K-report
 

Archive through 16.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Staré archivy » Archive through 16.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 17:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes jsem zpozoroval hned dvě 25Tr, č.59 na lince 9 a č.58 na lince 2. Takže snad šance qidění je. Od té doby co 25Tr jezdí min.2 jsem zaregistroval asi dva dny, co nejezdila žádná.
Osobně bych doporučoval zavolat na dispečink, tam by to měly sdělit.

Teď v 16:34 zajímavá situace v Nemanicích. Na točně stály dvě 15Tr, jako třetí se k nim soukala 25Tr a v Nemanicích na výstupní zastávku přijížděly sebou jely 15Tr č.05 a 49. Vše nasvícené s linkou 2, ve 25Tr, 05 a 49 lidi.
Kdyby to bylo zpoždění těch tří přijíždějících, tak by to chápal, ale ty dva vozy na točně stály dále.... Nevím jak se to tam nakonec naskládalo, možná jeden z nich jel až na Borek.

Na voze č.18 bylo vyměněno moc plechů, včetně bouraného zadku, takže se prostě nalakoval na bílo... Stejný proces prožil i vůz č.39, ten ale dostal "teherán" obnovený. Takže "teheráni" mizí.
Dnes jich zbývá v provozu již jen 6.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 17:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 25Tr: Nevíte někdo jsl dojezdilo č.58, resp. jsl ještě jezdí? Já jsem neměl štěstí a neviděl jsem ho. Nicméně jsem měl zato že se ten kompresor bude muset vyměnit když z něj uniká olejová náplň. Tak to vypadá že se to podařilo opravit...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 17:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Docela mě pobavilo Tvoje doporučení sledovat trolejbusové linky č.2,3,9 a 14... Když vezmu špičkový provoz, tak to máš 30 trolejbusových pořadí, kde se dvě 25Tr docela ztratí... To je tak na hoďku dvě stání někde, což v tomto mrazu je docela nepříjemné. Ale i tak když, tak doporučuji sady (Polilklinika Sever), kde jezdí vše, kromě linky 15, na které stejně 25Tr nejezdí..
I tak doporučuji dispečink, tím se nic nedá zratit.

Zděna: Ještě v 16:34 ev.č.58 na lince 2. (viz předcházející můj příspěvek).

(Příspěvek editován uživatelem Jpribil leden 11, 2006)
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 17:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Takže jezdily dvě 25Tr, tak to je dobře. Snad teď už konečně bude vše v pořádku, jako je to s 59...
Škoda že si neměl možnost to v Nemanicích vyfotit, to by bylo pěkné, čtyři (pět) vozů na točně!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 17:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: No tak vím, že to není ideální doporučení, ale stačí stát v sedle ca 45min na Sadech a všechna pořadí daných linek uvidíš. 25Tr nejezdí přece šejdry.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 17:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_c: Bohužel jsem se dozvěděl, že se nebudu moci zúčastnit vašeho sezení. Člověk míní, ženská mění...
Přesto bych ale rád podepsal petici za zachování trolejbusové dopravy v Banské Bystrici - docela to tam znám a opravdu si myslím, že se někdo musel zbláznit - nebude to tedy možné podepsat někde jinde?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 18:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak sem tak dnes zběžně koukal po interiéru ev.č.58, objevil jsem první čmáranici fixem. Je to zezadu předposlední dvojsedačky . Za tohle bych ty h*jz*y střílel !!!!!!! Nicméně díky odstávkám odolávala dlouho... Citelisy jsou zatím v pohodě, včetně 101, která jezdí nejdýl.
P.S. Omlouvám se za krutost příspěvku.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 19:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomu se bohužel neubráníme,urážel bych jim ruce,spratkům.Já včera sondoval po voze 59,a čmáranice jsou tam taky ale naštěstí na samolepícím papíru,který půjdou snadno sundat.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 20:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono jsem to u 59 čekal, protože několik dní za sebou jezdila na 3 - výsledek se dostavil. Když se člověk podívá, jaká sorta lidí také tvoří obyvatelstvo Máje, tak se ani nedivím... (tím se nijak nechci dotknout slušných osob zde bydlících, přece jen jsou tam i slušné "čtvrtě", ale značná část je tvořena takovými asociály. Dobře vím o čem mluvím, já tam bydlel 15 let a bohatě mi to do konce života stačilo). Bohužel je vandalismus takový moderní nešvar, se kterým nic neuděláme. Co ale nedokážu pochopit je to, že v Ústí nad Labem člověk ve vozech MHD nenajde téměř škrábanici na skle, nebo snad nějaké čmáranice. Nic takového jsem tam neviděl... Opravdu zajímavý jev. Jak se říká - jiný kraj, jiný mrav...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1640
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 21:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je to není o kraji. U nás jsou vozy, které jsou špinavé, které jsou na myčce jednou za měsíc a vevnitř se nedělá nic. Pak jsou tu vozy, u kterých nepředpokládám špínu. Navíc jsem byl svědkem situace, kdy řidič při průchodu vozu cosi zabručel a vytáhl lahvičku s lihem, hadřík a šel mýt.
Takže z části záleží taky na řidičích, samozřejmě, můžeš argumentovat tím, že je to nemusí bavit. Jak bude takovej spratek reagovat, když bude moci své dílko ukazovat kamarádům měsíc. Přidá další a kamarádi taky. Naopak ve voze, kde se to nedožije druhého dne, je to brzy přestane bavit.
Chomutov forever
Není důležité být dokonalý, ale umět si nedokonalost okecat...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 21:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Máš pravdu, je to o přístupu. Člověk vyloženě pozná, který řidič si vozu váží a který ne... Pokud jde o mytí, tak vozy se mejou podle stavu někdy i denně. Interiér je také řekl bych čištěn poctivě - ovšem až na čmáranice. V poslední době mi přijde, že na odstraňování čmáranic fixem se rezignovalo, a to je podle mě chyba. Je nutné to donekonečna čistit (vím, je to jako boj s větrnými mlýny..), a pak to ty zmetky přestane bavit.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 21:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tak. Navíc si myslím, že ten zmetek si pamatuje, v kterém voze nemá nárok a kde může udělat cokoliv.

Tak mě napadá. U nás už ani nejsou moc likvidovány sedačky (nepočítám-li sedačku v silvestrovském trolejbuse, prostě měla smůlu). Vzhledem k mé nízké frekvenci cestování MHD nevím, co ostatní vozy, ale u výše zmiňovaného řidiče čmáranice prostě nejsou! A řekl bych, že ani nepřibývají... A boj s větrnými mlýny. Jednou musí přijít bezvětří a lopatky se přestat točit...
Chomutov forever
Není důležité být dokonalý, ale umět si nedokonalost okecat...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 21:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: No pokud jde o vaše trolejbusy, tak se ani nedivím. Na černých sedačkách to moc vidět není a koženka asi moc neláká. Ono u nás jsou méně "zdevastované" starší vozy bez GO, to je vidět na první pohled. Důvod? podle mě tam ty jejich čmáranice tak nevyniknou a tak to tam nedělaj. Zato plastové sedačky! Ty dostávaj zabrat nejvíce. Ty jsou nejčastěji počmárávány, pak poškrábány a pořezány nožem (plast), pak byla chvíli móda sedačkám prořezávat potah - viz ev.č.17 a jiné... a občas se vyskytne i propálení zapalovačem. Prostě čím hezčí vůz, tím větší poškození. Já ze srandy říkám, že nejlepší by byly dřevěné sedačky - jednou za čtvrt roku by se přebrousily a znovu nalakovaly .
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 22:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani při nedávné jízdě citybusem, jsem nic nezaregistroval. Žádné poškozené sedačky, nic.
Tady to byla velká moda za Ikarusů, po revoluci. Pak byl chvíli klid, pak je to prár let a teď je azse chvíli klid.
Chomutov forever
Není důležité být dokonalý, ale umět si nedokonalost okecat...
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 16:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Citybusy máme taky v relativně dobrým stavu protože nejezdí do tak rizikových oblastí jako t-busy, které jezdí hodně na velká sídliště.

Jinak č.58 dnes na lince 17(poprvé myslím), 59 ani 60 jsem neviděl ale možná jsem měl jen smůlu.

V ČB-listech je článek o problémech t-busů ve velkých mrazech, konkrétní s jejich vzduchovou soustavou do které se dostává voda, která tam zmrzne. Mluvilo se o "moderních, nových" vozech a problémech na likách 15 a 2 (předpokládám že tedy 21Tr a 25Tr???). Mluvilo se také o tom že jakmile něco zamrzne tak centrální počítač nedovolí rozjezd...
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 16:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: Prrr prrr, u nás sice vandalové nepřišli na to, co je to objet klíčem sklo, ale sedačky jsou zřízený docela dost. Hlavně vzádu jsou potahy víc černé než červené, nejlepší je vůz 561, tam někdo vzal hnědý sprej a kompletně nastříkal ve vleku zezadu několik řad, je to tam dodnes (jsou to sedačky VogelSitze)
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 17:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Kdyby klíčem... Ono se sklo musí škrábat něčím, co je tvrdší než sklo. Stále se říká, že se to dělá diamantem, podle mě je to ale něco ještě jiného...
Osobně jsem zvědav, jak platný se ukáže kamerový systém v nových (a rekonstruovaných) tramvajích DP Praha. Pokud se ukáže, že je to něco platné, tak to nepovažuji za zbytečnou investici, ale za investici, která se za pár let vrátí. Kamerový systém u nás by stačil jen ve vleku, v přední části je poškozování žádné nebo minimální. Myslím, že by stačila jedna až dvě minikamery a záznamový systém. Sice by to dost stálo, ale vím, co stojí jedna sedačka a stálé čištění a sloupávání "výtvorů"....

Zděna: Stálice 59 dnes na lince 2. Jiné jsem neviděl. Citelisy opět na svých místech.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 20:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Takže č.59 nezklamalo, to mě těší. A 58 vyjela dnes myslím už 3. den v řadě - to je také potěšující výsledek. Jen 60 stále stojí...

K těm kamarám: S tím naprosto souhlasím a byl bych pro aby se kamerový systém do nově kupovaných kloubových vozů (zejména trolejbusů) montoval.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 20:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: Pokud byly obě 25Tr (58 a 59) na celodenních pořadích, tak ev.č.60 dnes dopoledne na zkušební jízdě, pokud jsem dobře viděl.
Jinak Citelisy stále jezdí a nezaznamenal jsem nějaké výpadky.

Podle mě ty kamery by vůbec nebyly špatná investice. Jenom se obávám, že to bohužel nikdo neprosadí.. Uvítal bych to nejen u nových, ale i u starších vozů, zejména 15TrM a generálkách.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 20:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud byla 58 na lince 17, tak byla na šejdru, celodenní byly jiné vozy (mmch i 27)
Mít něco první, hned a za každou cenu znamená tak akorát ohromný průšvih
Lada
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.2.214.243
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 21:06:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V ČB-listech je článek o problémech t-busů ve velkých mrazech, konkrétní s jejich vzduchovou soustavou do které se dostává voda, která tam zmrzne. ....!!!!Promiňte, ale toto prohlášení musím zcela zkritizovat ... je to blbost, pokud vysoušeče fungují a jsou dostatečně ošetřované..., nemohou zamrzat!!! Není počítač, ktarý by zablokoval zamrznutí, ale nedostatek vzduchu v určitém okruhu! Speciální kapalina?? Co tím myslel mistr dílen, Pokud vím z některých trolejbusů je cítit pouze líh. Problém je někde jinde???
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 21:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové! Dnes ovšem nastal historický okamžik!!!! Dnes byly v provozu všechny 25Tr!!!!!! Sice ne najednou, ale byly! Píšete, že 59 byla na 2. Já viděl 58 na šejdru 17 a teď večer (přes den ne!) byla 60 na 3!!!!
Takže je to historický okamžik, ale teď mi řekněte, v kolik vyjíždí to nočkové pořadí na 3. Pokud je to okolo 20:00, tak se jdu zastřelit...

Jpribil: Citelisy jsou držáky!!! Snad nejlepší autobusy za poslední léta! ALE je třeba ještě s hodnocením počkat, zatím jezdí jen krátkou chvíli!

Pokud jde o článek v ČB listech, tak to člověk nemůže brát až tak vážně, protože novináři... Takové problémy jsou každou zimu a nevidím v tom žádné překvapení. Pokud jde o to, jaké vozy byly myšleny, tak jednoznačně 21Tr - osobně jsem viděl zdechlou 45. 25Tr pochybuju, neb včera jezdily podle dostupných informací dvě na 9 a ta třetí byla logicky chcíplá...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 21:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lada: Souhlasím. Sice jako laik, který pracoval s trolejbusy jen 14 dní, soudím, že je to nesmysl.

M__r: A sakra. Turnusy řidičů 25Tr jsou stavěny tak, že by se s nimi vozy NEMĚLY objevit na noční lince. Ale? Raději nedomýšlím....
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 21:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Bohužel jsem řidiče neviděl, podle kterého bych to prostě poznal. Rozřešení uvidíme až zítra. A teď se modlím!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 21:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nočka vyjíždí na 3 v 21:48 z Máje, takže to naštěstí na noční nebylo
Mít něco první, hned a za každou cenu znamená tak akorát ohromný průšvih
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 21:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hradila asi nějakou chcíplotinu.
No je pravda, že je to děláno tak, že na nočce to jezdit nemá, ale pokud hradí něco zdechlýho mimo svoje diagramy, tak kdo zaručí, že příště si ji neveme někdo na nočku.....
Mít něco první, hned a za každou cenu znamená tak akorát ohromný průšvih
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 22:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Tak to jsem si oddychl!!! ... Ale máš pravdu, pokud něco hradí, tak člověk nikdy neví...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 11:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní sobotní provoz ovládly nové Citelisy a 25Tr.
Dnes snad poprvé regulérně jezdí všechny 25Tr!!
Ev.č.58 na lince 3, ev.č.59 na lince 9 a ev.č.60 na lince 14.
A aby toho nebylo málo, tak dnes poprvé vyjely i zbývající Citelisy z loňské dodávky, tj.ev.č.102 a 105 na linku 1. Asi se vyskytly nějaké problémy, tak 105 nahradila B741 č.126 a místo 102 jela půl kola B732 273, ale již znova jezdí.
Linku 7 ovládly zbývající provozní Citelisy a to 101 a 104. 103 dnes není v provozu.

Na Citelisech 102-105 a 25Tr 59 a 60 jsou (budou) nalepeny údaje týkající je zdrojů, z nichž byly vozy zakoupeny a to EU a SROP.
Jinak Citelis č.104 má na předním nárazníku první šrám, údajně o nějaký zmrzlý sníh.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 12:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ráno na 3/1 vůz 105 nehlásil ani nepřevíjel vnitřní BUSE. Po doladění a nahrazení na půl kola vozem 126 je zase zpět.
104 taky? Já vím od řidičů, že vůz 103 projel na Dobrej Vodě ledovou závějí a plastový nárazník to nepřežil, proto taky dnes nejezdí.....
Takže opět jen tři vysoké autobusové podlahy: tradiční 278 na lince 104 a na zbylých pořadích linky 1 jsou B941E č.149 a 151.

No zbývá jen zvolat třikrát HURÁ, že už se objevily i vozy 25Tr.
Mít něco první, hned a za každou cenu znamená tak akorát ohromný průšvih
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 12:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil a Vencabocku: Tak to jsou dobré zprávy, tak už teda jezdí všechny. Snad budu mít čas jít je odpoledne vyfotit... Dobře, že jezdí i všechny 25Tr, snad jim to vydrží už na pořád.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 12:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No konečně:-). Aspoň budu mít větší pravděpodobnost úspěchu. Kdyžtak (doufám) dispečink to jistí...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 08:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak trolejbusy a autobusy vydržely až do večera, takže šanci určitě máš. U AUTOBUSŮ jsou to URČITĚ dvě pořadí na 1, jedno na 8 a jedno na 19 (dodržuje se) a u trolejbusů by to mělo být jedno pořadí na lince 2 a jedno pořadí na lince 9. Začíná už se to taky snad dodržovat....
Kdyžtak napiš na mail nebo na ICQ, hodím ti nějaký časy průjezdu těch pořadí třebas přes nádr.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 16:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes došlo k zajímavému, předpokládanému, ale podle mě zbytečnému jevu.
Od platnosti nového JŘ je na linkách 8 a 19 jedno ze dvou pořadí garantovaných. V JŘ je uvedena poznámka, že platí ode dne vyhlášení, počítal jsem tedy, že bude zavedeno společně s garancí linky 1 a trolejbusových linek s 25Tr. Nenapadlo mě ale, že ty kurzy budou vozit nové kloubové Citelisy... Je tomu tak, dnes na tyto pořadí byly vypraveny Citelisy č.102 (l.19) a č.105 (l.8).
Neznám důvod tohoto kroku, ale přijde mi, že zejména na lince 8 v její části kolem Okružní je toto zbytečné. Linka 19 bývá o víkendu docela slušně obsazená a v tuto dobu jezdí dost lidí i do Č.Vrbného na místní rybníky.
Jsem zvědav, jak dlouho toto vydrží.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 16:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

áááá - na má slova došlo. Já vím, že když jsem to říkal, tak všichni na mě koukali jako na idiota.
No ale i když mi byl tento krok znám, doufal jsem, že na poslední chvíli přece jenom někdo dostane rozum a toto rozhodnutí změní, nestalo se tak.
Jinak to nepadá na vrub DP, ale na vrub magistrátu, který tyto linky určil, že tam mají jím zaplacené vozy jezdit. Tj. i na DP se to nemusí líbit, nemusí s tím souhlasit, ale to je taky tak všechno, co mohou dělat.....
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 17:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku a Jpribil: Také jsem viděl a také to pokládám za zbytečné, leč s tím asi DP opravdu nehne... Ovšem nemohu pochopit ještě jednu věc. Citelisy jezdí poctivě na garantovaných pořadích, ale trolejbusy 25Tr ne! Tedy včera na 9 ano, ale dnes jezdil jeden vůz na 14, druhý na 3 a třetí jsem potkal jet po Sadech bez označení.

Jinak jsem dnes zažil zajímavou situaci. V zastávce U Parku jsem jel vozem 101, před námi vůz 102 a v protisměru vůz 58 .
Tak už se nám tu ty stvůrky přemnožily .
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 18:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třetí byl na dvojce,viděl jsem ho předchvíli z okna,ale evidenční číslo nevím.
M__r:Jaký stvůrky????Citelisy přece,a letos jich bude ještě víc.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 19:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak jsou to přímo stvůry anic jiného...
M_r: Tak jsem se ptal řidiče a jemu ve vozečmáranice nepřibývají, stejně tak rozřezanou sedačku je nutný co nejdřív vyměnit. Pak je určitá pravděpodobnost, že to vydrží. Říkal, že byla doba, kdy myl vůz dvakrát za celodenku, ale vyplatilo se to. Příspěvky přibývají spíš ve vozech, kde si to ti hajzlíci mohou dovolit. Totéž sedačka, rozřezaná, tak po zátahu na dílnu a okamžitě nafasovat novou. Kldině třikrát týdně. A neustupovat, ono je to opravdu omrzí.
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 19:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Jsem stejného názoru a hlavně jak říkáš, tak se to v praxi potvrzuje! Podle mě je lepší radši mít na generálce o jedno BUSE míň a ty prachy rvát do boje proti vandalům.

Macek: Tak když už jsme u toho slovíčkaření, tak je nutné odlišovat Citelis a 25Tr (alespoň před mojí osobou ).
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 21:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

WOW teda nasazovat o víkendu na 8 kloubáky to se mi moc nezamlouvá. No ale co se dá dělat, buďme rádi že se Citelisy koupily. Na 19 to as tolik nevadí myslim...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 21:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Ale nápisy na 25Tr hovoří jasně....
Kdyby si s tím drobet Škodovka vyhrála, odstranila nápisy Citelis z boků, zezadu odstranila osvětlení SPZ a dosadila záslepku, tak by se to možná trolejbusu podobalo.... A třeba takový malý nápis 25Tr na přední oblině.
Ale dokud je to Citelis, tak je to Citelis a hotovo.
Zrovna dnes byla v televizi zpráva o sprejeřích v Praze na soupravě metra. Za ty jejich keci o umění a adrenalinu bych je střílel.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 23:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Dyť víš jak to myslím . Já si taky myslím, že si s tím mohla Škodovka vyhrát. Ono takový nápis Škoda 25Tr přesně tím písmem jako Citelis by bylo fakt .
Tu reportáž sem taky viděl a nevěřil jsem vlastním očím jak byla ta souprava zřízená, to bylo něco neuvěřitelného!!!! A ty keci stály taky ZA TO...
Ikdyž pokud k tomu budou mít vyhrazená místa a nebudou tím nic ničit, tak bych to možná i za umění považoval. Když vezmu zastávky Vltava střed, Voř. Dvůr a Strakonická - Roller, tak ty jejich výtvory jsou celkem pěkný...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 10:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes poprvé na lince 15 25Tr !!! (nevím jestli plánovaně, nebo nebo chcípla nějaká 21Tr)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 10:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ony ty prolisy na SPZ jsou tam nechány úmyslně, protože už x desítak let se hovoří o přesunu tr z drážních vozidel mezi voz. silniční, tak pro jistotu, kdyby náhodou, ať to tam je
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 14:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: vůz 25Tr č.60 na lince 15 (3/15) už od výjezdu

Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VencaB: Můžu se zeptat co o je vedle odrazek pod světly? Díky

9 Tr: Já si myslím, že v tom žádný úmysl není, jen se kastle bez míst na SPZ prostě nevyrábí. A navíc kdyby se 25 Tr (NÁHODOU) exportovala jinam, tak by to tam samozřejmě potřebovala. Stejně tak se /tuším/ nevyráběly 21 Ab s místem na SPZ, byla to prostě kastle víc pro trolejbus.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Jsou ta dva gumové narážecí nárazníky. Jejich přesný účel u trolejbusů neznám, autobusy to nemají.

Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: přijde mi to jako gumové pacičky na nárazníku, přeci jenom trolejbus tam má ještě stahováky, tj. bylo pravděpodobně nutné nárazník "prodloužit". To je moje doměnka.

Jinak co jsem dneska viděl: tak 58 na lince 3 a 60 na lince 15 (59 jsem neviděl). Autobusy klasika - 101 na lince 1, 102 měla mít volno, ale byla s osádkou vozu 103 (který zatím ještě nemá opraven nárazník) na 19, 104 na 8 a 105 na 1.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přibyl nepředbíhat!!!
Pes - no vidíš, tak to tu máš dokonce 2x
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím líp, aspoň mám detail i popis. Děkuju. Je to docela chytrý nápad jak nezníčit úplně stahováky a zároveň nezníčit vozidlo, co je potká, i když, v případě vozu ev.č. 10 by ty nárazníky taky moc nepomohly.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Pokud jde o účel, tak se příkláním k názoru Vencibocka.
Vencabocku: Ještě doplním, že 59 bylo na 2, takže již třetí den za sebou jezdí 25Tr v pohodě, snad už napořád. Citelisy potvrzuji i ve večerních hodínách, ikdyž u nich už nějaké hromadné odstávky pro poruchu nečekám.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Jedna taková zajímavost. Dokud měly 15Tr staré stahováky Škoda, tak šlo i to, že pokud zůstal stát trolejbus na sekci, tak druhý jej zezadu normálně popostrčil a ještě tam byla rezerva ca 10 cm. Jenže nyní jsou na 90% vozů railtechy a toto již není prakticky možné, neb jinak by si zadní vůz vysklil. Takže ev.č.10 by nárazníky pomohly, kdyby vůz do kterého narazil neměl railtechy... 25Tr je má zapuštěné a hlavně nepřečnívají páky, které u nich nejsou. Takže ten nárazník podle mě tu funkci splňuje.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi jsem na našem setkání v sobotu zakřikl tu patnáctku.S kolegou z redakce jsme se svezli a mohli jsme se kochat málo obsazenou 25Tr č 6O.
Mně se dneska také příjemně pohledem z okna jídelny na zastávku Budvar,když nejdříve přijela 104.na lince 8,vysvětloval jsem pracovnímu kolegovi že takhle vypadá i novej trolejbus,a nakonec debaty přijela 25Tr 59.na lince 2.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: jasně že tim líp, mě se to nechtělo vyřezávat, než jsem to vyťukal, udělal to Honza, kterého jsem z legrace "pošťouchl".

No co se týče vozů 25Tr, tak pokud mě paměť neklame, tak už chybí jen jejich nasazení na linky 53 a 59 a dá se říct, že byly všude...
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Paměť tě neklame, máš ji jak slon . Teď už zbývají opravdu jen linky 53 a 59... (čekám, že k tomu stejně jednou dojde )
A ještě malý příspěvek k poškození vozů vandaly. Nejhorší můj zážitek ze sobotní jízdy vozem 102 bylo zjištění, že poslední sedačka je zezadu počmáraná!!!! A to to bylo na lince ca 8 hodin!!!! U vozu 101 se nachází jen dvě malé samolepky na madle s nápisem "jpg" a také se někdo vzadu pokusil ukrást kladívko na okna, což se mu díky pevnému uchycení nepodařilo a ulomil mu rukojeť!!! Tato kladívka jsou fikaně dělaná tak, že jsou k držáku připevněna několik metrů dlouhým ocelovým lankem!!! - to tam teď užasně vyčuhuje... A ještě na voze 58 je jedna čmáranice na poslední dvojsedačce.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1661
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 19:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M_r: Tak jsem se dneska po dlouhé době svezl mhádou a musím konstatovat, že i v jednom z těch méně udržovaných vozů jsem nenašel ani čmárani ani prořízlou sedačku. Teď je otázka, jestli je mám na to smůlu, nebo majitelé odstraňují aspoň tohle a nebo se u nás prostě nečmáře (když už, tak ne v takové míře)...
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 20:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Tak to je pěkné a upřímně vám to závidím. Myslím, že to bude od každého něco. Ono váš provoz je daleko menší a i obě města jsou menší. Rozhodně ale bude jiná mentalita lidí. Třeba se u vás zaměřujou na něco jiného, co u nás zase nechávaj být... Je i dost dobře možné, že pokud se objeví sem tam nějaká čmáranice, tak ji "majitelé" odstraní.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 20:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbus Škoda 15TrM č.50 teď v sobotu..

M__r: Ono to s tím odstraněním čmáranic není jednoduché. Vandalové začaly používat nějaký reaktivní sprej, který po nastříkání na lak prostě nejde dolů, protože je zapůštěn přímo v laku.
Jako příklad uvedu Karosu B741 č.135, která měla na přední masce tímto stylem nápis "JPG+nějakéklikiháky". Dnes vůz vyjel s novou přední maskou, protože prostě to dolů nešlo. Mřížky se sice mohutně vyměňují, ale na 135 nebyla zas tak shnilá.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 20:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Katastrofa!!! A bohužel to není jediný takto vypadající vůz...
Jinak věřím, že odstraňování může být problém, díky novým barvám sprejerů. Ale minimálně u obložení by to šlo řešit tak, že by byla nějaká navíc a ta by se tam vyměnila za ta počmáraná. Ta počmáraná by byla mezitím přebroušena a znovu nalakována a čekala by na další výměnu. Podle mě by to vyšlo levněji, než kupovat nějaká drahá rozpouštědla.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1675
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 20:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Když to shrnu, tak takhle vypadají všechny 15TrM (48-57) a všechny generálky.
Na starém obložení u negenerálkovaných vozů toho moc není, protože na dřevěném vzoru to není moc vidět. Taktéž staré sedačky nejsou tolik zničeny, protože koženka a poctivá kovová kostra.
Ale to jsou zbytečné tlachy, lepší to nebude, právě naopak, je to čím dál horší.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 21:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta počmáraná by byla mezitím přebroušena a znovu nalakována a čekala by na další výměnu. Podle mě by to vyšlo levněji, než kupovat nějaká drahá rozpouštědla.
Určitě a už by aspoň nebylo při jízdě některým lidem takovým vozem na blití,včetně mně.
Co se mi nelíbí u generálkovaných vozů je taky překližka v kloubu,která není pomalovaná sprejery,nýbrž je to starý hnědý sololit přestříkaný černou barvou a ta se z toho u něktrých vozů nechutně loupe.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace