K-report
 

Archive through 04.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archive through 04.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 20:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No snad mě za tohle neukamenujete, přinejhorším to pan M._Z. smaže , že ?

Pár unikátních záběrů z dnešního ÚANu, čas 11:30 - 11:40















JÁ MYSLEL, ŽE DNES BYLO 02.01.2006 NIKOLIV 09.01.2006
© fma_0526

Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 20:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naopak, jsem rád, že tu podobná diskuze vznikla. Ať si mě klidně taky ukamenujou. SA fandím a jsem rád, že podobná firma přišla na naše silnice s něčím jiným. Jen tak dál, ČD a podobní silniční dopravci, potřebovaly konkurenci jako prase drbání. SA mě motivuje k tomu, abych používal VHD, dráhy nikoliv. Toto je můj osobní názor a nikomu ho nevnucuji.
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 20:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No asi tak nějak ...

MŮŽU POPROSIT VŠECHNY, PŘEZ JEJICHŽ MĚSTA TATO SPOLEČNOST JEZDÍ ABY SEM DALI NĚJAKÉ ZDJENCA ?

JEDNÁ SE MI PŘEDEVŠÍM O LINKU PRAHA - OSTRAVA
© fma_0526

M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 21:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi takto, přes mé město (ČB) samozřejmě nejezdí, ale měl sem tu možnost využít jejich služeb při cestě z Prahy do Liberce a musím říci, že jsem byl se službami maximálně spokojen (luxusní autobusy, příjemný personál, příznivá cena jízdenky...)! Zajisté ale nemůžu jejich služby hodnotit komplexně, jelikož tuto firmu nevyužívám pravidelně (pravidelněji).
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 21:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli toto bude jezdit do HK, budu to sabotovat na 200% Horší firma snad už bejt nemohla, zlatej CDS Náchod.
iMHD - stránky o MHD
Citelis - stránky o hradeckých Citelisech
SimTr - stránky o simulátoru SimTr
Dopravní podniky - Stránky o virtuálních DP v SimTr
Webmaster VDP
ICQ: 197331151
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3863
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 21:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, k nám do Plzně to jezdí. Malé ekonomické zhodnocení:

SA na Zličín 45, na Florenc 60 (studentské jízdné)
ČD na Smíchov 51/56, na hlavní 54/60 (JP+PAJ / JP a studentské jízdné )

Protože Praha je pro mě tranzitním městem a dál pokračuju vlakem, jezdím vlakem celou trasu. SA používám jen tehdy, když jedu na Zličín nakupovat, případně fotit busy na Zličín/Florenc.

Bratříček studuje v Praze - takže ten jede na Zličín s SA a dál metrem.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 21:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A můžu se zeptat v čem je ta firma tak hrozná? Není to náhodou tím, že je úspěšná, což se v Čechcách nenosí? Nebo je to náhodu tím, že se chová tržně, ví kdo je zákazník a leze do zelí "mým milovaným vláčkům"?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3865
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 22:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by zajímala jiná věc. Seděl jsem takhle jednou na zahradě u jednoho pána, který má malou firmičku s šesti autobusy, vozí zájezdy, zaměstnaneckou dopravu a jednu školní linku. Zkoušeli jsme tam sestavit finanční rozvahu pro SA - nákup a odpisy autobusů, provozní náklady, tržby..... Ten pán došel k závěru, že ta autobusová doprava nebude žádný zlatý důl a vyslovil podezření, že SA dotuje provoz autobusů z jiných podnikatelských činností.

Je mezi přítomnými někdo, kdo dokáže vytvořit pro SA finanční rozvahu a zkusit odhadnout, jak moc se jim tohle podnikání může vyplácet?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 23:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j:
Víš mě podobné úvahy připadají jako typické čecháčkovství. Přeci ten komu se daří, nemůže mít peníze vydělané poctivě...

Ať je tomu jakkoliv, tak proč by SA měla jezdit pod cenou, když nedostane z dotací ani halíř? Jistojistě se to SA vyplatí, jinak by nic podobného neprovozovala. Možná ne teď, ale až splatí své autobusy, tak ano. Každý úspěch v ČR se nehodnotí jako dobrá věc, ale hned se hledá, jak je to možné a kde na to dotyčný vzal? A jestli je SA silná a bohatá firma, která si mohla dovolit nakoupit nové luxusní vozy, tak mě jako cestujícímu je to úplně jedno. Také mohla dostat lepší podmínky při úvěru, přeci jen banka půjčí silnému partnerovi peníze za lepších podmínek, než nějakému pokoutnému dopravci s dvěma Karosama. Tomu se říká trh a SA ho u nás chytla za pačesy v pravou chvíli.

Přiznejme si, SA tu všem vytřel zrak a nakopal všem okolo pěkně prdel. A jestli si marketing autobusových linek platí ze svých studijních zájezdů, je mi úplně ukradené. Protože já jsem zákazník a při cestách do Brna, Liberce či Plzně si konečně poslední dobou nepřipadám jako otravný hmyz, ale jako PÁN. Když si vybavím špinavé vlaky s podělanými záchody, kde mě při mé poslední cestě do Brna nechali čekat v Třebový hodinu, aniž by někdo řekl, že se porouchal jídelní vůz, úplně jsem o železnici ztratil zájem. A to říkám já, který k ní má vztah, co teprve 99% zbytku cestujících?

A osobně si nemyslím, že by autobus pro 50 lidí jezdící permanentně plný za 130 Kč Praha-Brno, byl prodělečný.

Student Agency má prostě marketingové pracovníky, kteří vědí, jak na zákazníky. A to je hlavně plus celých autobusů. To nejsou jen pohodlné autobusy a levná cena, ale vššechny ty bezvýznamné kraviny, které dnes cestující chtějí.

Dám krk na to, že by produkt SC PENDOLINO v dnešní formě (vlastní web, denní tisk, čekárny apod.) u nás bez SA nikdy nevznikl. Ta inspirace a kopie je naprosto zřetelná.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3867
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 23:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč by SA měla jezdit pod cenou
Tuhle otázku jsem si kladl taky a napadla mě dvě možná řešení:
- zaváděcí provoz, snaha dostat se na existující nasycený trh a uchytit se tam
- SA provozuje i jiné aktivity, než jen autobusovou vnitrostátní dopravu a tohle je jen jakýsi viditelný reklamní krok k tomu, aby firma na sebe a na své ostatní aktivity upozornila. Myšlenka, že vnitrostátní autobusová doprava je vlastně jen reklamní kampaň, mi ovšem přijde poněkud šílená. I když, vezměte si třeba libereckou aféru. Běžné firmy cpou tisíce do reklamy v novinách - a tady stačilo, aby se ČSAD Liberec šprajclo a hned byly SA plné noviny - a firmu to nestálo ani korunu! Co víc si přát?

To, co jsi řekl, je ovšem zajímavá myšlenka - všichni ostatní dopravci berou své působení na dopravním trhu stylem "My jsme tu a to je fakt, který musí cestujícím stačit." O marketingovou stránku věci se nestará vpodstatě nikdo.

My všichni si musíme uvědomit, že my jsme lidé dopravou postižení, kteří se v oboru orientují trošku víc a sledují tuhle problematiku. A běžný cestující? Dokud nepřišla SA, neměl ani tušení, že z Plzně do Prahy jezdí kromě vlaků taky nějaké autobusy, ČSAD i Šťáhlich na jakýkoliv marketing vpodstatě kašlali.

Tak, a ještě se zeptám. Slyšel jsem i ten názor, že SA si z dopravního trhu vyzobává třešničky v podobě lukrativní dálkové dopravy. Na druhou stranu jsem slyšel i názor, že zajišťování základní dopravní obslužnosti je pro dopravce jakási finanční jistota, má v podstatě zaručené příjmy z dotací, i kdyby vozil vzduch. Co si o těchhle výrocích myslíte vy?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 23:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SA si jela do Ostravy vyzkošet svůj nereálný jízdní řád? Schválně, kolik bude mít 9.1. zpoždění na svých spojích. Tipuju, že denní spoje nebudou mít zpoždění nižší než 30 minut.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 23:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč by SA měla jezdit pod cenou
Tuhle otázku jsem si kladl taky a napadla mě dvě možná řešení:
- zaváděcí provoz, snaha dostat se na existující nasycený trh a uchytit se tam
- SA provozuje i jiné aktivity, než jen autobusovou vnitrostátní dopravu a tohle je jen jakýsi viditelný reklamní krok k tomu, aby firma na sebe a na své ostatní aktivity upozornila. Myšlenka, že vnitrostátní autobusová doprava je vlastně jen reklamní kampaň, mi ovšem přijde poněkud šílená. I když, vezměte si třeba libereckou aféru. Běžné firmy cpou tisíce do reklamy v novinách - a tady stačilo, aby se ČSAD Liberec šprajclo a hned byly SA plné noviny - a firmu to nestálo ani korunu! Co víc si přát?


Jestli tomu tak opravdu v obou krocích je, pak na tom nevidím vůbec nic špatného. Osobně nevěřím tomu, že by soukromá firma hlava nehlava stála o to, aby ze svých zájezdů platila ztrátovou autobusovou dopravu. Prostě tomu nevěřím. To si může myslet snad jen absolutní ekonomický analfabet.

Slyšel jsem i ten názor, že SA si z dopravního trhu vyzobává třešničky v podobě lukrativní dálkové dopravy
No a? To přeci není zakázané a je to jen důkaz toho, že se chovají tržně, což si ekonomika založená na tržním hospodářství vyžaduje. Kéž by se tak v Čechách chovali všichni. Škoda Auto přeci také nebude vyrábět něco, co by se jí nevyplatilo.

A to, že ostatní dopravci vozí vzduch a jen natahují ruce a křičí, že se neuživí, je jen důkaz toho, že tu většina z nich nepochopila, že tu socialismus už dávno skončil. Pokud jsem zemědělec a sucha mi zničí úrodu, nelze hned vylejvat mlíko před Strakovkou - to je riziko podnikání.

Hlavně nechápu, proč všem tak vadí, kde SA bere peníze? Vždyť oni jsou 100% soukromou firmou a daňové poplatníky jejich chod nestojí ani korunu. A kdyby byl provoz z Liberce do Prahy, za cenu SA, tak ztrátový jak vždy ČSAD tvrdilo, tak proč už to dávno nezabalili? Všichni dopravci mi připadaj jak 2 malí kluci, kteří se perou na písečku a třetí se směje.

Já osobně SA fandím a je mi úplně jedno odkud si autobusy financuje, tedy pokud je to z čistých peněz. A když si pekař rozhodně prodělečnou výrobu koblížek financovat výrobou výdělečných housek, je mi to úplně jedno.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3872
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 00:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to, že ostatní dopravci vozí vzduch a jen natahují ruce a křičí, že se neuživí, je jen důkaz toho, že tu většina z nich nepochopila, že tu socialismus už dávno skončil.

Jednatel firmy Audis mi zase kdysi vyprávěl, že výše uvedený způsob je velmi nesprávný. Pokud máš cestujícího, který s tebou nejezdí jen proto, že tvůj spoj o dvě minuty ujíždí jinému, znamená to pro tebe sice ztátu desetikoruny na tržbách - ale zato každý den dvakrát (ráno+odpoledne). Dvakrát 10 Kč krát 200 pracovních dní rovná se "docela dost na to, aby se vyplatilo ten spoj o dvě minuty posunout".
Takže proto je zapotřebí spolupráce dopravce s cestujícími, se zaměstnavateli a s obcemi. Je to sice víc práce, než natáhnout ruku a čekat, co do ní spadne, ale může to být v konečném důsledku výnosnější.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 00:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice jsem zastánce železnice (né ČD a né pendolína - pro zdejší kamenovače, ale zkrátka všech výhod železnice, na které jsem zvyklý) a onu dopravu řeším často způsobem zakoupením jízdenky 4min před odjezdem vlaku, popřípadě KMB - jízdní doklad s nejmenší možnou formou závaznosti předem

Co mi ovšem může nabídnout SA? Pro rezervaci to po mě chce nějakou "otevřenou jízdenku", což nemám a ani si ji nechci nějak jako kupovat, když nevim, jestli nakonec pro svoji vyjímečnou cestu liberec-praha nezvolim krkolomné drážní spojení..

Můžu do autobusu naklusat i bez rezervace,pokud bude volné místo? (v případě, že nebude volné místo k sezení pravděpodobně zase vyklušu na mráz -no dobrá, to bych překous). Ale podle mě dostupných informací stejně není možné. Prostě s SA nemůžu doběhnou na AN a odfrčet, což mnoha možná ne, ale mě to přijde trošku jako handicap.

Takže jedinou možností pro dopravně rozjařeného Felixe bude si tu otevřenou jízdenku pokoupit, 3hoďky před jízdou zkusit internet, zda to ještě půjde rezervovat a uvidíme. V případě neúspěchu těch spojů jede víc a navíc lze dost jistě otevřenou jízdenku za plnou cenu střelit někde mezi přáteli, kdybych opravdu nakonec cestoval se společností Čekej Dobrodružství.
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3873
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 01:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zas tak často s SA nejezdím, ale jízdenku si kupuju vždy asi minutu před odjezdem a ještě se mi nestalo, že bych se nevešel, i když jsem jel v čtvrteční/páteční/nedělní večerní dopravní špičce. Máte někdo opačnou zkušenost? Trasa, den, čas, směr?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 12:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten pán došel k závěru, že ta autobusová doprava nebude žádný zlatý důl a vyslovil podezření, že SA dotuje provoz autobusů z jiných podnikatelských činností

Podezření? Co je na tom proboha špatného? Jinak ekonomický rozbor jsem si taky zhruba dělal, a došel jsem k něčemu jinému. Jančura to dělá velice chytře, jeho vnitrostátní busy budou přinejhorším na nule.

Jinak SA je taky poměrně významný prodejce letenek, kromě samotných pobytů...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3874
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 12:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Špatného? My na to koukáme jako cestující, takže nás zajímá jen to, že nás někdo odveze rychleji / levněji / kvalitněji, než konkurence (ČD, ČSAD).

On jakožto podnikatel v autobusové dopravě je pochopitelně naštvanej - on provozuje autobusy a jejich provoz financuje ze zisku z jízdného, jiné významnější obchodní aktivity nevyvíjí. Pokud mu někdo poleze do zelí tím, že na stejnou trasu nasadí lepší autobusy za nižší jízdné a případnou ztrátu dorovná z jiných zdrojů, je to na zabití, protože tomuhle on není schopný konkurovat.

To je jen a pouze jiný úhel pohledu.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Informacím o vyzobávání lukrativních přepravních směrů bych věřil. A taktéž mi nepřipadá fér, když při tom používá nefér metody (financovaní z jiných zdrojů, dumpingové ceny). Až v těchto směrech zlikviduje konkurenci, tak to taky nebude tak růžové, jako dnes.
Inu: Když ptáčka (cestujícího) lákájí, pěkně mu zpívají.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě to fér je, je to prostě volný trh a zákazník z toho těží, regulované to bylo před revolucí a žádné blaho z toho nikdo neměl. Samozřejmě by mi to taky vadilo, jako tomu podnikateli, ale s tím rizikem do toho musí jít, stejně jako pekař do vlastní pekárny s tím, že rohlíky s výrobní cenou 1,20 bude MAKRO prodávat za 0,50, dotované z prodeje shnilých jablek, třeba. Navíc autobusy může poměrně rychle přesunout na jinou relaci - je tady toho nevyzobaného ještě dost - proto ho nelituju ani trochu, má se snažit.
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: tak to mi vysvětli, prosím.
Kde si můžu koupit jízdenku minutu před odjezdem?
Přímo v busu? A za kterou z těch cen, teda?

Omyl pánové, provozování služeb za ceny, které neodpovídají nákladům, s úmyslem zlikvidovat kokurenci je pochybením (možná dokonce i trestným činem, to nevím). Každopádně úřad pro hsp. soutěž, nebo jak se to jmenuje, může udělit až miliónové pokuty.

Takže pokud to provozují pd náklady a mají úmysl tím likvidovat konkurenci, je to rozhodně špatné a né, že ne.
Přes to všechno si myslím, že autobusovýá přeprava SA je vyrovnaná, či dokonce i lehce výdělečná.
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1375
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá někdo k dispozici typový plánek vnitřku autobusu SA?
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix:
Kdykoliv jedu se SA, nemám problém si obstarat jízdenku. Jaktože ty ano?
Ať jsou handicapy jakékoliv, fakt je ten, že SA jezdí plný a to mě přesvědčuje o tom, že to dělá dobře. A vůbec nebudu přemýšlet o jejich negativech.

Martin j:
To je sice jiný úhel pohledu, ale kdybychom na celou ekonomiku nahlíželi přesně takto, dávno by už ztroskotala. Je to riziko podnikání a zrovna tak on může začít podnikat s letenkami a lézt do zelí SA. Prostě ten chudší asi musí ustoupit tomu bohatšímu, tak to prostě chodí. Jančura měl na začátku své cesty v kapse pár korun, ale byl chytrý a uměl se otáčet. A my pitomí Češi už zase přemýšlíme nad tím, jaký je to hajzl. Ikdyž naštvanost toho malého podnikatele z vnitřního pohledu chápu, tak z ekonomického už nikoliv.

Fousekx:
Informacím o vyzobávání lukrativních přepravních směrů bych věřil
A co je na tom špatného? Vždyť to je přeci podnikatelský záměr? Až začneš podnikat, budeš snad přemýšlt jinak, než že se zaměříš na to co ti vynáší a bude ti živit rodinu?

A taktéž mi nepřipadá fér, když při tom používá nefér metody (financovaní z jiných zdrojů, dumpingové ceny).
Opět jsme u toho čecháčkovství. ČD si dotují ztrátovou osobní dopravu ze ziskové nákladní. Je to snad dumping? Co je proboha špatného na tom, že si úspěšná firma na rozjezd svých dalších aktivit použije SVÉ penize z jiných aktivit? Tomu se totiž říká podnikání. V ČR je běžné, že závistivci hází pod nohy klacky hlavně těm úspěšným. A nevěřím, že až zlikviduje SA konkurenci, bude to tu vypadat jinak, protože
a) konkurenci nikdy nezlikviduje akdyž ano tak jen částečně
b) jestli ano, tak jen na určitou dobu, než se objeví zase někdo jiný
c) on už nad ní vyhrál a to na trase Brno-Praha a tam jsem si nevšiml, že by se cena nějak zvýšila či služby zhoršily

Hk:
Naprostý souhlas. Já vím, proč všem tak vadí SA, leze do zelí "mým milovaným vláčkům". Nikoho by v životě ani nenapadlo si stěžovat, kdyby si Jančura dotoval ze svých letenk např. prodej sádrových trpaslíků. Ale jakmile mi leze do mých milovaných vlaků, ihned hledám vše, čím bych ho mohl schodit.

U nás se totiž úspěch nenosí a je doprovázen hlavně závistí.

Pane Jančuro,
fandím Vám a jsem rád za to, že tu v dnešní době existují aspoň nějaké firmy, jako ta vaše. Přinesl jste jinou kulturu cestování a jiný pohled na cesty VHD a zo to Vám patří můj dík, protože bez SA bychom žádné SC Pendolino neměli a do Brna bychom se vozili starými Karosami ještě dalších několik let. A dnes aspoň přemýšlím nad tím, nechat auto doma.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: No, ty supermarkety chtějí zlikvidovat konkurenci určitě a nikdo je za to netahá, takže dopravci můžou být asi v pohodě...:-)

Jinak jízdenka u SA jde koupit i v autobusu, u řidiče, když jsem na něj šel asi 2 minuty před odjezdem, tak mě pokladní poslala rovnou k řidiči, oni asi taky x minut před odjezdem musí udělat uzavírku místenek a vytisknout to pro průvodčí, myslím, že si to vždycky při nástupu odškrtávají.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix:
Kdyby začal Hotliner prodávat letenky a na rozjezd svých aktivit použil své peníze vydělané z linky do Liberce, neštěkne tu potom ani pes.

Hlavně si nemyslím, že SA dotuje hlavně ze zájezdů, oni dostali jako velká a důvěryhodná firma prostě vysoký úvěr. A to už trestné není.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix:
Kdyby chtěl SA zničit konkurenci do Liberce, dávno by to už udělal.

Hk:
Hypermarkety se chovají tržně a je jen na nás ke komu budeme chodit na nákup. Zrovna tak ty malé samoobsluhy, po kterých dnes všichni brečí, kdysi zlikvidovali řezníky, část pekařů a vůbec samé drobné podnikatele, kteří kdysi na vesnicích fungovali. Co já vím, jestli jedou nebudou hypermarkety krachovat až si všichni budeme kupovat přes internet. Pak se zase nejdou tací, kteří budou plakat nad likvidací Tesca a jiných :-)

To je prostě vývoj a jestli nechceme stát na místě a jít dál, asi nám nic jiného nezbývá než se té době přizpůsobit.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18344
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ:
Já se na Čerňáku v sobotu ráno jednou nedostal do dvou spojů za sebou (první bez místenky, na druhý se už nedala sehnat). Takže jsem to vzdal a jel metrem na EC do Děčína. Kdybych jel vlakem rovnou, byl jsem tam dřív.
Místenku jsem si předem pořídit nemohl, protože jsem netušil, kdy přesně pojedu, navíc přípoje od budějckých vlaků jsou šílené - příjezd v 39, takže na Čerňák se dostaneš chvíli po celé, i když vlak má náskok (od rychlíku s -9 jsem přijel přesně v čas odjezdu).
Rezervaci z pohledu dopravce chápu, z pohledu cestujícího je však pro mne taková nabídka nepoužitelná :-(.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3875
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: Já jezdím s SA trasu Praha - Plzeň, takže tam, v Plzni totiž zásadně dobíhám na poslední chvíli. Lístek si kupuju buď v pokladně na nástupišti (pokud stíhám), pokud ne, tak v autobuse. Pokaždé platím stejnou cenu, tedy 45 na Zličín a 60 na Florenc. Ještě nikdy nebyl problém.

=====

Jinak, rozhodně nechci, abyste si mysleli, že SA nekriticky nadržuju nebo naopak, že jim závidím úspěch a kritizuju. Všechny moje komentáře a citáty typu "Slyšel jsem, že..." berte jako podněty k rozpoutání diskuze. Sám za sebe beru tuhle firmu jako jednu z možných variant cesty mezi Plzní a Prahou a kterou variantu já-cestující zvolím, závisí na umístění cíle mé cesty v Praze, na ceně jízdenky a na tom, jak se dopravci s jízdním řádem trefili do mých potřeb.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:34:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, souhlas s Martinem (rackoprůmyslníkem). Autobusy SA zavedly sice neuvěřitelnoý komfort, je to zlepšení i o 200% v autobusové dopravě. přesto pro mě však SA není výhodnější než vlak, prostě neni. I když jede o trochu rychlejc a stojí míň. Možná sem zazobanec, co s sebou vozí 15kg batovh a asi 3x během jízdy v něm potřebuje štrachat, navíc se mi v buse dělá blbě, ať je to vrakosa nebo ayats..

Martin_j: takže si jde lístekou koupit v autobuse? To totiž nikde na stránkách SA napsaný nevidím. A sám to nevim, protože jsem s tim nejel. A to pak stojí jako jízdenka na pevné datum, jo? (do Liberce jsou mezi otevřenou a pevnou jízdenkou cenové rozdíly...)
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Student Agency fandím, je to ambiciózní firma. Přesto jejich služeb nechci využívat, vyhýbám se tomu, jedu s nimi až když není nezbyt.
Konkrétně v relaci Brno - Praha nebo opačně preferuji jednoznačně Tourbus. Zatím se mi stalo jen jednou, že jsem se nevešel do jejich busu z důvodu toho, že byl místenkově obsazen a na zbytek sedadel mě předběhla asi dvacetičlenná skupina turistů :/ . Tehdy mi SA přišla vhod, protože téměř ve stejný čas měli jedno místo v busu neprodané. Ale jinak je nevyužívám, protože:
- Tourbus jezdí za 135, SA za 150
- jízdní doba stejná
- v Tourbusu zpravidla jede polovina busu prázdná, takže veget, SA jezdí naprosto vytížená a navíc prakticky s nutností rezervace spoje, takže dostat na Florenci v 13:40 lístek na bus ve 14:00 je nemožné, zpravidla jsou zabrány tak dva - tři spoje dopředu.
- když už Tourbus nenasadí zrovna nějaký MAN, jede třeba Axer a i tam si sednu pohodlněj než v Ayatsu (nevím jak vám ale mě sedadla v Ayatsu naprosto nevyhovují, jsou tak anatomická, až se v tom nedá sedět)
- rád mám během cesty klid, takže neustálé otravování stevardkou SA, jestli nechci tohle či ono nebo modré z nebe, mi trochu vadí nebo jsem si možná ještě nezvykl

Prostě z mě neznámého důvodu klidně odložím odjezd do Prahy o tři hodiny, hlavně že jede Tourbus. Capital Expresy, Student agency a couráky typu ČSAD UH neberu. Ani vám nepovím pravý důvod...

A ještě něco, trochu mimo diskusi - čekání ne bus na Florenci je otřesný. Tolik žebráků, veksláků a různých pochybných existencí by na hlavním aut. nádr. v hlavním městě skutečně být nemělo.

(Příspěvek editován uživatelem verusha leden 03, 2006)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-> upgraduji tvrzení o ceně 150 Kč za jízdu v relaci Brno-Prha či opačně u SA. Jel jsem s nimi naposled už dávno, takže si cenu nepamatuju, mám dojem, že 150, kdyžtak někdo poopravte, ceník SA jsem nestudoval. Zajímá mě vždy aktuální cena, beze slev, prostě kolik musím vytáhnout z kapsy, když řeknu: "dobrý den, jednoho lístka do Prahy ÚAN / Brna ÚAN"
Tourbus je za 135.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 15:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix:
To je tvůj osobní názor a já ti ho neberu, já ho mám jiný. ČD mě zatím skoro vždy přesvědčily o tom, že s nimi příště jet nemám. Kyselé otrávené nádražácké kxichty, pochcané záchody ve vlacích, ožralové v kupé atd.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 16:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já jel s SA jednou v životě a to z Plzně do Prahy, cenu už si nepamatuji, mohu se podívat, měl bych mít jízdenku. Bylo to beze slev, ale asi těch 60. Jel jsem před rokem, takže tím, co měli, to je foceno nahoře, tak na to jsem na ÚAN Zvonřce koukal jak z jara. Ale-sedadalo mi velice vyhovovalo, seděl jsem skoro vzadu, na plyšovém potahu, ty kožené, snad to měla/má být 1. třída? ty ee. Sedělo se výborně, a teplý čaj v ceně mi velice bodl, nebylo mi 2x dobře a tohle spravilo vše. Pak zdarma noviny, taky bez protestu a zbytek cesty byl bez zájmu stevardky, co poskytnout mohla, to poskytla a nechala mě na pokoji.
Přesto by mě zajímalo, kde na provoz berou peníze. Jde mi jen o to nejzákladnější-mzdy, to je největší položka a vzhledem k tomu, že je vždy 2 členná posádka, tak aby se to vyplatilo, musely by být spoje naplněny na 100%.
Nezávidím, jen by mě to zajímalo, jestli to dokáže vydělat, či si to dotují, prostě osobní doprava má pro mne přívlastek "prodělečná".
Ale žádný autobus se nevyrovná jízdě atmosférákem, nebo alespoň sedmidtofkou.
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 16:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě ta firma prostě "krade lidi". Vsaďte se že do 15 let tu budou jen oni (na dálkových trasách) a pak se to zdraží třebas na 200,-Kč, že nakonec vyjde levněji jet autem.
No aspoň bude více místa v normálních autobusech...
Nejlepší sedačky má stejně MAN Lion's Top Coach (CDS NA, HK ev.č. 297)
iMHD - stránky o MHD
Citelis - stránky o hradeckých Citelisech
SimTr - stránky o simulátoru SimTr
Dopravní podniky - Stránky o virtuálních DP v SimTr
Webmaster VDP
ICQ: 197331151
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 17:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tomto zcela souhlasím s Martinem. SA přinesla do Česka revoluci v autobusové dopravě a pravidla tržního hospodářství říkají, že prostě zákazník si vybere toho, kdo mu nabídne lepší služby, cenu apod. Malých dopravců je mi sice líto, ale takhle to funguje a je to v pořádku.

Doufejeme, že se konkurence bude dále prosazovat i v místní dopravě a také na železnici, neboť ta je nyní ve strašném stavu (co byste chtěli od státní společnosti?) a musí se transformovat.
MHD aktuálně - vše o hromadné dopravě - http://www.mhdaktualne.net

21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 18:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

anebo toho s kým už jezdí pěkných pár let....
iMHD - stránky o MHD
Citelis - stránky o hradeckých Citelisech
SimTr - stránky o simulátoru SimTr
Dopravní podniky - Stránky o virtuálních DP v SimTr
Webmaster VDP
ICQ: 197331151
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 18:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272:
Krade lidi?
Mohu se zeptat jako to dělá? To znamená, že když pekař z místa A bude dělat lepší housky než pekař v místě B a lidi se časem rozhodnou chodit jen k pekaři A, tak někdo někomu ukrad lidi? SA je klasická soukromá firma, která prostě ví, že tu existuje trh a umí se na něm očátet. To, že si hned někdo začně myslet, že se chová nekale nebo snad dokonce, že krade lidi (nevím jak?), je pouze důkaz toho, že se tu schopným firmám hází klacky pod nohy. Závist, nic víc! SA asi nikdy nebude mít monopol, protože tu existují ČD, které nikdy své pole nevyklidí.

Nebo jsem snad byl SA ukraden, když jsem si vybral právě je, protože se mi s nimi cestuje o mnoho lépe než s ostatními?
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nemá cenu něco Vám tu vysvětlovat, prostě já pojedu s CDS Náchod a konec...
iMHD - stránky o MHD
Citelis - stránky o hradeckých Citelisech
SimTr - stránky o simulátoru SimTr
Dopravní podniky - Stránky o virtuálních DP v SimTr
Webmaster VDP
ICQ: 197331151
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to prostě tak, ale já za 200 do Prahy autobusem nepojedu. Autobus teď stojí 68 a to je tak akorát, co víc si ještě přát. (teď si libujete, ale jen počkejte 10 let a uvidíme, kdo měl pravdu, jenže to už bude pozdě... viz. kradení lidí) A ČD taky brzo skončí...

(Příspěvek editován uživatelem 21272 leden 03, 2006)
iMHD - stránky o MHD
Citelis - stránky o hradeckých Citelisech
SimTr - stránky o simulátoru SimTr
Dopravní podniky - Stránky o virtuálních DP v SimTr
Webmaster VDP
ICQ: 197331151
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ty, koho by zajímala ziskovost linek SA doporučuji http://ekonomika.idnes.cz/ekonomika.asp?r=ekonomika&c=A051220_214235_ekonomika_zra

Zvláště tento článek doporučuji těm, kteří argumentují tím, že si musí lístky rezervovat a že jim to nevyhovuje. Klíčová slova: SMS, zrušení
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272: No to asi nemá cenu nám něco vysvětlovat . Jestli nedochází k porušování zákonů (jako že ne), je vše v pořádku, i když to může být pro někoho třeba nepříjemné. Každopádně máš možnost volby, což samo je plus. A za 10 let to nebude jinak.

Nevíte někdo jestli se SA nechystá taky na severozápad?
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych řekl, že se to do 10 - 15 let výrazně změní... Zatím tu volba je, ale nebude. Vlastně bude: ČD vs. SA. A jsem samozřejmě proti tomu, protože já sám jsem chtěl jezdit do Prahy...

(Příspěvek editován uživatelem 21272 leden 03, 2006)
iMHD - stránky o MHD
Citelis - stránky o hradeckých Citelisech
SimTr - stránky o simulátoru SimTr
Dopravní podniky - Stránky o virtuálních DP v SimTr
Webmaster VDP
ICQ: 197331151
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale bude, pro SA by to byla velmi špatná reklama, kdyby po zlikvidování konkurence nasadil mnohem vyšší ceny. Mimoto, ta dnešní konkurence by se mohla probudit a začít SA konkurovat. A jestli SA zlikviduje CDS Náchod, pak to bude především chyba právě CDS Náchodu. Pořád nerozumím tomu "kradení lidí"? To jako, že si je přetáhla v důsledku svých kvalitních služeb? Tomu se pan říká podníkání.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je to sice pěkný...autobusíky na oko pěkné /když už tak by mohly být Volva, Setry, Neoplany apod./, "příjemná" obsluha /ne vždy také je/, WC v buse /párkrát už také nefungovalo/, noviny /to je fajn...ale večer třeba není MF Dnes/ a automatové pití zdarma.
Mě to přijde, že z lidí dělají blbce. Zaměřují se hlavně na mladou generaci...budoucí plnohodnotně platící zákazníky. Ale ona určitě přijde doba, když SA zabere většinu dálkové dopravy v ČR a i mimo území...a postupně dojde k diktátu SA a samozřejmě ke zvýšení cen.
Osobně se raději svezu v buse ČSAD nebo Štáhlicha z Plzně do Prahy a to z těchto důvodů.
Nemusím si nesmyslně rezervovat jízdenku, busy těchto společností jsou teď volnější, takže většinou sedím vepředu sám na dvojce, hodně místa na nohy, i když si někdo sklopí sedačku a vzhledem k tomu, že jsem fanda, tak sleduji jízdu a ne ubohé Přátele nebo OK hity a chrochtající radio.
Máme sice kapitalismus...tak na to ta firma má nárok takhle expandovat, ale je to jako s reklamou na výprodej...lidi vidí "Žlutý autobus" a věci "ZDARMA" a jsou jako stádo. Lidi budou nadávat pořád...teď na ČSAD a až zdraží SA a zestárnou "Žluťáci" tak budou nadávat na SA a na ČSAD taky, že nezabránilo tomu, co podle mě nastane.
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně by spíše zajímalo, kdo naletí na jízdní dobu z Prahy do Ostravy za 4 a půl hodiny. To se nedá zajet ani bez zastávky za sucha, natož s 5 zastávkami, na které se většinou musí zajet někam do centra města, nemluvě o současném počasí a katastrofální situaci na D1, která tam panuje i za příznivějších podmínek. Tipoval bych minimálně 6 hodin!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 21:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych pár otázek.
Není to náhodou klamavá reklama, když má SA v jízdním řádě napsané, že i se zastávkama bude v Praze za 4 hod: 50 minut, když je všem jasné (až na pana Jančuru), že se to stihnout nedá?
Má SA nějaké slevy za pozdní příjezd? Třeba jako Pendolino za hodinu zpoždění.
Je ekonomicky reálné jezdit z OV do PHA za 150 Kč ještě k tomu v noci?
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 21:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ehm...ČD si dotují ztrátovou osobní dopravu ze ziskové nákladní.
To myslíš vážně?
Proč by to dělali, když jsou monopol.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 21:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Milanm: Plně souhlasím. Budou jediní, zdraží se a pak se jede pěškobusem.

ORLOBUS, CDS NÁCHOD, ČSAD ÚSTÍ NAD ORLICÍ, CONNEX FOREVER!!!

A klamavá reklama je trestná - viz. zákon 138/2002Sb.

(Příspěvek editován uživatelem 21272 leden 03, 2006)
iMHD - stránky o MHD
Citelis - stránky o hradeckých Citelisech
SimTr - stránky o simulátoru SimTr
Dopravní podniky - Stránky o virtuálních DP v SimTr
Webmaster VDP
ICQ: 197331151
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 22:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plně souhlasím. Budou jediní, zdraží se a pak se jede pěškobusem.

Právě proto, že někdo provozoval linku Praha - Brno ne levně, přišla SA a přetáhla mnohé zákazníky. Pokud tedy SA zdraží více, než bude vhodné, najde se někdo, kdo toho využije atd...
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Web
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.106.201
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 23:20:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hehe, budou jediní :-) To jako pán s číslem ve znaku myslí, že nikdo jinej než Jančura neumí přijít do banky s podnikatelským plánem? :-) Že je Jančura osvícenej a až bude vládnout celé Evropě, nikdo se mu nepostaví? :-)) S tím jste směšný...

Mimochodem do Liberce se taky tvrdilo, jak zlikviduje do roka veškerou konkurenci a hle, Hotliner tam jezdí obrovskejma Mercedesama?! Asi to taky dotuje odjinud, že? A asi si myslí, že odtamtud vytlačí SA, že? Nebo jak to vysvětlí pan číslo?

Já jenom doufám, že se dostanou i na koleje, ačkoliv...nedivím se, že se tam bojí, když se člověk podívá co předvádějí ČD třeba v marijánkách...
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 23:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím JŘ je to také zajímavé...ani tady u nás v Plzni to není nijak veselé...víkend se stíhá, ale v X to má většinou takových +10, 15 min. To ČSAD je na tom lépe. Akorát jak si všichni stěžovali na Štáhlichovo řidiče...tak ono někteří řidiči SA také nejsou svatouškové. No je celkem jasné, že tu Ostravu stíhat nebudou. Ale lidí letí asi na to kafe a noviny a na okoukaný film.
Jinak až SA vysaje všechny lukrativní linky a zdraží a možná sníží úroveň služeb, tak se v podobných případech bývalá vytlačená konkurence těžko vrací.
Podle mě by chtělo celou veřejnou dopravu v ČR lépe legislativně upravit. Např., že každý dopravce provozující dálkovou dopravu by si měl na své bedro vzít také pár linek ZDO.
Web
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.106.201
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 23:31:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak CDS mám taky rád, ale jejich JŘ HK-Pha je dost směšný :-) Doufám, že budou SA kvalitní konkurencí, jako Hotliner do Liberce...

Ještě k nákladům - "letušky" tam v podstatě počítat nemusíte, jsou to obyč brigádnice, studentky, placené mezi 50-60 Kč/h.
Web
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.106.201
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 23:36:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm: Vy máte asi spoustu příkladů, kde se v autobusové dopravě vytlačený nevrátil, že...

ZDO je uplně normální, výdělečná doprava (pouze část peněz nejde od cestujících, ale KÚ), nechápu proč by měla být jakákoliv povinnost ji provozovat. Lidi, co si myslí, že ČSAD atp. dotují ZDO z jiných výdělečných linek jsou poměrně naivní... Jinak pokud vím, i SA měla zájem o nějakou ZDO na Liberecku.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1562
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 23:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže si to shrňme.
SA přišel s geniální podnikatelským plánem. Správně určil lukrtivní směry, nabídl toliko spojů, aby je naplnil, nabídl u nás neznámý a nevídaný luxus, vizuelně nápadité vozy, zajímavé jízdné. Na to lidé slyší, na tom není nic divného.

Pojmu vyzobal bych se nebál, na tom není nic špatného. To je naprosto přirozené, že nebude mít taková společnost zájem o všední dopravu do Kotěhůlek!

Někdo přivítá noviny a kávu + televizní program. Já bych si taky na nějaké relaci vybral raději vlak, který mi nabízí více. Ale například z Liberce je to atraktivní nabídka.

Prostě a jednoduše. SA vydělává na neschopnosti ČD, nad nízkou kvalitou dopravních služeb v ČR a nad jménem silné společnosti.
Oni nápad určitě neměli jako jediný, ale silná společnost si vždy dokáže získat lepší podmínky, než malá. Nemyslím tím, nic nezákoného nebo špatného.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 08:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Web: Jedinej, kdo se prostě udrží bude možná Connex, kterej je rozlezlej po půlce Evropy. Sice není nejlevnější, ale aspoň mi je milejší než SA.
iMHD - stránky o MHD
Citelis - stránky o hradeckých Citelisech
SimTr - stránky o simulátoru SimTr
Dopravní podniky - Stránky o virtuálních DP v SimTr
Webmaster VDP
ICQ: 197331151
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 09:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Web: Když nějaký dopravce přijde o celkem velký zdroj příjmů, tak proč by si nechával většinu autobusů s nimiž jezdil takovéto linky. Prodá je nebo někomu pronajme, začne jezdit pro CK a CA a potom už ho nebude návrat na původní linku tolik lákat. A nastane to, že SA si bude diktovat ceny /zvyšovat/ a ten "komfort" se podle mě také sníží. Ono mě osobně přijdou ty "Žluťáci" spíše jako nějaký cirkus, než solidní autobus a podle mě třeba za 5 let intenzivního provozu bude v lepším stavu například Volvo, Setra apod., než-li Ayatsy.
Jinak když přišel Štáhlich o linku Plz.-Pha., tak tu byl pěkný bordel...ČSAD nepobíralo a to přidaly spoje a pak už tu bylo jen místenkové SA. A teď, když se Štáhlich vrátil a nabízí dostatek spojů s lepšími busy než ČSAD a některými i také než SA, tak jezdí mimo 5,t poloprázdný. Ono lidi si také pokud jim nenabídne někdo něco "ZADARMO" těžko zvykají na něco jiného.
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 09:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledne SA... Mne je uplne egal, ze SA jezdi s Hypermodernimi autobusy na supralukrativnich linkach za eXtra nizke ceny s hosteskama, novinama a cajem.
Stejne SA neni v republikovem meritku nikterak vyznamny dopravce, vzdyt jezdi jen par relaci, prozatim nema CD konkurenci v dostani se z UPA do UPB na jednu jizdenku...
Ja jsem si tak cvicne pocital jak na tom SA muze asi vydelat a vysel mi sice zisk, ale jako docela mizerna investice, vypada to opravdu spise na pojizdnou reklamni kampan, ktera sama sebe zaplati, ale to je vec SA.

Co se tyce SA na kolejich, tak by me zajimalo, kde by SA chtela koupit el. jednotku nebo lokomotivu, ktera splnuje CSN ohledne "produkce" ilegalnich proudu na "zajimavych" frekvencich. Leda by nakoupili zahranicni vozidla s vyzbroji od Skody nebo primo neco od CKD Waggonbau Ostrava.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 09:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje zkusenosti se SA jsou 2:
- jednou pokus o cestu Brno-Praha - prisel jsem ke Grandu asi v 16 hod., nejblizsi mistenky na 19 hod., takze jsem odesel na vlak
- jedna uskutecnena cesta Praha-Brno >>
- plusy: vozidlo pohodlne; ridic jel naprosto podle predpisu a velmi plynule; film se mi libil (Smoljak-Sverak: Rozpusteny a vypusteny); kafe chutne, ale
- minusy: [kafe] jine nez jsem chtel (nasledne zjisteno, ze krabicky pro capucino a neco dalsiho byly prohozene); asi 5x jsme zajeli do benzinovych pump vedle D1 - duvod neznamy, vysledkem zpozdeni asi 20-25 minut (dalnice plynule prujezdna); zasuvka na moje sluchatka funkcni na mene nez 50 %.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 10:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

klamavá reklama, když má SA v jízdním řádě napsané

Jizdni rad neni reklamni material, ale "priloha ke smlouve" mezi dopravcem a cestujicim. Vymahat nedodrzeni teto casti smlouvy ovsem stejne podle obchodniho zakoniku nelze, takze - pokud mu nebude jizdni doba vychazet na vetsine spoju - maximalne casem upravi JR.

To spis jsou zajimave jeho "vseobecne reklamni praktiky" treba na mezinarodnich linkach, kde ma v letaccich srovnani celkove ceny za prepravu s nim versus letadlem.
Tabulka zahrnuje jeho ceny na konkretni spoj (= 2x 1 000 Kc), u letenky je to spis cena za "open" (25 000) < pri stejne omezujicich podminkach lze sehnat zpatecni letenku kolem 5-6 tisic;
naklady na mistni dopravu v Praze a cilovem miste uvadi jako jizdne MHD, u letadla pocita s taxikem < pritom casy jeho prijezdu v cizine jsou takove, ze bez taxiku by cestujici musel cekat 2 hodiny na prvni tramvaj (anebo precenuje svoje JR i v techto relacich a v praxi dojizdi s 2 hodinovym zpozdenim);
on prepravuje zdarma zavazadlo 25 [?] kg, u letadla vycisluje sileny priplatek za nadvahu nad 20 kg < zavazadla o celkove hmotnosti 25 kg jsem nemel ani pri ceste na lyzovani, pritom vetsina "vlajkovych" erolinek ma oficialne limit 23 kg a 25 (i vic) kg bez problemu toleruji.

Takze v techto pripadech by se mohlo jednat o nejake "klamani", ale zrejme klintela SA a letectvi je natolik odlisna, ze to klamani nevadi ani jedne strane.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 10:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Ano...toho srovnávání různých druhů dopravy jsem si také všiml.
Mě to přijde pomalu jako takový Teleshoping na papíru.
A Jančura je Horst Fuchs.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 11:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=3&r=mfjiznimorava&c=402627

Tady máte výhledy jednatele SA do budoucna. Jinak moje kámoška jela 2.1. SA do Vídně, jsem zvědavý, jak bude žluťase hodnotit, protože k Tourbusu moc zhovívavá nebyla. (Na mou otázku, proč ne vlakem, tak prej ani náhodou...)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace