K-report
 

Archiv do 20.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Staré archivy » Archiv do 20.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26117
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 00:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebudou (minimálně některé) spoje linky 4 jen zapracovány pod 104? Sice mi to nepřijde moc šťastné, ale rozhodně lepší, jak tohle...

HP:
Tak to jsem se asi seknul, moc podařenou reklamu na Budvar a Samson vlastně asi měly 41 a 42... (Taková reklama by mohla být prospěšná - DP sám moc prostředků na historická vozidla nikdy mít nebude.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 09:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_z: 01 byla klasická červeno-krémovo-fialová, potom někdy od první půlky 90.let následovaly postupně: TicTac, FernetStock a pás JČE (mezi jednotlivýma reklamama jezdil vůz bílý)
Jinak pokud zmiňuješ 41 a 42, tak to byly vůbec první vozidla zdejší MHD, dodaná od výrobce v bílém laku pro eventuální CVR.
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 18:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postřehy k proběhlé diskuzi:
Ač se na to koukám nestranně, Vláďova argumentace je logičtější a věcnější.
velikost sídelního okrsku a jeho demografická skladba je opravdu ZÁKLADEM, z něhož musí každý návrh linkového vedení vycházet. Samozřejmě musíte uvažovat, že například satelitní nová zástavba bude mít špatnou dělbu přepravní práce (bohatší obyvatelé jezdí až na vyjímky do práce autem a často vozí autem do škol i své děti). Pokud znáš u okrsku nejen počet obyvatel, ale i věkovou a ekonomickou skladbu, co lepšího chceš mít k návrhu, Venco?
naopak současné přepravní vztahy mohou někdy i mást. Z toho, co jezdí trolejbusem před změnou, můžeš jen těžko predikovat, jaká bude obsazenost po zásadní změně (třeba i jen jízdního řádu).
Třeba ze Suchého Vrbného jezdí nejvíce lidí na Sady. Ale kdybys 9 místo va vltavu změroval ze sucháče k nemocnici, co se bude dít? Budou cestující z Vrbna u Nádraží přestupovat, nebo budou jezdit na Senovážné (též pěší cesta do centra, jako ze Sadů)? A bude jim Senovážné víc nebo míň vyhovovat? To neodhadneš, protože dnes jezdí 9 k Pol.Sever!
lLINKA 11 jezdí O VÍKENDU s pravidelným intervalem 30minut. Odjezdy z Hodějovic každých 25 a 55. Ovšem většina akcí v centru, na něž jezdím, a většina vlaků na Prahu, začíná přesně v celou hodinu. To se autobusem 55 nestihne, ale 25 je moc brzo. Většinou se mi na 25 nechce vstávat, nebo to nestihnu, proto jedu až ve 40 či 45 autem a za pět minut jsem ve městě. Ale co kdybys, Venco, celý víkendový jízdní řád 11 posunul o 10minut (na odjezd ve 35), budou přepravní vztahy stejné jako dnes? Né úplně! A to je prosím JENOM A POUZE posun grafikonu!


Venco, dále varuješ před totálním překopáním linkového vedení, že prý se omyly roku 2000 napravují dosud.
Já teda žádné zásadní omyly roku 2000 necítím, největší ránou linkovému vedení byl rok (??1993??), kdy se "rozpojila" linka číslo 2 (Borek-Nemanice-PS-Nádraží-Mladé-Hodějovice) a Pražské sídliště a Vrbno přišlo o spojení do Rožnova (a k nemocnici). To jsou omyly, které se napravují dosud.
A já varuji a opět důsledně VARUJI před tím, aby ještě v roce 2015 BYLO STEJNÉ LINKOVÉ VEDENÍ, JAKO JE TEĎ.
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 19:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli udělat linku se závleky nebo bez, to je ždy velké dilema. Měly by se však měřit nikoliv rozdíly v délce trasy v metrech, ale v době linky v minutách.
Závlek přes sídliště Šumava (15ka) oproti jízdě po Husovce (14ka) činí: 5 min (v obou směrech)
Závlek přes Nádraží (2ka) oproti přímé jízdě okolo pošty (14ka) činí: 7 min (v druhém směru 6)
Závlek přes Boženy Němcové (15ka) oproti přímé jízdě (2ka) činí: 2min (v druhém směru 1)

Osobně mi ta jedna minuta nepřijde moc reálný rozdíl. Nemohl by to někdo v rámci iniciativního samostatného průzkumu změřit v provozu? Přesto však ze všech uvažovaných závleků si ten "nemocniční" dokážu představit nejlépe, což ovšem neznamená, že bude nejlepší ho zavést. Právě ze zastávky Buděšínského jezdí cestujících dost (z Čapkárny už nic moc).

Venco, pokud chceš zlepšit obsluhu Nemocnice, tak prostě jednu ze čtveřice linek 2,13,14,15 jednu posil, a dvě oslab; nebo dvě posil a jednu odstraň. Zároveň by bylo dobré, aby nejvýše dvě z těchto linek vedli okolo nádraží (né tři jako dosud). A aby právě jedna z nich vedla na Vltavu (né dvě); jedna do Suchého Vrbna; a jedna do Pražského sídliště nebo alespoň k Družbě (což už není tak vhodné).
Zároveň právě jedna z těchto linek by mohla jezdit po Lidické geráde aus (bez závleku), jedno je zda ta slabší (dnes 15), nebo ta silnější (dnes 2).

Linku 7 (Máj-Polk.JIH-"horní areál nemocnice nepřímo") bych doporučil ponechat, je dobrá. Plný kloub samozřejmě. Linka částečně v kloubech a částěčně v sólech je při intervalovém provozu beztak nesmysl. (Pokud nenastává nějaká vyjímečná shoda, že kloubová pořadí mají návaznost na něco, na co sólo pořadí nemají.)
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 14:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felixi, díky za reakce a za čas. Myslím, že se toho díky Tobě dost vysvětluje. Pokud máš zájem, můžeš psát také na naše Aktuality. Tam jsme teď s Danem "vypustili do éteru" jednu novinku ohledně naší studie.

NEWS.TROLEJ.COM - čerstvé informace o MHD v jihočeské metropoli.
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 14:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odjezdy z Hodějovic každých 25 a 55.
No, pokud to není náhoda, tak to vypadá jako dobře konstruovaná návaznost na skončení víkendové pracovní směny směrem do centra pro zaměstnance DP z vozovny autobusů. Konec je v celou nebo v půl, pokaždé to jede. Při skončení DOD se hodilo, při cestě z Mladého či Hodějovic na vlak však přijíždíš k nádraží tak v době ...
Minimum linek i délky intervalu pro kvalitní přestupní dopravní systém.

Minimum přestupních minut i metrů pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Jednoduchost, přehlednost a spolehlivost jako základ správné funkce systému.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 07:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V novinách psali, že v sobotu, když byl DOD, tak měla nějaká firma pronajato X busů na nějaké jízdy po jihočeském kraji. Nevíte někdo podrobnosti?
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 15:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak máme po delší době zase jeden bílej City Bus. Je jím ev.č.220, které bylo možné spatřit dnes na lince 13.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 18:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: Autobusy měla pronajata v den DOD Bank Austria Creditanstalt asi okolo 20 autobusů na převážení Vídeňanů po Jihočeském kraji. Psali to i kolegové na BT.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2304
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 21:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Pokud je to tak, tak lze očekávat i sloupání Citybusu č.208 a B931 č.288, které mají stejnou reklamu. A nebo že by se loupalo postupně tak, jako tomu bylo v případě reklamy Bosch?

Malá vzpomínka na autobus č.122 krátce před svou definitivní smrtí...
 
 
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.27.44
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 23:09:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Využiju tohoto DF a prosím o zodpovězení následující otázky. Kdy se může (musí) použít tlačítko STOP umístěné na žerdích MHD?
Včera dopoledne v MHD č. 11 cestovali nějací němečtí manželé a před výstupem v zastávce U Jeníčka na koníčku toto tlačítko, zdálo se, jak jsou zvyklí "doma", automaticky použili. Nejednalo se v našich podmínkách o jeho zneužití?
Dík za odpověď.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 08:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: No, na tu 122 není pěkný pohled . - můžu poprosit o fota na mail? Dík.
BMBČ: Proč by se mělo jednat o zneužití? Nevím jak je to ukotveno v přepravních podmínkách, ale osobně to nevidím jako něco špatného. Já třeba taky mačkám tlačítka poptávkového otvírání dveří - aby se to využilo .
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 19:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já třeba taky mačkám tlačítka poptávkového otvírání dveří - aby se to využilo
Pokud myslíš vevnitř, tak to by ti v ÚL neprošlo - je to rovněž napojeno na signál znamení. :-)

BMBČ: Teda takové strosti bych chtěl mít, myslím, že ani kdyby ve voze byl přítomen příslušník a třeba ředitel DP, oba by nad tím asi nepřemýšleli... Nebral bych to vysloveně jako zneužívání, spíše jako omyl.
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.50.16
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 00:20:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Beru, že slovo zneužití bylo špatně zvoleno. Takže když šlo o omyl, znamená to, že se tlačítko stop nemůže běžně před výstupem používat?
Fakt to nevím...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 10:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: No u nás mi to projde i přes to, že v Citelisech a 25Tr je to napojeno na nápis "stop", ale v tomto případě to u řidiče neřve...
BMČB: Ber to tak, že to je fuk. Třeba v Liberci to tlačítko mačkají cestující před každou zastávkou. Důvod je prostý. Některé zastávky jsou na znamení, jenže bez hlášení to stejně nepoznáš, která je která. Prostě tě za to nikdo nemůže nijak sankcionovat, to by byl naprostý nesmysl...
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 14:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych pravdu řek, tak bych to tlačítko používal jak zvenku tak uvnitř... Na co tam asi teda je? To jenom budějčáci (zvyklí, že auto/trolejbus všude zastaví a všude otevře dveře) to nepoužívaji...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26344
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 03:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby jenom v Budějcích...

Marně přemýšlím, zda by zastávky nočních linek mohly být ještě dále od nádraží než nyní. Co třeba stavět až na křižovatce „u čtyř stopek”? Nebo snad rovnou jezdit jen přes Sady? Možná by pro to měli cestující pochopení spíše a ani by se neobtěžovali zastávku hledat (aby jim pak řidič před nosem ujel - dneska měli ti pomalejší z R 647 i Sp 1831 prostě smůlu...), když taxíky jim stojí přímo u východu z nádraží.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 07:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine já už tohle zažil taky ale to bylo od rychlíku z Plzně s příjezdem v 19.58, taky se o trochu zpozdil a když se vyvalil dav tak se také všechny poloprázdné vozidla MHD nekompromisně rozjely a mávání už nepomohlo vůbec.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26351
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 13:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc ten z popůlnoční linky 59 do Vrbna projel přednádražním prostorem (staveništěm, kde člověk neví, kam dřív koukat, aby někam nežuchnul) jak totální , odhadem pod 30 nešel, spíš tak 40 - 50.
Nechci udávat, ale hlásit se to musí, opravdu nechybělo málo, aby tam někoho smetl
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 20:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska na Sadech zase jako každý pátek totálně ucpáno a krátce po třetí hodině ještě rozbitá 38.
 
Dneska v provozu všechny tři 15 metrové Solarisy 153-7, 154, 155-1. to už jsem taky dlouho neviděl.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 21:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Nejen na Sadech...
Všechny tři Solarisy v poslední době vídám docela často. 155 jezdí skoro denně a k ní se poslední dobou často přidává, na 153 nemám moc štěstí. Ale tento týden jsem je viděl všechny několikrát.
Mě spíš zaujalo nasazování vozů B741 č.126 a 129 na tůrová pořadí (dnes 126 na 1 a 129 na 19). Jako by to byla jejich předsmrtelná křeč.

Jinak trolejbus 21Tr č.44 dnes najížděl možná poslední kilometry v českobudějovické síti před odprodejem.

A ještě - na té Mackovo fotce je vidět nové SSZ nad předchodem na Sadech. Jsem zvědav, jak tato úprava zpomalí-zrychlí dopravu na Sadech.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 22:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Jsem na ty SSZ taky zvědavej myslím že to dopravu na Sadech určitě urychlí, alespoň se tam nebudou lidi producírovat po jednom.
B741 č.126 jsem se nedávno vezl a rezatá je jako . 129 je na tom o něco líp.
Taky jsem dneska chvíli sledoval čočky u kasáren a auta si jezdí přes pruh MHD ostošest a na čočky neberou ohled,někteří tam projeli i na červenou.
Jo, a v zastávce ČSAD u Soudu směrem do města odpoledne odpočíval zájezďák z DP Karlovy Vary.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26403
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 23:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oznámení o podaném odvolání - "Přeložka silnic II/156 a II/157 - 3. etapa" (podjezd pod kolejištěm ČD):
application/pdfVYROZUMĚNÍ O PODANÉM ODVOLÁNÍ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU
SU130922006El.pdf (170.5 k)

application/pdfOdvolání SU/13092/2005
MicrosoftWordodvolání.pdf (136.7 k)

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 09:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak celkem zírám na tu Mackovo fotku. Semafory a zrovna tam? No nevím, nevím...
Jpribil: Čekám, že ta 44 byla jen na zkušebkách.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26409
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 10:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen další prostředek pro buzeraci chodců

Pokud tam ten přechod někoho zdržoval, tak pouze v rychlém průjezdu centrem, který jako takový by měl být nežádoucí (pokud tedy magorstrátníci jen nekecají, že nechtějí silnou dopravu v centru/přes centrum).
Po většinu dne se nemělo šanci stát, že by zastavení u přechodu zdržovalo, protože se pak stejně stálo na semaforech na Rudolfovský/Pražský.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26410
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 10:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nemohu epřidat další článečky od DFense :-):
Den bez aut @ Ttr City
Komunální neštěstí @ Ttr City
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26421
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 01:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle jihlavské diskuse působí na výluce (NAD) Veselí - JH - HC (-Jihlava) budějcké městské vozy, konkrétně minimálně Citelis a jedna kulatá kloubová.
Výluka je to nepřetržitá a poměrně dlouhá.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 18:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak máme první celovozovou reklamu na 25Tr sice jen na krátko, je to č.65 a já ho nazval primátorský trolejbus.

 
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 19:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkem zajímavá reklama. Jen by mne zajímalo, co na ty polepy přes okno říká DÚ . Sice osobně "politickou reklamu" moc nemusím, ale tohle vypadá vkusně a tento člověk mi osobně taky moc nevadí. Jen je zajímavé, jak jsou předvolební reklamy umisťovány zásadně na nejnovější vozy a hlavně jediné strany, které tyto pozice obsazují, jsou ty vůdčí na radnici .
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 20:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejnovější vozy? no né tak docela. Díky minulé předvolební kampani tu nyní máme místo 122 vůz 104. Nebýt voleb, je to obráceně. Bohužel.
A KSČM tradičně každé volby využívá historický trolejbus 9Tr.
Jinak také by mě zajímalo, co na to DÚ. Vzpomínám si, že hrdla láhví fernetu se musely u vozu 01 usekat, protože sahaly do oken, takže tam byla jen spodní část lahve. Zajímalo by mě, jestli se bude muset také pan Tetter nad prsama amputovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem vencabocku.)
Některé falešné mýty o MHD v ČB (například to, že nejzatíženější linky jsou 3,9 a 2 v jižním směru) je třeba co nejdůkladněji potlačit. Škodí celému systému MHD a nevzejde z nich nikdy nic dobrého.
Jazz_vercetti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 20:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fuj! Takhle zku*vit trolejbus?! No že se DP nestydí...
ICQ (I seek you): 266-569-910
Skype: jazz_vercetti
maily: JazzVercetti@seznam.cz; JazzVercetti@centrum.cz a

15Tr & 25Tr 4ever!!!

stránka: http://paranska-stranka.wz.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 22:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Pravda, vůz 104 byl smutná výjimka...
Jazz vercetti: A co je jako na té reklamě špatně??? Když zákazník platí, tak ať je tam třeba vyfocenej Usáma, hlavně že z toho má DP příjem. Nejsem sice zastáncem reklam, ae uvědomuji si, že bez nich by to už opravdu nešlo...
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jazz_vercetti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 23:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale vypadá celkem sympaticky ten tetter (fetter :D ), už mi ta reklama ani nevadí
ICQ (I seek you): 266-569-910
Skype: jazz_vercetti
maily: JazzVercetti@seznam.cz; JazzVercetti@centrum.cz a

15Tr & 25Tr 4ever!!!

stránka: http://paranska-stranka.wz.cz
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 16:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jazz vercetti: Trochu OT: On sympaťák pan Teter je znám ho i trochu osobně, bydlí kousek ode mně v obyčejným panelákovým bytě, a rád chodí pěšky a není vyjímka když jede s MHD, kéž by to takhle dělali všichni na magistrátu. Dneska zrovna měla ODS předvolební kampaň na plácku v Kanovnické ulici u pošty.

Semafory pro chodce na sadech ještě nefungují.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2317
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 20:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale notak, hlavně sem prosím netahat politiku.... Děkuji.

Pár postřehů z rekonstrukce silnice přes Srubec, která se dotýká i MHD. Čekal jsem drobné změny, ale zase né tak velké.
Zpočátku mě zaujalo celkové provedení vozovky, která je lemována obrubníky a nové jsou i chodníky a všechny vjezdy. Nové, a to kompletně, jsou i nácestné zastávky MHD. Rekonstruovaný úsek začíná už zastávkou Srubec, Stará Pohůrka. Zastávka prošla kompletní rekosntrukcí, pochopitelně s dosazením nového typu označníku, který snad zatím nikde jinde není. Následuje úplně nová zastávka Srubec, U Naděje, která vznikla u nové zástavby. Ta je také komplet hotová. Zajímavostí je, že autobus zde normálně staví, protože linka 13 nyní končí o zastávku méně a tato zastávka jí de facto nahrazuje do počtu. Vtipně je v zastávkovém JŘ uvedeno pouze Srubec, bez nového názvu. Následuje zastávka Srubec, Škarda, která ale ještě není dokončená. Další zastávka je v blízkosti obecního úřadu, kde se nyní autobus linky 13 otáčí couváním, protože cesta dál náves je ještě rozkopaná. Nedivil bych se, kdyby zastávka u obecního úřadu byla také nová, protože si přesně nepamatuju polohu zastávky Srubec, U Vávrů, která následuje. To znemaná, že by v rekosntruovaném úseku vznikly dvě nové zastávky, což je dobře, protože vzdálenosti zde byly dlouhé.
Jinak se mi líbí značení rekonstrukce ze strany DP, i nové vybavení zastávek, takže na stranu DP dávám pochavalu.
Časem sem hodím nějaké fotky, jedna je prozatím zde.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2318
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 08:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pár slíbených fotografií z rekonstrukce komunikací ve Srubci.
 
 
 
 
 
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 09:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezašli byste tento pátek 13.10. do hospůdky (třeba do Slavie)...na šestou, na sedmou.

Témata hovoru nejsou omezena, ale mohu nabídnout:
1) "preferenci" a preferenci u kasáren na Oskara Nedbala
2) prozrazení předběžného tématu mé diplomové práce týkající se dopravního řešení v ČB
3) přednádraží a zanádraží

Určitě bych rád viděl Roberta a Dana! I vás ostatní! Ale Roberta a Dana obzvlášť.
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 14:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: Ač bych rád zašel, bohužel to moc nestíhám, neb se vracím z Pardubic v 21:58 . Páteční hodiny z deskriptivní geometrie jsou fakt žraso, zvláště když sou do pěti...
Jpribil: Koukám, že ve Srubci jsou převratné změny! Osobně se mi nové označníky velmi, velmi líbí! Kéž by jich bylo více.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26484
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na deskripci nelez, a už vůbec ne na tu parodii s názvem přednáška/seminář...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Kosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 11:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to, že během dneška by mohly být v provozu nové semafory přes ulici Na sadech, dopoledne to tam ladili za asistence policie.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2319
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 12:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kosťa: Je to tak, nová SSZ je od dnešního dopoledne funkční. Udivilo mě, že tam hlídkovaly dvě policejní auta a 4 strážníci....
Ale před chvílí jsem tudy jel a semafory funkční, policisti nikde.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 18:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem byl na chvíli u vás a moc se mi Budéjky líbily, co do města, tak do provozu. Nemám námitek, 25Tr jezdí krásně tiše (60 a 62 v těch jsem jel) Trošku vrzal kloub u 60.. Ale přeqapila mě hlučnost 56, jsem si myslel, že bude tišejší na to že je to "nová" 15TrMM... To modernizace jsou tišejší dalece. Akorát u nich nechápu, proč tu sedačku vedle 2.dveří- napravo po směru jízdy- dali tak daleko od přepážky se dveřma, je tam zbytečná mezera.
Toť vše.
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2322
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 19:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eugen: Díky za pochvalu.
Emka jsou (asi nejen u nás) hlučnější. Sice mají nové Ráby, ale pořád je to hodně podobný zvuk. Zejména v určitou rychlost se ječivě dunivý zvuk dá poznat hodně na dálku.
Modernizace - ač mají opravdu jen pár drobných nedostatků a pár věcí, které by se daly vylepšit, troufám si tvrdit, že zdejší modernizace jsou jedny z nejlepších v ČR, ať co do kvality práce tak i rozsahu.

Z provozu - dnes vyrazila na zkušebky letošní poslední modernizace, č.21. Vypadá stejně jako 28. Spatřil jsem jí za jízdy, ale zdálo se mi, že nemá IGBT. Dokud jí ale někdo neuslyší při rozjezdu nebo brzdění, neberu to vážně. Foto z Borku je zde.
A ještě detail - předevčírem na lince 8 a dnes na lince 1 byl v provozu autobus B741 č.104. Zdaleka ještě není odstaven a jak je vidět, ještě i jezdí... Zapříčinily to zřejmě výluky od Veselí dále, kde budou nějaké kloubáky ulity.

SSZ na Sadech již normálně fungují. Projel jsem tudy dnes několikrát ve špičku i mimo a neviděl jsem jediný problém. Kolony se netvořily. Jen jeden zmatený motorista pouštěl chodce, i když měl zelenou. Chodci byly také evidentně zmatení, když přecházeli na červenou.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 20:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no koukám, dneska na lince č.1 to byla sešlost: kromě dvou garantovaných Citelisů to byly na zbylých tůrácích 131,132,133 a 134, jeden šejdr byla teda 104 a druhý pro změnu dost pozinkovaná 139.
Na Sadech jsem jel 2x, chodci pokaždé přecházeli ačkoli neměli (červený panáček) a z pokřikování řidičů si zjevně nic nedělali.
Teorie je krásná věc. V praxi to bývá obvykle úplně jinak.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 21:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dva vaše citelisy obsluhovaly železniční výluku Horní Cerekev-Veselí n.L. Jmenovitě 164 a 166.. Docel se mi začíná líbit zadek citelisů, jelikož jsem za ním ve vaší 149 hodinu jel.. :-)
Ještě tam byla jedna B741, ale nevím co (celá bílá,ale to je většina).
Bych řekl k těm vozům, že asi jsou každý den stejný,že nemění čísla.
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 21:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eugen: Hlučností u 56 myslíš jistě to hučení od zadní nápravy. Nevím proč, ale od prohlídky, kterou prodělala někdy začátkem roku (či na konci minulého), takto hučí. Z výroby přišla normální (na Rábu) .
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 00:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové AN nám "hezky" roste, tak přikládám několik fotek:
 
 
 
 
 
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2328
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 19:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bílý_petr: Pěkné fotky. Už se to blíží a začíná se to pomalu rýsovat. Jsem zvědav na konečnou podobu vstupů do přechodů. Ale nějak extra terno to nebude, např. vnější obložení je původní.

Jeden aktuální snímek z dneška - dodám snad jen KONEČNĚ.
 
Linka 41 prozatím pochopitelně na provizorce, ale očekávám, že se brzy dostane na správnou konečnou.

Ještě k novým semaforům na Sadech. Dneska jsem jel ve směru na Rudolfovskou a těsně před vozem mi na přechod skočil chodec, přitom jsem jel na zelenou. Odpověděl jsem mohutným troubením, přičemž pána nenapadlo nic jiného, než po mém přejetí zůstat stát v silnici metr od chodníku a nechápavě, za pomoci salvy nadávek, se za mnou otočit a koukat. Že šel neustále na červenou mu zřejmě nedošlo, bohužel jsem ale nemohl vidět jeho následující reakce, protože jsem zajel za roh. Je vidět, že chodci (a není to zdaleka první případ) chodí neustále po paměti z doby, kdy tam semafory nebyly. Jenomže tak poté ohrožují nejen sebe, ale i kolemjedoucí řidiče.
Nebyly by proto od věci umístit v okolí křižovatky výstražné tabule s upozorněním na semafory, pro chodce i pro motoristy, kteří tu také rádi zastavují a chodce na červenou pouští...
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 08:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: rozhodně souhlasím s umístěním cedulí s upozorněním.
Semafory na sadech vznikly dost nedopatřením, a nejvíc mě štve, ža za to malilinko můžu já. Ale já samozřejmě semafory vůbec nechtěl, natož ještě bez preference.
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26634
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 12:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší by je bylo opět nenápadně odmontovat
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 13:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: No to to tedy s tím TESCEM trvalo. Hlavně že už to je, snad se tam tedy konečně začne jezdit. Sice jsme na té zastávce před půl rokem obdivovali nové světelné zastávkové označníky, ale dnes bychom je mohli maximálně "oplakat". Za tu dobu bez provozu byly totálně zdevastovány. Skla i diody vymláceny. Holt lidi, no...
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2329
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 08:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: No když situaci Na Sadech pozoruji, semafory tam pomohly. Jedná se o velmi rušné místo, provoz chodců i vozidel je velký a v době špiček se často tvořily kolony vozidel, protože lidé se před přechodem nehromadily, ale přecházely nejvíce po jednom. A řidič pokud nechce porušovat předpisy, většinou zastaví. Nepočítám nehody, které se před tímto přechodem stávaly více než často, protože s těmi se musí počítat i nyní...
Za současné situace si myslím, že světla jsou naladěny na vhodné intervaly a nejsou zdržováni ani chodci ani auta a vozidla MHD. Největším problémem je ignorance chodců, kteří semafory přehlíží. Že by "červenou" přehlídl nějaký řidič jsem si ještě nevšiml, ale zelenou přehlíží často, pokud chodec vstoupí do vozovky na červenou.... Určitě si myslím, že by pomohly cedule o změně provozu přechodu, podobně jako jsou umístěny na křižovatce Pekárenská - Nádražní, kde byly změněny směry možného odbočení.

Martin: Ano, sundáme je, ale až později, až si na ně lidi zvyknou... To jsem zvědav, co pak budou dělat. Asi stát furt.

M__r: Dneska se jdu k Tescu podívat, tak jsem zvědav kde končí 41 a jak to tam vypadá...
Mmch. pokud si dobře pamatuju, tak skla tyhle označníky nemají. Prostor pro JŘ byl průhledný, sklo se tam dá až s JŘ. Je pravdou, že vandalové se na zastávkách již projevily.
Alespoň nové označníky u Nádraží jsou již zabaleny. Tento týden umístěný přístřešek ještě není, snad nebude zničen ještě před otevřením Nádražní.....
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 18:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám že tu nikdo nenapsal, že už od pátku jezdí vůz 15Tr po GO č.21, v pátek ráno byl na lince 3 a dneska jsem ho viděl na dvojce. Výzbroj má jako ostatní vozy generálkované poslední dobou - IGBT.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479



S rábou mně baví svět
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2330
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 18:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Nikdo to nepsal, protože ho asi všichni viděli.... Ve čtvrtek jsem ho fotil na zkušebkách, v pátek jsem ho viděl na 3 a potom ještě odpoledne zatahovat, takže tam byl celý den. Od pondělí jezdil skoro furt....
Již brzy se do ulic podívá i nejnovější autobusová modernizace - č.194.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 19:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Fotečky by nebyly?
14/15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
České nezávislé dopravní sdružení
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2331
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 19:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Robin: Fotečka by jedna byla, ze zkušebek. Dával jsem sem 12.10. odkaz na fotku.
Tady je tedy o něco větší....
 
Jinak modernizace je to shodná jako předcházející, jak napsal Macek.. Autobus ještě focený hotový nemám.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 19:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky moc. Je to opět skvostná nádhera
Budějovické GO na patnáctkách jsou z mého pohledu asi nejlepší
14/15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
České nezávislé dopravní sdružení
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 10:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: No ty označníky u Tesca ale to sklo měly, byly na nich nalepeny ty samolepky s nápisem "ZRUŠENA".
Macek: Jo, 21 v provozu jsem viděl i já , a to v ČB téměř nejsem...
Robin: Budějovické GO na patnáctkách jsou z mého pohledu asi nejlepší
Jo, taky to tak vidím .
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26698
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 10:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Územní rozhodnutí - "Přeložka silnic II/156 a II/157 České Budějovice - I. etapa" na pozemcích v k.ú. České Budějovice 4:
application/mswordÚzemní rozhodnutí - "Přeložka silnic II/156 a II/157 České Budějovice - I. etapa" na pozemcích v k.ú. České Budějovice 4
1035005Čí.doc (137.2 k)

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
tnt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.118.139
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 13:06:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mapa by nebyla?

Na webu města taky žádná není (pokud nepočítám naprosto zastaralý "územní plán", který je pro jistotu v nějakém pochybném formátu).

Je mi jasné, že "plaču na špatném hrobě", ale úředníkům to píšu už asi 5 let a buď nedostanu odpověď vůbec žádnou nebo ve stylu "někdy to (možná) bude"

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace