K-report
 

Archive through 23.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » 24Tr, 25Tr - trolejbusy ze Škody Plzeň » Archive through 23.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 22:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Zlína by měla být už v Karose

PS:DPO vyrobilo kolem 80 trollin (70 k 31.10.2005),
Ganz: cca 140 (tež do 31.10.2005)

(Příspěvek editován uživatelem Trollino 15 březen 07, 2006)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus
D-team
ICQ:
260 116 510
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 22:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Díki inf. embargu z DSZO na veřejnou (!!!) zakázku se tu jenom proslýchá...
Ale 333 stojí "v kopřivách" - tak snad 402 bude. Údajně je už kastle ve VM (nebo už Plzni?).
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 22:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin_24tr: Tak to embargo je přinejmenším podivné, ikdyž z toho můžou vylézt zajímavé věci. U nás např. byly ve veřejném VŘ objednány 4 KB Citelisy a nakonec jich tu je 5 . Takže jsem zvědav, snad bude.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Karel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 06:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplním.....
3 X 24Tr Pardubice se již kompletují.
2 X 24Tr Plzeň hotové (jeden v Rize)
1 X 24Tr Plzeň připravený ke kompletaci.
Údajně mají být v brzké době dvě 24Tr Teplice (?).
Zanedlouho dorazí pět karosérií 25Tr Bratislava.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2085
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 08:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malé upřesnění / otázka?

Brno : to je na základě VŘ co bylo ještě na 22Tr? Protože žádné jiné nebylo. Jedině že byste taky měli zájem o půl mega pokuty za nákup bez VŘ jako Zlín.

Pardubice : VŘ vyhrála Škodovka (protože to Solaris zpackal), zatím není známo, zda už je uzavřena smlouva.

Ústí : VŘ vyhrála Škodovka, běží odvolací lhůta, smlouva se může uzavřít až pak.

Teplice : nebylo výběrové řízení. Pokud ani nebude asi chtějí napodobit Zlín.

Chomutov : původní řízení zrušeno, vypsáno nové. Zrušením toho prvního kvůli kravině si tam Škodovka nadělala dost zlou krev (i hlavně kvůli tomu, že se Solaris v ZL, JI, ČB ani ML neodvolal, a pak jednou vyhraje a Škodovka hned prudí).
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4738
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 08:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to brno typuju, že je na základě 22tr. neb smlouva byla podepsána na kloubové NP vozy bez udání typu.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Realista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.119.22
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 09:36:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom půl mega pokuty za nákup bez VŘ? Tak to je v pohodě, v tom případě bych jako obchodník Škodovky předložil nabídkovou cenu a rovnou přidal slevu milion. Z toho ušetřeného milionu ať podnik půlku schová na pokutu a druhou půlku na mimořádné odměny těm, kdo budou muset formálně dostat srážky z platu za nevyhlášení VŘ.
To je přece výborná nabídka pro obě strany - dopravce dostane vozy, které chce, a nemusí se patlat s výběrovým řízením. Výrobce prodá své produkty a sleva 1 milion na zakázce v řádu desítek milionů je akceptovatelná záležitost. A konkurence bude zírat.
Btw, co je špatného na odvolání se proti výsledkům výběrového řízení??? Pokud je k po ruce obhajitelný důvod k odvolání, tak je to přece zcela samozřejmá věc. V nejhorším případě tu zakázku stejně nedostanu a v tom případě se nic nemění. V nejlepším případě tu zakázku dostanu v novém VŘ já. A v každém případě tím (legálním způsobem) poškodím konkurenta, který, i když vyhrál původní VŘ a možná vyhraje i to opakované, bude muset s dodávkou počkat. A o to přece jde, ne?
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2086
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 09:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Realista : teoreticky by to takhle šlo. Prakticky se narazí na problém, že MHD nefunguje ve vzduchoprázdnu, ale v politickém prostředí. Pak tu pokutu půl mega začnou různě rozmazávat místní hyeny a / nebo zastupitelstvo a může to posloužit jako záminka k "sestřelení" příslušného managementu, případně k jeho vydírání za libovolným jiným účelem.

Na odvolání je špatné to, jestliže vznikne jakási "dohoda o neútočení" a pak ji někdo poruší.
Realista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.123.29
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 10:06:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Souhlasím, nepochybně je důležité jak pevnou pozici management má a jak pevně za ním stojí akcionář, tedy obvykle zastupitelé příslušného města. Vydírání je víceméně detail, DP jsou v své podstatě státní (resp. městské) podniky a obrovský tlak místních politiků tam byl, je a bude a jedno pokutované VŘ už situaci příliš nezmění.
Ad dohoda: O tom jsem nevěděl, pokud existuje dohoda o neútočení mezi dvěma konkurenty, pak je samozřejmě odvolání sice v souladu se zákony, ale určitě se dá označit za neetické. Otázkou je, jak dlouhou dobu trvanlivosti taková neoficiální dohoda má...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 14:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki, Bobo - verze o dodání čtyř vozů 25Tr jako náhrady za 4 nevyrobené 22Tr je "náhodně" podporována faktem, že vozy budeme mít bez agregátu, ačkoliv v Brně se testovala prototypová - nyní zlínská - 25Tr s agregátem, jezdilo se na něj dosti hojně a všem se velmi zamlouval.
Nejlepší zmrzlina je jahodová.
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 15:00:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

....a ten agregát se dá do těch vozů přece dodatečně instalovat. Viz. Plzeň.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 15:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: K čemu by byl v Brně trolejbus s agregátem? Agregát nemálo stojí, taky něco váží (a tudíž zvyšuje spotřebu i požadavky na údržbu) a při počtu vozů v Brně by jich musela být minimálně desítka, aby se s nimi dala udělat nějaká výluka. Otázka: není efektivnější takovou plánovanou výluku obsloužit autobusy?

Na neplánované odklony by agregáty musely mít (výhledově) skoro všechny vozy. Když na Konečného nám. vykolejila šalina a snažili se ji nakolejit popotažením do křižovatky (až zablokovali Kotlářskou), tak co? Vyřešilo by to pár tykadláků s agregátem?

Je ve výhledu nějaká "vesnická linka" bez drátů? Něco jako Kohoutovice - Žebětín, Kamenný vrch - Bosonohy? Já mám trochu pochybnosti, jestli se agregát v Brně vyplatí. Přeci jen jsou tam trolejbusy vedeny jako páteřní doprava (vedle šalin).
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 15:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No trolejbusy v Brně byly napaječem tramvaje a myslím si (samozřejmě myslet znamená....) že se to nezměnilo.
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 15:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastíku, on ten agregát se nedá naprat jednoduše do všech - ostatně ML52 původně agregát měla a po totální Umbau už ho nikdy mít nebude...
Běda těm, kdož dovolí lůze vládnout.
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 16:32:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Petr_k: Já vím. Ale pokud by Brno opravdu agregát chtělo, tak se to dá takhle obejít.
A teď neřeším, jestli Brno agregát chce nebo nechce.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 19:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

an Jenki: Co se týče Chomutova, tak se odvolala, dle dostupného infa, Karosa. Původní reakce byla asi taková, že nadával, kdo mohl. Na karosu, na škodovku. Co bude dál se uvidí...
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 22:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čau jestli byste někodo měl fotky jihlavských 24Tr tak mi je prosí, pošlete na mejl
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 09:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

319: Pár (doslova) mám tu:
http://www.trajfly.net/fotky/jihl/2006-01-23_62_00.jpg
http://www.trajfly.net/fotky/jihl/2006-01-23_62_01.jpg
http://www.trajfly.net/fotky/jihl/2006-01-23_62.jpg
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 11. března 2006 - 00:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citelisy sou smakoznejsi viz. MHD v Jihlave.
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 15:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Které 24 a 25 maj pomocný agregát?
Vím, že všechny plzeňské a ten jeden bratislavský.
www.kostnidren.cz
Karbonyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 16:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlínské též.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 16:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechny?
www.kostnidren.cz
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 17:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Všechny - 14x 24Tr a 25Tr mají pomocný dieselagregát
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 19:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nesmysl , jihlavske jsou pokud vim bez pripravy na agregat a druha marianka je taky bez nej .
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1732
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 19:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PvvS:
Ještě jednou přečíst a pomalu...
www.kostnidren.cz
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 20:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jihlava NEBERE agregáty ani baterky, takže ji rovnou můžete vypustit z jakýchkoli úvah.q
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Sanos312
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 08:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to Jihlava dělá dobře.
Trolejbusy jsou budoucnost všech národů.
Zlínský trolejbus náš vzor.

THE BEST CAR IS SKODA 100.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1737
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 18:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dobře, tak to máme Zlín, Plzeň, Bratislava-ano, Jihlava-ne. Co UL, ČB, PA a PO?
www.kostnidren.cz
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2120
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 18:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vše bez.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 18:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

díky
www.kostnidren.cz
Poršák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.128.175
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 08:52:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plzeňské mají agregát jen některé, nikoliv všechny - viz. trolejbusy.plzenskamhd.net
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 09:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sanos312: A proč dělá dobře? Ono ta díra co je vzadu (když není agr. ani baterky) - je spíš komická...

ČB - myslím že taky bez agr. a baterek.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 11:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Baterky jsou na oberleitungsloses Betrieb k prdu. Moc drahý a málo vydrží.
Běda těm, kdož dovolí lůze vládnout.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 11:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono baterky jsou hlavne pro pripad uviznuti na sekci (krizeni s tramvaji), a pro objeti vetsi prekazky sousedni ulici, a bezpecne odjeti z mista, kde vypadly sberace. To jsou nejcastejsi problemy s trolejbusy. Ja jsem se toho jeste primo nezucastnil, ale nekolik kamaradu uz trolejbus pres krizeni s tramvaji tlacilo.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 16:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin_24tr: Přesně tak, ČB bez pomocného pohonu. Jinak je podle mě lepší, když vůz ten agregát nemá. Osobně mám obavy, že některé provozy (Plzeň) by to mohlo na dlouhá léta zakonzervovat a nemusel by se postavit ani metr trolejí.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 16:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M_R: Nejsi jedinný, kdo má takové obavy. Ale pořád lepší, než autobus. Protože, než stávají trolejbusová síť spadne sama, může ji hybridní vůz využívat.

By to chtělo trochu pružnější přístup od Karosy...dát dozadu velké okno a min. 3-5 sedaček navíc.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 16:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se, že to je poněkud zpátečnický pohled. Já se naopak obávám o provozy, kde kupují nové trolejbusy bez dieselagregátu. Stačí jedna větší výluka a trolejbusy se můžou jít klouzat. Viz. momentálně Brno.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 7-2003
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 19:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v brne to paradoxne zpusobilo vznik dalsi linky ..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 21:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No rozhodně mohli upravit karoserii jak Solaris, který věž zrušil a vznikl tak prostor pro další sedačky. Jinak opravdu v Jihlavě by takový agregát bodl, Brno má přece jenom nějaké objízdné trasy.
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 21:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, zas tolik jich není. Navíc, než DÚ povolí udělat z manipulační trati trať pro běžný provoz, tak je po výluce.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 16:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9tr: Překopat kastle Citelisu by jistě šla, ale muselo by se to dělat přímo ve Francii. Když by se na to šáhlo u nás, tak máš po záruce na rezivění karosérie. Solaris takový problém nemá, neboť je z hliníku.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 17:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m_r : solaris je cirou nahodou z nerezu, coz je odrud zeleza. .
U citelisu , nemusej nic moc delat, staci pouzit karoserii LINE ...
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1747
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 17:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs:
Pokud vím, tak Citelis Line má ležatý motor umístěný pod zadními řadami sedadel. Kdybych tuto kastli chtěl použít pro trolejbus, mohu se rozloučit se třetími dveřmi.

M r:
Třeba to nakonec dopadne tak, že se ukončí montáž Citelisů ve Vsokym Mýtě (o tom se mluví už hodně dlouho) a Irisbus přesune svou kompletaci těchto autobusů do Plzně. Bůh ví jak to bude s trolejbusy 24Tr a 25Tr dál, až Irisbus představí new low flor bus ?2008-2010?. Možná se to dnes zdá jako sci-fi, ale nemusí to být tak daleko od pravdy, že Škoda koupí licenci od Irisbusu a výroba Citelisů bude pokračovat. Tentokrát ne jako Karosa či Irisbus, ale třeba jako Škoda 24Ab :-) A pak se můžeme dočat i změny a přizpůsobení motorové části trolejbusu.
www.kostnidren.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 17:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs: Ježiši, takovej nesmysl . Omlouvám se, samosebou tam má být nerez a ne hliník...
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 17:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin: ne pokud nebude pozadavek na agregat.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 19:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin : Citelis Line existuje i jako třídveřový, tak nevidím problém z toho udělat trolejbus. Otázkou je, jestli by se tam vešel i pomocný agregát...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 21:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už asi ne. Ale ŠaK by mohli nabízet dva druhy 24Tr(Citelis a Line). A když nechce DP agregát, nabídne ŠaK Line.

Ale o tom bych dost pochyboval
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 23:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys:
Je někde Citelis Line se třemi dveřmi na webu? Zajímal by mě počet schodů u třetích dveří.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 23:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Jestli se od dob Agory Line nic nezměnilo(jako že asi ne), tak 3dv. Citelis Line je 100% NP(ulička) a k předposlední a poslední řadě sedadel se jde přes dva stupně.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 23:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Vlastně uspořádání jako nekomínový Man
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 00:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Ale Man má vzadu tři schody. Nebo to mají ty vaše jiné?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 00:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Máš pravdu. Vidíš, nějak si to ani nepamatuju. Tady je odkaz na nové provedení, co bylo v Košicích odkaz
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 00:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Normální Man to tak má, ale třeba můžou být ty vaše LPG jiné. Ale asi teda ne.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 00:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Určitě ne. No podívám se, až pojedu, ale mají to jako na tom odkaze. Komínová verze je u Manu v tomto jednoznačně lepší, přestože ta nová verze na tom odkau má nahrazený dva páry sedaček za sebou jedním podélným trojsedadlem.
odkaz
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2128
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 08:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin : ten nápad s kompletací Agory v Plzni zní zajímavě, ale obávám se, že vybavení pro takovouto činnost by vyžadovalo značnou investici, která by měla šanci se vrátit při řádově stovkách vyrobených kusů ročně.

Vžyť právě proto skončil Ostrov - malosériová výroba skříní byla prostě neudržitelná...

Pokud se hovoří o ukončení montáže Citelisů v Karose tak bych v pozadí spíše viděl jiný důvod - specializaci závodů Irisbusu na jednotlivé typy a z toho vyplývající snížení nákladů. Třeba tak, že Citelisy se budou dělat jen v Anonay a Arwaye jen v Mýtě. Současný stav, kdy se montuje "všechno všude" a součástky cestují sem a tam po Evropě asi není úplně ideální.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 09:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin :
tady je fotka Agory Line, fotku Citelisu Line jsem nesehnal, jezdí ve městě Lyon (F). Verze Euro2 měli vzadu jeden schod, verze Euro3 byli nízkopodlažní po celé délce, stejně jak to bylo u klasických Citybusů. Jinak Agora Line (tím pádem asi i Citelis Line) je podle francouzů více poruchová, občas hoří a je hlučná. http://lyon-en-lignes.org/Imagetemp/0473942.jpg
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 10:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:
Pokud by se výroba Citelisů v Karose ukončila a přesunula do Plzně, DP v ČR a SK kupující tyto vozy by je prostě odebíraly z Plzně. A produkce Citelisů jen v ČR a na Slovensku se může pohybovat kolem 100 kusů ročně a pokud k tomu připočteme i 24Tr a 25Tr, možná by se výroba uživila. Kdoví, jak by dopadl Ostrov, kdyby 21Ab byly kvalitní vozy a na trhu se chytly.

Ostrov nad Ohří byl obrovský závod koncipovaný na velkosériovou výrobu. Bylo jasné, že 20 kusů 21Tr za rok se neuživí ani náhodou. Kompletace Citelisů v Plzni by se mohla přizpůsobit výrobním prostorům.

Pozadí ukončení výroby Citelisů v Karose je jasný. Pokud se Irisbus rozhodne přesunout výrobu třeba do Maďarska, opustí defacto jediný východoevropský trh, kam dodává své new Agory a to ČR a SR. Poté bych očekával značný pokles zájmu o Agory ze stran našich DP. Tady bude Irisbus hodně opatrný, proto bych tu Plzeň viděl jako východisko.

Mě by hlavně zajímalo, jak to bude s pokračováním výroby trolejbusů v Plzni, až Irisbus představí nový NP bus a Citelis smete ze stolu. Tedy právě v případě, že si Škoda nekoupí licenci na Citelisy. Povolí vůbec Irisbus zakomponovat el. výzbroj i do nových vozů? etc.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1751
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 10:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys:
Foto z interiéru asi neexistuje? Chtěl bych vidět tu zadní podestu sedadel. Aby si tam člověk nemusel brát žebřík.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 10:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se Irisbus rozhodne přesunout výrobu třeba do Maďarska

Irisbus se o nejakou vyrobu v Madarsku uz pokousel. Ted se zrovna objevila v odpornem tisku zprava, ze zbytky Iris-Ikarusu kupuje za 5.5 milionu liber jakysi pan Szeles a chce obnovit vyrobu starych ikarusovych rad 200-300-400 a hlavne jejich rekonstrukce.

Jinak si Irisbus nechava fabriku Ikarus Special Bus, ktera je ovsem karosarna a vyrabi (zjevne ve velkem) busy pro Skandinavii na konkurencnich podvozcich skandinavskeho puvodu.

Ale presunu nejake irisbusove "kmenove koncernove" produkce do HU bych se neobaval (mimo jine i kvuli vysoke kvalite tamni pracovni sily).
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 11:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin : jasně, já ti rozumím s tou produkcí v Plzni, ale PROČ by to Irisbus dělal??? Aby se Agory stále dělaly v ČR? A proč by vůbec měl tento typ držet stále v nabídce, když chystá nový np bus? Podle mého názoru se Irisbus na nějaká CZ/SK specifika vůbec neohlíží (viz nesmyslné ukončení produkce řady 900, které akorát nahrává SORu) a uvažuje vyloženě celoevropsky. Proškrtat modelovou nabídku, specializovat jednotlivé závody na jednotlivé typové řady a hotovo. Městské np busy a zájezďáky v Anonay (protože u luxusních vozů vyšší cena práce nevadí a u městských busů je rozhodující trh Francie a ta koupí z nacionalistických důvodů úplně cokoliv, hlavně když to bude z Anonay) a v ČR pořádně rozjet řadu Arway, protože v segmentu linkových busů je konkurence největší a východoevropská cena práce zde přijde vhod.
BTW spolupráce Škoda / Karosa je z hlediska Irisbusu vyloženě okrajovou záležitostí a je to vnímáno jako "partyzánská" akce Karosy bez ohledu na koncernovou strategii Civis / Cristalis. Jestliže se na jakékoliv mezinárodní akci typu Kortrijk u Irisbusu zeptáš na 24/25Tr tak budeš přijat velmi chladně...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace