K-report
 

Archive through 30.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archive through 30.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 20:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provoz jednomotorových vozů 25Tr v kopcovitých podmínkách Ustí bude určitě zajímavý. Jsem také zvědav jaký bude stav karoserií se vzrustajícím stavem najetých kilometrů, silové působení elektromotoru je přeci jiné než u kalsického spalovacího.

V celku by mě zajímalo jaký je stav kloubových Citybusů co má ve svém stavu ustecký DP? Konkrétně jak jsou na tom spojovací kolouby, rámy a nosné části karoserie.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 20:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Peno: v podmínkách bylo splnění schváleného vozidla ke dni dodávky, ne ke dni podání nabídky. Navíc málokdy je vozidlo kompletně schváleno ke dni podání nabídek. Protože různé speciality DP předpokládájí řízení ve věci schválení změny na drážním vozidle. Zřejmě by se na kritérium, že je něco schváleno ke dni podání nabídky, dalo napadnout u Úřadu pro hosp. soutěž. Kritérium by předem vyřazovalo firmy, třeba ze zahraničí, bylo by to diskriminační.
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 20:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aussiger: výkon 2 motoráku je 2x175 kW jmenovitých. Ale proudovým nastavením lze měnit výkon. Jisté je, že těch 350 kW se v podstatě využije jen při jízdě do kopce. V provozu dosahoval dvoumotorák běžně zrychlení až 2 m/s-2, takže se to muselo ve švajcu omezovat jen na 1,5 m/s-2. Předtím cestující padali. Současně ale regulátor umožňuje zachování výkonu při jízdě do kopce, ta SW regulace umí divy. V každém případě asynchronní vozy mají vyšší spotřebu energie, protože jejich jízdní charakteristiky umožňují dodržovat stálé zrychlení až do 55 km/h. Stejnosměrné motory už ve 40 km/h byly na charakteristice a další zrychlení už nebylo možné.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 21:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jarda: Díky za rozbor. Tedy hledisko spotřeby je opravdu nevýznamné.

Dandy: Můj názor je, že rozdíl mezi namáháním kastle v autobusu nebo trolejbusu není podstatný, dokonce si myslím, že v trolejbusu to je lepší díky lineárnímu zatížení - je to klidné a necuká to. Jde jen o zrychlení a jestliže se to dá regulovat ať už řidičem nebo SW, může být podobné jako u autobusu.
Jaký je současný stav ústeckých kloubáků nevím, ale neslyšel jsem o žádných problémech. Snad doplní někdo jiný. Ty autobusy ale nejsou tak staré, takže jestli budou mít kratší životnost se teprve uvidí.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 22:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co vím tak klouby dost vržou, o větších problémech nevím, snad jen vysoká hlučnost při jízdě do kopce a neustálé přeřazování 1-2-1-2
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 7-2003
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 22:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslim ze problem bude prave ten staly vykon. Precejenom u dieselu je tusim 250kW spickovych, jinak se jede tak na 1/2 - 2/3 vykonu. Kdezto u trbusu je to jmenovity vykon , spickovy muze byt i dvojnasobny .
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 23:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Vrzající klouby ale nejsou ústecká specialita. Naštěstí pro Ústí, bohužel pro všechny.

Pvvs: Problém je síla od zrychlení, které u tr-busu může být sice výrazně větší, ale k čemu ho potřebuju? - můžu ho regulovat tak, abych byl na úrovni autobusů. Pokud jede autobus i trolejbus po ulici stálou rychlostí např 40 km/h jsou síly stejné, protože překonávají stejné odpory. Stejně tak při jízdě do kopce.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 11:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná také bude záležet na váze, když na tu kastli dáme ještě elektrovýzbroj a bidla... No, ale ten rozdíl asi nebude tak zásadní. Ale jestliže bude větší zatížení zadku...
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 12:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na hodnocení kloubů u Citybusů je ještě hodně brzo, navíc zdaleka se nedostanou do kopců jako trolejbusy, to ani zdaleka. Mimo Střekova jedou jen po rovině, po zatrolejování Střekova to bude jen po rovině. Ovšem hodnotit zcela jistě můžeme u zbývajících Karos 741, které na Terasu dlouho jezdily. Měli jsme jich pět z roku 1991, zbyly dvě. Zbývající vyřazeny po provozních závadách, tuším, že to byl snad rám a snad i kloub, pokud mě paměť neklame. Jeden ze zbývajících prošel nedávno podruhé GO, takže je celkem fit, druhý prošel jen částečnou v roce 1997 a v současné době má kloub naprosto úžasně vyhnutý nahoru - a to teď už jezdí taky víceméně po rovině. Ale hodnotit nemůžeme, žádný z autobusů nejezdí do takových kopců, jako trolejbusy. Co to udělá s 25Tr a zadním pohonem se dozvíme brzo. Co je fakt je, že po konci zkušebních jízd 25Tr v Ústí byla taky už lehce kloubem vyhnutá nahoru a než šla do dalšího města, vrtali se v ní celkem dlouho.

Uvidíme.
Jestli je jednomotorová 25Tr lepší než celonízkopodlažní dvoumotorový Solaris, tak jsem jelen
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 13:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Ale nezapomínej, že ty kloubáky existují i jako CNG, takže taky s větším zatížením kastle.
Z hlediska namáhání kloubu při tlačné koncepci by bylo horší, kdyby byl těžký předek.

Nezbývá než si počkat, co a jestli se tady v těch kopcích bude dít.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 14:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vybrali jak vybrali. Otázka je, jak byla jednotlivá kritéria důležitá.
K dokumentaci by se mělo dát dostat, protože, jak píšete, je DP 100% vlastněn městem.

Namáhání kloubů bude velké. Jejich životnost bude kratší než u busů, o tom nemá cenu spekulovat. Teď ani nemyslím vzhledem k pohonu, ale vzhledem k profilu tratí.
Může to dopadnout tak, že se tyto vozy neosvědčí a další dodávky, které určitě nebudou malé, můžou vyznět lepe pro jiné vozy.

Otázkou také je, co Solaris. Třeba se odvolá, a já osobně, mu to doporučuji! Ne kvůli šesti vozům, ale kvůli budoucí obnově vozového parku. Pokud se Škoda jednou prosadí, třeba se neosvědčí-třeba ale jo, bude těžké prosadit jiný typ vozidel.
A Ústé rozhodně nemá pár trolejbusů, ale desítky.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 15:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono obava, že pokud se jednou Škoda prosadí tak tu 25Tr bude jezdit i za cenu, že se v zimě bude chodit pěšky je docela na místě. Na jedné akci tento dotaz na možný problém s jednomotorákem padnul a nejmenovaný vedoucí pracovník jen procedil skrze zuby "tak se holt jezdit nebude"
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 19:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Jasně, životnost kloubů bude právě díky profilu tratí kratší, ale stejná jako u autobusů, které by jezdily po těch samých tratích. Otázka je, jestli se to projeví za 3, 10 nebo 30 let.

Aby Solaris s odvoláním uspěl, musí tam být nějaký napadnutelný důvod. Jestli je ale výběrko dobře napsané, nemá to smysl zkoušet.
Já jen stále doufám, že do roka nebo dvou Škodovka vyplodí něco lepšího, než je současná 25Tr a těch 6 "vetřelců" tu zůstano osamoceno.

Jmx: Jenže kolikrát do roka tady taková situace nastane? A když, svést to na počasí je velice jednoduché. Jediný, kdo to pak v očích veřejnosti odnese jsou silničáři.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1744
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 18:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmx: Přesně tak.

Aussiger: Životnost kloubů je otázka. Je možné, že to bude O.K., ale je také možné, že to bude katastrofa. To ukáže čas.

Odvolání. Na diskusi ČNDS je info, že tam byla formulace o kompatibilitě, tedy unifikaci, s ostatními vozy? To by se eventuelně napadnout dalo. Protože s jakými vozy. S Tr15, tedy s vozy trolejbusové vozovny. Nebo s vozy z autobusové vozovny. Navíc, nejsem odporník, ale karosářské nejcitlivnější díly Tr25 nemají společné s vašemi Citybusy. Otázkou zůstává, co mechanické části. Možná to stejné je, možná ne. Určitý vývoj i těchto částí se očekává. Takže ta unifikace je hodně hodně sporná!!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 18:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak,
do Solarisu sice ještě nic oficiálního nedorazilo, ale šušká se, že T18 ztrácel body právě na té větě o kompabilitě s ostatními vozy(a vždycky to může DP okecat kompabilitou se všemi vozy, bo kompabilita s 15Tr je blbost). Protože jinak by zaručeně Solar vyhrál(už jen kvůli té ceně, kdy byl za 6 motorů navíc-výhody dvoumotoráku asi nemusím říkat-jen o 1,5 milionu dražší).
Další reklamu tady dělat nebudu:-)

Ad Aussigner: Já myslím, že nic nevymyslí.

Na jedné akci tento dotaz na možný problém s jednomotorákem padnul a nejmenovaný vedoucí pracovník jen procedil skrze zuby "tak se holt jezdit nebude"-To zní, jako by už věděli, co k Vám půjde.:-)

No, přeju good Luck

(Příspěvek editován uživatelem Trollino 15 únor 27, 2006)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus
ICQ:
260 116 510
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 19:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mimo diskusi:

Podařilo se mi vysledovat zákonitosti propískávání couvátka u vozidel 21/22Tr, což, jak jste psali, je i případ vašich vozů. Takže sečteno podtrženo jsem u nás narazil nyní na tyto dva případy:

- mám rozsvícená hlavní světla (stačí do parkovaček), šlápnu na brzdu a dám blinkr vpravo, jako že stojím v zastávce. Rozpíská se mi nějakou podivnou intenzitou couvačka (a samozřejmě i mírně problikávájí couvačky). Řešení: nedostatečná kostra levé lampy (opačné než na kterej blinkr mi to hvízdá, mě to hvízdalo jen na pravej), lépe řečeno zcela vyhnilá patice zadní levé lampy.

- mám rozsvícená hlavní světla (opět stačí jen do parkovaček), šlápnu na brzdu a ono to zase hvízdá, i bez blinkru. Ano, správně - uhnilé kostry obou zadních lamp, ono stačí i když tam je nějakej přechodovej odpor.

Jiné varianty propískávání nevylučuji, elektrika je sviňa.
Ne!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 20:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s tou kompatibilitou... jaká je asi kompatibilita vyjádřená v %, máme-li srovnat 30ks Agor z let 97-99, 3 Agory kloubáky r. 2002 a jeden r. 2004 a proti tomu kloubový Citelis. Obávám se, že u sóláčů tak s bídou 20% (šroubky a matičky), u kloubáků 2002 možná 30 a u toho jediného z roku 2004 snad s bídou 40. Uřčitě ale budou hlavní celky (okna, dveře, nápravy, sedačky, obložné panely a tak) odlišné.

Samožřejmě, že pokud má někdo "natvrdo" jasno že chce Škodovku, tak je to celkem bez významu. Že jo, Ivánku, kamaráde...
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 20:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad unifikace: Citybus a Citelis mají určitě víc společných věcí než Citybus a Solaris. Ale spíš než o díly(ty se stejně objednávají individuálně, takže to význam nemá), jde hlavně o způsob oprav. Jednoduše, když něco někde v Citybusu je, dělá to to a to a montuje se to tam tak a tak, bude to v Citelisu přinejmenším podobně. A o to víc se to ukáže, když srovnáme Citelis autobus a Citelis trolejbus. A že se v Ústí Citelisy-autobusy objeví, je pravděpodobné.

Trollino_15: To zní, jako by už věděli, co k Vám půjde.
Taky jo. I s Jenkim jsme se shodli, že tam kde jezdil prototyp 25Tr bylo jasno.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 20:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aussigner: zatím vám to teda vychází :-(

Ad jenki: Ale takové výpočty se blbě dokazují u odvolací komise(nebo jak se to jmenuje), takže tady je asi "natvrdo" jasno....
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus
ICQ:
260 116 510
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1735
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 20:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když, ono mám-li vyjít ze zkušeností odjinud. Tak pokud právníci Solarisu sedět a hledat, tak najdou. Jako jinde, rovněž si troufám říci, že tým specialistů jedné nejmenované továrny hledal až našel chybu. Jedno slovo a kvůli tomu rozjel odvolací boj...
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 22:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně u nás nejde o šest vozů, ale o desítky, tak ať Solaris trošku bojuje.. To už není zanedbatelná koupě. I když chápu, že to je jak jít přes překážkovou dráhu..
Jestli je jednomotorová 25Tr lepší než celonízkopodlažní dvoumotorový Solaris, tak jsem jelen
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 22:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, od děliče na Míráku k děliči na Míráku do protisměru nám případný trolejbus otáčející se na Uhlozbytu přejede již úctyhodných deset výhybek. Aneb trolejbusodrom. :-)) Z Důlců na Mírák je to již "jen" sedm. A to nepočítám děliče. Hehe! Ukrajina hadr.
Jestli je jednomotorová 25Tr lepší než celonízkopodlažní dvoumotorový Solaris, tak jsem jelen
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 23:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že to je jak jít přes překážkovou dráhu..

Jenže to neznamená, že když tu překážkovou dráhu zdolá, musí na něj čekat sladká odměna v podobě uzavření obchodu. Ti co o tom rozhodují tu jasně Trollina nechtějí a tak tu taky nebudou.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 12:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel je to asi přesně tak, jak píše Aussigner.
Kdo nechce Trollina, jednoduše do VŘ napíše, ž chce kompabilitu (debilní slovo).

To je podobné Olomouci, Ti nechtěli ciťáky a tež tam nejezdí. Vy nechcete Trollina a (s největší pravděpodobností) u Vás jezdit nebudou
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus
ICQ:
260 116 510
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 14:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad unifikace dílů : Z hlediska oprav mi přijde, že díly jako světla, madla a podobný blbosti, který spadají do unifikace, představují tak mizerné položky, že to ani nestojí za to. Krom toho stejně mi nakonec třeba u 21Tr nepasuje nárazník z vozu x do vozu y a naopak, protože se někdo ve škodovce felil při sváření. Nejdražší díly jsou u trolejbusu stejně díly výzbroje a ty s autobusem asi opravdu unifikovaný nejsou . Když si vezmu, kolikrát měníme unifikovaný světlomet za 1000,- a kolikrát měníme neunifikovaný díl el. výzbroje za 1000,-, tak mi to vychází, že ta unifikace je stejně na prd Leda tak možná díly podvozku, ale kdo mi zaručí, že budu na trolejbuse mít do mrtě stejnou nápravu jako na autobuse?
Ne!
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 15:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technické, jakostní, ekologické a funkční vlastnosti trolejbusu 30%
Cena nabídky 30%
Záruční podmínky 30%
Prodloužení doby splatnosti konečné faktury nad 60 dnů 10%
Jestli je jednomotorová 25Tr lepší než celonízkopodlažní dvoumotorový Solaris, tak jsem jelen
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 17:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Význam unifikace bych taky nepřeceňoval. Jedině v provozu, kde mají a-busy a t-busy společnou údržbu a nějaký větší sklad ND, tam je to výhoda. Jenže kde v reálu takový provoz najdeme? Jinak ale podle znaleckého posudku mají Citybus autobus a Citybus trolejbus společných 70-80% karoserie a podvozku.

Ústečák: No a hned to je minimálně 60% pro Škodu.
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 13:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Aussiger: namáhámí trolejbusových karoserií je malinko odlišné od autobusového Souvisí to především se zatížením střechy. Pokud umístíš část výzbroje na střechu, zvyšuje se těžiště a namáhání sloupků karoserie. Jednak se namáhá střecha, ale další problém vzniká se vzduchovým pérováním, které přece jen je zvyklé na autobusové zatížení a může mít potíže se srovnáváním při vyšším těžišti. Co se týká motoru je zatížení skutečně lepší,protože regulace rozjezdu je daleko přesněnjší, bez větších rázů při rozjezdu.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 14:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jarda: To se zatížením střechy je samozřejmě pravda. Ale jestliže tyto autobusy existují i ve verzích CNG - tedy také s "nákladem" na střeše a pro trolejbusy se používají právě jejich vyztužené karoserie, nevidím v tom problém.
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 19:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aussiger: samozřejmě existují i v provedení CNG, střecha to vydrží. Jde jen o stabilitu vozidla při tomto zatížení. Poněkud se zhoršuje.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 20:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jarda: Pak by bylo zajímavé vědět, jak velký vliv na stabilitu má zatížení střechy ve srovnání s vlivem obsazenosti busu a to vše v rychlostech do 50 km/h - tedy běžná MHD. Jsou s tím nějaké špatné zkušenosti u Solarisu?
Patrové busy jsou na to daleko choulostivější - tam už si řidič musí dávat pozor na styl jízdy, ale jak je to u MHD?
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 21:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aussiger: Tak nejsou špatné, ale stabilta vozu s výzbrojí na střeše je jiná. Ostatně stejné potíže bude mít 24Tr. U T15 nebo T18 se tyto problémy nevyskytují. Souvisí to s větším počtem vzduchových měchů. U T12 v provedení La Chauxde Fonds (trakční baterie na střeše) je tento problém výrazný. Tady však zákazník trval na tomto provedení i přes upozornění výrobce. Ale v praxi jim to nevadí.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 23:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem probral diskuzi trochu zpětně a reaguji nejprve k Citybusům:
Kloubové jsou docela držáky a zásadní problém u nich není. Jinak je to asi i tím, že výraznější námaha je pro ně zejména jen na Střekově (jak na a-3 tak a-11)
Vrzání kloubu je jev vyskytující se čistě v době mrazů a nemá vliv na vlastnosti.
Horší je to již s adhezními vlastnostmi vozidla a v případě i menší sněhové vrstvy rozhodně mají větší problém jak kloubová řada Karos.
K 25Tr versus zima: Co se týče komentáře, "kolikrát v zimě situace nastane, kdy se nepojede" tak doporučuji sledovat konstatování klimatologů, že nastává v rámci 40leté periody takzvaná "doba ledová". To je jev který trvá zhruba 10 let a bude se výrazně podobat letošní zimě, která již výrazně překračuje svou sezónu. Vzhledem ke konstrukci 25Tr to je prakticky celá její životnost a já se nechci dočkat že v jízdním řádu kromě poznámky "garantovaný NP spoj" bude dodatek, "jezdí od dubna do října".
Sice chápu, že dnešní civilizace, žije v mylném přesvědčení, že silničáři musí v zimě dokázat zázraky, ale těžko na ně bude někdo svádět, že 20 let starý trolejbus bez problému projede tam, kde nové vozítko klekne.
Berme v úvahu, že po dostavbě Střekova vznikne v Ústí další sklonově poměrně extrémní trať a to v rámci drtivé většiny délky (kombinace linek 3 a 11).

Reakce na dnes velmi výstižnou poznámku "Ivánku, kamaráde ..." musím nesouhlasit. Vzhledem k blížícím se volbám by to byl ze strany radních sebevražedný akt a tak se spíše kloním k tomu, že došlo na doporučení DP. Zde však v rámci socialistického podniku hraje prim panická hrůza z jakéhokoliv razantnímu kroku, novince a už vůbec myšlence, že by se vzepřel zaběhnutým kolejím a povinnosti obhajovat rozhodnutí. Viz. ilustračně poslední šok, kdy starosta obce Telnice přišel na DP zda by mohl zajistit v případě nutnosti alternativní ZDO do obce za DPÚK (jsou to mimochodem dva vypravené autobusy navíc ve špičce, ale úspora za část spojů linky 11 do Chlumce) a byl poslán DP "do pryč", protože na to prý DP nemá kapacitu (zřejmě se pro získání zakázky vozidla nekupují, ale stále přidělují pořadníkem)
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 15:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmx: Nová doba ledová? Tak jestli se to bude projevovat tak, že sníh tu v zimě napadne 6x místo 3x, tak je to ještě únosné. Když napadne fakt moc sněhu nebo bude led, tak se do kopců neostane nic a navíc nejde o to kopec jen vyjet, ale taky ho bezpečně sjet.
No ale samozřejmě když můžu mít pohon 6x4 za stejnou cenu jako 6x2, není co řešit. Mně osobně přijde důležitější 100% NP, jejíž přínos je stálý.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 15:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

100% NP - souhlas, za stejně závažný argument považuji též spolehlivost a výdrž v našich kopcích, málo které město bude po dokončení Střekova mít takový podíl kopcovitých tratí jako Ústí ....
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 20:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

25Tr si u vás při napadlým sněhu nedovedu představit a úplně se děsím,co bude dělat při jízdě ve vašich kopcích,mně stačilo dneska u nás kde je samá rovina,a co to dělala naše 25Tr po dnešní a včerejší sněhový nadílce za psí kusy.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 16:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slyšel jsem zajímavou věc z DP, respektivě nepřímo od jednoho pracovníka (zastánce 25Tr). Jedním z důvodů nevybrání Trollin je údajně to, že "kloubové se vyrobily pouze dva vozy a není to vyzkoušené. A navíc je to z Polska".
Jestli je jednomotorová 25Tr lepší než celonízkopodlažní dvoumotorový Solaris, tak jsem jelen
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 16:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák: Což je kravina, protože kloubová Trollina jezdí běžně po světě v zemích, kde je zákazník mnohem náročnější než v ČR. S tím Polskem souhlas!
Ale co, třeba se 25Tr osvědčí. Další dodávka už může být něco jiného. Škodovka slibuje, takže další vozy mohou být 100% nízkopodlažní a s hnanými dvěma nápravami.
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 18:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ústečák: Kloubových dvoumotorových ST18 byly vyrobeny 4 ks a jednomotorových 11 ks. Takže určitě jsou odzkoušené více než 25Tr. Přičemž dvoumotoráky jezdí v náročnějších podmínkách než je Ústí.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 22:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vladass: Sliby se slibují, blázni se radují :-O

Podle mne je zatím vše závislé na karose, jaké vozy má.
S Polskem souhlas, ale ne vše Polské je nekvalitní :-)

Ad Ústečák: Už jsem ti říkal, že jsi jelen? :-O
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jarda: pokud zapocitas i trolina s vyzbroji Ganz, tak ses s cisly vyrobenych kloubovych vozu uplne nekde jinde. Z obchodniho hlediska je to velmi dobra reference pro solaris.
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 20:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ganz je trošku jiný trolejbus. Já jsem myslel jen s tím co děla Ostrava.

Ad Ústečák. Jsem nevěděl, že Ústí je v lepší kvalitě než třeba Winterthur, Berlín a jinde. Tady jim nevadí, že je to z Polska.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 22:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jarda: Ústečák pouze citoval to co řekl pracovník DP. V tomto ohledu bohužel musím potvrdit, že v době kdy ještě nevyplavala na povrch likvidace Ostrova už tu byl pěstován názor "Co je to Solaris ? To nikdo nezná" Bohužel argumenty "Je to Polské = kdoví jaká kvalita" se pěstuje napříč vůči většině polských produktů a tato snaha zesměšňovat v sobě nese spíše závist, že některé produkty převyšují kvalitu našich výrobců.
Systém MHD DP Teplice = šance kvalitní IDS v regionu Teplice - Ústí n.L.
České nezávislé dopravní sdružení http://www.ustecketramvaje.com
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 22:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak říká Jmx. Nejhorší na tom je, že si na tom opravdu stojí. I teď. A tvrdošíjně o tom přesvědčují i ostatní pracovníky DP. Cítím cosi zatuchlého.
Jestli je jednomotorová 25Tr lepší než celonízkopodlažní dvoumotorový Solaris, tak jsem jelen
Filip Drápal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.0.8
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 23:44:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Během dnešní návštěvy Ústí jsem si všiml preferenčních inframajáků před většinou světelných křižovatek v centru. Ty inframajáky vypadají stejně jako v Praze, ale na žádném autobusu ani trolejbusu jsem neviděl mobilní část aktivní detekce, tedy bílé kulaté krabičky za čelním oknem, jaké jsou k vidění v pražských busech. Nevím tedy, jak to s tou preferencí v Ústí je. Může někdo zasvěcený napovědět?
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 00:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Filip: V okolí Mariánského mostu máme detekci projetí trolejbusu (to je to co je přímo na trolejích), tenhle systém i občas funguje.. jinde preference zatím není (na světelných křižovatkách se většinou sjíždí trolejbusy z více směrů a detekce by byla obtížná). Ty "inframajáky" byly s největší pravděpodobností nějaké snímače na průjezd na ?červenou?, chtělo by, abys nějakou křižovatku, kdes to viděl, upřesnil.
Jestli je jednomotorová 25Tr lepší než celonízkopodlažní dvoumotorový Solaris, tak jsem jelen
Filip Drápal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.0.8
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 12:10:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viděl jsem to u většiny křižovatek po lince 11 od Divadla směrem k Carrefouru a taky na křižovatce, kudy jezdí linka 3 od Hraničáře směrem na Předlice. Ty inframajáky jsou umístěny vždy v dostatečné vzdálenosti před křižovatkou, často již na té předchozí, aby se vozidlo stačilo po ujetí naprogramované vzdálenosti přihlásit k SSZ. Přesně takové inframajáky jsou podobně intalovány na několika místech v Praze, takže si myslím, že to musí být preference. Jak ale říkám, ty krabičky, co mají být v autobusech, jsem neviděl.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 12:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To má něco společného s detekcí rychlosti, každopádně preference to určitě není, to vím jistě. Ona by na těch křižovatkách ani moc použitelná nebyla, většinou na ně jezdí MHD ze všech směrů..
Jestli je jednomotorová 25Tr lepší než celonízkopodlažní dvoumotorový Solaris, tak jsem jelen
Petis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 19:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi jste zaznamenali že na střekovský straně mariánskýho mostu se objevují sloupy pro trakční vedení, že?
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 20:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chystáme si foťáčky, záplavy na cestě, z dopravního hlediska bude co monitorovat..
Jestli je jednomotorová 25Tr lepší než celonízkopodlažní dvoumotorový Solaris, tak jsem jelen
Míra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.185.234
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 23:39:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už je druhý trolejbus v Děčíně...
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 00:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Míra: ?? Pochlub se..?!
Jestli je jednomotorová 25Tr lepší než celonízkopodlažní dvoumotorový Solaris, tak jsem jelen
Míra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.185.234
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 23:25:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemůžu, nejsem mluvčí...
Jo a 25Tr možná lepší neni, ale hlavně jsou asi lepší dárky.
Co říkáš té (rychlo)výhybce u KB? Brzo jim spadne i s celým výložníkem, už je pěkně prohnutý. Dělaj to dobře, jen tak dál.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 00:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

25Tr - no uvidíme, když si to někdo nechává pořád pro sebe.. I když předpokládám, že to nebudou ty dárky jako dostávám pod stromeček. ...

Co říkám? Říkám - a co říkáš ty (rychlo)průjezdovým výhybkám na Beethovenově, Pod Holoměří, u Hraničáře, u Prioru, v Předlicích, u Vojanovy, na Terase, na Mírové, na Elbě, V Rokli na Míráku..

Akorát ta u Divadla, ta nám to kazí. Najíždějte s maximální opatrností!
Jestli je jednomotorová 25Tr lepší než celonízkopodlažní dvoumotorový Solaris, tak jsem jelen
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 00:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, Labe už je na sedmi metrech, do uzavření křižovatky "Pět oblouků" zbývá dvacet centimetrů.. Takže: částečná trolejbusová výluka, rozdělení provozu na dva oddělené, do Března a Neštěmic přes Střekov.. Bude to zajímavé.
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 09:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velká voda v Ústí nad Labem!

Trolejbusový provoz rozdělen na dva systémy: jeden městský (vozovna, Všebořice, kompletní Terasa, Předlice) a odpojený od sítě (Krásné Březno, Neštěmice, Mojžíř + Skalka).
Bez omezení jezdí linky 52, 53, 54, 60 a 62.

Zrušeny byly linky 58 a 59.

Omezeny byly linky 51, 55, 56, 57, kteréžto jezdí v relaci konečná - centrum a Krásné Březno (zastávka Autoškola) - konečná. V úseku centrum - Autoškola jezdí NAD. Trolejbusy se v Krásném Březně otáčejí tak, že od Autoškoly jedou směrem na Jungmannovu samospádem (zde není výhybka). Přetahy do vozovny jsou konány jedině v případě poruchy přes Severní Terasu.

ilustrační foto přejezdu trolejbusu z Autoškoly na Jungmannovu v Kr. Březně u benzinové pumpy OMV: http://www.ustecketramvaje.com/ul/Akce/a117.JPG
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Merlin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.63
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 16:12:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústčák: tvůj slogan Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností má být pouze provokace,nebo skutečnost?
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1815
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 16:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobusy v Ústí a okolním kraji nemají vlastní téma? Já nic nenašel tak to hodím sem:

Ve válce se nediskutuje

(Příspěvek editován uživatelem m_v březen 30, 2006)
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 20:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na toto bych odpověděl jediné.
DPmT provozuje bez dotace linku Teplice - Ústí za 16 Kč.
Ostatní linky systému ( 123,128,136) zatím má v záloze.
Umím si představit i linku 135 až na Moldavu a pravidelnou 131 na Cínovec a další linky směr Duchcov, Bilina, okrajové části Ul a Teplic ( Modlany, Roudníky a podobně )
V rámci vyrovnání výkonů s DPUL by mohly být některé spoje a linky provozovány systémem 50/50 tak jako vlaky. Jeden den ji jezdí Teplice a jeden den Ústí. Tak se na každého dostane během 2 týdnů všechny varianty. ( den v týdnu ).
Jinou variantou je uzel přestupu s návaznostmi.
Je to jednoduché, spravedlivé ale chce to jen dvě maličkosti.
Jednotné odbavení a ochotu se domluvit. Tak co vy na to??
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 20:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci rejpat, ale není to DPmT ale DPT

V rámci vyrovnání výkonů s DPUL by mohly být některé spoje a linky provozovány systémem 50/50 tak jako vlaky. Jeden den ji jezdí Teplice a jeden den Ústí.

Snad někdy příště, třeba v příštím století... (tím to ale vůbec nechci odsuzovat).
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace