K-report
 

Archiv do 27.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Ojetá vozidla ze/do zahraničí dovezená/vyvezená » Archiv do 27.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 18:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě to přijde jako naprosto nereálné, to už i zprovoznění bezvýzbrojové bezmotorové 22TrG by byla mnohem menší fuška. Možná by se ale dala nějaká ŠM 16,5 sehnat v Rumunsku, Bulharsku nebo Severní Koreji, protože tam jsou na přestavby vozidel vždy dobře zařízeni (sřoubovák, svářečka, pár jeklů, pár plechů, flexa a tisíce dělníků)
Géčko!
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 18:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona jenom renovace autobusu veterána vyjde na statisíce, ale černě až nereálně bych to neviděl. Chce to založit občanský sdružení a mít známý v poslanecký sněmovně. Pak ti dají dotaci v milionech na cokoliv

Ale teď vážně - všechno by trvalo léta a spousta věcí by se dělala růčo. Při troše štěstí by nám prostory a stroje mohlo zapůjčit ČVUT Praha, kde se nachází slušný počet lisů, soustruhů a ohýbaček. Zároveň by se u toho mohli přiučit i samotní studenti a popřípadě se do toho zainteresovat v rámci semestrální práce, či něčeho podobného. Ale pořád zůstává nevyřešena otázka financí, o kterou jde přednostně. Asi jinak, než sponzoringem a reklamou by to opravdu zvládnout nešlo, protože nevím, kdo by byl ochoten dát nějaké finance na tak nejistý a zdlouhavý projekt.
To už by bylo snad i lepší a levnější dovézt něco z východu. Ale, co jsem viděl nějaké fotografie, tak tam běžely přestavby tak, že konečný produkt měl 3xčtyřdílné dveře a 1xjednodílné, takže autenticita našich originálů by byla ty tam. Ale opět by se to dalo řešit přestavbou.

A když už je řeč o východě, neví se, zda je tam reálná možnost najít ŠM 11 z prvních sérií ?
Sova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 20:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já se obávám jestli vůbec ještě jezdí někde ŠM 11,ŠD určitě třeba v polsku.městské autobusy přece jenom stárnou celkem rychle kor od karosy.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 22:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Pokud jsem dobře informován, tak v Rumunsku žádná ŠM 11 nejezdí. Sice tam jezdí Ikarusy např. z roku 1979, ale s ŠM se to nedá srovnávat. I kdyby byli Rumuni sebechudší, tak to prostě ten bus nevydrží. ŠD se tam vyskytují v pár exemplářích,ale je to i tak dost velká rarita. Teď jsem tam týden byl a žádnou jsem nepotkal.

Ostatní: Já si dokonce myslím, že ŠM už nejezdí nikde na světě. (Nakonec kdyby jo, tak by se na tomto webu nějaký šotouš pochlubil ).

Ale na druhou stranu si myslím, že replika ŠM16,5 je reálná.
Technicky: Na přední část by musela padnout jedna ŠM11. Kloub by se asi dal použít z Karosy 74x. Vlek by se dal udělat z přední části ŠL11, přičemž první náprava by zůstala, ale sloužila by nově jako třetí, natáčecí. Přidalo by se řídící ústrojí z Ikarusu a zakotvilo se do kloubu. Patřičně by se to celé zbastlilo- přehodily by se dveře vleku na druhou stranu a přidaly by se 3. čtyřdílné.

Ale jsou tu 2 problémy:
1) Ukecejte někoho, kdo by na to obětoval svou ŠM11.
2) Musíte na to mít alespoň 2 000 000,-
Pak je to maličkost a výsledek by stál za to
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 22:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že by na to ani ta ŠM 11 nebyla potřeba. Na bočnice, čela a střechu by se dal využít již nezprovoznitelný jakýkoliv autobus(y) z řady Š 11 společně s motorem, přední a střední nápravou. Zadní řiditelná by mohla být z Ikarusu. Pragovácká dvoustupňová převodovka by se snad někde dala sehnat. Rám bych udělal úplně nový, protože ten je jenom o tom, že se nakoupí normované profily, které se délkově a technologicky upraví a na konec svaří. Drobnosti, jako různé úchyty bočnic by se daly udělat z nějakých polotovarů. Pokud bude k dispozici kompletní dokumentace, tak by se dala udělat i ta točna. Ta taky je prakticky jen o řezání, ohýbání, broušení a sváření.

Takže, abych to shrnul, za nejdražší věc bych považoval bočnice, rám čela, střechy a střešní oplechování v případě, že by se nechaly vylisovat a následně svařit, protože by to bylo zatraceně drahý, tudíž užití z několika nezprovoznitelných vozů Š 11 by bylo na místě.

Pokud by vzniklo sdružení několika desítek technicky a finančně schopnějších lidí, tak bych to viděl jako dost reálný.
Perličkou by asi bylo schválení pro provoz na komunikacích, protože by se do toho musela vložit i samotná Karosa, která by už kvůli poskytnutí dokumentace musela celý projekt posvětit.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 23:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už si ale malujeme vzdušné zámky. Pokud bys chtěl dělat nový rám a bočnice, taky by ty 2 miliony možná vůbec nestačily. No a taky nechci domýšlet, kde bys vzal takové ty různé blbosti, co byly jen na ŠM: 4 dílné dveře, široké schrány nad ně, jejich otevírací mechanismus, schodnice... Svařit takové schodnice je technologický oříšek, potřebuješ k tomu uplně nové přípravky atd, atd. Proto si dovolím trvat na té ŠM11.

O 2M70 a ML634 se nebojím. Teď co se předělávají 810 na Regionovy jich bude v Parsu spousta k mání. Když si zákazník bude přát, tak i s GO
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 00:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ale právě psal, že právě ty bočnice, střechu a čela bych chtěl z nějakých nezprovoznitelných Š 11, protože by to právě bylo strašně nákladný to nechat udělat na zakázku.

Čili, ze starých vozů bočnice, střecha, čela, motor, dvě nápravy a ta třetí z Ikarusu. Dveře i s mechanismem se najdou na nějaký ŠL 11, popřípadě možná i jinde. Prostě skoro vše ze starých vozů.

Nově bych udělal ten rám s přípravou na uchycení upravených bočnic a čel ze starých vozů, s točnou, uchycením náprav, motoru a převodovky a dalších. Vždyť jsou to vesměs na tom rámu všechno jen normalizovaný profily různých délek (viz foto).

O zbytek strach nemám, protože je to o ohýbání, řezání a sváření. A nějaký ten primitivní přesnější přípravek na usazení něčeho před svářením přeci česká hlava dokáže vymyslet (i kdyby měl být ze dřeva, na jedno použití to stačí).
 
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2160
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 01:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SM16.5 nemela tusim klasickej kloub, ale pulkloub, podobnej , jako na 22tr.
Predni cast delala karosa a zadni tusim SVA holysov?? .
Nezapominejte na to ze Sx11 je samonosna karoserie , ktera se postupne hrouti sama do sebe a to neni zatizena vlekem.
kupte si Ik280 a navarte na nej jiny bocnice a cela.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 11:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kupte si Ik280 a navarte na nej jiny bocnice a cela. no to nevim kde teda.
O 2M70 a ML634 se nebojím. ja jo fakt bych něco tak zdevastovanýho jako motor po 30 leté službě v 810 do takového projektu za několik milionu nedal.Ty motory v 810 jsou trochu víc namáhaný než v autobusech.
Kloub by se asi dal použít z Karosy 74x. kloub byl podle mě kratší někde na urovni I280.

Podle mě by k tomu byly za potřebí dvě ŠM 11 a to v hodně dobrym stavu hlavně co se týče rámu a celého skeletu a ukecejte někoho aby na to dal svou šm 11 použít nějakou ŠD je celkem utopický už jen kvuli těm schodům jak tady někdo psal a dalším xy věcí.
Navíc i kdyby se to celé povedlo tak co s tim?Bylo to dost nevšední vozidlo většina lidí vůbec neví že to kdy existovalo a kukali by na to jak na bast nebo že to neni ani český většina lidí by to označila za ikarus kdyby to jezdilo nějakou nostaligickou linku je to celkem zajímavý ale scifi
AV 15-30
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 11:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím kloubem jsem to možná přestřelil. Není potřeba tak široký, protože zadní náprava je natáčecí. Ale tak úzký jako na Ikarusu také není. 2 ŠM nejsou potřeba. A už vůbec bych netvrdil, že musí být ve vinikajícím stavu.
Co s tím: Asi totéž, co s obyčejnou ŠM11. Že by to lidi považovali za Ikarus se fakt nebojím A hlavně by to nemělo být limitující na rozhodnutí, zda ano, či ne.

A teď hlavní dotaz na 6120: Proč by opravené komponenty z Parsu mely být horší, než jiné?

PS: Skelet z 280 a bočnice z Š považuji za naprostou utopii.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 12:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by opravené komponenty z Parsu mely být horší, než jiné?
Protože už maj nějkou tu GO určitě za sebou a nejde dělat výbrus do nekonečna.Ale když si postavil otázku tak než jiné tak musim uznat že jiné nejsou takže by se musel vybrat nějakej kterej to nemá uplně "za sebou"což po třiceti letech služby u čd neni jednoduchý.
Asi totéž, co s obyčejnou ŠM11 no..moc využití pro autobusy šm 11 zrovna neni.A to že by to lidi považovali za ikarus nebo buhví co tak tomu věř.Stačí ty názory lidí občas poslouchat rozhodně by věděl tak jeden ze sta že se jedná o šm 16,5.
AV 15-30
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 12:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ŠM 11 by na to potřeba nebyla, když rám by byl nový a bočnice se upraví z čehokoliv z řady Š 11. A schody ? Tak o ty bych strach neměl vůbec. Vždyť je to taky "jen" ohýbanej a svařenej silnější plech.
Na ty bočnice, střechu a čelo by se s výhodou daly použít nějaký bastly typu stěhovák nebo přeprava koní, který by asi těžko někdo zachraňoval a šly by stejně do šrotu.

Co se týče lidí - na ty bych nebral ohled vůbec, protože jsou to vesměs ignoranti, kteří nás (příznivce autobusů spoučasných i historických) považují za blázny. Jim by tak akorát voněl nějakej tuningovej Golf nebo BMW. Autobusy jsou jim ukradený. A vůbec, dělalo by se to přeci pro ty, co o to mají zájem, pro ty, co by se stím za nějaký ten peníz na nějaký lince rádi svezli a na každý zastávce by a a ...
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1530
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 13:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že to, co tady vymýšlíte, je naprostá utopie. Pokud by se podařilo sehnat veškerou dokumentaci, dal by se ten vůz vyrobit, ale byla by to vpodstatě novostavba. Na to by zdaleka nestačily ani výše zmiňované 2 miliony Kč. Daly by se použít některé díly z vraků Š11, ale většina vozu by byla fungl nová. A řekl bych, že ŠM16,5, ač zajímavé vozidlo, není natolik význačný typ, aby mělo cenu ho znovu vyrábět kvůli muzejním účelům. No a "levnější varianty rekonstrukce" jako přebastlení Ikarusu 280 považuju za totální ptákovinu. Výsledkem by byl za nemalé vynaložené finanční prostředky paskvil, který by možná jako ŠM 16,5 vypadal, ale ŠM 16,5 by to prostě nebyla.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 14:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, ale když si budeme říkat, že něco není dostatečně význačný typ, tak se nikdy nepostaví žádná replika žádnýho autobusu. Který náš autobus byl vlastně natolik význačný, že by se mohlo uvažovat o jeho replice a zároveň už neexistuje ani jeho vrak?
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 15:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper: To je zajímavá otázka. Ono to spolu možná tak trochu souvisí - význačné typy vozidlel se dochovaly a ty méně významné nikoliv. Zajímavé z tohoto hlediska by mohly být snad jedině nějaké vozy z úplných počátků autobusové dopravy na našem území, ale u nich by asi byl problém sehnat dokumentaci potřebnou k výrobě repliky. Beztak by takové vozidlo nebylo moc šotoatraktivní, protože by se s ním nemohlo jezdit v běžném silničním provozu a krátké svezení na jeho palubě by okusilo jen pár vyvolených.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2795
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 15:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novostavba nebo přestavba autobusu Šx11 na kloubový autobus ŠM-k považuji na opravdu nereálný nápad. Jediný kdo by na to měl technické možnosti je např. Zliner, který by dokázal (snad) pojizdný autobus. A cena by se asi vyšplhala k ceně nového kloubového autobusu (B961 apod.).

Lepší varianta je zachránit již existující vozidla. Šx11, Ikarus 280, Karosa 73x nebo nějaký starší zájezdový autobus (Setra, Bova, Oasa apod.) nebo nějaká trolejbus (14Tr).

Toto řešení je méně finančně nákladné.

(Příspěvek byl editován uživatelem bart.)
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 15:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Setry a Bovy ať si zachraňují v zemích, kde se vyrábějí, ale historická Oasa, to je zajímavá myšlenka. V současné době tyto vozy dosluhují a mohlo by se stát, že za pár let už v ČR žádná nebude. Přitom je to zajímavý mezník v dějinách naší autobusové dopravy - vlastně první (?) typ zvýšeného zájezdového autobusu, který tu byl postaven, ale přitom je ještě na podvozku řady 700. Ano, pokud někdo z Vás chce udělat něco záslužného, tak kupte a zrenovujte Oasu. Jednou z ní bude zajímavá rarita.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 15:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však já taky nikdy netvrdil, že se to vyrobit má. Jen jsem se vyjadřoval k tomu, že to lze vyrobit. Technicky na to mají dílny, co mají zkušenost s nějakou GO autobusu. A ta cena by se právě blížila ceně nového busu.
Pro mě jakožto jednotlivce je to samosřejmě nereálné. Na to běžný smrtelník prachy nemá.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 16:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je vidět, jak moc zaostáváme za západem. Zatímco v Británii se stavějí repliky prvních parních lokomotiv a náklaďáků, tak tady se jen řekne "nejsou peníze, není místo" a tím to končí. Zároveň jsme si tak trochu jako technicky vyspělý národ nadběhli v tom, že nemáme zachované první autobusy ŠM 11. To nadběhnutí spočívalo v jejich krátké životnosti. Nikoho totiž nenapadlo zachovávat první kus něčeho, co se bude podle plánu dělat ještě 20 let. Všechno tohle bylo umocněno tím, že jednotlivec měl přímo zakázáno něco takového vlastnit. Takže, i kdyby byla vůle ze strany nějakého občana, tak by to bylo prd platný. To jsou důvody, proč je starších autobusů Š 11 tak fatální nedostatek.

Novostavba ŠM 16,5 - ano, zkušenosti a peníze, to je to, co by obyčejnému sdružení nadšenců chybělo. Ale vezměmě si jako příklad Verushu, kterýžto sice staví zmenšeniny skutečných trolejbusů, ale dělá je od základu skoro stejně, jak ve fabrice. Kde on vzal zkušenosti a nadšení ? Já vím, je to "jen" model, lidi to nevozí (nemusí si tolik lámat hlavu s tím, zda ten či onen profil vydrží), ale je to nejlepší dostupné srovnání s možným skutečným projektem.

Záchrana existujících, dnes již vysloužilých autobusů by měla být samozřejmostí. Nemít za 10 let jedinou Oasu by byla moc velká chyba. Stejně mohou dopadnout Karosy HD 12 a GT 11. Je jich sice více, ale kdo ví, jak to bude za 10 let. Paradoxně vidím největší nebezpečí v "bohatnutí" dopravců a normách EU. Tyto faktory odstraňují z provozu mnoho legendárních typů. Až EU zavede ekologickou daň na motorová vozidla, tak uvidíme, kolik Karos 700 poletí. A jsme zase u stejného problému, jako u ŠM. Z dnešního pohledu je Karos 700 mnoho, ale ptejme se, kolik z nich je "atmosferáků" a tím spíše těch nezbastlených městských ?

Na závěr - Setry, Bovy a další ať si skutečně zachraňují jiní (máme dost starostí s domácími značkami), ale třeba konkrétně pražský NP Neoplan by zachráněn pro budoucnost jednoznačně měl být, protože představuje významný milník dopravy v Praze a V ČR vůbec. Když už zachraňovat zahraniční autobus, tak jedině pro nás významný.

(Příspěvek byl editován uživatelem mr proper.)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 17:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to taky tím že městské vozy nemaj tak široké uplatnění jako například ŠD kterou si třeba mohlo koupit nějaké ZD nebo FK protože kdo by jezdil na zápasy v šm když muže jet šd.pro městské vozy prostě nebylo dalšího uplatnění a proto se jich tolik nedochovalo a argument že by se postavila šm 16,5 aby to mohli šotouši fotit a co řeknou ignoranti běžní cestující nás nezajímá je sice hezký ale na uskutečnění slabý.
Navíc někde nedokážou zachránit ani nějakou 14Tr a nebo viz varská 311 kterou prodali rusům aby jí tam totálně domrvili a vy chcete stavět tohle když se nenajde vůle zachránit běžná vozidla.
AV 15-30
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 19:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Teď se ti asi nebude líbit, co tady napíšu: Ale proč zachovávat 1000000+první Ikarus, defacto všechny ze stejné série? V rámci DP KV bych s tím souhlasil, ale zachovat ho neadresně to je už dnes asi zbytečné. Zvláštní mi to přijde vzhledem k tomu, že u nás není ani jedna ŠM16,5. Souhlasím, že v mnoha DP není vůle a že naše muzejnictví holt ještě nemá takové místo ve společnosti, jaké by mělo mít.

Argument, že by se něco nemělo zachovávat, protože to cestující nezná, mi přijde směšný. Naopak. Návštěvníkům muzea by se měl ukázat kontinuální vývoj techniky, třeba s komentáři proč to, či ono nakonec nebylo v pravidelném provozu.

Dále mi přijde poněkud divné hodnotit zda nějaký výrobek byl, či nebyl úspěšný podle toho, že se dodnes nezachoval. Zachování spíše hodnotí dobu, ve které ten výrobek existoval. Kupříkladu takový kolejový Zeppelin se dodnes taky nezachoval a přitom to bylo legendární drážní vozidlo!!!
Sova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 19:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ŠM 16.5 má opravdu polokloub ,zadní část je pouze zavěšena na předním voze,přiložil jsem jednoduchej nákres...
 
 
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 20:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sova: Díky za nákres. To uchycení bude asi podobné, jako u Ikarusu.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 20:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mělo to vlastně nějaký hydraulický stabilizátor vleku ?
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 20:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx:já nemyslel aby si 311 bralo SHT (kdo jinej taky bohužel) protože ty už varskou 280 maj.to je pak alespoň pro ně zbytečné,ale rozhodně to neni/nebylo zbytečné pro DPKV je prostě škoda že se tam peníze na to nenašli ač tam vztah k historii (viz šl)a ikarusum mají.
No když už jsme u toho kde a kdy zhruba vůbec skončil poslední šm 16,5?vlastně se tu řešila i otázka vozidel typu šl 16,5 a jejich existence to dopadlo jak?
AV 15-30
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 21:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: To je samosřejmě smutné, ale podobně to dopadlo i s DSZO a Sanosem. A dnes už třeba i mohli změnit názor, ale vrátit se to nedá...

Mr_proper: Nemělo, nebylo potřeba. Byl tam jen paralelogram na řízení 3. nápravy.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1533
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 21:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Sice by bylo pěkné zachovávat historická vozidla všech typů a sérií, abychom mohli hodnotit, jak byl který výrobek úspěšný či neúspěšný, ale muzea ani jejich rozpočty nejsou nafukovací, takže nezbývá než zachovávat jen typické reprezentanty jednotlivých období. Pokud se v dnešní době daří zachovávat unikáty jako je Legobus, 17Tr apod., je to jedině dobře, ale zkuste si představit, jak absurdní by to bylo, kdyby se třeba Legobus nedochoval a za nějakých 20 let by nějací nadšenci začali vyrábět jeho repliku z vraků Karos B732. To je prostě blbost. Beztak by takový počin ocenili jen šotouši, protože zvláštnosti těchto vozidel jsou pod rozlišovací schopností "obyčejného" člověka. A dělat repliku autobusu za x miliónů Kč jen proto, aby šotouši měli co šotit, je nesmysl. A když už jsme u těch absurdit, nechtěli vyste takhle ŠM11P? To je patrová ešemka, jejíž výroba se plánovala, ale nedošlo to ani k prototypu. Nicméně můžeme zajet do Anglie pro nějaký patrák, dobastlit na něj díly ze ŠM, a bude historicky první ŠM11P na světě. Možná by to bylo i snazší než ten kloubák, protože tady by se nemuselo vymýšlet to atypické kloubové spojení...
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 22:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda z hk: Legobus ale nikdy nebyl v provozu s cestujícími a byl vyroben jen jeden jediný. Taková ŠM 16,5 jezdila několik let. Byl to nejdéle provozovaný autobus z řady ŠM. Navíc to byla logická odvozenina z mnohatisícových ŠM 11. Já u ní vidím mnohem větší přínos, než u Legobusu, který celý svůj život stojí někde pod střechou a nikdy pravidelně nejezdil. Pro mě je jednoznačně ŠM 16,5 legenda, kterou "zabil" diktát z RVHP.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 22:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě dodatek. To rovnou se můžeme vykašlat na atmosferáky (a teď použiji tvoji formulaci), "který jsou stejně mimo rozlišovací schopnosti "obyčejného" člověka". Kdo z normálních lidí rozená třeba B 731.00 od B 731.1669 ? Takhle to brát nelze.

(Příspěvek byl editován uživatelem mr proper.)
Sanos312
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 22:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Sanos už se opravdu do Zlína nevrátí a to z jednoho prostého důvodu: Už máme 9 TrHT 26 z Mariánek. A to nepočítám Karosy B 731.40 ev.č. 655, kterou jsem si horečně vydupali jako historickou - zatím se občas objevuje v provozu.
Trolejbusy jsou budoucnost všech národů.
Zlínský trolejbus náš vzor.

THE BEST CAR IS SKODA 100 AND MY TRABANT 601 S.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 22:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda z HK: O tom zachovávání unikátů- ještě jednou si přečti můj příspěvek z 19:45, konkrétně druhý odstavec. O žádných šotouších tam nepadlo ani slovo.

Mr_proper: Já to taky rozeznám
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 22:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: to mi neříkej. B 731.00 nemá žaluzii za zadními dveřmi, má výfuk vyvedený za zadní nápravou, okno řidiče stejně vysoké, jako ostatní, přední dveře mají větší prosklenou plochu a na víc na první viditelného si nevzpomenu. Každý sotouš to snad vidí, nebo jsem jediný ??
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 22:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr proper: Niesi jediý ja to tiež rozoznám. A zabudol si povedať že atmosferáky maj krajši zvuk motora
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5386
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 22:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Promiňte, pánové, že ruším vaši debatu, ale nechtěli byste se s ní šoupnout kousek jinam? Nemyslím si, že tato diskuze byla založena kvůli řešení rozdílu mezi atmosférákem a prdeláčem (kde jste mimochodem zapomněli na Rábu :-) ), potažmo úvahám o zmrtvýchvstání ŠM 16,5
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 23:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr proper:hm šotouš jo ale pro ostatní cestující v tom žádný rozdíl mezi 00 a 1669 neni prostě starej autobus v lepším případě hranatá karosa.
Pro mě je jednoznačně ŠM 16,5 legenda, kterou "zabil" diktát z RVHP pro mě je to uplně normální koncepce koloubového vozu té doby která nijak nepřevišuje uroveň I280 což byly opravdu legendární autobusy a vždycky budou.Pokuď chceš 16,5 tak ti doporučuju toto:
 
 
Je fakt že asi kdyby nepřišel I280 tak by to byli velice uspěšné vozy ktéré by patrně později nahradila B 741 atm s rábou a která by přišla o dost dřív protože by karosa byla nucena zabývat se vývojem kloubového vozu.
AV 15-30
Fik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 23:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diskuze o ŠM 16,5je sice krásná,ale procitněme ze snu a vraťme se tvrdě na zem.Ty Dp a Čsad kde jezdily nemají zrovna velký zájem o historické autobusy a ty dopravní firmy,které je renovují zase nemají vztah k městským vozům.Největší problém vidím ve dvou rovinách:Peníze a pochybuji,že se dochovala kompletní výkresová dokumentace v archívu Karosy.Technicky nevidím stavbu repliky jako nemožnou,stále existuje spousta komponentů ze starých vozů řady Š,které by šly použít.Jako možnou cestu vidím prověřit osudy všech vyrobených vozů a jejich konce.Tady je tak 1%naděje,že je někde nějaký vrak,jinak nám zbývají nostalgické vzpomínky a fotky.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 23:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: promiň, když jsem tu viděl obrázek ŠM 16,5, tak mi nedalo se zeptat na repliku. To jsem ovšem netušil, že se to takhle rozjede.

Omlouvám se všem, kteří od této diskuze očekávali něco jiného, respektive to, co je v jejím názvu.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 23:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak na rozloučenou s šm 16,5 ještě tři její snímky
http://353.hamradio.cz/sm11/kfo-01.jpg
http://353.hamradio.cz/sm11/smk-1-vozovna.jpg
http://353.hamradio.cz/ikarus/pce34.jpg
AV 15-30
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 23:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: tak za 20 let si ji můžeš vyfotit znovu
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 23:37:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, kdybys řekl atmosférák, tak bych věděl. V typových číslech Karos začínám mít guláš.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5685
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 00:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tu řešíte dovoz vozidel ze zahraničí, jak by se vám líbilo třeba tohle?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 01:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j: no to teda koukám. Asi to bude bastl ŠL 11, ale jinak dost dobrý. Jakto, že jinde něco podobnýho jezdí po GO dodnes a u nás šly ŠM 11 po 6ti letech pryč ?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 16:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_J - pěkná ŠMka, ale má drobnou vadu - je celá prolomená.
Géčko!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2803
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 16:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě se vrátím k té ŠM11-k: levnější varianta zachování kloubového autobusu je nějaké starší C744 nebo B741. Za pár let C744 nebudou a budou jen B741 novější série.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5699
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 17:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prolomená?

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 18:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j: prolomení - z těch předchozích fotografíí opravdu to tak vypadá. Neupravoval jsi náhodou u této poslední fotografie soudkovitost ? Jedině tak to prolomení nevědomky mohlo zmizet.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5700
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 18:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, ta poslední fotka je taková, jak vylezla z foťáku. Mám ten bus nafocený takhle kolmo ze všech stran pro případné zájemce z řad modelářů.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 18:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j: zrovna pracuju na modelech autobusů Š 11 (viz diskuze o papírových modelech), tak pokud mohu poprosit o fotografie na email, děkuju.

Ale jak tak koukám tak je to bastl z ŠL 11. Je to vidět hlavně na zadním levém deklu a na středních dveřích.
Je toho na východě v provozu víc ?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5702
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 19:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, v tom Bulharsku jsem jich potkal víc, takže pošlu všechno a na oplátku poprosím o hotové modely.

Jen mi vysvětlete jednu věc - co je ten autobus zač? ŠM 11 neměly klacek a ŠL 11 neměly troje dveře. Nejsem zas takový odborník, abych to z tohohle poznal.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 19:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tento bus čo si nafotil je zbastlená ŠL 11 su tam dorobené tretie dvere
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1383
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 19:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně, ŠM měly druhé a třetí dveře čtyřkřídlé. Ale on je pěkně ubastlený i interiér. Sedačky mi příjdou jako starší 14 Tr a rozmístěný semtam i ŠM odpovídá. :-)
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5704
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 19:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslel jsem si to, díky!
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 20:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je něco jako ta liberecká B734
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 21:48:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná se to prolomení jenom zdá. I když nějaké deformace karoserie tam možná je. Jinak kdyby měl někdo finance na odkoupení, byl by to pohled na jednu možnost na modernizaci Karosy ŠL11.

I když převoz této Karosy až do ČR by byl asi velice problematický, snad i nemožný.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5705
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 21:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro pořádek ještě dodejme, že autobusů Š 11 jsem během dvou týdnů v Bulharsku potkal tuším asi pět...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Kapo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 23:19:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od nového roku už by z dovozem neměl být problém.Jinak se mi líbí ten záznam v techničáku:SKODA KOROSA
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 09:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já sem tomu furt moc něvěřil a fakt to existuje kdyby alespon vyndali tu rábu aby to tak neprásklo do očí
 
(zdroj:Mestskadoprava.net)
AV 15-30
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5710
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 10:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, a myslíte si, že je reálné výrobní číslo 1945 a rok výroby 1971?
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 17:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: tak tomuhle říkám vyhozený peníze za nový a následně zbastlený díly na čelo. Pořád nechápu, co to má za smysl. Vždyť Karos 700 je hafo a dílů na čela tím pádem taky. Navíc, když tohle naboří, tak co vlastně se dá koupit ? Akorát nárazník, jinak všechno je zbastlenina, která pořádně napasuje na žádnou Karosu.
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 17:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Na co narážíš? Můžu ti ukázat výrobní štítek...
Myslím, že jsem ti něco slíbil, tak se na to o víkendu podívám

(Příspěvek byl editován uživatelem Karlos.)
Čus bus Karlos

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace