K-report
 

Archiv do 17.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Historická vozidla » Staré archivy » Archiv do 17.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rto_driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 09:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych moc rád vyrazil, ale 215km je docela daleko a já bych autobus asi ani takhle narychlo neobsadil. Snad kdyby se ozvali přátelé železnice z Pardubic a autobus obsadili svými členy a příznivci, tak by se o tom dalo uvažovat. Ale je to docela narychlo. Takže je to na pardubácích...
 
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 15:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

felmel:
Je naprosto běžné a legální provést klubovou testaci jakéhokoliv historického vozidla, t. zn. i s normální platnou SPZ (RZ).

Buďte tak hodný a ozvěte se mi na mejl L.Had@seznam.cz,napište mi nejlépe tel.spojení na Vás,rád bych si s Vámi pohovořil,zajímá mě to pojištění,díky.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 18:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm veteránským značkám a povinnému ručení: - testace je možná na veteránské zelené značky nebo na původní i s původním TP (důvodem je, že značky i doklady jsou součástí historické hodnoty veterána, pokud k němu patří), podmínky jsou úplně stejné v obou případech až na jeden rozdíl. U autobusu je běžně udávána v průkazu historického vozidla (nahrazuje TP) obsaditelnost 8+1 osob, a to kvůli bezpečnosti (staré vozidlo, slabé brzdy, ne zcela perfektní stav podvozku - každý se sichruje). Je možno vydat i obsaditelnost na plný počet míst, ale je to doprovázeno složitějšími procedurami právě kvůli bezpečnosti (něco na způsob běžné STK, nevím přesně, sám jsem si to na svém buse odpustil). Takže pokud vidíte plný bus s veteránskými SPZ, není možno jednoznačně říct, že je to ilegální. Ostatně policajt, který by tohle kontroloval, se asi ještě nenarodil...Co se týká toho jediného rozdílu při veteránovi na běžných značkách oproti zeleným, ten spočívá v tom, že povinné ručení na zelené značky za 1/12 běžné sazby Vám udělá každá pojišťovna (doporučuju Triglav s jejich symbolickými sazbami), zatímco na běžné značky pouze Česká pojišťovna na základě zvláštní dohody s federací veteránských klubů.A s vozem na veteránských papírech se skutečně nesmí podnikat (ani s původními značkami), tj. vozit lidí za úplatu na kšeft. Ale něco jiného je třeba pronájem takového vozu do filmu apod., to problém není. Podle mne ty akce, kdy veteráni vozí lidi za peníze, lze možná nějak ošetřit v tom smyslu, že to jízdné je na úrovni třeba vstupu na kulturní představení, nevím, v tomhle se nevyznám. Ale třeba dopravní firma, která má veterána a chce s ním jezdit svatby nebo nostalgickou linku, rozhodně veteránské papíry mít nemůže.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 19:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě na doplnění pro Libora - na jedny značky lze mít libovolný počet veteránů, přičemž každý má svou testaci, svůj průkaz historického vozidla a v něm shodnou SPZ. Jezdit se pak samozřejmě dá pouze s jedním současně a povinné ručení za tyto značky se platí ve výši odpovídající nejdražšímu vozidlu, které je má napsány. Jinak kromě omezení počtu osob a podnikání pro jízdu na takových značkách neplatí zatím naprosto žádná omezení. Zatím...protože jsou hovada v sociální demokracii, kterým to vadí a zkoušejí to zkurvit...pro nás všechny další důvod, aby se tomu hovadu z restaurací a jídelen nepovedlo tu vládu přece jen stavět...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 13:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousex252:
ŠM11 i ŠL11 jezdily i v okolí Weszprému. ŠM na městské popravě Weszprému, ŠL viděna mj. i na lince do Balatonfuredu. Někdy v druhé půlce let 70-tých
Get
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 22:46:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím renovovaným HB v Olpasu jsem velmi potěšen

To RTO Driver: Bílá třemešná, přehrada Les Království. Ta kouzelná stavba v pozadí je snad domek hrázného bo něco...
Rto_driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 09:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Get: Správně, Bílá Třemešná, přehrada Les Království. Jinak je to tam o fous, erťák má 8700kg, na přehradě je omezení 9t. Ten den jsme byli taky na Kuksu (se svolením starosty - je tam zákaz vjezdu autobusů) a na Zvičině. Fotografovali jsme autobus s profesionálním fotografem Hradce Králové a Kuksu - panem Miroslavem Podhrázským, příští týden od něj budu mít nádherné snímky. Mimochodem, včera jsme v testovacím režimu spustili web www.gfibus.cz - jsou tam nějaké fotogalerie a videa.
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 11:19:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad RTO_driver:
Díky za odpověď. Každopádně jste vítáni. Když ne tentokrát, tak příští rok. Setkání parní Resity (která se vzhledem k rozchodu moc jinam nepodívá) s jinými dopravními veterány je vždy milé. Zatím tu byl RTO p. Tetery - asi před rokem. Více třeba emailem např. na mirek.osoblaha(zavinutec)centrum.cz
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 12:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Vlček: Ha! Škoda, že jsem tvou odpověď nečetl dříve. Právě jsem se totiž z Veszprému vrátil. Mohl jsem se na to zeptat přímo v Balaton Volán.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 20:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno jsem viděl (nebo spíš zahlédl) jet přes Tábor směrer na Budějovice nějakou modro-krémovou ŠL11. Nevíte nědo o co šlo?

Že by nějaké "jézédé" vytáhlo ze stodoly autobus a vyrazilo na živitelku???
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 20:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dotaz na RTO_driver:
čímpak a jak jsi leštil hliníkové lišty?
http://spvd.cz/skoda-bus/
Rto_driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 23:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpověď pro Libor_hh:

Nic světoborného, klasická zelená kostka a hadrový kotouč. Ale nedělal jsem to já, dělali to v KARSu. Nicméně nejprve bylo třeba z lišt barvožroutem odstranit barvu, kterou byly původním majitelem nemilosrdně přetřené. Takže pakárna jako obvykle.
Sanos312
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 19:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na hliníkové lišty stačí vzít Silichrom(asi 33Kč) + hadr. A nyní leštit a leštit. Toto plyne z mé vlastní zkušenosti. Ale ještě před leštěním bych doporučoval lišty očistit technickým benzínem.
Trolejbusy jsou budoucnost všech národů.
Zlínský trolejbus náš vzor.

THE BEST CAR IS SKODA 100 AND MY TRABANT 601 S.
Rto_driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 10:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silichrom na hliník zásadně nedoporučuji, příšerně se to maže a výsledek nestojí za nic. Už jsem to v minulosti zkoušel a opravdu to není ono. Silichrom, jak již z názvu vyplývá je na tvrdé povrchy a hliník je přece měkký. Dokonce ani ta zelená kostka není nejideálnější, na hliník a barevné kovy se dají zakoupit speciální leštící pasty. Důležité je taky dodržet obvodovou rychlost kotouče. Pak je výsledek perfektní a snadněji dosažitelný.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 13:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Důležité je taky dodržet obvodovou rychlost kotouče

Omlouvám se za svojí tupost,ale jak to myslíš?
http://spvd.cz/skoda-bus/
Rto_driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 14:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro každou leštící pastu a každý druh kovu je předepsána obvodová rychlost kotouče, je tedy třeba dodržet určité otáčky při určitém průměru kotouče (např. u kotouče o průměru 30cm je při otáčkách 1650 za minutu obvodová rychlost 25,9m/s). U pasty je pak napsáno, jaká má být rychlost pro leštění hliníku a při daném průměru kotouče je potřeba přizpůsobit otáčky tak, aby byla dodržena nebo se alespoň blížila předepsané rychlosti pro dosažení optimálního výsledku. Nevím, jestli je to takhle srozumitelné, ale líp to asi vysvětlit neumím. Více info o pastách a obvodových rychlostech a materiálech leštících kotoučů je v pdf ke stažení např. zde: http://www.micronplus.cz/downloads.htm
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 18:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RTO_driver:
Dík.
http://spvd.cz/skoda-bus/
rto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.47.38.217
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 20:38:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mozno posledne fotky unikatneho autobusu
http://www.imhd.sk/nr/index.php?w=3825242e29ef252932252c2127ef1f&idt=u&idg=1841
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 20:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč poslední? On někdo chce takovouhle raritu sešrotovat??? To by byla velká škoda. Sice se v tom nedají vozit cestující na šotojízdách, ale někde v muzeu by se vyjímal pěkně. A hlavně vypadá velice zachovale, takže případná renovace by nebyla moc komplikovaná.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2515
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 21:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo je majitelem toho autobusu? To by byla vražda to sešrotovat ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 21:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no asi poslední, že už jich víc není
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
rto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.47.38.217
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 21:29:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

majitel za to pytal 100.000...
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 22:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RTO: Hm,bohužel,to by bylo nad moje finanční možnosti,takže budu muset začít dělat s tím co mám.je to škoda pokud by se to mělo sešrotovat,nebo co s tím zamýšlí???
http://spvd.cz/skoda-bus/
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4741
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 21:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Obrubcích (nebo tak nějak) mezi MB a JC stojí na zahradě nějaká Šx11 překopaná na pojízdné občerstvení v docela schopném stavu. To je ta, co byla ještě před časem na prodej např. přes TipCars? NEvíte někdo, jaký bude její osud?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2527
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 01:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před časem se tady objevily fotky Karosy C734.00 (?), kterou někdo koupil a chce z ní udělat historickou. Mohl by mi ty fotky někdo poslat na e-mail?

bart5@centrum.cz

Modrobílý nátěr. Černé sedačky ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 14:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bart:byl to busmaniac kdo je sem dával
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 21:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Psal jsem tu už o ní, dával jsem sem i fotky, jsou v arhivu, ale usnadním hledání:
www.k-report.net/discus/messages/2484/107046.html?1154076866
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4761
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 09:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.E.S.: Jo, tož to mi uniklo.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuklovo RTO mělo menší nehodu.
 
http://busmaniac.webz.cz/ - rozsáhlá fotogalerie autobusů
Rto_driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 09:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je nemilé, těžko se bude shánět střední díl nárazníku a případně maska. A to přitom erťák brzdí docela slušně, alespoň ten můj brzdí víc než sedmičková Karosa se kterou jsem jezdil v autoškole...
Tr24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 00:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Busmaniac:
jejky,jejky,kdopak to neubrzdil??
nebo do něj někdo couvnul?
ale vzhledem k síle nárazníku to byla docela pořádná rána....
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 23:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Našel jsem na netu toto:
http://www.ltek.comernet.pl/album/images/buk74144.jpg
a
http://www.trolejbus.comernet.pl/archiwum.php?pokaz=77&strona=6

...prý se jedná o zbastlené RTO v Bukurešti. Tomu se dá i věřit, ale co tomuto?

http://www.ratb.ro/showpic.php?cat=0&id=16
Řidič erťáku
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.214.76
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 00:33:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové a dámy. Nevím jak vy, ale já byl u toho, když se ozvala rána do erťáka p.Kukly. Tedy, byl jsem asi nejblíže. Vlastně jsem seděl za volantem. Chtěli jsme to s Honzou ututlat před světem fotografů, chtivých senzace, ale zjevně se to nepovedlo. Takže, když už je to na světě, tak slyšte, co se stalo. Jelo si tak Audi 2,5 TDI od Strakonic ku Klatovům a jeho "řidič" si řekl, že je jízda nudná a že si jí spestří předjížděním kolony vozidel a to v nepřehledné zatáčce(esíčko), přes dvojitou plnou čáru a s pořádně rozřehtanými koňmi pod kapotou. A aby to byl pořádný odvaz, tak si dal před jízdou pár panáků pod čepici. A jak si to sral po té silnici, nějak ho to řízení asi přestalo bavit a jal se z nudy udělat pár smyků na silnici, zřejmě pro pobavení ostatních účastníků provozu. To se ví, že jak jsem to představení uviděl, hnedka jsem zastavil u kraje a kochal se s vytřeštěnýma očima jeho psím kouskům. No a tak se stalo, že po dotočení hodin, se milá Audina hned nezastavila a setrvačností mi přistála na nárazníku zadní levou stoplampou. To jste měli vidět, po té produkci, ten aplaus facek na jeho debilní ožralý ksicht. Ve finále jsme se dozvědeli, že ten kaskadér má asi dost špinavý řidičák, neboť ho má už 2roky v čistírně a aby to nebylo tak jednoduché, tak odmítl orientační dechovou zkoušku. Nakonec si ho policie odvezla na služebnu. Zjevně chtějí, ať jim vysvětlí, jak to dělá, že to vše tak dobře umí. Takže, pane Busmaniaku, píše se pana Kukly, on není věc, ale je to hodný šéf a dobrý kamarád, pane RTO-drivere, myslíte s tím chladičem, nárazníkem a maskou. Máte pravdu, že to nebude sranda sehnat, ale samozřejmě, že náš mazlík brzdí velmi dobře a pro pana Tr24: s přehledem jsem to ubrzdil, ale on to neurejdoval a rána to byla fakt pořádná. Na místě nehody u Strakonic jsem to fakt libově nafotil, ale fotky mám od Honzy zakázané veřejně šířit! Tak už prosím vás žádné fámy, je to tak a ne jinak. Čau K
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3445
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 12:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: No co. V Rumunsku potřebovali kapacitní vozidla a tak si vyrobili vlastní ŠM16,5. Jde vidět, že to není originál, jelikož opravdová ŠM16,5 měla poslední nápravu dál.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5223
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 14:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, bylo by ještě docela zajímavé vidět, jak dopadlo to auto.

Pro představu, to u nás v DP onehdá nedalo auto s pražskou RZ přednost trolejbusu, takže trolejbus měl lehce odrbané schody (pro dílnu práce na půl dne) a auto bylo o půl metru kratší.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
mr proper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.157.97
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 14:25:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák : No, hlavně zadní dveře byly u originálu třídílné, čili tento vůz byl o něco delší.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2037
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 14:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No staci se podivat na to ze zadni naprava je hnaci,ma dvoji osazeni. Zadni dvere taky maji byt 3dilny.
A pokud se podivate na kloub (na vetsi fotce je to lip videt) tak je jasny , ze je z ikarusa, vcetne hornich ramen.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
309
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.39.173
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 18:10:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne tohle je buď fotomontáž nebo 2 ešemky do sebe. (dveře, náprava, kloub, nádrž-liší se od origo šm 16,5)Kloub se mi zdá z IK-280. Ale možná je to fotomontáž.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 23:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdar všichni. To, že to není ŠM 16,5 je předem jasné. Jde o to, zda to je či není fotomontáž. Původně jsem se domníval, že jo.

Ale našel jsem na Rumunském fóru informaci, že jeden vůz opravdu existoval! Jezdil prý v Bukurešti na lince 74 (později snad přeznačená na 174). Vůz přestavěn v místním DP ze dvou ŠM11. Vzhledem k lehké stavbě karoserie se zřejmě neosvědčil, narozdíl od přestavěných RTO.
Vzpomeňte na podobné přestavby Ikarusů- kloubák ze dvou IK260 (KLDR?)- 2. a 3. náprava s dvojmontáží. Je to někde na Ikarusové diskuzi tady.

Malá perlička:
http://forum.transira.ro/viewtopic.php?t=312
Rumuni si mysleli, že ŠM 16,5 byl podobný experiment, jako Rumunská ŠM11-K

(Příspěvek byl editován uživatelem fousekx.)
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 13:11:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle někdo znáte? Stojí u příjezdové cesty k domovu důchodců v Božicích.

 
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 18:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tmb:pěkný nevíš kdo je majitelem kdo byl půvdním majitelem???

v chrášťanech u prahy stávali dvě š11 ale nyní tu je jedn šd 11 ,ta druhá byla z bastlená na nějaký přepravník či co ale ta šd11 se zdá v dobrém stavu je v areálu za pumpou nemáte někdo foto??.děkuji
www.autobusovenadrazi.wbz.cz
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 18:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Fedos: to má fungovat odkdy? www.autobusovenadrazi.wbz.cz
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 18:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad repeland od 19:00 v názvu je chyba správně je www.autobusovenadrazi.wbs.cz omlouvám se
www.autobusovenadrazi.wbz.cz
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 23:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TMB: ses asi také učastnil akce "Slavnosti chleba" jak to tak pozoruju. Podle toho místa nalezení ŠLky:-D
Nejsimpatyčtější je mi vše mimo Karosy Citybus a Karosy Citelis a ostatních podobnejch vozů.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

repeland:dostal jsi se na ty stranky na hlavní straně nic neni lae jinak tam fotky jsou
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

repeland:dostal jsi se na ty stranky???. na hlavní straně nic neni ale jinak tam fotky jsou
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2245
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 23:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fedos:
fotky mas pekny. akorat nad menu ta fotka - strasne dlouho se nacita, pac je zbytecne velika. dela se to tak, ze si ji zmensis ve photoshopu, paint shop pro apod. na velikost potrebnou na webu. kazdej pixel navic znamena zbytecny kilobajty a pomalejsi nacitani. precti si treba tohleto:
http://www.jakpsatweb.cz/obrazky-priprava.html

jinak ti preju aby ti nadseni vydrzelo a krm nas dal novyma fotkama :-)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 19:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá s nasazením erťáku na linku firmy KUKABUS dne 28.9.? Bude už po nehodě spravený nebo ho nahradí např. ŠD11?
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 21:08:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, Kuklův LUX jsem viděl 13.9.06 před Žlutými lázněmi (foto Busmaniaca je asi také odtud) a SPZ ve předu již byla sundaná. Taky jsem si říkal, co se mohlo stát.
Myslel jsem, že pan Kukla má ještě linkové RTO, resp. kdysi jsem ho u nás v Podolí také viděl.
Proč vlastně jsou jeho historické autobusy tak často k vidění v Podolí?
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 22:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Atmák: myslíš tohle RTO?:-)
 
To už prodal. Bohužel jsem stačil zapomenout kdy a komu:-( Asi už je to dlouho:-)

A že se RTO vyskytují tak často v Podolí se nediv, poblíž podolské vodárny je sídlo firmy a v Branické pak garáže.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 22:37:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, mělo by to být tohle. A už tehda (2001?) nám pan řidič (asi Kukla osobně) říkal, že se bude prodávat.
Ono ještě dříve snad to samé stávalo před vodárnou v dosti zuboženém stavu (ale pojízdné), pak ho snad pan Kukla odkoupil a zrenovoval. Ale za tuto informaci bych ruku do ohně nedal.
To bude tím sídlem firmy, že tu stává každou chvíli.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5283
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 23:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takový dotaz. Dokázal by někdo vysvětlit, co vlastně znamenají písmenka RTO? Já jsem nad tím nějak neuvažoval, ale jedna dopravně postižená slečna se mě na to dnes ptala.....
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 08:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že O = omnibus, takže označení autobusu na šasi Škoda 706RT. No a pak 706RT je podle mne 706 Rekonstruovaný, Trambus. "Barča", tedy vůz Škoda 706R, neměla "trambusovou" karoserii, a předválečná Škoda 706 byla vlasně něco úplně jiného. Jinak 706 = sedmituna šestiválcová:-)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
mr proper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.157.97
Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 11:14:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám pocit, že Rámový Tranzitní Osobní, alespoň podobné vysvětlení bylo na busportálu.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 18:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rekonstrukce 706RO v Hostivaři zdárně pokračuje. Foceno dnes, během Dne otevřených dveří.
 
 
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 19:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že stav vozu je na první pohled stejný jako před rokem...
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 20:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulík: To už takhle vypadal loni? Já tam loni nebyl, mám jen z dřívějška od někoho fotku, kde to bylo jen torzo.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 22:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Já tam loni byl a sice pokročil, ale jen o malý krůček. Za ten rok bych čekal aspoň trochu víc :-)
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Sysel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 12:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad mr proper - tranzitní? No to snad ani náhodou ....
Myslím, že vysvětlení od Syverin je správně,
snad jen komu by přebejvala v tom 706 ta nula, když 7 značí sedm tun nosnost a 6 značí šest válců, tak ouplně přesně je to 70 metráků a 6 válců.
Já jsem chcuk mít Krokodýla ....................... a už ho mám;-)
mr proper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.157.97
Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 21:01:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sysel: Trazitní je asi neprávně, možná to bylo trambusový, ale dám krk na to, že slova osobní a rámový jsou správně. Ostatně o autobusových zkratkách byl článek na busportálu.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace