K-report
 

Archive through 14.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archive through 14.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 21:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by spíš zajímalo, jestli může kraj jen tak bezdůvodně vypovědět smlouvu dopravci?
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 21:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém bude v tom, že zase tak bezdůvodné to rozhodně není. Ono stačí si pročíst příspěvky, které jsme nashromáždily http://www.ustecketramvaje.com/cr/csad/clan.htm Je to sice tvrzení proti tvrzení, ale je zajímavé že dopravce tvrdí neco jiného kraji a něco jiného tvrdí cestujícím. Už nad tímto bych se pozastavoval. Další důvod je zvýšení ceny, kterou si žádal DPÚK za služby, které poskytuje v rámci ZDO (a částka se pohybuje v miliónech)...
Já osobně bych se na místě kraje zachoval úplně stejně, proč mám platit jedné firmě milióny navíc, když můžu mít stejný rozsah od více dopravců levněji?
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 21:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže v DPÚK si ty ceny nevymysleli - je to podle zákona a slyšel jsem, že na to mají audit, že je to v pořádku.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 07:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pes: Sorry za OT, ale ta zkratka tam sama skočila.

Také nechci rejpat, ale všude existuje zákon poptávky a nabídky. Buď dám takovou nabídku, kterou poptávající přijme, nebo mám smůlu. Plánované hospodářství a vydírání zákazníka zůstalo dosud u zubařů, lékárníků, dopravců co na to nepřišli a všech co obchodují se zbožím denní spotřeby.
Investiční oddělení všech mých zákazníků mají představu, že běžný dodavatel přežije s marží 5% - pět procent. Chtěl bych jednou realizovat zakázku s tou nízkou a sníženou marží lékárníka 28%.
Takže, mohou mít tabulky, mohou mít audit, ale dá-li někdo nižší nabídku, budou mít i smůlu.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 08:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale mně nejde o to, že někdo dá nižší nabídku, ale jestli je podle zákona v pořádku ta výpověď smlouvy. Tedy jestli ji kraj může vypovědět jen tak jak se mu zlíbí nebo jestli pro to musí existovat nějaké právní důvody jako je porušení podmínek ze strany dopravce, což se nestalo.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 16:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud ta smlouva je dobře udělaná, tak kraj může kdykoliv smlouvu vypovědět i bez udání důvodu. Sám DPÚK uvádí, že dopravuje zajišťuje na smluvní bázi pro Ústecký kraj, takže kraj jako najímatel může vypovědět smlouvu dopravci a nahradit ho jiným, tak aby nedošlo k přerušení dopravy ze závazku dopravu
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 22:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke střekovské trati - bude odbočka k nádraží? A v souvislosti s povodněmi - asi bych chtěl moc, kdyby se udělala trakce i na novém mostě, vždyť by se jednalo o cca 400 m trati a při povodních a jiných malérech by se do Krásňáku a Neštěmic mohlo jezdit přes oba mosty jen s malým zpožděním. Ale k čemu se zabývat operativou u trolejbusů, když při sebemenší poruše sítě troly stojí a zachraňují to autobusy.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 23:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude Vás zajímat:
Z MfD, objasňuje mimo jiné tu smlouvu

Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. (DPÚK) ztrácí pro představitele Ústeckého kraje důvěru. "Jeho vyjádření se mění pomalu každým dnem, už nám nabídl několik variant, vždy ale s dalšími podmínkami, k uzavření dodatku k smlouvě o závazku veřejné služby. Cena kterou nám nabízí kolísá v rozpětí od devětatřiceti korun za kilometr do téměř třiceti korun. Jiná stanoviska prezentují představitelé DPÚK v tisku, v autobusech a na zastávkách ve městech, úplně jiná pak v dopisech a při osobních jednáních. To je naprosto nevěrohodné jednání a ukazuje se, že Ústecký kraj udělal dobře, když tomuto dopravci v souladu se zákonem smlouvu o závazku veřejné služby vypověděl," konstatoval po jednání Rady Ústeckého kraje 22. března 2006 hejtman Jiří Šulc.

Diskusí o podobě autobusové veřejné dopravy se na svém jednání 22. března a opakovaně i 27. března krajská rada zabývala. Zatímco v předposledním březnovém týdnu konstatovala, že není důvod, proč netrvat na výpovědi smlouvy o závazku veřejné služby s tímto dopravcem, v tomto týdnu se již zabývala praktickými dopady, které toto rozhodnutí přinese. Radní stanovili základní kritéria pro budoucí výběrové řízení na dopravce, který v souladu s rozhodnutím krajského zastupitelstva bude s Ústeckým krajem jednat o nové smlouvě, která mu zajistí dotaci na linky splňující podmínky základní veřejné obslužnosti. "Transparentní výběrové řízení je v současné situaci jediným způsobem, jak zjistit nákladovost veřejné autobusové dopravy v našem kraji - z nabídek DPÚK, kolísajících mezi 30 a 39 korunami je není možné ani odhadnout. Víme však za kolik jezdí jiní smluvní dopravci a rozhodně po nás nechtějí 39 korun za kilometr," komentoval rozhodnutí krajské rady Jiří Šulc.

Hejtman vedle těchto jednání komunikuje také přímo s dopravní firmou, zajišťující v kraji dotovanou veřejnou autobusovou dopravu na 80 procent všech linek. Zaslal jeho vedení dopis, v němž ho vyzývá, aby informovalo o záměrech společnosti po 1. květnu 2005: "Nadcházející zánik smlouvy nemá vliv na pokračující povinnost Dopravního podniku Ústeckého kraje a.s. plnit obecně závazná pravidla vztahující se na DPÚK coby dopravce ve veřejné linkové dopravě. DPÚK má v této souvislosti zejména (a) povinnost udržovat provoz na jednotlivých linkách po dobu platnosti licence ve smyslu § 18 písm. a) zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, v platném znění (dále jen "Zákon"); (b) povinnost provozovat dopravu dle schváleného jízdního řádu ve smyslu § 18 odst. c) Zákona; a (c) povinnost uvědomit Krajský úřad Ústeckého kraje alespoň tři měsíce předem v případě, že by DPÚK zamýšlel přerušit nebo podstatně změnit dopravní službu, jíž poskytuje veřejnosti na kontinuálním a pravidelném základě a která není kryta závazkem veřejné služby, dle článku 14 odst. 4 Nařízení (EHS) Rady č. 1191/69 z 26. června 1969, ve znění pozdějších předpisů. V návaznosti na shora uvedené tímto DPÚK vyzýváme, aby Ústeckému kraji sdělil, zda po nabytí účinnosti výpovědi Smlouvy - při zachování shora zmíněných povinností, zejména pak lhůty tří měsíců předchozího uvědomění o přerušení či podstatné změně dopravní služby - zamýšlí přestat provozovat jakoukoliv linku či spoj oproti stávajícímu stavu," napsal dopravci hejtman Jiří Šulc. Dodal že Ústecký kraj své závazky k firmě plní korektně, proti řádnému vyúčtování jí proplatil lednové a únorové faktury, ve výši 21,909 a 21,637 milionů korun.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 00:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomuto tématu doporučuji přečíst diskusní forum na stránkách www.dpuk.cz. Je tam dotaz na informační leták ve vozidlech s cenou za jakou jezdí DPÚK a za jakou by případně jezdily DP Ústí nebo Most.
Myslím, že dokumentace hlouposti, bezradnosti a snad i směšnosti DPÚK je tam jasně vidět!

39 korun za Km je opravdu dost. Ty tolik DPÚK napadané DP (konkrétně Most) má dle mojich info Km cca za 35 Kč/Km.

Já osobně neznám dané zákony tolik, abych to mohl odborně komentovat. Ale DPÚK pořád mele o tom, že nemůžou přijít o své investice, že se nesmí znehodnocovat atd.
Jenže kraj jim má hradit ne ztrátu společnosti (tedy i akcionářů a jejich akcií), ale ztrátu za ztrátové linky. (případně mě někdo opravte)

Já chápu kraj i DPÚK. Každému jde o své zájmy.

Můj názro je takový, že kraj by mohl ušetřit i jinak, nezávisle na dopravci. Jezdí spousta linek(příklad je například Litvínov), se kterými jezdí pár lidí. Většina lidí ani neví, že něco jede. Je v tom neuvěřitelný chaos a tisíce nalítaných kilometrů s prázdnými busy ročně.
Stejně tak by DPÚK mohl ušetřit vhodným nasazováním vozidel na linky. Někde by bohatě Sor 9,5 stačil, někde 10,5 někde musí být normál bus. To je taky spousta peněz ročně.
Ale co, já ovlivním tak leda prd.
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 20:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím
Chtěl bych vás poprostit,jestli by se našel někdo, kdo by mi poslal aktuální plán linek MHD v ÚNL???Na netu sem to sháněl ale marně...Kdyby někdo měl-budu rád.Díky moc!
Bez dopravy by neexistovala komunikace!Važme si toho!
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 21:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak stačilo by zapátrat o trochu déle...

Toto je detailní mapa včetně již zrušených úseků, ale bez linek.
http://www.ustecketramvaje.com/ul/img/mapa1.jpg

A toto je oficiální mapa z webu DPmÚL (aneb první místo, kam bych se při hledání mapy podniku obrátil... )
Denní provoz: http://www.dpmul.cz/denprovoz.htm
Noční provoz: http://www.dpmul.cz/nocniprovoz.htm
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 22:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes:Díky moc,máš to u mne
Bez dopravy by neexistovala komunikace!Važme si toho!
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 22:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: No jo, ale na tom jejich DF se dozvíš, že podle pana mluvčího to oni dělají správně a že jinak to nejde. Navíc tam opakuje stále stejné nesmysly(srovnání DP, stáří autobusů).

Pida: Nevím, jestli má kraj tu smlouvu dobře nebo špatně udělanou, ale nechci se dočkat další arbitráže nebo něčeho podobného jen kvůli nějakému opomenutí.

Já prostě nechápu, jak se může soukromý podnik sám dobrovlně stát 100% závislý na dotacích a neprovozovat nějakou vlastní ziskovou činnost. To si kraj nebo stát může zřídit nějaký svůj dopravní podnik a vyjde to nastejno bez zbytečného přelévání peněz. A stejně tak to, že 80% dopravy v kraji provozuje jeden podnik, nepovažuji za příliš šťastné.
Míra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.185.234
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 18:13:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PES: Jak můžeš napsat, že DP se loučí s dvoumotor. trolejbusy, když tady budou ještě min.5 až 10let.
Míra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.185.234
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 18:26:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Kašpar: Odbočka na Sřekov nádraží zatím nebude, není v plánu zahrnutá, není tam ani odbočka na krematorium. Po novém mostě jezdit trolejbusy nebudou, nemůžou zde být trakční kabely.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 20:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Míra: Bohužel, tohle jsem nenapsal :-)
"ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU ...". Tj. když tady bude 6 jednomotor. trolejbusů (403 nepočítám, ta je krátká), už zdedvoumotory nebudou mít takové postavení. A myslíš, že naše stávající dvoumotoráku ty budou jezdit jen 5 - 10 let? :-)
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 21:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Míra: Já vím, že si na architektonický skvost nebudou nechat chtít sáhnout. Pokud by tam ta trasa byla, tak jsme si mohli odpustit ty děsné improvizace. Aspoň tu vratnou stopu u autoškoly, kdyby udělali. Ale mě to trochu přijde, že v Ústí by bylo lepší počítat s autobusovou dopravou, a pokud by nebyla velká voda, výluka či jiné narušení v centru, tak by se jako přidaly trolejbusy.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 22:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Kašpar: Asi takto: v Ústí jezdí trolejbusy prostě kdy mohou a vratná stopa u autoškoly by byla celkem zbytečná. Povodně tu totiž nemáme každý den, proto by nenašla jiné využití mimo ně, a mimo to, trolejbusy to tím samospádem zvládnou (a řidiči bez posilovače též :-)) a ta trať přes mariánský most bych také příliš nepodporoval, protože opět platí, že povodně tu jsou jen jednou za čas, navíc zřejmě se nikdy nedočkáme trolejbusové linky, která by nejezdila přes Mírák a při zatahování by ta propojka taky nebyla užitečná, přinesla by zkrácení cesty o pár metrů, ne jako v případě bukovské tratě, kdy se cesta zkrátila o několik kilometrů. Je také třeba brát v potaz, že prostě na takovéhle věci peníze nejsou. V našich podmínkách by to byl 'luxus'.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 07:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pes: Nesouhlasím, i odpojená stopa s případným propojením pevnými podjezdnými oblouky ( Jako užívané v Teplicích ) by byla smysluplná a stála by jen ty dráty. Nevím, zda současné "manévry" stojí méně, než pár drátů a propojení 4 podvěšenými oblouky ( tak pár hodin práce věže ).

PS. V Teplicích je to znouzecnost, ale funguje.

PSS. Trať přes nový most. Vždy se tvrdilo, že trolejbus nemůže na starý most a proto se stavěl ten nový. Takže v tuto chvíli mi to "hlava nebere".
Jinak pokud budou kabely a všechno na Střekovské straně, případně kabely na starém mostě, tak nevidím smysluplný důvod pro zesilovací vedení po novém mostě.

Obrázek ať si udělá každý sám.

AD Martin Kašpar. To by byl začátek konce trolejbusů. Musel by si držet autobusy a ty musí jezdit. Pak nepotřebuji trolejbusy. Stačí tyto infarktové stavy o sobotách v Teplicích. Totální výluky trolejbusů, linky pod dráty a podobně. Vše podpořeno novými předpisy, že řidič trolejbusu musí mít "D" a ještě drážní. Prosím Tě, nikdy více to nepiš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 14:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z ČTK (stále si myslíte, že jsou trolejbusy pro takové město výhrou?)
CIT:"Kritická byla v ranní špičce zejména doprava z ústeckého obvodu Neštěmice. Cesta, která obvykle trvá 12 minut, se nyní cestujícím protáhla na více než hodinu. Autobusy nestačily odvážet lidí. Přestože město vyzvalo řidiče, aby dnes jeli městskou dopravou, autobusy neměly nikde předost a zůstaly tak stát v dlouhých kolonách. Situace se zdramatizovala v přeplněném autobuse, který odvážel náhradní trasou lidí ze sídliště Krásné Březno. Asi dvanáctiletý chlapec zkolaboval. Přestože se cestující dožadovali, aby řidič zastavil, autobus zastavil až na zastávce. Chlapec z autobusu vypadl a bez pomoci zůstal sedět na kraji silnice. To vyvolalo velkou nevoli mezi cestujícími."
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 16:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevoli vyvolalo a to se nikdo z těch volů o něho nemohl postarat?
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 19:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: stále si myslíte, že jsou trolejbusy pro takové město výhrou?

Ano, myslíme.
A má mít tahle otázka nějakou souvislost s tou popisovanou situací?
Btw - to psali na ČTK nebo je to vlastní tvořivost?
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 19:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové ohledně té reportáže, ráno se jezdilo v obou pruzích ve směru Kr. Březno - Stříbrníky. Odpoledne byl již v tomto směru vyhrazen jízdní pruh jen pro autobusy! Možná to mělo docela dobrej efekt i když to bylo "drastické".

A co se týká těch autobusů, je to problém, protože DP nemá v současnosti dostatek vozidel pro tuto mimořádnou situaci. Prostě v tomhle DP prohrál na plné čáře, pokud nepožádal o zapůjčení dvou či třech vozidel z okolních DP. Za tuto situaci by měl být někdo odpovědný hodně moc pokárán. Když si vezmu situaci, že při výstavbě kruhového objezdu Pražačka byla v provozu NAD linka 30 v intervalu 6 minut, dnes při povodních se o tom může všem cestujícím jen zdát.... nelze dodržet interval, protože jedoucí trolejbusy z města se zaseknou mezi Malátovou a Stříbrníkama. Popis situace je uveřejněn na ČNDS, kdy jsem od zastávky Malátova fotil situaci a to bylo po 16 hod. Nechtěl bych tu situaci zažít někdy kolem druhé kdy řidiči odjížděli z práce domů........
www.ustecketramvaje.com
ICQ 222-729-231
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 20:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem: Souhlas s Aussigrem. Kolaps by nastal i autobusových linek. Tady není co řešit jestli autobus nebo trolejbus. To samé platí pro zkolabujícího chlapce, tam jde o osobu řidiče a ostatních.
Trolejbusy ano, s možnostmi objížděk a myšlení při objíždkách. Ať jsou to objíždky a tratě plánované, nebo teplická znouzecnost.
V Teplicích při takových 4 spojkách by se autobusy mohly jít vyvenčit na zimní stadion. (klouzat).
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 21:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Franta. Psát to musím, protože se v Ústí trolejbusy od počátků prosazovaly jako slon v porcelánu a polovina nových linek byla oproti rušeným autobusovým krok dozadu (Holoměř, původní verze Terasy, Předlice), bohužel tím samým směrem se bude pokračovat v případě dolního Střekova. Dále ústecká přebíhací specialita - předjížděcí stopy u Hraničáře směrem do města, při dnešní frekvenci by tam stačil jeden stojan (když stačí u divadla). Také netuším, jaký má význam pro centrum vedení střekovských trolejbusových linek kolem nádraží, proč nebyl možný návrat do stavu do roku 1987. Jenže, máme trolejbusy, tak musíme povinně jásat, o některých věcech se prostě nerado mluví a píše.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 22:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Auss.: ČTK, máte to tam napsané.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 23:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nemyslím tím citaci článku, ale tu otázku v závorce, před níž je napsáno "Z ČTK". Ale spíš by mě zajímala odpověď na mou první otázku.

Martin_kašpar: Jsou snad trolejbusy něco, co sem samo přišlo a samo se organizuje po městě???
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 00:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Trolejbusům může Ústí "vděčit" straně a vládě, po změně režimu už tu prostě byly a tak se síť prostě musela stavět i po roce 1990. Budějovice a Chomutov se spíše dobudovaly setrvačností. Pokud je mi známo, nyní se o žádném dalším provozu v dohledné době neuvažuje. Po čtyřech letech "intenzivní" výstavby se v roce 1988 ústečané dočkali po předchozí propagandě o tiché, rychlé a čisté dopravě zastaralých a pomalých vozidel, ve kterých byl ještě větší randál než v dožívajících ŠM11 (a ten kravál je ve vozech série 501 - 539 dosud).
Pokud budete sledovat náhradu některých autobusových linek trolejbusovými, skutečně nabudete dojmu, že se trolejbusy rozvíjí v první řadě podle potřeb jeho provozovatele, kde jsou cestující skutečně považováni za substrát.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 09:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_kašpar: Takže trolejbusy v Ústí se partaj rozhodla zavést jen tak ze srandy, protože k tomu nebyl důvod - voňavé, rychlé a tiché autobusy všechno v pohodě zvládaly a o dostupnosti ropy taky tenkrát nikdo neměl pochybnosti.

Případné chyby v trasování trolejbusových linek nejsou specifickou vlastností trolejbusů jako dopravního systému.
A pokud vím, tak kolem nádraží se trolejbusy zatím neplánují.

(Příspěvek editován uživatelem aussiger duben 04, 2006)
Míra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.185.234
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 09:52:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k té odbočce u autoškoly. Včera jsem to zrovna řešil s dopravním dispečerem, natáhnout tam odbočnou stopu,třeba jen vytrubkovanou by byla práce na 2hodiny. Bohužel podnik je v tomto směru málo pružný resp.vůbec a to ještě neznáte ty výlukové jízdní řády. Prostě pravá strana neví co dělá levá a natož pak cestující. Řidiči dostanou výlukové jízdní řády, ale že dojde ke změně odstavování vozů, to už jim nedají vědět.To je neuvěřitelný...
Míra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.185.234
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 09:57:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alespoň se v pracovní době dobře pobavím.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 19:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě je teda náhrada Ikarusu trolejbusem 15Tr jednoznačně výhrou.

Jak se má na Střekov jezdit? Coby neznalý bych protáhl linky 52,60 a 62. Snad by nevadilo, kdyby 52 nejezdila přes náměstí... nevím, pouze spekuluji.

Kdo vymyslel název pro článek, tomu bych připomenul, že zaplavené metro v Praze v roce 2002, jehož oprava vyšla pokud vím na 2 miliardy korun, je taky potřebné a nedomnívám se, že by byl někdo schopen vyargumentovat, že potřeba není.
Zkrátka kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 19:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsou u vás řešeny trolejbusové svačiny? Když jsme byli na návštěvě, tak trolejbusy stály mj. cca ve 14 hodin s označením 57 na Severní Terase (což mě překvapilo, co tam dělá 57)... Kdyby DP chtěl ušetřit nějaký vůz, tak se mohou řidiči vystřídat třeba na Mírovém náměstí, svačinář jede v trase trvající kolem 15. minut, na konečné vyrovná čas a během cca 35-45 minut je zpět na Mírovém náměstí, kde se kmenový řidič vrátí a svačinář přestoupí na něco jiného. Tím by se dal nějaký ten vůz vyšetřit.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 19:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aussiger:

Kolem nádraží se trolejbusy plánují a to již v rámci 2. etapy přestavby centra, tedy možná v horizontu dvou let, při projednávání se mi v rukách mihlo uspořádání prostoru před budovou, kde budou vytvořeny dvě stopy vedle sebe, každá se svým ostrůvkem. Armatura samozřejmě tradiční podvěsná.
Důsledky dopravy pro dolní Střekov si umím představit, skončí linka 11, 1 asi zůstane a udělá se něco, co možná bude končit u nádraží ve 20 minutovém intervalu, tedy dobou, za kterou se dá v pohodě dosáhnout centra pěšky.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 20:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aussiger: nenapsal jsem, že autobusy byly voňavé. To, že trolejbusy nevypouštěly exhalace v ulicích (ale zprostředkovaně pomocí komínů třeba v Tušimicích) byla jejich jediná výhoda. Taky jsem nadšeně fotil před lety první patnáctky, které do Ústí dorazili na silvestra 1988. A nechápal bručení substrátu, který městskou dopravu používal k přepravě z místa A do B a nikoliv k focení - šotoušení. Kiksy s vedením tratí z roku 1989 v oblasti Terasy se o pár let zopakovaly s Předlicemi a částečně Klíší. Tak jsem si naivně myslel, že by se to v DPmUL mohli za patnáct let už naučit. Moje představa, že po zprovoznění tratě ke Globusu bude tam přesměrována 57 a ten zbytek do Starých Předlic bude zrušen, se nepotvrdila a vožení vzduchu probíhá stále.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 20:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na dolní Střekov bude jezdit ještě 9, nezapomínat. Já si myslím, že to úplně stačí! K soudu to není daleko, a vždy se dá počkat na 1 nebo devítku a vrátit se pár stanic od nádraží! A také bych nezapomínal, že je tam železniční mos, po kterém je to do centra pár minut... Skutečně si myslím, že to bude stačit. Akorát bych třeba posílil 1 s tím, že by některé spoje končily u Stř. nádru. V současné době je na Střekově docela dobrá předimenzovanost linek, a tu páteřní část převezmou trolejbusy. Není sice úplně dobré, že trať nebude okružní, ale řešení to není nejšpatnější!
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 22:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_kašpar: Ale jo, o tom vedení trolejbusů kolem nádraží jsem taky četl v rámci nějaké studie, ale že by to mělo být v horizontu dvou let (tedy v podstatě krátce po dobudování střekovské tratě v dnes známé podobě), to se mi zdá nereálné.
ad trolejbusy v Ústí: Jde mi o to, že jejich zavedení nebylo samoúčelné a v době, kdy se o tom rozhodovalo, měly (a i dnes mají) trolejbusy potenciál zlepšit situaci ve zdejší MHD. Jak moc se to daří nekomentuji.
ad Střekov: Doufám, že spojení dolního a horního Střekova přes Karla IV. bude zachováno a to něco nebude končit u nádraží, ale na konečné trolejbusů nad ním a bude to v prokladu s linkou 9.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 23:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pes: Souhlasím - nejrychlejší je to pěšky. Ostatně to už čtvrtletí pokusně provozuji mezi zastávkami Bělehradská - Střekov nádraží. Pěším přesunem dosáhnu cíle tak za 25 minut (měřeno baráku k cíli), což je jen o něco pomalejší než při použití MHD.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 23:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aussiger: Na tom jednání to vypadalo, že ten "bližší" horizont bude asi reálný, město důrazně tlačilo na všechny správce sítí a komunikací, aby práce na nich byly ukončeny před finální úpravou povrchu ulic. Přednádražní prostor by měl být koordinován s rekonstrukcí vlastního hlavního nádraží, kde by rozhodující stavební práce měly skončit koncem roku 2007.
V osmdesátých letech, kdy ekologická situace nebyla v Ústí žádná sláva, mohly trolejbusy přinést jedinou kvalitu do dopravy a to jen tu čistotu provozu. Pohodlí zůstalo víceméně stejné, hlučnost vyšší, rychlost srovnatelná s busy. Když k tomu připočtu "zdařilé" prodlužování intervalů na 15 min. ve špičce, kdy jediným efektem je asi návrat kultury cestování před rok 1989. Jde jen o to, že pokud by někdo na radnici opravdu chtěl, tak velmi jednoduše "rozstřílí" argumenty zastánců rozvoje trolejbusové dopravy, kteří se často opírají o nepřesvědčivé argumenty. Tedy zkuste tu někdo napsat, čím trolejbusy vylepší ústeckou MHD. A měly by to být argumenty vzhledem k výši investičních nákladů opravdu pádné.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 11:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"zdařilé" prodlužování intervalů na 15 min
Jojo, kde jsou ty časy, kdy špička byla oprvdu špička a interval byl 10 minut. Pak nějak nebyly peníze nebo co, interval se prodloužil na 12. Posléze podobným způsobem zakotvil na dnešních 15. Takže ve špičce jede na lince o jeden spoj víc, než v sedle. Ale asi to stačí, když to tak zdárně funguje už nějaký ten rok. Nebo ne?
Já nevím, v UL už se vyskytuji jen tu a tam o víkendu...
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 12:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_kašpar: V 80. letech mohly trolejbusy přinést nejen čistotu provozu, ale také zkapacitnění a zrychlení dopravy, protože kloubové trolejbusy se dostaly tam, kam kloubové autobusy ne a ty kopce mohly vyjet také rychleji než jakýkoliv tehdejší autobus. Těch 40 trolejbusů je hlučných jen při vyšších rychlostech, naopak v kopcích jsou autobusy hlučnější. Navíc tohle není obecný argument proti trolejbusům, jen proti jednomu typu vozů.
Pokud by se měly trolejbusy zavádět v dnešní době, kdy ceny poskočily stejně jako vývoj autobusů a nároky na přepravu v MHD jsou také menší, asi by tu trolejbusy nebyly. Dnes tu máme jen hrozbu vysoké ceny/nedostatku ropy. Jestli by toto byl pádný argument pro jejich zavedení nevím, ale argument pro jejich nerušení by to mohl být, stejně jako i dnes stále ještě o něco lepší jízdní parametry oproti autobusům.
Jinak otázku proč za dnešních podmínek pokračuje rozvoj trolejbusů si kladu také, protože přísně ekonomicky vzato by to asi nebylo obhajitelné.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 13:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naopak, pokud mám nějaké fixní náklady ( měnírnu odepisuji, věž a hotovost držím ), tak se mi to rozpustí do většího počtu vozokm.
Cena provozu:
- nafta 28 Kč x 50 = 1400 Kč/100 km úsporné jízdy
- elektřina 2x200 kWh x 1,4 = 560 Kč / hodinu jízdy na plný výkon. Předpokládám takovou sazby elektřiny, kterou mám v domácnosti. Předpoklad využití motoru je 1/2, takže asi 300 Kč / hodinu, za 3 hodiny 900 Kč. Takže pokud mám síť vede trolejbus a každý další mi zlepšuje ekonomiku závislé trakce.

Kontroly technického stavu a údržba předpokládám stejné.
Oslavné básně na EURO 5 bych vynechal. Každému recitujícímu bych pustil výfuk na 1 hodinu do bytu.
Argument výfuku v Tušimicích neuznávám, radši budu mít výfuk v Tušimicích od teplického nebo ústeckého trolejbusu, než od rakouského metra.
Závislost na ropě a relativní nezávislot na uranu nebudu rozebírat.
No a pro srovnání bych klidně na jeden den vypravil na 52 kloubový autobus s měřičem spotřeby a hluku.

Ovšem takovou pomoc jakou poskytuje lidská blbost autobusům, je nade vše. Táhnou se dráty jinou ulicí než jezdil celou dobu autobus a pak se všichni diví, že trajfem nikdo nejede, tak se zase tou souběžnou vede autobus.
Kvůli jedné stanici mimo dráty jezdím celou linku budem pod dráty ( Teplice, zastávka Nová Ves Novoveská pro linku 28 ). Nebo projíždím zastávky pod dráty vedlejšími silnicemi busem ( Trnovany, oblast Zemská ). V sedle omezuji trolejbusy ( Šanov I - linka 21 kontra 1,3,9).
Potom nepomůže ani když budou jezdit zadarmo samospádem...
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 21:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Jen tak pro zajímavost jsem si zkusil s těmi údaji spočítat střekovskou trať a úspora mi vyšla veškerá žádná (délka tratě 4,5 km, čas jedné jízdy 12 min).
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 08:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor, cenu elektřiny by měl mít DP podstatně lepší a spotřeba motoru byl taky odhad.

No a jako největší úsporu vidím ten výfuk v Tušimicích. Skus se postavit v parném létě na Benešák v Teplicích, když tam projedou Vrakosy, nebo v zimě na konečnou, kde není vidět.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 10:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor, cenu elektřiny by měl mít DP podstatně lepší a spotřeba motoru byl taky odhad.

To nemusi byt az zas tak uplne pravda. Ceny pro velkoodberatele se pocitaji uplne jinak, nez pro domacnosti.
- odberatel se zavazuje odebirat nejake minimalni mnozstvi temer cely den
- odberatel se zavazuje neprekrocit maximalni domluveny odber
- cena se urcuje podle rozdilu toho minimalniho a maximalniho mozneho odberu. Cim je mensi rozdil, tim lepsi cena.
- kazde prekroceni maximalniho odberu je pokutovano
- kazde nedodrzeni minimalniho odberu je pokutovano

Takze pokud mam velky rozdil v provozu ve spicce a v sedle, tak si musim nasmlouvat vetsi odberovy ramec => vyssi cena
Muze byt i levnejsi posilat na trhacky autobusy i za cenu, ze pojedou celou dobu pod draty, a tim zajistit skoro konstantni odber behem celeho dne.

Napr. ted, kdyz je diky povodni cast t-bus provozu vyrazena DP zaplati pokutu za nedodrzeni minimalniho odberu.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 12:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: No právě to, jaké jsou skutečné ceny nafty a elektřiny pro DP netuším. Jen jsem si to pro srandu spočítal s tím, co jsi uvedl. Nic to neznamená.
Smrdící Vrakosy a jejich podíl na znečištění z dopravy už nejsou to, co bývaly.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 14:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jeď do Teplic na ten Benešák
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 15:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jo, jenže jaký podíl na znečištění mají autobusy na Benešáku ve srovnání např. s 200m vzdáleným průtahem I/8.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 15:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Průtah 1/8 na Benešák nedojde. Tam jednoznačně vedou stojící a frkající autobusy.
( konečná 30, 137, 20 a podobné týpky )
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 20:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nám v Ústí ekologové tvrdí, že dálnice vzdálená 4 km od centra tu zhorší vzduch...
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 20:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Adam_r: Franta měl ve výpočtu celkem pravdu. Cena za energii se počítá sice jinak, ale když to sečteš dohromady tak se pohybuješ od 1,6 do 2,0 Kč/kWh, včetně čtvrthodinových maxim. Tady zívis na velikosti DP. Pro zajímavost Salzburg má cca 1,79 Kč/kWh. Právě pro tuto nízkou cenu se dosud nevyplatí používat kondenzátorvé baterie jako zdroj energie. To by musela stát energie okolo 4 Kč/kWh.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 23:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zase trochu rozvířím ústeckou vodu:
ÚSTÍ NAD LABEM: O dodávku trolejbusů se přetahují dvě firmy
Datum: 5.4.2006
Autor: JITKA HADAŠOVÁ
Zdroj: Ústecký deník

Ústí hodlá letos koupit 6 nových vozů, rada města už schválila dodavatele, neúspěšný zájemce ale soutěž zpochybnil

Rozhodnutí, která společnost dodá městu Ústí nad Labem ekologické a bezbariérové trolejbusy, se odkládá.

Ústí nad Labem - V únoru ústečtí radní na základě výběrového řízení schválili jako dodavatele šesti nových trolejbusů firmu Škoda Electric. Teď ale své stanovisko zrušili a rozhodli, že komise zasedne a obě nabídky zhodnotí znovu. "Firma, která se umístila jako druhá, se odvolala," vysvětlil včera Jan Kubata, náměstek primátora.

Soutěže se zúčastnily jen dva zájemci, vedle Škody Electric ještě Solaris Bus & Coach S. A. První podle mluvčího města Milana Knotka nabídl cenu 74,3 milionu korun bez DPH a druhý 75,9 milionu. František Podrápský, vedoucí odboru aktivní politiky magistrátu, upřesnil, že neúspěšná firma podala námitky s tím, že v rámci bodového hodnocení nebyly některé věci v její prospěch zohledněny. "Zákon umožňuje nové hodnocení, které bude transparentnější," vysvětlil Podrápský. Ujistil, že prodloužení řízení dodávku nových trolejbusů nezpozdí. Původně vítězná firma slíbila, že první tři dodá do poloviny září, zbývající pak do listopadu.

K nákupu nových vozů se město rozhodlo proto, že ústecký trolejbusový park už je značně zastaralý. Zhruba polovina z šedesátky trolejbusů, které provozuje Dopravní podnik města, pochází z konce 80. let minulého století. Což je už daleko po životnosti, kterou tehdejší výrobce stanovil na cca 11 let. Jejich udržování v provozuschopném stavu stojí čím dál víc úsilí i peněz.

Naposledy město pořídilo dopravnímu podniku 4 nové trolejbusy v roce 2003. Letošních 6 by mělo být jen začátkem zásadnější obměny městského trolejbusového parku. "Moje představy jsou takové, že do roku 2010 by se podobný nákup měl opakovat ještě dvakrát třikrát. Uděláme pro to vše," slíbil již loni při sestavování rozpočtu na letošní rok Kubata.

Malá reklama nakonec:
Se mi (ne)líbí, jak nikde není ani zmínka o tom, že za tu cenu byly dvoumotoráky(u Solarisu).
Bohužel je vidět, jak škodovka "vítězí".
Tak neztrácejme naději...třeba se to ještě otočí (ale zdravý rozum mi říká, že ne :-()
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Xaver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 07:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Trollino 15
Ačkoliv kopu za jiný mančaft, tak bych Solarisu (DPO) tu dodávku nových trolejbusů do Ústí ze srdce přál. Po zkušenostech z Ústí opravdu ze srdce.

Alespoň bych tady už nečetl jak ta "ošklivá" škodovka šlape Solarisu po "stěstí".
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 10:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono nejspis pokud by se Skodovka neodvolala v Chomutove, tak se tahle taskarice vubec nekonala ...
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 18:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně aby sem opravdu už konečně trolejbusy dorazily! I když jsem dál mírným subjektivním stoupencem Solarisu, ať tu bude jezdit co tu bude jezdit, už ať to tu je. Za posledního půlroku mi přijde, že na našich patnáctkách začíná být rychle znatelný jejich věk..
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 19:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od bývalých vodičov bystrických trolejbusov sme sa dozvedeli, že im vraj ponúkajú náhradnú prácu v trolejbusoch Ústí nad Labem. Máme si azda v našej situácii uľavovať škodoradosťou, že kdesi v severozápadných Čechách žijú „idioti“, ktorí prevádzkujú aj trolejbusy napriek tvrdeniam niektorých našich „odborníkov“ o neekonomickosti trolejbusovej dopravy? Odmietame vyzerať ako „krepí“ Stredoslováci a iba sa tupo prizerať na výčiny „ozdoby“ nášho mesta, ktorá nás „odborne a čestne“ zastupuje aj na pôde banskobystrickej VÚCky.

viz poslanec.sk

Nojo, a ukazuje se to, co dlouho víme: řidiči od DP odchází, noví se nehrnou a my sháníme řidiče až na Slovensku. :-) Proč asi..
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 22:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad xaver: já taky :-)...Spíš bych řekl, že o víc jde škodovce. Každopádně já zůstavám pesimista (ikdyž naděje umírá poslední....)
Ad Adam_r: Solaris vyhrál i podruhé v CV.
Ad Ústěčák: Podel slov toho deníku
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 11:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://okresy.mojenoviny.cz/ustinadlabem/zpravodajstvi_ul/SU20060414000021.html

Jó, tak tohle už je vážně síla.. Míro, nevíš, co se přesně stalo? Hlavou o zem, tomu se mi snad ani nechce věřit.. A kde byla obvyklá policie, co při kontrolách asistuje?!
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 17:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

601 nám stojí na sedmé stopě hned za chcíplou 561. Že by se Ústečákova proroctví z brněnské diskuse vyplnila?
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Míra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.185.234
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 21:47:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák: Čtu to a taky zírám. Nic přesnějšího nevím. Dnes jsem se byl podívat na trolejbus v Děčíně. Škoda, že tam nejezdí.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace