K-report
 

Archive through 02.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Staré archivy » Archive through 02.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 19:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem byl MÁLEM svědkem dopravní nehody s následkem smrti, nebo vážného zranění chodce.

Přišel jsem Lannovkou k přechodu u mašinky. Vlevo stála čtyřka, která blokovala výhled. Jen díky tomu, že jsem stál poslušně na chodníku jsem periferním vyděním spatřil kloubovou karosu ženoucí se od viaduktu. Vedle mě stála nějaká paní, značně nervózní a napružená, už-už vyběhnout na přechod; nervózně popošla několik kroků do vozovky (avšak stále v odstavném pruhu, který jí zleva chránila čtyřka).
Myslel jsem, že chce přejít na červenou, ale opak byl pravdou, protože v tom skočila zelená a paní chvatným krokem vyrazila vpřed!

V tu ráánu mě polilo horko, protože když jsem si vypočítal, jakou rychlostí jel ten autobus, co je teď v zákrytu za čtyřkou, už jsem před sebou viděl chodkyni mrtvou!!!! Uslyšel jsem silné túúúúúúúúúúúúúúúúúúúút a začlo mi být mdlo.
během zlomků vteřiny ta paní, která na zelenou bez rozhlédnutí vyrazila opět nějakým zázrakem skočila zpátky
a karosa s hlasitým troubením projela těsně kolem ní a stále vysokou rychlostí (asi 40-45km/h) pokračovala až do zastávky.
Stopčáru musel apřejíždět nejméně 3,5s po padnutí červené, tedy 5,5s po padnutí žluté!!!

číslo nevím, ani evidenční, ani linku, byl jsem úplně vykolejenej, byla to B741, možná linka 19.

Poučení: rozhlížejte se, i když vstupujete do křižovatky na zelenou!! )to ta paní jaksi vůbec neudělala)
Výpočet časů k vyklizení a najíždění do křižovatky se počítá u chodců od okraje vozovky do kolizního bodu (nepřicházejte blíže do vozovky, zkracujete si cestu ke koliznímu bodu, s čímž se při výpočtu signálního plánu nepočítá.
za třetí: tu karosu řídil nějakej pirát!!!
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 01:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

výňatek z územního plánu jihočeského kraje:

397. Rozšiřování sítě trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích či zřizování nových trolejbusových systémů (včetně
systémů duobusů či jiných nekonvenčních trakcí na popisované komunikační síti) nejsou předkládaným návrhem
řešeny, nicméně nejsou s ním v rozporu.
398. Pro zkvalitnění systémů osobní hromadné dopravy doporučujeme dále rozvíjet integrovaný dopravní systém (dále jen
IDS) a to jak ve městech a jejich aglomeracích, tak v turisticky atraktivních oblastech. Z hlediska rozvoje nabídky IDS
v jádrovém území českobudějovické sídelní aglomerace posuzovat návrhy na rušení úseků stávajících tratí
nahrazovaných novými tratěmi IV. TŽK (zejména České Budějovice – Hluboká nad Vltavou, Zámostí a České
Budějovice – Kamenný Újezd).

Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 14:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad územní plán: No alespoň že "nejsou v rozporu". Ono by tady stačilo relativně malé rozšíření a dosáhli bysme "velkých výsledků", protože většina autobusových linek jezdí podstatnou část trasy pod trolejemi...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 16:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jsem včera zapomněl uvést, že ev.č.06 obdrželo stahováky Railtech. Stalo se tak spolu s vozy 01 a 02 třetím ze série 07/7 s těmito stahováky.

ad územní plán: Přesně jak píše Zděna, hlavně že to není v rozporu. Pokud jde o IDS, tak nevěřím, že zde v nejbližším období k něčemu takovému dojde, neboť zde není politická vůle.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 17:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

IDS:Taky nevěřím,že se něco v dohledné době změní,neboť by se nejdřív muselo změnit postavení největšího regionálního dopravce ČSAD Jihotrans k IDS.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 18:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a kde je psáno, že IDS tu musí zajišťovat zrovna ČSAD Jihotrans
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 20:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: To je zajímavá myšlenka a vlastně nic nebrání tomu aby to tak nakonec dopadlo (aspoň teoreticky). A protože přístup DP k IDS mi přijde spíše vlažný "padlo" by to asi na ČSAD A-BUSY ČB... No uvidíme jak to nakonec dopadne ale osobně se kloním spíše k názoru že v nejbližší době se v této věci nic moc dít nebude.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 20:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ani to to být nemusí, může vzniknout nějaký nový dopravce - specializovaný na IDS. PŘÍKLAD: třebas taková linka 320010 ČSAD JIHOTRANS (ČB-LIŠOV-TŘEBOŇ) může být do 1.9.2006 převzata novým subjektem Dopravní podnik města Rudolfova, a vedena jako PLNĚ integrovaná linka IDS č.101.
Třeba - je to jen příklad, který mám detailnějc zpracovaný.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 20:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: No vlažný přístup, tohle je složitější. DP je podnik, který má za úkol zajišťovat dopravu v Budějovicích a nejbližším okolí a ne dopravu příměstskou. Nemá na to rozhodně vozy a taky to je městský podnik a nevidím důvod, proč by město mělo de facto dotovat dopravu do kdejaké Hornídolní lhoty. Jediné co DP může dělat je nějaká iniciativa týkající se návrhu IDS, ale to je všechno. Dokud nebude vůle kraje něco takového zřídit a nebude krajem určený koordinátor, tak tu prostě IDS nebude a myslím, že ještě hodně dlouho... Ono když vezmeme současný "IDS", tak to ani IDS vlastně není. Jihotrans si dělá na své lince co chce - občas jezdí linku IDS i vozy bez strojků, vozy jsou minimálním způsobem označeny a i informovanost cestujících o možnosti cestovat na jízdenky a průkazky DP je nulová... S ČD se dá jet pouze na průkazky, nebo 24h jízdenku - ale nikde na nádražích nejsou jejich označovače... A linka 104? Tak ta je z celého "IDS" asi nejlepší - pokud jde o odbavování, informování cestujících a komfort přepravy. Její obrovskou slabinou je ale její trasa!!! Dokážu si představit, že by DP provozoval stávající 104 a navíc dejme tomu linku 119 jedoucí po trase IDS linky Jihotransu. Ono v podstatě linka 104 je takovou službou navíc pro občany ČB, neb na Hluboké máme ZOO, zámek, plovárnu, sportovní areál - což v nějaké komornější a důstojnější míře v ČB chybí...
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 20:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud by DP dostal za úkol zajišťovat dopravu příměstskou (IDS), tak proč né? Jak nazývat dopravu do okolního města a obcí, kterou si DP nechává tvrdě zaplatit? To už je krůček k dopravě integrované. I jiné DP v naší zemi zajišťují dopravu příměstskou a meziměstskou a jak se zdá, nějaké velké potíže jim to nedělá...
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 20:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by město mělo dotovat dopravu do kdejaké DolníHorní Lhoty? No tak předpokládám, že město (pravděpodobně myšleny ČB) by to nedotovalo, jako to nedělá nyní. Pokud mě paměť neklame, dokonce kraji neodvedlo ani za ZDO u linek, zřízených krajským úřadem......
Takže ČB jsou v tomhletom více než opatrné, aby nemuseli platit za někoho jiného.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 20:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím v tomhle s Vencabocku, samozřejmě není myslitelné aby případné IDS provozované DPmČB hradilo (jen) město ČB nebo DP sám, financování by se musela chopit města a obce kterých se to týká a kraj. Nedostatek vozů sice je ale pokud by vydělávali neměl by být problém zakoupit nové - místo na to je.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 20:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: No to máš pravdu a DP Praha je toho zářným příkladem, ale já to napsal jako reakci na příspěvek Zděni - kterou chápu tak, že on si představuje, že by DP "rozjel" a provozoval IDS víceméně sám z vlastní iniciativy - a to považuji za nemožné. Pokud by ovšem existoval koordinátor a ten by dopravu "rozdělil", tak nevidím problém v tom, aby DP provozoval dopravu do nejbližšího oklí - např. Kaměňák, Lišov, Plav ... Delší linky např. do Třeboně, Krumlova, Týna nad Vltavou atd. by provozoval v rámci IDS jiný dopravce... Tak jsem to myslel.

Rozhodně ale v současné době není DP schopen dopravu příměstskou zajišťovat, neboť na to není kapacitně, technicky ani personálně vybaven.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 21:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no DP iniciativu mít může, to jo, ale je třeba, aby to "cvaknul" někdo jinej. V tomhletom je nejlepší koordinátor, jak píšeš, to souhlasím.
Proč by nemohl DP jezdit třebas do Třeboně, do Týna, nebo Krumlova? Pokud bude mít autobusy, řidiče a licenci, tak to není problém...
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 21:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: No protože v tom úlohu DP nevidím, ten se specializuje na městskou a maximálně příměstskou dopravu - řekněme do 15km. Krumlov, Týn - ty jsou hodně vzdálené a DP by musel kupovat vozidla speciálně určená pro tuto dopravu - a to mi přijde jako nesmysl, protože ty vozy budu muset mít "navíc", protože je v městském provozu nepoužiju, takže budu muset obnovovat dva různorodé parky autobusů a trolejbusy k tomu...
Ale pokud by byly peníze, vůle a ochota a snaha, tak proč ne.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 23:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jezdit meziměstské linky se dá is B732, ikdyž nevím, jak by to lidi snášeli.
Jinak v Ostravě(kde je IDS celkem vymakaný) je samozřejmně koordinátor, který všechno řídí(například zajišťuje, aby do určitého místa nejezdili na IDS dva dopravci). A pokud DPO jede někam za hranice Ostravy, tak si to samozřejmně nechá zaplatit od měst, kam jezdí(např. Hlučín) a je to logické. Město(ČB) přispívá jen na dopravu na území města a je blbost přispívat na nějakou linku kajsik do díry, kaj ani občané ČB nejezdí, to si musí zaplatit dotčené obce.
A výhoda IDS je, že obec Hornídolní si zaplatí dopravu u ČSAD JIHOTRANS, ale lidi můžou jet i na doklad DPmČB(takže tam v podstatě jezdí dva dopravci). Výdělek si pak rozdělí mezi sebou
A např. DPCHJ zajišťuje dopravu i do Prahy, takže bych neviděl problém ve specializaci DP, ale spíš v neochotě dopravců se do tohoto zapojit.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Karosa a Škoda: Kde nevyhrajeme my, tam nevyhraje nikdo
ICQ:
260 116 510
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 23:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Což o to DPCHJ jezdí kde kam, od Mostu, přes Prahu, Vejprty až po Klášterec nad Ohří a svého času též do Plzně. Ale ten bych tady jako příklad asi neuváděl, neboť vznikl vyčleněním závodu ČSAD, kdy převzal městskou dopravu v Chomutově a linkovou dopravu v části okresu.
Jako vhodnější příklad bych uvedl spíše DP Děčín, který linkovou dopravu vybudoval vlastně od základu sám nebo DP Teplice a linku 137 - typická linka IDS, přehledné JŘ, vozy označené inf. sys. BUSE, možnost platby čipovou kartou apod...
Náš DP uznává pouze ve vybraných úsecích, kde je souběh linkové a městské dopravy, průkazky MHD, vyjímku tvoří pouze dálková linka Chomutov - Praha.
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 08:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak říkám, pokud koordiántor bude hledat dopravce na tu a tu linku, může se samozřejmě přihlásit i DP. Koordinátor pak vybere patřičného dopravce, který se mu bude jevit nejlépe. Pokud ČSAD JIHOTRANS zlepší svůj přístup k integrované dopravě, může to být třeba i on.
Jinak i tady si nechává DP samozřejmě zaplatit od okolních obcí a né málo. A to kompletně všechno, i když třebas linka slouží i k rekreačním účelům obyvatel krajského města....
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 15:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, co já vím, a že si (teď mi dovlote chvástání) myslím, že vím o IDS ČB dost, tak plán zkrachoval na
- nezájmu okolních obcí 60% důvod
- nezřízení koordinátora 30% důvod (jeho zřízení bylo ještě v březnu 2003 plánováno na říjen 2003, nakonec nikdo na něj nechtěl dát peníze, přičemž se ostatně od obcí zjistilo, že vlastně o nic nestojí)
- váhavost DpmČB asi 1% důvod
- zbylých 9% tvoří neinformovanost občanů o tom, že by něco takového vlastně měli chtít, však se někoho (typického) například z Adamova nebo Nový Vsi, nebo Zbudova zeptejte, jestli by po svém komunálním politikovi vyžadoval příspěvek na provoz IDS a jestli si myslí, že yb to k něčemu bylo dobrý.

Jihotrans, co vím, pro IDS byl. Ovšem pokud by na tom netratil, samozřejmě, spíš, kdyby získával ještě víc, než dosud. dou na to dost vychcaně.
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 15:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Felix: Jihotrans je soukromá firma ne sociální ústav, takže pokud by na tom měl tratit, tak do toho nepůjde.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 18:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Pokud vím, tak i soukromým dopravců ztrátu kompenzuje kraj.
Trollino 15: Já vím, že na IDS se dá jezdit i s B732, ale tady jde o to, že tyto vozy jsou jaksi náhodou třeba na zajištění MHD v ČB. Takže pokud by chtěl DP ve větší míře provozovat linky IDS, tak by si na to musel koupit (nové) vozy.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 18:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud se to okolním obcím nepodá, tak to neví,nemaj o to zájem a ignorujou to. To není chvástání, to je prostě fakt.
Jinak jsem se IDS poměrně velmi intenzivně zabýval a mohu potvrdit, že z 99% je to zlepšení stávajících neIDS přepravních vztahů.
A pro dopravce (ať už kteréhokoli) je to samozřejmě také plus, protože má "svý jistý".
A vícenáklady, vložené na začátku, se velmi rychle vrací.....
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 20:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.M__r: Ono záleží hlavně na podobě IDS - pokud se začne zavádět nesmyslný počet spojů i v sedlech, může dojít k neufinancování systému, pak to může být pro dopravce problém, kraj (koordinátor) nebude schopen zaplatit dohodnutou sumu. Ale neberte mě jako nepřítele IDS. IDS určitě ano, ale rozumně.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 20:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Magiq: Právě na to je (alespoň v Ostravě) koordinátor. Jeden úřad, který řídí dopravce, aby nevznikali souběhy a nesmyslně vedené linky apod.
V podstatě v IDS vznikne jeden mega DP, který je provozován různými dopravci.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Karosa a Škoda: Kde nevyhrajeme my, tam nevyhraje nikdo
ICQ:
260 116 510
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 20:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Trollino_15: A to právě může být problém.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 21:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Myslím, že ti rozumím. Chce to koordinátora s pevnou rukou, který by jednak zajistil důstojnou dopravní obslužnost a jednak ohlídal, zda dopravci IDS pouze nezneužívají pro získání kompenzací...
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18909
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 01:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r:
No protože v tom úlohu DP nevidím, ten se specializuje na městskou a maximálně příměstskou dopravu - řekněme do 15km.

Pokud chce DP přežít, nic jiného mu asi nezbude, než se trochu začít plést i do jiných oblastí.

Co se týče IDS, tak se zde spíš čeká, až si to dopravci nějak zařídí sami, což je pro ně bez právního rámce ještě složitější jak pro kraj.
Jihotrans bych do toho moc netahal, ten jen dělá, co mu při jeho takřka monopolním postavení stačí.
Současný stav, který nám tu předvádí, není ani tak vinou Jihotransu, ale toho, kdo mu to toleruje.

Jak je to vlastně nakonec letos s financováním linek 104, 320 060 a tarifním vyrovnáním s ČD?

Felix:
Tomu místu se asi radši budu vyhýbat...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 07:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes ráno jsem objevil "svůj IDS". Díky tomu, že v trafice u Reginy přestali prodávat lístky na městskou, tak jsem ráno vlítnul do prvního autobusu, který zastavil - byl to linkový ČSAD Jihotrans a s úžasem jsem zjistil, že k nádraží s ním dojedu za 7 Kč, což je levněji, něž kdyby jsem jel s nejlevnějším lístkem na MHD, a vzhledem k tomu, že bych si musel kupovat lístek u řidiče, jsem ušetřil dvojnásob. Od dneška budu tedy do práce Jihotransem jezdit asi stále.
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 16:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Tak to jsi mě nepochopil - měl jsem na mysli že by DP provozoval IDS linky ale samozřejmě jen za předpokladu že by se mu pro ně VYPLATILO zakoupit potřebné nové vozy a že by mu to vydělávalo. Tj myslím jasné DP není dobročinná organizace a stačí že je prodělečný provoz MHD v ČB (město musí dorovnávat schodek ropočtu). Ale v případě že by mu provozování IDS vyneslo zisk, nevidím jediný důvod proč by se do toho neměl pouštět. Ježne by byl opravdu třeba nějaký koordinátor který by měl co se týče IDS rozhodné slovo protože "jen tak zničehonic" se asi nerozjede nic.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 11:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak je to asi za trolejbus .
http://www.skoda.cz/produkty.asp?Q853A=C0J1P1T1K61S342ID5191

Hádejte!!!!
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 13:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych dodal, že to není trolejbus, neboť to není na tom vozidle nikde uvedeno. Škoda Citelis Irisbus - že by pro DSZO, nebo DPmÚL???
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 7-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 16:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úl určitě ne, tam není ještě oficiálně vybráno!
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 21:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by pro DSZO nebo DPmÚL???

no pokud si to tyto DP objednávají s nahraným BUDE - Dopravní podnik města České Budějovice, tak pravděpodobně ano
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Zdenek_masek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 21:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jak sem koukal tak si dp pořídil nové servisní vozidlo Peugot tak ono asi dp natom zas tak patně nebude
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 21:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

všici: Jej, to sem to zas vyved, takže ta otázka byla spíše míněna, jaké je to ev.č. Ten vůz je skutečně jeden z ČB vozů, a to ev.č.59, nebo 60 .
Zdenek masek: Skutečně? Není to náhodou ten starší (ale velmi dobře vypadající) Peugeot Boxer, který mají na trolejbusech... Kdyžtak jej trochu popiš.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Zdenek_masek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 21:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no nevim já pořád vidim jen ten červenej až dneska sem viděl tenhle je modrej a měl logo z ostrými rohy ne se zaoblenými a byl pěkně naleštěnej tak si mylsim že je novej
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 21:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek masek: Aha! Tak modrej! Jo tak ten bude novej!!!! Já ho totiž taky viděl, a to minulý týden. Stál u porouchané 272, ale neměl loga... Takže nějaká novinka, nebo jsme si zase něčeho všimli "brzo" .
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
topič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.199.7
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:33:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M-r:Na trolejbusech nikdy žádnej P boxer nebyl a to ani červenej.Nechal si se zmátnout maskou :-))
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 14:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jsem se dnes neoficiálně dozvěděl, že se skutečně v ČB připravuje preference MHD. Možná se mi do toho povede namočit, buďto že bych se o jednáních dozvěděl a vzali by mě tam, nebo že bych dokonce kousek dělal. Možná, možná. Je to ve hvězdách. Tak mi držte palce.

od půlky února-jednání
březe - návrhy, vypracování
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 16:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ty kdo sledujou Budějovickou sekci ČNDS,tak jsme ji přestěhovali na novou adresu http://cb.ustecketramvaje.com!
České Nezávislé Dopravní Sdružení

M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 16:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

topič: To CBA 33-39 je teda Citroen ? Mě se tyhle typy pletou. A ta barva je pravda vínová a ne červená...
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Zdenek_masek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 19:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

topič: no ale proč by nasobě měl loga dp pochybuju že by si někdo nalepil na auto lologo dp
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 20:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek masek: topic mluvil ale o servisním vozu na trolejbusech. Ty míníš evidentně tu modrou dodávku - ta je na autobusech.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
topič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.199.7
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 06:44:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M r: Ano je to Citroen Jumper. Maska s logem Peuegot byla namontována po nějaký havárce. Vše je ale už minulostí. Nyní je jako servisní vůz právě zcela nový modrý P boxer, stejně jako na bus dílně. Trolejbusový poznáš podle signalizačních naváděcích oranž. světel na zadní části střechy.
Zdar.
Slávek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 07:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen malá poznámečka k příspěvku od Felixe. Nevím co budeš připravovat, ale návrhy na preferenční pruhy jsou již několik let zpracované do podoby projektové dokumentace, ale zatím nebyla dostatečná politická síla je protlačit, jelikož to vždy znamená zabrání několika parkovacích míst.
Možná by se však mohlo jednat o jakousi dílčí úpravu související s optimalizací průjezdů vozů MHD křižovatkami - čili podržení zelené a pod.
Nechci tě brát iluze, ale pochybuji, že se budou projekty na preferenční pruhy dělat znova.
Slávek
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 09:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je zajímavý, že preferenční pruhy se VŽDYCKY začnou připravovat přesně ten rok, co jsou volby. Proběhnou volby a na všechno se zase v tichosti zapomene
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19085
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 10:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě, volby za dveřmi, to se budou zase dít (slibovat) věci. Třeba se i dočkáme aktivování trolejových kontaktů, které nyní nejsou (nebo už zase jsou?) leckde v provozu, protože by brzdily IAD...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 11:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přináším pozdrav od autobusu Polkost 1605 (budějická ex 105). V sobotu hodinu po poledni jsem ji zahlédl na Sklace na semaforech, jak se mohutně kouří z podvozku pod stanovištěm řidiče. K mému úžasu se tím řidič sveřepě snažil dojet kam se dá - dojel až ke kostelu v Uhřínevsi, kde čekal na odtah až do večerních hodin...

(Příspěvek editován uživatelem houmr leden 31, 2006)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 18:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

topic: Aha! Tak to je celkem novinka! Ten autobusový Peugeot jsem už viděl, ale o tomto jsem neměl potuchy. Díky moc za upřesnění.

Houmr: Ne příliš pozitivní zpráva. Ale podle mě je vůbec zázrak, že všechny bývalé ČB B741 stále jezdí. Samosebou mimo ev.č.101 a 113, který byl již Polkostem odstaven.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 18:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

101 odstavil sám DPmČB, 113 zlikvidoval Vett Česká Lípa přes firmu KARS Bučice, která ji použila jako zdroj náhradních dílů pro ostravskou 4212, kterou generálkovala pro VETT. Jinak Polkost odstavil a zrušil 1603 (bývalá 107), která byla v hodně opotřebovaném stavu.
Jinak B741 dostávají u Polkostu zabrat a už najely několikrát víc km,než u DPmČB.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 19:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Tak obrázek v tvém nicku () už je taky v pánu? No to sou mi věci! Jak je to dlouho?

(Příspěvek editován uživatelem M - R leden 31, 2006)
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 19:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no pokud mě paměť neklame, tak loni na jaře jsme ji viděli v úděsném stavu na 381. No a nedlouho poté měl kasu z tohoto vozu už jiný autobus Polkostu, takže loni zjara.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 19:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě doplním, že ex 113 stále ještě fyzicky existuje v polorozebraném stavu. Papírově existuje stále a jezdí v České Lípě, generálka ale byla zhotovena na ostravské B741, zatímco ex 113 stojí v arálu KARS a je pomalu brakována. Stále jsou ale na ní znatelné budějovické znaky a u druhých dveří zbyl i jeden MOC strojek....

Ex 107 (1603) dopadla hůře, prakticky krátce po vyřazení byla rozebrána... Všechny ostatní ex DPmČB B741 stále snad jezdí, u Polkostu ještě dostávají třeba nový lak.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 22:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

.. no i když ta 123 ve Spišské Nové Vsi může vypadat taky už všelijak
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 00:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejen pro Slávka o preferenci: tvá formulace "budeš dělat" není přesná, rozhodli jiní, já bych se do toho rád namontoval už jen kvůli svému studiu v tomto oboru. A nikdo neříká, že se mi tam vecpat povede, když mě nikdo oficiálně nepozval.

Do formy začátku projektové dokumentace se dostal pouze JEDINÝ projekt a sice Rudolfovská. (směrem do centra v křižovatce s Dobrovodskou).

Optimalizaci průjezdu křižovatkami těžko můžeš navrhovat, když nedokážeš detekovat jen MHD a odlišit ji od aut. To zatím v ČB umíme pouze na trolejbusech a ještě jen teoreticky, protože kromě+ Senovážnýho nejsou skoro nikde trolejový kontakty pořádně v činnosti.
Projekty preference jsou pouze načaté a lokální, pokud by někdo na radnici i v DP "vládl všemi loutkami" mohl by se preferencií v ČB uživit na 4 diplomové práce a nic by nedělal znovu, to mi věř. (Doufám, že jsem tě moc nevystrašil.)

Nová jednání se mají znovu zabývat tím, kde by bylo zavedení vyhrazeného JP nejefektivnější a pokud možno to dotáhnout do konce.
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19116
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 04:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zatím v ČB umíme pouze na trolejbusech a ještě jen teoreticky, protože kromě+ Senovážnýho nejsou skoro nikde trolejový kontakty pořádně v činnosti.

A není to tím, že ty kontakty nesmějí být v činnosti? Cosi takového nekalé řeči šíří
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 10:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuálně: u nádraží naproti poště linka 17 (T-bus 02) se zlomeným laminátem...
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 16:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě teď díky GPS právě můžeme detekovat pouze MHD na křižovatkách poměrně snadno. Horší to už asi bude s propojením systému GPS sledování vozidel s počítačem řídícím křižovatku ale jistě by se to nějak řešit dalo...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 17:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: Přesně tohle mě taky napadlo. Podle mě by to teoreticky jít mělo a hlavně je to asi nejúčinější způsob sledování.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 10:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, ano, pánové. A nejen teoreticky. GPS se prostě v praxi používá pro řízení křižovatek. Ale:
1) kdy bude alespoň 70% vozového parku tímto systémem vybaveno? to nebude hned
2) podle GPS se budou hlásit zastávky a přecvakovat veksle, o tom, žýe by někdo byť jen plánoval ještě další možnosti užití jsem neslyšel.
S řadičem křižovatky to propojit jde, ale musí se do něj zainvestovat
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace