K-report
 

Archiv do 25.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Staré archivy » Archiv do 25.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 16:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Felix: Je to katastrofa, stát tam hlídka naší chrabré policie, tak to tam můžovu vybírat jako mýtný. To je jedna věc. Druhá - když už se tam někdo nacpe, tak neví, kdy odjet, protože tihle jedinci zpravidla neznají význam těch "čoček", co tam pouští busy. Pak bohužel nezbývá, než ho nemilosrdně "vytroubit". To, že je frekvence provozu jiných vozidel ve zmíněném pruhu taková, mě docela překvapilo, myslel jsem, že je to míň (návěsti, nápisy na silnici...).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25883
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 12:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Obvykle jezdí spoj mezi vozovnami (a bude i letos), tedy to musí být autobus (obvkle pátnáctimetr).
O trolejbusu (9Tr) od nádraží do vozovny jsem zatím nikde nic nečetl.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 10:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, nepíší o 9Tr já dám radši přednost Plzni a hlavně exkurzi do Škody holding.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2088
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 17:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to právě chtěl spojit. V Budějovicích mi zbývá poslední neprojetá trať a to do vozovny. Proto mě zajímá, jestli má smysl do Budějic zajet? Pokud bude jezdit jen kyvadlovka garáž-vozovna Citybusama, tak ne.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 19:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kyvadlovka bude určitě autobusová. Historické jízdy vozem 9Tr nejsou nikde inzerovány.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2090
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 19:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nic. Přesto díky.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 19:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Ale jsou inzerovány, tedy alespoň jsem to dnes četl na letáku, který se vztahuje k Evropskému týdnu mobility. Tam se píše, že při DOD bude devítka jezdit.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 20:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha, tak to jsem neviděl, ani to nehlásí v upoutávce ve vozidlech MHD, takže se omlouvám za nepřesnou informaci
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 20:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: No ono je to tak mrňavým písmem, že to člověk snadno přehlídne...
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 20:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buspruhem jezdí nezákonně v průměru 1,3 auta na jeden cyklus křižovatky. ...když už se tam někdo nacpe, tak neví, kdy odjet, protože tihle jedinci zpravidla neznají význam těch "čoček", co tam pouští busy

Preference MHD na křižovatkách se ve vyspělých městech neprovádí pomocí indukčních smyček, ale pomocí zařízení instalovaných do vozidel. Hádejte, proč

V případě, že auto najede do preferenčního pruhu a nejede na příslušný signál "jízda přímo", zůstává křižovatka zablokovaná až 30 sekund, což spolu se "štrůdly" na všech ramenech vypadá opravdu hodně nepovedeně... Funguje to dokonce i při najetí cyklisty do prostoru zastávky Problém je také ve vyznačení preferenčního pruhu, kdy zkraje (před ulicí Na Zlaté stoce) je pruh použitelný i pro auta. Pak se není čemu divit, že (když není kvůli koloně možnost zařadit se zpět), pokračuje vozidlo do zastávky.
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25966
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 03:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na nočce 54, cosi, 38 a 49.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2091
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 17:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr:
A ta 9Tr bude jezdit odkud kam?
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 18:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tradičně jezdívala 9Tr při DOD z vozovny přes sídliště Vltava, dále přes Výstaviště na Mariánské Náměstí k Nádraží přes Senovážné náměstí a dále přes Rudolfovskou zase přes Mariánské náměstí okolo Družby zpět do vozovny. Jak to bude letos nevím.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 18:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vláďa: ne, podle mých pozorování je křižovatka zablokovaná asi na 8-11s
dokonce jsem si všechny různé časy v křižovatce měřil, ale ten papírek jsem pak ztratil (budu muset znovu)
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 19:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už to asi zkrátili, měřil jsem to zhruba před 14 dny a to bylo opravdu šílené.
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 19:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nějaké mé hloupé hlody ke křižovatce

Omlouvám se, je to psané narychlo a obsahuje to chyby a není to úplné. Však kdo se stíhá připravit na zkoušku včas, že?
Schémata jsou jen přibližná, navíc jsou velmi primitivně exportovaná z Autocadu (v cadu takhle hnusně nevypadají).

text:
http://fd.cvut.cz/personal/xpeltan/prace_ke_zkousce/husova_nedbala.doc
schémata:
http://fd.cvut.cz/personal/xpeltan/prace_ke_zkousce/husova_nedbala1.jpg
http://fd.cvut.cz/personal/xpeltan/prace_ke_zkousce/husova_nedbala2.jpg
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 20:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, zajímavé postřehy. Já jsem tehdá opravdu naměřil při detekci vozidla (ať už magnetické či optické) v zastávce ca. 30 sekund signál "jízda přímo" na čočkách během 1 cyklu.

...2 významné linky + 1 účelová odbočují z Nedbala vlevo... ...zajímavostí je, že slabé levé odbočení nebylo zakázáno...
Je skoro trefné, že vůbec neuvažuješ linky 15 a 41. 15+41 z Oskarky vlevo a 41 i od severu vlevo. Aneb nemají dlouhou budoucnost...
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 20:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím kolegy z Budějovic! Objevil jsem pár skenovaných fotek z roku 2000, kdy jsem navštívil vaši vozovnu, naprosto nečekaně jsem byl vpuštěn dovnitř a měl jsem i malou prohlídku. Japa to tam vypadá teď po letech?
 
 
 
 
 
Nejlepší je TÚ Komín !
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 21:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po letech to tam vypadá stejně, jen těch "zelenejch" je nějak míň, 21Tr se pomalu vytrácí, vůz B731 č.262 už dávno odvál čas a ex Plzeň č.339 nyní pod "domácím" číslem 12 vypadá o poznání lépe (a má i nárazník)
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 21:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak v souvislosti s příspěvky výše jen tak pro info trasa linky 41. Zajímalo by mě, jak složité jsou trasy podobných nákupních linek v jiných městech.
 
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2295
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 09:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlada: No pokud zůstane současný stav, kdy linka č.41 odjíždí ze stanoviště, vzdáleného více jak 200 metrů od vchodů, kdy chybí jakákoliv propagace linky přímo v supermarketu, kdy linka je zpoplatněna běžným tarifem a další, tak si myslím, že sebelepší trasa lince nepomůže a linka nemá smysl, což je ostatně vidět nyní.
Naopak si myslím, že pokud budou výše uvedené skutečnosti nějakým způsobem zlepšeny, tak ani tato složitá trasa není velkou překážkou, protože linka tak pokryje větší území. Ale dnes při nulové propagaci, normálnímu jízdnému a zastavování kdesi v dálce od Tesca, nevidím v této lince žádný význam, jak je dnes běžně vidět na obsazenosti.

Aneb nemají dlouhou budoucnost... - neustále nechápu soustavnou averzi kvůli linkám, které mají složitou trasu. K lince 41 viz výše, ale neustálým problémem je linka 15. Proč, když se jedná o víceméně jedinou takto vedenou linku se neustále bojuje o její přesměrování? Ta linka páteřní není a nikdy nebude, tak nevidím důvod jí nějak razantně měnit, když je využívána (a podotýkám v celé trase, snad vyjma koncového úseku v Rožnově).
Spíše bych se zaměřil na další problémy, které jsou důležitější než neustálé boje ohledně linky 15. Máme tu šílené souběhy v Pražském sídlišti, v Kněžských Dvorech, přetíženost linky 11 a špičková linky 7, chybějící noční spojení oblasti od Viaduktu směrem na Rudolfov (Vráto, Nové Vráto, Rudolfov..) a od křižovatky Pražská - Strakonická směrem na Borek (Nemanice, Kněžské Dvory, Budvar, Borek...) apod. Takže závažnějších problémů k řešení vidím docela dost. A linka č.15 k nim rozhodně nepatří.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 16:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jediným účelem linky 41, pro který je financována, je dopravit zákazníky do/z obchodního domu. O rychlost přepravy vzhledem k intervalu nejde, protože nikdo nezaručí, že nebudou zákazníci po nákupu dlouho čekat před OD na příjezd spoje (plánovat čas strávený u pokladny nelze vychytat). Takže trasa může teoreticky vést celým městem. Musím jen souhlasit, že za současných podmínek, které uvedl JP, nemá tato linka opravdu velkou budoucnost, pokud se některá z nich nezmění.

soustavnou averzi kvůli linkám, které mají složitou trasu
Psal jsem jen, že nemá budoucnost. Už byla hodněkrát měněna a určitě ještě bude. Se vzrůstajícím počtem NP vozidel už budou brzo u nemocnice NP spoje na všech linkách, tudíž nějaké úseky linky 15 budou naprosto nahraditelné a byl by na magistrátu jen blázen, který by dotoval dva spoje místo jednoho. Ovšem pokud máme řešit např. problematickou linku 11 (zmíněna JP mezi problémy), je nejprve nutné vyřešit oblast Palačáku, který potřebuje adekvátní trolejbusovou dopravu. A protože vozový park není nafukovací, souvisí to bohužel i s linkou 15. I všechny další výše uvedené problémy jsou opravdu důležité. K nočnímu spojení na sever a na východ bych přidal ještě jihovýchod (Mladé, Hodějovice) - systémem doplňkových autobusových spojů - vzhledem k významnosti cílů jsou komfortem 2-3 páry nočních spojů, narozdíl od páteřních noček.
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 16:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě na doplnění: To, že některá linka zčásti či celá nevyhovuje určitým požadavkům, ještě neznamená, že musí být zrušena bez náhrady. Aneb užitečné využívané úseky (jinak těžko nahraditelné) musejí přežít... snad si už, Honzo, rozumíme.
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 19:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím souhlasit s JPribil.
Neustále se tu naráží na linku č.15, jak je zbytečná, není systémová a kdesi cosi. Jenže tu linku si cestující našli, nevím komu zase co na ní vadí.
Jak píše HP, měly by se v systému řešit skutečné problémy a né nějaké vymyšlené.
Například v podpisu mám, že se bazíruje na linkách č.2 v jižním směru, 3 a 9. Jenže systém není tvořen jen těmito linkami, ale i jinými, na kterých skutečně problémy jsou a neschovávejme hlavu do písku, že né.
Z neustálých argumentů "Linka 3, 9 a 2 v jižním směru" bohužel nabývám dojmu, že na Máji bydlí Kája, na Vltavě Pepík, v Suchém Vrbném Bohouš a v Rožnově Péťa, proto "Linka 3,9 a 2 v jižním směru" a běda tomu, kdo na ně sahne!!!!
Jenže linka č.3 v nočním provozu s linkou č.1 prohrává, linka číslo 2 od Nemocnice dolu do Rožnova vozí pouze vzduch (přitom je ještě po cestě nácestná smyčka!!!, která se pro tuto linku kupodivu nepoužívá)...... proto NEPŘECEŇUJME tyto linky a zabývejme se skutečnými problémy. HP je nastínil výše:
místo prokladů v Kněžských Dvorech jezdí linka č.4 a 6 současně, pak z toho vzniká falešný dojem, že je tam jedna zbytečná
linky č.10 a 11 připomínají ve špičce PD dobytčáky, přitom stačí jediné: posílit je o dva vozy ve špičce PD.
na linku č.7 důsledně dodržovat výpravu kapacitních článkových vozidel.
Obsluhu nemocnice lze zlepšit jednoduchým trikem tak, že tam bude jezdit plnohodnotná linka a né trio ubohých 13,14,15 a lidé musí chodit pěšky na Lidickou ulici, aby alespoň od této zastávky do centra posílili význam linky č.2 v jižním směru.
Noční doprava byla nastíněna výše, chtělo by to zasáhnout globálnější území a ne poněkud mrtvou linku č.59 po Strakonické ulici (naproti tomu do SV je tato linka využívána hojně).

Drobnými nenáročnými změnami se docílí kvalitního systému MHD a vychytají se některé "mouchy", které jsou zde nyní.
A předem HLASITĚ VARUJI!! před totálním překopáním linkového vedení, tak jako se již jednou stalo. Omyly roku 2000 se napravují ještě teď.
A nehledejme chyby tam, kde nejsou (viz linka č.15)
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 21:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: No, doufám že ne i agentura JPP to potvrdila nějaké změny budou, ale ne v linkovém vedení ale o tom zatím nebudu mluvit.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 21:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se radši k linkám vyjadřovat nebudu, páč tomu nerozumím, ale vesměs souhlasím s HP a VB. Pokud jde o 15, tak ač se mi ta linka totálně nelíbí, tak díky jejímu skutečnému využití, ji v současné době zrušit nelze... MHD v ČB má skutečně palčivější problémy - viz linky 4, 6, 7, 10 a 11, jak je zde již psáno. Tajně se modlím, aby od nového JŘ došlo alespoň ke kompletní "kloubizaci" linky 7. Díky novým Citelisům to možné JE, tak snad se dočkáme!

Jináč dnes poprvé (?) na lince 15 vysoká podlaha - ev.č.273. A já se ptám, kde v JŘ to bylo napsané??? NIKDE!!! To, že něco dám do novin a napíšu na net, neznamená že tím informuji cestující, páč ta informace dříve zveřejněná nám toho moc neřekla... Tady trošku zaspali!
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.132.192
Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 20:50:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj, chystám se na DOD do ČB a zjistil jsem, že řidiči neprodávají 24 hodinové jízdenky. A já musím jedst z Hluboké 104kou. Takže svezu se s ní v pořádku za 14 Kč lístek, který mi řidič (snad) prodá podle tarifních podmínek?
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 21:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na lince IDS č.104 je řidič povinnen s instalované pokladny vytočit jakýkoli lístek. Vždy jsem využíval některý z nabízeného sortimentu 8-14 Kč, ale zkuste se ho zeptat, zdali Vám prodá celodenní.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 21:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak píše HP, měly by se v systému řešit skutečné problémy a né nějaké vymyšlené.
Venco, všechny uvedené problémy jsou v našich návrzích na dobré cestě k odstranění. S některými Tebou napsanými skutečnostmi však nesouhlasím, např. že noční linka na Vltavu je mrtvá, s večerními linkami 1 a 3 či s Kájou a Pepíkem ... záleží na úhlu pohledu, hanit se dá kdeco. Stačí si udělat diagram hustoty osídlení a přepravních intenzit a je jasné, že základní dvě noční linky jsou nastaveny v souladu s nimi. Samozřejmě, za silniční síť nikdo nemůže, a tak holt některé úseky vedou mrtvými zónami - to ovšem neznamená, že nejsou vytíženy (Strakonická, viadukt, výstaviště).

A na závěr tedy nerozumím, jak chceš problémy řešit. Na jednu stranu, že se naráží na linku 15 a že si ji cestující našli, komu zase co na ní vadí. A na druhou stranu: Obsluhu nemocnice lze zlepšit jednoduchým trikem tak, že tam bude jezdit plnohodnotná linka a né trio ubohých 13,14,15...
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1613
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 22:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vláďa: výše jsem popsal problémy i jejich návrhy na jednoduché řešení.
Co se týká hustoty osídlení, tak toho bych se i bál. Dost často obsazení vozidel postrádá veškerou logiku hustoty osídlení. Pokud sis dělal pečlivý průzkum přepravních proudů, tak ti musí být jasný, že ze čtyřech nočních směrů stávající noční obsluhy je ten Vltavský suverénně nejslabší. Jinak znova upozorňuji na návrh HP výše, že noční doprava by měla obsluhovat minimálně další dvě lokality.

Problémy chci řešit velice jednoduše, jak jsem již popisoval výše. Převést do ulice B.Němcové plnohodnotnou linku MHD, příležitost již velmi brzy bude a né malá. Zbylé linky č.14 a 15 by v této lokalitě (obsluha z Lidické přes Náměstí J.z Poděbrad do smyčky Papírenská, resp. přes tzv. "papírenskou spojku" na Náměstí Bratří Čapků) zůstaly jako doplňkové.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 22:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Host: Na 24h jízdenku je také možnost zeptat se v pokladně ČD, alespoň v ČB to takhle šlo jízdenka vypadá jako lístek na vlak ale je na IDS a MHD ČB.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26018
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 03:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže tu linku si cestující našli, nevím komu zase co na ní vadí.

To ale ještě nemusí být důvod k její existenci. Když jim jejich potřeby pokryjeme jinak (a spíš ještě lépe), tak si myslím, že tu linku oželí. Ale nedá se to samozřejmě říci tak jednoduše. Já beru linku 15 jako přechodnou výpomoc, která časem nebude až na výjimky nutná. Samozřejmě se vždy najde někdo, komu bude někde chybět, ale to bychom pak mohli mít linek milión a stejně jich nebude dost. Je třeba najít nějakej ten střed, kdy nebude ani moc přestupů, ani dlouhý interval.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26020
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 03:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VB:
Pokud je na 104 sortiment kompletní (samozřejmě snad vyjma doplňkového prodeje ), tak by měl prodat i denní...

Každopádně by tu jízdenku měla vydat i jakákoliv pokldna ČD (minimálně typu UNIPOK a AVOS), a to s libovolným počátkem platnosti - tedy třeba i od 15.10.2006 15:48 (nutno ale určit hned na pokladně, jízdenka se pak už neoznačuje, ani by do strojku nešla...).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 10:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud potřeby cestujících pokryjeme jinak, tak je linka č.15 skutečně zbytečná. Pokud je nepokryjeme zcela (abychom tu neměli milion linek), pak má linka č.15 stále jako doplňková linka svůj význam. Zkoušel jsem si znova projít jednotlivé "linkové modely", co tu mám, a ať vezmu jakýkoli, linka č.15 tam má své místo, neříkám, že u některých variant v celé současné trase, ale má
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 12:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Venca: Pokud potřeby cestujících pokryjeme jinak, tak je linka č.15 skutečně zbytečná. No tak to jsem rád, že to uznáváš. Psal jsem o tom ale už v příspěvku 817 výše.

Pokud sis dělal pečlivý průzkum přepravních proudů, tak ti musí být jasný, že ze čtyřech nočních směrů stávající noční obsluhy je ten Vltavský suverénně nejslabší.
Dělal a dopadlo to jinak. Nesmíš to ale měřit u nádraží - dost cest na Vltavu pochopitelně začíná třeba u IGY. A to je celý problém - nelze měřit intenzity v jednom místě. To je ten úhel pohledu, o kterém jsem psal.

Dost často obsazení vozidel postrádá veškerou logiku hustoty osídlení.
To je zejména u noční dopravy naprostý nesmysl. Přemísťovací vztahy souvisejí s velikostí sídel, to se učí snad už v prvním ročníku na dopravních průmyslovkách...

Převést do ulice B. Němcové plnohodnotnou linku MHD... zbylé linky č.14 a 15 by v této lokalitě zůstaly jako doplňkové.
No tak to bude vozit vzduch už tuplem a zvyšují se náklady, což je nepřípustné. Pokud tou plnohodnotnou linkou má být odkloněná dvojka, která se pak vrací zase do Rožnova, tak tvrdý nesouhlas. Rožnov, stejně jako každá jiná městská část, musí mít páteřní obsluhu bez zajížděk.

A opět doplním jeden pěkný Vencův kontrast:
1) Obsluhu nemocnice lze zlepšit jednoduchým trikem tak, že tam bude jezdit plnohodnotná linka a né trio ubohých 13,14,15
2) Zbylé linky č.14 a 15 by v této lokalitě zůstaly jako doplňkové.
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 12:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řešením před nemocnicí (B. Němcové) je plnohodnotná linka BEZ žádných dalších slabých kopií sledujících tuto trasu, jako např dnešní linka 15. Tj. např. posílení linky 14 na interval 10 minut a zrušení linky 15 (k nádraží se dá jet z Lidické a kdo si ani tam nedojde, může jet třináctkou).
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 13:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlada: Rožnov, stejně jako každá jiná městská část, musí mít páteřní obsluhu bez zajížděk.
Vzhledem k tomu, že ze zastávky Jana Buděšínského linka 2 veze dále do Rožnova maximálně 15 lidí (více jsem tam NIKDY nenapočítal), tak ta fyzicky ca 100 m dlouhá zajížďka podle mě není zas tak strašná, ikdyž netvrdím, že to je ideální řešení. Ale rozhodně nikde nevidím, že by se měly zvyšovat náklady.

A opět doplním jeden pěkný Vencův kontrast:
1) Obsluhu nemocnice lze zlepšit jednoduchým trikem tak, že tam bude jezdit plnohodnotná linka a né trio ubohých 13,14,15
2) Zbylé linky č.14 a 15 by v této lokalitě zůstaly jako doplňkové.

V tom tedy žádný kontrast nevidím. Prostě by k nemocnici šoupl jednu linku s odpovíajícím intervalem a ten zbytek by tam prostě byl jako doplněk - možnost jet z/do jiných směrů.

posílení linky 14 na interval 10 minut a zrušení linky 15 (k nádraží se dá jet z Lidické a kdo si ani tam nedojde, může jet třináctkou).

A kam jako ty lidi tou 14 pojedou??? Na Vltavu rozhodně ne, neb mají linku 19! Takže maximálně dojedou k soudu, aby přelezli na 19, či dojedou na Senovážné, kde přelezou na 2. Ale na Vltavu to pojede poloprázdné (asi jako to jezdí nyní). Proč se 14 asi tenkrát po zavedení 19 po dvou měsících tak radikálně omezila? Kvůli sporné obsluze nemocnice nikdo 14 neposílí a 15 nezruší. Nikdo nezruší ani linku 19, to je třeba si uvědomit. Až začnou trolejbusy jezdit do ČV, tak ji akorát zkrátí na Vltavu, na to vemte jed!
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 18:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlada: Nevytrhávej si věty, který se ti hodí, ale čti to laskavě celý. Napsal jsem také: pokud je nepokryjeme zcela, pak má linka č.15 svůj význam
Pokud sis dělal průzkum, tak sis ho dělal špatně, já jsem si ho dělal schválně několikrát, abych vyloučil případnou chybu a znova se vší zodpovědností říkám, že linka 59 ve směru Vltava je nejslabším nočním směrem. Pokud si myslíš, že si průzkumy dělám stáním u nádraží, tak si teda hodně velký naivka, kolegové ti potvrdí, že než já na něco kývnu a uznám to jako směrodatný, musí se to opakovat několikrát. Jen tak mmch. kolegu HP jsem hnal do Mokrýho s dodávkou se zapnutejma stopkama 5x, než jsem byl plně spokojen (nezdálo se mi nastavení jedné jízdní doby).
A naprostý nesmysl je dělat linky podle hustoty osídlení s teplíčka svýho pokoje. To ti pak nemůže projít absolutně nic. Ukazatel "hustota osídlení" je velmi zrádný ukazatel a kdo se jím řídí, nemůže dojít k reálným údajům. Jako pomocný lze na něj brát mírný ohled, ale to je asi tak vše, kdo ho vezme za hlavní, je ztracen.
Pokud bude ulicí B.Němcové vedena plnohodnotná linka, význam má. Mmch před změnou v roce 2000 tam byly vždy vedeny plnohodnotné linky a nějak jsem si nevšiml, že by postrádali obsaditelnost. A nikde jsem nenapsal, že myslím linku 2.
Kontrastu jsem si ve svých příspěvcích fakt nevšiml.

Jinak gratuluji, jsem rád, že si došel k názoru, že do ulice B.Němcové je třeba plnohodnotná linka.

A Vláďo mám prosbu: udělej si někdy noční průzkum linek, ať víš, jak je to doopravdy, né papírově, pak se spolu můžem bavit konkrétněji.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 02:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak vidím, zdejší debaty na téma linkové vedení postrádají smysl. Holt je to oblast, které snadno rozumí každý. Část textu kolegů VB a JP má hodně společného s návrhem BT (např. frekventované linky), ale ve spoustě věcí se pánové od návrhu BT odlišují (např. provoz nadbytečných úseků). V obou příspěvcích je spousta subjektivních názorů, často bez cíle (např. nočka na Vltavu). Zatím to jsou všechno řečičky vytržené z kontextu, se kterými nemá cenu zde ztrácet čas. Jen na závěr k tomuto dodám, že posílení linky 14 na interval 10 minut není možné při současném provozu linky 19 na levém břehu Vltavy. A jestli se zruší linka 19 nebo ne, to je věc jiná.
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 19:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlada: Jak tak vidím, zdejší debaty na téma linkové vedení postrádají smysl.
Vláďo, při vší úctě k tobě se mi takový přístup moc nezdá. To, že někdo má jiný názor nežli ty = má názor špatný a nemá cenu s ním diskutovat??? To snad ne! Z tvého příspěvku i pro náhodného čtenáře vyplývá, že pokud se někdo neztotožňuje s návrhem BT, tak prostě dané věci nerozumí a jeho názor je předem odsouzen k zatracení... Nezlob se, ale takovýto přístup není moc "lidský" a právě "lidský" přístup je třeba (podle mě) při tvorbě linek mít.
Rozhodně nechci, aby to vypadalo, že zde nadržuji oboum kolegům, ale pro mne, jako laika, je jejich názor zajímavý a správný.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 20:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a nemá cenu s ním diskutovat??? To snad ne!
To opravdu ne, ale chtěl jsem říci, že na toto téma lze diskutovat neustále dokola a k výsledku se touto písemnou formou dojde jen těžko. Jde totiž o složitou multikriteriální záležitost. Navíc se naprosto zbytečně vytváří "válečné" prostředí kvůli sebemenším nedorozuměním. Jiné formy konverzace neodmítám, jako např. dnešní setkání s Vencou na DOD, kde se mnohé vysvětlilo. Myslím si proto, že v životě člověka se najdou jiné příležitosti, jak účelněji řešit linkové vedení a obecně jak účelněji trávit čas.
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 21:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, dnes se v příjemném počasí sobotního odpoledne situace takovou zajímavou formou legrace a špičkování snad mírně uklidnila, ale určitě to chce jednat v této náladě, né v situaci vzájemného napadání a podobně.
A plně souhlasím s M_r: chce to lidský přístup jak do jednání, tak i do vlastních návrhů.

A když už je řeč o linkovém vedení, tak ještě jedna událost, která nás čeká od prosincové změny jízdních řádů, událost, se kterou já tak docela nesouhlasím: dojde ke zrušení linky č.4. Obsluhu obce Hrdějovice a Hosín přebírá linka č.6.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 22:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chce to lidský přístup jak do jednání, tak i do vlastních návrhů
OK, to vše je možné v odpovídajícímu prostředí, které pro tento případ není tady.
Se zrušením linky 4 za těchto okolností také nesouhlasím. Sice se odstraní souběhy a uvolněné vozy lze použít jinde, ale četné otáčky u zimáku namísto původních občasných u zimáku a zbytku u nádraží mě nepřesvědčují o vhodnosti řešení.

Info o dnešním DOD viz News BT
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 14:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U linky 6 nejde jen o absenci nádraží a příliš časté ukončování u zimáku. Pokud se nepletu, byla právě hrdějovická linka 4 zkrácena ze Srubce k nádraží proto, aby bylo možné lépe řešit požadavky Hrdějovic, které se špatně kloubily se Srubcem. Zajímavé je, že nyní má vést linka z Hrdějovic prozměnu dokonce do dvou dalších obcí na protilehlé straně (Planá, Homole) a ještě přibyl i Hosín. Nechce se mi věřit, že by nyní byla situace jednodušší než na původní lince Hrdějovice - Srubec.
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 17:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud to dobře počítám, tak na jedné straně bude mít linka č.6 čtyři konečné (U Zimního stadionu, Autocamping, Nové Homole, Korosecký Dvůr) a na straně druhé konečné tři (Kněžské Dvory, Hrdějovice, Hosín), pokud nepočítáme "ukončovací a zahajovací" zastávky.
No nezbývá dodat AŤ ŽIJE PŘEHLEDNOST!!!.
Jinak se divím, že Hrdějovicím nevadí to, že linka už nebude jezdit k vlakovému a autobusovému nádraží.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 18:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak se divím, že Hrdějovicím nevadí to, že linka už nebude jezdit k vlakovému a autobusovému nádraží.

Hrdějckým občanům se to dle mně určitě nelíbí, ale těch se určitě nikdo neptal a DP se může obhájit tím, že v Budějovické MHD je přestupní tarif a mohou si přestoupit na linky které jedou k nádraží. Doufám že linka 6. bude alespoň posílena.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Zdenek_masek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 20:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes jsem se dozvěděl velice zajímavou informaci přímo z dp, pokud vše pude jako doposud bude vůz 01 renovován a zachován jako historické vozidlo což je senzační zpráva.

jinak jak my bylo řečeno včéra, tak by měl odejít jeden vůz 21tr a jeden vůz 15tr tak uvidíme. poté už se prý nic už prodávat nemá kvůli nízkému počtu vozů zbylé 21tr by měli podlehnout modernizaci ale nechce se mi tomu moc věřit.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to tak, vůz 15Tr 07/7 č.01 bude uveden do stavu po dodání a prezentován jako historické vozidlo. Ale vydržte, možná se to dokončí příští rok, možná až ten další.
Vozy č.13 a 44 se odprodají v nejbližší době, vozy č.08 a 10 jsou odstaveny ke stejnému účelu (tam není ještě kupec jistý) a vůz č.01 už by neměl také zasáhnout do provozu.
Naproti tomu delší dobu odstavený vůz č.46 je opraven a do provozu zasáhne hned po vrácení linky č.15 do trolejbusového provozu.
Jinak na velké prohlídce je vůz č.30, příští rok by měly být rekonstruovány tři vozy 15Tr v pořadí 36-31-26 (pokud nebude nehoda) a v roce 2008 zbývající (32-39-18). Vozy 27 a 30 modernizovány již nebudou a při plánované dodávce nových vozidel 25Tr (jak bylo nastíněno v sobotu také v regionálním tisku) budou vyřazeny v roce 2009 spolu s prvními modernizacemi.
Tolik aktuální stav ve vozovém parku trolejbusů.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26083
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to tak, vůz 15Tr 07/7 č.01 bude uveden do stavu po dodání a prezentován jako historické vozidlo.

Včetně reklamní výzdoby?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve stavu po dodání, tj. v červeno krémovo fialovém zbarvení.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26090
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je tak trochá škoda :-(, ale samozřejmě i tak už se těším :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 22:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, to nejsi sám kdo se těší, alespoň jednou za čas budu moct slyšet vozidlo se starou rábou.
Modernizace 21Tr: no, potají jsem doufal že si tu nějaký nechají, tak ještě nějaký čas přežijou.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Jazz_vercetti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 22:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda že vyřazujou 15tr :-( a ani si tu nikdy nezajezdila 14tr, což je celkem škoda :-( Ale neni nějak brzo na to aby 15tr byla historická?
ICQ (I seek you): 266-569-910
Skype: jazz_vercetti
maily: JazzVercetti@seznam.cz; JazzVercetti@centrum.cz a

15Tr & 25Tr 4ever!!!

stránka: http://paranska-stranka.wz.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 11:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Ty 21Tr, které si tu ponechaly, tak rozhodně patří k těm lepším a spolehlivějším, takže tu ještě nějaký čas budou.
Jazz vercetti: No dobře, počkáme ještě 10 let, a pak si nějakou 15Tr necháme. Jenže pak záhy zjistíme, že žádnou nemáme, čím to??? Aha, vždyť jsme je před deseti lety vyřadili... - Už chápeš? Mmch v Pardubkách a v TMB mají historické 14Tr, tak proč nemít historickou 15Tr.Navíc se zde můžeš dočíst, že je zatím odstavena a nějaká oprava začne za rok, či dva. Ono není sranda takový vůz opravit, páč to stojí celkem dost peněz. Ale je důležité, že si ji nechali!
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2297
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 13:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlada (č.822): Samozřejmě že nemá cenu vymýšlet a vytvářet fungující systém MHD zde přes diskuzi, k tomu jsou určení jiní a my je jen těžko ovlivníme přes K-report. Já osobně jsem chtěl jen nastínit problémy, které MĚ na zdejší MHD ponejvíce vadí co se týče linkového vedení. Tohle je diskuze, proto očekávám, že se zde bude o daném problému pouze diskutovat, protože co člověk, to názor. Radikální změny a návrhy bych opravdu řešil osobní cestou někde na nějakém "sezení". Očekávám, že cca do měsíce by určitě byla jedna příležitost, kdy se všichni sejít. Dám včas vědět.
Tímto bych trochu se zpožděním toto téma z mé strany uzavřel....

Linka 4 a 6: Tuto změnu víceméně považuji za chybnou. Jedinou výhodou je, že se odstraní souběhy v oblasti Kněžských Dvorů, ale to je asi tak vše. Z linky č.6 se stane linka stylu ČSAD s několika konečnými na každém konci. Osobně nečekám nějaké výrazné posílení, protože linka 6 a má s linkou 4 podobné intervaly. Spíš bych čekal přidání pořadí, které bude "pendlovat" mezi Zimním stadionem, Kněžskými Dvory a nebo Hrdějovicemi a celodenní garantovaná pořadí budou jezdit celou trasu. JŘ neznám, neviděl jsem je, takže pouze tohle mě teď napadlo.

DOD: Koukám, že letošní DOD byl vydařený, mrzí mě, že jsem nebyl.
Situace v trolejbusech byla jasná už dříve, tak již několikrát avizované zrušení trolejbusů 10 a 13 je blízko, přidala se k nim i 21Tr, kterou jsem očekával, ale spíš bych prodej typoval u dlouhodobě odstaveného vozu 46 a nebo v minulosti poruchového vozu 45. Holt je to jinak. Spíše mě docela mrzí vyřazení "kanárka" č.08, který nedávno prošel opravou. Tím spíš, když ta orezlá a opelešená troska 05 stále jezdí. O voze č.01 vím, ale ještě bych příliž nejásal, protože co se týče historických vozů, znám několik případů i z jiných měst, kdy bylo jásání opravdu předčasné. Nezbývá než doufat, bylo by to pěkné...

Martin: Co si myslel reklamní výzdobou? V době po dodání měly tyhle vozy unifikovaný nátěr zhruba do počátku druhé poloviny 90.let. Pokud si tím myslel stará loga DPmČB na bocích, v horních transparentech a další dobové doplňky, tak očekávám, že je bude mít.

Jazz vercetti: Na historické 15Tr nevidím nic špatného. Vozy z prvních sérií tu budou maximálně dva roky a navíc v původním nátěru nikde zachovaná 15Tr není, snad jen plzeňská 414. Takže tomu fandím a věřím, že se do oslav 100 let MHD 01ka opět projede v ulicích v původním stavu a nejen ta.

Ještě k DOD - nikdo tady nezmínil, že v A vozovně se již nenalézá Karosa B741 č.122, která byla minulý týden rozebraná odtažena k sešrotování. Čest památce poslednímu unifikovanému vozidlu MHD České Budějovice...

A už mlčím.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 15:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JPribil: OK
Jinak pokud se někomu nezdá 15Tr jako historické vozidlo, chce to vyčkat času a opravdu si nenechat "ujet vlak", jak popsal M__r. Totiž v případě Budějovic znamená 15Tr nejen typ vozidla, který tu někdy jezdil, ale především okamžiky, kdy město se slávou zahajovalo poslední trolejbusovou etapu. Proto by jeden z původních vozů měl mít čestné místo mezi historickými kousky.
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 18:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Osobně jsem taky čekal vyřazení vozu 46, zvláště když jsem 44 viděl ca před týdnem na zkušebních jízdách. Vida, možná to byla její poslední jízda po ČB. Pokud jde o vozy 08 a 05, tak to vidím úplně stejně . Vozu 122 budiž autogen lehký .

Pokud jde o linky 4 a 6, tak jediné co se mi na tom líbí je fakt, že oblast Hrdějovic a Kněžských Dvorů bude obsloužena pouze jednou linkou, ale jinak mám stejné výhrady jako píše kolega Jpribil. Jinak by mne celkem zajímalo, zda bude 6 stále jezdit přes Pražeské sídliště?
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 19:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: ne, linka č.6 bude jezdit obousměrně přes zastávku Strakonická-ROLLER, tj. mimo Pražské sídliště
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 19:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Díky. No jsem zvědav na korekci linek 11 a 12, byla by více než vhodná!
Jen si říkám, jestli po třech měsících linka 4 znovu nevyjede, jako kdysi pětka .
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2299
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 19:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No každopádně se opět budou měnit posilové spoje od Motoru... V minulosti jako linka 6, nyní dva roky jako linka 4 a od prosince opět jako linka 6. Nebo se zachová číslo 4 jen jako posily od Motoru? Ale o tom pochybuji....
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace