K-report
 

Archive through 24.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Doprava v jižních Čechách » Staré archivy » Archive through 24.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18228
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 15:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z NANu:


Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 16:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: Až teď člověk pořádně vidí, co to bude za obludu, která totálně skazí vhled města a hlavně celé nádražní oblasti. Škoda že musí vždy vyhrát ekonomické zájmy soukromých subjektů...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 19:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych hodnotil až to bude stát a fungovat...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 21:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: To jistě, ale z toho výkopu je přinejmenším jasné, že to zabere 90% původní plochy nádraží. Nic tak velkého nikde v centru není...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Bumbič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.4.128
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 22:27:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úměrně s hloubkou stavební jámy rostou za hřbitovem v Mladém (naproti tzv. složišti) hromady vytěžené zeminy.
Docela by mne zajímalo, co s tím v budoucnu podniknou. Možná se hodí za 20 let při budované dálnici a nájezdu na ní. Ten půjde v podstatě hned vedle.
Myslím, že pro vytvoření skládky museli uplatit majitele pozemku. Dosud tam byla orná půda (pole).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18263
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 01:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když je dost peněz, třeba i na to protažení podchodu nakonec zbude... Ostatně by mne docela zajímalo, jak dostali na svou stranu obyvatele kolem staveniště, že na ně ještě nepoštvali nějakou kontrolu...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 11:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bumbič: Ono se to někdy využije. Jako kdysi, když se stavěla silnice na Lišov. Hromady červené země se uskladnily v okolí Úsilného a nyní se většina využila pi stavbě Tesca na výstavišti. Takže možná za pár let se hromada v Mladém také někde objeví......

Martin: Ona možná kontrola není důležitá. Co jsem si tak několikrát všiml, tak na stavbě se "kravaťáků" pohybuje víc než dost, protože se nejedná o nic levného. Takže bych i věřil, že případná kontrola by snad kromě hluku na nic nepřišla.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18270
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 18:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minimálně ještě s prašností musí mít pořádnej problém, o ucpané kanalizaci nemluvě (ale město vyčistění zaplatí, tak co se tím trápit, že...).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zdenek_masek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 22:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jak to tak vipadá tak z podchodu zmizí asi všechny obchody už teď je tam jen jeden
jak vlstně má vipadat podchod po dokončení
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 22:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podchody mají projít rekonstrukcí, plus rozšířením a spojením obou nádraží, jak vlakového, tak nového dopravně obchodního centra.
Nikde ale nic o tom není, takže to jsou jen spekulace.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 11:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak. Pro doplnění rekonstrukcí se myslí výměna instalací, rozvodů a obložení, potom úprava sklonu schodišť a jejich lepší zastřešení, něco jsem slyšel také o výtahu pro tělesně postižené a přímo do nádražní budovy by měly z podchodu vést eskalátory. Původně měly být eskalátory myslím všude ale pak se ukázalo že by to bylo příliš finančně náročné takže budou (snad) jen tady. Samozřejmě by měl být z podchodu přístup do podzemního parkoviště, slíbený je také kamerový systém a pravděpodobně i nějaký hlídač aby nedocházelo v podchodu k výtržnostem a lidé se tam nemuseli bát v noci vstoupit.
Linejbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 20:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím Vás všechny po dlouhé odmlce a opět si dovoluji přispět Vám do info o dopravě na jihu čech. Nedavno jsem měl tu možnost zavítat do jihočeské metropole jak jinak něž autobusem. Pominuli to, že mne překvapilo provizorní bus nádraží musím říci, že zde zdrbnu jednoho dopravce. Je jím opět Kodpisp. V Praze jsem nasedl do takové Karosy o které jsem si ani nemyslel, že je vůbec schopna provozu. Víc kouřící a hučící auto jsem neviděl už dlouho. Řidič taky "řízek". U tábora, kde byla slušná sněhová nadílka řídil a řadil jendou rukou a ještě u toho telefonoval, což je na takové zatáčky, které tam jsou celkem odvaha. Mimochodem v autobuse používají staré naftové topení, které se dřív používalo na velkých stavbách, je vzadu pod pětkou a kdo si nedá pozor, tedy nevšimne si ho, má propálené kalhoty. Blo to zelené LC, asi ho znáte. Jinak zpět jsem jel se Štpánekm a jeho mercedesem v neděli v 19:30 z 2 a musím řící, že to bylo zcela jiné kafe. Jsem rád, že slušné vozy má alepsoň někdo ze soukromníků. Chvi se zeptat, až se dostaví na místě bývalého nádraží, jak to tam bude vypadat a kde vlastně nádraží rpo busy bude? Díky a hodně štěstí do roku 2006 všem zde přítomným. Línej Bus
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 21:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linejbus: No nové nádraží bude na střeše toho "supermarketu s garážema". Vizualizace zde: http://www.jihotrans.cz/hlavnicast.asp?ID=aktuality&id_clanku=33
Nevím jak tebe, ale mě to celkem děsí. Taková potvora do centra města nepatří...

(Příspěvek editován uživatelem M - R leden 05, 2006)
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1638
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 21:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linejbus: Je nutné specifikovat o jaký vůz Kovaříka přesně šlo... Má totiž minimálně tři zelené pětky, které jsou až na detaily shodné. jedním z vozů jsem jel a až na divného řidiče bylo vše OK....
Na budovu nového "AN" se vůbec netěším. Jak píše M__r, do centra města se to zaprvé vůbec nehodí a za druhé se mi to vůbec nelíbí co se týče koncepce a vzhledu.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18413
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 23:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máte taky na hodinkách čtvrt na dvanáct? Já jen, že jsem se brodil humusem kolem stanoviště NANu na opileckej rostřel a docela živě se tam dělal kravál a najížděla tam auta s betonem...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 23:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen ať makaji chlapci, když už to tu musí stát, tak ať to je co nejrychleji. (Aspoň nebudou obtěžovat tak dlouho...)


(Příspěvek editován uživatelem zdeněk leden 06, 2006)
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 09:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no budovu a.n.... Vona je to vlastně budova nějakýho obchodního centra. AN je tam pouze "trpěno" na střeše, protože to jinak nejde.
Mít něco první, hned a za každou cenu znamená tak akorát ohromný průšvih
Linejbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 13:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím Vás, tak po tom, co jsem právě viděl na vizualizaci je to šílenos, zajímalo by mě jak dlouho to takhle bude fungovat, pochopil bych to naopak, ale autobusy na střeše to je humus. No hold moderní doba. Na jednu stranu je to zase dost zajímavý projekt, který zachová AN v centru blízko nádraží ČD a přibude tam i nákupní zona. Ne vže se to takhle povedlo vyřešit. V kladně třeba AN muselo ustoupit supermarketu LIDL.

KODISP: Tmave zelená pětka, původně zřejmě byla žlutá, uprostřed busu vevnitř je panel s větráním, tmavá skla, kouří o 106, šrot.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 16:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linejbus: No ono to bude takto muset fungovat pořád, pokud nechceme provizorní AN na věčné časy, nebo zcela nové AN někde úplně jinde. Podle mě je toto nesmyslné řešení. Hlavně to nepůjde za 10let zbourat...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 12:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maká se maká a obludnost nové stavby v místě bývalého AN se začíná vykreslovat....
Na stěně kolem staveniště jsou nově naistalovány vytríny, ve kterých jsou nové simulace Mercury Center. Docela mě to nepotěšilo.

Linejbus: Tak to nevím o kterou jde, jelikož jich má několik, které vypadají úplně stejně a jsou to vraky....
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Linejbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 15:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Ono to je sioce šílené, ale porvizorni AN neníé dobré řešení, a aby bylo jinde to by moc autobusové dopravě neprospělo. Pokud mám být upřimný, ČB jsou jedno z mála regionálních měst, kde je BUS tak blízko ČD. Je dost měst, kde je to naopak, nebo jinak. Nějak si budeme muset zviknou. Mimochodem KODISP má řidiče, kteří již přesluhují na hodinách, nebo mají prodloužené profesní osvědčení úplatkem. Spolehlivý zdroj. Totéž dělal dříve již neexustijící dopravce AN car
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 21:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak po nedávném vyřazení poslední Karosy C734 v unifikovaném nátěru mizí i ostatní autobusy, které nenesou "unifikovaný" nátěr Jihotransu.
Generálkou prošla týnská LC736 v neobvyklém oranžovém nátěru a tímto krokem tak zbývá POSLEDNÍ autobus u Jihotransu v linkové dopravě, který má původní nátěr a to Karosa LC735 CE 37-76 s modrými pruhy. K tomu ještě dva Many SL222 v továrním nátěru a to je vše...
Ach jo.

Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

veřejné zakázky:
comett poptává 5 linkových busů (tři větší nad 50osob a dva menší nad 37osob) a 2 nízkopodlažní městské
sttrans jeden nízkopodlažní městský

nevím, co vyleze z toho komeťáckého nad 37osob. sorka? midway? nebo když je uvedeno "nad", tak z toho může vylezt i normální axer, či co?
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: U Comettu to vidím na Karosy Ares 15, Karosy C 954E a Sory BN12.
U Sttransu je možná již zrealizováno, nový Citelis je již v garážích ve Strakonicích, zatím stále bez SPZ a neprovozní.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 10:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já to u STTransu vidím tak, že ten Citelis je ještě ze zbytkovejch peněz z loňska, které MD uvolnilo a které STTrans také poptával...

Jinak Comett bude z městskejch chtít délku 10,5m, značka by souhlasila
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 12:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Ares 15 bych u Comettu osobně moc nesázel. Vždyť by neměli kam jezdit. Tři už mají, zbytek "kloubových" výkonů vozí ty dvě C943, které ještě nějaký čas vydrží.

Viděl bych to spíš na 3x C954E a 2x SOR C10,5 (na zkoušku - jako loni BN12). Ty městské jsou jasné.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 13:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má ještě Jihotrans kloubové Karosy? Naposledy jsem byl v ČB 24.2.03, viděl jsem např. C744 (CBP 44-15) v původním unifikovaném nátěru.
A taky dva Aresy. Jaké je přesné označení typu těch kloubových MANů a kolik jich tam vlastně máte? Tehdy ještě nebyly.
Díky.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 14:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, jihotrans mu v současné době 2xB941 se zaslepenými zadními dveřmi a jednu C943 (tuším jednu z prvních, jestli ne úplně první).
MAN by měli býti typem:MAN SG 313 a jsou dva.
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není ta C943 dokonce prototyp...?
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 17:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že kloubové MANy asi převzaly některé regionální linky za Aresy, protože Aresy, které jsem v 1993 fotil třeba na linkách z Budějic do: Borovany, Trhové Sviňy, Nové Hrady vídám relativně často v Praze jako zájezd.
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 17:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aresy v 1993 ?
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 17:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se, samozřejmě myslím 2003
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 18:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kloubové many převzaly výkony do Kaplice za prototyp C943 (záložní) a B941 - jedna skončila v Tejně a druhá nahradila na třeboňským oběhu CBP 44-15 (původně Strakonice v.č.0009), která je odstavena v Jihotransu bez SPZ.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 18:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Jihotrans kloubáky má.
2xKarosa B941 (rok 1997)
1xKarosa C943 (rok 1997, nevím jestli prototyp, ale jedna z prvních) + 4xKarosa Ares 15 (2002-2004).
Many jezdí jen na lince Kaplice - ČB, C744 nahradily Aresy.
Ta poslední C744 CBP 44-15 stojí přes rok vyřazená v areálu ČSAD Jihotrans.
Zbytek tu řekli kolegové...
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1687
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 18:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Venca: Já tě praštím...

Ohledné té C943, někde jsem četl, že skutečný prototyp C943 jezdí někde na Moravě.
Tenhle vůz sice byl vyfocen v propagačních materiálech Karosy, ale to nemusí nic znamenat.
Každopádně je to nejstarší C943, kterou znám.
Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No alespoň to maj potvrzený.
Jinak tu Kaplici (dva Many SG313) a Tejn (B941 CBA 14-21) vozí kloubáky po právu, jezdí dost našlapaný. U toho třeboňskýho oběhu je to hodně volný a svýho času se B941 CBA 14-22 střídala s krátkým Manem CBA 83-35 (po tejdnu si prohazovaly výkony). To ustalo nyní, kdy je nutný odjezd kloubových vozidel z provizorního a.n. výhradně ze stanoviště 1, tudíž "kloubice" vozí stabilní kurzy a zmizela i z víkendové dopravy, kam byla obtýden nasazena
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku a Jpribil: Dík za informace. Budu se tam zase muset někdy vypravit. Lákaj mě ty dlouhý MANy a všechny ty novinky u DPmČB.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Taková menší pozvánka.

Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dlouhým Manem je svezení pěkný. Je to automat. Doporučuji.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Už se těším.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18827
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 17:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se ke mně doneslo, že magorstrát odpustí na NANu část nájmu, a to tak, že místo 4 MKč bude požadovat pouze 1 MKč...
Mohl byste to prosím někdo vyvrátit?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 19:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Nepotrdím, ale myslím, že to možné je. Nedivil bych se, kdyby ze strany nájemců šli nějaké "prémie" na magistrát, takže nájemci jsou ti hodní, kterým snížíme nájem.
By mě zajímalo, kolik bude platit Jihotrans za plochu AN na střeše... Za to, že je to na střeše, by ještě mělo platit město.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 21:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou na webu někde fotky kloubového Manu včetně interiéru? Aby na nich bylo něco vidět ...
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 18.ledna 2006, ICQ #277-439-754
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18836
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 23:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart:
Mohu nabídnout akorát toto:





Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18837
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 23:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

By mě zajímalo, kolik bude platit Jihotrans za plochu AN na střeše... Za to, že je to na střeše, by ještě mělo platit město.

To spíš by mohli být Jihokráms a spol. rádi, že tam město bude něco jako autobusák vůbec trpět .
Ta „sleva” by měla prý být kvůli kanalizaci, která nebyla správně zanesena v plánech...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Linejbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 02:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád bych dodal, že ta klobová Karosa C943 je opravdu jendou z prvních, které se kdy vyrobvili, Jihotrans byl také prvním zákazníkem, kterí ji vzal. Svědčí o tom i fotodokumentace, kterou v té době Karosa nabízela. Je tam 943, která má shodné nátěry i ČSAD JIHOTRANS. Pokušel jsem se zjistit více i v samotné Karose, ale řeklimi pouze to, očem je zde řeč, jednalo se o jeden z prvních vyrobených vozidel vůbec.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 11:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Bohužel fotku interiéru Manů nemám, protože jsem se zatím neodvážil žádného řidiče ČSAD se zeptat na vyfocení interiéru. Zbytek dodal Martin. Musím jen říct, že asi největší slabinou těchto vozů jsou tvrdé sedačky. Nové Many Lions Classic již mají jiné, ty jsem ale ještě nevyzkoušel.

Martin: Mě to taky tak přijde. Včera o tom byl sloupek v novinách, kde se o tom vyjadřovali redaktoři. Nejlepší známka za 4.
P.S. jakto že moderátoři sem můžou dávat takhle velký fotky...

Linejbus: Přesně tak mi to připadá. V propagačních letácích byla zmiňovaná C943 vyfocena v nátěru Jihotrans, ale bez polepů a měla již dokonce i SPZ. Podle mě ale prototyp měl bílý nátěr a jezdí jinde. Ale to je jen moje spekulace. Tu C943 pamatuji z počátku provozu, ale nevím, že by na ní bylo napsáno protopové číslo (asi CK4?).
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18849
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 11:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protekce :-). Ale jsou dost zhuštěné, takže mají některé málem méně kilobajtů než Tvá malá :-).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 20:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netušíte někdo náhodou, zda se již nyní nechystají na rekonstrukci podchodu u nádru??? Dnes jsem jím procházel a k mému úžasu jsem zjistil, že ta trafika a jeden obchod jsou prázdné. Ten třetí byl prázdný z poloviny, takže se asi taky chystá... Ještě v týdnu tam bylo vše na svém místě.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 10:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: ne, ne. Trafika a ten obchod vedle už jsou prázdné déle. Co funguje, jsou už jen ty suvenýry (teda ještě minulý týden fungovaly). Jj, už se to chystá....
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 13:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Opravdu? Já bych byl schopnej přísahat, že ještě v pondělí to tam bylo. Jinak potvrzuji, že ty suvenýry už se vyprazdňujou.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 13:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já už to viděl minulou středu prázdný, ale vždyť je to jedno, práce už jsou na postupu (konečně)
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 13:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Ano, je jedině dobře, že se to s podchodem konečně hnulo - zmizí tak snad nejhorší místo v celém městě. Ovšem mám obavy z toho, jak to bude u nádraží nyní vypadat! Jediná možnost přechodu silnice bude velmi vzdálený přechod u mašinky, nebo přebíhání silnice. Problém vidím i u nočních rozstřelů - než to lidi oběhnou... Bude to zajímavé.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 14:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já už vidím jak lidé budou přebíhat Nádražní kde se jim zachce, budou přelézat zábradlí atd. ... Na druhou stranu je pravda že se budou přestupy těžko stíhat protože přechod u mašinky je zaprvé daleko a zadruhé trvá celkem dlouho než tam spadne zelená. Nicméně zrenovovat podchod je opravdu nutné, protože nedělá městu dobrou vizitku a je to věšinou to první co návštěvník co přijede vlakem nebo BUSem vidí. A uvítají to samozřejmě i obyvatelé ČB...
Zdenek_masek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 16:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no já myslim že podchod se bude dělat na etapy tak aby se mohlo procházet je blbost to úplně zavřít a lidi lezte si kudy chcete to nejde, jinak ten obchod už tam nejni od srpna a trafika skončila někdy minulí týden suvenýry už jsou taky na ústupu, zajímalo by mě jestli tam ještě někdy nějaký obchod bude no hlavně aby to vůbec nějak vipadalo ty věčný dohady jestli jo nebo ne známe to
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 19:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrenovovat podchod je nutné....

Podívej se, co o tom píšu ve své projektové práci:
5.3 Opatření proti preferenci HD
Výstavba nového autobusového nádraží a obchodního domu Mercury center

Domnívám se, že právě probíhající stavba NAN je krokem zpět. Místo původního úrovňového autobusového nádraží bude nové nádraží umístěno ve druhém nadzemním patře, na střeše obchodního centra. Naopak pod úrovní terénu vznikne velkokapacitní parkoviště.
Nabídka parkování v blízkosti nádraží a současné „vystěhování“ stání regionálních a dálkových autobusových linek o několik metrů výše je spíše krokem preference individuální dopravy před hromadnou (i přes nesporné přínosy modernizace původního zastaralého AN).

Zároveň s výstavbou „Mercury center“ dojde i ke zmodernizování podchodu v českobudějovickém přednádražním prostoru. I proti tomuto, na první pohled kladnému kroku se musím ohradit. Současná koncepce přednádražního prostoru je zastaralá. Motorové dopravě slouží směrově rozdělená čtyřproudá komunikace, kdežto pěší musí absolvovat zdlouhavé a nepříjemné přestupní cesty podchodem. Některé zastávky jsou v přestupním uzlu Nádraží vzájemně tak daleko, že pěší cesta mezi nimi trvá několik minut.
Rekonstrukce podchodu znamená oddálení jakéhokoliv lepšího budoucího řešení přednádražního prostoru.
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 20:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: To je sice pravda, jenže ideální řešení této situace (tj. auta pod zem a Zanádražní komunikace a přednádražní prostor vyhrazený jen chodcům a HD) je přece jen naprosto mimo finanční možnosti města. Ale třeba se toho někdy dožijem...
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 21:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zanádražní komunikace ve stylu "vyhnat všechna auta od nádraží do vodní ulice mezi obytné domy" - ani to není ideálním řešením podle mě. Navíc toto řešení asi bohužel bude, peníze na něj už se hledají...

Optimální je: auta v dvoupruhové tunelu pod nádražním prostorem a nahoře pouze MHD+pěší.
malý tunel pod Nádražím do Vrbna + ŽÁDNÁ nová zanádražní komuniakce (rozhodně né čtyřpruh)
a to je to, co nikdo nezaplatí a co nikdo nechce!
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 21:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: S tunelem pod Nádražní souhlas ale uznej že je to opravdu finančně velmi náročná akce. A co se týče Zanádražní komunikace tak tebou zmíněné nevýhody uznávám, nicméně si myslim že aut bude spíše přibývat než ubývat (bohužel) a proto bude asi něco na ten způsob do budoucna nutné, protože ten tunel by to vše nepobral a navíc by neřešil zácpy před viaduktem (leda jít pod zem už tam a udělat to pořádně dimenzované ale tj už opravdu spíš z říše snů). Jinak co se týče shánění peněz na Zanádražní komunikaci tak ty se sice shánějí ale než se seženou tak ještě uplyne hodně vody a vystřídají se i lidé ve vedení města takže uvidíme...
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 17:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsem byl v St. Gallenu (Švýcarsko) vzpomněl jsem si na vás! Skoro celý město je podtunelovaný a je to paráda. Městem tak projedete cca za půl hodiny, možná i rychleji. A to jsou všude i výjezdy do města. Vím je to finančně asi hodně nákladný, ale za ten klid ve městě to stojí. A navíc je to na hooodně dlouho, v podstatě navždy... Jenže u nás k tomu nejni politická vůle, a navíc ty tekutý písky...
Edite bibite post mortem nulla voluptas

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace