K-report
 

Archiv do 16.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Staré archivy » Archiv do 16.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 23:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. Vlastimil Leška - vcelku souhlas. O slušnosti je úplně všechno. Když jdu třeba do Kolárovky, jeden chodník zabranej ohradou + prosba, ať přejdu na druhý - tam roztažený řemeslíci - tak je obcházím po vozovce - tam zaparkovaný auto nějakých deníku - tak nadávám hned na několik stran. Ale nemyslím si, že je to proto, že nestavím domy, nejezdím autem nebo nejsem řemeslník...:-) Autem bych tohle projel, nadával bych někde dál, že není kde zaparkovat... Což je zajímavý, že parkovací místa chtějí nejvíce rozšiřovat ti, co autem jezdí nejvíce, případně pořád. Možná by se na toto téma dala napsat zajímavá esej.

Asi tak bych to viděl...:-)

(Jinak k mým příspěvkům upozorňuji, že všude navrhuji nechat zásobování, jako fakt, že to funguje, a poměrně široká oblast jde docela zklidnit a zachovat živá, přikládám centrum K. Varů... Pěší zóna prakticky všude, sem tam nějaká cesta skrz, lidi tak jako tak všude, jde to, snese se to, funguje to...)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 07:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vlasta Leška. Od kozla zahradníka to čekat nelze.....Viz HK.


Mimochodem, já tedy třeba JK v poslední době vídávám především v tom autě:-) A přesto má názory na řešení automobilové dopravy ve městě takové, jaké má.....

Jinak ale souhlas, politici jsou pouze obrazem společnosti. Navíc se přeci říká, že každý Cikán hádá podle sebe.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3754
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 08:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se strašně líbí, jak automobilovou dopravu chtějí nejvíce chtějí omezovat ti, co autem jezdí nejméně, případně vůbec.

No samozřejmě, to je klasický rys všech ultraortodoxních samozvaných příznivců MHD a podobně, kteří ani nevlastní řidičský průkaz, že by chtěli násilím nás všechny ostatní dostat do svého šotoušského ráje bez aut... To už se tu probíralo mnohokrát a vždy se stejným závěrem...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 08:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas s p. Leškou. Budu konkretni....mezi ty co bych skopnul hned jsou soucasni namestci a primator....naopak kdo se mi libil, nebo libi byl exnamestek coby koordinator D5, ten byl schopnej a umel veci dotahnout do konce a soucasny kandidat na primatora- opet po dlouhe dobe slusny clovek, otazkou zustava bude-li neco schopen zde zmenit:-)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 08:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

da Quex.
To je klasické překrucování argumentace od ultraortodoxních motoristických šotoušků, vyplozených konzumní společností....Debata s nima nemá velkého smyslu, jsou zakopáni ve svých "konzumně demokratických" tezích.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 08:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Libor_hh: Tak když já jsem podle Tebe hovado nedojené, tak co jsi podle příspěvku z 10.X.2006 Ty.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 09:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dovětek.
Ty dohady na téma preference či omezování IAD či MHD budou nekonečné vždy - a tak jsou v podstatě i nesmyslné.

Lidé co jezdí a preferují MHD ( a zdaleka to nejsou jen fandové) preferují samozřejmě investice do MHD a její preferování - viz kolony osobáků a trombelusy na Americké. A lidí co kvalitní MHD budou potřebovat i v budoucnu bude dost a zdaleka opět to nejsou ultraortodoxní fandové či ekologičtí teroristé.

Lidé co jezdí a preferují IAD ( tj. i Vlasta Leška, kterej schopnej jet na výlet s přáteli tím způsobem, že za vlakem jede Fábinou, neb ho to neskonale baví - nestranný v tomto sporu pak samozřejně i tento člověk nemůže být) samozřejmě chtějí další a další investice do silnic ve městě (které pak smrdí pod nosem převážně těm co ve městech bydlí, kdežto motoristé se často stěhují za čistotou na venkov), motoristé chtějí výstavbu parkovišť za městské peníze, na městském pozemku pro své soukromé automobily atd. a atd. Paradoxně jim se do extrémistů většinou nenadává.

Zkrátka všechno chce kompromisy - jak od MHD tak i od IAD, ať se to motoristům líbí nebo nelíbí - města nafukovací nejsou.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 12:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo - bohužel radnice je dost motoristická... Fungovat třeba náměstí v režimu centra KV, tak okolo radnice je provoz aut ve směru na S35, na dalších třech stranách pěší zóny s vjezdem pro MHD, taxíky a zásobování, pro průjezd obvykle ponechané 3 - 4 metry, zbytek vozovky zabrán předzahrádkami, všude lidi... Nikomu by to nepřišlo divný, protože by to fungovalo léta, tak by nešlo tvrdit, že to nejde, nebo že zkrachujou všechny obchody a podobný kraviny... Občas by tam samozřejmě projel i někdo bez povolení, ale ve výsledku by byla celá oblast podstatně klidnější než teď... A vlastně i na radniční parkoviště by místo zbylo.:-)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 12:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Možná to rys nějakých ultra - šotoušů je, tady ale taková diskuze neprobíhala, mluvilo se pouze o historickém centru (a jednom kousku obchodně-správního).
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 14:08:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netvrdím, že jsem v tomto sporu objektivní. Pokud jedu na výlet kam ostatní jedou vlakem, autem, je proto, že mi baví řídit (oprávnění na vlak zatím nemám) a také proto, že mi auto dává pocit svobody. Je to pro mě oáza volnosti, svobody, možnosti odjet kdykoliv já uznám za vhodné a ne být vázán jízdním řádem. Navíc nemám rád velké kolektivy a mačkat se s kýmkoliv na jedné ploše je mi protivné. Proto jezdím sám, případně s člověkem se kterým chci jet. Tolik ke mně.
Co to je konzumní společnost? V ekonomice platí, že na všechno se musí vydělat. Všechno něco stojí a i to co je zadarmo, tak musí někdo zaplatit. Všechny experimenty typu socialismus nebo nedej bože komunismus skončily v propadlišti ději.
Omezování a preference MHD. Nepopírám, že kvalitní systém veřejné dopravy je třeba. Vždycky bude existovat skupina lidí, která autem jezdit nechce nebo nemůže. Nikdy jsem netvrdil opak. Máte dnes nějaký rozsah automobilové dopravy, který se nezmenší. A tyto auta někam zkrátka nacpat musíte. Takže je hezké zvolání "Uzavřeme Americkou", ale ty auta se vám jako voda přelijí někam jinam. A třeba ne na ulici U Trati, ale třeba do sadů k Besedě.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 14:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Milanm:
Ad Libor_hh: Tak když já jsem podle Tebe hovado nedojené, tak co jsi podle příspěvku z 10.X.2006 Ty

Co to meleš za nesmysly,já jsem nic o hovadech neřekl ani nenapsal,asi to máš trochu popletené,čekám omluvu.
http://spvd.cz/skoda-bus/
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 15:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vl: Taky u Besedy auta už vůbec nemají co dělat (kromě zás. a VD, samozřejmě). Pokud denně cca 50% plzeňáků dojíždí do práce MHD a nemá být pro ně problém dojít 500 metrů na zastávku, nevím, proč těch druhých 50% má mít automatický nárok na 12 m2 (nebo kolik) místa nejlépe přímo před svým pracovištěm na odstavní plechu na půl dne. Zvlášť, když reálně v samotném centru tolik místa k dispozici není.

V ekonomice platí, že na všechno se musí vydělat. Všechno něco stojí a i to co je zadarmo, tak musí někdo zaplatit - naprostý souhlas. Myslím, že to platí i o prostoru v historickém a komerčním centru.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 15:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vlastík:
Já jsem pro ukončit socialismus v ulicích Plzně. Namontujme do aut GPS přijímače a zpoplatněme používání městských a státních silnic na základě jejich využívání, nutnosti regulace či usměrnění provozu. Zatížené silnice v centru hodně, obchvaty málo. To samé parkování - nebudeme přeci zavádět socialistické stání zdarma na městském pozemku - pěkně na tom vyděláme:-))

Opět, pokud se začneme babrat se v těchto otázkách důkladněji, mnoho pro a proti se opět objeví.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 15:25:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mk: Souhlas. Ale zrušme potom spotřební daň na benzin a všechno co souvisí s auty bude zatíženo pouze 5 % DPH. Poněvadž už v současné době je motorismus daňově snad nejvíce zatíženou oblastí.
Ad Hk: Tahle úvaha je v zásadě logická, ale to bychom také museli zakázat výstavbu rodinných domků na území města. Proč má jedna rodina zabírat bydlením řekněme 200 m2 a jiná pouze několik metrů?
A pokud dojíždím do práce, tak já vůbec nemám nárok na parkovací místo. Jediné na které mám nárok je naše firemní rezervé. A to je placené.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 17:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Namontujme do aut GPS přijímače a zpoplatněme používání městských a státních silnic na základě jejich využívání
Namontujme GPS do každýho páru bot a zpoplatněme chodníky, pěší zony a jiné pěší stezky na základě jejich využívání.
Proč nechat lidi chodit zdarma po drahých chodnících...

Ne tohle nikam nevede !
Jak už psal sám hokynář (nebo novinář?)
Ale zrušme potom spotřební daň na benzin a všechno co souvisí s auty bude zatíženo pouze 5 % DPH. Poněvadž už v současné době je motorismus daňově snad nejvíce zatíženou oblastí.
Vemte si v úvahu kolik platí na daních a poplatcích státu motoristé a kolik cestující ze svýho dotovanýho jízdnýho!!!
Mám dojem že pokud by se měli silnice stavět zvlášť pro Busy+Trbusy (tram nyní vynechme) a zvlášť pro auta v závislosti na vybraných daních z polplatků s každým druhem dopravy spojených. Tak by se za peníze od motoristů postavilo spousty kilometrů silnic kde by mohli motoristé jezdit do sytosti.
Kdežto za tich pár korun co do kasy nasypou cestující MHD by MHD moc daleko nedojela (nehledě na to že téměř to co je daň za jízdné se zdaleka nerovná dotaci města pro DP).
Ty co nejvíc řvou jak by se "nám zlým autíčkářům" mělo vše zdražit, by měli najít zbytky mozku ve svých dutinách lebečních a koukat na problém z více úhlů něž je ten jejich šotoušskej.

btw - Hitler se snažil vyhladit židy protože z nich a jejich moci měl strach, ovšem to ještě na světě nebyli šotouši, těch by se bál daleko víc
PMDP - dobře placená banda, pro níž jsou cestující pouze přítěž a nutné zlo...bohužel :-(
Admin
Administrátor

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 17:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět ta samá diskuse v nevhodném tématu... Chcete-li pokračovat, je tu dost jiných vhodnějších.
Díky za pochopení.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 18:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vl: Překrucuješ.:-) Pozemek pro RD si koupíš hezky za cash, a vedle radnice má mimo jiné rozhodně jinou cenu než v polích za městem. Netvrď mi, že ne.:-) A když jedinec A v omezeném prostoru zabírá 0,5 metru čtverečního a jedinec B 12 metrů, je jasné, koho budu preferovat. To je čistá matika.:-) A téma do hospody.:-) Než mě někdo začne vinit, že chci pěší zónu na Košutce nebo okolo Olympie.:-)
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 18:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trošku změním téma: vrakosy #106 a #107 dnes na 30/25, resp. 39/?
Fotky sem dám za moment ...
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 18:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Komín ve vozovně Cukrovarská je už minulostí,řeknu vám,to byl ale fofr.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 18:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libore a fotky sou kde?
PMDP - dobře placená banda, pro níž jsou cestující pouze přítěž a nutné zlo...bohužel :-(
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 18:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jsou:
 
 
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 19:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin 100:nejsou rozebrali ho dva dny a já to ani nestačil vyfotit.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 19:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno tak se trochu zasmějeme. Přišel jsem napsat pár vých řádků do (ne)tématu . Chápu argumenty ze všech stran. Já teda řidičák mít zatial nemůžu a žiju v rodině, kde auto nemáme. Ono všechno má svoje kouzlo. Vázanost na čas a na odjezdy vlaků je někdy adrenalin a i ten mi teď ve školním roce celkem chybí. Auto na výletech beru jako přítěž. Tedy na turistických výletech. Musíš se vrátit k výchozímu bodu. Na výletech pro lamky je auto dobrým služebníkem, ale je to výlet bez nějakýho duševního prožitku. Každopádně k autům ve městě, nebo v Plzni: Každý rozhodně dopravu svým autem zatěžovat nemusí, jelikož ho většina občanů k práci nepotřebuje. Takže kdybych byl z nějakýho satelitu tak bych se asi bez auta nedokázal obejít, ale pokud to mám k zastávce se solidní obslužností do 500m tak mi přijde škoda nevyužít MHD. Nejdříve by to chtělo odnaučit šetření PMDP na spojích, naučit některé řidiče a zejména řidičky jezdit včas! No tyjo jsem nějak pustil myšlenku No snad mě někdo utře a budu mít co vymejšlet dalšího... Každopádně je to vaše auto, jsou to vaše prachy kterýma ho živíte. Ale je to náš svět naše město a naše peníze kterýma jej živíme.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 21:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libor -Aha já myslel že ho podkopli dynamitem... ikdyž tam by na to asi nebylo místo.
PMDP - dobře placená banda, pro níž jsou cestující pouze přítěž a nutné zlo...bohužel :-(
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 21:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já teda řidičák mít zatial nemůžu a žiju v rodině, kde auto nemáme. Ono všechno má svoje kouzlo. Vázanost na čas a na odjezdy vlaků je někdy adrenalin...atd atd
Na jednu stranu musím souhlasit. Třeba to že se člověk k autu musí nějak vrátit bejvá při různých pochodech z A do B na obtíž.

Ale z důvodu co ty píšeš (že auto nemáte) sem si auto pořídil ještě asi měsíc než mi bylo 18.
Auto sme měli asi do mých 3 let (trabant).
Děda sice měl taky trabiho ale s tím sem byl vožen akorát o víkendech na chatu a na výlety ale k běžnýmu životu se auto nevyužívalo. (občas nás někam svezli různí známí)
A těchto důvodů se ze mě stal dost zarytej motorista.
Hrozně se mi NUCENÝ cestování jakoukoli hromadnou dopravou zhnusilo.
Když si jen v bodech vzpomenu:
-Každej tejden s velkýma batohama MHD na nákup.(hlavně balíky vod byly peklo)
-Převážení různých velkých předmětů/zavazadel na chalupu ke znánim na šumavu (vlak/bus/nohy)
-Cestování s hromadou dárků 25.12. MHD k prarodičům
-Tramping...šílený cestování několilka vlakama+busama přes půl republiky v PÁ tam a v NE z5 (velkej batoh)
-Cokoli většího/početnějšího MHD od čerta k ďáblu.

Když na svoje "ucestovaný" dětství vzpomínam tak mam husí kůži.
Dnes nákup na 14 dnů pohodlně až před barák aniž bych svýma zavazadlama obtěžoval sebe nebo spolucetující v MHD.
Cokoli kamkoli naložim do kufru a jedu bez dobíhání z důvodo zpoždění předešlýho spoje.
A hlavně si můžu odjet a přijet kdy uznám za vhodný a ne kdy mi to nějakej kus papíru na peronu přikáže.

Po městě pěšky (soukromě) a autem služebně.
Zeptejete se kamarádů jak se dostávam do bolevecký sokolovny (někdy i z ní) PĚŠKY.
K babi na slovany PĚŠKY.
(pro neznalé Já Borská ul. Sokolovna poblíž točky Mozartova)

Čili pro mě má HMD smysl párkrát v roce když si šéf náhodou dovolí půjčit svoje auto.
(ranní procházka do Božkova mě neláká)
PMDP - dobře placená banda, pro níž jsou cestující pouze přítěž a nutné zlo...bohužel :-(
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 07:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin_100.
Můžete mi sdělit kolik peněz dostává město pro své komunikace z naftové daně?? On je totiž rozdíl mezi státní komunikací a městskou.

Ony jsou kvůli pěší dopravě nuceny nějaké vysoké investice do komunikací, do protihlukových opatření atd. Ono je nutné ji někde regulovat?


Apropó, proč kupujete vodu, když vám teče z vodovodu?

ad VL. Všechno na čem se nechá královsky vydělat stát zatěžuje vysokou daní - hulení, chlast. Z těchto příjmů se také platí sociálka, špitály atd.
Ale i stát spotřebu alkoholu a cigár omezuje v některých částech společnosti.....

P.S.: Jinak ale uznávám, že argumentace s náklady na MHD a IAD má samozřejmě něco do sebe. My se tu však zabýváme společenskou potřebou zvýhodňovat maximálně ve městech MHD a IAD regulovat do té míry, aby do chodu města zasahovala minimálně. To že se to motoristům nelíbí je jasné.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 09:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Libor_hh: 22.9.2006, 20:59...tam je to od Tebe jasně napsané!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 11:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin100:
Takový dětství si něměl sám taky jsem si hned v 18 koupil auto (mimochodem stvku ) ale nepřihodilo se mi to co píšeš ty Hrozně se mi NUCENÝ cestování jakoukoli hromadnou dopravou zhnusilo. u mě je to asi právě opak a ten duvod proč mám k VHD vztah.musíš hledat i ty plusy.Zas sem uměl v 8 číst z jízdního řádu typu čsad.
Apropó, proč kupujete vodu, když vám teče z vodovodu? jo ten chlor jo?
AV 15-30
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26517
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 11:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu se s tím někam přesuňte, nebo budete přesunuti
Ď.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3757
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 12:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono se tu to napsalo už mnohokrát - většinou ti, kdo v rodině neměli auto, ani po něm nijak netouží a vystačí si bez něj (jako např. "Malý" fotograf). Kdo byl na auto zvyklý od dětství, těžko se ho bude vzdávat. A s V. Leškou opět v tomto musím 100% souhlasit - auto je prostě kus mého bytu, sedím si tam sám v teple a pohodlí a jen pozoruji ostatní, jak jim na zastávce rve vítr z ruky deštníky nebo je bičuje prudký liják. A taky se nemusím vázat na to, že mi někde jede třeba v 16,38 h vlak - prostě si odjedu zrovna tehdy, když mám chuť.
Například si vůbec nedovedu představit, jak bych chodil třeba nakupovat bez auta - to vážně táhnete nákup pro celou rodinu třeba v tramvaji?
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2090
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 12:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je podobná debata, jako o tom, jestli je lepší trojwana nebo 14T.

Auto jsme doma měli vždy, vždy vlastně dvě. Autem jezdím od 18 let pravidelně. Dnes cca 15-20 tis. ročně. Bylo i víc, i míň. MHD se mi ale vždy líbila, rád s ní cestuji, má mou podporu. Přestože ji přes svou novou práci nemohu pravidelně využívat.

Jenom tady chybí základní fakta.
1. Nikdo nikomu nezakazuje jezdit autem. Jen se omezuje jejich provoz všude. Důvodů je hromada.
2. Každej autem jezdit nemůže!! Tolik zdrojů na naší planetě není!! není tolik místa, surovin na výstavbu infrastruktury, možností recyklace materiálů ze kterých to auto je atd. atd.
3. Pokud by každý jezdi autem, neudržíme emise z dopravy na nějaké míře. Ono na týhle planetě musíme ještě pár století určitě žít. Přesídlení zatím nehrozí.
Atd.

Tedy pokud budete jezdit autem, budete za to platit. Proto je správné, že bude v centrech zpoplatněn vjezd, drahé parkování. Bude se z provozu vozu platit ekologická daň. Není na tom nic špatného, protože tím, že jezdím autem, zanechámvám tzv. větší "stopu" než ten, kdo jede VHD.
A spotřební daň. Asi není spravedlivá, ale jiná možnost není. Je to výrazný zroj příjmů. A tvrdit, že z díky ní můžou vozit lidi v MHD je demagogie!! Protože základem výběru daní je to, že nikdo neurčí, která se na co použije. Zrovna tak mohu demagogicky tvrdit, že díky ní, mají romáci socku.

Každej ať si vybere, jak se kam dopraví. Je to jeho svobodná vůle. Ale důvodů proto, že každý tím autem jet nemůže, je mnohem více a jsou mnohem závažnější, než argumenty, aby každý tím autem jel!
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 13:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jestli můžu něco k trolejbusům:
.. tak jsem teď cestou z oběda viděl na Americké nějakou novou 25Tr na zkušební jízdě, zřejmě tedy pro Ústí. Foťák jsem bohužel měl v práci ...
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 13:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Quex. No nevím proč se tomu divíš? Nákupy domů se nosily vždycky i bez tramvají a aut. Opravdu nechápu co je na tom divného, my nákupy běžně nosíme domů v ruce či v batůžku.

Dnes je to bohužel z trojnásobné dálky co dříve, hypermarkety v polích za městem vymlátili většinu živnostníků v okolí. Naštěstí si nakupuji většinou ve městě a k šalinstanici je to pouze 500 metrů - tj. tu dálku stejně musím jít.

Gumokolo se na nákupy využívá minimálně.

P.S: Říše římská taky skončila na pohodlnosti a rozežranosti tehdejší civilizace:-)

ad 6120: Když necháš chvíli vodu odstát, chlor spolehlivě vyprchá. Z limonád či minerálek piješ mnohem větší humus pro játra a ledviny.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 14:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Auto / neauto v dětství - mohu podat osobní důkaz sporem, bylo to tu někdo probíráno asi před rokem.


Ad balená voda: Do hodně továren na její výrobu vede vodovod...:-) Ale to je každýho věc. Moje mamka, když byla mladá, jezdila z Ostrova do Stráže s kanystrem pro minerálku... Vlakem... Jak jenom mohla.:-)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 17:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono na týhle planetě musíme ještě pár století určitě žít.
Nevim jak vysokýhio věku se dožívají členové tvojí rodiny ale pár stojetí to asi nebude.

A teď vážně!
Bude se z provozu vozu platit ekologická daň. Není na tom nic špatného, protože tím, že jezdím autem, zanechámvám tzv. větší "stopu" než ten, kdo jede VHD.
Ano zaplatí se nedejbože ekodaň ale jak se využije?
To si myslíš že politik vezme ty peníze a zacpe s nimy ozonovou díru?
To by bylo akrát ždímání kapes poctivých lidí.
Kam by jako ty peníze šly? Neumim si představit jak můžou peníze vyčistit ovzduší.
Akorát by se na tom někdo napakoval.
A pár poctivců by žilo v klamnym dojmu že svou daní uděšlali něco pro přírodu.

Ad přesun !!!
A kde jinde to máme řešit? V autech si můžem psát ledacos ale šotouši se tam nepodívaj aby mohli protiargumentovat. (nejspíš se tam bojí)
A debata se nedá vést pouze z jedný strany to by byl MONOLOG.
PMDP - dobře placená banda, pro níž jsou cestující pouze přítěž a nutné zlo...bohužel :-(
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 18:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Využití eko-daně - hehe, za chvíli jí asi budem cálovat všichni, co si dovolíme zatopit, rozsvítit... Tipuju, že se to ztratí jak kapka v moři v deficitu státního rozpočtu... Hlavně, že se voličům zalepí huba novýma dálnicema, sociálníma dávkama na každou blbost, pracovníma úřadama v městě jako Plzeň a dalšíma kravinama - dluhy zatáhnou další generace...

Jinak jsem zrovna přišel z nákupu, asi za půl hoďky pojedu tramvají do centra, na koncert... Úúúúděsný život socky.:-) (Aby diskuze nezamrzla:-))
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 18:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bez ohledu na to, kam ty peníze jdou a kdo si jima co zacpe, je jasný následující:
1) Auta všech 160000 plzeňáků se do širšího centra Plzně jednoduše fyzicky nevejdou, a to i s přihlédnutím k tomu, že sem všichni denně nejezdí. Zas sem jezdí někteří neplzeňáci.
2) Pokud postavíme nové silnice a parkoviště, bude to stát mraky peněz a stejně se sem všichni s autama nevejdou. Jen se upraví výše uvedený poměr.
3) Kdo cestuje do centra MHD, spotřebuje méně místa.
4) Cestování autem je pohodlnější.

Z uvedených důvodů je třeba lidi rozdělit na ty, kteří sem pojedou pohodlněji autem a zaberou víc místa a ty, kteří sem pojedou MHD a tím prostor ušetří. Uvedený problém se dá řešit v zásadě třemi způsoby:
a) Úředně stanovit kastu privilegovaných, kteří mohou a těch, kteří nemohou. To už tu bylo a je to zaplaťpánbůh pryč. Doufám.
b) Zakázat individuální vjezd všem (kromě zásobování v určenou hodinu, sanitek, apod.) a získaný prostor věnovat třeba zeleni, kultuře, atd. Jsou města, kde to (kupodivu) funguje.
c) Počet aut regulovat poplatky a zvyšováním komfortu MHD. Čím nastavím vyšší poplatek a bude komfortnější MHD, tím více lidí si to rozmylí. Chceš využívat víc místa než jiní? Zaplať.

Takže celá debata by neměla být o tom, jestli MHD nebo IAD, ale kolik chci v centru aut a kolik třeba zeleně. A podle toho nastavím pravidla.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26526
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 21:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin100 ad přesun:
Když teda opravdu tahle diskuse (../54342/54342.html"../2484/107745.html" target="_blank">../2484/107745.html"../28/17704.html" target="_blank">../28/17704.html"../../clipart/nene.gif" border=0>
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 05:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na lince 13 tbus 422,majitel je v lázních,tak se atypicky objeví jinde.

http://spvd.cz/skoda-bus/
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 09:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera na 30/12 odpol. směně bus ev.č. 106 a řidič byl ten Slovák, co dříve jezdil v ČSAD na Tescu.
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 09:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: To s tim vyprchanym chlorem nemuzes myslet vazne, ze ne? Tak to neni, ani vyprchanim ,ani prostým prevarenim chlor z vody nedostanes. Jedina pomoc na odstraneni chloru je filtr, ktery pracuje na zaklade carbonu/aktivniho uhli. To je schopno absorbovat chlor az na nulove hodnoty.Jinak nic. Pravda voda z vodovodu je dobra ( to same jako balena voda stolni, ne-li kvalitnejsi), byt lehce mirne prechlorovana, ale to bysme museli te vody pit denne 10l aby nam chlor zacal prokazatelne skodit.
Jinak nechapu davy lidi, kteří denne tahnou sadu 1,5 PET lahvi s vodou domu, kde jim to same v haléřové hodnote tece z kohoutku.....nehlede na odpad z toho!!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 10:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Soudce. Pokud si dobře pamatuji, nedávno byl na toto téma článek v MF Dnes......
Jinak souhlas, kupovat balenou vodu je ve své podstatě nesmysl - z hlediska zdravotního to nemá žádný efekt pro dospělého člověka.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 11:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Pisalkum verim vse, ale az po vydeleni 50:-)).
Muj bratr ma ekologickou firmu, ktera se mj. zabyva
vodni filtraci, tak to vim od nej :-))
A jeste k te kvalite vody, spousta lidi si neuvedomuje, ze jakakoliv voda pri teplote 14st a vyssi se zacina kazit, resp. zacinji bujet urcite druhy mikroorganismu.....takze brat balenou vodu z palety, na kterou cely den sviti svetla v hyper super.....to je hnus velebnosti....ale co oko nevidi:-)....
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5438
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 12:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no co, voda živá
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.53.78
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 13:33:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netvrdím, že voda z vodovodu je špatná, nicméně jde taky o stav zrezlých trubek...voda s příchutí železa... Nejhorší je balená voda u pump uskladněná na slunci pod průhlednou střechou - za to by se mělo zavírat, taková je otrávená. 106 a 107 v provozu, můžeme se setkat s jinou stovkovou vrakosou? Dost je v provozu na 16 cedulák 431. Bude provedena modernizace u některých zbývajících ceduláků, nebo půjdou všechny na východ?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 13:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Železo je v pohodě, hlavně nemít olověný trubky... U pump to nejhorší není, spíš bych nevěřil TESCU a podobným, kde můžou stát venku celý palety... Na S-L jsem se teda napájel balenou vodou, která byla skladovaná dlouhodobě v 25 - 35 stupních a že neležela na slunci jsem moh jenom doufat - a přežil jsem:-) - ale trochu to jistilo očkování a lepší varianta nebyla, jen horší...:-)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 17:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond: jedinní provozní ceduláci jsou: B732 r.v.1987 č.106 a 107, i když má vůz č.101 platnou technickou do provozu být nasazen nemůže, protože nemá pal.BUSE ani hodiny a cardmeny.tj. je vyřazen.

Mimochodem zmizel cedulák č.103,(aspoň bude další volný místo na parkování) ve vozovně již není, neví někdo kam byl odprodán??
Citelis č.491 má také novou reklamu podobnou možná stejnou jako 490

Co se týče trolejbusů, dle mých informací již modernizace skončily a všechny původní 14Tr budou do konce roku odprodány nebo zlikvidovány.. Včera ještě jezdila na t-12 14Tr č.423, která by měla spolu s 419 v neděli zkončit.

opravy se tedy provedou jen na kluobákách č.461 a 462 na které čeká GO.
Kdo není blbej tak mě pochopí !!!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 18:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pisalkum verim vse, ale az po vydeleni 50:-)).
Muj bratr ma ekologickou firmu, ktera se mj. zabyva
vodni filtraci, tak to vim od nej :-))


A nepořádá pro ty filtry taky prezentační zájezdy? Já jen, že jsou prodejci, kteří jsou schopni přesvědčit lidi, že petrolejová kamna za patnáct tisíc jim spolehlivě vyčistí vzduch v bytě (viz Černé ovce...
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
RegioMap Plzeňského kraje - stav k 25.9.2006
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2394
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 23:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud je mi znamo, modernizace probiha na vubec prvni, pilotni modernizaci 14Tr #457, takze to bude druha GO/modernizace na jednom voze. a to bude myslim konec.

skoda bude vozu 423. ten jeste vypada i jezdi dobre.
Tr24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 08:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pondělí odchází 107 do věčných lovišť,ale na tuty to neřekne asi nikdo.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 20:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná jsem natvrdlej, ale proč vlastně muzeum Škoda nevymění šrot, který vlastní, za provozuschopný vůz určený do šrotu?
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2400
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 00:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

wlasta:
to by asi rádo vědělo víc lidí...
řekl bych, že záleží na vůli zodpovědných a ta jaxi (zatím?) nebyla/není.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 20:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libor se teď nebude koukat aby mi zas nevynadal.
Jak tohle ti řidiči IGK dokázali nechápu.
Do (nejspíš) stojícího trbusy to takhle namastit.
Dneska okolo 17.h
 
 
 
PMDP - dobře placená banda, pro níž jsou cestující pouze přítěž a nutné zlo...bohužel :-(
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 21:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tahle reklama dlouho? Ještě jsem jí neviděl ...
A proč ta schovaná čísla? Není ta reklama snad také dostatečnou identifikací? (no i když pro mě ne, když o ní ještě nevím)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 21:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pro mě taky ne, ale logicky odvodíš vůz. Dle ondícijí jí skoro určitě jí dostala bílá 15tr. Takže 465? Jinak fakt nevim proč ty čísla a kurz schovávat...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 22:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože když sem zveřejnil nehodu 453 u křimic tak mi jeden jistej napadl a chtěl abych to stáhnoul.
Takhle neni vidět ani kurz ani číslo a asi sem měl schovat i linku. Jde o to aby někdo memoh říct že na základě mých fotek identifikoval řidiče toho vozu.
A pokud ho někdo přesto identifikuje tak to ale nebude z mojí fotky a tím pádem jsem z obliga
PMDP - dobře placená banda, pro níž jsou cestující pouze přítěž a nutné zlo...bohužel :-(
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 22:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosim?
1. Ten slintyhnus byl s číslem i v novinách.
2. Ty si myslíš, že o tej nehodě nikdo z dispečinku a tím pádem z PMDP neví? Vždyť ten řidič pak celé odpoledne namísto řízení vyplňuje protokoly!

- jediný což je teda taky trochu mimo mé chápaní je že by si obrázek udělal někdo ze šotoušů, ale nevim v čem to je tak nebezpečný...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2404
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 00:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ti řidiči aut mají prostě štěstí... reklama zřejmě na 465 je první nebo druhej den v provozu a hned rána... ani nevím že máme novou reklamu na kloubáku...

martine tady je zbytečný číslo vozu skovávat, když je taková reklama jen jedna. ten kurz jo, ale zamalovávat číslo vozu je nesmysl. citybusy to je jinej případ, je jich dost stejnejch...
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 08:58:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V zásadě platí, že na veřejnosti si můžu fotit co chci. Takže se někomu sice nemusí líbit, že jsou identifikační znaky vozidla vidět, ale je to pouze jeho problém.
A osobně nevidím důvod u fotky určené pro noviny (nebo i jinému zveřejnění) jakkoliv retušovat evidenční čísla příp. SPZ vozidla. Jakkéholiv, nejen trolejbusu či autobusu.
Ty jsi Martine zkrátka jenom vyfotil událost, která se stala. Realitu. Nic víc ani míň.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 09:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na toto téma je na stránkách SPVD zpracován článek od jistého pana JUDr. Doporučuji k nastudování všem fotičům.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace