K-report
 

Archive through 10.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archive through 10.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 11:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Během dvou, tří let bychom chtěli mít vlaky typu Pendolino. Budou stejně komfortní, méně drahé a samozřejmě žluté, ... rozhlížíme se mezi firmami Bombardier a Siemens,“ řekl Jančura

Chapu, ze po "ostude" firmy Alstom hleda jinde. Bohuzel (pro nej) Pendolino asi tezko jinde koupi, protoze naklapeci princip ma Fiat Ferroviare patentovany. Dal mam urcite pochybnosti, ze uvedene 2 firmy budou delat specialni upravy kvuli par kouskum (i kdyz mozna ta varianta podvozek+karoserie BMB/elektrika Skoda by byla schudna a dokonce vitana i ze strany Plzenaku jako jejich prunik na "zapad").

Nicmene mu preji komercni uspech, protoze to by byl prvni vlak v Evrope, ktery by na sebe vydelal.
Web
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.106.201
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 12:04:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Petr Štáhlavský: „Pro vstup na koleje platí stejně liberální pravidla jako na silnici. Pokud budou mít licenci a požádají o trať, kde je volná trasa, dostanou ji,“

Takže já být Jančurou, tak se pěkně bojím o své investice, ČD jsou schopné si u Brna z trucu objednat trasy pro 810ku co 5 minut (i kdyby na tom prodělaly kalhoty) a aby mi pak zbytečně stála jednotka :-( Jinak vlakem typu Pendolino myslel Jančura jednotku, nikoliv naklápění (to přirovnání bylo pro nedrážníka, aby si představil co to bude), to už říkal někde jinde...
Karbonyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 12:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před časem se říkalo, že se SA chystá do Zlína. Jak to vypadá, ví někdo?
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 12:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě hlavně připadá, že si p. Jančura představuje vstup na železnici, jako Hurvínek válku .

Už jsem takovýh výhrůžek vůči ČD slyšel z úst SA více (např. Prostějovský týdenník).
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 13:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty, kteří žijí v bludu, že si nemůžu koupit jízdenku na SA, odkážu na jejich webové stránky. Nemusím zvednout zadek o complu a pokud má kreditovou jízdenku, dobiju si ji přes net a přes net (nebo sms) si až do 5 min. před odjezdem zarezervuju jakékoli volné místo. Zrušit ho můžu bez jakéhokoli storna do půl hoďky před odjezdem. Pro upřesnění - standradní meziměstské provedení má 61 míst, ale na některé posilové spoje jsou nasazovány vozy beulas pouze s 55 místy, s koženými sicnami a zavíratelnými přihrádky na příruční zavazadla nad hlavou (všechny jsou navíc vybaveny bezpečnostními pásy).
VD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.103.143
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 15:09:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD to dost zvoraly tim, že zrušily relační slevu z Prahy do Brna, údajně kvůli třem pendolínovým spojům, které stejně nejezdí. Ted si Jančura může jen mnout ruce a kupovat další žluté busy.

Goldfinger:
Já jel kdysi do Brna Neoplanem společnosti Busmat na lince Žatec-Praha-Brno-Bratislava. Sedačky pohodlné, ale nohy jsem musel krčit. Zpátky jsem jel starou oprýskanou Karosou, kde jsem si ale mohl nohy pohodlně natáhnout. Nevím, k čemu jsou sedadla vybavená pásy, když se skoro nikdo nepřipoutává (ani já)
7tr4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 16:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slyšel jsem dost velký kritiky na SA, např. že když s ním jela moje teta, tak nefungovalo rádio a když řekli, že nefunguje jenom jedno, tak nefungovalo další. Když já jsem jel SA, tak to bylo v pohodě, hezká stewardka... Akorát ty tisky mi někdy přjdou na H.....
Trolejbusy Škoda 7Tr a 8Tr jsou nejkrásnější trolejbusy, které znám!!!

Schotousch stirbt nicht !!!!

trolejbusykladno.wz.cz
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 16:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná budou Ov-Praha jezdit s modrým majákem aby to jezdilo zpožděné maximálně hodinu
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 16:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlak SA: Českým drahám chce konkurovat nižší cenou jízdného.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 17:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli tady budou jezdit žlutý vlaky tak mě asi odvezou... A jestli trať bude volná - doufám že nebude.
iMHD - stránky o MHD
Citelis - stránky o hradeckých Citelisech
SimTr - stránky o simulátoru SimTr
Dopravní podniky - Stránky o virtuálních DP v SimTr
Webmaster VDP
ICQ: 197331151
Web
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.106.201
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 17:59:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272: Ach ta závist :-)
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 18:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Web: ne, ne a ještě jednou NE!
iMHD - stránky o MHD
Citelis - stránky o hradeckých Citelisech
SimTr - stránky o simulátoru SimTr
Dopravní podniky - Stránky o virtuálních DP v SimTr
Webmaster VDP
ICQ: 197331151
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 18:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych byl ¨spokojený jako kráva, kdyby po železnici na hlavních tazích mohli jezdit i soukromí dopravci! To by bylo terno, konkurence, slevy a větší luxus! Myslím, že všechny linky z MS kraje do Prahy budou muset zvýšit komfort pro cestující, jelikož já osobně raději do Prahy pojedu se SA, než s TQM Opava, ikdyž pojedu přes Ostravu, ale mám to o 200Kč levnější (v obou směrech) no o 150Kč, jelikož zaplatím za vlak OP-OV, ale ten luxus si dopřeju, navíc TQM (Opava - HK - Praha - Ústí nad Labem) jede jen 22:50 a mi nejvíce vyhovuje spoj SA 23:55!
Nevím jak vy, ale SA je podle mně nejlepší způsob přepravy mezi PH a OV, ikdyž to zpoždění tam možná bude. Přiznejme si, že jde o spekulaci, jelikož ještě žáden spoj Nevyjel...
Vedení dopravních podniků jde vyměnit jednoduše!
Střelbou do hlavy! 8-)
xs
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.122.215.138
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 20:20:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na ktere nastupiste bude sa zajizdet v prostejove?
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 07:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě hlavní tahy na železnici až tak netrápí... Spíš bych soukromé dopravce uvítal na regionálních tratích (nejen OS, ale i R, Sp). Obzvláště když vidím, co nasazují ČD na některé Sp (714+n*010)
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 09:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těmi rádii je ve žlutých busech problém od počátku, ale některé ochotnější stevardky (i stevardi) je na přání přeladí. Bohužel většinou je přednastaven Scheiße komunistický Radiožurnál nebo ještě horší Impuls.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2682
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 10:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

xs: Předpokládám, že na nové AS u Alberta, podobně jako Tourbus nebo Capital
ICQ: 321725091
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 14:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: Nežertuj!!!!! To je vážná věc!! .
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 17:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bobyk: Pravdu díš
Detektiv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.229.223
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 19:52:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SA pravidelně využívám na trase Praha-Košice a zpět a jsem naprosto spokojenej. Je pravda, že kdyby noční vlak jezdil za rozumnou cenu a byl bezpečnější než je teď, tak se spíš na tuhle delší trasu svezu vlakem, ale bohužel cena za lístek vlakem na trase Praha-Košice je o dost vyšší než bus. V autobusové dopravě jsou SA proti Hejnalovi několikanásobné pohodlnější a přinesli do autobusové dopravy na této relaci dost velký komfort, což Hejnal dle mého názoru nestihl zachytit a teď se snaží tuto relaci získat zpět pro sebe soudní cestou s odvoláním na evropské právo. Třešničkou na dortu v této relaci jsou Nobless Line, ty už jsem několikrát také využil s maximální spokojeností.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 21:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jel s SA zatím třikrát (počtvrté jsem je nestihl - ujeli mě o 10 min., dobře mi tak blbovi), vždy na trase Praha - Brno. Napoprvé jsem seděl "na zadní pětce", nic moc, podruhé, když jsem přišel cca 10min před odjezdem mě posadili dopředu na ty kožené sedačky... Nestěžuju si (nemám na co). Filmy nesleduju, většinou si čtu (ať už svoji literaturu nebo jejich noviny) nebo spím. Busy jsou dle mě pohodlné, WC na tak krátké trase nepotřebuju (pár hodin bez něj vydržím).

K těm místním linkám: Párkrát jsem si všiml (někdy to vyfotím, ať se můžem bavit konkrétně) na ceduli v předních dveřích, jak je tam nápis "Tento spoj odjíždí v xx:xx do Brna" tak tam měl založenou i ceduli "linka xxxxxx Brno - Velká Bíteš" Z toho usuzuji, že jezdí i do Bíteše...
ICQ: 155-617-186
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2689
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 21:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem s nimi moc spokojen nebyl. Jel jsem s nimi jen jednou z Brna do Prahy. Nějak se mi zdálo, že je v Ayatsu málo místa na nohy a sedačky mi kdovíjak pohodlné nepřišly, jednak mám rád při cestování klid, takže mi stevardka, co se mně chodila co 10 minut ptát, kdy si dám to kafe (které nepiju a říkal jsem jí to asi 3x), začala dost brzy lézt krkem. Mimochodem, Ayatsy jsou hezké na pohled, ale obávám se, že dlouho v linkovém provozu nevydrží.
A taky Tourbus, Housa, UH nebo Hotliner mají pro mě zajímavější cenu
ICQ: 321725091
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 00:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karbonyl - na linku do ZL jsem se ptal asi 2 měsíce zpátky přímo SA, přišla mi odpověď, že se s ní (zatím) nepočítá. Na druhou stranu asi před týdnem byl někde článek, kde se uvádí, že se počítá s dalším rozšiřováním spojů do krajských měst. Tak uvídíme
Viděl bych to asi i na problém s nádražím ve Zlíně (ČSAD Vsetín nebo Zlínská dopravní si asi bude hodně hlídat kšeft - i Housacar má raději svoje nádraží... a taky toho, že do Zlína je katastrofální cesta (kdo zná Otrokovice - Zlín ví, že to bude ještě několik let (!) trvat. A od Holešova by museli jezdit přes Svahy, protože podjezdem neprojedou :-) Další variata je jet z Brna přes Hradiště a přijet vrchem, ale to se mi nezdá. Navíc kličkující Ayatsy na okresních cestách.....
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 00:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká kvality služeb, řekl bych to asi takto - SA nemůže nikdo upřít, že přinesla něco, co tu chybělo - dřív jezdily Brno - Praha převážně starší autobusy a ty firmy na to taky dojely (Čebus, ČNE). Systém jízdenek a rezervací je velice dobrý, ale chápu, že některým vyhovuje koupit si jízdenku u řidiče - ovšem u SA to nejde.
Líbí se mi, že jezdí moderní autobusy, pokud je nějaký problém, máte se kam obrátit, je zde snaha řešit i když nic není dokonalé.
Jak jste tu zmínili rádio - to se mi špatně ladí i na discmanu, když není signál tak se s tím nic neudělá. Horší je to s konektory na sluchátka - stává se až příliš často ;-) že jsou takové polofunkční asi opotřebené - špatně chytají signál, zvuk se zeslabuje a je potřeba i sluchátkový jack kroutit a přidržovat, aby byl zvuk pořádně slyšet (a vím, že s tím bojují i další cestující).
Dál se mi zdá, že se D1 podepsala na stavu Ayatsů - uvolněné drnčící plasty atd.
Lidský faktor nezmiňuji, to záleží na konkrétním stewardovi, ale většinou to ujde.
A že má SA někde prakticky monopol? Jenom se ukázalo, jakou sílu má dobrý marketing. A kdo ví, třeba přijde další hráč a vymyslí ještě něco lepšího a bude to SA, kdo bude v pozici dnešního Tourbusu, ČSAD Liberec atd.
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 00:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem - při jedné cestě Praha - Brno měl bus SA kvůli technické závadě zpoždění cca 30 minut, ještě při výjezdu z Prahy se ozvalo, že se nám omlouvají atd. a že si můžeme vyzvednout polovinu jízdného jako omluvu v předprodejích SA. O tom se mi může u ČSAD jenom zdát ;-)
Ještě k jízdenkám - někdo taky kritizoval systém rezervací - já jezdím od začátku na otevřené jízdenky a po prvních dvou rezervacích, kdy jsem si na systém zvykal, nemám nejmenší problém, je to jednoduché a přehledné. Navíc ta otevřená jízdenka platí rok od nákupu a když zůstane neprojetá, tak ji do toho roku můžete vrátit (za 10 Kč storno, což je zanedbatelné).

Ad ekonomická rozvaha - je úplně normání, že investice na majetek se vrací několik let a tržby (v tomto případě za jízdné) pokrývají jenom provozní náklady + příp. mírný zisk. Můj názor je, že pokud mají skoro pořád plnou obsazenost, tak se dá do nějakého mírného zisku dostat (říkal to v rozhovu i p. Jančura, že prý jim vydělávají ty sedačky "navíc" oproti běžnému autobusu), a že nějaký mírný zisk tam je. Taky jsem slyšel něco o tom, že kdyby nefungoval systém udělování licencí na regionálních linkách tak jak funguje (většinu získají bývalá ČSAD protože tento systém je prostě tak zajetý, známosti atd.) tak by se chtěli vrhnout i na dotované linky - s novými autobusy české výroby, samozřejmě bez stewardek atd. - ale záleží to na těch licencích a pak taky na majitelích nádraží, což jsou ve většině případů právě ČSAD nebo jejich dceřinné firmy. A ty je tam jen tak nepustí (viz Housa ve Zlíně nebo Liberec a mnozí další).
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 08:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

některým vyhovuje koupit si jízdenku u řidiče - ovšem u SA to nejde.

A na to jste přišel jak? Jízdenka u řidiče (tedy u busušky) pochopitelně koupit jde.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 10:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Detektiv: V čem je SA lepší oproti Hejnalovi? Hejnalovy nové Neoplany jsou přinejmenším stejně luxusní jako busy SA a ty starší Neoplany taky nejsou špatné (koneckonců SA je má taky). S Hejnalem jsem jel jen jednou (jen z Příbrami do Prahy) a vozidlo bylo perfektní, chování řidičů vzorné. Nevím, jestli Hejnal poskytuje nějaké doplňkové služby v ceně jízdného jako to dělá SA, ale řada cestujících tyto služby nevnímá jako podstatné a některým i vadí (za jízdy mají radši klid). Já osobně posuzuji úroveň dopravce podle jednotlivých kritérií v tomto pořadí:
1. kvalita autobusů
2. chování řidičů
3. cena jízdného
4. doplňkové služby
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 11:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela slušná debata, tak jako vždy hodně rozporů.
Myslím, že by docela rádi pracovali někteří i ze zde diskutujích v takové firmě jako je SA. Ten pocit, že třikrát/čtyřikrát do roka uvádíte do provozu novou linku, kupujete nové a nové vozy, mluví se o vás.

Ti, kdo někdy slyšeli ve škole něco o marketingu, managementu, tak budou asi souhlasit, že pan Jančura a jeho tým, to dělají dobře a chovají se podle těch teorií, které se málokomu kdy povedou aplikovat.

Hlasy o tom, odkud ty "jeho" peníze pochází, že jezdí pod cenou - nevím, já do toho nevidím a ani nechci. Jestli je něco nekalého, je tu státní dozor, který by měl reagovat. Pokud jede v regulích daných státem, tak se chová jako ostatní úspěšní, i když se třeba někomu z nás může zdát, že některé kroky nejsou fér.

Ale kdyby šlo například jen o pračku peněz, tak nebudu rozvíjet tu síť tak moc (nebo se možná pere víc a víc), nebudu uvažovat o vlacích, nebudu se vrhat na zahraniční linky, uvažovat o místní dopravě.

Před pár lety se u nás objevilo cosi, jako Rusoliaturist - mělo to nové vozy (MB) a jezdilo to jen chvilku - kampak to zmizelo - to prý měla být pořádná "tatramatka".

Osobně jsem s nimi nikdy nejel ani nijak nevyužil jejich služeb. Brno - Praha (i zpět)jezdím tak dvakrát do roka a raději jsem využíval vlak (tedy do prosince 2005 - nyní si to budu rozmýšlet) nebo bus Trusbus. Už není pravdou, že jsou jejich vozy skoro neobsazené - po zefektivnění oběhu vozů a zpřehlednění JŘ jsou taky dost OK. (Jen pro Verushu - Axery nemají).

SA má moje sympatie např. i díky tomu, že když stojí bud v Brně u Grandu, tak "busuška" jde otřít okna zevnitř, uklidí bus, připraví se společně se šoférem na další tah. Doplňkové služby na takové trase jako je Brno-Praha jsou možná zbytečné, ale jsou úspěšné.

Rezervace a nemožnost koupit si jízdenku. Když je nával (po,pá,ne), tak jste se do těch busů co jezdili dřív taky nedostali. Vzpomínám, jak jsme jednou přijeli ze zájezdu a končilo to v Praze. Protože dopředu nevíte, kdy se dojede, tak si nekupujete místenku. Byl to blbý čas a nikdo z klasiků nám tenkrát nenabídl jízdenku dřív, než za dvě hodiny. Člověk si pak třeba vybere nějakou slovenskou linku, která ho vezme do Brna.

Třeba opravdu nastane někdy období, kdy bude SA velkým monopolem. Ale čas jde dopředu a než se tak stane, budou třeba i volnější podmínky pro vstup velkých hráčů z EU a konkurenčně se bude muset chovat SA i potom. Takže extrémního zvyšování cen z důvodu monopolu se nebojím. Otázkou je, co suroviny, a taky ta věc, že se přeci jen u nás, ač to mnozí odmítnou, jezdí hodně levně. Na to doprava doplácí v podobě špatných řidičů, platí se jim málo za blbou práci - nedivme se pak, jaká je jejich úroveň.

Je to už přes dva roky, co zjistili u ČEBUSU a CNE, že takhle asi ne. Taky mi jich svým způsobem bylo líto, ale měli šanci.

(Příspěvek editován uživatelem mirek leden 06, 2006)
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 11:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A k nové lince do Vídně jen pár foteček:

dva vozy Beulas Cygnus. 3B6 0745 a 0746

1 2
3 7
9 10
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 15:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Mirek: Perfektní zhodnocení. Je to na delší debatu.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 16:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si přečetl celou diskusi a mám pocit, že začínáte trochu odprostředka a řada obav je naprosto lichých.

Nejsu zrovna pamětník, tak doufám, že mě někdo doplní a opraví:
1) Rozvoj autobusové dopravy na lince Praha - Brno nastal někdy po roce 1980 (zprovoznění celé dálnice D1), kdy byla zrušena letecká linka ČSA (tehdy tuším obsluhovaná letadly Jak-40). Vzpomínám si, jak s velkou slávou byly zavedeny Expresy, které cestou nikde nezastavovaly. Byly to Karosy LC736 (?) s oranžovým pruhem, které s jakousi výjimkou mohly snad až 110 km/h (nemáte někdo odkaz na fotky těchto busů v původním provedení?). Jedinou další alternativou veřejné dopravy byl a dosud je vlak.

2) Někdy v (po?) roce 1990 přišla soukromá firma ČEBUS (začínající s pár autobusy), která do té doby monopolnímu ČSAD mohutně konkurovala. O pár let později se ještě vetřel kladenský Český národní expres.

3) Když přišel Jančura s Ayatsy, tak jsem vůbec nevěřil, že by mohl na takto konkurencí obsazené lince uspět. A ejhle - uspěl. ČEBUS se soustředil na cestovní kancelář, ČNE se o pár měcíců později stáhl zpět do Kladna a Tourbus jako domácí si uhájil svoji pozici a našel místo na trhu.

Jak je vidět, tak každý, kdo na linku přišel a chvíli na ni působil, postrčil ji o kus dopředu, neboť i ti ostatní se pak museli víc snažit (viz i relační sleva ČD). Obavy z monopolizace jsou podle mne zcela liché. I kdyby Jančura za pár let zkrachoval (či dramaticky zdražil), jeho přínos zůstane. Přijde zase někdo další, lepší... Zbytek už dostatečně popsal Mirek.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 17:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trocha toho doplneni:

Rozvoj autobusove dopravy skutecne nastal na konci r. 1980 po zprujedneni celeho tahu D1 Pha-BM + D2 BM-BA (do te doby chybel nejaky kus D1 na Vysocine). Byly zavedeny 2 linky: Pha-BM (CSAD 101 Klicov) a Pha-BA (CSAD 102 Vrsovice + CSAD nevimkolik BA-mesto); jestli tam jezdilo i nejake brnenske CSAD, nevim. Brno jezdilo primo, Blava se zastavkou u 9 Krizu, ale ne dalnicnich, ale sjelo se z dalnice a asi po 1/2 km byl motorest na stare silnici.
Prvni vozy byly jeste SL 11 Turist, LC prisly tak 1981-82.

Soucasne s tim byla zlikvidovana cast letecke dopravy - do te doby letaly CSA do "klasickych" destinaci, ale taky Slov-air s L410 do Lucence, Ziliny a nevim jeste jakych mist na Slovensku (ale treba taky Pha-ML). Diky dalnici Slov-air jako hromadna doprava skoncil uplne, CSA prestaly letat moravska mesta jako Holesov/GV, Prerov/Olomouc a omezily Brno < podle mne uplne zrusen provoz do Brna byl az v "trznim hospodarstvi", na konci -ismu se urcite letalo relativne dost behem vetsiny veletrhu a nejaky omezeny provoz byl celorocne. S temito zmenami taky asi skoncily Avia IL-14, JAKy prisly az jako jejich nahrada, ale Brno se do te doby letalo tak pul na pul IL 18 a neco mensi (TU 134 snad do Brna letat nesmelo, protoze moc dlouhe na pristani/start).

kdyby Jančura za pár let zkrachoval

Mne to furt pripomina jednoho popularniho provozovatele CK, letecke spolecnosti a politika a nakonec nepopularniho vrhace spiny na vsechny, kteri "mu ublizuji". Ale nic proti Jancurovi, jak jsem uz psal, jestli se mu povede rozjet opravdu soukromou drahu, tak bude prvni v cele Evrope.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 17:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Dík za doplnění, pamětník se pozná. :-)

do te doby chybel nejaky kus D1 na Vysocine
Byl to úsek Humpolec - Pávov zprovozněný na výročí VŘSR v roce 1980, tady je vše podrobně: http://www.rsd.cz/rsd/rsd.nsf/0/AA3910476DDEF26CC125709D004A7554/$file/D1_377km.pdf

Mne to furt pripomina jednoho popularniho provozovatele CK, letecke spolecnosti a politika a nakonec nepopularniho vrhace spiny na vsechny

Mně trochu taky, ale jejich konce se můžou lišit. :-) Právě proto říkám, že i kdyby zítra zkrachoval, tak přínos pro autobusovou dopravu už mu nikdo neodpáře. Dopravce není banka, kde bych se bál o její budoucnost. Když nebude jezdit on, bude jezdit někdo jiný. A nápady má zajímavé.

Ještě mě napadlo - přestávka musela být u motelu 9+ na státní silnici, protože benzinka s motorestem se stavěla snad 10 let. Nejdřív vykáceli les, pak tam vyasfaltovali cesty, osadili asi 50 dopravních značek (přikázané směry, přednosti, jednosměrky) a pak se pár let nic nedělo. Když jsme jezdili okolo, tak jsme tomu říkali "dopravní hřiště". Tenkrát se stavěly dálnice podle vzoru "kousek hezké silnice a dál nic". :-)

(Příspěvek editován uživatelem m_v leden 06, 2006)
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 17:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou tady fotky autobus Beulas Cygnus, a ty budou jezdit do Ostravy? Já myslel že Ayats Atlantis.
MHD aktuálně - vše o hromadné dopravě - http://www.mhdaktualne.net

Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 17:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na mailu máš ode mne "Aktuální stav MHD v Opavě"
Vedení dopravních podniků jde vyměnit jednoduše!
Střelbou do hlavy! 8-)
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 17:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosák: Ne, ty Cygnusy, tak jak u těch fotek píšu jezdí do Vídně. Jsou malé - 30 míst. Na Ostravu předpokládám budou velké vozy.



A ještě k té lince Velká Bíteš - Brno. Nejprve jsem myslel, že to bude opravdu jen linka pro "Služební jízdy" z vozovny Bíteš do Brna ke Grandu. Samozřejmě i z pohledu na JŘ 721310 je jasné, že pořád slouží k tomuto účelu, ale SA tam už před časem začalo nasazovat i už kdysi zmiňované vozy M-B a SOR, které dělají i další spoje.
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 18:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zpráva o MHD Opava patří Karosákovi...
Vedení dopravních podniků jde vyměnit jednoduše!
Střelbou do hlavy! 8-)
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 18:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zqhk: Já jsem to špatně napsal, myslel jsem to tak, že když spoje bývají plně obsazené na rezervace (Pha - Brno) tak lidi, kteří prostě přijdou k autobusu jízdenku nekoupí, protože není místo a oni pak nadávají, že musí kupovat a rezervovat jízdenky předem nějakou tu hodinu nebo den nebo že nejede posila, když je takový zájem ;-) A pokud jim zároveň rezervační systémy nevyhovují nebo nechtějí kupovat místenky předem v pokladně, tak pak u nich vzniká dojem, že nelze s SA jet systémem přijdu a jedu. Samozřejmě vím, že když místo je, tak si každý může koupit jízdenku u "letušky"..

Jinak těmi menšími autobusy na Vídeň mě docela překvapili, tam už by mě opravdu zajímalo, jak to vychází finančně.

Ad ČEBUS a ČNE - děkuji všem za upřesnění, už se mi to dneska v noci nechtělo rozepisovat ;-) - ale bylo to v podstatě vůči tehdejším ČSAD to samé, jako dnes SA. Čebus po příchodu SA zkoušel linky Brno - Olomouc a Brno - KM - Zlín, ale bylo to o ničem, jezdilo to v postatě prázdné, problémy s nádražími (KM, OL) a tím pádem míň cestujících. Navíc zanedbali propagaci a lidi o nich prakticky nevěděli. Ale na Zlín to bylo dobré a rychlé spojení na rozdíl od klasických linek přes vesnice. Ale ten vozový park....
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
xy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.122.215.138
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 18:54:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co myslite?ma nejakou sanci na uziveni capitalexpress na lince Praha - Ostrava,myslim ze to bude boj a ze by capital mohl obstat.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 19:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že Capital Express si těch pár linek udrží.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 23:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad ano, teď dělali nějaké drobné úpravy jízdních řádů, co jsem slyšel. A mají v pražské pobočce na stěně moc pěkný obrázek busu "student agency" :-)
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 23:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Capital Express už začal bojovat. Změna jízdního řádu od 9.1. Odjezd z Ostravy posunut z 6:30 na 5:50 a z 12:15 na 11:50
Osobně je mi líto, že spoj v 6:30 posunuli. Byl v Brně v 9:15. Na výstavišti byl člověk tak v 9:45, což bylo pro mě akorát.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
xy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.122.215.138
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 09:02:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minibox:jaky obrazek?
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 21:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taková recese - jakýsi hodně starý a rozhrkaný skoro žlutý :-) bus co má nahoře něco jako obrovský polovypuštěný gumový člun a na tom nápis Student Agency. Ale viděl jsem to už před půl rokem, tak si to už přesně nepamatuju a už tam nemusí být...
Fotku bohužel nemám, ale možná je někde na netu.

Mimochodem - byla tam velmi příjemná obsluha, tímto slečny zdravím ;-)))))))

PS: Dělá to jenom mně, že když chci vložit smajlíky do příspěvku a kliknu na ně, tak mě to vyhodí na začátek stránky místo na smajlíky???
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 23:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Minibox: Mě to funguje normálně...
iMHD - stránky o MHD
Citelis - stránky o hradeckých Citelisech
SimTr - stránky o simulátoru SimTr
Dopravní podniky - stránky o virtuálních DP v SimTr
Webmaster VDP
ICQ: 197331151
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 23:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Pohoda běhá to bez problémů.
TUPÁ VAČKA team_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18464
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 23:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minibox:
Koudymu to zase ignoruje, když udělá v příspěvku mezeru mezi odstavci...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 20:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mne to furt pripomina jednoho popularniho provozovatele CK, letecke spolecnosti a politika

Zajímavé je, že mně taky, jde jenom o pocit, ale je poměrně silný, doufám, že se panu Jančurovi povede líp. Ale i kdyby se varianta Fischer konala až do hořkého konce, tak jedno obrovské pozitivum (pro někoho negativum) tady bude. Autobusová doprava už nikdy nebude to co bývala. Za to patří Student Agency můj dík (a opovržení někoho jiného)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 09:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak podle zprav tisku konci Kingscourt Express. Taky se da rict, ze udelal vyznamny krok ke zlepseni autobusove dopravy, tudiz Cest jeho pamatce.
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 10:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viděli jste včera TN? Bylo tam zase o Libereckém kraji, který blokuje SA činnost...
Chápu Liberec, že chce mít vytížené své linky ČSAD, které jsou dotované, ale pokud je tam mezera, kterou chce SA vyplnit, nechápu to...
Nemám se za co stydět 8-)
e-mail: erik.gajdosech@centrum.cz
ICQ: 216 178 571
Tel.: 776 600 437
------------------------------------------
Nechci se dožít doby, kdy autobusy nahradí ekologickou dopravu, bohužel, zatím to tak vypadá!
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 13:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Být studentem Jančurou, podám u UOHS podnět pro narušování hospodářské soutěže a u soudu žalobu pro totéž s tučným petitem.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 15:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Za konec vnitrostátní letecké dopravy mohla spíše než dostavba (40 letá) D1 a D2, energetická krize, kdy s menším zpožděním (oproti Západu) bylo nutné zvýšit ceny PHM. Ono takové děcko ve věku 10 až 12 let mělo dokonce stejně drahou letenku jako jízdenku ČSD (a to už také nějaký pátek nezdražovalo). Mariánky a KV, ale i zbytek vnitrolétání navíc utrpěl smrtelnou ránu i "teroristickými" únosy do NSR. Znamenalo to v postatě to co dnes - žádný příchod na poslední chvíli a prověřování.

K otevření D1 jsem slyšel od jednoho známého, co měl nějaké kontakty na MD, že se uvažovalo o nákupu velkokapacitních kloubových či patrových (nebo oboje) autobusů schopných jezdit trvale těch 100 km/hod. Nakonec došlo na dálnicích k dlouhodobému nasazení Karos,po roce 1989 i patřičně vrakoidních. Teprve SA donutilo Hotlinera a ČSAD nasadit stejné vozidlo a souběžně jedoucí shnilá Karosa řítící se po R11 do Krkonoš působí dojmem balkánského spoje. Občas se novým vozidem blejsknou i některá ex-ČSAD.
Detektiv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.229.223
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 16:24:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk :

Ono je to o pocitech, ale stačí vyzkoušet a ten rozdíl je hodně patrný. V souasné době jezdí na lince Praha-Košice pouze Beulasy, které mají pouze kožené sedačky, což oproti klasickým sedačkám v Neoplanu u Hejnala je po 9 hodinách hodně znát - ještě se mi nestalo, že bych byl ze sedačky v Beulasu nějak rozlámaný, což u Hejnala bylo vždy. Možná je to tvarem sedaček, ale u SA jsem zatím nikdy neměl problém s místem na nohy, i když jsem seděl u okna a bus byl vypordán, což se o Hejnalových Neoplanech bohužel říct nedá, tam neví člověk po 3 hodinách kam nohy dát, ale jsem poněkud vyšší postavy, takže chápu, že tento problém nemá každý. U SA mi hodně vyhovuje, že člověk má sluchátka, a když chce spát, tak prostě může spát. U Hejnala mám zkušenosti, že je vždycky zvuk u televize hodně hlasitý a nedá se u toho usnout, i kdyby se člověk snažil sebevíc.
S řidičema nemám u Hejnala dobré zkušenosti. Ze začátku bývali hodně neochotní - zažil jsem s nimi hodně negativních zkušeností, včetně toho, že seřvali jednu slečnu, která jela do Trenčína, že kvůli ní tam musí zajíždět a nemůžou jet po dálnici, když mají zpoždění.
Věřím, že Hejnal je na trase Praha-Příbram velký luxus oproti ostatním dopravcům, ale na lince Praha-Košice mu naopak dost věcí k luxusu ostatních ještě chybí.
Jinak se Stevardkama mám na této relaci u SA jen samé dobré zkušenosti. Pokud vidí, že člověk spí, tak ho zbytečně neotravují. Naopak na začátku roznesou tisk a pití a pak už neobtěžují, spíš jen pravidelně prochází mezi cestujícími a pokud někdo něco po nich chce, tak si řekne sám.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 17:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovicko, dekuji za doplneni, i kdyz si nejsem jist, nakolik jsou to dojmy a nakolik informace realne.

bylo nutné zvýšit ceny PHM
Ceny PHM se zvysovaly trikrat: poprve na velikonoce 1974 (zpet na uroven pred rokem 1964, coz bylo u benzinu Special z 2,30 na 4,20 Kcs; soucasne zrusena "dan z motorovych vozidel"), pak v lete 1979 (na 6 Kcs) a pak nekdy relativne tesne pred koncem -ismu [1985/6 ?] na 8 Kcs. Nafta (protoze pro narodni hospodarstvi, pocet soukromych dieselovych automobilu tehdy zanedbatelny) sla nahoru jen jednou, pravdepodobne [?] soucasne s tim poslednim zdrazenim, a to z 0,90 na 2 Kcs.

děcko ve věku 10 až 12 let mělo dokonce stejně drahou letenku jako jízdenku ČSD

To je pravda, protoze cena letenek byla stanovena jako - a ted vaham - 2-nasobek jizdneho rychlikem 2.tridy nebo 1,5-nasobek rychliku 1.tridy. A protoze "detsky" tarif na linkach CSA platil do 11 let (vcetne), zatimco na CSD se od 10 let vcetne platilo plne jizdne, mohlo byt to byt za stejne penize.

Letecka doprava byla omezena na konci roku 1980 ( k datu otevreni cele D1-D2). Souviselo to samozrejme s naklady na letectvi a snahou o jejich omezeni, nicmene nikdo si netroufl na vnitro-letectvi sahnout driv, nez byla alternativa ve forme dalnice (protoze zeleznice tehdy mela osobni provoz jako x-te poradi dulezitosti). V mezinarodnim provozu [cti: spoje smer RVHP] tento tarifni system vydrzel az do konce -ismu, protoze letenka PRG-Berlin SXF stavala 100 Kcs, po zdrazeni 144 Kcs, vlak bez zmeny snad 80 Kcs (ale ten jen hadam - kdo by se tahl pul dne pri tech cenach letenek).

K otevření D1 jsem slyšel od jednoho známého

To uz se diskutovalo, ze to dokonce mely byt expresni trolejbusy.
budul
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.155.54
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 18:32:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní premiérová cesta SA z Ostravy:

Odjezd až ve 3.05, protože většina lidí si kupovala jízdenku až u řidiče a nechávali si vysvětlit systém kreditové/otevřené jízdenky. Obsazenost cca 50%, napočítal jsem 29 lidí. Jeden z filmů byl jiný než uváděli na internetu.
V autobuse byli dva řidiči, ale nestřídali. Cesta probíhala klidně, v tuto dobu nebyl téměř žádný provoz a to ani na D1. V 7.05 jsme zůstali v koloně před Nuselským mostem, dále pak pomalý posun v koloně, příjezd na Florenc v 7.19, což odpovídá 4h 14 minut čísté jízdy při dodržování předpisů. Samozřejmě jsem neviděl na tachometr, ale v obcích a omezeních jsme jeli opravdu pomalu.
Za 150 Kč jsem byl opravdu spokojen a když jsem se pak podíval, že dnešní ranní Pendolino z Ostravy mělo +44 minut a R600-Ostravan dokonce +96, tak jsem byl rád, že jsem jel autobusem.
Tento spoj za 150 Kč určitě ještě využiju a to i za cenu odjezdu o hodinu dříve než vlak. Pro mě je největší výhodou přímé spojení, člověk si nemusí hlídat věci a není rušen neustálou výměnou cestujících.

Zajímavé bylo pozorovat ráno v Ostravě na ÚAN 2 autobusy SA. Předpokládám, že druhý autobus odjížděl v 6:00, protože přijeli oba "služebně". Pohled na 2 žluté autobusy vedle sebe v Ostravě se asi dlouho jen tak nenaskytne...
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 18:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272 - Ve starších příspěvcích opěvuješ CDS Náchod, která se právě podle mne chová jako hovado. SA je pro ostatní normální konkurencí, ale pokud CDS Náchod nasadí MAN ve stejnou dobu na linku Broumov - Praha, jako P-Transport karosu, tak je to vypočítavé a hnusné. Od té doby, co se toto dělo (cca 2002/2003) považuji CDS Náchod za nejneserióznějšího dopravce, ačkoli co bychom chtěli od ex-ČSAD, že? Oni můžou házet ostatním klacky pod nohy, ale běda, jak to někdo udělá jim.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 18:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Dopravce: Můj předchozí příspěvek jsem nemyslel všeobecně, i když jej tak lze pochopit. Ne všechny ex-ČSAD jsou neseriósní. Konkrétně Tourbusu nemohu nio vytknout.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 19:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Huples: Nemůžu za to, že Prokopec nemá MANy...
iMHD - stránky o MHD
Citelis - stránky o hradeckých Citelisech
SimTr - stránky o simulátoru SimTr
Dopravní podniky - stránky o virtuálních DP v SimTr
Webmaster VDP
ICQ: 197331151
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 13:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

budul: 150Kč? Ty máš asi studenskou slevu, že?
Co je to ten happy spoj?
Nemám se za co stydět 8-)
e-mail: erik.gajdosech@centrum.cz
ICQ: 216 178 571
Tel.: 776 600 437
------------------------------------------
Nechci se dožít doby, kdy autobusy nahradí ekologickou dopravu, bohužel, zatím to tak vypadá!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2722
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 14:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy spoje jsou cenové zvýhodněné, jejich seznam má SA na svých stránkách. Jediný, který mě trošku zajímá, je ve 21:00 z Prahy
ICQ: 321725091

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace