K-report
 

Archive through 23.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Staré archivy » Archive through 23.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 20:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák: CEGELEC využívá svoji výzbroj Progres a staťáky pro maďarský trh už dlouho. V Szegedu je nadšenec pro tyto věci. Nakonec i v Ostravě jezdí 21Tr - 3312 až 3315 se staťáky CEGELEC. Možná i jinde.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 21:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin_24Tr: A nebo prostě chtěli něco nového (a NP). - takhle nějak to prý bylo.
Houmr: Neprotiřečím si. Tahle linka je použitelná na krátké vzdálenosti a díky své "frekvenci" je cestujícími využívána spíše náhodně - ikdyž po "posílení" od prosince ji značná část vyhledává cíleně, to je nesporný fakt. Nadupanost jsem myslel tak, že ten vůz je doslova narvaný po střechu. Ovšem plná jezdí v úseku Nemocnice - Nádraží, a pak v úseku U Zelené ratolesti (ale spíše Družba) - Nádraží - Nemocnice. Z toho na mě zírají dvě skutečnosti:
1) Pro oblast Palačáku je výhodná pro přímé spojení s Nemocnicí a díky posílení je hojně využívané.
2) Směr od Nemocnice je vytížen díky tomu, že linka tak nějak jednou za čas "půlí" interval mezi dvěma spoji linky 2 - občas to tak vyjde, občas jedou v souběhu. Lidi tím samosebou jedou, neb nač čekat a jet přeplněnou linkou 2 (která v tomto úseku mnohdy sotva lidi pobere), když můžu jet i linkou 15. Pravda, mačkaj se stejně.
Takže já to vidím tak, že pro jeden smysluplný "přepravní proud" - myšlen ten Palačák, nemá smysl linku 15 v této podobě provozovat. Myslím, že řešením by byla odkloněná linka 17 přes Palačák, dejme tomu k Papírnám, nebo do Rožnova (záleží jak by to vyšlo). Tím by se mohla 15 zrušit, ale lidi by o ní v těch využívanejch úsecích de facto nepřišli. Nevím ale do jaké míry by byl problém skloubit 17 s 9 z Vltavy do centra a zároveň 17 s 2 z nádru do Rožnova.
Já nemám v této věci odpovídající vzdělání, tudíž se na to koukám jen podle logiky.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 21:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě dodatek pro Zlin_24Tr: Jo, zájemce je v Szegedu a má údajně zájem o všechny. O Brně dost pochybuju, má svých "popelnic" dost a užije si s nimi taky dost.
Jarda: Přesně tak. Staťáky Cegelec maj i v Brně. Minimálně ty poslední 21Tr (možná i 22Tr - to nevím jistě) mají staťáky Cegelec přímo z výroby.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 22:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: No prakticky máš tuším na mysli to co já. Pro Palačák je takováto linka nezbytná, nejlepší by bylo kdyby měla interval tak 10 minut a 11 se mohla přesunout na Sady aby i lidí z Mladého a Hodějovic mohli jezdit přímo do centra protože většina to tak dělá stejně ale musí přestupovat. A kam by takováto linka měla jezdit? Směrem k Nemocnici je využívaná hojně (jak už bylo řečeno) a není důvod ji přesouvat jinam nebo utnout na Nádru takže by mířila do Rožnova prakticky po stejné trase jako dnešní 15 (možná s jinou konečnou). A druhý směr z Palačáku by bylo vhodné vést jak řikáš prakticky jako dnešní 17, což by lidem z Palačáku zajistilo spojení se supermarkety na Strakonické a pak už se nedá jinak než jet až na Vltavu resp. na Máj, jelikož 1) Pražské sídliště není zatrolejované a 2) obyvatelé Palačáku a okolí jistě spojení se sídlištní oblastí, potažmo multikinem uvítají. Prakticky by se tedy jednalo o zachování přepravních směrů 15 a zrušení kliček na Máji a možno i v Rožnově. V podstatě je to vlastně poslední zveřejněná vize skupiny BT a já se s ní ztotožňuji protože mi připadá jako řešení, které pomůže obyvatelům Hodějc, Mladého i Palačáku a není to nic proti ničemu.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 22:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: Přesně tak. Vím, že to kdysi v návrhu BT bylo, ale nevím jak je to nyní. Rozhodně se shodnem. Samo sebou, že by se v této souvislosti muselo šahat i na linku 11, to je jasné - souběh by byl naprosto nesmyslný.
Myslím, že současná existence linky 15 je dána do značné míry existencí vozů 21Tr. Ty tu nebýt, tak podle mě ta linka neexistuje, ale to je coby, kdyby... Osobně třeba ale nějak nechápu, proč se tyhle potvůrky nešouply na linku 14. Její vytíženost byla značně snížena linkou 19 - která je bohužel velmi oblíbená a každé ráno nevěřícně kroutím hlavou, jak jezdí ty vozy plný. Čili na současné 14 by 21Tr mohly být - stejně jako tomu kdysi bylo se 2/14 .
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 22:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: linkou 19 - která je bohužel velmi oblíbená - proč bohužel? Sláva za každou linku MHD, která je oblíbená, což 19 bezesporu poslední dobou je.
Když se chci z nádraží dostat rychle k výstavišti nebo dále třeba až na Vltavu, tak nejedu ani linkou 3, 1 a ani 17, ale 19.
Jízdní doba linky 3 (ve špičce) k výstavišti je sice jen o 1 minutu delší jak 19kou, ale zejména ve špičce ve skutečnosti je jízdní doba trojky o 5 a někdy i více minut delší. Odzkoušeno v praxi.
Co se týče linky 15 tak souhlasím, jen musím říct, že si jí lidé našly. V sobotu jsem jel jedním spojem na zkoušku z Vltavy až k nemocnici a celou trasu byl vůz optimálně obsazený, až plný. Docela jsem zíral.

Jo a 21Tr tu nejsou jen kvůli 15ce, na 15 se plánují nasazovat i 25Tr.
Jedna 21Tr byla vyřazena jen kvůli tomu, že po dva roky stály vždy 3 z 5 vozů na vozovně, protože výprava byla jen 2. Tak se prostě jeden vůz prodal a nikdo to neřešil. Dnes při výpravě 3 vozy se při nepojízdnosti jedné a nebo více 21Tr se sáhne po Citybusu, nebo 25Tr. Letos ale žádná 21Tr pryč nepůjde, snad možná koncem roku po dodávce letošních 25Tr, a i to je celkem nereálné.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 23:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Tak samosebou že je dobře, že nějaká linka je oblíbená, to ano. V jejím případě se stalo to, že z linky, která byla v době svého vzniku až naprosto nevybíravým způsobem kritizována v Českobudějovickém reklamním plátku, se stala pro lidi důležitá a hlavně rychlá spojnice Vltava - Centrum. Bohužel díky nulové preferenci MHD to odnesla trolejbusová 14...
Díky za potvrzení mé domněnky ohledně 21Tr, rozhodně to v nejbližší době za reálné také nepovažuji. Nyní by mě ale zajímalo, jestli něco "PUDE" ze série 07/7. Pořád nám tu jeden vůz přebývá. Nicméně 13 a i 10 jezdí denně.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19663
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 00:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel je linka 19 velmi zranitelná, jakmile se ucpe Dlouhá louka (a že se to spíše zhoršovat, než zlepšovat, pátky jsou katastrofální už nyní...), nějaká výhoda kratší JD jde, však víte kam... Pokud se někdy dočkáme preferenčních pruhů na ose Výstaviště - centrum - nádraží, bude po Dlouhé louce stačit jedna linka k Poliklinice a Nemocnici s hustým intervalem.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 08:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: souhlasím s Tebou, že 21Tr dokáže být plná i s 15 cestujícími.Ale k věci - já bych 15-kou např. od Reginy na Vltavu asi nejel, nicméně jsem měl na mysli to, že každá linka, která si najde cestující má smysl. Trolejbusová zvášť. Já osobně jsem dlouho pranýřoval předcházející linky 14 a 15 (tím myslím 15-tku, která dříve nejezdila přes Palačák), kdy jezidly prakticky po identické trase a místo aby se alespoň vzájemně doplňovaly, tak si naopak konkurovaly - viděl jsem je zásadně zasebou, popř. s odstupem 2-3minuty (i o víkendech!). Proto jsem uvítal současný stav, kdy jsou alespoň trochu odlišné. Mohl bys mi prosím vysvětlit, jak jsi to myslel s tím že 15-ka zrušila 14-tku?
M__r: Tipoval bych, že cílem 15-tky bylo skutečně nejspíše prohnat stabilně nízkopodlažní linku co nejvíc po městě, aby měli vozíčkáři nějakou "jistotu".
Nicméně všechny Vámi uveřeňované varianty považuji za lepší,než současný stav, ale asi jen pro nás zdravé lidi. cca před 2,5 roky bavil s jedním vozíčkářem, od kterého jsem kupoval garáž a na toto taky padla řeč, jemu by vyhovovala právě okružní nízkopodlažní linka městem, na kterou by se mohl spolehnout. Tisíc lidí - tisíc názorů...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19678
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 11:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipoval bych, že cílem 15-tky bylo skutečně nejspíše prohnat stabilně nízkopodlažní linku co nejvíc po městě, aby měli vozíčkáři nějakou "jistotu".

Ano. Do doby, kdy bude možné garantovat nízké podlahy na systému linek.


každá linka, která si najde cestující má smysl

Záleží, jak se to vezme. Každá linka si své cestující najde. Ale aby jsme pak neměli místo linkového vedení nepřehlednou směsku linek o pár spojích za den...

Takže něco jako 15 ano (ale klidně v AB podobě a neškodilo by tam přihodit i Hřbitov), nicméně pouze do doby znízkopodlažnění dostatečné části vozidel (a posléze linek).
Pak už nebude nutné k vytipovaným cílům hnát jednu jedinou linku, ale klidně třeba dvě.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 13:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_Zlivský: Přesně vystihuješ, co jsem měl na mysli.
A ač jsem velmi konzervativní a jakékoliv prodávání provozuschopných vozů mě zvedá ze židle, tak musím konstatovat, že se současným trolejbusovým nízkopodlažním vozovým parkem, který silně pokulhává za tím nízkopodlažním autobusovým, nízkopodlažní linku se solidním intervalem, natož dvě, udělat nedají. A asi to tak dlouho ještě bude.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1720
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 17:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Souhlas, ale s tím hřbitovem, no nevím nevím. Myslím si, že současná linka 2 (a 8) je v této oblasti relativně kvalitní a dostatečné spojení. To už by jsme potom na trolejbusy 21Tr mohly nalepit na přední čelo nápis "Okružní jízda", tak jak to v minulosti mívaly autobusy kabriolety jezdící na Hlubokou....

Jinak proti lince 15 osobně nejsem. Sice opravdu to není linka, která by se přímo hodila do systému, ale má své ale. Jak jinak využít standardní vozy, které jsou na páteřních linkách nepoužitelné? Linka 15 opravdu obsluhuje velkou oblast a tak případní vozíčkáři mají šanci se dostat na velké území, což po zrušení patnáctky a nahrazení jí linkou 5 (podle návrhu BT) a jinými, by nemohli, protože počet 25Tr je zanedbatelný pro solidní garanci.
Vím že linka 15 leží mnoha lidem v hlavě, ať kladně či záporně. Ale protože MHD je tu především pro LIDI, tak bych její hodnocení nechal na lidech. My jakožto dopravní příznivci to možná vidíme jinak, ale podle mě na prvním místě jsou obyčejní cestující, jejichž názory bych při případné změně chtěl slyšet nejvíce.
A že při každé změně linkového vedení lidi ječí je více než jasné.....

Houmr: Bohužel prodávání i provozuschopných vozů je nutnost. V současné době je u obou trakcí vozů relativní dostatek, takže jakékoliv držení rezervy stojí peníze a né malé. Určitě pro mě také bude těžké loučit s některými vozy, ale pokrok se nedá zastavit a nic tu s námi nebude věčně... Bohužel a bohudík.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19713
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 17:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Hřbitov jsem zmínil spíše ilustračně . Osmička má nízké podlahy jen někdy, dvojka s patnáctkami se ideálnímu stavu také pouze blíží. Ale není to tak palčivý problém, současný stav stačí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 19:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče linky 19 tak ta je sice využívána poměrně hojně ale vzhledem k chystané stavbě trolejí do Č. Vrbného bude nejspíš zkrácena tak, že bude jezdit Dobrá Voda <-> Nádr. A pokud budou v Husově příp. Na Sadech opravdu preferenční pruhy tak to asi ani nebude nikoho příliš mrzet, protože zrušenou část devatenáctky dostatečně zastoupí ostatní linky. Aspoň tedy předpokládám že k tomuto dojde, protože jinak by výstavba trolejového vedení do Č. Vrbného neměla příliš smysl.

Pak tu také padaly námitky na nedostatek nízkopodlažních vozů pro hypotetickou trolejbusovou linku 5, ale nezapomeňte že letos přijde 5x 25Tr a dřív se linkové vedení určitě měnit nebude takže v tom bych až tak zásadní problém neviděl.

Co se týče spojení ke Hřbitovu tak to mi také přijde dostatečné a věřim že postupem času bude na linkách 2 i 8 dostatek nízkopodlažních spojů - je to opradu jen otázka několika let.

Jeden vůz 15Tr 07/7 nám tady opravdu přebývá a to již poměrně dlouho, osobně bych si tipnul že půjde č. 13 ale také je otázka jestli mají v Maďarsku o tyto vozy stále zájem - přece jen už jsou hodně ojeté a staré.

Co se týče spojení Nádr. -> Výstaviště tak 19 má možná ve špičce v praxi kratší jízdní dobu ale zase má mnohem delší interval než 3 a je tu i linka 1 takže pochybuju že většina lidí používá k cestě na Výstaviště linku 19.
Zdenek_masek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 20:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no 15tr 07/7 už zájem nejni alespoň zatím v Maďrsku také chtějí NP vozidla a řeší to tkhle zájem o 21tr je velký takže nejni proč čekat když se jich dp chce zbavit problém bude asi v tej dotaci ta ještě možná vičerpaná nebude
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 21:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr:...aby měli vozíčkáři nějakou "jistotu" Zní to krásně, bylo by to pěkné, ale v podání DPmČB to mnohokráte neplatilo a ty B732 a 15Tr tam byly častěji, než bylo zdrávo...
Martin zlivský: Osmička má nízké podlahy jen někdy, No vždy o víkendu obě pořadí (ikdyž negarantovaná, ale vždy jezdí) a ve všední den jedno pořadí - pravda zatím to není v JŘ na zastávkách, ALE ten vůz tam jezdí naprosto přesně denně.
Zděna: Aspoň tedy předpokládám že k tomuto dojde, protože jinak by výstavba trolejového vedení do Č. Vrbného neměla příliš smysl.
To radši neříkej moc nahlas .

Z provozu: Dnes opět zaujaly 2 25Tr na lince 3. Vypadá to, že jednou za čas jezdí jedna ten šejdr pravidelně...
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 22:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ALE ten vůz tam jezdí naprosto přesně denně.
Není pravda,např.minulý týden tam byla jeden den 146.Nasazení nízkopodlažního pořadí na linky 2 a 8 sleduji každý všední den z jídelny BB,kde se pravidelně potkávají v 10.52 obě linky směr Nemanice.Na lince 2 nízkopodlažní vozidlo tak jen dvakrát do týdne,na lince 8.častěji np.vozidlo.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 08:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: A ja je vubec nepotkal (25Tr)

Mohl by někdo říct proč jsou vozy v budějicích (hlaně 07ky) hlučné jak letadlo?? To ani z ráby se nelinou takové zvuky

PS:Doporučuji před nádražím náhradní dopravu ČD - směsice všeho možného. Hlavně ty kontrasty, Axer z DP a C734 (atoms)...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 08:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin_24tr: Jsou hlučné, to ano. Ale najdou se i takové, které oproti ostatním naopak tak hlučné nebyly (07, 08, 13).
Ale 01, 05 a 10, ty vedou. Do těchto vozů se neivestují prakticky žádné mimořádnosti, jen nejnutnější údržba. Mají to za pár. Do dvou let zmizí úplně.

Včera pokud vím, tak jedna 25Tr byla na lince 2 (58) a zbytek 59, 60 byly na 3. Podle M__r ale byl jedno šejdr.

PS: Ten Axer DP není Axer, ale LC936XE, r.v.2001.
Na výluce ještě prozatím chybí DP s kloubáky, ale i to přijde.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 10:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Včera tam už byly klouby...
PS: Budu muset opravit popisku u fotek na webu z Axera na LC.....

Ten hluk je snad u všech vozů, které jsou před modernizací, a se divím že to nikomu nevadí... Ale asi jsou už zvyklí (cestující).
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 10:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mého názoru ten hluk je v podstatě u všech 15Tr 07/7. Myslím, že u 15-tek jsou z hlediska vnějšícho hluku jsou nejlepší série 10/7. Na ty nemají ani ty naposledy dodané 15TrM. Co jsem měl možnost slyšet v Banské Bystrici, tak bych řekl, že tam je uvnitř vozu daleko hlučnější pomocný motor než u našich. Dle p.Flaši mají dvojnásobné otáčky než naše.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 16:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Tak na to zapomeň. Výprava na tomto pořadí linky 8 se dodržuje denně. Neplatí to jen v případě nedostatku Citelisů, což je jednou za uherský rok. Nyní vyjímečně od minulého týdne, kdy jezdí jen 4.
Zlin_24tr: Série 07/7 na generálku nechodí, ta se jen vyřazuje. Modernizuje se pouze 10/7 a z této série je hlučných vozů jen pár a po GO to je vždy ok... Osobně nechápu, jak je možné, že naše ráboidní vozy byly tak hlučné a vybrující. V jiném městě jsem to nezažil. Vyjímku tvořila naše oblíbenkyně 07 (budiž jí szegedský podnik lehký...). Jinak si měl spíše smůlu. Opravdu jezdily všechny tři 25Tr. Ale jedna byla šejdr.
Jpribil: Zlin_24tr má pravdu. Včera byla na NAD viděna 132.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 17:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobusy (Citelis) se vesměs dodržujou na tom, co být mají. Trolejbusy (25Tr) jezdí (zatím) všude možně.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 17:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Ano, "garance" na autobusových kloubový NP pořadích se dodržuje. Nejednou tam dokonce zaskakoval SU15 (vím o dvou případech - jeden dokoce o víkendu na 19 - dle infa Jpribila). 25Tr sou takové přelétavky...
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 18:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě jedna věc z provozu:
Od páteční 19:00 hodiny do sobotní 18:00 hodiny bude linka 8 odkloněna z části Okružní ulice. Zrušeny budou zastávky Nové Vráto - Okružní a Rozcestí Hlinsko. Objíždět to budou ulicí U Sirkárny. Důvodem je konání závodu ledové ploché dráhy na rybníce u Škodovky (na kolik se propadnou nedokážu určit ). Každopádně ta výluka bude zajímavá na .
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 18:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Dnes jsem například náhodou kolem Budvaru projížděl v 10:53. Na lince 8 jel nějaký Citelis a na lince 15TrM.
Jak řekli kolegové, autobusy se vesměs dodržují.
25Tr jezdí většinou jedna na lince 2 a jedna na 9. Ta třetí se pohybuje různě.
Od změny 26.2. to snad bude dodržováno, i když známe DP, že?

M__r: Ta ledová dráha se prý jela už i minulý týden, uzavírka ale nebyla. Mají tam udělané na ledě hezké kolečko a upravovali to traktorem, takže asi to s tím propadáváním nebude tak žhavé. A dva dny tepla s takovým ledem nic neudělají.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 17:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Jo tu ledovou dráhu jsem viděl i minulý týden, ale nyní jsou tam již i zábrany v zatáčkách z černých pytlů, vypadá to celkem zajímavě. Po dnešním, na zimu "parném" dni jsem na ně zvědav! Každopádně ta výluka bude zajímavá.

Jinak vím, že reklamní držáky jsme zde již řešily, ale tohle si neodpustím. Nově byly spatřeny ve vozech 24 a taky 56 , takže ani sériové M vozy nezůstaly ušetřeny.
Navíc reklama na naftu je snad pomalu na všem, tedy alespoň na optické většině bílých vozů.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 17:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě dotaz, nejspíše na Jpribila. Na Dobré Vodě, kousek od zastávky U Kapličky je nějakej autoservis a v jeho pidiareálu stojí nějaká C734 modré barvy, s bílejma puklicema a zbastlenýma některýma oknama. Netušíš co to může být? Já ji tam viděl poprvé.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 18:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Známý prý na tom rybníce jezdil i s autem a docela se tam "vyblbli".
Na tu výluku jsem také zvědav. Zejména jak se bude Citelis motat kolem areálu Laška, kde silnice není zrovna v dobrém stavu.
Co jsem tak koukal, tak na jedné straně těch držáků je reklama sama na sebe a na druhé straně reklama na ten mobil...

Ta modrá čtyřka je upravený speciál (a profesionálně upravený) pro převážení závodních aut. Bává to k vidění na různých automobilových akcích. SPZ začíná myslím CBP. Někde mám fotku z Mobil Salonu, ale nevím kde, možná ještě v papírové podobě.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1729
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 19:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak a už jsem jí našel: CBP 44-02

Jenom ještě dodám, že vevnitř se převážejí lidé a potřebný materiál (kola, ND apod.). Auta se tahají na vleku za vozem.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 19:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem dnes jel (ne poprvé samozřejmě ale po delší době) e.č. 60 a musím s politováním konstatovat že plasty kolem kabiny řidiče drnčí o sto šest a dokonce se v zatáčkách ozývá hlasité vrzání z kloubu takže zezačátku nadějně vypadající zpracování asi tak skvělé zase nebude...
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 19:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Držáčky spatřeny i v 149 a i 144. Šíří se to jako infekce....
Jinak včera ostatní "koumáci" za volantem zastlali zpožděnou 149 na 2/1 u nádraží ráno tak, že se nedobrovolně zúčastnila i rozstřelu v 4:50, ačkoli měla už odjet ve 4:42
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1730
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 20:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: Potvrzuji. 60-kou jsem jel minulý víkend a z kloubu se ozývaly šílené zvuky. Plasty u kabiny drnčí u všeho od začátku.
Spíš mě zaráží, že ještě nedrnčí plasty kolem dveří a tak.
Každopádně počáteční "nadšení" z 25Tr alespoň u mě vyprchává....
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 20:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukal jsem na změny a teda, je to spíš šou:
Týká se to linky č.11 (minutové posuny) a linky č.104 - návrat víceméně k loňskému JŘ - opět pojede spoj ve 14:04 a další změny.

Jinak budou ZAGARANTOVÁNY ty nové Citelisy a 25Tr, tak jak je uváděno v JŘ (písmeno P)
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 21:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Držáčky spatřeny i v 149 a i 144. Šíří se to jako infekce
A nejen v autobusech,v trolejbusu serie 07/7 ev.č.01 vypadají děsně,ale aspoň vím že ještě nějaký čas zůstane.
Jinak budou ZAGARANTOVÁNY ty nové Citelisy a 25Tr, tak jak je uváděno v JŘ (písmeno P)
No,jsem na tu trolejbusovou garanci s vozy 25Tr zvědavej.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 22:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No,jsem na tu trolejbusovou garanci s vozy 25Tr zvědavej.
no jestli jsem viděl dobře, tak dneska už to bylo dodržený
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 07:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale např. ve středu dopoledne nejela ani jedna a posádky co jezdí s 25Tr byly na 15Tr.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 17:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Díky! Na pohled velmi zajímavý stroj.
Macek: Osobně nevidím v garanci 25Tr problém. Vozy jsou spolehlivé, takže to problém nebude. Současný stav, kdy jezdí všude možně je způsoben spíše tím, že se na to tolik lpí. Máš pravdu, ve středu dopoledne nejezdila ani jedna, ale to může být dáno i nějakou prohlídkou ze strany výrobce, nebo tak...
Vencabocku: Koukal jsem, že dost změn je i na lince 2.
k vrzání kloubu a drnčení plastů: No tak klouby vržou i u Citelisů a nevidím v tom nic nenormálního, prostě se to musí ochodit. Pamatuju si, že pražské City Busy zpočátku taky celkem vrzaly a nyní to je vesměs v pohodě. Pokud jde o plasty, tak s tím nic neuděláte. Ty vozy jezdí po "silnicích", které by se spíše daly přirovnat k tankodromu. Není autobusu a trolejbusu, které by ježděním na takovýchhle "silnicích" nevrzaly. S tím nikdo nic nenadělá. Pokud jde o můj názor na 25Tr nyní, po ca 2 měsících provozu, tak rozhodně mě nezklamaly. Jsou spolehlivé, pohodlné (na 90% sedaček), skvěle topí, mají odpich, jsou tiché a i ve špičce celkem pobírají cestující. Čili zatím je to dobrý, uvidíme co nám přinesou příští měsíce.

Jo a 119 nemá reklamu, teda resp. tu vybledlou fólii, na který kdysi ta reklama byla . Dnes v provozu na 1. Osud 287 ji naštěstí nepotkal.

(Příspěvek editován uživatelem M - R únor 17, 2006)
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 17:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ve středu dopoledne jezdila jedna 25Tr na lince č.14
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1731
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 18:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes proběhla zmiňovaná zajímavá výluka v oblasti Okružní ulice. Autobusy jezdily ulicí U Sirkárny, poté kolem nejnovější měnírny MR4 a bývalé konečné Agrozet a dále kolem rybníka ulicí Trocnovskou na Okružní. Zejména úsek v Trocnovské ulici stojí za to, tudy snad MHD nikdy nejezdila....
Na vývěskách byla výluka uvedena až do 19 hodiny, v 17 hod. ale už osmička normálně jela přes Nové Vráto.

Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 09:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak jsem v neděli koukal, vežkaři se v uplynulých dnech činili a všechny výhybky ověsili pro mně zatím záhadným označením. Asi něco kvuli přípravě na přechod k systému ovládání pomocí GPS...
Adam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 15:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr : Pokud myslíš takový červený praporek, tak to je znamení, že výhybka je připravena na ovládání pomocí GPS.
Jinak celý systém už od neděle funguje a prý snad zatím bez větších potíží (pokud se výhybka nepřehodí sama (občas se to stane), tak jí řidič "pomůže" šipkou z palubního počítače a jede se bez problémů dál), takže přehazování výhybek teď řidiče určitě baví - pokud ovšem jedou po své trase
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 16:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: A mimo jiné sundali i zkušební výhybku v Žižkovce. To označení je pouze páska s označením . Zítra se na přehazování zaměřím, jsem zvědav, jak to funguje.

Jinak zajímavosti z provozu: Jedna 25Tr (snad 58) byla opět na šejdru, ale na lince 2. Zbytek na 9 (či 3?) a na 14. No a místo jednoho Citelisu na 1 byl vůz 155, ostatní byly na svých místech.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 17:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dají se někde na internetu najít JŘ s vyznačenými nově zavedenými nízkopodlažními spoji? V IDOSu totiž nejsou...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 17:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: Bohužel zatím o ničem takovém nevím. JŘ dostupné na stránkách DPmČB (taky IDOS) v sobě garantované spoje nemají.
Jediné co tyhle spoje obsahuje, jsou zatím kapesní (knižní..) jízdní řády. Snad to později bude doplněno i do IDOSu.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 18:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty spoje jsou nově garantované až od neděle, třeba se tam se změnou JŘ doplní
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 19:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě že v IDOSu nejsou ani od neděle.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1740
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 20:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: Od neděle 26.2.? Právě od tohota data se změny zavádí...
Nebo si nerozumíme?
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 21:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozumíme si - koukal jsem do nových JŘ pro IDOS, platných od 26.2.2006.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 21:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: Tak to je fajn.
V tom případě netuším, kde soudruzi s NDR udělali chybu.
Takže alespoň doufám, že garantované spoje budou vyznačeny alespoň na zastávkových JŘ a že nezůstane jen u kapesních.....
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 22:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já doufám, že kolega Jpribil nedoufá marně...

Jinak zde ještě nebylo napsáno, že při pohybu známých z Prahy došlo k trapné situaci, kdy jsme se o víkendu!!!v odpoledních hodinách málem nevešli do trolejbusu 21Tr na lince 15. Tím pádem se tímto zde přítomná návštěva (znalá v oboru MHD) zaměřila na linku č.15 a zkonstatovala, že tato linka je silně využitá, protože ani ostatní spoje nebyly o moc prázdnější
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 22:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Proboha o lince 15 mi nemluv... Tohle jsem měl tu čest pozorovat již několikrát. Naposledy mě šokovala obsazenost dnes v půl deváté večer u Výstaviště, směr centrum, kdy VŠECHNY sedačky byly obsazené a několik cestujících dokonce stálo! Tahle linka svým "chováním" přesahuje mé chápání. Jak je něco takového vůbec možné? Teoreticky by linkou 15 měli jezdit jen náhodní cestující. Po "posílení" je však opak pravdou .
Jo a od pondělka jsou v prodeji dodatky k JŘ za bůra (opožděná zpráva je taky zpráva ). Letos jsou dokonce originálně natištěné, ne jako loni ofocené na A4
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 23:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě jedna věc. Jak jsem říkal, tak jsem se zaměřil na přehazování výhybek pomocí GPS. Musím konstatovat, že to funguje bez problémů, resp. jsem žádné nezaznamenal. Co by mě ovšem zajímalo je to, jaké je opatření proti "podhození" výhybky. (kdyby to tu sledoval někdo z věžkařů a mohl to sem napsat, tak by to bylo dobrý )
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 16:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r l.15: No mě občas také linka 15 překvapí, ale poslední dobou je to prakticky denně...
Snímky zachycují linku 15 v neděli odpoledne kolem 15:50. V takovémto stavu vůz jel minimálně od soudu na Palačák.


M__r výhybky: Sice jsem nekoukal na přehazování, ale zdá se mi to, nebo pomocí GPS se přehazuje jen na lince 2? Praporky z fólie nějak zmizely, jeden z posledních stále vlaje před točnou Nemanice....

A ještě z provozu - zbělal nám další autobus, tentokráte sólo č.268.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 18:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Tak já tedy pozoroval i linku 3, takže čekám, že to funguje všude.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 21:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak dnes na 4/1 ev.č.154. Takže dva Citelisy stále chybí. Jsou to patrně vozy 101 (důvod = ?) a 103 (již déle, po nějaké nehodě, či co). Hlavní je že garance, která je platná sice až od neděle, se dodržuje Solarisy - jen ať to vydrží!

(Příspěvek editován uživatelem M - R únor 23, 2006)
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1744
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 21:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Solaris č.154 byl místo 157, který ale včera jezdil.
Mmch. 156 (né 101!!) dnes jezdil, delší dobu nejezdí 158 (né 103!!). Údajně po nehodě s trolejbusem.
Autobusy se sice dodržují, ale trolejbusy moc ne. Jedna 25Tr dnes na lince 2, jinak ostatní na linkách 3 a 14, které garantované nebudou. Ale zatím je to jedno....
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 22:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: No to né. 157 byla na tom druhém pořadí, jel jsem s ní domů. Za matení ev.č. se omlouvám, ale prostě jsem nepřemýšlel a psal jsem podvědomě, podle zvyku... Tak zatím je ta výprava jedno, ale pouze zatím!
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1745
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 22:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Fakt? Zajímavé. Podle řidičů jsem hned "tasil", že 154 je místo 157. Ale 156 jezdila také a pokud ne, tak si to pletu se včerejškem. Ale spíš bych řekl že dnes. Takže asi možná nějaké změny. No je to jedno...
Necháme se překvapit, jak se bude garance dodržovat po neděli.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 23:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Solaris splňuje podmínky nízkopodlažního vozidla, takže garance je dodržována stále, buď pomocí kmenových Citelisů, nebo záložních Solarisů. Po dobu "odvelení" Solarisu č.154 na náhradu za Citelisy jezdí na 1/7 místo něj sólo. Včera to byl Citybus č.213
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace