K-report
 

Archiv do 28.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 28.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 15:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend: Jak sám píšeš, vedení ČSAD Lbc se změnilo a změnil se i přístup k cestujícím. Tedy uznáváš, že za minulého vedení nebylo vše tak růžové, jak to vidíš (asi oprávněně) dnes.
Souhlasím s tvým tvrzením, že ČSAD Lbc dnes poskytuje komplexně (kvalita, spolehlivost, bezpečnost) lepší služby než SA. Ale nemyslím, že tomu tak bylo před pár lety a tipuju, že by tomu tak nebylo i v situaci, kdyby SA skončilo. Tím se nijak nechci dotknout kohokoliv ze současných pracovníků ČSAD, ale kdyby ti na linku předisponovali starou Vrakosu, tak se můžeš stavět na hlavu a kvalitní dopravu nezajistíš.
Stačí se podívat k sousedům do Jablonce - Hotliner skončil a na lince už jde zase potkat (zatím jen občas) narvanou starou karosu, cestující nastojáka, protivnýho řidiče a jízdné přes stovku (ale taky příjemnýho řidiče v Berkhofu, abych nekřivdil).
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu mýtnému... Kocourkov se opět předvedl, když chce drtit veřejnou dopravu mýtem. Stačí nahlídnout do Germánie. Sice tam moc dálkové autobusové dopravy nemají, ale mají to pod výjimkou. Veřejná autobusová doprava si logicky říká o paušál, v žádném případě o poplatky za průjezd.
OT: Když si procházím tuto diskusi, vidím od některých diskutérů docela zajímavé potvrzení jedné typicky české vlastnosti. Ach jo.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5514
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 18:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se zde nakously proběhy autobusů SA, jaký je asi na lince do Plzně? Zaujalo mě, že vozy na Zličíně často stojí i dvě hodiny (cca od 14 do 16, jak jsem si dnes všiml)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 19:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tracy, na středisku mám taky několik Karos LC735 dokonce nejstarší v ČSAD Lbc r.v.1986, takže bych si jí tam mohl klíďo předisponovat sám ... :-) Tady je fotečka
  Když je problém tak se musí kombinovat atd.ČSAD Jablonec koupilo na linku Jablonec - Praha nového Axera 12.8M
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 20:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend:

A mně neodpovíte? Myslím svůj přísp. č. 146. Jde mi o to, proč se ruší tzv. nevyužívané večerní spoje bez zřetele k tomu, že tím ubude cestující i v ranním spoji. Ale třeba se ptám do hloupost. Díky.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 20:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ČSAD zastávka zavolej Jančuroj on ti třeba něco zavede
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
Ale Jančura to právě zavedl, jezdí v 19:00 a ČSAD Liberec nejpozději v 16:30.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Čsad_zastávka: To jsem nějak nepochopil, jaká je souvislost mezi nevyužívanými večerními spoji a úbytkem v ranním spoji?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28645
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy:
Bylo by dobré také zmínit, že v Německu je celkově podpora veřejné dopravy jiná, např. na kolejích mají dálkoví dopravci úlevy z poplatků za DC (drobet se to rozebíralo v diskusi RTE).
Nechci říct, že lepší, to opravdu nemohu soudit, ale každopádně minimálně nemají zapotřebí přesypávat peníze mezi dopravci a státem (mýtné/dotace).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28646
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq:
Předpokládám, že zastávka to myslel(a) tak, že když někdo nemá možnost jet zpátky (večer), nepojede ani tam (ráno).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD:Radim jede i ve 20 a 21:00h.Z Liberce a 20:30,21:30 z Prague.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq:
No, když se nemůžu vrátit z výletu až večer, protože poslední spoj jede odpoledne, tak do takového místa vůbec nejedu, tudíž nejedu ani ranním spojem. V případě Liberecka se mi to stalo víckrát, vlakem se jet do Prahy nedá a na stopa jít nechci.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2044
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Martin_zlivský: Myslel jsem si to, ale taková úměra při více dopravcích na stejné trase neplatí. Kdyby platila, tak ČSAD Liberec ty večerní spoje neruší. Je to podnikání, uděláš si rozbor, stanovíš hranici a pokud to jde pod, tak zrušení.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ČSAD zastávka no vidíš tak proč by někdo jezdil v čase kdy už něco jede.To mají jet 2 busy a ani jeden nevydělá.Tohle není charita to se na mě nezlob.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 05:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad ČSAD zastávka: úměra platí, projevilo se to především na ranním spoji v 5:30 kde je určitá stálá skupina cca 15 lidí denně dojíždějících do Prahy do práce a odpo zpět. Ale 15 lidí tam a 10 zpět bohužel nezaplatí MAN ... Mít nějakou maršrutku tak to vůbec neřeším a jezdíme i noční spoje.
Večerní časy - je to jak píše Ares1, SA na naše časy nasadil banány a teď se díví když vozí cca 15 lidí ... A na to aby jely dva busy to fakt není ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5889
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 08:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hodně blbej dotaz - a to by byl problém koupit si něco jako tohle?

 
 

Myslím, že pro firmu s vašimi finančními možnostmi by to zas tak velká investice nebyla a že by se našli využití i jinde, než na nočních spojích do Prahy. Tohle třeba patří firmě Sandy Line, jezdí s tím snad jen první ranní spoj na své lince v so+ne, jinak to mají na zájezdy. Já jsem s tím vezl nějaké fotbalisty z Pardubic do Rovně.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 09:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No asi tak velký problém by to nebyl ale měli jsme představu něčeho luxusnějšího ... Docela se mi líbila Toyota Optimo. Na těhlech přestavbách z dodávek mi vadí ta zadní náprava stavěná na zatížení, ale když tam máš pár lidiček tak to skáče jako koza ... Ale práce na bus této velikosti by bylo na Liberecku víc než dost. Požadavek o pořízení takového vozidla jsem dával už v létě ... a zatím nic.
Když už jsme v debatě kolem Transitů, tak Judr Hofman přestal zničehož nic pŕovozovat linku z Liberce do Prahy ...
07/12/2006
Konec linky 721320?
Dopravce Hofmann GmbH přestal bez jakéhokoliv upozornění provozovat linku 721320 na trase Praha - Nové Město pod Smrkem, ačkoliv JŘ byl platný do 9.12.2006 Konec linky 721320?
Dopravce Hofmann GmbH po našem dotazu oznámil, že neprovozuje linku na protest proti neudělení licence pro další období. Jízdní řády, zde uvedené, již nejsou platné.
Z www.anl.cz
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 13:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

repeland:nemáš fotku toho axera šsad Jablonec?
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 16:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ten Axer z Jablonce by mě také zajímal zatím jsem ho neviděl
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 23:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě kté Pacákově karose C734 jak oní psal ares1 nebyly by vtky vůbec všech jiných vozů které má /měl Pacák kromě B932 a renolta ilidai.?děkuji
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2495
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 00:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend, Martin_j: A co třeba nedávno avizovaný SOR 9,5 Economic? Není to sice oslňující vozidlo exocitkého vzhledu, ale pro diskutovaný účel by mělo své nepominutelné přednosti. Ať už v barvě žluté, či jakékoli jiné, 35 pohodlně sedících osob by odvezl.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 07:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Fedos:
zájezdová kolona Ivana Pacáka se skládala/skláda z Karos LC735 (Pepino)
 
a (Báry - ex Divadelní autobus)
 
Pak měl dvě LC936 (jedny z prvních v Lbc) nazvaných Skáza (jezdila pro Scandia) a druhé jméno už nevím . No dvě Iliády
 
Dříve měl i nějakýho starýho DAFa ale nějak jsem furt měl čas ho a najednou už nebyl.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 07:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M_V: teď už není tajemstvím že jsme zezačátku uvažovali i o Ekobusu LH12 ale po prohlídce kvality vozidel SOR jsme od toho rychle opustili ...
A asi jsme udělali dobře, stačí když se bavím slidmi na dílně v DP Liberec kam letos přišli nové boSORky ...
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 10:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

repeland:děkuji ti,já věděl jen o té B932,o tom jednom renaultu a o nějakých B732 z DP Pardubice ty měl nejspíše na ty linky co teď jezdíte vi né?
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Iposp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 12:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jel jsem včera kolem Velké Bíteše, tak sem se chtěl podívat jak vypadá taková halda žlutých autobusů na jednom místě - pravda areál to je velkej, ještě by se tam pár desítek dalších busů vešlo . Ale cosi zajímavého jsem tam objevil: - že by se chystala expanze žluťáků i do kamionové dopravy? Nebo snad vlastní odtahovka? Scania v areálu SA
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1613
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 19:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nestačím zírat...
Tohle se objevilo v článku na BUSportálu:

Ředitel Student Agency Jančura nyní navíc uvedl, že kvůli nesouhlasu se sazbami mýtného končí s investicemi do luxusních linek v Česku.

"Rozjedeme ještě předem avizované linky z Prahy do Karlových Varů, do Českých Budějovic a Českého Krumlova a do Zlína. Naopak ukončíme nebo omezíme linky z Ostravy do Prahy, kde podíl mýta na jednoho cestujícího činí 40 korun," uvedl Jančura s tím, že společnost bude nakupovat nové autobusy, ale zaměří se na zájezdovou dopravu především pro zahraniční klientelu.


Zaprvé si myslím, že na trase do Ostravy ani zvýšení jízdného o 40 Kč kvůli mýtu není vyloženě likvidační pro tu linku. Ale hlavní je to, že Jančura si těmi autobusy musí "vychovávat" cestující na trase Praha-Ostrava pro své budoucí vlaky. Takže rušit to je blbost. Spíše si myslím, že zveličuje problém mýta pro autobusy, aby dosáhl jeho snížení nebo zrušení. Ale překvapil mě s těmi novými trasami. On o tom sice občas něco řekne a nakonec to ani není pravda, ale tohle vypadá na další expanzi a ne konec investic. Pravdou je, že tohle jsou trasy, kde není moc dálnic a tedy ani mýto. Jezdit na jih (Budějice a Krumlov) schvaluju. Dráha tam teď poskytuje mizerné služby a autobusáci nejsou o moc lepší. Ale ty Vary jsou podle mě blbost. Asiana tam je zavedený dopravce a vozovým parkem se SA vyrovná. Zvýšit úroveň služeb na úroveň SA pro ní nebude sebemenší problém. Se svým Starlinerem jí dokonce převýší. Takže nevím co to Jančuru napadlo. Ale možná jen blafuje a ve skutečnosti má za lubem něco jinačího...
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 19:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To není zveličování, to je LEŽ.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 19:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já bych to tak černě neviděl.Radim plánuje linku do Zlína a Budějovic(žádosti o licence již podal), pouze provádí zvyditelňování své firmy, stejně tak, jako v létě, když si stěžoval všude možně na bezplatnou přepravu ústavních činitelů. V MF Dnes měl celou stránku zadarmo, když s ním udělali rozhovor a on si udělal pěknou reklamu. A grátis. A to se vyplatí.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl. Ranní ptáče bez lahváče nikam nedoskáče
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 19:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, přiznám se, že jsem linku PHA-OVA viděl od začátku jako určitou křeč a snahu Radima dokázat si, že jsem lepší jak ČD. To se až tak nepotvrdilo, neboť dráha taky jezdí plná a tržby asi nebyly to, co si Radim představoval. A tak mě napadá, jestli spíš mýto není záminkou pro její zrušení.

Proto mě už nevyvede z míry nějaké to silácké prohlášení z úst majitele SA. V době poruch Pendolin se dušoval, jak jim bude konkurovat s busy, později vlaky. Nebo další perla, že si najde nějakou lepší jednotku, než Pendolíno. Všichni víme, jak dopadla v železniční dopravě firma Railtrans. A tam se drželi pěkně při zemi a věděli do čeho jdou!

Takže nějaké vyhrožování zatrhnutím investic do busů bych nebral vážně. Holt musí se naučit podnikat se všemi riziky a nevytrubovat svojí uraženost do různých periodik.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1614
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 20:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, Railtrans možná věděl, do čeho jde, ale taky musel vědět, že bez schválených lokomotiv to nepůjde. Jančura se z jeho problémů může snadno poučit - nechá si vyrobit nějakou luxusní verzi Desira nebo něčeho podobného a pro jistotu s dieselovým motorem, takže ho problém EMC kompatibility neohrozí. Když nemusí vycházet z toho, co je k dispozici, a může si nechat vyrobit vozidlo na míru, je v úplně jiné pozici než Railtrans. Ale druhá věc je, že ČD je moloch, který se s konkurencí hodlá prát i nekalými prostředky, takže se klidně může stát, že vyrukují s něčím, jako je ošlapné, a tím způsobí soukromému dopravci nemalé potíže. Nicméně i tahle možnost je teď už zřejmá a je na Jančurovi, aby se s tím nějak vyrovnal. Takže výchozí pozici pro vstup do železniční dopravy má celkem přijatelnou. To prohlášení o jednotce lepší než pendolino sice je přehnané, ale něco pravdy na tom je. On sice nikdy nebude mít na to, aby koupil skutečné vysokorychlostní jednotky, ale na tu naší 160ku mu stačí upravená jednotka regionální a do ní si může naporoučet takové vybavení, že pro cestující to bude komfortnější vlak než slavné pendolino...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 20:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jenda také si myslím že ty Vary budou úlet.Asiana tam má zákazníky a tak může podlejzat jedině cenou.Jo a taky by tam musel jezdit ne s těma Belausama a aytsy...Navíc tak ohromná frekvence tam není.A Zlín to ani nemluvě To je snad ještě větší propadák než Vary.Kolik lidí tam jezdí denně.Rozhodně tam není takovej nápor jako Liberec,Plzeň,Brno.Tak snad jedině Budějovice,ale tam má taky konkurenci vlaku.Ale je tam pomalá trasa takže nevím ale spíš to budou zase velkohubá prohlášení pana majitele.Ještě zapoměl jezdit do Ústí a Hradec obojí opět na propadák.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 20:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: Ono to tvrzení s vozidlem na míru bylo taky dost ujeté. Přiznám se, že neznám soukromého dopravce, který by si mohl dovolit zaplatit vývoj nového vozidla. Pokud půjde cestou úpravy regionálních jednotek, tak zde připadá v úvahu nějaká elektrická verze Desira, příp něco podobného. A už jsme u problému elektrokompatibility. Diesel jsem neuvažoval, to by byla ekonomická blbost tahat se s dieselem pod dráty. Tuším, že je na to i dražší DC (tady bez záruky). V případě regio.jednotek by se ale pendolinu nevyrovnal chodovými vlastnostmi ve vyšších rychlostech.

Toliko diskuze mimo téma.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28812
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 21:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diesel jsem neuvažoval, to by byla ekonomická blbost tahat se s dieselem pod dráty. Tuším, že je na to i dražší DC (tady bez záruky).

U veřejné osobní dopravy zatím ne, ale docela se SŽDC cukala.


s dieselovým motorem, takže ho problém EMC kompatibility neohrozí

Tak jednoduché to rozhodně není. Viz diskusi RTE.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28817
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 21:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak snad jedině Budějovice,ale tam má taky konkurenci vlaku.Ale je tam pomalá trasa takže nevím ale spíš to budou zase velkohubá prohlášení pana majitele.

Pomalá není určitě, pokud bude jezdit přes Písek. Teď jde jen o to, zda bude jezdit až na Florenc, či zkusí, zda lidi budou ochotni jezdit na Smíchov.
Nicméně písecká trasa vynechává Tábor, což může být taky docela problém, je tam poměrně značný zlom frekvence, těch skrzových po celý den asi až tak moc nepřetáhne.

Navíc promeškává svou šanci - již včera bylo pozdě, snad ještě do září to má cenu, pak už se železniční infrastruktura vrátí na použitelnou podobu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28818
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 21:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co se mýtného týče, tak se akorát projevuje, že se mu podařilo vybudovat dobré jméno a důvěru a teď z toho těží, občas skoro snad až zneužívá. A je ostudou novinářů, že mu nejspíš bezmězně věří.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 21:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Zlín to ani nemluvě To je snad ještě větší propadák než Vary.Kolik lidí tam jezdí denně.

O poptávku po relaci Zlín - Praha bych vůbec obavy neměl, tedy pokud SA to chce brát přes "velmi zajímavé" Hradiště. Housacar umí přilákat jen cenou, komfort však hrůzný, ti sebevrazi berou lidi do uličky i na D1. ČSAD UH s Axery špatný není, ale spojů je málo, bez místenky není šance, často se odmítá nebo je vyprodáno, pátky a neděle pravidelně s posilami. O ČSAD Vsetín ani nemluvím, co ten na své dálkové linky je schopen vypravit...a ještě zdržuje zbytečnou zajížďkou do Velkého Meziříčí, aby obkroužil tamní autobusák a oznámil, že je plný a nebere. Průvan mezi Prahou - UH - Zlínem by zkrátka nebyl marný.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 21:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad MZ právě co Tábor nebo Písek.Tábor je zasekanej věčně.Písek je rychlejší ale zas tam jsou dopravci už teď.A z vlaku jak je vidno přelejzat nebudou.To máš stejné jako v Hradci.Venku stojí Man a lidi stejně jedou vlakem.S drahama těžko bude bojovat.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 21:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: s dieselovým motorem, takže ho problém EMC kompatibility neohrozí

Tak jednoduché to rozhodně není. Viz diskusi RTE.


Do diskuze RTE jsem koukal, ale tam toho je tolik, že jsem byl líný najít příspěvek týkající se tohoto tématu. O co by mělo jít? EMC může být problém i u vozidel bez elektrického pohonu, něco takového tuším. Ale v takových případech se to snad dá řešit snadněji než u Pendolin&spol. a taky předpokládám, že Jančura nic neobjedná od výrobce jako je Alstom, který se nejdřív na EMC vykašlal a pak čekal, že mu to nějak projde.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28819
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 21:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě řeštielné to je, jen bych neviděl myšlenku dieslového vozidla jako spásnou. Spíš cosi jako z bláta do louže. Jako vždy by to mělo své výhody, ale i značné nevýhody.
A docela se divím, že chce Radim jít cestou jednotek, proměnlivá kapacita mi přijde na tuhle trasu vhodnější. To samozřejmě jednotky nevylučují (lze je spojovat), ale už to není tak snadné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28820
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 22:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
Z Budějc ten prostor pro únik z vlaku je, resp. spíš už byl vloni v prvním pololetí a nyní se změnou GVD. Taková příležitost už asi ale nebude, pokud ČD aspoň trochu zvládnou dlouhodobé NAD u Tábora.

Tracy:
A co jezdit se zastávkou v Brně, tedy jako jakési prodloužení linek od Prahy? Zlín - Brno by marné taky být nemuselo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 22:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já už čekám, kdy se SA vypraví do Zlína, protože na té trase nemá kvalitou konkurenci a jistě způsobí revoluci i u ostatních dopravců . Vždyť stačí málo, zrušené ostravské spoje nasměrovat z Brna na Zlín...
I když se musím přiznat, že sám jezdím z 99% vlakem a asi u toho i zůstanu.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 22:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Richard a myslíš že to bude lepší využitelnost než je do Ostravy?Já se obávám že ne.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 23:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky myslím, že Zlín až tak moc velký potenciál nemá. Když už, tak už nějaký spoj Zlín-Brno s možnou přednostní rezervací na lince Brno-Praha.

Největší potenciál vidím právě v ČB.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8126
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 03:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ - A docela se divím, že chce Radim jít cestou jednotek, proměnlivá kapacita mi přijde na tuhle trasu vhodnější.

A jaqypadá taková proměnlivá kapacita??

To samozřejmě jednotky nevylučují (lze je spojovat), ale už to není tak snadné.

??
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 08:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako občan z K. Varů bych SA uvítal, neboť Asiana má sice zavednou klientelu, ale cena 129,- mi nepřijde s porovnáním k jiným trasám extra nízká a frekvence je řekl bych dostatečná, neboť jsou časy, kdy se nedostanete. Navíc Asiana jezdí přes letiště, čím dostává tak + 10-15 minut, a tím pádem bude SA rychlejší, což taky spousta lidí ocení. Navíc žluté autobusy se zviditelní asi víc než Asiana, žádnou masivní kampaň totiž nepořádala, kromě zaváděcí ceny, když začínala se třemi páry.
A co se týče licence, tak z dobře informovaných zdrojů vím, že už je zažádáno, to samozřejmě neznamená, že bude jezdit, ale krok nutný to je.
A co se týče vozidel železničních. Proměnlivá kapacita je, když jezdíš soupravami vozů, tak stačí jeden či dva odvěsit, či přivěsit ve správnou dobu a zdaleka to není tak drahé, jako čekat někde s celou jednotkou, kterou využiju jen někdy.
Taky bych věděl o kompaktibilní jednotce, ale nevím jestli by do toho šel Radim (cena) a pak Vagonka (strach z ČD, že přestanou odebírat) Jednalo by se o upravenou 471, na to koneckonců už návrhy byly a ČD dokonce o ní uvažovaly jako o dvojsystémové pro IC.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2418
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 09:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poljaq:
A jsi si jistý, že SA na lince Praha-Karlovy Vary nechtějí jezdit přes letiště?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28829
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 11:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Již to napsal Poljag. Samozřejmě nikdo zatím neví, zda se bude jednat o jednotka o kapacitě Pendolina, či jen poloviční, nebo ještě menší. Čím menší, tím líp se dá přizpůsobovat kapacita soupravy poptávce a nemusíš pak přizpůsobovat tarifně poptávku. Což na kolejích a při kapacitě kolejových vozidel může být docela problém, těžko asi bude někde půlhodinový takt.
Nemusím Ti snad vysvětlovat, jaké výhody a nevýhody jednotka oproti klasické soupravě má. A narozdíl od silnice ani nemůžeš jen tak najednou poslat vlak navíc (dva za sebou).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 14:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No taková 612 DB klopí, umí 160 a zajíždí do Tamvaldu tedy předpokládám že je u nás schválená.

Výhodou takové menší jednotky by byla možnost jezdit celodenně možná i po hodině Ostravu/Brno s tím že ve špičce zdvojím.

Co se týče ešusu - ten "umí" 140, není v AC (resp. dvousystémové) verzi a jeho spolehlivost není oslňující (to ale ani u 612 DB....).
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 14:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem nechal prověřit zdroj a musím dát za pravdu Martinovi. SA má v žádosti o licenci trasu přes letiště, takže zkrácení jízdní doby padá
takže asi půjde o cenu a kampaň na podporu, uvidíme.
Jistý je, že když opravdu SA začne, tak AKV definitivně končí
Iposp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 15:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách SA už je oficiálně zdražení Brno-Praha o 40 Kč (PHA-Liberec i Plzeň o 10 Kč - Ostarava zatím nic, ale jde rezervoval jen do 7.1.,tak pak těžko říct co bude). Trochu jen nechápu tu kalkulaci v rámci odkazů na mýto, když si na premid.cz zkalkuluju Brno-Praha, tak ta cesta stojí (3 osy, EURO 4) 562,90 Kč. Když to jen jednoduše podělím 40 Kč navýšení, tak to má napočítaný na 14 cestujících a pak už to navýšení jde do něj... Je jasný, že otevřený a kreditový jízdenky se o tolik nezdražují, ale vychází mi z toho jednoznačně, že zdražení není jen kvůli mýtu... Asi je potřeba nějak dohnat peníze a ono je pravdou že na Brno-Praha to asi půjde nejlíp - nejvíc spojů, prakticky 100% obsazenost.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 15:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Poljaq a to si vyčetl kde,že AKV končí?Ne každej poleze do SA.Jo a co se týče zastávky letiště tak to ses ptát nemusel SA má totiž vztahy s jistou leteckou spol.,což Martin ví že...proto ti to říkal.Já bych to spíš viděl na další propadák.
ad Iposp a kde jsi čekal že dožene ztráty?Tohle je pro něj výborná příležitost jak to udělat.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 16:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvidíme jestli zdražení SA z Prahy do Brna pomůže BEI, které zdražováním nevyhrožuje - rozdíl 35 Kč už nemusí být zanedbatelný.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 16:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1560: BEI zdražuje na 175 Kč. SA původně prohlašovala, že oni půjdou na 180 Kč, a najednou to je 190. Navíc stejná cena je i pro otevřené jízdenky, které dosud byly za cenu kreditových (tedy levnější). No, bezkonkurenčně nejlevnější zůstane s těmi svými několika spoji Tourbus, který vypadá, že zůstane na 95 korunách. Ačkoliv to teď bude o 50% levnější než SA, nevím, jestli to Tourbusí lince pomůže ke vzpamatování se. Připadá mi, že jí cestující i přes nízkou cenu a slušný komfort tak nějak ignorují.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 17:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jenda právě lidé jsou uplně podělaní z SA kdyby tam jel bus bez sedaček a za 500 tak snad s ním pojedou.Bohužel český člověk se nechá zblbnout reklamou.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 17:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
Si spíš myslím, že lidé tak nějak podvědomě jdou k největší firmě. Působí na ně jako určitá jistota a záruka, že pojedou. Firma typu "Vopršálek s.r.o." moc šancí nemá, protože je každému jasné, kam pojede, když se Vopršálkovi vysype autobus.

Druhá věc - otevřené jízdenky. Pravidelní cestující, kterých bude většina, si nakoupí dopředu jízdenky a po internetu či mobilem rezervují místo třeba v noci nebo přes den z práce/školy.

Tourbus nemá myslím moc šancí, protože už je na této lince malou firmou. BEI má problém v nevýrazných autobusech - SETRA není ani hezká (subjektivní dojem) ani známá ani zapamatovatelná. Autobusy SA jsou v tomto někde úplně jinde.

Na lince do KV vidím možnosti SA dobře - ASIANA je drahá a po rychlostní silnici vede jen malá část trasy, tudíž mýto se příliš v ceně neprojeví. Na lince do Brna také jezdily zavedené firmy a kde je jich dneska konec. K té zastávce na letišti - docela by mě zajímalo, na kterou leteckou společnost je SA napojeno. A za druhé - zastávka přeci může být vynechána, spoj jede jinou trasou. Udělají se třeba přípoje na letadla té zpřátelené letecké společnosti (pokud teda není charterová) event. směr RUS, UA a zbytek pojede přímo. Stejně jezdí dodávky SA z Florence na letiště, tak kdyžtak můžou cestu na letiště vyřešit takto.
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 18:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Čsad zastávka: setra vs. ayats,belas ?? u SA se mi líběj tak akorát travega ...protože evobus je podle mě v autobusech špička...ale taky je to jen subjektivní dojem ...a hlavně máme setry 4 a nevšiml jsem si že by byli špatně zapamatovatelná(nebude to spíš o nátěru?)
www.tad.cz ---> Setra forever www.setra.de
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)

ICQ:276-583-029
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 18:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vézt cestující z KV na letiště přes Florenc by bylo postavené na hlavu. Ona ta zajížďka na letiště tak hrozná není... Navíc Asiana to má docela pěkně zařízené - cesta z KV na letiště (či obráceně) je dražší než na Florenc. Na první pohled to je nelogické (více peněz za kratší trasu), ale jezdí tam vždy jen pár cestujících, takže si za tu zajížďku holt musí připlatit. Ostatně pro letecké cestující cena nejspíše není problém. Pokud spojem z KV nikdo nejede na letiště, nezajíždí se tam. To je taky docela dobré opatření, ale pokud vím, skoro vždy na letiště někdo jede.

Co se týče ceny, tak Asiana jeden čas (u příležitosti otevření nové pobočky v KV či co) jezdila za 99,-. Takže si myslím, že po vstupu SA na trasu do KV Asiana nebude dělat mrtvého brouka, ale ostře půjde kvalitou i cenou do boje proti Jančurovi. Šance má slušné a doufám, že vyhraje. Jančurovi sice do určité míry fandím, ale vidím, že on vstupuje převážně na trasy, kde cestující do autobusové dopravy přilákali jiní dopravci. Toho on využil, ty dopravce odrovnal a cestující jim přebral. Kdyby na trase do KV zlikvidoval Asianu, získal by tam prakticky monopol a to by nebylo dobré.

Jo a ty skončivší "zavedené firmy" na trase do Brna (ČNE a Čebus) se od dopravců jako je Asiana dost lišily. Byli to podle mě "zlatokopové", kteří nemysleli na budoucnost. Vydělávali prachy a nevraceli je v dostatečné míře do vozového parku. Zdálo se, že cestující jim to tolerují (proč taky ne, když dráha nebyla o moc lepší), ale najednou přišla SA a byl konec. Holt špatná strategie. Jenže Asiana takovým zlatokopem prostě není.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 18:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ČSAD zastávka tak se někdy na ten bus SA podívej a poznáš to.Mají spolu exkluzivní smlouvu.A víš proč protože mimo jiné prodávají letenky různých spol. a proto zajištují dopravu na letiště.
Jinak jsem napsal vztahy a ne napojeno!!!!a to se nezlob to je rozdíl.
A to jako pojedou z Varů na Florenc a pak je povezou zpět ??To snad nemyslíš vážně.
Ad Setra no pokud ti nepřipadá hezká tak to je tvůj dojem ten ti neberu,ale že by nebyla známá?
To je další omyl Setra patří k luxusním značkám ,patří do skupiny toho najlepšího co na světě je!
A Belaus Ayats tam při vší úctě rozhodně nepatří.
Pro porovnání to je jako bys porovnával Audi a Dacii.
A u Sa jedna z věcí co mi vadí je, že si musím jízdenku objednat.Já prostě rád přijdu a jedu.
Jinak nemysli že se do Varů mýtné neprojeví.Upozorňuji tě,že od poloviny roku 2007 se bude platit i na vybraných silnicích první třídy a ta do Varů tam bude také patřit.
A úvahy,že se stát vzdá mýtného tak těm nevěřím max pro busy ZDO,ale pro komerční dopravu to už neudělá
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 19:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
ne napojeno!!!!a to se nezlob to je rozdíl.

OK, omlouvám se, myslel jsem smluvně napojeno.

z Varů na Florenc a pak je povezou zpět ?

Nemám k dispozici jejich žádost o licenci, ale pokud pojedou po karlovarské silnici na Hradčanskou, tak je cesta na letiště slušná zajížďka, tj. určitě je nepovezou "zpět" na letiště. Navíc jsem to myslel jako řešení pro případ, že by chtěli co nejvíc urychlit cestu KV - Praha.

že by nebyla známá? To je další omyl

U nás příliš známá není a hlavně je nezapamatovatelná - je nevýrazná. K tomu i nevýrazný image firmy BEI (+ nátěr, jak říká kolega Maxwilien). V Německu jsem několikrát jel linkovou Setrou a nic extra to teda nebylo. Nemusím snad rozvádět, že Carrocerías Ayats, S.A. dělá jen ty karoserie, vnitřek je MAN, což taky znamená vysokou kvalitu.

mi vadí je, že si musím jízdenku objednat

Jízdenku přeci lze koupit i v autobuse SA (sám jsem to tak udělal), ale řada lidí má raději jistotu rezervovaného místa.

Jenda_z_hk:
on vstupuje převážně na trasy, kde cestující do autobusové dopravy přilákali jiní dopravci

Kterou trasu myslíte? Praha - Brno je tradiční autobusová trasa, za socialismu ji jezdívaly autobusy s cedulí "EXPRES" za oknem a k jízdnému se platil expresní příplatek. Praha - Ostrava v podání Capital Expressu byla daleko slabší co do nabídky spojů, než je dnes. Praha - Liberec jezdí vlakem snad jenom režisti ČD, a to ještě jen lakomí, a Praha - Plzeň co 30 minut se také dřív nejezdilo.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 19:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Zlín bych viděl 100% se zastávkou v Brně - část cestujících vystoupí v Brně a naopak se naberou cestující na Zlín. Otázka je, zda bude někde po cestě zastavovat - v Hradišti nevím nevím jak to bude s využíváním nádraží (ostatně i na Zlín a ČSAD Vsetín jsem zvědavý). Na Kroměříž už sice bude dálnice skoro hotová, ale co nabere na dálnici ztratí mezi Otrokovicemi a Zlínem, pokud by teda nejezdili až na Holešov. No uvidíme, třeba se konečně dočkám pořádného spojení domů (podle toho, kde bude/nebude zastavovat).
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace