K-report
 

Archive through 25.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archive through 25.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 7-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2005 - 07:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, velmi zajímavá debata ohledně nových předjížděcích stop v Ústí n. L. proběhla na veřejném foru ČNDS
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2005 - 22:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách ČNDS v Ústecké sekci rozsáhlá reportáž o dnešní večerní nehodě na křižovatce ulic Šaldova x Masarykova, která měla i přímý vliv na MHD. http://www.ustecketramvaje.com/ul/ul.htm
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2005 - 23:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před cca třemi týdny tu někdo vzpoměl tramvaje na pneumatikách, takové ty blíže nespecifikovatelné křížence nacházející se na samé hraně mezi tramvají a trolejbusem. Co by jste řekli tomuhle, kdyby to jezdilo po ustí:

http://www.lohr.fr/pics/translohr-clermontb.jpg

Více je o tom psáno i na:http://www.lohr.fr/transport-public.htm

Je tam na stažení dokument v PDF, ve kterém jsou i o něco podrobnější údaje.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2005 - 00:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Krásné vozítko... Obzvlášť uvážím-li, když se v propagačních materiálech jednoho nejmenovaného českého výrobce tramvají objevují u produktů komentáře toho typu, že jejich tramvaj je posledním výstřelkem pokroku vědy a techniky :-), samozřejmě nemyslím doslovně. Opravdu krásné vozidlo...

Jak se tomu asi opotřebovávají pneumatiky, na smyčce je pěknej černej pruh od nich.
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 16. listopadu 2005 - 11:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se tomu asi opotřebovávají pneumatiky, na smyčce je pěknej černej pruh od nich.
To nevim, ale co jsem slysel a nekde cetl, tak docela velkym problemem u techto systemu jsou vyjete koleje v asfaltu, ktere tato vozidla zpusobuji. Navic nove provozy jako Montpellier, Bordeaux, Orleans, ... vsadili na osvedcenou klasickou tramvaj, ktera funguje bez vetsich problemu jiz vice nez 100 let.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 16:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych také osobně vsadil na osvědčenou klasickou tramvaj. To vyjetí kolejí/koryt v asfaltu se má řešit pomocí ocelové síťky která se dá těsně pod povrch vozovky, jak se to osvědčilo netušim. Jinak jsou tyto vozidla spíš typický francouzský výstřelek a možná i reakcí na hojnou výstavbu klasických tramvají ve Francii.

V našich končinách by radši viděl více rozšiřovat trolejbusové provozy. V četně otevření dalších nových...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 21:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se tu bavíte o tramvaji na pneumatikách,tak v jednom francouském městě je tato tramvaj se trolejbusovýmy sběrači,může jezdit jako trolejbus bez kolejnice a dokonce i mimo troleje na pomocný pohon.Takovou tramvaj bych si u vás představil snadno.Jenže to už se na nějaký diskuzi řešilo a pořizovací cena této tramvaje je vysoká.

(Příspěvek editován uživatelem Macek listopad 17, 2005)
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 7-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 21:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to už ale vymýšlíte ptákoviny, tramvaj by mohla jezdit i v Ústí. Kopce typu Severní Terasa jsou pro dnešní tramvaje řešitelné, nevím kde se pořád berou fámy o tom, že na ST by museli zůstat trolejbusy, jde jen a jen o finance a ty by byly neúměrné. Myslím že nejlépe to vystihl Dandy.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 22:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a kdo o pár příspěvků výše říkal, že trolejbusy na Míráku ne ale tramvaj s pevnou jízdí dráhou jo. Takové TVR by toto řešilo, aniž by se musely rušit trolejbusy a budovat celá nová tramvajová síť. Jasně že nic z toho není reálné, ale když už jste to zase nakousli.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 00:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jsem četl různě po netu tak TVR nebo víše zmíněný Translohr jsou sice drahé vozy, ale problém je někde jinde. Hlavně v Nancy byly problémy s onou vodící kolejí, něco bylo o tom psáno i v DP kontaktu co vydává Pražský DP. Uvidíme jak se bude těm křížencům dařit, zatim by to mělo jezdit v Nancy a Ceanu, v Paříži mají mít nějakou zkušební dráhu. V nejbližch letech by se k těmto městum měla právě přidat Paříž, Toulon a Italské Benátky.

Mě se na těch vozech líbý jejich inteliér. Škoda že se na takové urovni nevyrábí a bohužel nebude výrábět nejaká inovovaná verze vozů 21/22Tr.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 7-2004
Odesláno Středa, 23. listopadu 2005 - 20:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

.. a máme nový historický autobus v Ústí - viz. úvodní strana ČNDS :-)
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 11. prosince 2005 - 21:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nemohl by mě čistě ze zvědavosti někdo stručně informovat, jak si v provozu vedou vaše vozy 22Tr? Tzn. jaké nejčastější problémy se u vás vyskytují a jak často dochází k odstávce těchto úchvatných vozů? Díky.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 11. prosince 2005 - 22:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak o 601 škoda mluvit, to už je víceméně statickej exponát, ale 602 a 603 co si pamatuju poslední dobou (a to už dost dlouho) jezdí bez problémů. Teda bez těch viditelných. Na zkušenosti z dílen se můžu přeptat. Ale myslím si, že konečně celkem šlapou. Akorát mají údajně najezdíno moc km, a tak jsou teď na courácích. Co pak ty vaše perly, předpokládám, že dotaz padl z důvodu toho, že vám to moc nejezdí..?! :-)
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 14:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No...jezdí nejezdí. Momentálně je odstavena "jen" 3603, na které probíhá kanibalizace. Chybí jeden deklík (pro 3606), stahováky (pro 3608), jedna deska v regulátoru (pro 3606), dále pomocné zdroje EDB (kanibalizace do 3605), které se nám kazí poměrně často (i na 21Tr). Vše to vázne vesměs na nedostatku ND a dle mého názoru na mírně laxním přístupu externích firem zajišťujících servis toho či onoho dílu. Postupem času to spěje k tomu, že si to snad budem radši opravovat sami ze součástek, co koupíme ve městě za pár korun. Na 3605 nám odešel minulý týden tyristor, což je také poměrně častá závada. Měničová sezóna nám nyní trochu pominula, asi to bude tím chladnějším počasím. Jinak průběžně se nám nějaké drobné závady vyskytují stále, minimálně jednou za týden něco. Jedná se ale naštěstí o závady, které se odstraňují prakticky hned. Problémy tu byly s klouby Hubner, konkrétně s uchycením středového rámu měchu a následně s tím související částečnou destrukcí hliníkové podlahy kloubu. Po konzultaci s konstruktéry ze Škody byl problém (snad-uvidí se) zažehnán. Takže, nebojte, statický exponát tu máme také, když už žádný provozní vůz, tak aspoň 22TrG...
Za nějaké poznatky odbornějšího rázu budu vděčen rovněž.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 09:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ústečák: Kde si přišel na to, že 601 je statickej exponát, vždyť se běžně prohání po všech linkách
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 7-2004
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 09:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nechci do toho šťourat, ale 601 má opravený kloub a od té doby by měla být v pohodě. Stála jen kvůli "nesjízdnosti" Masaryčky, aby ten kloub hned nezmršili!! Jinak v neděli stála komplet flotila NP vozů ve vozovně :-)

Také nevím jestli někdo zaznamenal v denním tisku zprávičku o tom, že ústečtí radní se chystají na jednu výběrovku... :-)

(Příspěvek editován uživatelem Aussig prosinec 13, 2005)
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 18:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussig: Stáli asi proto, že většina z nich je vypravována na couráky :-) V pondělí už jezdily všechny, 601 na 4/60, 602 na courákové 55 a 603 už si nepamatuju.

A s 601 (řidiči přezdívaná jako "Trabant") se náhodou umí pěkně rozjet, jen je k tomu potřeba správnej řidič!!
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 18:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a dnes 601 na 55. Takže tvrzení, že je to statický exponát může vyvrátit ona sama!
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 19:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 601: Se z toho nezblázněte, myslel jsem to z globálního hlediska, tudíž od začátku provozu. To sem zas něco řek.
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 7-2004
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 20:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ustecak: nn, ono z dlohodobého hlediska máš samozřejmě pravdu, jenom ten důvod nebyl ve voze, ale v ulicích Ústí
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 21:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak u nás tedy se 22Tr honí, co to dá. O víkendech vypravovány ovšem nejsou, stejně tak ani všech 8 kusů 15TrR - vyjímkou je nyní pouze vůz 3505, najíždějící kilometry do GO. Ve všední den je na "courák" (u nás označován termínem "trhačka") vypraven vždy jeden vůz 22Tr s výjezdem před šestou ranní, návratem kolem půl deváté a následným výjezdem před polednem a zátahem po šesté večer. Jinak jsou všechny 22Tr (rozumněj všechny aktuálně funkční, číslo vyjadřující počet všech funkčních 22Tr nabývá hodnot x<8 ) hnány celý den na linkách 26 a x25 (zde pouze jeden nebo dva).
Co těmto vozům nelze upřít, je bezesporu dynamika jízdy - když už to všechno funguje, jak má, je to podle mě celkem super vůz.
Problémy s kloubem jako jste měli vy na 601 (něco se mi doneslo o vůlích v centrálním ložisku v důsledku zanedbaného promazávání a údržby) máme nyní na voze (shodou okolností) 3601 , zde se ovšem jedná o prachsprosté opotřebení. Zjevně firma Hubner přecenila životnost kloubu, vůle sice nejsou ještě na odstavení, ale...ale.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 14. prosince 2005 - 08:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussig: A to máš od někoho z vyšších míst DP, nebo od lidí z dílny?

Verusha: Zdá se, že podivná prozřetelnost zasáhla a v ČR jsou snad poprvé v historii v provozu všechny sériové 22Tr + 601 najednou. :-)) Tak schválně jak nám to vydrží.
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 7-2004
Odesláno Středa, 14. prosince 2005 - 09:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák: :-) myslím, že to víš!
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 14. prosince 2005 - 09:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mě teda zajímalo z čeho vycházíš a jaké máš hmatatelné podklady k tomu, že 601 je označena za statickej exponát?

A myslím si, že agentura JPP není to pravé, pro tak odvážné tvrzení

(Příspěvek editován uživatelem Pida prosinec 14, 2005)
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 14. prosince 2005 - 13:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussig: Někdy na tohle téma dáme řeč.

Chtěl jsem svým inkriminovaným prohlášením zdůraznit problémy onoho vozu, který několikrát byl dlouhodoběji odstaven a není 2x oblíben. Jako byste zapomněli jak jezdila dřív, relativně nedávno. Co třeba minulá zima? No nic.

Navíc předpokládám, že většina čtenářů pochopila, že moje označení za "statický vůz" bylo nadsázkou.
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 14. prosince 2005 - 14:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, jen jsem chtěl po tobě aby jsi to uvedl do správné míry, protože Verusha se ptal na provoz jako takový a ty jsi mu odepsal o nějakém "statickém" exponátu...... čímž jsi ho mohl uvést v omyl.
Ano, vůz byl odstaven (mám na mysli poslední odmlku), ale ne kvůli tomu, že by byl neprovozní, spíše se jednalo o "ochranu" vozu, který byl po opravě. A to rozhodně nepovažuji za nějaké problémy. Dobře, vůz se rozbil, opravil a aby ta oprava nepřišla vniveč, odstavil se. Nevidím v tom nic nepochopitelného, protože tankodrom mezi "pražačkou" a Předmostím byl hroznej.
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 14. prosince 2005 - 14:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ústečák: omyl, u nás je stále kvůli kanibalizaci dílů a jejich nedostatku odstavena 3603 (asi nejvíc odlišná od ostatních sedmi našich 22Tr). Aby iluze dokonalého provozu vozů 22Tr byla naprosto jediněčná, musel by dle mě být v provozu i 22TrAC, který považuji za vrchol veškerého škodováckého snažení vůbec. Bohužel, jak mi nedávno bylo sděleno, stále stojí bez hnutí v Ostrově na zkušebně , snad ve snaze ututlat ji, že vůbec existuje, a následně buď prodat směr kovošrot, nebo rozložit na použitené ND. Mají to ale veškeré prototypy smutný osud...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 17. prosince 2005 - 20:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm kloubům na 22Tr: kdo to chce vidět aspoň nakřesleno (ve skutečnosti je to na pohled vskutku monstrózní, takhle na nákresu to vypadá nevinně):

katalog kloubů Hubner v PDF
http://host7.hubner-germany.com/multimedia/HUEBNER_14_Bus_Gelenksysteme_fuer_Busse_de-nonactive-1.pdf

kloub pro 22Tr je ten HNG 15.3, ovšem rověž jako v Brně je i u vás použit bez (modře zakreslených) tlumičů, ty jsou pouze u prototypu 22TrAC.
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 7-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 10:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozvánka na dlouho slibovanou akci: http://www.ustecketramvaje.com/cnds/pozv.htm
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 9-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobyl jsem nyni nekolik dni v Usti nad Labem, trochu jsem si i zasotousil a neodpustim si nekolik poznamkodotazu. Nejprve z hlediska cestujiciho: u cedulovych 15Tr mi dost vadila kvalita informacnich prvku, co to je za linku. Cedule zepredu je OK, ale z boku je jen mala cedulka. Nejsem nejaky fanousek BUSE, klidne by mi stacila plechova cedule, ale soucasny stav se mi nelibi. Taky jsem si vsiml (moc jsem toho nenajezdil, tak nechci generalizovat), ze se nekolik ridicu moc neobtezovalo najizdet do zastavek. Je to obecny jev nebo jsem mel jen smulu? Bylo to v dobe, kdy byla vsude snehova kase a nebylo to nic moc nastupovat do vozu pres hromadu snehu a louzi.
Z hlediska sotouse: mel jsem stesti i na 603. pri brzdeni vzadu neco pipalo. Co to je? Byla to moje prvni zkusenost s vozem 22Tr, ale nejak jsem nepochopil, proc po nem vetsina fandu place a naopak broji proti "irisbusum". Nicim me oproti konkurenci ten vuz nezaujal, co se mi velmi nelibilo byl nizkopodlazni prostor u druhych dveri, mam na mysli jeho tvar. To je dan dvoumotorovosti? Co se tyka casto opevovanych jizdnich vlastnosti trolejbusu vs. autobusu. Do vsech kopcu jsem jeli lazo plazo, bus by to zvladnul stejne. Stejne tak ty "uzasne" rozjezdy. Mozna to je volnosti jizdnich radu, nebo jsem mel smulu na ridice, ale zadne trhani asfaltu jsem nezazil. Ocenuju vybornou skladbu vozoveho parku autobusu.
Celkove se mi ustecke trolejbusy libily, ted nejak omladit vozovy park a bude to parada

PS: je tu nejak mrtvo. To diskutujete jen u sebe? Neni to skoda?
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 23:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cedule, to je jev sám pro sebe, tam se nedá pochopit víc věcí. Zažili jsme tu i gramatické chyby, nepřesně zapsané zastávky.. A pravda je, ze strany to zas tak dobře čitelné není, ale lidé si zvykli a je to lepší, než u autobusů - ceduláčů.

Co se týče zajíždění - máš pravdu, je to obecný jev. Zvlášť u kasselů to zamrzí. K obrubníkům nezajíždí poměrně dost řidičů. Na druhou stranu - je lepší brodit se kaší, nebo bejt nahozenej?

Pípaní v 603 (pouze) má cosi společného s blinktem, ale dělá to jen ten na pravou? stranu. Čím to je nevím. Dobré je u 22tr dost prostoru v uličce, dobré rozmístění dveří, jízdní vlastnosti, na druhou stranu, koncepce je stará přes deset let, je to znát.

Jezdilo se lážo plážo, času je podle JŘ dost. Obzvlášť ve volných dnech. Ale vyzkoušej si noční spoje se zkrácenými intervaly, to je trochu jiný. :-) Jízdní vlastnosti by oproti busu (zejm. kloubu) vynikly v kopcích, ale do těch kloubusy skoro nejezdí. Shrnuto: chce to vědět kdy a kam vyrazit, aby člověk pochopil výhody trolejbusu. Ústí je jedno z mála měst, kde je to opravdu znát. Vozový park - výběrové řízení na šest nových trolejbusů už bylo vypsáno. :-)

Mrtvo: co si chceme říct, řekneme si osobně, v Ústí se všichni známe osobně. :-) Spíš oceníme na fóru návštěvníky z jiných měst. tedy alespoň já.
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 19:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že zrovna u nás si trolejbusy nemusí nic dokazovat trháním asfaltu. Používáme je "pouze" jako dopravní prostředek MHD.
Je to taková klidná síla.
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 7-2004
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 14:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor!! trolejbusová akce v ústí nad Labem je v termínu 21. ledna zrušena. více info a nový termín na úvodní stránce ČNDS
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Prgy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 14:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím kde bych se optal tak se optám zde. Jak to vypadá s novými Ekobusy u DP ÚK za rok 2005. Dávám dohromady menší aktualizaci webu o ekobusech na www.mhdvmb.wz.cz. Kolik jich v roce 2005 přibylo?
www.mhdvmb.wz.cz fotogalerie MHD v severovýchodních čechách
ICQ 195466589
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 7-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 14:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prgy: sice nevím co přesně chceš, ale kde jinde nežli ZDE snažíme se postupně aktualizovat
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
André
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo pls fotky vozů 502 nebo 520 s reklamou na ALCATEL? Kdyžtak prosím pošlete na e-mail pod nickem. Dík
ICQ:321-222-503
Chceš se přitisknout tělo na tělo, cítit dech a uvědomit si vůně? Různé polohy, dovnitř, ven, zepředu, zezadu ............................. Ano??? ......................tak si nastup do MHD
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tady jich pár máš: http://www.ustecketramvaje.com/ul/evd/ulev22_502.htm - jen vůz 502
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

André: Ale reklama 520 byla do puntíku totožná.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
André
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.E.S: No právě. Když nebude něco na voze 502, tak možná bude na 520 nebo obráceně
ICQ:321-222-503
Chceš se přitisknout tělo na tělo, cítit dech a uvědomit si vůně? Různé polohy, dovnitř, ven, zepředu, zezadu ............................. Ano??? ......................tak si nastup do MHD
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 22:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, jak to u Vás vypadá s obnovou trolejbusového voz. parku? Jestli už bylo vypsáno VŘ, popřípadě, kdo vyhrál.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Karosa a Škoda: Kde nevyhrajeme my, tam nevyhraje nikdo
ICQ:
260 116 510
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 22:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výběrové řízení bylo vypsáno, ale zatím není uzavřeno. Koupit by se mělo šest trolejbusů.
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 22:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.centralni-adresa.cz/cadr/cadr01010Prepare.do;jsessionid=AAAQJ6X=XHdJg+RTc5Scdw?znackaForm=50015188ZR001

tady je adresa na vypsané VŘ
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 15:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt - pokud chceš mermomocí vidět roztrhaný asfalt, dojeď si do Brna, rádi ti to s některou 22Tr předvedeme

Pípání u 603: napadá mě jednoduché vysvětlení - utržený nebo nedostatečně ukostřený mínusový půl jedné ze zadních lamp. Všelijak se pak ta potvora elektrika propojí a třeba na brzdovky slabě pípá couvací signálka. V tom případě ale nevím, jak "prcizně" u vás dělají prohlídky KP - slyšel jsem, že třeba na 601 půlka věcí (třeba náklon vozu) nefunguje...
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 15:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: No, ono to funguje, ale nepoužívá se to. Všechny tři vozy to mají funkční :-)
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 15:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepoužívá = řidiči neví kterej je to čudlík?
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 15:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no, dá se to říci i takto
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 15:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mě připomíná jeden malý provoz na jihu Moravy. Taky u Citybusu řidiči kneeling nepoužívají, protože jim to nikdo nevysvětlil.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 20:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U 601 kneeling funguje ve stylu oblačno, občasně zataženo. Před rokem a víc to nešlo vůbec, nebo jsem měl akorát smůlu několikrát za sebou, teď už to víceméně funguje. Ale používá to jeden řidič. Pak sem to zažil ještě u jednoho, ale ten nevěděl co se děje, zdálo se, že se mu to naklání omylem a po zbytek dne už to z půlky trasy nepoužíval. Nechápu, co je těžkýho na tom zmáčknout jeden čudlík.
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 21:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když jsem byl naposledy u naklápění 601, nakopila se zhruba o 0,5 aý dokonce 1 cm. Ostatní se naklápí bez problémů - ale jak říkal Ústečák, jen jeden řidič, a to většinou, když má jistotu, že ve vozidle nejede žádný zaměstnanec DP :-)
No, aspoň že s tím jezdí.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je teda koukám skutečně precizní zacházení s vozem... U nás se kneeling udržuje v provozu u všech vozů 21/22Tr a klidně sám zaručím, že na všech funguje. Občas máme samosebou taky vůz, u kterého náklon nejde, ale je to hned spravováno. Zpravidla za to může buď malinký relátko Schrack v kastlíku nad řidičem nebo častěji bezkontakní snímač umístěný za pravým zadním kolem (u 22Tr za prostředním pravým). Tam to mohl v projektu umístit jenom s prominutím magor, neboť se tam dostává hrozně moc bordelu z kol, takže odejde buď samotné čidlo, nebo kabeláž k němu, nebo ventil.
Jinak opravdu - zmáčknout jedno oranžové tlačítko vyžaduje asi od řidičů maximální soustředění....
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to ne, ale oni prostě nevědí, k čemu to je. Nikdo jim nic neřekl. Ani nevědí, že něco takového je. A zvídavost je asi také netíží. A když ano, vzpomenou si na nešťastnouúdalost z Teplic, kde se při oslavách ST 12 DC naklonilo a už nezvedlo... Stejně jako poptávka... je to neprobádané, nechme to být.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 13:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S poptávkovým máme vyřešeno, vsadim ruku do ohně, že trolejbusy, co teď budou přicházet (zřejmě 25Tr) budou bez něho a poptávkové otevírání dveří zůstane pro Ústí pouze ve formě pár zelených čudlíků na sedmi trolejbusech, u kterých nikdo neví, k čemu to je, ale hezky to svítí, když se zavírají dveře.

Asi jako když jsme jednou poptávkové se známym řidičem na trolejbuse zkoušeli, on mi zavřel, já byl venku a za hrozné slávy jsem si zase zvenčí otevřel. Po chvilce přišel řidič jiného vozu, uviděl otevřené jen jedny dveře a bodře pronesl: "Tak co, zase se to rozbilo, viď?!"

Takže asi tak.
Skokana, ještě když žije, ujímá se policie
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 19:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se potřebujete z nějakého důvodu zbavit nějakého vozu 22Tr, máme na to v Brně specialisty - viz. "trolejbusy v Brně". Tímto oznamuji, že tedy opět nejezdí plný počet všech "našich-vašich" 11 funkčních dvadvacítek....
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 12:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak 24 Tr v Jihlavě má poptávku, záleží co si DP nadiktuje co chce.
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 7-2004
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 09:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V ústí je rozhodnuto - nové tr budou - viz. ČNDS
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1736
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 18:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si přečetl tu diskusi k tomuto tématu na ČNDS.
Stěžejný fakta jsou. Jaká vozidla byla nabízena. Žádné JPP, prostě oficiální.

Pokud opravdu nabízel Solaris dvoumotorovou verzi, je rozhodnutí komise, která vybírala, opravdu zvláští.
Otázkou je, jakou "váhu" měla jednotlivá kritéria. Oni dva motory více spotřebují, více stojí. Zase mají své výhody, takže je to vždy otázka priorit. Je tu také možnost, a doufám že ji Solaris využije, se odvolat!!

Ale i kdyby Solaris nabízel jednomotorovou verzi, tak rozdíl cca 1,6 mil. Kč za vozidlo o generaci dále je více než přijatelný. Navíc, já osobně (Škoda mi rozhodně nevadí a Tr24 považuji za velmi dobrý trolejbus) nechápu, jak mohli dát přednost vozidlu s 50% vstupy před 100% nízkopodlažním vozidlem. V tomto je vůz Tr25 naprosto někde jinde než Solaris 18m.

K těm informacím. DP Ústí nad Labem vlastní většinově město Ústí nad Labem. Je to tak? Pokud ano, je tu možnost, že výsledky a dokumenty kolem výběrového řízení by mohl zpřístupňovat zákon o Svobodném přístupu k informacím!
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 18:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no, město jako takové, vlastní 100% akciovou společnost Dopravní podnik města Ústí nad Labem
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 20:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vím že jsem trochu off topic, ale když už to Vladass nakousl… Jak by se asi Karosa a Škoda zachovali, kdyby někdo v podmínkách VŘ měl 100% nízkopodlažní dvoumotorový trolejbus schválený pro provoz v ČR? Vždyť je předem jasné, kdo může jako jediný podmínky takového VŘ splnit.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 20:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Dvoumotorák má méně výkonné motory, takže dohromady ta spotřeba asi nebude tak zásadně jiná oproti silnému jednomotoru.

Mně osobně ani nevadí, že nevyhrál Solaris nebo že tu budou jednomotoráky - to ukáže čas, jestli je to důležité nebo ne. Ale jestliže Trollino dvoumotor stojí v podstatě stejně jako 25Tr a navíc je 100% NP a přesto vyhrála 25Tr, pak jsou kriteria výběru opravdu zajímavá.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 7-2003
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 20:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

esli tam byla korozeforeza , tak je to jasny ..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace