K-report
 

Archive through 23.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Staré archivy » Archive through 23.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 15:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Ano toho jsem si také všiml - u starších GO už je víc sololitu než černé ale na druhou stranu přestříkat to je snadná věc. Jen si toho někdo musí všimnout. Což mi připomíná že by si také někde měl všimnout vozů 40, 42, 37 a 38 - hlavně u dvou prvně jmenovaných už není lak právě v nejlepším pořádku a začínají se objevovat stopy koroze, kdyby se to zavčas přestříkalo tak by měli z vozu cestující hned lepší dojem.

Jinak u všech (?) Citelisů došlo k přečíslování pravděpodobně na čísla 156 - 160, ev.č. 123 je už zase 104.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 16:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No taky jsem koukal jako vejr,když mi přijela místo 104-159.Připadám si tady jako v Kocourkově.Jsem zvědavej kolik nás ještě letos čeká přečíslování.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1678
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 17:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tohleto teda stojí fakt za to. Dnes/včera v noci byly VŠECHNY Citelisy přečíslovány v návaznosti na poslední Solarisy, tj. 156-160. Opravdu nevím, koho to napadlo, kdo je toho viník, ale přijde mi to jako slušné ZBYTEČNÉ utrácení peněz, kterých je málo.
Protože všechny Citelisy byly včera na tůrácích, tak zatahovaly až pozdě v noci, tj. někdo musel zůstat na dílně a vše přeznačit. Určitě si také někdo musel vyhrát s palubáky, přepsat karty vozů atd...
Prostě zbytečně vyhozený čas a peníze. Nic víc.
A absolutně nenalézám jediný důvod, proč to takhle zk..vit. Nové nízkopodlažní vozy číslované krásně odzačátku. A ta Karosa 104 (123) mě teda překvapila o to víc.
Jak u deb.lů.
Prostě mi to přijde, že někdo ze zhora jen včera jel se svým autíčkem po městě a náhodou si všiml, že číslování vozů není podle jeho gusta...
Nejhorší je, že to při ranních výjezdech netušili ani řidiči!!!!
Olouvám se za ostrost příspěvku, ale opravdu mě to dožralo. Nikdy jsem zde proti DP nic ostého nepsal, ale tohle je fakt, za které ale může vedení DP.
Nejvíce je mi líto lidí, kteří to odnesli co se týče realizace přečíslování.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 18:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PROČ???!!????


Jak je již psáno výše, po MĚSÍCI!! od dodání prvního citelisu a po pár dnech, kdy vyjely poslední dva (102 a 105) NĚKOHO!!! jen tak z plezíru napadlo, že by to nemuselo být 101-105, ale 156-160. Celý proces výše popisuje Jpribil. Skutečně u precizně a konečně i rovně a esteticky (našly se i stejný šablony!!!!)nalepených čísel a polepů MUSELO dojít ke strhnutí a polepení znova, přepsání všech údajů a dokumentů, kde až do včerejška vozy 101-105 figurovaly, přehrání palubáků, GPS........
Tato naprosto zbytečná a finančně né levná záležitost je skutečně velmi trapná, o to trapnější, že v současnosti nejsou na nic peníze. Já před chvílí přijel domu vozem 119, kterému nešly blinkry!!!!!. A to jsem se ještě celou odpolední směnu v práci modlil, aby nebyla námraza nebo sněhový poprašek, protože jízda tímto vozem v zimních podmínkách je možná jen pouze z dobře uzavřenou životní pojistkou. O hnusném hlášení ani nemluvě. Na jeho přemluvení nejsou totiž peníze. Díky něčí plezíru se však vyhazujou úplně zbytečně oknem.....
To co zde dnes nastalo, nemá ve světě obdobu, dumal jsem v paměti a nikde jsem nepřišel na to, že by se takovýmto malicherným a trapným způsobem utrácelo.

No nebudu se dále vyjadřovat, protože nad slaboduše a úplně zbytečně vyhozenejma tisícema mě chytá neuvěřitelný vztek.
Na závěr jen pár citátů z populárních českých filmů:
"Ve zdejší ZOO si připadám jak Alenka v říši divů"
"Předsedo, pošli tu televizi na Novohradskou 40, ať vidí dobrý socialistický podnik"
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 19:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Venca: Sice tvrdě napsáno, ale je to tak.
Kdyby se jednalo o něco důležitého, z čeho by nebylo jiné východisko, prosím, ale evidenční čísla? Kde to jsme.
Vedení DP mě hodně zklamalo.
A aby si někteří rýpalové nemysleli, že šotouši mají hned o práci navíc - není tomu tak. Je to jen zbytečné vyhození peněz, které se dají zužitkovat jinde a že těch možností je.
Dále se k tomu nehodlám vyjadřovat, protože bych se zbytečně vztekal.
Na závěr dodám dvě fotky.
Když jsem včera večer fotil Citelis č.104, ani ve snu by mě nenapadlo, že to dnes bude historická fotka. A dnes? Dnes už je z něj Citelis č.159.

16.1.2006 - 104 a 17.1.2006 - 159.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 19:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak tak. Jak píše Jpribil, nejde vůbec o to, jak je vůz označen, ať má klidně číslo 205 nebo 361, to je úplně jedno, jde o to, že když už to jednou má a ve všech smlouvách a dokumentech to je napsáno, že už by ho měl mít, a né ÚPLNĚ ZBYTEČNĚ vozidlo přečíslovávat. Pokud páni na vedení DP neví, za co utrácet peníze, tak jim mohu poradit.... Zajímalo by mě
1) kolik přesně takováhle ješitnost stála
2) kdo to zaplatí
3) kde se zase bude díky tomu úplně zbytečně šetřit
4) CO BYLO TAK VELMI ZÁVAŽNÝM DŮVODEM K TOMU, ABY TENTO CIRKUS PROBĚHL

O přečíslování 123 zpět na 104 se ani snad nevyjadřuju, protože k tomu použitelných slov nenacházím a normálním mozkem je to nepochopitelné......
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 20:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem byl dnes od brzkého rána mimo město a po návratu mě čekal naprostý šok. Slovy nedokážu napsat, co si o tom myslím, protože bych musel být hodně sprostý.
TENTO ČIN BYL NAPROSTO ZBYTEČNÝ A ROZHODNUTÍ MUSELO PŘIJÍT Z HLAVY OSOBY, KTERÁ SVOJÍ INTELIGENCÍ NEPŘEVYŠUJE ANI PRŮMĚRNÉHO ŽÁKA ZVLÁŠTNÍ ŠKOLY, PROTOŽE I TEN UVAŽUJE EKONOMICKY!!!
Neřeknu ani popel, kdyby byl dostatek peněz. Ale v době, kdy se šetří, kde to jen jde mi tohle přijde jako naprostá zvrhlost, díky které se bude muste zase jinde ušetřit. Vše konkrétní již popsali kolegové.
DPmČB = KOCOURKOV
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Zdenek_masek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 21:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pánové a co si myslíte že pan Pulpán dělá na DP já si myslim že úplný H...O tam je čimdál větší bordel jestli tohle čte někdo z DP tak ať se prosím zamyslí děkuji
lada
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.2.214.243
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 21:52:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prej to dela bordel v nejakych programech na odpisy nebo si nekdo nechce pamatovat a naucit cisla autobusu
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 22:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... což je zarážející, protože pokud mě paměť neklame, tak se autobus odepisuje účetně 8 let, což u vozů r.v. 1992 se stalo v r.2000. Tudíž by problém být neměl a přečíslováním 104 na 123 by neměl být problém ani evidenčně.
Prostě nějakému ...... se nová číslíčka nelíbila, tak vymyslel "lepší".
Úplně zbytečný krok
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: To je sice pravda, ale v roce 1999 prošla GO. Nejsem ekonom, takže nevím jak je to s odpisy v tomto případě...
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi já bych to ted tak nehrotil - jsl to nemělo opravdu vůbec žádný důvod tak je to opravdu nesmyslné plýtvání ale ruku na srdce - nikdo tady nevíme PROČ se tak stalo takže nemá cenu tu takle nadávat.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každopádně je to nesmyslné plýtvání penězi. Protože jestli byl nějaký rozumný důvod, mělo se to udělat hned, a ne to potom přečíslovávat...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: Ale tady jde o to, že se tím nehorázným způsobem vyhodila kupa peněz z okna. V době kdy je málo peněz na jakékoliv opravy. Proč asi ev.č.211 stojí už tři měsíce odstavené po nehodě? Já myslím, že díky tomu, že ta nehoda způsobila hnutí sloupku, tak by byla oprava dost drahá, takže se čeká asi až bude více peněz... Nevím jak tobě, ale mě rozhodně přijde absurdní, že vozy 102 a 105 jezdily jen 3 dny pod těmito čísly. To se teda mohlo udělat rovnou. Takhle je vidět, jakej chaos v podniku občas panuje.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1665
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové klid. Nakolik, kdo víte, čím vším se to řídí. Ano je to kravina, s tím souhlasím, napřed to udělat tak a potom zase jinak.
Na druhou stranu, nikdo z nás přesně neví proč, kde je klička v předpisech a co já vím co ještě.
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, přesně tak.
Kdyby byl dejme tomu první dodaný vůz označen 101 a poté by se zjistily problémy, tak bych to pochopil. Zákonitě by se pak další 4 označily jinak.
Ale že se pracně všechny vozy označí, tak proč to najednou za tři dni někomu začalo kvůli nějakému důvodu vadit. To nechápu.
Snad se při nějakém kroku, který se v DP dělá, sejde skupina pověřených a ten či onen krok projendnají, ne? Když to tak vidím, tak mi přijde, že prostě jednotlivé úseky si dělají své, snaží se ušetřit práci a peníze a vedení to občas překazí.
Nevím, do podnikových problémů nevidím a nebudu tady neoprávněně soudit a napadat, ale tady zvenku to vypadá jako špatný vtip.

A zase něco z provozu - Karosa č.136 přišla o reklamu, resp. o zbytek reklamy na Bosch. Ze třech těchto reklam zbývá již jen jedna.
Neviděl jsem vše, ale Citelisy i 25Tr zatím ve většině jezdí. Dnes už i trolejbusy (l.9 a l.2) na garantovaných pořadích. Alespoň že tak.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

třetí 25Tr byla na lince 3. Jinak autobusy dle plánu. Akorát se vyskytly menší problémy,takže část kola jel vůz č.128 a poté pravidelný vůz č.160. Při přestupu na nádraží směr Rudolfov došlo ke kuriozní situaci, kdy vůz č.160 měl navolenou linku č.7.

Ohledně přečíslování: je v podstatě jedno, jestli jsou vozy označeny č.101-105 nebo č.156-160, ale příště by se to mohlo trefit na první pokus. Ubydou tak starosti, ušetří se dost korunek a DP tu nebude v roli kašpárka.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: My máme čtyři 25Tr ? Já jen že ev.č.58 bylo na 3, 59 na 9 a 60 na 14.
Jinak to opravdu vypadá, že trolejbusy jsou OK. Jsem také toho názoru, že by se v podniku měly takovéto věci řešit poradou a ne že bude pravá ruka dělat něco jiného než levá...
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasim že zvenku to vypadá jako totální kravina a pravděpodobně se mohla dát autobusům rovnou jiná čísla (hlavně těm které s těmi starými jezdily jen několik dní). Zkrátka nezbývá než doufat že k tomu měl DP nějaký racionální důvod ale jak už tady podlo - nevidíme do toho a neznáme podrobnosti.
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a proč se nezeptáte, třeba v dikuzním fóru DP, vy rozumbradové.
pokud byse zeptalo slušně, třeba by nám něco odpověděli.
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: To nemá cenu. Moje zkušenosti jsou takové, že ti většinou nic rozumně nebo pravdivě nevysvětlí, bohužel. A důvod? Na dotazy odpovídají osoby z oddělení konstrukce jízdních řádů a ti mají svých starostí dost, než sálodlouze vysvětlovat některé věci...
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 08:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se úspěšně projel 58kou. Jsem rád že nejsme jediné město, které si objednává sedačky (staré, škaredé a objemnější) vogel. Ten interiér "do modra" je pěkný a hlavně praktičtější... Jinak zevnitř je to to samé co protototyp a to i s hlukem. Kord od el.brzdy.
Ale jinak vzhledově je velmi
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 10:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: no a co ti odpověděli?
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 18:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin_24tr: Nechápu, jak bylo myšleno objednávání sedaček Vogel. Dobře nebo špatně?
Tyhle sedačky jsou podle mě mnohem lepší než jakékoliv jiné dostupné. Dá se na ně dát prakticky jakýkoliv potah, jsou celkem nenáročné na údržbu a mě se i docela líbí. Navíc tento typ sedaček je dáván do všech modernizací a i nových vozů, takže určitá unifikace.
Když tak přemýšlím, tak nejpohodlnější sedačky a potah čím jsem kdy jel bylo ve Zlínském předváděcím Citybusu (teď 823???), co tu byl v roce 2003.
Jinak díky za pochvalu interiéru. Ten z těch vozů dělá něco líbivěšího a něco jiného, než ostatní Citelisy.
Btw. budou k vidění někde fotografie z ČB?
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 18:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta diskuse na dpmcb.cz je opravdu dobrý nápad!! Mám chuť to navrhnout u nás!
ice ze začátku tam byli jen lidé, kteří tam jen dost neseriózním způsobem na všechno nadávali a jistý Ramses II. mi zkazil náladu, ale jinak je to věc dobrá.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes viděna zajímavá propagace. Na trolejbusech (na autobusech nespatřeno) je samolepkou propagována cena motorové nafty, prodávané v DP.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Také jsem si všiml. Už sem to viděl včera, ale v té rychlosti jsem to nestihl zaregistrovat. Jak jsem koukal, tak ta čísla ceny budou přelepitelná. ALE POZOR!!! Viděl jsem to na voze ev.č.10 a na 90% i na voze ev.č.13 (mýlit se ale můžu...)! To by znamenalo, že hned tak nepůjdou a nebo je to zase nějaký "ekonomický" krok.

Zlin_24Tr: Taktéž nechápu to o sedačkách... Pokud vím, tak všechny 24/25Tr mají právě tyto sedačky a ne ty nové "irisbusí". Snad jen vaše 401 měla původně ty "irisbusí" ale pak dostala taky tyto (?). Osobně se přikláním k názoru Jpribila, že tyto sedačky jsou praktičtější. Krom toho podle mě díky těmto sedačkám se v 25Tr dá bez problémů sedět na sedačkách na střední nápravě, což u prototypu bylo nemožné.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 15:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tu reklamu na naftu na ev.č.13 beru zpět, ale 10 ji má. Tato celkem zajímavá reklama se šíří jak mor. Dnes spatřena na autobusech ev.č.272 a 139 + ještě na jednom trolejbusu (ev.č. jsem zapomněl...).
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 17:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těma sedačkama - mě se teda víc zamlouají ty co jsou v 401ce - je tam více místa na nohy (díky vykrojení a absenci bočních výztuh). Ale díky tomu vytvaroání není možné sedět v místě kdy jsou sedačky před "o stupeň níž"...

Jpribil: 824
Ten modrý interiér je takoý - veselejší, příjemnější... (nevím jak to přesně vystihnout, ale působí pozitivním dojmem).

Jinak nějaké fotky 58ky jsou na webu (odk níže).
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 17:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin_24Tr: S těma sedačkama je to věcí názoru... Praktičtější do vozů 25Tr a Citelis mi přijdou ty v "našich" vozech, protože se tam dá díky nim sedět téměř všude...
Jinak fotky velmi pěkné !
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 18:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas s M__r. Je to věcí názoru a já jsem pro Vogely. (né nadarmo mám dva kusy doma)
Ale na druho stranu, v Solarisech se mi zase líbí ty STERy. Ty jsou tam odzačátku a ve spojení s modrým potahem k Solárkům prostě patří.

M__r: Proč našich v uvozovkách? Naše přeci jsou...
Jinak mám radost z 25Tr, již několikátý den jezdí všechny a nejsou mi známy žádné vážnější závady. Ale mám pocit, že Citelis č.103 jsem minulého týdne neviděl. Asi s ním něco je, nebo mám jen smůlu.

Reklama na naftu viděna dnes na trolejbusu č.18.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 18:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Ohledně sedaček se shodnem. Proč je to v uvozovkách? Protože nejsou ani moje ani tvoje... Ale máš pravdu, naše jsou. Prostě když jsem to psal, tak jsem si nebyl jistý, zda to tak můžu napsat, ač to normálně takto píšu - zatmění mozku .
Ano, 25Tr jezdí každý den všechny! Zaplať pánbůh! Pokud jde o ev.č.103, tak můžu také potvrdit, že jsem jej od minulého týdne neviděl... Že by první větší problém...?
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1690
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 18:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: No nejsou sice moje ani tvoje, ale naše jsou.... Hlavně že jsou.
Tak teď jsem si uvědomil, že ev.č.103 ani vyjet nemohlo, jelikož to není 103, ale 158. Sakra, stále to mám v hlavě pod původními čísly. Dneska nejezdil ani garantovaný spoj na lince 19, dva Citelisy byly na lince 1 a jeden na lince 8, takže dva asi chyběly.

Jinak ještě k interiéru Citelisů a 25Tr - modrý interiér je hodně poznat i zvenku, zejména ve tmě při vnitřním osvětlení.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 19:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Tak! Hlavně že jsou. Sakra, koukám, že máme stejný problém s čísly... Já osobně mám problém i s identifikací vozů na ulici. Když přijede např.159, tak si to musím odpočítávat, abych věděl, co to je...
Jestli chybělo něco na 19, tak je možný, že to byla 104 (159), která měla taky poničenej nárazník.
Jinak modrej interiér je super!
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 21:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad č. 103 alias 158: Pokud vím tak při prorážení závěje přišlo o nárazník a čeká se na dodání nového.

Jinak modrý interiér je perfektní, ještě by to chtělo městský nátěr aby byly vozy pěkné i zvenčí.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 21:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: To jako v dnešní době trvá v tak malé republice, jako je ta naše, dodání jednoho nárazníku skoro dva týdny? No nazdar... Sice jsou konečně spolehlivé autobusy, ale teda dodávka náhradních dílů...
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 22:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Tak holt asi jo, já uznávám že je to hodně ale o žádném jiném problému tohoto vozidla jsem neslyšel...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 17:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím smeknout před vynalézavostí našich dílenských pracovníků. Zřejmě již někoho přestalo bavit neustále opravovat poškozené pravé zadní rohy u 15m Solarisů. Tak někdo šikovný vymyslel zlepšovák. Na nově nalakovaný a opravený roh je dosazen falešný roh, který je gumový!!! Umístění odpovídá místu, kde je poškození nejčastější. Zatím spozorováno u Solárka č.154. Velice zajímavý nápad...

Zajímavosti z dnešní výpravy - na lince 1 jezdil již opravený Citelis č.158(ex 103). Co jsem tak koukal, tak rozbitá část předího nárazníku je asi nová. Dále jezdily všechny 25Tr a Citelisy 157-160. Na lince 104 byl dnes po delší době Citybus, naopak Karosa B732 společně s kloubovým Citelisem tvořily zajímavou dvojici na lince 19.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18862
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 18:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na lince 1 jezdil již opravený Citelis č.158(ex 103). Co jsem tak koukal, tak rozbitá část předího nárazníku je asi nová

A málem ji měl rozbitou znova, pokud to nebyla 159 (něco z podviadukčí cca v 15:45). V protisměru u Grandu jelo auto (!!!), na semafor začala skákat červená a kloubák kousek za mnou na pravoboku. Naštěstí tam je odstavný pruh, tak mě nenabral a snad ani nemusel sesypávat cestující.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 20:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Tak to je velmi dobrý nápad! Rozhodně se jim nedivím, protože tohle místo je nejhorší... Rozhodně se tím trochu ušetří.
Jen tě ještě doplním. Na 19 skutečně velmi zajímavá sestava, ovšem 278 byla náhrada za 224, která tam byla ještě v 05:50 .
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 20:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No vidíš. By si částečně zavinil destrukci Citelisu. Neříkej, že v tomhle počasí jezdíš stále na kole.

M__r: Jo, cca v 14:50 jela z ČV 224 prázdná a následně na lince 19 vůz 278.
Osobně jsem zvědav, jestli se tato úprava objeví i na ostatních Solarisech, zejména 15m.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1695
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 20:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě.
Najděte rozdíl:

Trolejbus Škoda 15Tr č.18 20.1.2006 a 21.1.2006
Je vidět, že čím lepší je vůz, tím více láká ke zničení.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 21:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ta bílá tak láká k podpisu....nátěr by to omezil.

Ale chtěl jsem se slušně zeptat: Jaké technické problémy máte ze Solarisama????
Díky

Ad Macek: pošli mi svoje ICQ na mail(pod nickem)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Karosa a Škoda: Kde nevyhrajeme my, tam nevyhraje nikdo
ICQ:
260 116 510
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 21:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino: Pokud vím, tak jsou často odstaveny i několik týdnů (jak kdy) pro celkem vážné poruchy na motorech a věcí okolo toho. Občas se z motorů a převodů linou tak divné a hlasité zvuky, že člověk jen čeká, kdy něco upadne... 15m vozy jsou dále často odstaveny pro bouračky zadků. Dost mě jejich "spolehlivost" mrzí, neboť zvláště 15m vozy cestuji rád.
Předpokládám, že mě někdo (třeba HP ) doplní.

Jen ještě takový postřeh. Od té doby, co jezdí Citelisy, nejsou Solarisy 15m během dne téměř vidět - tedy na 1 a 19. To jsou z nich šejdry, či nejsou radši vůbec přidělené? Vím, že jedině vozu 153 zůstala původní osádka. Osádky vozů 154 a 155 mají Citelisy.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Zdenek_masek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 22:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přesně tak osádky vozů 154 a 155 mají citelisy a nemůžou si je vinachválit, DP by se solárek nejradši zbavilo jako 21tr holt vedení solarisu pro ČR mělo jak asi vetšina ví na magistrátu velkou protekci, mám akorát dotaz proč je jeden 12m solaris už od dodání v modrém nátěru to mi nejni jasný
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 22:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Já níc nevím.

Trollino_15: Tak městský nátěr u našeho DP nepřipadá v úvahu. Ať jsem se zeptal kohokoliv, tak všichni rovnou zamítají. Všichni argumetují bílými vozy pro reklamu, ale když spočtu všechny vozy, které jezdí bílé (některé X let), tak mi vyjde, že skoro polovina vozového parku by se mohla využít na městský nátěr. Kdyby se pro reklamy vyčlenily třeba jen Citybusy, Citelisy, 25Tr, 21Tr a já nevím B941, tak ostatní, zejména GO, by se rovnou lakovaly do městského nátěru.
Proto mě mrzí, když na GO odejde trolejbus v teheránském nátěru či něco jiného, co nemá bílý nátěr. Za chvíli odejde poslední unifikovaná Karosa, teheránů zbývá již jen 6.....

Ad Solarisy: Ve stručnosti je to tak, jak říká M__r. 15metráky navíc žerou olej a další věci, hlavně kolem motoru a převodovky.
Problémy ale mají jen 15m, 12m jezdí prakticky denně všechny 3. Těm se vyhýbají i nehody.
Nedávno jeden řidič, který jezdil ze Solarisem 15, teď s Citelisem, prohlásil "Zlatý Solaris". Tak nevím, co si mám myslet. Holt co člověk, to jiný úhel pohledu, to jiný názor.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 22:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek_masek: Tak minimálně jeden z osádky tebou jmenovaných Solarisů na Solaris vzpomíná v dobrém.
Solaris č.224 byl prostě dodán v modrém nátěru už z výroby, protože se na něj počítalo s určitou reklamou. To samé i Karosa č.281.
Je to dobře, alespoň není vše bílé...
Taky jeden Citelis mohl přijít v nějaké barevné kombinaci. V tomhle se mi libí Olomouc - 5xSU 18 a každý v jiné barvě.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 22:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče poznamenaných vozů, to se má hned po zátahu odstranit a byl by klid. Ono, čím dýl tam ta kresba je, tím víc to láká přidat další, ale to už melu stejnou pohádku.
Ad zadky u 15m vozů, ono z velké části záleží i na řidiči. Co se motají klcui s našima patnáctimetrákama po Praze, tak bez problémů a i ve špičce, kde je podjíždějí, předjíždějí a tak všelijak podobně. Daleko víc šrámů mají tyhle autobusy od dílňáků, kteří neumí vyjet třeba z myčky.
Žravost oleje - dělá nám to Bova, má jít na generálku motoru cca 700 000,-.
Jinak souhlasím s váma, bílé vozy jsou na prd
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 23:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Ono jde o to, že ten vůz to včera večer neměl. Buď to dostal ještě někdy včera pozdějc, nebo v průběhu dneška.

Co jsem se ptal, tak je o dost větší rozdíl s manévrovatelností městským 15m nízkopodlažním busem než dálkovým, který má spoustu prvků jiných. Ale určitě částečně na to má vliv řidič, to nepochybně.
By mě zajímalo, jak jsou na tom s 15m Solarisama (a Citarama) jinde.
Ale náš zlepšovák určitě problémy s odřeným zadkem vyřeší.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 00:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě nám na jedné 15 Tr v Ústí sloupli reklamu. Trolejbus zůstal bílý. Dnes se na zadku trolejbusu objevila ohromná čmáranice, prostě celý zadek zřízený. Takže máte pravdu, čím více zářivější, tím více láká dokonalost narušit ohavností. Z**** zas***ý
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18870
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 01:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HP:
Jj, v Pcích, ČB i Mrkvanově. Nicméně na kole bych tam nejel v levém pruhu a asi by spíš Citelis poškodil mne. S felckou jsem tam jel... Člověk tam čeká leccos, ale tenhleten magor byl fakt dobrej, prostě v klidu vyjel z Žižkovky (kam je teď zákaz vjezdu) doleva (zákaz odbočení) a vůbec mu to zjevně nebylo divný .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 10:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malá poznámka k nátěrům: jak víte, přicházíme o nátěr, který je zvaný "Teherán" (v Žilině jsou na toto hákliví a považují to za nátěr "Žilina" - tam je taky žlutozelené všechno - od sloupů trakčního vedení až po židle v kanceláři ředitele).
Když jsme se o tomto bavili z ředitelem DPmŽ, ten jen pronesl: Vy stě si vymysleli dačo iného? Když jsme řekli, že u nás "vymysleli" bílou barvu, tak dost nechápal.

A je to vlastně i pravda. Dneska už se reklama nestříká, dneska už se lepí. A je defakto úplně jedno, jestli se nalepí na bílej trolejbus/autobus, nebo na barevnej. Tudíž argument "je to bílý kvůli reklamě" je sice hezký, ale hodně falešný.....

A když jsem tak nad tím přemýšlel, na Slovensku defakto není DP, který vyznává čistě bílou. Tento mor se šíří jen v ČR.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 10:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marti: Aha. Už jsem se lekl. Protože v tomhle počasí, kdy se na úzké silnici kvůli sněhu vejdu jen tak tak s autem, cyklisty moc nemusím a skoro vždy na jejich adresu pošlu nelichotivé poznámky.... Ale jinak mi kolisti celkem nevadí.

Pes: Bohužel je to tak a koukám, že všude. Nevidím proti tomu ale smysluplnou obranu, snad jen ten nátěr.....

Venca: Ten "teheránský" nátěr byl ale původně určen do Teheránu, Žilina si ho snad jen osvojila, ne?
A u nás ho rovnou pohřbili..
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 10:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Žilině tvrdí, že byl původně určen do Žiliny. Že Žilina má žlutozelené barvy.
Ale vždyť je to jedno, nátěr je to pro mě osobně líbivý a sluší i Citybusům
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 13:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Já neříkám že něco víš, jen "třeba". A stejně si mě dopnil - pokud jde o ten olej .
Vencabocku: Zajimavý, že ten nátěr šel nejdřív do Teheránu a pak až do Žiliny .
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1674
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 14:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: Ono spíš, co typ 15m busu, tím jiné vlastnosti. Měli jsme tu v CV patnáctimetrové citaro a taky jsme mu neublížili. Ares i BOVA mají oba jiné nájezdní úhly, jinou velikost oblouku a byť občas šoféři aresu jedou bovou a naopak, tak se jim to nedaří odřít. když taky vím, o tom, kdy sebrali na křižovatce značku.
Ale mám-li být upřímný, tak by mě zajímaly vlastnosti SU 15...
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 18:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se zármutkem oznamuji, že reklama BOSCH v ČB definitivně skončila. O minulém víkendu o ni přišel i vůz 130.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 18:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to škoda, napřed byly dvě, za delší dobču tři a nakonec byly každá jiná. No a pak to začlo mizet, nejdřív 132, a teď ten zbytek, i když na 136 se dá říct, že byla pouze "formálně", těch plechů tam byla vyměněna většina
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 19:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem koukal,velké mrazy trolejbusům 25Tr neprospívají,dneska jedna (59,linka 9) klekla v zastávce u Trojice,křičel že je bez vzduchu a dál nejede.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 19:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ona na 9 klekla i 55 čerstvě po dílnách. Dnes před obědem v zastávce VŠERS. Hradila ji 26.

A pro rýpaly: ano, tentokráte to skutečně byla 55
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace