K-report
 

Archive through 20.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Staré archivy » Archive through 20.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 09:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tomto ohledu jsme se kdysi dost zasazovali (jako SPVD), proběhlo dokonce několik jednání s Tescem a radnicí. Výsledkem bylo že Tesco chtělo z významné části zaplatit trolejování, ale odmítalo přispívat na posílený provoz linky 11, což po něm chtělo město. A pak to bohužel usnulo. Budeme muset zkusit další kolo....
P.S. V tom trolejování měl být i posilový kabel, který je prý nutný pro prodloužení a je z celé akce nejdražší. Celé dotažení l.11 by stálo momentálně něco přes 15 milionů vč. toho kabelu.
Potud moje informace.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 10:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z dnešního tisku:

Věřím, že nebude poražených
Plzeňské fórum Obchvat Roudné

Již před komunálními volbami v roce 2002 bylo pro nás vyřešení dalšího napojení Severního předměstí na střed města prioritou. Tu umocnila srpnová povodeň. Stále mám v paměti velkou vodu na Roudné, která vyřadila z provozu nejvýznamnější komunikaci a připomněla ožehavý problém obchvatu Roudné.

Příprava alternativního dopravního napojení Severního předměstí se po letech dostává do další fáze vývoje. Jsme určitě mnohem dál než na začátku. Jako zástupce samosprávy obvodu zastávám stále stejný názor, že obvod jako celek tuto stavbu potřebuje, a že dojde k podstatnému zlepšení současného stavu.

Vnímám názory občanů z Roudné, kteří nechtějí silnici poblíž svých domů, jednám se sdruženími, která založili na obranu svých zájmů. Respektuji i formu protestu, kterou je žádost o vypsání referenda na osamostatnění Roudné, ačkoliv ji považuji za účelovou a nic neřešící. Ale abych byl konkrétní, dovolím si zjednodušeně definovat cíl a návrh řešení. Cílem a prioritou je další dopravní napojení Severního předměstí na střed města se zavedením trolejbusové dopravy. Návrh rozumného řešení prezentoval primátor města na setkání s občany Roudné v listopadu 2005. Jde o to, že ulicí O. Beníškové projede dle stávající studie frekvence dopravy cca 20 tisíc aut. Dalším dopravním napojením dojde k přesunu části aut a zmenší se dopravní zatížení. Zavedením trolejbusové trasy se podstatně zlepší dopravní obslužnost pro 50 tisíc lidí, samozřejmě také pro Roudnou včetně fakultní nemocnice.

Trolejbusová trať povede po Rooseveltově mostě, Malickou ulicí, ulicí Na Roudné kolem fakultní nemocnice a alejí Svobody na Severní předměstí. Část uvedených komunikací je již připravena. V případě vzniku silnice I / 20 kolem Boleveckého rybníku bude mít komunikace pouze obslužný charakter. Vstřícnost návrhu spočívá v tom, že sporná část obchvatu - spojnice ulic Na Roudné - Rychtářka se po dobu hledání shody nebude realizovat, umožní se ale provedení další etapy rekonstrukce ulice Na Roudné, propojení s alejí Svobody a zavedení MHD.

Stavím se plně za toto postupné řešení s vírou, že při jeho akceptování většinou z dotčených účastníků, nebude v této kauze vítězů ani poražených.

***

„Obvod jako celek tuto stavbu potřebuje“

Jiří Uhlík

Foto popis|

O autorovi| JIŘÍ UHLÍK, Autor je místostarosta MO Plzeň

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - plzeňský kraj

Autor: JIŘÍ UHLÍK

Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 10:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl to špatný nápad, už z dob předlistopadových
Tranzitní doprava z centra na Severní předměstí přes Roudnou a totální devastace této starobylé čtvrti. Stále stejná písnička už z předlistopadových dob, jen v devadesátých letech upravená na slalomový průtah přes Roudnou.

Obyvatelé, majitelé pozemků a část podnikatelů protestují, protestuje také mateřská školka a Středisko volného času dětí a mládeže, vznikají občanská sdružení, petice, demonstrace a nakonec snaha o vytvoření vlastní samosprávy. A stále tytéž argumenty, které se postupně potvrzují: Krajská hygiena zamítá postupně tři části průtahu, Krajský úřad PK ruší územní rozhodnutí jako nezákonné.

Roudná přichází s kompromisním návrhem, silnice dále od obytných domů. Zastupitelé o tom napřed odmítají jednat, poté, když je původní trasa stále více neprojednatelná, vyhovují. Výsledek? Nově přidaná trasa je ze dvou třetin stejná jako ta původní, na zadní Roudné se přibližuje k zástavbě z opačné strany. Následuje slib pana primátora, úsek u nemocnice pouze pro trolejbusy. Výsledek? Intenzivní příprava magistrály pod okny fakultní nemocnice. Proč konečně nepřiznat, že průtah Roudnou je od počátku špatný nápad? Proč nenapnout všechny síly na okruhy I/20 a I/27, které by dopravní problém Severního předměstí opravdu řešily? Přiznat chybu umí pouze politik, který se nebojí.

***

„Proč nenapnout síly na okruhy?“

Vladimíra Nová

Foto popis|

O autorovi| VLADIMÍRA NOVÁ, Koalice občanských sdružení obyvatel Roudné

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - plzeňský kraj

Autor: VLADIMÍRA NOVÁ

Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 10:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já začínám být názoru, že diesel agregáty brání dalšímu rozvoji plzeňské trolejbusové sítě. Proto myslím, že ani ne 500m elektrifikovat by snad šlo. Škoda, že SPVD už to zasazování asi vzdala, protože myslím, že lidi se mění. Tak snad po volbách...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 11:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"O" nejedzdí prázdný, prázdný ho akorát vidíte na Americký nebo na CANu, ale z Olympie na Slovany toho vozí docela dost... Taky bych si teda v podobné trase uměl představit trolejbus...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1690
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 12:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ lidl bude na doudlevecky za zimakem po levy strane, tam co bejvavalo zahradnictvi. ted tam bude sediva betonova plocha a smradlavy auta, aby pacienti v kufneraku s rakem driv zaklepali backorama a stat tak usetril na jejich leceni...

takhle vypada v praxi rizeni mesta
domnivam se, ze pro postaveni lidla bylo treba zmenit uzemni plan a to neni jen tak. a v ty souvislosti by se mozna dalo spekulovat i o naky obalkovy metode...
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 14:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na zkušební jízdě celobílý tykadlák 15 Tr ev.č. 465 ...
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 14:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pavel2. Jo na ten úžasně šedivý městotvorný prvek vystrčený do ulice jsem včera taky koukal. Moc pěkný, fuj ošklivé zahradnictví co tam bylo..
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 15:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 15Tr 465 je v bílém?To snad ne!Asi šetří na barvách!Protože to už je 2. trolejbus,který je v bílém nátěru hned po VP!A vsadím se,že reklama ne nich nebude.
x1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.106
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 16:18:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na 30/15 šofér idiot. Na křižovatce u Severky směr Bory jel do pravého pruhu sloužícímu pouze pro odbočení doprava, směr město, a málem vzal Passata, který odbočoval z vedlejšího, levého, pruhu do města. A to ještě nadával, co to v tom autě sedí za debila. Zajímavé je, že zbytek cesty jel jako s hnojem.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 16:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

465 je v bílém, vzadu má dělené sklo a zadní boční buse je za otvíracím okénkem.
15.2. Vozovna Cukrovarská

Jináč,jaký má význam trolejbusová smyčka na Slovanech??
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 16:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

465 další malomocnej! Se to tu nějak šíří. Taky bych chtěl vidět kdy to dp vyléčí reklamou...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 16:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jináč,jaký má význam trolejbusová smyčka na Slovanech??
Například dneska dopoledne na ní byly 2 14 Tr s označením CVIČNÁ JÍZDA.Ale Význam má takovej, že pokud by se musely odpojit Černice tak se tam budou točit T-busy.Neboť poslední napájecí bod je ještě kus před točkou na Bručný.A tudíž i ona by byla bez trpaslíků co nosí elektriku.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 17:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale zase bílé nemoci se bát nemusíte, však 14tky nově opravené se dělají zelené..
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 17:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a dřív se tam snad otáčely nějaké posilové spoje Slovany - Černice. Ale to budou určitě přesněji vědět místní.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 17:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100: No tak to potom jo, ale proč by se odpojovaly.. A jak by se tam ty vozy potom dostaly?-dnes jsou trejsiny(točna zbytečná),ale kdysi.. Mě jen zarazilo, že je opačným směrem - nájezd od Černic.

(Příspěvek editován uživatelem Eugen únor 15, 2006)
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.118
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 17:43:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně za socialismu se tam točilo dost posilových trolejbusů, neb 13 byla ukončena u zimního stadionu. Do Lobez jezdila 15, která se točila u Hamburgu (dříve planetárium, dnes okresní soud Plzeň-město). Óčko ze Slovan jezdí k Olympii narvané i o víkendu. Tescobusy až na ten nový s BUSE smrdí skoro jako dvoutakty, radost za tím jet. Ale tento problém mají i meziměstské kloubáky, hlavně na Štěnovice.
Na Lochotín a Košutku jezdily trolejbusy do roku 1978 přes Rooseveltův most, jedna z linek končila u učiliště na Karlovarské (kolem jsou dodneška tzv. Finské dvojdomky dělané za Protektorátu), druhá v Malém Bolevci u dnešního dealeru Fordu Hornát. Pak byla udělaná tramvajová trať 4 na Košutku (1980) a autobus na trase dnešní 33, akorát neobsluhoval FN, která tehdy byla jen na Borech.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 18:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

James Bond: Snad všechny kloubáky ČSAD Plzeň a.s. smrdí jak bolavý nohy.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4135
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 20:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, co se točilo na Slovanech, nebyly posilové vozy, ale odstavovaly se tam trolejbusy při svačinách. Pak se to začalo řešit tak, že se u zimního stadionu na půl kola vystřídal řidič nějakým "svačinářem", podobně, jako je to u tramvají.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4136
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 20:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně za socialismu se tam točilo dost posilových trolejbusů, neb 13 byla ukončena u zimního stadionu.

Třináctka se točila v Kopeckého sadech. Točna byla do roku 78(?) zaústěná pro směr od Bolevce a Košutky, po zrušení těchhle tratí se tam začaly točit vozy od Černic.

jedna z linek končila u učiliště na Karlovarské (kolem jsou dodneška tzv. Finské dvojdomky dělané za Protektorátu)

To bylo ještě o kousek dál, u staré výpadovky na KV (za LIDLem), tam, co je dnes pumpa. Do 12/1987 se tam točil autobus čtrnáctka, to ještě pamatuju.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 23:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska byl na 13ce i cerstve modernizovanej vuz #435. nastesti zelenobilej :-)

a koukam co se to deje? 465 ma BUSE? jak to?
a kdypak ho dostane i 464?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 07:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tou točkou linky č.14 má Martin pravdu, dodnes jsou tam zachovalé tahové sloupy. Jinak trolejbusy skončily na lince 14 v roce 1976 a na l. 13 v roce 1977 - tedy ne 1978.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4137
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 08:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak to se omlouvám, ten letopočet jsem zkusil odhadnout - ale uznejte, že jsem se zas až tak moc nespletl
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 08:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nekončily v Malém Bolevci, ale spíš ve/pod Starém Bolevci (v podstatě jak je dnes stejnojmenná zastávka ve směru Košutka)
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4139
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 09:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíš "Bolevecká náves", ne? A kde se vlastně pak točil autobus 13A? Mám pocit, že tam, co je dnes zastávka Plaská, ne?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 10:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo, Bolevecká náves. Nějak jsem se do toho zamotal ;-) Autobus 13A se točil někde v místech tramvajové zastávky Plaská a autobusové Plaská BUS
Jeden čas (když se stavěla tramvajová trať) pak velkou blokovou smyčkou kolem hřbitova. Akorát nevím jestli jely busy nejdřív jako dnešní tříctka do prava a pak doleva ke hřbitovu (proti směru hodinových ručiček) nebo obráceně (po směru ručiček )
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1695
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 16:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kloubak 465 byl dnes rano na 16ce. BUSE za soupacim oknem vypada opravdu divne. asi zas nekdo setri na nespravnym miste. vymenit jedno bocni okno s vetrackou musi jit urcite do stovek tisic Kč
holt nektery veci asi nikdy nepochopim... jinak na prvni pohled pekna GO.

tedka radio sumava ohlasilo nehodu osobaku s trolejbusem na velkym kruhaku mezi novou hospodou a borskyma polema.
James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.116
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 17:53:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin J. a M.K.: Díky za upřesnění. Meziměstské smrdí příšerně, bohužel. Chtělo by to jiný motor (i stovkové busy měly údajně ekologický motor Euron). 465: Má staré sedačky potažené textilem nebo nové?
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 18:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

465 stary sedacky s textilni upravou jako u 464, tyce sedivy, podlaha nova, okna stary, BUSE, hlaseni zastavek. staci? :-)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 19:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to šoupací okno by se dalo nahradit i prasáckým stylem (vzít okno bez šoupačky z trolejbusu který ho má a nemá za ním BUSE)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 00:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

maly_fotograf>> vzdyt to rikam, ze vyndat okno z jednoho vozu v oprave a strcit ho do jinyho je oprava v radu statisicu a je to prace pro celou dilnu na pul roku...

tak treba takova 435, ta ma okna novy a s tema staryma se stalo co? dela si z nich snad ekonomickej reditel na chate sklenik nebo za ne sberny dvory davaji nekrestansky penize, nebo se skovavaj pro generalky z jinych mest...?

jsou proste urcity veci mezi PMDP a nebem, ktery nemam sanci selskym rozumem pochopit.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 12:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vzít okno bez šoupačky z trolejbusu který ho má a nemá za ním BUSE

Pokud vím, takováto okna mají pouze 15TrM a jsou označena jako únikové východy. Mám takové tušení, že podle nějakých norem musí být určitá okna bez příček (povšiml jsem si, že jsou to ty nad nápravami), aby se jimi dalo snadno unikat. Takže ono to asi nebude tak jednoduché.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 10:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak uz je to tady, budou mercedesy: Na Bory? V pronajatých vozech
(dnesni plz. denik)
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 11:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sem zvědavej,jaký dají ev.čísla tim pronajatým autobusům(jestli nějaké boudou mít).
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 11:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mercedesy néééééééééé

To je začátek konce Solarisů
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
Happy_bus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 13:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde ste tam našli že to Budou Citara?JUPÍ Citara já rád

Nevýte prč se tak plejtvý angorákama na 12.Aby jaly za sebou dvě,to je snad zbytečný,ne?497 a 501
A co na to Jan Tleskač???

Honil jsem tramvaj,hodil jsem tlamu
tramvaj mi ujela,já chytil se za hlavu
Přijela další tramvaj a elesáci naběhli
Holema mě přerazili a ještě mě předběhli


Důchodci=LS(elesáci) LS=lovci sedaček
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 18:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak uz je to tady, budou mercedesy
Mercedesy néééééééééé
Kde ste tam našli že to Budou Citara


Já skutečně nechápu tohle šílenství? V tom článku není o Mercedesech ani slovo...

Sem zvědavej,jaký dají ev.čísla tim pronajatým autobusům

Předpokládám od 495 výše...
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 18:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin L:no 495 a výše-to asi ne-ja bych typoval 109 a výše,protože až by je vrátily,tak by tu chyběli čísla 495-504 a to by byla škoda,aby tu chběl autobus s číslem 500!
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 18:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No o Mercedesech tam sice není ani slovo, je tam o výběrovém řízení, ale když tady to Citáro bylo na předváděčce, tak agentury JPP hlásaly, že se o nějakém pronájmu uvažuje ...
Co se týká čísel, tak kromě toho, že je to úplně jedno, tak taky nemusí být žádná ...
Myslím, že autobusy nemusí být ze zákona nijak očíslavné, mají SPZ a povinnost je asi jen označení dopravce, tarif, přepravní podmínky ... (busy ČSAD také nemají čísla).
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 19:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad pavel 2: Okomentuji to slovy: Ty vole,to snad ne????
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 19:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hapy bus: A co je na tom divnýho,nejni to snad jedno???
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 19:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A termínem "velkokapacitní" jsou myšleny 15-ti metry nebo snad kloubáky?
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 21:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

muj soukromej odhad je, ze se pronajme deset 15m citar a budou stat nekde na prazdnym pozemku na borskych polich. jak se vyresi vypravovani a zatahovani vozu a doprava ridicu brzy rano a pozde vecer do a z 'vozovny' se musime nechat preqapit...

a proc 15m citara?
1. takovy citaro tu bylo na testovani a vyrazny hlasy proti pokud vim nebyly
2. na kloubaky v plzni panuje urcitej nazor (treba ze se nevejdou do cukrovarsky atd. )
3. pokud je mi znamo, mercedes je jedinej vyrobce/prodejce 15m vozu na ceskym trhu, kterej nabizi pronajem vozidel
4. vyrobcu 15m vozu na ceskym trhu taky neni zrovna prehrsel :-)
leda ze by se treba stal zazrak a objevil se 15metrovej hrbac SOR
5. vsichni vime, ze do vyberovyho rizeni se da zakomponovat podminka, kterou splnuje prave jeden ze soutezitelu :-)
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 21:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

15m SOR - proboha nestraš
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4145
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 22:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká čísel, tak kromě toho, že je to úplně jedno, tak taky nemusí být žádná ...
Myslím, že autobusy nemusí být ze zákona nijak očíslavné, mají SPZ a povinnost je asi jen označení dopravce, tarif, přepravní podmínky ... (busy ČSAD také nemají čísla).


"Žádná" čísla být podle mě nemůžou, pokud dopravce provozuje nějaké vozidlo, nějak si ho eviduje a u DP Plzeň je obvyklé evidenční čísla používat. Vzpomeňte na prototyp 22 Tr č. 999, prototypy 15 Tr č. 500 a 501, různé ty americké vozy č. 997 a 996, ...
Tam u nás na východě dostávají čísla i předváděcí vozy, autobusy dostávají tradičně číslo 24, trolejbus 24 Tr měl číslo 301. Tohle číslo pak bylo na rozpisech služeb, na výkazech, v podnikové databázi. Číslo vozu se třeba zadává i u pumpy při tankování, takže když byly oslavy a tankovaly i různé cizí vozy, dostaly všechny fiktivní evidenční číslo 18, protože ta nafta, co se do nich nalila, se nemohla jen tak ztratit, někam se zaevidovat musela. Tohle číslo bylo vybráno podle tohohle autobusu, atmosférák B731 z roku 1982, jedna ze dvou prvních karos u tohohle DP.

A ČSAD si eviduje vozy přes SPZ - dokonce třeba i vozy pražské integrované dopravy si dopravci evidují poznávacími znčkami. Evidenční čísla používá snad jen ZDAR ve Žďáru nad Sázavou. A třeba takový Hotliner v Praze má na čele každého vozidla nápis typu HOT 21, to je jejich vlastní evidenční číslo.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.197
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 22:50:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když byla v roce 1972 při rekonstrukci Klatovské třídy zavedena NAD Bory - Belánka, bylo šestnáct vysloužilých autobusů ČSAD označeno nalepenými secesními čísly na sklech vozů /ev.č. 1 - 16/.Ty pronajaté velkokapacitní autobusy budou nejspíše opravdu asi Citara. Také mě překvapuje,že na lince 12 několikrát za den jedou dva nízkopodlažní trolejbusy zasebou a že na linkách "pod dráty" jezdí hojně 24Tr s výkonnějším dieselagregátem.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4147
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 02:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na lince 12 několikrát za den jedou dva nízkopodlažní trolejbusy zasebou

Tak kdepak to máme: V pracovní dny to vidím jen jednou:

B 12:21 - NH 12:51 / 13:24 - B 13:54 / 14:08 - NH 14:38 / 14:50 - B 15:20 / 15:37
B 12:45 - NH 13:15 / 13:30 - B 14:00 / 14:12 - NH 14:42 / 14:56 - B 15:26 / 15:55

...a viděl bych to tak, že ten první vůz měl na Nové Hospodě svačinu, takže se prostě sjely dva za sebou.

A o víkendu se tomu už vůbec nedivím,na lince máme 9 trolejbusů, 3 z nich nízkopodlažní, po 4 - 6 hodinách provozu musíme každý trolejbus odstavit někde na půl hodiny na konečnou a jiné ho pak předjíždějí, takže není divu, že nám to občas vyjde tak, že se dva nízkopodlažní sjedou za sebou.

A když už jsme u toho, jsou města a linky, kde si s nějakým sjížděním vozů nikdo starosti nedělá, takže na lince jezdí 9 vozů po 8 minutách a jedou za sebou v pořadí: 3 citybusy - karosa - citybus - 4 karosy.....
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 11:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Evidenční čísla musí mít pouze tramvaje a trolejbusy (bo drážní ouřad). Jestli si dopravce nalepí evidenční číslo na autobus, je pouze jeho věc (ale tam stačí RZ).

Samozřejmě, že když podnik provozuje i trolejbusy, tak je jednodušší (přehlednější) označit ev. číslem i ty autobusy (viz tvůj příklad s benzínkou).

Příkladem, kde trolejbusy mají evidenční čísla a autobusy ne, je (nebo aspoň před třemi lety byla) Banská Bystrica.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4150
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V BB to platí pořád, byl jsem tam v létě.

Ještě snad zajímavost, v Německu mívají mnohdy autobusy evidenční číslo na SPZ, třeba ve Zwickau má DP (jeho zkratka je SVZ) vyčleněnou sérii Z-SV, krátké vozy mají čísla od 1, kloubové od 50, různé služební a pracovní vozy (věž, dispečeři, tahač) pak mají čísla něco přes 400.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 13:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příkladem, kde trolejbusy mají evidenční čísla a autobusy ne, je (nebo aspoň před třemi lety byla) Banská Bystrica

Proč chodit až na Slovensko, v Mariánských Lázních je to obdobné...

muj soukromej odhad je, ze se pronajme deset 15m citar a budou stat nekde na prazdnym pozemku na borskych polich
na kloubaky v plzni panuje urcitej nazor (treba ze se nevejdou do cukrovarsky atd. )


No jo, do vozovny se sice kloubáky nevejdou, ale na pozemek na Borských Polích snad jo, ne?

Ještě snad zajímavost, v Německu mívají mnohdy autobusy evidenční číslo na SPZ

V Německu je možné si na přání určit, jak bude značka vypadat. ZSV si tak zřejmě předplatil serii "SV". V Česku nic takového oficiálně možné není.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 15:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, když už by měly být někde pronajaté busy odstavené, tak spíš tam, kde jsou odstavení zákazníci, tedy třeba na parkovišti u toho Globusu, ne? Bude to hlídat maník za pade na hodinu a letitý problém s Cukrovarskou je vyřešen.:-) Najít prázdný pozemek na B. Polích - nevim, nevim.:-)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 17:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu globusu. Tak ať tam zajíždějí 30 a 33+40 jezdí klasicky na Krašovskou. Jinak já mám takový předtuchy, že se po pronajmutí autobusů situace na lince 30 zhorší. Protože se šetří aby si někdo mohl ulejt víc milionů do kapsy tak se linka 30 obslouží jenom 15M busy a vy cestující vyližte si ----- já tam jezdit nebudu. (já tam jezdit budu, ale takhle nějak si to myslí ti lepší lidé a poslední dobou mi to přijde čím dál víc, uvidíme zda-li nám po ukončení rekonstrukce onoho mostu vrátí sóla a přijatelné intervaly na jedničku!)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.45.98
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 18:06:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady se pořád mluví o pronájmu. Zapomínate na to, že také leasing není nic jiného než pronájem. Čili pokud mám auto na leasing, mám ho ve skutečnosti pronajaté. A leasing je buď finanční. Po jehož řádném doplacení předmět leasingu (čili ta věc, kterou jsem si pronajal), přechází (zpravidla odprodejem za symbolickou cenu)do majetku nájemce. Tento typ leasingu je u nás nejrozšířenější.
Druhou variantou je tzv. operativní leasing. Leasingová společnost se v takovém případě o předmět leasingu také stará (servis) atd. Po skončení takového leasingu předmět zpravidla nepřechází do majetku nájemce.
Proč by nové autobusy nemohly být tedy pořízené na leasing? Pmdp by tak byl docela "in"
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 20:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ja se spis divim, ze ty liznuty dopravni prostredky uz nekoho nenapadly pred 5+ lety. v cz a jinych vice kapitalistickych ekonomikach se lizuje kvantum aut, stavebni stroje, vyrobni technologie a milion dalsich veci. prirozenej a socialistickej monopol pmdp setri na energii, generalkach, zamestnancich, nahradnich dilech a takova zakladni vec jako leasing ty ekonomy nenapadne...

no on v tom zrejme bude nakej legislativni zakopanej pes typu na liznutej NP bus nemuze byt dotace atd. atp.

kde budou ty citara stat je otazka, borskyma polema muze byt myslen i pozemek budouci vozovny :-)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 20:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do tich kasáren se toho vejde dost.Je to oplocený a je tam i vrátnice s vrátnym a psem.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
Happy_bus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 22:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V kasárnách ještě něco(někdo) je?Krom toho že se slibuje protažení jedničky askutek utek,tak tam chcíp pes.Ale asi jinej,jinak bys viděl ducha

vyrobcu 15m vozu na ceskym trhu taky neni zrovna prehrsel

A co Solaris?
A co na to Jan Tleskač???

K3R-NT=Postrach Plzně

Důchodci=LS(elesáci) (LS=lovci sedaček)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 22:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl sem na mysli kasárna vedle Carefouru.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 00:51:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: co platilo v BB v létě (neob o vánocích) už dávno neplatí... viz např.
http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=2006010301
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 09:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátečním Plzeňském deníku, byl článek o tom, že bude "prý" do konce února předán trolejbus 14 Tr ev.č. 418 do Škodováckého muzea. Kromě pár věcí mě zarazilo, že jak autorka (Nataša Šedivcová) tak pan Mazný z muzea uvádí označení trolejbusů jako Tr9, Tr14 atd. Podle mě je správně 9 Tr (i s tou mezerou mezi číslem a Tr) apod. ...
Taky bych chtěl upozornit na to "prý", protože dle JPP se PMDP všemožně snaží (což vidíme např. na chátrajícím voze ve vozovně) zabránit přesunu do muzea

http://www.plzenskydenik.cz/plzen/zpravodajstvi_pm/PD20060217000045.html
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 10:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: No já mám pocit, že i tam už je to obsazené drobnějšími firmami, nevím teda, jestli je něco i v tom hangáru...:-)

Ale stejně už je rozumnější lidi odvést ze šichty na Košutku a bus odstavit taky tam někde a ráno zase s lidma vyrazit do práce, než dovézt lidi na šichtu na Košutku, pak jako Sv se jet odstavit na Bory, řidiče noční linkou dostat zase do města, ráno řidiče noční linkou dostat na Bory, manipulační jízdou na Košutku a s lidma konečně do práce.:-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace