K-report
 

Archiv do 06.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Doprava v jižních Čechách » Staré archivy » Archiv do 06.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 14:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě jsem se vrátil z oběda a to by člověk nevěřil, kolik se dá za půl hodiny potkat zajímavostí.

Přímo v centru Tábora se motal Citybus č.223 DPmČB na zájezdu - nějací důchodci vč. čtyř invalidních vozíků, vystupovali u botanické zahrady. Po mnoha letech jsem si tedy mohl městský autobus na Tř. 9.května a zasnít se, jak by to asi vypadalo, kdyby před ± 15 lety nezrušily "sedmnáctku".

Pak jsem "prolustroval" AN, kde stál MAN 2C1 2636 s novými polepy. Na boku nápis "We work for Interbus Praha, z boku za sklem cedule GTI International a vepředu za sklem papír "The neverending dream" + nějaké asijské klikyháky . Arway připravený na cestu nejspíš do ČB, C943 TAL-07-07 zacouvaná na šikmém stání (takhle jsem jí tam ještě neviděl), no a na lince do Vožice se venčí poslední C744.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 18:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad j Pribil nooooo!! to je zajímavé s tím CNG, Trutnov kupuje bílé vozy, tak to vypadá, že by tam mohl brzo dorazit, to chce
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dle informací kolegy R_b se právě dotyčný vůz s jihočeskou převozkou (C 33-26) nachází v garážích Comettu v Táboře.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2273
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R__b: Mohl bych poprosit o tu fotku budějovického Citybusu 223 v TA? Díky předem..
Ten Man jsme teď k večeru viděli jet přes ČB. Vypadá s těmi polepy docela pěkně, i když jsou jednoduché. Dneska se mi také podařilo vyfotit Arway (jel tedy do ČB) s novými "rychlými pruhy". Také mu to sluší.
 

Ares1: Bohužel foto není, jelikož přijel nečekaně a zákeřně zezadu. A stejně foťák byl ode mě asi 100 metrů.... Ale stejně moment překvapení byl silnější, že jsem na foťák ani nemyslel...

Venca: V tom případě opravdu nechápu, proč jel přes ČB a po Okružní směrem do města. Že by tu byl také někomu představen? Divné.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 21:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Design Comettu je dost jednoduchý, ovšem velmi vkusný a líbivý. Chválím, vypadá to mnohem lépe, než bílé vozy.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 00:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano je líbivý ten nátěr .
ad j pribil on dorazí do Trutnova pokud je to on.A pak už má smůlu to už neodolá mému
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2275
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 07:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: No 100% vím, že to byl nový kloubový Citelis v provedení CNG. To CNG jsem si ověřil i podle "děravých" plechů v zadní části. V interiéru mi připadalo, že byly oranžová madla a sedačky Vogel. Ale to je jen dojem...

Ještě mě napadlo, že vůz opravdu mířil pouze do Tábora, ovšem přes ČB jen tankoval CNG v areálu plynáren, protože jinde v JČ snad tankování asi není nebo o něm nevím.
Otázkou je, co dělá v Táboře...
Snad nám ho R_b vyfotí a podá bližší informace, až tam začne jezdit na lince.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 15:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Citelis CNG: Mmch takové vozidlo bych uvítal i v budějovické MHD, plnicí stanici tu už máme a myslím že by to šetřilo jak peníze (po určitém kilometrovém proběhu) tak zejména životní prostředí.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 15:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citelis tady asi jen přenocoval, dnes kolem 14:00 už tam nebyl, zato se z Vožice vrátil Ikarus TAA 39-93.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 16:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jpribil chválím tě za postřeh a za splnění tvé občanské povinnosti!! informovat
Trutnov si zatím nepotrpí na unifikaci vnitřku a navíc je to první NP bus.Myslíš že byl už uplně hotov nebo ještě nějaké doladéní v Karose.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 17:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akciovka (PT) má zkušebního Crosswaye s klimou. Jezdil asi ve 12 nebo 11,30 do PT, videl jsem ho v praci, jak tam parkuje.Ale v 11 jeste staval na parkovisti.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 20:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě ten Citelis přijel přes Dvořiště nebo Strážný, tam dostal jihočeskou převozku, v Budějovivích natankoval a vydal se dál - buď přímo do Trutnova, nebo k nějakému dealerovi do Prahy? No a protože by to už nestihl tak, aby to mohli někomu předat v místě určení, přenocoval v Táboře.

Jinak nějaké to info:

Tento víkend je tradiční pouť v Sezimově Ústí I., kde je od pátku 15:00 uzavřen průjezd městem. Takže linky 11, 13, 16, 18 a poslední páteční kolo 12 jsou vedeny po odklonové trase po silnice I/3 (E55).

Zároveň probíhá festival Táborská setkání a jsou zavedeny posily. V době hlavního pátečního programu ve večerních hodinách jezdilo na 11 asi všechno co mělo kola a kloub + nejméně jeden vůz převelený z desítky. Dnes např. jezdily i dva Citelisy mezi Sídlištěm nad Lužnicí a nemocnicí - jeden jako pravidelná 15 a druhý jako 10. Ten asi jezdil podle potřeby, takže občas jela i "scepka".

Nevím, jestli je to jen zdání, ale připadá mi, že pražský Conex vypravuje poslední dobou do ČB nějaké lepší vozy - tento týden jsem viděl asi 3x Iliade a včera nějaké Volvo.

O tom opraveném Ikarusu jsem už psal, tak jen doplnění, že poprvé byl na lince včera.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25882
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 12:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli je to jen zdání, ale připadá mi, že pražský Conex vypravuje poslední dobou do ČB nějaké lepší vozy - tento týden jsem viděl asi 3x Iliade a včera nějaké Volvo.

Zřejmě očekávají příchod SA. Jen ČD je to opět u .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2291
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 18:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: O službách ČD mi ani nemluv. Po delší době jsem včera jel vlakem z Prahy do ČB a po zkušenosti z počátku července jsem doufal, že to bude lepší. Docela jsem se zmílil. Více jak tříhodinová jízda na zelené smradlavé kožence na mezinárodním rychlíku a ještě ke všemu "zajížďka" přes Plzeň. Jediné plus je to, že kvůli celkem svižné jízdě a minumu prostojů bylo celkové spoždění "pouze" 40 minut. A to vše kvůli nějakému problému s trolejovým vedení na trase. Hlavně že se všude válí stovky nepojízdných a šrotovaných dieslových lokomotiv... Na hodně dlouho jsem poučen, že služeb ČD na této trase, dokud nebude hotov koridor, využívat nebudu.....

K výše uvedenému Crosswayi. Jedná se o kratší (10,8) verzi (v.č.126). Je v klasickém nátěru Irisbusu. Na zkoušku ho má ČSAD České Budějovice. Sice jsem ho viděl na AN Písek, ale protože dva autobusy stojící vedle patřili ještě nedávno prokazatelně prachatické provozovně, zřejmě i Crossway bude zdejší. A nebo provozovny střídá. Není na něm žádné logo ani označení, pouze reklamní nápisy. Na zadku není označení Karosa, na rozdíl od Comettího Arwaye.
 
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25891
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 20:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tos´ měl docela smůlu, poslední dobou se kupodivu vede, pryč jsou (snad) časy, kdy se něco stalo i několikrát denně... Bohužel s tímhle mohou ČD dělat jen velmi málo, oni jsou pouze dopravce a SŽDC má peníze sotva na to nejnutnější (a na všem je samozřejmě přisáto mnoho parazitů - moderně se tomu říká autsórcing, bohužel zde je to v trochu jiné variantě).

Tenhle rychlík řadí Praha a dává tam (na posilu do Budějc, do Rakouska tohle naštěstí nejede...), co se zrovna někde vyhrabe (když vůbec něco zbude...). Snad Tě uklidní, že takové vozy tam jezdí tak z poloviny, zatímco na expresu do Zlína to jezdí naprosto pravidelně. Budějcké vozy, to je občas taky něco, ale furt o dost lepší... Zejména pak některé vlaky, kde jezdí modernizovaný vozy. Ale to musíš vědět, kdy to na čem jede...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2293
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 22:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No svým způsobem chápu, že né vždy se zadaří, ale letos jsem jel z Prahy vlakem třikrát, vždy "linečákem" v 17:53 z Prahy. Myslel jsem si, že mezinárodní vlaky mají jakési priority, ale alespoň v případech, kdy jsem jel, tomu tak nebylo. Nejvíc mě vytočilo, když jsme v lednu s tímto vlakem čekali na nějaké mezi před Benešovem asi 15 minut, aby pak kolem nás projela "souprava" 810. Na dalších podobných zastávkách jsme nabrali zpoždění kolem 35 minut a to ve spojení s prodlouženou jízdní dobou oproti loňsku znamenalo, že jsme do ČB dorazily zrovna v době, kdy jsem před nádražní halou zamával trolejbusu na Borek, další jel až za 40 minut a venku bylo -10 a sněhová vánice, která je pro cestu z Nemanic na Borek jak stvořená....
V červenci to bylo podobné, ale s menším zpožděním.
Tuto sobotu se také "předvedli", ale cením snahu spoždění zkrátit na minimum rychlejší a nekomplikovanou cestou bez zastávek. Zpoždění při jízdě přes Plzeň 40 minut je podle mě docela v "normě". Ale asi nejvíce mě vytočilo jednání zaměstnanců ČD v Praze. Jeden z cestujících, který byl z vlaku vykázán, protože jel do Tábora navrhl, že pojede tedy do ČB a odtud spěšňákem do Tábora. Zaměstnanec ČD (asi výpravčí) jen nahlas s úsměvem zvolal "jó, tak do devíti v budějovicích nebudete"... Místo aby navrhl nějaké řešení, tak s úsměvem odešel. Alespoň že průvodčí ve vlaku se kousek před ČB všem cestujícím osobně omluvil, to se cení.
Kulturu cestování ani tak neřeším, spát se i na té zelené kožence dalo.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1606
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 22:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen upřesním, že dotyčný byl podle mě průvodčí lehátkového vozu.
Ta zelená koženka byla "falešná". Kvalitou a potažením (souvisle od opěradla k sedáku) totiž s tou otřesnou původní neměla nic společnýho. Vypadala jako ta červená, akorát byla zelená.
Jinak ač cesta přes Plzeň vypadala hrůzně a patrně jediný důvod byl dostat rakouské vozy do Rakouska stůj co stůj (ostatní rychlíky jezdili přímo s přelejzáním do autobusu), nakonec se ukázala jako šťastná, protože jsme do ČB přijeli ještě dříve, než předchozí rychlík.
P.S. Když jeden kolega vyprávěl, že je cestou z Prahy do ČB v Benešově předjel následující rychlík, považoval jsem to za dobrý vtip. No jak vidím, možné je vše
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25924
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 00:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, 17:23 dorazil až v cca 21:20 - čekali jsme na jeho příjezd (přestupoval z něj do Os 8016 na Zliv a Protivín jeden člověk...) v nádražce u řezanýho. :-)
Mezinárodní se posílají odklonem docela pravidelně, jednou už takhle jel z Tábora přes Písek a Ražice...
Ten R v 17:53 (příští rok pojede už v 17:23 (tedy delší o jeden vůz) a pak rychlík v 18:23) má JD velmi nataženou (dokonce delší jak „zastávkový rychlík”), pravidelně má stát před Táborem skoro 10 minut a pak ještě v Táboře... Mezi Prahou a Benešovem je ale priorita to teď při výlukách vůbec nějak ujezdit, kategorie vlaků jdou (většinou naštěstí) obvykle poněkud stranou.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 15:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pánové, viděl jsem to už včera večer a dnes jsem si znovu potvrdil, že jsem viděl dobře. To CNG-čko pořád stojí v Comettu! Ale jak jsem psal, od středy tam nebyl (nebo schovaný) a teď je na jiném místě, takže se evidentně hýbe.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 15:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad R.b ejej.no ale nejlepší je důkaz v podobě
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25930
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 17:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na výluce z Tábora do Veselí jezdí Popp, Zeman a možná ještě někdo (Comett?).
Je to docela masakr, protože E55 kvůli nekončící uzávěře místy stojí.

Od Poppa jela na R 637 minimálně BVA a JH. Ta JH je čím dál tím větší šrot, někteří nevěřili, že to vůbec dojede do cíle, až Ikarus, který byl vedle na lince je zklidnil

PS:
Nemá ten Ikarus nějaké divné dveře?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1607
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 18:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V 18:20 odjížděl na nějaké výluce přímo z ČB vůz Dopravního podniku B741 č.136.
PS: Jestli si neviděl typ 280.87, ten má široké dvoukřídlé dveře
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25950
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 21:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to možný, vypadaly tak.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 19:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pondělí na R638 jsem měl tu čest svézt se s Poppem

-chtěl jsem osedlat rábáč, ale do něj se cpalo takových lidí (věděli, do čeho lezou?), že jsem se musel spokojit s nejnovější karoskou 930-řady. Měla RZ něco jako 1C1 55 11, je to možné?
- řidič jel jak ůl, pořád šedesát, obec-neobec. A přitom samotné vozidlo zvládlo i víc, protože těsně před Táborem se náhle podíval na hodinky a vytáhl z toho 84km/h...načež rychle brzdil, protože už byl Tábor.
-přeprava tedy pěkně pomohla výslednému 50minutovému zpoždění R638
-vrakosa měla pár pěkných detailů v interiéru, jinak byla stavu opotřebovaného a při zapnutí znamení o změně směru jízdy se uvedla do provozu elektronická houkačka )přwrušovaný tón), která řidiče na zapnutý blinkr upozorňovala. byla úděsná, plašila myši v celém okrese, natož cestující v buse
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 19:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě k osobnosti řidiče
*Pan vodič byl teplej a navíc vysazenej na velmi ošklivé a velmi tlusté postarší pány. Na přední sedačku si usadil 140kg vážícího strejdu - emigrant žijící ve Španělsku, který velmi těžce lámal češtinu a vypadal né moc upraveně. Řidič se s ním evidentně seznámil tak 5minnut před odjezdem, před autobusem.
* Řidič nevěděl, ve kterém státě leží Madrid, ani neznal, jakou řečí se ve Španělsku mluví (myslel, že angličtinou).
* jedna velmi nádherná mladá slečna přišla snažně poprosit, že chvátá, ejstli by jí nezastavil ještě na začátku Tábora - u sídliště. Stačí prý přibrzdit na zastávce MHD - vyskočila by rychle. * Nakonec byla ta 22-letá kráska odvezena až na vlakáč (skrz táborské dopravní kongesce). Ten zvrácenec jí ani slušně neodmítnul, prostě dělal, že jí neslyší!! A jako nápadně hrozně se soustředil na řízení, neodpovídal na nahlas položené otázky!

Hotovo mazec! Lidskou a sexuální orientaci toho chlapíka NIKDY nepochopím.
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2296
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 10:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: U Poppa neznám žádnou Karosu řady 900 a SPZka 1C1 5511 mi tedy nic neříká, ale samozřejmě nevylučuji, že Popp takový vůz má. Byl to určitě Popp? Spíš mi to podle SPZ sedí na Comett.
Řidiči u těhle menších dopravců jsou občas různí brigádníci a nebo záskoky. Málokdy se jedná o stálé řidiče. A takový pak berou řízení jako každou jinou práci a také to podle toho vypadá...
Orientaci okolních neznámých lidí neřeším a je každého věc. Ale nesmí to dávat najevo vůči mě, to potom musím rychle útect.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25979
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 11:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix:
Zastavit mimo stanovená místa je minimálně řidičům DPM ČB přísně zakazováno, u jiných dopravců to bude minimálně podobné, ne-li stejné.
Tu výluku jsme viděl krom Poppa jezdit i Zemana a asi i Comett. Je ale docela možné, že tu výluku dostal jeden dopravce a ten si ty další najímá.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Viados
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 08:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím, znalci či místní, víte někdo kolik celkem autobusů využívá Comett k zajištění MHD v Táboře?
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1614
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 09:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Comett má v inventárním stavu pro provoz MHD v Táboře dlouhodobě 38 autobusů. Při zařazení nových vozů dojde vždy k vyřazení stejného počtu vozů starších.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Viados
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 11:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: díky.

A mohu-li, pak ještě otázky ohledně financí. Víte, jak se dělí o náklady města Tábor, Sezimovo Ústí a Planá, příp. Jihočeský kraj? V rozpočtu města Tábor na r. 2005 jsem nalezl částku 19.9 mil. Kč jako dotaci Comettu.

Kolik % nákladů pokryje vybrané jízdné?

Případně prosím o odkaz, kde bych podobné informace nalezl sám.

P.S. Všechny moje dotazy směřují k dobrému účelu - navrhnout novému zastupitelstvu v nejmenovaném městě zavedení MHD ;o).

No a táborská aglomerace mě připadá jako vzorový příklad dlouhodobě dobře fungujícího systému.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 15:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak o dotaci se města Tábor, Sezimovo Ústí a Planá nad Lužnicí dělí poměrnou částkou vztaženou k počtu obyvatel.

A nějaká čísla jsou tady (citace z výroční zprávy za rok 2004):

V roce 2004 dosáhla divize městské hromadné dopravy COMETT PLUS, spol. s r.o. celkové tržby ve výši 41.926 tis. Kč bez dotací. Celkové náklady divize MHD byly ve výši 62.925 tis. Kč. Celková provozní dotace od Sdružení měst a obcí okresu Tábor (SMOOT), měst Tábor, Sezimovo Ústí, Planá nad Lužnicí, obcí Košín, Slapy a Radimovice u Tábora, dále Krajského úřadu České Budějovice a obcí Dražičky a Radimovice u Želče byla ve výši 23.648 tis. Kč.

P.S.: Můžu se zeptat o jaké město jde?
Viados
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 17:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: díky moc za info

Město tu ale uvedu, až to otiskne tamější tisk.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 13:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera cca kolem 18:30 na křižovatce u Výstaviště devítistovková Karosa ČSAD České Budějovice ve firemním nátěru popostrčila o několik metrů auto stojící na semaforech.Na autobuse to odnesl zřejmě jen nárazník.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 11:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citelis 18m 2C1 1186 jezdí od včerejšího dne s novou (totální) CVR - vpředu Euronics a na vleku Kuchyňské studio Hanák.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 10:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letmým pohledem by to skoro vypadalo, jako že by měl JIHOTRANS někdy nějakou starou SETRU...
 
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 11:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: Né skoro, ale měl. Tu Setru pamatuju, stávala v areálu Jihotransu. Budou to tak možná 3-4 roky zpátky. Pak se objevila u Zmudy a je tam dodnes... Podle mě je ten vůz neprodejný, je to už veterán a tuším, že je bez dokladů.
V provozu u Jihotransu ale si myslím, že nebyla. Zaslechl jsem něco o dceřinné společnosti někde na východě, je možné, že ten vůz pochází odsuď. Ale to je jen jedna z možností.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 11:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat proč Comett prodal své 936 a 956? http://www.busprodej.cz/obrazek.asp?mod=original&obrazek=377_1.jpg
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.134.153
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 12:59:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martbus: Neb jim stačí atmosférická LC 736
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 13:48:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k silné konkurenci není o zájezdovou dopravu až takový zájem, proto byly vozy LC936 a LC956 nadbytečné. Navíc se Comett soustředí z autobusové dopravy hlavně na linkovou a městskou, ta zájezdová byla "navíc".
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 19:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani nevím, že je prodali. Ale všechny asi ne před pár dny něco jezdilo na výluce. A kdy že se tak mělo stát?

Jinak ze zájezdovky jezdí hlavně pro Interbus (např. túristi na trase Praha - Krumlov) - jezdí MB Tourismo a oba MANy. A zbytek jsou takové akce jako školní výlety, nedělní fotbalisti apod., no a na to opravdu stačí ta LC735 nebo běžné linkové vozy.
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 19:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku, R_b: Díky
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2303
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 19:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom upřesním, že prodány rozhodně nebyly všechny, ale jen část. Třeba tento týden jsem viděl hned dvě LC936, každou jinou. A i oba Mercedesy jezdí. Prodána je snad jen TAA 43-43 a i ta snad asi možná ještě ne.
Takže zase tak žhavý to nebude.
Ale pravdou je, že nepravidelná doprava je u Comettu až na posledním místě.
Snad neprodají tu LC735.00.....
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 20:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TAA 43-43 stála (není to tak dlouho) odstavená minimálně celý týden na "točně" M.Horákové na sídlišti Máj v ČB, ale ještě měla polepy COMETTu.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 07:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Dík za info, mě ty pruhy připadaly divný a navíc jsem ten bus v Budějovicích nikdy nevíděl, takže mi připadalo tak nějak uhozený, že by JIHOTRANS někdy takový bus měl. Holt i nepravěpodobné věci někdy bývají skutečností...
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 16:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A máte někdo fotku té LC 735?
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 17:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj

 
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Linejbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 19:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj, k té setře prodává ji AUTOCENTRUM ZMUDA v bohumíně a je to opravdu ex ČSAD Jihotrans, jenže jí prodává dobré dva roky.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2305
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 21:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Člověk občas zahlédne v provozu ještě nějaké starší atmosféráky, ale když se občas nějaký objeví někde odstavený a naskytne se možnost si ho blíže prohlédnout, nestačí se divit, co mu jezdí v okolí domova za "klenot".
Tenhle autobus vídám kolem ČB relativně často, mám ho i vyfocený z minulosti, ale teprve nyní jsem si ho prohlédl zblízka. A nestačil jsem zírat, když jsem na výrobním štítku objevil rok výroby 10/1981 a výrobní číslo 0211, které sedělo i na rámu.... Jedná se tedy o jednu z nejstarších provozních sedmistovek co znám, konkrétně, tak druhá nejstarší. Je po nějaké rekonstrukci, provedené již ale dávno. Stav je nic moc, divím se, že to ještě jezdí. Majitelem je TJ Hraničář z Horní Stropnice. SPZ není původní, odpovídá zhruba roku 1988, což je asi datum vyřazení od prvního dopravce.....
 
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 07:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Občas se dá narazit na zajímavé skvosty. I když v poslední době je těch atmosféráků čím dál méně. Mohl bych se zeptat na toho ještě staršího - jestli je eště provozní ?? díky
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Karosa_C734.00
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.50
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 09:46:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tento atmosférák by stál za záchranu. Pokusí se nějaký fanda?
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 13:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová zastávka v Čekanicích

Tábor - Odbor investic je připraven spustit několik staveb. Dvě z nich se dotknou občanů z příměstské části Čekanice.
Do konce listopadu by firma měla ukončit výstavbu nové zastávky autobusu MHD. Město chce zlepšit cestování do centra lidem z domu s pečovatelskou službou v Pionýrské ulici, před který zastávku situuje. To ale příliš nevyhovuje dopravci. Jednak je další zastávka nedaleko, jednak prostor pro jízdu autobusu nenabízí dostatek místa. Šéf odboru investici František Krejčí také upozorňuje, že funkční bude zastávka až se změnou jízdních řádů, tedy v průběhu prosince. V plánu je i dokončení obnovy Průběžné ulice a křižovatky s Družstevní, a to výsadbou zeleně (aš)
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2309
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 15:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac: Znám ještě jednu C734.00, v.č. něco kolem 170 taktéž z 81 roku. Patří nějakému JZD nebo nějaké vesnici na Dačicku. Byl v ČB na návštěvě někdy před dvěma lety při výstavě Země Živitelka. Teď si vybavuji, že jsem ho od té doby neviděl.
Údajně ještě existuje nějaký prototyp 700 Karosy z konce 70.let, je ale prý předělaný, že se tváří normálně.

Karosa_C734.00: No když uvážím stav... Jediné co je na tom voze cenné jsou doklady. Zbytek je víceméně skládačka z různých jiných vozů. Podlaha je doslova slepená z nějaké fólie, sedačky jsou v otřesném stavu, motor a zadní náprava jsou novějšího provedení apod...
Jediné co mě na tom voze láká jsou doklady, již brzy by je bylo na co dát....

R__b: Zajímavé, jen by to chtělo zastávky v Táboře uvést do nějakého jednotného a lepšího vzhledu. Přeci jen dnešní provedení zastávek je přinejmenším neestetické a je to jedna z mála věcí, které táborské MHD vytýkám.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 17:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta náprava je určitě z novějšího busu. U prvních byly jako na š 11 (r.v. 1981/82). TAkhle zvenku vypadá celkem normálně. Ne teda nic extra, ale ujde. Hlavně že půvoní karoserie je původní. No je jasný že plechy a něco dál bude vyměněný. Já vim i o dalších starších. V.č. 12 (spz MEA 14-07). Vlastnil jí Nerabus z Neratovic, a snad je stále přihlášená v provozu (i když už jí Nerabus asi nemá). Potom v.č. 27 (spz. VS-50-63), kterou by měly vlastnit Moravské sklárny, a v.č. 56, tu maji fotbálisti někde od Ústí n. L (UL-91-70). Nebyl ten starší kousek prototyp B3 z 1976? ten stával tady v Praze, ale přebastleenj na nějakou pojíznou čistírnu či tak něco (spz. AO-39-25), Nedávno se tady objevila v diskuzi .
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2545
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 10:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac: Máš nějaké fotky těch autobusů?

Jpribil: a co to bude za autobus?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 18:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: včas dáme vědět, vydrž, už brzy to bude (možná už zítra). Jelikož jsem pověrčivej a už dost relativních tutovek nevyšlo, tak až to bude stát doma na dvoře, povíme, už tak JPribil otevřel ústa více, než by mi bylo milé. Tak se nezlob.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2313
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 10:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac: Jak říkám, vzhled je malinko vylepšený štětkovým lakem, ale jinak je to víceméně šrot. Zejména interiér je v hrozném stavu, ucházející je pouze stanoviště řidiče. Jak je na tom motoricky netuším. Každopádně mě osud toho vozu bude zajímat, zejména z hlediska výše uvedených dokladů...

K těm starším - ano, všechny tyhle vozy jsou uvedeny ve statistice Jirky Hertla, tj. je možné, že některé z nich ještě existují. Ale vidím to bledě.
O tom prototypu B3 vím, ale mnou zmíněný prototyp je C734. Více bohužel nevím....

Bart: Již brzy bude všechno jasné. Jak říká VB, není radno něco zveřejnit, když to ještě není jisté....
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 13:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil, Bart: No ty autobusy které jsem psal snad existují. Mají uzavřené povinné ručení podle CKP. Ta UL-91-70 dokonce teď jezdí linku v ústeckém kraji. Její fotku někdo uveřejnil nedávno ve vedlejší diskuzi Autobusy v ústeckém kraji. Je to taková bílá C734.00. Další její fotky jsou na stránkých ČNDS - sekce provozní atmosy. Je docala zachovalá, dříve patřila do autoškoly a pak jí odkoupili ty fobalisti, teď snad firma Sportbus, která s tim jezdí linkovou dopravu.
Ten prototyp B3 už byl s největší pravděpodobností sešrotován před pár lety. Ale dochoval se celkem dlouho.
No u té CE 45-28 je důležité v jakém stavu je motoricky, kostra apod. Položit na podlahu nové lino není až takovej problém.
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 14:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac: Ano, provoz i dalších starších vozů nevylučuji a je pěkné se na takové vozy dívat, že ještě jezdí.
Když si představím, co někteří dopravci šrotují např. C734 z let 1993-1996, tak je obdivuhodné, že auta z roku 1981 stále jezdí, i když v jakém stavu.

Důležité je, v jakém stavu je nosná část, tj. hlavně příhradový rošt a kostra. Pokud je autobus rozlámaný, jsou uhnilé a rozlámané příčky, tak může mít lino jaké chce a od toho radši ruce pryč. Motor není žádný problém, ten se dá na atmose sehnat dnes za pár korun.....
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 00:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak několik takových skvostů se snad ještě najde. Od různých ČSAD se začaly vařazovat na konci 80. a na začátku 90. let. U soukromníků to jistě pár let jezdilo, ale ty to asi nevdržely. Ale spíš asi vydržely právě u různých JZD a podniků. Ty s ti moc nejezdili a autobus stál někde celou dobu ve stodole nebo v garáži. Jezdí stále páš Š11 a RTO. Sice jsou většinou po renovaci....
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 09:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Atmos z roku 1981 UL-91-70 v.č.56 má také Sportbus z Ústí nad Labem, více v Doprava v Ústeckém kraji.
Momentálně se vyskytuje na záskoku v Teplicích na NAD DPUK.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace