K-report
 

Archiv do 26.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv do 26.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25205
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 23:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opaváček, Verusha:
Jasně, jmenuje se to jinak. Jen jsem chtěl naznačit, že reportáž musí být pochopitelná pro běžný lid a ten technické termíny nezná (někteří joudové ale ani vcelku běžná označení). Pokud něčím má být reportáž špatná, tak tímto ne.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 00:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: Schválně moji mamky jsem se zeptal, jak by označila "takový ten hodně dlouhý trolejbus nebo autobus". A řekla, že kloubový. Možná to i spíš záleží na jednotlivích regionech. Ale jinak máš pravdu, že to je to nejmenší i když v TV by měli používat správný název, protože to opravdu vyznělo, jako kdyby hořela nějaká smyčka. A pochybuji, že při vyslovení slova "kloub" by nikdo nevěděl o co jde. Jinak pokud je člověk uvniř, tak většinou se používají zmíněné výrazy "točna" nebo i "kolotoč". Ale tento výraz bych opravdu používal, kdyby si někdo uvnitř udělal táborák. Ale tak, když už jsem ten mail posílal, tak jsem to tam taky přihodil.

A jinak moje mamka, když jsem se zmínil o těch "dlouhých vozech", tak ještě dodala přesně to, co tady bylo výše popisováno. Cituji: "To jsou takové ty staré že?" Hodně se divila, když jsem jí ukázal 18 m Solaris a 25 Tr.

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
Trolejbus, můj druhý domov.
PŘES 550 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

»Profil«
ICQ: 176653451
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 20:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PRo všechny, na stránce http://www.ustecketramvaje.com/ul/evd/ulev22_534.htm jsou uveřejněny fotografie z vozovny Všebořice za dne a nafoceny i některé detaily ohořelého vozidla Škoda 15Tr02/6 ev.č. 534
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Karel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 07:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teď trochu od jinud...
V pátek dorazila do ŠE první karosérie vaší budoucí 25Tr a už se začíná s kompletací.
Druhá karosérie dorazila včera.
Karosérie je v klasickém nátěru bílo-červená (viz. třeba Praha)
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 10:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se přece jen změna, pokud jde o nátěr, nekoná. Ostatně dalo se to tušit.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako bych stopadesátkrát neříkal, že od těch pitomců se už městskýho nátěru nedočkáme. Halt se teda ještě poměrně ucházející design naprosto degraduje tím hnusným červeným pruhem, přesně podle předpokladů. Takže hurá, nejen že obyvatelstvo již nerozliší trakci, ale budeme taky jediní, kdo nemá na trolejbusech vlastní nátěr (i ta bílá ČB je mnohokrát lepší). V Česko - Slovensku rarita. Halt Ústí musí bejt vždycky něco extra. Ale on s tím nakonec stejně nebude mít kdo jezdit.
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A těším se na prvního strejdu, kterej začne tvrdit, že na nátěru přece vůbec nezáleží a že je to jen vroucné přání šotoušů.
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic proti, ale ústí má městské barvy v červenobílé kombinaci, takže vozidla jezdí v městském nátěru!
A na barvě stejně nezáleží, hlavně když nebudou hořet
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona je červenobílá a červenobílá. Alespoň minimum by se pro vzhled vozidel udělat dalo. Viz Bratislava. Tam stačí udělat minimální změny s minimem finančních prostředků a hned to bude vypadat o mnoho líp. Já tu můžu za počítačem vzít pastelky a namalovat s použitím stejného množství červené barvy opravdu atraktivní nátěr za deset minut. Jenže kde chybí vůle, že.. Halt když sockoverzi, tak úplnou. No nic, vraťme se k hořícímu trolejbusu:

Za požárem trolejbusu je asi technická závada

Kontroly vozů starších deseti let probíhají, pozornost se věnuje elektroinstalaci



Ústecký deník - 29.8.2006

Neprověřené vozy stále vozí Ústečany na linkách.

Ústí nad Labem - Odborníci zkoumají možné příčiny požáru, který minulý týden ve čtvrtek zachvátil a totálně zlikvidoval trolejbus na lince směřující z Mírového náměstí na Skalku.

Podle svědků začalo hořet na střeše trolejbusu. "Pokusil jsem se požár uhasit hasícími přístroji, ale marně," řekl řidič zlikvidovaného vozu Jan Trešl.

"Vyhořelý trolejbus neměl v inkriminovaný den žádnou technickou závadu. A to ani ve dnech předchozích," uvedl mluvčí Dopravního podniku města Ústí nad Labem Milan Knotek. Ten prověřil i záznamy dispečerů.

Zdeněk Neusar z Drážní inspekce uvedl, že požár prošetřují. "Nemáme informace, které by nasvědčovaly tomu, že by příčinou nehody bylo selhání lidského faktoru," řekl Zdeněk Neusar. Mezi pravděpodobné příčiny patří technická závada.

Řidiči trolejbusů upozornili na špatný technický stav většiny vozidel. Podle nich je velmi zanedbán a je štěstí, že ve vyhořelém trolejbuse nikdo nezahynul.

Kontroly vozidel byly teprve zahájeny. Budou postupovat tak, aby byly důkladně prohlédnuty všechny důležité části trolejbusů. "Pracovníci, kteří prohlídky uskutečňují, budou věnovat největší pozornost elektrické části vozů," ubezpečil mluvčí ústeckého Dopravního podniku.

Vozy budou podrobeny prohlídce postupně. Přísnou kontrolou, kterou nařídil primátor města Jan Kubata ihned po požáru, projde 52 z celkového počtu 60 provozuschopných trolejbusů.

Požár nemá v historii trolejbusové dopravy v Ústí nad Labem obdoby. Podobně skončil provoz ostravského trolejbusu v červnu 2004. Na vině byl špatný technický stav vozového parku.

FILIP VLČEK

Fotografie: Hasí. Hasiči likvidují plameny, které šlehaly z trolejbusu č. 51 minulý čtvrtek večer.

Foto Štěpán Tóth
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je jen tvoje zbožné přání, ale upřímně mít tu ten nevkusný trolejbus ve verzi BA, tak raději červenobílej jakej nám přijde. Ta šedá to kazí ale to je věc vkusu. Navíc tramvaje taky byly nejhezčí bíločervené, takže proč nepokračovat v této kombinaci i nadále u trolejbusů. Nevím proč by měli trolejbusy vypadat jak vymalované z omalovánek.... nemyslím si, že kombinace, která je zvolená je nevhodná či v socko verzi.... Prostě červený spodní pruh pro doladění bílé karoserie není špatný a nevhodný. Když chceš omalovánky, odstěhuj se do teplic a můžeš si chrochtat s modro-žluto-bílou kombinací (nic proti nátěru, je hezky sladěn a líbí se mi - zvláště na 24Tr je vhodně udělaná přední maska)

(Příspěvek byl editován uživatelem Pida.)
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak i v MF Dnes z toho tentokrát dělají dost velkou kovbojku, co mě teda děsí je, že z článku je silně cejtit, že "ty trolejbusy nemají cenu".

S trolejbusy jsou potíže

STARÉ TROLEJBUSY. Nejen v Ústí nad Labem jezdí trolejbusy starší patnácti let. Do ještě starších vozů nastupují i cestující v Teplicích. V krajském městě jeden z trolejbusů, který měl být vyřazen, ve čtvrtek shořel

Severní Čechy - Kvůli technické závadě vyhořel ve čtvrtek večer na pravidelné lince u ústecké zoo sedmnáct let starý kloubový trolejbus. Ve voze bylo 50 cestujících, kteří stačili při vniku požáru utéci. Než přijeli hasiči, byl vůz zcela zničen.

Magistrát města ihned ustanovil vyšetřovací komisi k incidentu. Technici začali prohlížet všechny vozy starší deseti let, kterých má dopravní podnik dvaapadesát z celkem šedesáti.

Ovšem není v těžké situaci sám. Kdyby magistrát chtěl koupit nové všechny vozy, musel by zaplatit podle mluvčího Milana Knotka více než 600 milionů.

Ještě staršími vozy jezdí cestující v Teplicích

V Ústí nad Labem je průměrné stáří trolejbusů 14 let, v Teplicích téměř 15 let. To je podle dopravců hranice životnosti vozů.

Částečné obměny se vozový park dočkal až v posledních letech. Teplice letos kupují dva trolejbusy za 22 milionů korun, Ústí nad Labem šest kloubových vozů za 90 milionů korun. Chomutovský dopravní podnik získal dotaci EU na nákup pěti nízkopodlažních trolejbusů Solaris 12 Trollino. Do konce října doplní 25 kloubových vozů Škoda 15Tr. Investice 68 milionů korun zahrnuje i nákup čtyř autobusů. Evropská unie uhradí 75 procent nákladů, zbytek dodají města Chomutov a Jirkov jako akcionáři podniku.

Dopravci se shodují, že provoz trolejbusů je nákladnější než v případě autobusů. Pozitivem je však ekologické hledisko. Trolejbusy, jež k pohonu využívají elektrickou energii, nezatěžují životní prostředí zplodinami.

„Trolejbusovou dopravu prodražují i odpisy zařízení, jež je nutné pořídit. Například trakce. Na druhou stranu cenu elektřiny máme smluvenu na rok, kdežto nafta se zdražuje skokově,“ řekl ČTK technický ředitel Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova Pavel Pucholt.

Ústecký dopravní podnik (DPMÚL) investuje stamiliony korun i do výstavby nových trolejbusových linek. V polovině roku 2004 začala jezdit linka k hypermarketu Globus v Trmicích, od loňského ledna zajíždějí trolejbusy k novému areálu Masarykovy nemocnice a letos byla zahájena stavba trolejbusové trati spojující centrum města s městským obvodem Střekov. Po zavedení trolejbusů na Střekov DPMÚL ukončí provoz tří ze šesti autobusových linek, které sem zajíždějí. Výstavba trolejbusové trati si vyžádá 160 milionů korun. O vybudování nové trolejbusové linky uvažují i v Chomutově. Naopak v Teplicích se zaměřili na modernizaci tratí.

Magistrát musí platit sloupy

„Na modernizaci jsme vydali 500 milionů korun, nyní se zaměřujeme na nákup nových vozů,“ uvedl teplický primátor Jaroslav Kubera. Trolejbusy a stavba trolejbusových tratí má podle něj několik nevýhod. „V Teplicích je řada opravených domů a jen málokterý majitel chce mít ve zdech opravené budovy úchyty na trolejové vedení. Proto jsme museli v Teplicích postavit tisíce sloupů. Problematická je i stavba kruhových křižovatek. Objezd s trolejí stojí 15 milionů, tedy třikrát více než bez elektrického vedení. Trolejbusy navíc mají ve srovnání s autobusy omezený akční rádius,“ doplnil Kubera. Trolejbusy jsou podle něj navíc ekologické jen v místě, kde jezdí, nikoli tam, kde se vyrábí proud pro jejich pohon.

Trolejbusová městská doprava má v kraji dlouholetou tradici. V roce 1946 začaly jezdit trolejbusy v Mostě a Litvínově, o šest let později v Teplicích. V Ústí cestující využívají trolejbusových linek od roku 1988, v roce 1995 zahájily provoz také mezi Chomutovem a Jirkovem. Trolejbusová doprava mezi těmito dvěma městy je zároveň nejmladší v Česku. Zatímco na Mostecku zrušil dopravní podnik trolejbusy v roce 1959, v ostatních městech je stále využívají.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - severní Čechy
Autor: (ula, ČTK)
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: To není jen můj názor či názor támhle nějakého strejdy z ulice. Že to šedivý pruh vylepšil se shodli zatím všichni, se kterými jsem na tohle téma diskutoval. Ale jak říkáš, věc vkusu. K těm tvým omalovánkám, jak jsi to pohrdavě napsal - je moc zajímavé, že "omalovánky" na trolejbusech mají od Plzně přes ML a TP, Ostravu, Hradec až do Prešova.

Navíc všichni víme, že kámenem úrazu "pruhového" vzhledu, zvlášť při použití červené barvy, je čelo, které pak naprosto degraduje z poměrně zdařilého designerského záměru na pouhý zplácanec. A to si vymluvit nenechám. Jistě, cosi se dá zlepšit při posouvání černých linek (viz Budějice apod.), ale to je to poslední, co bych tu čekal.
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemůžu si pomoct, ale jak vypadá čelo tady:
http://www.imhd.sk/ba/index.php?w=2b2f3a2132222fef252932252c2127ef1f&id=14484&gi=0&gn=1000&gs=c&gsd=&ghv=6102
a tady:
http://www.cnds.cz/tp/pro/166-04.htm
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2004
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je fakt ze u toho Citelisu dela nater ten vzhled hodne, nektery jsou opravdu hnusny (cervenej pruh) a jiny ujdou, treba ty teplicky. Ono je to tezky s tema naterama, u nas v cv mame zas bilo, taky mi to neprijde idealni, skoda, ten puvodni nater tenkrat na 15Tr se mi libil, i kdyz tem i ta bila jakztakz slusi.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak říkám, prostě červenobílá kombinace bez šedé. Jediné co byla chyba, že na trolejbusy perou ten druhej červenej podokenní pruh... měli to sjednotit všechno jen na jeden červenej spodní pruh a byl by klid
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 12:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě ideální nátěr á la 22Tr či 15TrM, na 25Tr aplikovatelný je. Autobusy - Karosy viz B732 Zliner. Rozhodně lepší, než jeden pruh dole. Špatnej nátěr neměli ani v Bánské Bystrici.
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1235
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 14:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dávám za pravdu Ústečákovi a Mr4k. Ústečané budou mít ty vozy skoro každý den na očích, a myslím, že pro ně je lepší vidět hezky sladěný a pozitivně natřený vůz než něco, co vypadá jako dopravní značka před úzávěrou na silnici. Je prostě lepší, když to k něčemu vypadá, než když je to něco nevkusného"ale přeci zavedeného". V tom případě i u paneláků, které se opraví a zbuduje se na nich zateplení můžeme zase ohodit tou šedou drsnou betonovou kaší, ne? Jak říkám, mělo by to k něčemu i vypadat, a když se u nás už vybudovala tradice - autobusy jeden červený pruh, trolejbusy dva, tak nevidím důvod, proč to nabourávat. Těmhe vozům právě víc sluší i bílá a v kombinaci s tím, co mají v ČB (i v Rumunsku!) tj. ty černé proužky u oken (tohle měly už například CityBusy a slušlo jim to s tím) je to prostě zdařilejší. Tohle je, dle mého názoru, humus.
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 14:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nátěr s šedým pruhem dole (21Tr, 22Tr) opticky vůz posazuje dolů a činí ho "nízkopodlažnějším" díky optickému zmenšení podokenní části. Sám jsem si to vyzkoušel na modelu 22TrAC. Dokud byl celý bílý, vypadlo to mohutněji a dost divně, plechy kastle byly "vysoké". Po doplnění šedého pruhu se to výrazně zlepšilo. A kromě toho na té šedé není tolik vidět bordel.
No a?
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 19:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Požár nemá v historii trolejbusové dopravy v Ústí nad Labem obdoby. Podobně skončil provoz ostravského trolejbusu v červnu 2004. Na vině byl špatný technický stav vozového parku.

Sorry za OT, ale já to opravím: Trolejbus 3513, který byl prý tak špatný, byla nejnovější modernizace z 15Tr na 15TrM. Závada na trolejbusu byla tlumivka nebo kondenzátory(blízko kloubu), od které to vše chytlo.

Ostrava je poslední město, u kterého se dá nadávat na zastarolst vozového parku...
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 14:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevím jestli mám právo se vyjádřit k usteckému nátěru.Ale to co je tam je humus._To si ti lidé neuvědomují že to musí mít nějaký vzhled.Asi by měli trošku zamyslet se nad estetickým cítěním.Vždyt ten trolejbus,bus patří k městu stejně jako domy,ulice atd
At se podívají do Zlína,Hradce,Prešova,Ostravy,Teplic,Plzně,Jihlavy jak se to řeší.Ti všichni mají pěkné nátěry.A lidé si to také budou tak pamatovat a vidí žlutomodrý trolejbus a hned vědí jé tam sem byl to je Zlín!
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 15:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Pořád je ten humus lepší než u nás v ČB a nebo v Chomutově, kde je na všem kromě reklam bílá.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 16:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře na to jdou v Portlandu...každá tramvaj má jiné barevné schéma. Většinou je to kombinace dvou barev a vždy jim to sluší.
Jedna z kombinací je i žlutá+modrá :-)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 16:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Macek jo vás se to v ČB také týká,včera jsem tam byl a bílé vozy nic moc.Ještě že máte na hodně vozech reklamy (pěkná je ta na Sico)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25269
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 22:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SIKO (mmch fa za všechny prachy...)

Ale mně se ta bílá (když je to opravdu BÍLÁ) už docela líbí, hlavně na nejnovějších 15Tr, u starých kousků (platí i busy) je to humus, to je pravda :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 01:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ja bych navrhoval ten hnusnej klasickej prazsko-brnensko-usteckej citelisi nater vymytit! uz me to fakt nudi divat se na relativne designove povedenej bus/trbus totalne sprasenej naterem...vubec bych natery nedelal podle mestskych barev, hlavne aby to trochu vypadalo a ne tam za kazdou cenu cpat uz totalne ohrany barvy, byt jsou na znaku mesta
brněnská fotogalerie BMHD
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se takovej budějovickej Citelis líbí mnohem víc, než ústeckej. Ta bílá nakonec tak špatná není, oproti tomu šílenýmu pruhu.
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Míra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.185.234
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 23:52:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K hořícímu trolejbusu:
Zatím se ještě čeká na konečnou zprávu od Škody Plzeň, ale vypadá to, že trolejbus někdo zapálil.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 08:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Á, vítám tě Míro..

Jak mohl, probůh, někdo za jízdy zapálit trolejbus...?! Mimo Molotova mě snad ani jinej způsob nenapadá. To přece není možný.
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 10:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

analýza je již včetně zprávy hotova a nikdo podle ní nic nezapálil.
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 23:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To tady TV Nova ještě neměla: Teroristický útok na veřejnou dopravu...

Ad Pida: A mohl by jsi prozradit co bylo příčinou požáru?
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 22:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AKTUALITY Z ÚSTECKÉHO KRAJE
Takže jak to právě teď vypadá-na většině zastávek ČSAD (alias DPÚK)v oblasti Mostu a Litvínova jsou vylepeny jízdní řády DP Mostu a Litvínova (ale ještě ne všechny-někde chybějí). Na netu bohužel ještě nejsou, ale jsou prakticky shodné s těmi starými. Což se dalo samozřejmě čekat (větší úpravy budou podle mého až v novém roce). Podobně je na tom i DP Teplice-ten má již JŘ na stránkách s poznámkou, že jízdné je zdarma. Ba ani DPÚK nespí-jsou již předělány všechny jízdí řády-na většině linek je provoz "zajišťován" jedním párem spojů (ale např. na lince Litvínov-Č. Jiřetín je jen půl páru spojů !).Některé linky, zdá se, již nejsou uvedeny. Bohužel změny nejsou v IDOSu-tam je vše při starém.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 19:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá s linkovou dopravou v Ústí a dalších oblastech kraje? Chtěl bych se tam v dohledné době vypravit, ale nevím, kdy a kam by to bylo nejlepší (tedy nejzajímavější). Dostupných informací je málo a hlavně - vím jen o několika málo vozech, které byly do Ústeckého kraje předisponovány z různých míst Česka. Jenže na zajištění dopravy jich přece musí být hrozně moc. Předpokládám, že nasmlouvaní dopravci si vozy půjčují všude možně. Takže by se mi líbilo, kdyby se někde tady na K-Reportu začaly objevovat informace, jaké vozy kde jezdí a jak se řeší odbavování (resp. jestli se někde ještě jezdí zadarmo). Taky by nebylo špatné vědět, kolik procent pravidelných spojů jezdí. Podle informací dostupných v médiích to vypadá, že 80-90%, ale nevěřím, že se podařilo pro tolik spojů sehnat autobusy a řidiče. Není to spíše tak, že ve skutečnosti jezdí v některých oblastech jen páteřní linky?

Možná by stálo za úvahu zřízení speciální diskuzní skupiny o dopravě v Ústeckém kraji. Značná část této kauzy sice už proběhla, ale myslím si, že se ještě budou dít zajímavé věci.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 20:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě něco...
Já osobně bych v této situaci předpokládal vytvoření "nouzových" JŘ, které by zajistily obsluhu celého kraje za použití co nejmenšího počtu vozidel. Zachování JŘ DPÚK je sice snadné a nemate to cestující, ale jestli kvůli tomu některé obce dočasně přišly o své spoje, je to opravdu to nejlepší řešení?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25587
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 20:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jste si vzpomněli brzo...
Doprava v Ústeckém kraji

Kdyby si někdo dal tu práci a napsal, odkdy tam můžu příspěvky přesunout, tak tak klidně učiním.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 20:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady na ústecku od pondělí jezdí společnost ZDAR Žďár nad Sázavou oficiálně jako dopravce a má již k tomu patřičné licence. Navíc firma zakoupí nové autobusy, které budou nasazeny v Ústeckém kraji. Takže pro obyvatele výhra.
Jízdní řády jsou k dispozici na stránkách kraje: http://doprava.kr-ustecky.cz/soubory/450018/doprava%20v%20%FAk.htm#jednotlivé_linky - tady si je můžete prohlédnout. Prozatím ještě jezdí tady na ústecku ZDAR, DP Praha a DPmÚL do doby dodání autobusů ze Zdaru, který potom převezme všechny linky.
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 21:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: To přesunování asi nemá smysl, protože se o tom psalo ve více diskuzích a příspěvky by neměly návaznost. Já tam hodím to, co jsem před chvílí napsal sem, a uvidíme, jaká bude odezva.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 23:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prohlédl jsem si projekt střekovské trati, který je vyvěšen za výlohou bývalé drogerie u obvodního úřadu. Na celé trati není ani jedna výhybka nebo předjízdná stopa, v Ústí se těmito "zbytečnostmi" tradičně šetří. Smyčka je v prostoru křižovatky Karla IV. na budoucím kruháči. Trasa se vyhýbá prostoru dnešní konečné Střekov II (krematorium). Napojení do města projekt neřeší, končí v úrovni železničního podjezdu. Větev ke střekovskému nádraží se samozřejmě stavět nebude, přestože jsou do rekonstruované křižovatky u Setuzy postaveny asi 4 nové sloupy tím směrem. Docela by mě zajímalo linkové vedení a to i autobusové dopravy, předpokládám, že obyvatelstvo horních partií Střekova smíří chodit na zastávku dále a pak co ten dolní Střekov u nádraží, doufám, že tam nezůstane jen 1 a 9.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 09:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká linkového vedení, zatím je známo jen to, že se prodlouží linka 60 až na novou konečnou. Původně se uvažovalo o zřízení smyčky na Kamenném Vrchu, ale z toho sešlo, stejně jako sešlo ze smyčky u střekovského nádraží, kam taktéž původně chtěli zavést trolejbusovou trať. Dále byl i návrch na další posilovou linku v trase Holoměř - Karla IV., ale neprošlo to, takže posílená linka 60 bude jezdit v celé délce v nějakém intervalu 7-8 minut a v sedlech zřejmě v 10 minutovém intervalu, tak aby se nahradil provoz 11 a 17. Uvidíme jak to celé dopadne, otevření trati je zatím plánováno stejně na příští rok, takže v linkovém vedení se může lecos zmenit.
Co se týká autobusové dopravy slyšel jsem nějaké návrhy, ale o žádném z nich nevím že by byl jako konečná varianta. Např. se uvažuje o sloučení linky číslo 11 a 1, dále by u střekovského nádraží měla končit linka 17 a linka 9 by měla zůstat v současné trase s tím, že se ve večerních hodinách prodlouží její provoz. Nic z toho ale zatím není jako konečný návrh, takže vše se může ještě změnit.
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 21:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, tak to ta 60 bude zadem na terasu vozit ještě větší vzduch než dnes při tom intervalu. To spíš mohli tu 60 proložit 62.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 15:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, vzhledem k tomu, že Severní Terasa bude mít přímé spojení se Střekovem a 60 oproti 8 plně obslouží i ZŠ a Gymnásium u Mírové, tak doufám a věřím, že nebude vozit vzduch tak jako dosud. I když o víkendu to asi bude fakt zbytečný úsek už od Hraničáře.
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 19:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolegové, už se konečně "ví" nějaký oficiální závěr, jaká je příčina požáru vaší 15tky? Tedy za předpokladu, že se z toho spáleniště bude dát cokoliv poznat... Předpokládám že skelet již navštívil hutě a že pár zbylých použitelých součástek již běhá jako ND na jiných vozech...
No a?
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 19:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: V denících Bohemia a Mf Dnes obíhá zpráva, že hasiči šetří, ale zaslechl jsem, že už by něco být mohlo.

A to druhé: Předpokládáš docela špatně, trolejbus (myslím, že ještě pořád) stojí nedaleko vjezdu do vozovny tak, jak byl přivezen z rožnění a už po pár dnech vypadala vrchní část a interiér jako liška, čili rezne hezky rychle, spodek se drží, ten to tolik nezasáhlo, teda spíše ho to zasáhlo zevnitř. Třeba takové čelní masky pod okny jsou ""v rámci možností"" zachovány...
A speciální 22cítkové zpravodajství pro tebe: 601 jsem se dneska najezdil dohromady 40 minut a to jsem jí ani nevyhledával = jezdí. 602 mně včera nepotěšila, ujela mi zrhuba o minutu - takže také jezdí a 603 jsem neviděl dobré 2 a půl měsíce.
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 17:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda, že budou ty naše hajtry nový v modrým provedení interiéru a s černými pruhy pod okny vepředu a vzadu jsem nečekal. A už vůbec ne poptávku, třeba se to tu tak za dvacet let opravdu začne používat.. Škoda tý přiblblý červený. Jinak ale úplně stejný vozidlo, jaký šly do Budějic.
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák: Hmm, až na to, že naše mají modré sedačky (vaše pouze podlahu), klimatizaci kabiny řidiče a ledničku. Vaše mají akorát poptávky nic víc. Potah sedaček máte klasický, jako třeba vaše 602. A hlavně máte aspoň nějaké barvy (osobně se mi líbí).
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty potahy, to je jasná unifikace s ostatníma (škoda..), ale jinak si myslím, že ty vozy jsou hodně podobný. Ta modrá mě dost překvapila.

Ale víc než 25Tr chci vidět v provozu 603. Už stojí nehezky dlouho.
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák: Pokud jde o potahy, tak to škoda je... Jinak snad lepší 25Tr než autobus, ne ?
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 22:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono až sem dorazí tak toho třeba najdeme víc co tu cenu srazilo tak nízko
Trochu jsem zavzpomínal na svou letní dovolenou v Plzni, kde jsem při jízdách v Citelisu propocený dumal nad inteligencí idiota, který navrhnul ještě menší okýnka než mají Citybusy (hlavně, že mají obloučky). Teď přemýšlím nad absencí klimošky řidiče budoucích 25Tr o prohlášení vedení DP Děčín, že do požadavků na nová vozidla bude zahrnovat klimatizovaný prostor nejen pro řidiče, ale i pro cestující. U nás budem rádi pokud se s novými trolejbusy vůbec zavedou garantované spoje a výhody poptávkového řízení, které asi bude "porouchané" jen tak nepoznáme.
Vaše názory se nám nelíbí, za trest vám omezíme naše služby. Váš "ekologický" dopravce.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 00:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...který navrhnul ještě menší okýnka než mají Citybusy ...

Tady musíme brát v úvahu, že byl vyvíjen ve Francii, kde je je z klimatických i ekonomických důvodů standardem klimatizace, tudíž je větrací funce okének málo významná.
Niméně je fakt, že kdyby vyvinuli dvojí typ oken a na požádání by dodávali s většími větračkami, nijak významně by se se vývoj určitě neprodražil.

Ovšem, to, že neobjednali v Ústí aspoň klima pro řidiče, je ostuda. To už by dnes mělo být samozřejmostí i u nás.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1432
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 11:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Niméně je fakt, že kdyby vyvinuli dvojí typ oken a na požádání by dodávali s většími větračkami, nijak významně by se se vývoj určitě neprodražil.

Určitě ne :
 
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 11:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavním důvodem je snad nařízení Bruselu, kdy dementní cestující nesmí vystrčit ruku ven, ani kdyby chtěl.
"Je totiž základní vlastností člověka snaha si ublížit, a my úředníci tomu musíme zabránit, i kdybychom mu jinde měli škodit."

Dtto je ny ní využíváno ve vlacích, kde také nevyvětráte.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 12:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmx: U nás mají poptávky všechny trolejbusy od roku dodání 1998 - tedy 21 vozů (dvě vyřazené 21Tr už nepočítám) a 17 autobusů. Dosud se poptávky nezačaly používat!!!
Franta: Ano a ještě existuje nějaká norma o tom, že vozidlo nesmí být větráno průvanem - asi aby cestující nedostali rýmu...
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 12:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta, M__r: Ale asi ta nařízení nebudou tak striktní, když se Agory a teď dál i Citelisy s velkými větračkami objevují.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 16:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Franta: Ale třeba v Regionoze se vyvětrat dá. A taky nechápu, proč je toto (údajné) nařízení z Bruselu platné jen pro nás. Kromě zmíněných Citelisů též Ikarusy a Solarisy v Budapeěti.

Že by jenom češi byli dementní....
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 18:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že zima nám v těch vozech v létě nebude. Další velké plus pro 22Tr. Tam to luftuje docela hezky.
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 18:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Osobně by mně hodně zajímalo, jak to s těmi normami vlastně je. Už jsem se s tím setkal mnohokrát, ale když jsem po tom trochu na netu pátral, tak jsem nic nenašel. Kdo ví, jak to je...
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26116
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 23:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minimálně je nutné rozlišovat zcela nové vozidlo (=nově schvalované), nový vůz (tedy pokračování výroby již schváleného typu) a rekonstrukci.
A jistě se najdou i další faktory, které na to mají nemalý vliv.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Míra_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 10:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že nový trolejbusy bodou docela pěkný, nečekal jsem ani poptávkové otevírání a o klimatizaci řidiči nemají zájem.
Míra_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 10:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vůz 534 zatím pořád čeká na konečné vyjádření, Škoda Plzeň nepotvrdila (nenašla) závadu na el.zařízení.
Potom se trolejbus rozebere na ND.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 10:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O klimatizaci u nás není zájem již tradičně. Divím se, že řidiči trochu nepřitlačí. Zrovna jsou v pozici, kdy by měli mít poměrně silný hlas. Co je pravdy na tom (jak jsem někde zaslechl), že 705 klimatizaci mít bude? To by bylo přinejmenším zvláštní..

M_Z: Když se schvalovala 22Tr, dávno už svištěly Citybusy s malými okny a bylo naprosto nemyslitelné, že by mohly být větší. Tak proč u 22Tr lze mít klasická výsuvná okna?

Mimochodem, u 25Tr asi nebudou ani střešní okna, nebo jich aspoň bude kvůli nástavbám na střeše minimum - to bude vážně legrace v létě..
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Míra_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 13:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předlice mají jiné vedoucí a i jiné požadavky, 705 by měla mít klimošku. Ve Všebořicích byl zájem o ledničky, ale i to se nakonec zavrhlo.Možná to vše záleželo na celkové částce trolejbusu.

Včera jsem si důkladně prohlédl plány stavby trolejbusy-Střekov a mám docela radost, nebudou na trolejích žádné ostré oblouky, jen mě překvapil dělič ve stoupání na mostě u Setuzy- horší místo se už najít nemohlo

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace