít, zvláště v jeho letech, alespoň trochu slušnosti říct: "Sorry vole". Nebo tak něco.
P.S. Dobře si tě pamatuju, mně neunikneš
Omluva za dlouhý příspěvek, ale nějak jsem to musel ze sebe dostat.
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 16:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: zavolej na něj místní policii
To je hodně špatný vtip, já vím.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25158
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 17:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq:
Je vlastně vůbec nějak upraveno, zda musí řidič umožnit podjíždění, které je cyklistům u pomalujedoucí nebo stojící kolony povoleno?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1651
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 18:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě nemusí, mají ho povoleno za zvýšené opatrnosti a pokud je to možné, ale nemají na něho právo.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25178
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 20:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, na tohle jsem nikdy při četbě zákona nenarazil. Osobně mám vždycky od krajnice (chodníku etc.) dostatečný odstup, beru to jako slušnost.
Na kole ale podjíždění nesnáším, snad vždycky se dá koloně nějak rozumně vyhnout a v křižovatkách nepodjíždím už vůbec, radši si zajistím pořádný místo v pruhu, abych pak nebyl v křižovatce vytlačen a potlačen.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2882
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 11:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já už teď taky na kole na semaforech se řadím tak, aby se vedle mě nes*al ještě někdo z autem. Dřív se mi totiž občas stalo, že sem stál pěkně u kraje a při rozjezdu sem pak málemleštil někomu kapotu.

OT dotaz:
Situace z praxe: T-čková křižovatka, přednost zprava. Ze všech stran se sjedou auta (nebo třeba i kola, to už je jedno) a 2 odbočují doleva a jeden jede rovně, tzn. že všichni by si měli dávat přednost. Platí v této situaci nějaké pravidlo (kromě pravidla silnějšího...) ?
ICQ: 202 888 377
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2883
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 11:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zjednodušení menší náčrtek:

Plná čára je směr, odkud vozidla přijíždí, tečkovaně kam chcou pokračovat.
ICQ: 202 888 377
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4629
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 13:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podjíždění je jen povoleno, ohledně povinnosti umožnit to nic nevím. A právě proto poslední dobou zastavuju zásadně u krajnice, zcela v souladu s předpisy, kde se píše, že se jezdí vpravo, pokud možno u pravého okraje vozovky.
Když jsme u toho, jen malá ukázka hovada ze včerejška, doteď nevím, jak mě předjel, prostě tam najednou byl...


 
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 13:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Ale to je zajímavá náhoda, že motorkář nemá RZ. Určitě mu upadla před pár minutami, takže si toho ještě nestačil všimnout...
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4631
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 16:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jinak... Asi mu uhnila, když si ji furt pomazával bahnem
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 18:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostkrát jsem viděl jak si motorkáři (asi schválně) ohýbají SPZtky, aby nešly přečíst. Mimochodem motorkáři jsou moji nejméně oblíbení účastníci silničního provozu. Určitě nejsem sám.
http://busmaniac.webz.cz/ - rozsáhlá fotogalerie autobusů
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 08:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac: Nebo to umělé bahýnko, jímž si to zaplácávají...
A taky sem už i viděl - Jeli 2 za sebou - a oba tam měli papundeklovou RZ vlastní výroby. No prozradilo je to, že měli oba stejné číslo:-).
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 20:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A právě proto poslední dobou zastavuju zásadně u krajnice, zcela v souladu s předpisy, kde se píše, že se jezdí vpravo, pokud možno u pravého okraje vozovky.
Já s velkou radostí předjedu darmošlapa* a zařadím se k chodníku div norvu gumu o obrubník.
A pokud vidím v zrcátku jak se nějakej darmošlap* snaží prodrat ke křižovatce v pravo od pomalu se sunoucích aut tak taky než ke mě dojede tak zajedu na kraj aby ani myš neprolezla
* cyklista
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4685
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 22:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co si mám myslet o cyklistovi, který provede následující? Stojím v Přerově na křižovatce příjezdových cest od PV a Kojetína jako třetí v pořadí a chci na křižovatce ve tvaru T odbočit vlevo. Dávám přitom přednost zleva i zprava. Přede mnou se to pohne, první auto odjede. Chvíli pauza, jezdí se po hlavní. Vtom se hlavní vyprázdní, DAF přede mnou se rozjede a já hned za ním, abych se tam dostal dřív, než něco přijede. V okamžiku, kdy vjíždím do křižovatky přiletí z chodníku, který až dosuud vedl souběžně se silnicí, ze které vyjíždím, asi 40-tiletý cyklista a vpálí mi v plně rychlosti přímo pod kola. Dupl jsem na brzdy, lehce do něj ťukl, on nic, vybral to, přidal a začal na mě řvát do ču...ů, kreténů, ha...ů a debilů. Možná štěstí, že jsem se k němu nedostal, asi bych byl stíhán pro ublížení na zdraví. V tu chvíli bych mu po té držce nejspíš dal...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 09:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že má páka Defend lock by se dočkala, asi bych ho přizabil, hlavně za to držkování.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5320
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 09:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk - přes hubu by si zasloužil určitě.
tydle čůráci si totiž myslí, že můžou fšechno a že jen oni maj pravdu.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4696
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 12:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Ano, už jsem po ní šátral, i nohy mi jaksi cukaly a zuby naprázdno cvakaly...
I když, dneska se mě snažil poplivat jeden strejda v Hyundai Scoupé, kterému se nelíbilo, že jsem si na něj dovolil zatroubit, když při odbočování vlevo zablokoval celou ulici (Vrahovická, docela široká)...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25303
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 12:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jako
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5171
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano. Mě se zas jednou stalo, že v Bohdanči nějaké autíčko zaparkovalo na zastávce přesně uprostřed, takže jsem se nevešel s trolejbusem před něj ani za něj. No tak jsem vylezl ven a autíčko jsem vyfotil i s řidičem, který právě přišel odněkud ze dvora.

Pětiminutový pobyt na konečné jsme trávili tak, že já jsem seděl v kabině, poslouchal rádio, četl si noviny a o nic víc se nestaral, kolem vozu pobíhal jeden vzteklý pán, který okopával trolejbus a pokřikoval na mě sprostá slova a nakonec mi dal výpověď z DP. Nevím, jak on, ale já jsem se skvěle bavil.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4706
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 12:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ: To byl sám pan zde diskutující ředitel, že tě vyhodil?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 01:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To já měl dneska večer (jel jsem po 22h) taky dobrý zážitky:
1) šílený motorkář zalehnutý na říditka se na mě vyřitil ze zatáčky (trochu se nechal vynést) - viděl jsem ho na poslední chvíli - ten blbec nesvítil a já to strhával do směrem škarpa.
2) o cca 15 min později potkám v protisměru traktor, který jel! a nesvítil - jen blikal střídavě blikačkama - bylo to vidět jen zepředu, vzadu ne (koukal jsem do zrcátka)- měl vlek, který blinkry stínil. Nechtěl bych se za ním najednou objevit. Pár aut v protisměru jsem problikal, aby "něco" čekali.
O neosvětlených cyklistech snad nemá cenu ani psát...
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine_100 (a jemu podobní), Vy jste ale primitiv . Myslím to upřímně.

Jinak pánové, až vás nase*e nějaký cyklista - a že jich je dosti, co si z pravidly hlavu nelámou - hlavně nevyhlašujte válku všem cyklistům, jak zde avizujete. Může se stát, že vaše naschvály odskáče kolista, který je v tom nevinně a ctí vyhlášku jako písmo svaté. Howg.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktore, ber to trochu s nadhledem. Ono je to trochu nadsázka, přece nebudu vyhlašovat válku sám sobě (najezdím dost i jako cyklista).
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, asi jo. Ale mám obavu, že se najdou i tací, kteří to jako nadsázku neberou a z krytu vozu si na cyklistech léčí komplexy. U jedinců typu Martina_100, jak se zde prezentoval, bych tomu docela veřil. Najezdím na kole celkem dost, mnohem více než autem a skoro bych řekl, že je zázrak, že se prozatím (klepu na dřevo) kolize obešly bez zranění a škod. A vždy byla vina na straně řidiče. Faktem zůstává, že některým cyklistům (dají-li se tak vůbec označit) patří kolo zakázat. Doživotně. Ať to beru z pohledu cyklisty, řidiče či i chodce.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, tak. Naprostý souhlas.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktore co to tu kecáte za kraviny? Urovnejte si to v lebce!
Nechápu na základě čeho mě tu označujete za primitiva? To bych já mohl vás označovat ze nekrofila dle vašeho avataru.
Takže klidněte hormon!!!
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 23:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádnej cyklista=dobrej cyklista
vždycky na ně z okna řvu kamarádovo oblíbenou hlášku: "Sportu smrt!" Když chtěj sportovat tak ať jezdí po lese tam je aspoň čistší vzduch.


Ad taxi... Jelikož jezdím po montážích tak parkuju ještě hůř než dročkaři. A 70 po městě je standart Dneska sem jel rhozně nas...zlobenej protože mi velitel dal půlku toho co sem potřeboval a navíc sem se proti slibu že skončim v 18:30 dostal dom až po 20.h tak sem z košutky jel brzda plyn a rychlostí 90-100Km/h....inu není radno mě nas... štvát když mám pak řídit.
Ještě ze neřídim nějakej prostředek MHD...to by byli cestující šediví


Čili na základě Vašich příspěvků. Hlavně toho prvně citovaného. Nemohu než souhlasit s následnou reakcí Spocka. Možná je to unáhlené, autodiskuze nečtu, tudíž Vás více neznám, ale toto mi stačilo na vytvoření si obrázku a zaškatulkování, byť možná odlišného od reality.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 19:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak v tom případě byste si měl ve svých "škatulkách" udělat pořádek. (přátelská rada)
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 20:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak v tom případě byste měl poněkud upravit svůj projev, byť je jen na síti. (přátelská rada) Chca nechca vyvolává ve mně obrázek náctiletého kchůl frajera, jenž se svojí vytuněnou šáde hobluje asfalt před roštěnkama. Tento článek budiž výstrahou (přečíst až do konce a vzít si ponaučení).
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano moje kchůl a frýýý kára je tady.
http://tupavacka.wz.cz/view.php?cisloclanku=2006021301
Asfalt před roštěnkama určitě nehobluju jelikož pneumatiky nejsou zadarmo.
A můj projev je takový akorát na tomhle foru protže se pokouším být stejně netolerantní k cyklistumům a MHd stejně jako to předvádejí místní "šoutouši" ve vztahu k IAD. A musím říct že jejich výlevy směrem k automobilům jsou kolikrát tak fanatické že se ani jinak reagovat nedá.
Na žádném autoforu jsem se nesetkal s tak militantnímy názory na "jiný" druh dopravy jako zde.
Nikdy jsem od tunerů, truckerů, feldařů nebo hundertistů nečetl příspěvek ve smyslu že by se měla zrušit,omezit nebo nějak perzekuovat MHD nebo cyklistika. Nikde se tohle neobjevilo.
Ale zde pořád čtu jak jsou auta zlá a špatná a jak tramvajky sou naše jediná budoucnost a návrhy jak nám řidičům znepříjemnit život a více zpoplatnit ježdění vozem.
A v tom případně reaguji takto tvrdě proti MHD a jiné ekologické dopravě aby viděli jaké to je když se naváží do jiných druhů dopravy.
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: Ten článek nemá chybu
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: u toho článku jsem se výborně pobavil. 4ím méně stodvacítek a podobných klumpů, tak tím lépe Přesně takhle to dopadá, ale horší je to, když takový idiot zabije sedmiletýho kluka,který jel na kole po chodníku. Tohle se stalo u nás v Litvínově. V ulici, kde je 30 jel ten "borec" 120 a napálil do jiného auta (nic netušíccího) "odpálil" se od něj a na chodníku srazil toho kluka s tím kolem. A aby toho nebylo málo, tak tři lidi z rodiny toho kluka jsou v necmocnici. Včetně jeho táty, který má nemocné srdce
Ale tohle jsem si bohužel nevymyslel


PS pro Martina: něco podobného jako "sportu zdar" nebo "č.ráku na bicyklu" a ještě na mě tak trochu najíždět, už na mě kdosi jednou zkoušel. Když ten trotl zaparkoval na opuštěném místě nedaleko a šel pryč, tak jsem mu vypustil všechny čtyři pneumatiky (mohl být rád, že jsem u sebe neměl kapesní nůž)
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 22:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: Jojo, naprostý souhlas co se ortodoxních vyznavačů MHD týče - smrduté plechovky fůůůj, jediná správná doprava emhádéčkem (nejlépe zadarmo, zapalceno zvýšením daní, a benzin minimálně 100,-Kč za litr). Taky mi z toho vyskakují osypky. Ale to neznamená, že se budu navážet do cyklistů a vyhrožovat jejich sestřelením ze silnice. Ono je totiž spousta takových co bicyklují a zárověň jsou i řidiči IGK. Pokud je dotyčný kolista-sprotovec, má většinou svůj stroj v pořádku (kupříkladu já ). Čeho se však děsím, jsou individua, jež trasu veganská jídelna - fakulta sociálních studií zdolávají po chodnících a v protisměru na obstarožních ukrajinách bez brzd držících pohromadě jen vrstvou rzi. Právě tuto skupinu bych podezříval z ekofundamentalismu a zaměřil na ni svoji pozornost .

A ještě si dovolím jedno rýpnutí - Škoda 1000 MB je 1000 MBkrát hezčí než stovka

P.S. Inu skoro tuctová Felicie, ale i tak pěkná. Má majáček nějaký konkrétní význam?
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace