K-report
 

Archive through 05.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Vymyslí někdo novou linku pro DP Ostrava? » Staré archivy » Archive through 05.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 10:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mezi Svinovem a Studénkou je 140-150 km/h, ještě mít adekvátní vozidla a může se jezdit.
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 12:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nj, 140-150 ale jak jsi řekl, tak to chce adekvátní vozy. Ale ČD a adekvátní vozy?
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 01:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a co 471
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 10:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

471 by měla jezdit z Ostravy do Opavy po dokončení elektrizace, tak snad jich tady bude víc než jen na pokrytí jedné trati. Jsme zvědavý, jestli k nám přijdou zcela nové jednotky, nebo dostaneme z Prahy první vyrobené kusy.
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že úplně nové, jednak ty "práglovské" už jsou vybaveny "po pražácku" - označovače apod. (řekl bych, sám přesně nevím, když jsem jel z Berouna, nevšiml jsem si jich) a jednak ty "naše" OSTRAVSKÉ mají být pouze jednopodlažní. Jo a vyrábí se v Ostravě ve Vítkovicích ve vagónce, to přece víte, no ni?
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2111
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...ty "naše" OSTRAVSKÉ mají být pouze jednopodlažní...

To si vykládali opilí zemědělci v Polance v hospodě???

Pro provoz na Opavu přijdou 2ks nově vyrobené standartní 471 úplně stejné jako ty dosavadní. Nějká "pražská výbava" jako označovače neexistuje, v systému PID jsou označovače ve stanicích, ne ve vlaku. Jako politický tah jsou 471 pro MS kraj hezké, jako provozní zlepšení je to úplně k ničemu, protože 2 jednotky nelze nijak garantovat, poruchovost 471 je stále dosti vysoká. Proto i jízdní doby zůstanou dle "starých" panťáků, záskoků bude asi více než dost. Návíc je jejich traťová rychlost do Opavy k ničemu, využila by se spíše na Přerov, ale politici chtějí vidět hliník v Opavě tak tam bude a basta, i když je to úplně k h***u.

(Příspěvek editován uživatelem Jenki březen 18, 2006)
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaký měšťák-tramvaják ví o vlacích podle mě h***o, takže, až si o tom přečteč nějaké články, tak kecej, a navíc, psal jsem, že nevím, jak je to s tou "práglovskou výbavou!
A naposledy: MAJÍ BÝT JEDNOPODLAŽNÍ!!!!
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2113
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vysokoškolské vzdělání v oboru drážní doprava a pravidelný kontakt s konstruktéry vozidel 471 je zřejmě proti puberťákovi z vesnice málo :-)

Aha...
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu máš důkazy a příště nereptej, neurážej hned poctivé lidi a radši už val na šichtu!
http://ostravablog.cz/mesto/zpravy/do-opavy-po-novych-kolejich-a-novym-vlakem-od-prosince/clanek
http://www.cd.cz/static/old/NEW/TCD2005/5_49_471.htm
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20551
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajonczi .


Jenki:
Proto i jízdní doby zůstanou dle "starých" panťáků

Nevím jak 460, ale 451 mají oproti 471 velkou výhodu v „rychlých dveřích”. Takže ty 471 na tom ve výsledku o moc lépe nejsou, ani bych se nedivili, kdyby někde 471 JD nestíhaly...
Obdobně jako u (trolej)busů s blokováním dveří a bez. Občas je to dost znát...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2082
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajoncz: Jestli sis nevšiml, tak na druhém odkazu máš patrové jednotky!!! Sice na ostravablog chodím, ale to co tam napíše nějaký pisálek, který o tom nemá ani páru mě nezajímá. Do Opavy budou jak již psal Jenki jezdit dvoupodlažní jednotky 471+071+971. O jednopodlažních se taky mluví, ale 1. je zatím nikdo nevyrábí a za 2. se jedná o řadu 440!!!
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20552
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale musím souhlasit, že pro Ostravu by měly jednopodlažní (třeba) čtyřvozové jednotky mnohem větší smysl...
Pokud někdo chcete argumentovat kapacitou, tak se zamyslete nad intervaly, na vlak s hodinovým (a místy už i půlhodinovým) intervalem se vám každý vy***e.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2083
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Souhlasím. Třeba já používám vlak docela dost v úseku Ostrava hl.n. - Ostrava-Svinov, ale když nejede, tak se místo 8 minut drnkotám půl hoďky osmičkou.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nevím, pak ti asi vzdělání dalo málo, než se čekalo nebo ses s toho "přílišného učení" zbláznil a řídíš se pouze svými "sny", i to se stává, Opava je blízko, tam se léčí příliš chytří lidé, kteří jsou tak chytří, až jsou blbí, je to normální nemoc, určitě by sis tam s ostatními pacienty rozumněl, protože tam, kde by tě umístili, mají všichni vysokou školu, ale né, že si to jen myslí, ale oni ji fakt mají!
Maniodepresivní psychóza!
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 12:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se nenechám urážet, protože to pak musím vrátit, abych se zklidnil!
Takže, až bude se mnou Jenki - vysokoškolsky vzdělaný člověk v oboru "tramvaják" mluvit bez urážek, pak se může taky dočkat slušného jednání z mé strany, DĚKUJI! Ještě jednou, urážet se nenechám, to sami vidíte!

(mimochodem, o Kvatru se taky jen kecá, a přesto již má být na Czech Raildays, nové vlaky mají jezdit do Opavy taky od až od prosince.)

jo a ještě, Ostraváku, u toho článku na OstravaBlogu je navíc psáno: "Zdroj MF Dnes" já sice tyto "klausovy" noviny nečtu, ale předpokládám, že tohle nepíšou jen tak nějací "pisálci", jako jseš TY nabo třeba já!

(Příspěvek editován uživatelem ZajoncZ březen 18, 2006)
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2084
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 12:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZajoncZ: Já tě skoro chápu, ale jde o to, že to za čím si tak strašně stojíš nemáš od žádného dopraváka podložené a jen si něco zaslechl od staré Blažkové nebo Petruškové na zastávce Horní Polanka.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 12:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ostravak,Takže ještě bys chtěl urážet ty, jo? Řeknu ti, že taky není NIKDO takový pomatený "tramvaják" jako vy všichni tady, kteří si fotíte každou pitomou tramvaj! Tak přestaň kecat a čti, zajímej se, čti a podkládej faktem!
(a ještě si přečti příspěvek výše)

A pro tvoji informaci, čistě soukromně, já nenastupuji na Horní Polance a nenechávám stát odstavené busy někde u cesty tak, aby překážely. No to spíš ty se dozvídáš přes nětěsnící panely drby z chodby od vašich sousedek!

(Příspěvek editován uživatelem ZajoncZ březen 18, 2006)
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 12:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajoncz : klídek. Nevěř všemu, co na internetu najdeš (dobrá ukázka je třeba na www.vesmirni-lide.cz), a už vůbec ne tomu, co píší "všeobecní" novináři o odborných záležitostech, třeba o drážní dopravě. Pan pisálek zřejmě dohromady zamíchal to, že na Opavu půjdou 2ks 471, a to, že do budoucna se uvažuje o jednotné řadě vozidel X44 (444, 644, 044, 844, 944). Řada X44 (ne 440 jak omylem napsal Ostravák) je jistě výborný nápad, ale zatím se o něm hodně namluvilo a napsalo, ale téměř nic nenakreslilo a už vůbec nic se nevyrobilo ani v nejbližších letech nevyrobí.
Co se týká pochvalného článku ze stránek ČD tak je třeba k němu doplnit ještě pár méně pochvalných věcí - třeba to, že nový design (jiný čumák, jinak vše stejné) bude nejdříve v roce 2007 a to ještě kdo ví jestli. "Smluvně zajištěná dodávka 30 souprav (90 vozů) s předpokládaným termínem dodání do roku 2007" byla pro nedostatek peněz poněkud seškrtána, takže letos bude 7 souprav, tj. se skončí u čísla tuším 026 (s tím, že poslední 2ks, tj. 025 a 026 budou pro MS kraj) a příští rok bude maximálně 10, ale spíš taky jen 7 - 8.

Martin Zlivský : jízdní doby pro 460 jsou delší než pro 451/2, protože 460 je trošku zhnilejší, ale hlavně se do ní podstatně hůř leze.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2116
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 12:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...mimochodem, o Kvatru se taky jen kecá, a přesto již má být na Czech Raildays...

...a taky se již na něm odpracovaly tisíce hodin a roste nám jako z vody. Na Czech Raildays bude, bez obav. Akorát se holt musíte smířit s tím, že z obchodních důvodů se nedostávají ven žádné informace, obrázky, nic.
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 12:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fajn, dobrý Jenki, nešlo to napsat dříve? Díky!
Tak vidíš, že i Ostravák si 1.stál za svým a za 2.pevně v to věřil..že je to 440. No, takže mám teĎka MF Dnes, OstravaBlog a další považovat za typickou Novu nebo Blesk, jo?
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2085
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 12:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZajoncZ: Vidíš to. I já se někdy utnu, ale hned nejsem nas..ný jako ty, když mě někdo opraví . A ještě jednu věc. Mé dva řádky podle mě vůbec nezní jako urážky, jen jsi si to zase vyložil trochu po svém. Bylo to myšleno spíše jako vtip.

Jenki: Díky za opravu.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 12:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Maugli: tak se nám to tady podařilo rozhýbat víc, než jsme možná chtěli, co?....

Ad Zajoncz: trocha ironie nikoho nezabije
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2117
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 12:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...takže mám teĎka MF Dnes, OstravaBlog a další považovat za typickou Novu nebo Blesk, jo?...

Správná otázka. Problém je v tom, že i novináři jsou jenom lidi, a jejich úkolem je získané informace "přeložit" tak, aby jim rozuměli čtenáři daného periodika. Při tom ale nadělají příšerné množství kopanců a nesmyslů, které normální člověk nepostřehne (z celého článku vytěží informaci hele, Máňo, voni nám sem koupí nějaký nový vlaky), zatímco odborník je na mrtvici. Jenže kdyby to napsali správně, tak je to pro normálního člověka nepochopitelné, tj. nečitelné a ty noviny by nikdo nekoupil.

Takže co se týká odborných záležitostí, tak věřit pouze odbornému tisku, a to ještě s těmito výhradami :
- i odborníci občas napíšou něco blbě, ale spíš jen jednotlivosti nebo se někde "uklepnou"
- mnohé články jsou více či méně skrytě reklamní, takže se dozvíte, co všechno je skvělé, ale nedozvíte se, co se nepovedlo. To je třeba si zjistit jinak.
- pouze dlouhodobým sledováním si člověk udělá obrázek o tom, která odborná periodika bývají pravdomluvnější a která méně. Nesmysly se ale nevyhnou nikomu.

Poznámka : pod pojmem odborné záležitosti nemyslím pouze dopravu, ale třeba i zdravotnictví, stavebnictví, strojírenství, ekonomiku... zeptej se kteréhokoliv odborníka v libovolném oboru na to, jak moc pravdivě píšou o jeho oboru v "obyčejných" novinách a pokaždé uslyšíš stejný příval nadávek...
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 16:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajíc: myslím, že byste opravdu měl zklidnit hormon, než se dáte do psaní na tomto (kupodivu seriózním) fóru...

Vlak na Mošnov: docela mě zaráží, že někdo s touto zrůdností v takovémto pojetí přišel. Když pominu stávající trasování a nemožnost jej nějak radikálně měnit (protože Čepro, Zapa beton, bývalé parkoviště voj. techniky a další), docela mě zaráží, že byli příslušní hlavouni ochotni kývnout na úvratě. Ve Studénce buď přestup nebo úvrať (myslím, že nelze přímo sjet z koridoru (od OVy) na kolej na Příbor) a další úvrať u Sedlnic... To bude jak cestování na Jeseník a to lidi moc neradi... A když je to z nádraží ve Studénce vzdušnou čarou 4,5km, autem 7,5km a vlakem 12km, tak mám pocit, že to budou pro osobní přepravu vyhozené peníze... Obrázek si o tom uděláte, když na mapy.cz kouknete na danou lokalitu přes ortofoto...

Stávající místopis je zhruba takové kvality/náročnosti:
1+3 - staré zrezlé a rozpadávající se kolejiště, budovy a ruiny sloužící jako smeťák; 2 - ochranné pásmo skladu PHM je docela limitujícím faktorem pro další výstavbu...

solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2086
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 16:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Myslím, že ve Studénce nemusí být úvrať. Trať se předtím než se odkloní směrem na Příbor docela přibližuje ke koridoru a nějakou výhybku tam šoupnout snad až tak velký problém nebude. U Sedlnic to bude horší.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 17:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli se jim bude chtít rýpat do koridoru... Myslím, že půjdou cestou nejmenšího finančního odporu = úvrať... A Sedlnice jsou zazděné, tam by se musely dělat demolice a na to nejsou $$ a všeobecná chuť jít bydlet jinam...
Myslím si, že půjdou ve stávajícím tělese, kam to jen bude možné a pak se nějak napasují kolem logistické základny "jedné nejmenované korejské automobilky".
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 20:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajoncz: proč se chváš jak magor? Nevím, co si dokazuješ tím, že rýpeš do Jenkiho! (nepochlebuji) Ale je jeden z nejinformovanějších a nejznalejších lidí na diskuzi. Proto tvé jednání uráží i mě!
Prosím, nech si to od cesty, nebo se hádej doma s rodiči. Děkuji
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20554
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 22:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajoncz si čím dál tím více koleduje o odstřižení, a to definitivní. Zatím má jediné štěstí, ještě se nikdo kvůli jeho výlevům neozval. Ale pak už nenajde zastání ani u mne, o takového přispěvatele docela rád přijdu...
Je mi velmi nepříjemné (a trapné) to psát, ale bohužel musím :-(.

Jenki:
Díky, vysokopodlažnost a úzkodveřost 460 jsem si neuvědomil. A i to otvírání/zavírání je oproti 451 jinak, tam to vše zajišťuje fíra, kdežto u 460 ještě chvíli trvá, než to lidi otevřou...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 11:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Norton: Nevím jak přesně to vypadá ve Studénce, ale přímé vlaky Veřovice - Studénka - Ostrava jezdí myslím bez úvratě.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 19:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si četl ty články o dráze v MS kraji. Upřímně moc nevěřím tomu, že se bude elektrizovat i 310 do Krnova, sice bych měl "elektriku" kousek od domu (2km 8-) ale je to blbost. Dle mého soudu
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 14:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na zelpage je napsáno, že do Ostravy mají přijít první vyrobené kusy 471, tj. 001 a 002, doufám, že se to ještě změní, jinak fakt nevím.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 14:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Respektive v diskusní skupině o 471 (to je pro Martina).
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2124
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 15:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem to tušil. Ono je to tak vždycky. V Praze něco pošlou kamsi a oni shrábnou jen ty nové výrobky. Jako kdyby konečně nemohli dát něco nového do Ostravy...
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 19:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych tu Prahu odříznul od zbytku republiky!
Stejně je chudáky táhneme k zemi, bo oni su na hodně vysoké úrovni...

Sem se zas nasral...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2129
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 19:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: Já mám Prahu docela rád. Jen mi vadí, že někteří v Praze žijící občané ČR potřebují mít vše hned jako první. To s těmi jednotkami 471 fakt nechápu. Jako kdybychom nemohli mít jednou něco od novoty...
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 19:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ser na ně!
Neříkám, že jsou všici stejní, ale podle toho chování...

"A kurwa zrobime se nove vagony a ty stare hajtry dame tym cypum do Ostravy!"
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2132
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 19:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pražáci by zásadně použili cip ne cyp.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 19:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že pražáci by nepoužili nic z té věty, bo su to cypy jak wrata do dvora!
(Ne všeci, některé mám rád...)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2133
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 19:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo Chuji jak lampa (Ne všeci, bo některe mam taky rad)
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 19:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To kamarádka říká: To je cyp jak lampa!

Nemůžeme je házet do jednoho pytle!!!














Bo by se tam nevešli
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 20:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to jsme to tu zase pěkně rozjeli... . Už čekám výhružky od spoludiskutujících, kteří se nevešli do toho pytle.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 20:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mamka je vyučená krejčová, ona nám ho zvětší...

Tahle diskuze byla vždycky volnější a o takových drbech a kravinách...
Takže proč ne?!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2137
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 20:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však je to naše!!!! diskuze a když je něco k tématu, tak se to sem šoupne.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 16:23:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však ano, já si za tím stojím. Ani Martin nic nenamítá...
A kdyby jo, tak ho pozvem na pivo! (stejně mu ještě nějaký ten kousek dlužím, že Martine?)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20714
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 19:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli to ale bude směřovat stejným směrem jako na ŽP, tak nerad, ale použiji stejného prosředku.

Mmch - opravdu si myslíte, že ze 471 něco mají zrovna Pražáci? Spíš Středočesi a ostatně občas i já, když jedu někam z Pardubic osobákem :-).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2159
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 19:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: Tak nevím, jestli zrovna pražáci, ale určitě v tom mají prsty .
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 19:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marin: Ono středočeši a pražáci jsou spolu jedna pr*el, takže to je jedno...

...jedno mi ale nebude to, když nás zrušíš. Tady to přece žije...
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 19:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prý "žije"! Zas je tu mrtvo!

Synci honem!!! Jdem vymyslet nějakou novou linku
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 19:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beru tě za slovo Maugli.
Linka a-86:
Pískové doly - Závoří - Obchodní centrum - Kino Luna - Staré Výškovice - Smrčkova - Výškovicve osada - Stará Běla křižovatka - U Lípy - Požární zbrojnice - Stará Běla střed - Kulturní dům - Husův sbor - Chrobákova - Plzeňská - Bělský les - Hotel Bělský les - Sámova - Hotelový dům Hlabina - Poliklinika - Benzina - Šídlovec - Kostelník - Mostní - Staviva - Vítkovické stavby - Kunčice škola - U Rozvodny - Frýdecká - Škrobálkova - Holvekova - Důl Alexandr - Hradní náměstí - Náměstí J. Gagarina - Kamenec - Lávka - Mexiko - Hrušovské mosty - Žižkova - Koblov - Lámař - Šilheřovická - Petřkovice lékárna - Petřkovice nemocnice - Hornické muzeum - Hlučínská - Hálkova - Uhelné sklady - Koksovna Jan Šverma - Nová Ves vodárna - Svinov mosty - Třebovická - U Pošty - Čistírny - Bedřichy Nikodéma - Dílny DP Ostrava - Josefa Skupy - Duha - Pustkovec - Rektorát VŠB - Fakultní nemocnice - Náměstí B. Němcové - Nábřeží - Oblouk - Nezvalovo náměstí - Francouzská - Kubánská - Jižní svahy - Mongolská - Řecká - Svinov mosty - U Boříka - Balkán - Školní statek.
Co vy na to?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2268
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 19:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina: Moc pěkná linka. Zajímala by mě jízdní doba.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 19:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já s ní prozatím počítám jako noční, takže za 45 minut by to mohla stihnout.
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 19:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina: To zní slibně, ale než bych z Jihu dojel do Poruby, tak bych měl fusaté děti!

Nicméně nápad se cení...
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 23:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám zrušili vlečku z Ova,střed směrem na Hranečník. Otázka je, jestli to souvisí s elektrifikací, nebo s rozvojem území Karolína. Nejspíš asi s obojím
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 19:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Šircl: Co se týče Karolíny, tak by mě zajímalo, jak to tam dopadne. Doufám, že tam nebude nějaký "obchodní dům" typu Kaufland...
Soudruh 23
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.184.132
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 14:39:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta "zrušená" vlečka souvisí spíše s elektrifikací, protože tam těch kolejí chybí víc než jen ta přípojka,navíc OKDD ji používá celkem dost pokud vím,tak ke zrušení není důvod, sice s tím rozšiřováním karolíny to taky může mít souvislost,bo tak betonárka za kolejema má být zrušená,takže ty koleje by tam pak překážely,ale to vše se má dít tak ta 3 roky,takže zatím není kam spěchat..Jo a zdravím kolegu Širce z S291
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 15:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky zdravím. Jenom nevím koho

Podle územního plánu Ostravy se má ta vlečka rušit, takže časem to muselo přijít. Možná je to škoda, protože se v budoucnu mohla využít pro vlakotram Ostrava,střed - Orlová
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 16:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JŠ: vlakotram Ostrava - Orlová je ještě hodně daleko. Mi osobně připadá, že všechny plány se realizují velmi pomalu. Např. tramvaj do Hlučína. Zrušit to šlo tak rychle (a co teprve stavět, to byla rychlost) ale znovuobnovení provozu je v nedohlednu...
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 19:29:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechce se mi věřit,že montánní dráha je"zavřená".Naposled se mluvilo o tom,že se sice rušit měla,ale OKDD to odmítlo a tak se změnily plány na výstavbu na Karolíně.I ta tolik diskutovaná Polská studie už se zachováním vlečky počítá.Ta trať je strašně důležítá pro OKDD i pro jakýkoliv další rozvoj kolejové dopravy na Ostravsku.Opravdu tomu nevěřím.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 19:38:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě ad. úvrať ve Studénce-je to nesmysl,není třeba vkládat ani další vyhýbky.Ještě větší nesmysl je ale ta trať k letišti.Pro nákladní dopravu by sedala použít úvrať na starou trať ,a napojit ji na průmyslovou zonu,ale osobní doprava...to ty peníze můžou radši rovnou hodit do kanálu.Letiště by mělo být napojeno přímo na město a né nějaké 3 přestupy...to jsem zvědav kdo stím bude jezdit.Kdo se bude chtít dostat z hotelu v centru Ostravy na letiště,tak buď taxi,nebo aby vyjel brzo ráno..)))))))
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 22:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: Probíhá to pomalu a je to škoda. Kdyby se to pořádně připravilo, tak by se sehnaly i peníze (třeba z EU), ale takhle se jenom mluví a nic se neděje a o některých projektech se radši vůbec nemluví. Nechci nikoho obviňovat, ale někde musí sedět strašně líní lidé.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace