K-report
 

Archive through 26.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Staré archivy » Archive through 26.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 20:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil, Slávek: zveřejňování výsledků průzkumů je ošemetná věc. Zvláště v této místnosti, kterou čte i spousta dalších lidí, hlavně z DP.
podzimní směrový průzkum - ač se to zdá paradoxní, vlastníkem všech dat z průzkumu je dopravní podnik, proto by ses měl, Honzo, obrátit tam, jestli by ti něco nezveřejnil
jarní průzkum ke studii preference MHD - ten současný. Vlastníkem dat a výsledků bude logicky objednatel (popř i zhotovitel), tozn. město české Budějovice (a firma Czech Consult). Data prý bude mít k dispozici i DP. Takže, zde tě musím, Slávku, odkázat na pana manažera Janoucha, který je určitě dostane.

To že zde něco málo uvádím dělám z dobré vůle pro zdejší diskutéry, abychom byli všichni v obraze a udržovali si dobrý dopravní přehled.
Samozřejmě se možná i najdou lidé, kterým by (z nějakého důvodu) mohlo vadit, že zde vůbec o průzkumu píšu. Doufám, že byste se mě v případě neshod zastali.
Přesto zde ještě výhledově něco málo uveřejním, ovšem fakt, že budu mít data v ruce neznamená, že mám právo je pověsit na internet, vždyť nejsou moje, to snad chápeš, Honzo, ne?

ev. č. 199 - je to mnohem lepší autobus (z hlediska motorické části), než jiné Karosy, co se na jedenátce objevují. Naopak některé Manuálky, byť mají obnovený pěkný interiér, produkují prapodivnou jízdu.
Když jsem jel se stodevětadevadesátkou včera, měla i perfektního řidiče. Litoval jsem, že nemám foťák s ozvučenýma videosekvencema a netočím si tu jeho brilatní práci šaltpáky na video.
Panečku, to bylo vždy, 2,3,4,5, vžum, vžum, vžum a už tam měl šede. Když nestíhal, nechal dvojku vytočit až do 30km/h, trojku do 50km/h, takže s jediným přeřazením tam měl pade za dobu srovnatelnou s tím, jak se rozjede citybus. Solarisy marně záviděly, bane, ani to ne.

Naopak dnes ráno sjem jel s manuálkou, co má reko interiéru a "velkou prdel" a byla to síla. Autobus vymrzlý, převodovka šla dost ztuha a počítala zuby. Řidič jel navíc úděsně a pořád podtáčel motor, jelo se pomalu a hrozně. řadil sice i s jedničkou, ale dvojku dal hned, trojku taky, čtyřku taktéž sotvaco měl 25km/h a pětku zařadil už někde ve 30km/h. Samé hrkání, hrůza a děs. Cukání, hrkání, škytání, zvuk dušeného podtáčeného motoru.
199 se rozjede bez cuknutí i na dvojku (teda s jediným cuknutím -s tím, co vás zarazí do sedačky a drží vás tam až do 30km/h, než se poprvé řadí za tři :-), hned jste v sedačce znovu, při padíku se hned šoupne rovnou z trojky pětka a frrr, dračí si to padesátkou; karosám čest, solarisům zmar! ....kdyby se smělo, věřím, že to je schopno svištět pětasedmdesát.

Robert: jeskyně mi nevadí, pokud reklama vydělává, je to dobře, ať je taká, jakou si žádá zákazník. Z oken vidět JE!!
vyjímku tvoří reklama s krycím názvem: "budějovické hybridní trolejbusy 15Tr, ať žije elektrická trakce!", opravdu upřímně pláču, když jí vidím (a věřte, že jí teď vidím 20xdenně)
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 21:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: Asi jsme si nějak neporozuměli. Nešlo mi o to, aby tady někdo zveřejňoval interní informace a do detailu tady popisoval výsledky průzkumu.
Mě by bohatě stačilo tvrzení, které zde zveřejnil Slávek, že výsledky hovoří tak, že není nutné nějak zásadně měnit linkové vedení. Což mi v tomto případě stačí.
Pokud jde o průzkumy intenzity dopravy, tak tyto výsledky jsou sice zajímavé, ale jelikož se po městě pohybuji s autem každý den prakticky po celý den, tak intenzitu dopravy a situaci v našem městě dokážu odhadnout a v tomto případě je jedno, jestli přes Dlouhý Most projede 6000 nebo 7000 aut.
Tím pochopitelně nezpochybňuji výsledky jakýchkoliv průzkumů, je to nepochybně záslužná a potřebná činnost. Ale jen z mého hlediska mě zajímá hlavně MHD, i když jí přes týden využívám sporadicky.

Ohledně autobusu č.199 souhlasím, jízdní vlastnosti těhle vozů již hodněkrát překvapily.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 21:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono závisí hlavně na stylu jízdy, se Solarisem už jsem taky několikrát jel hodně svižně (při zrychlování tlačil do sedaček a jel kolem 70km/h). Pravdou ale je že některé vozy hvězdné pěchoty na tom nejsou motoricky vůbec špatně (kolikrát lépe než reko Karosy, to souhlas). Ale ty interiéry a sedačky už to mají opravdu za sebou.
Bumbič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.11.110
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 23:10:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo chce být pravidelně denně kontrolován revizory místního DP, nechť používá linku č. 11, spoj s odjezdem v 06:02 od DP směr Pražské slídiště.
Už jsou otravný jak svítiplyn!
Jirka_c
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 14:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K podzimnímu průzkumu :

Průzkum konaný opravdu neukázal žádné zásadní problémy ! Otázkou však zůstává co zefektivnit, jak zefektivnit. Nejsem oprávněn zde interpretovat výsledky, ale pokud máte opravdu zájem je možné zajít a nahlédnout, případně si o o průzkum zažádat a je možné jej dostat v elektronické podobě. Bylo by to i účelné, je možné že bychom mohli společně přijít na nějaké zajímavé návrhy :-)

Dovedl bych si představit, že by DP mohl udělat diskusi k tomuto průzkumu s účastí široké veřejnosti. Možná, že by to bylo přínosné.
MHD není jen dopravní systém. Je to součást města, ve které má své pevné místo.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 16:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: Z vozu SU15 ev.č.153 NENÍ vidět. Vidíš pouze rozmazaně! Tohle je podle mě přehnané, když vím, že se dělají fólie, které umožňují koukat ven.
Bumbič: To samé zažiješ, když tudy pojedeš ca ve 14:00 (tuším 14:08). Vysvětlení je jednoduché, prostě ráno na směnu nastupují a v poledne se střídají. S tím nic nenaděláš.

Jinak vůz 122 se stále drží!!! Dnes na lince 1!

2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Bumbič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.21.225
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 18:10:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Nestěžuji si na práci revizorů, většina z nich je korektních. Jednou za čas je normální, když člověka zkontrolují. Ale když je to příliš často, začíná mi to (a nejen mě) vadit.
Situaci vyřeším jednoduše - pojedu směr Prasklé slídiště v jinou dobu.
Jen doufám, že se netrefím do rozstřelu další várky revizorů nastupujících do služby v jinou dobu
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 18:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_c: Díky i za takovéto informace, mě to zatím stačí.

M__r: Ono holt odstavení 122 byl planý poplach, protože je asi nedostatek vozů. Jediné co už nezasáhne na 99% do provozu je Karosa č.120, která je prý již odepsaná co se týče rámu. Ale možné je vše.
Každopádně jsem rád, že 122 se občas ještě v provozu mihne.

Bumbič: Osobně mám špatné zkušenosti jen s jednou dvojicí revizorů, ostatní jsou OK. Jednou jsem se kvůli nim dostal do dosti nepříjemné situace. Týkalo se to jízdného, ale platnou jízdenku jsem měl. Vyhrožovali vším možným a nakonec z toho nebylo nic. Navíc jeden z těchto revizorů ani nepoznal 24H jízdenku, ale to nebyl hlavní problém.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 20:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bumbič: Já neříkám, že si na to stěžuješ. Já to znám taky. Velmi často se mi stane, že od DP jedu právě ve 14:00...
Jpribil: Jako kdybychom to neznali. V ČB je vždy nějaký zaručený termín a pokaždé je vše jinak. Já jsem také rád, že se ještě do provozu podívá, neb jsem její "poslední" jízdu nestihl. 120 stojí u plotu a vypadá, že se ani nehne. 104 stojí normálně na ploše, takže co kdyby...
Jinak jsem dnes tak náhodou přemýšlel (vím, je to s podivem ) a tak nějak mi docvaklo, že po letošní dodávce Citelisů patrně zmizí poslední B741 ve "starém" provedení. Ikdyž vozy z roku 1996 jsou až na 134 v hrozném stavu, takže kdo ví co bude.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 20:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: No ono konec 122 nebyl zaručený. Prostě Citelisy začaly jezdit víceméně spolehlivě, takže proč držet vozy navíc.
Jak říkám, 120 už do provozu nezasáhne (snad), 122 a 104 možná, ale jakmile se najde kupce, tak jdou z domu, si myslím.
Otázkou je, co myslíš starým provedením. Ve starém provedení tu již není žádná B741 (všechny mají Buse), staré provedení se dá nazvat i série 95 (126-132). Takže B741 tu ještě nějaké zbydou.
A nepředpokládám, že po dodávce 5 Citelisů se vyřadí všechny B741, to asi ne.

No on brzo zmizí z ČB i další detail. Tím jsou klasické černé zvonky nade dveřmi s bzučákem. Posledními vozy s tímto jsou B732 194 (neprovozní), B741 120 a 122. Takže s tímto bude brzy konec.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Bumbič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.21.225
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 20:19:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poslední dobou již ne, ale asi tak před 14 dny měly některé trolejbusy, zejména krátký č. 46, problémy s přestavením výhybky v Žižkovce (směr Rožnov nebo sady). Někteří šoféři museli ručně za výhybkou přendavat "klacky". V trolejbusech se nevyznám, a proto bych se chtěl zeptat: jak se vůbec ovládají výhybky a pozná řidič, že má "klacky" v jiné dráze než chtěl? Vím, že na sloupech je signalizace polohy výhybky, ale co když řidič zapomene? Dík za odpověď.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 20:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: "starým provedením" byly myšleny vozy s "šedým interiérem", tedy vozy 126, 128, 129, 130, 131 a 132. 104, 120 a 122 zmizí nyní. 119, 121, 124, 125 a 127 jsou (budou) GO. Ikdyž máš pravdu, všechny by se vyřadit nemusely.

Bumbič: No tak výhybky jsou ovládány dálkově, ponovu je však již neovládají řidiči tlačítkem, ale jsou automaticky přehazovány pomocí systému GPS. Řidič pozná klacky ve špatné dráze jednoduše - dívá se vždy do zpětného zrcátka. Pokud jde o třetí dotaz, tak na něj jsem de facto odpověděl v úvodu, neb to za řidiče přehazuje GPS .
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Bumbič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.21.225
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 21:32:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Díky, to je zajímavé. Ještě se zeptám pro upřesnění, každé vozidlo tedy vysílá svůj signál který odpovídá lince na které jezdí a následně prostřednictvím GPS se mu zpět automaticky staví cesta? Nebo tak nějak?
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 11:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnešek je ve znamení nevšedních kloubáků, v MHD vozy 104, 122, na výluce ČD Jihotransovská C744, která zřejmě přežila svoji smrt a do ČB nestandartně zavítala i nějaká kloubová devítistovka od COMETTu. Škoda že se ta Zárubovo C744 o týden "nestrefila". Jinak když červená 122 míjela u nádraží modrou C744 velmi jsem litoval, že nedržím v ruce foťák...
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 11:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta devítistovka od Comettu musela být C943 TAL 07-07, protože druhá (TAL 43-42) byla na své "domovské" lince do Opařan. TAL 07-07 jezdí normálně do Mladé Vožice, kde jí zastupuje C744 TA 97-99.

To nasazení C943 do ČB je další nepřímý důkaz o tom, co už pár dní tuším - táborské Aresy asi prodělávají nějakou větší prohlídku.

Sorry za OT.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20711
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 18:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do ČB se teď asi lifruje všechno možný, aby se zvládla vyjezdit výluka... Hlavní nápor ale asi přijde zítra, dneska to bylo jen zahřívací kolo.
Z výluky jsem dal pár foteček vedle, do Doprvy v JČ.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20712
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 18:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a ta 156, to není tunel, ale jeskyně. Jediný průzor ven je akorát tak mezi řidičovo budkou a prvními dveřmi . Třeba tam aspoň bude v létě chládek (možná i s Tintěrou :-))...
Jen se na něm začíná projevovat šílený stav silnic, to byla spíš vibroplastohra, než cesta busem :-(. Vypružení se zatím drží...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 19:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bumbič: Tak nějak by to mělo fungovat, více o tom nevím. Navíc ten signál vysílají všechna vozidla - tedy i autobusy a dispečer je sleduje na monitoru.
Houmr: Zajímavé, velmi zajímavé. Evidentně nutnost, jinak by nebylo na linky co vypravit. Dnes jsem bohužel neměl možnost provoz sledovat, ale doufám, že zítra to bude stát také za to!
R_b: Jakej OT, tohle je celkem důležitý .
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 19:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: No mě dnes ráno potěšila zejména cesta do práce. Nejdříve jsem potkal Karosu C744 od Jihotransu, poté Karosu B741 č.104 na lince 8 a krátce na to Karosu č.122 na lince 7.
Opravdu hezký začátek dne a hned se lépe dělalo.
Na ploše DP dnes ve špičce pusto prázdno (z kloubáků). Kdyby byla Karosa B741 č.120 provozní, tak věřím, že by jezdila taky.
Nějaké kouzlo ty výluky mají.

R__b: Karosa C943 TAL 07-07 se na lince Tábor-ČB objevila i někdy počátkem března, místo Aresu.

Martin: Vypružení se zatím drží - koukám, že UPCE se u Tebe začíná projevovat.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 20:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TAL 07-07 je poslední dobou v ČB více než často.

Jinak výluky ČD se začínají projevovat i na výpravě do MHD. "Lepší" vozy jsou umístěny tam, takže na "městě" se pak blýskne ten zbytek. Pro 104 a 122 by to měly být poslední výkony....

Letos by se mělo nakoupit 6 vozů KB Citelis, zhruba stejné množství by se mělo vyřadit. Ovšem při známém velmi špatném stavu série r.1996 je otázkou, jestli se třebas místo vozů 130 nebo 131 raději nevyřadí vozy 135 nebo 137.
M_r: vůz 130 už moc šedý není. Má vyměněny sedáky za vyzískané čalouněné ze série B732 r.1996. Je v celkově dobrém stavu a podle mého osobního názoru letošek přežije.
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 21:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Má vyměněny sedáky za vyzískané čalouněné...
No vlastně! Úplně jsem zapomněl... Tím pádem je tento interiér ještě vzácnější. Osobně si umím představit dřívější vyřazení něčeho ze série 96 dříve, než ze série 95. Vozy 130 a 131 zvláště, jsou ve velmi solidním, ne-li dobrém stavu!
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 21:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Jak si mohl zapomenout na můj nejoblíbenější kloubák (po 122) u DP???
Je pravda, že duo 130 a 131 tu ještě asi chvíli vydrží. I když 131 už není co bývala, přišla o veškeré ozdoby na předku, stav také již není růžový.
A 130 taky docela místy kvete, ale interiér je OK. Té držím palce...

Jinak jsem dnes koukal, že trolejbus č.17 přišel o 2.třídu v interiéru. Po vyměnění sedaček ve vleku jsou vyměněny i v přední části. Všechny jsou tedy nyní světle modré.
A ještě trolejbusová zpráva - na dva trolejbusy (stále č.10 a 13) jsou rozhozeny sítě, tj. až se najde kupec, jdou pryč.
Obě ale do té doby v provozu.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 21:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: no já myslel, že nejoblíbenější tvůj kloubák je 131.
Jinak u série autobusů 1996 je hodně moc vidět, které velmi brzy zmizely na šejdry a které byly donedávna tůrové.
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 21:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Na 130 jsem nezapomněl, pouze na interiér . 122, 130 a 131 - též nejoblíběnější kloubice i z mé strany... Jinak díky za informace z trolejbusového světa.
Vencabocku: Jinak u série autobusů 1996 je hodně moc vidět, které velmi brzy zmizely na šejdry a které byly donedávna tůrové.
Tak to naprosto sedí.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20718
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 22:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HP:
Proč myslíš? Sice nám bylo zrovna nedavno vtloukáno do hlavy, že pérovat teda jako opravdu nebudeme, ale termín vypružení (zejména vzduchové) znám (a používám) už docela dlouho :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 14:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TAL 07-07 je poslední dobou v ČB více než často.

Hmm, hmm, zajímavé. Tak to je taky docela možné, že Ares přestal kapacitně vyhovovat a C744 byla navrácena zpět do turnusu za TAL 07-07. Poslední dobou totiž taky jezdí víc než často.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 16:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak skoro bych dřív nevěřil, že ještě někdy uvidím 21Tr na lince 2. Popravdě si tam jejich provoz vybavuji velmi mlhavě. Jenže díky jarní únavě/ptačí chřipce 25Tr poslední dobou stávkují až moc, a tak dnes byla právě ta na lince 2 hrazena vozem 21Tr ev.č.47 .

2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 18:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No já osobně slovo "vypružení" nepoužíval, ale znal jsem ho. Spíš pérování nebo tlumiče. Ale na UPCE mi bylo důsledně vysvětleno, že vše je vypružení, nic jiného neexistuje.

M__r: Ráno cca do 10 hodin byla na lince 2 25Tr č.60, poté cca do 16 hodin zmiňovaná 47 a nyní je tam zpět 60ka.
Neudivuje mě poruchovost 25Tr, na tu už si zvykám, ale spíše mě udivuje provozuschopnost VŠECH 21Tr. V posledních dnech jsem zaznamenal několik dnů, kdy byly v provozu všechny a když né, tak alespoň jedna je v záloze....
Dle infa od VB byla dnes na lince 1 i Karosa B732 č.274. Ani se nedivím, vždyť na výlukách ČD jsem ve špičce zaznamenal 8 kloubáků DP!!(121,125,140,141,148,150,152,156), takže jezdilo vše, co má kola.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 18:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Jo, vím, že tam ráno něco bylo. Ale mám ten problém, že vždy zapomenu, co je to za ev.č. Ty potvůrky jsou na chlup stejný a člověku se ty ev.č. pak slejou v hlavě dohromady... Ano, 21Tr velmi mile překvapily, skoro si říkám, že je škoda 43...
Tyto kloubáky jsem na výluce též pozoroval. Pak tam byl taky vůz 291. 152 tam byla asi na skok, odpoledne jela 104 - stejně jako v minulých týdnech to dělala 124.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 18:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já na výluce pozoroval ráno ještě 151 a 269.
Jinak na šejdru 9/1 skutečně vůz B732 č.274, zjevně došly vozy.
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 20:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedna technická poznámka.
Nové zastávkové označníky u Tesca jsou v provedení, kde je jízdní řád osvětlený.
Pokud se nemýlím, tak to bude v ČB asi novinka, podle mě příjemná.

Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 20:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmmm, pěkný. A je to vandalovzdorný?
A kdy už to TESCO otevřou? Docela rád si projedu novou trasu MHD :-)
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1357
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 20:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zahájení (i MHD) je 6.4.
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 20:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: nevím, nevím, solaris a 70km/h maximálně tak v románu Franka Herberta, nebo nějaké jiné kvalitní scifi. Prostě ti nevěřím. V životě jsem ho neviděl jet víc jak 55km/h a to dokonce ani na úsecích, kde je povolená sedmdesátka. Motor MAN na víc rozhodně nemá, při vyšších otáčkách spíš brzdí, než dodává tažnou sílu.
V denním provozu rafička rychloměru nepřeleze čtyřicítku.

A když maximálně chvátám (a autobus má zpoždění), tak nás ta polská herka veze něco přes 30km/h a ještě neustále řadí mezi dvojkou a trojkou, aby znervózňovala. A to není všechno!
Při přejíždění "horního Mládského" přejezdu třikrát zakneelinguje sem a tam. Asi se nacvičuje na to, až v zastávce "Mladé-točna" předvede ten svůj pneumatický vynález. většinou nic moc.
Zato u Družstevního domu už hodí vzorový antikneeling, přijede do zastávky a !přizvedne! nástupní hranu, aby tím zvýšil schod pro nastupující důchodce. !To by nikdo jiný, než solaris nedokázal!

122 dnes na osmičce byla dobrá, škoda že jsem s ní mohl jet jedn jednu zastávku a ještě v zácpě.

žluťásková karosa (evča 274) na jedničce ráno ani tak natřísklá nejela, jak jsem čekal, když jsem jí spatřil. Zřejmě lidi od nástupu odradila. Mnozí možná ani sólo vůz nepovažovali za linku číslo 1 ( a tak možná nenstoupili)
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 21:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otevření Tesca souhlasí,reklama je nalepena na některých autobusech.
M__r:Tvé úlovky busů jsou opravdu úžasný a chce to opravdu velkou trpělivost,ale mohl by jsi příště fotku co sem dáváš trochu oříznout pozadí a zvětšit to vozidlo které tam na tvých fotkách uveřejňuješ?

(Příspěvek editován uživatelem Macek březen 24, 2006)
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 21:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevím, nevím, solaris a 70km/h maximálně tak v románu Franka Herberta
Tak to musím oponovat a zažil jsem se Solarisem,které mají čtyřstupňovou převodovku oproti Agorám,které mají jen třístupňovou rychlejší jízdu a záleží na řidiči jak s tím vozidlem jede.Rychlost byla i více než 70 km/h.
Ostatně to se tady tak jelo i s Trolinem.

(Příspěvek editován uživatelem Macek březen 24, 2006)
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20750
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 02:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felixi, aby to nebylo jako s MANy; ty jistě taky umí jezdit rychleji než 60, ale ještě jsem asi nejel z dost velkého kopce... Solárkem už jsem minimálně 60 jel, když kdysi jelo na výluce, přesnou rychlost si nepamatuji, ale asi něco kolem 70.

Ten označník je pěkný, ale nějak se mi stále líbí ty klasické otočné, kde se osvětlení JŘ zajišťuje příslušným natočením k externímu zdroji světla :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Papyr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.69.26
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 11:20:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maly historicky pozdrav Ceskym Budejovicim:

odkaz
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 18:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Papyr: díky moc za pozdrav. Do Prešova šly z ČB vozy 9Tr č.50 a 54, tak to bude jedna z nich
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 20:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: No to tedy určitě příjemná novinka je. Škoda jen, že je to pouze u Tesca a ne i v centru města. Ale kdo ví, třeba se to rozšíří...
Jo a jinak ještě mám celkem úsměvnou zprávu. Ty jsi včera psal, že 47 byla na 2 nakonec nahrazena zpět vozem ev.č.60. No a v 19:30 už tam zas byla 47 . Je to švanda.
Macek: No to by jistě šlo, ale u této fotky je to tak schválně, aby bylo vidět, že to je focené v Rožnově... Propříště se polepším. Jo a takováto fotka není o trpělivosti, ale o štěstí.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1851
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 20:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: No já v to doufám. Když už tyhle nepříliž vzhledově pěkné označníky, tak alespoň tyhle osvětlené.
Jo, 60ka se poslední dny moc nepředvedla. V pátek po několika dnech vyjela a byla teda dvakrát stažena...
Zato mě těší docela velká provozovní spolehlivost Citelisů, což je docela zajímavé.

Jo a takováto fotka není o trpělivosti, ale o štěstí. - no předpokládám, že si se v Rožnově náhodou nepohyboval a náhodou tam nepřijela 47...
No co, náhodnou fotku jsem pořídil já. Stojím u Opelu na Lidické a náhodou vytáhnu foťák a z dálky pořídím fotky jedné 21Tr a jedné 15Tr.
Jaké bylo moje překvapení, když jsem po prohlížení fotek na Buse uviděl linku 2.... A to fakt nekecám. A že před tím projela jiná 21Tr mi docvaklo až po prohlídnutí fotky. Ono totiž do Rožnova předtím jela 25Tr, takže mě to ani napadnou nemohlo.
Při kole zpět se mi to definitivně potvrdilo...

Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak po dnešním svezení Citelisem č.156 na výluce ČD musím rozhodně apelovat na tvůrce celovozové reklamy na tomto voze.
Opravdu název TUNEL nebo JESKYNĚ na tento vůz sedí.
Kromě pár oken v přední části z tohoto vozu NENÍ VIDĚT. Fólii Contra Vision si představuji jinak, né tak, aby pohled ven byl rozmazaný a nedala se rozeznat budova od lesa. Tvůrci této fólie to fakt přehnaly.
Ještě nikdy jsem nejel po Budějovicích tak, abych musel říkat "tak to bude asi OBI".
Bylo mi z toho vozu špatně.
A pokud je stejnou metedou polepeno i Solárko 153, tak potěš koště.
Tyhle jeskyně mi tu v ČB docela scházely, ale v jiných městech se z toho dá koukat.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Provozní spolehlivost Citelisů je až neuvěřitelná a zatím mne tedy mile překvapují a doufám, že jim to vydrží!
Ohledně označníků souhlas! Tento navíc vypadá lépe, protože dopravní značka "zastávka" je na stříbrném plechovém podkladě.
Tak můj pohyb v Rožnově náhoda nebyla. Ale ca hodinu před tím jsem šel ze školy domů a na přechodu na Senovážném mi dávala přednost nějaká 21Tr. Nejdříve jsem myslel, že mě trefí, když jsem viděl narvanou 21Tr a říkal jsem si, že to snad ani není možný, jak ta 15 jede narvaná. Jenže při pohledu na BUSE jsem zjistil, že jde o linku 2. Takže po příjezdu domů jsem místo plánované práce na počítači vzal foťák a jel jsem to vyfotit. Takže náhoda to byla, protože jsem měl náhodou štěstí, že z 11 pořadí jsem potkal právě toto .
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: No to snad ne! Já doufal, že alespoň vůz 156 bude proveden pořádně!!! Bohužel stejně je na tom i vůz 153 . Reklamu Contra Vision si představuji tak, jak je to na voze 155. Přes fólii je nádherně vidět.
Reklamy na vozech 156 a 153 jsou krokem zpět!
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Emiano
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.107.78
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:21:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bus 120 asi už dojezdil asi od čtvrtka ne
emiano
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.107.78
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:23:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemá SPZ
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Emiano: Ano, již dojezdil. Ani minulý týden by díky své závadě neměl být v provozu. Já ho viděl naposledy na lince 1, ca před měsícem. Od té doby je odstaven stále na stejném místě v A vozovně vzadu u plotu.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Emiano: Aha, tak ještě v pondělí je měl. Takže definitivní konec vozu s pohnutým osudem.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:31:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Emiano: díky za zprávu, tak 120 už si ta "smrt" podruhý našla.....
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
emiano
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.107.78
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:32:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátek se na 120 objevil zadní kus čtvrtých dveří se žlutým pruhem dola asi z busu co měl reklamu Bosh, takže se už nejspíš bude používat na náhradní díly.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak to by mělo být z vozu 130, který zevnitř vypadá velmi pěkně, zvenku už je holt znát, že je to 11 let starý auťák, takže občas nějaká výměna plechů asi přijde
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Tak tak. V roce 1998 doslova utekla hrobníkovy z lopaty (spíše z autogenu) a nyní se její čas naplnil...
Emiano: To je dost dobře možné. Před prodejem byly také přehozeny víka motorů mezi vozy 101 a 126, tedy alespoň vůz 126 má dekl z vozu 101.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1854
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo, avizované zrušení vozu č.120 muselo přijít brzy...
Alespoň že zbytek, č.104 a 122 ještě chvíli pobudou. Předpokládám ale, že po skončení výluky za ČD přijde konec i těhle...
Takže ČEST JEJÍ PAMÁTCE.

Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1855
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 21:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono výměny různých dílů jsou běžné i u provozních vozů.
Např. žlutá Karosa 274 má zadní víko motoru z generálkované Karosy B741 č.127, pochopitelně bílé.
Ale to už tady řešíme celkem nepodstatné detaily..
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20769
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 00:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V té 156 je „sranda” hlavně v noci, kdy nejde vidět vůbec nic, prostě se z Budějc až do Zlivi jelo jedním flouhým tunelem... Po městě bych tím jezdit nechtěl, jako by nestačilo, že už tak je z CB vidět vzadu kulový, takže peřstupování je velmi veselé
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 09:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je dobře že DP dodržuje garance nízkopodlažních spojů (viz linka 2) ale už aby tu byla další dodávka 25Tr, protože zrovna na takové lince 2 kolikrát kapacitně nestíhá ani KB trolejbus, natož 21Tr.

Jinak ohledně CVR na vozech 153 a 156, ještě jsem v těch vozech nejel a po tom co tu čtu tak radši ani jet nechci. Je jasné že reklamy vydělávají a tak na vozech DP musí být, ale rozhodně by neměli takto výrazně omezovat cestovní komfort. Zvláště když se dá folie udělat i tak, že přes ni je vidět (viz reklama na GE Capital Bank na CB myslím 206)...
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 10:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třebas reklama na 155 je průhledná a je přes ní vidět ven. 153 jsem taky ještě nejel (já s ní jel naposledy ten jeden den, kdy byla bílá), ale jízda 156 je skutečně hnus. HP měl skutečně smůlu, že seděl u okna, já jsem seděl u uličky, takže jsem se mohl orientovat pohledem do čelního skla.
Jinak možná potěšující zpráva: na zadních dveřích se ta reklama začíná (po týdnu!!) hodně loupat.
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 10:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: No, abych pravdu řekl, tak kapacitní nestíhání u linky 2 v případě nasazení 21Tr jsem nezaznamenal. Nikdy se nestalo, že by někdo zůstal na zastávce. Ono to bylo dáno také tím, že před námi vždy jela linka 15 (ca 5 min před námi).
Jinak ta reklama (boční polep) na 206 již není, ale právě tento způsob (Contra Vision) by měl být aplikován všude. Provedení na vozech 153 a 156 odstrašující.
Vencabocku: No tak to se to loupe brzo. Ono mi poslední dobou přijde, že většina novějších reklam má mizernou kvalitu. Na voze 155 se slušně loupe střecha. 226 je tak vybledlá, že vlastně už není atp.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 11:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: no spíše bych to přičítal tragické myčce v DP-A, zejména jejímu pravému kartáči. Léta se o tom mluví a léta se nic s tím nedělá
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 11:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Pravda! Tahle myčka je takový ten typ, který to bere i s lakem...
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace