K-report
 

Archive through 19.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Vymyslí někdo novou linku pro DP Ostrava? » Archive through 19.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Soudruh 23
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.6.36
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 07:22:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dyt to říkám, do budoucna se s rušením té vlečky opravdu počítá,ale dokud se nezačne na Karolíně stavět,tak není důvod aby se cokoliv rušilo,navíc když je to používáno.A ještě vykaz pro JŠ:Ty te vlakotramvaji z Ostravy do Orlové opravdu věříš??Já jsem z Rychvaldu,(tudma by tato trať vedla)a vím jak to tady chodí a takováto investice by se nevrátila ani za 100 let.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 12:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona se někdy nějaká investice do veřejné dopravy vrátila? Mám takový pocit, že to bylo minimum případů. Dělalo by se to hlavně pro lidi, ještě můžeme počítat taky ekologické hledisko a já nevím co všechno. Nejvíce pak bude záležet na tom, jak dobře budou umístěné zastávky, aby byly co nejlépe přístupné veřejnosti tam, kde je velká poptávka, a na tom, jak rychlé to spojení bude (musí být rozumně konkurenceschopné s IAD). Nejdůležitější bude vedení trati v Orlové, aby tam tramvaj posbírala co nejvíce lidí. Co se týče Rychvaldu, tak tam by trať vedla po jižním okraji města, takže by až tak velký význam neměla. Pro Rychvald by měla spíš význam prodloužená trolejbusová trať z Michálkovic.

Mimochodem, obrázek s popisem a krátkým článkem ohledě využití těchto vleček uveřejním v nejblížší době na svých stánkách. Pokud to stihnu, tak už o víkendu.

(Příspěvek editován uživatelem Jan Širc duben 06, 2006)
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Soudruh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 13:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neříkám že se nějaká investice vrátila,chtěl jsemspíše říct že nevím jaký by byl zájem,s tou Orlovou to ale není tak jednoduché,pozbírat co nejvíce lidi..ta hlavní část města je totiž na kopci a tam se asi vlakotramvaj nevyšplhá a těžko budou lidi chodit na tram pěšky pod kopec, radši sednou na bus a pojedou přímo do Ostravy..No a co se týče rychvaldu tak prodloužená trolejbusová trať mi zní jako Science fiction..Ona ani ta jediná linka DPO č.23 není kromě špičky moc vytížená,natož pak trolejbusy..
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 13:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina:Tato linka se mi velice líbí, navíc když bydlím ve Starých Výškovicích
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 13:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přes Orlovou vede dlouhá 4-proudová cesta - tudy by mohla ta tramvaj vést. O to, že by se tam tramvaj nevyšplhala bych se nebál. Nepodceňuj sílu elektrické trakce

O tom Rychvaldu to není sci-fi. V minulosti se to opravdu uvažovalo, takže to nějaký důvod mít muselo. Ten trolejbus taky nemusí být veden jako a-23, ale tak, aby posbíral co nejvíce cestujících.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 18:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V diskuzní skupině MHD v Ostravě (tramvaje) Haki nakousl něco o l.č.27 ve smyslu toho, že by se měla fotit, dokud nedojde ke změnám v květnu... Měl jsem z toho pocit, jako by se měla rušit... Co místo ní?

Napadá mě vést l.č.59 z Míráku po l.č.27 do Staré Bělé, kř. a odtud po své trase do Klimkovic (po tom volám už snad 2 roky..) a
současně odklonit l.č.41 z Kina Luna na Klášterského. Tím by bylo zachována obsluha oblasti Klášterského. Odklon l.č.41 z Výškovic by snad problém nebyl. Ale zhoršila by se dostupnost oblasti Kotvy a Nám SNP pro lidí z Proskovic.


(Příspěvek editován uživatelem Gakon duben 06, 2006)
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Ostraváček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo by se mohla udělat tvz:okružní mini linka (jako l.č.97,99)na oba směry,linka 90: Proskovice,stará cesta,SB.kříž,Výškovice osada Klášterského,Smrčkova,Staré Výškovice,Kino Luna,Kotva,Náměstí SNP,Bělský Les,Plzeňská,(občasná)Dubina Interspar,Chrobákova,Husův sbor,Kulturní dům,(jen v prac.dny)ZŠ Stará Bělá,SB střed,Požární zbrojnice,U lípy,SB kříž,stará cesta,Proskovice.Linka By jezdila na oba směry ale pořád by byla okružní.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: Napadá tě to, nebo jsi to jen pochytil v mém příspěvku? Ne. Myslím, že by to bylo lepší, ale zase je pravda, že by došlo ke zhoršení dopravní obslužnosti Proskovic. Možná to však bude řešeno nějakými návaznostmi. Pokud se jedná o a-41. Nevím. Vždy byla vedena do Výškovic, ale je pravda, že je v koncovém úseku od Kina Luny docela prázdná a lidi si do d-2, d-6 nebo d-7 snad můžou přestoupit. Možná by pak šla a-41 ještě posílit a a-77 by se potom mohla skrátit do trasy Poliklinika - Hrabová prům. zóna.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jsem měl pochytit v Tvém příspěvku??? Myslíš tu l.č.59 pře Kotvu? Tak tu jsem tady na tomto fóru navrhoval v době, kdy jsi tady ještě nebyl....
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L.č.77 bych nezkracoval... zbytečný přestup. To by se pak mohla rovnou zrušit a do zóny vést něco jiného s přestupem na Benzině či Tescu.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2318
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: No jo no. To jsem zase nevěděl já.. Já mám ve svém schématu a-77 zrušenou a vede tam místo ní a-35.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
aaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.19
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:41:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a-77 Proskovice,Nám.SNP,poliklinika,prum.zona a možná i důl Paskov.d-13 Zábřeh,Hranečník přes Karpatskou
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu l.č.41 bych odklonil, protože do Výškovic jezdí z Nám SNP i l.č.31 a 60 - která zvláště ve špičku jezdí hodně často.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V mém schématu tu l.č.35 vedu taky přes zónu, ale v současné době by to , myslím, nešlo, bo tam chybí ta spojnice mezi zónou a Místeckou.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2319
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aaa: Bludy se šíří. Já věřím Hakimu.
Gakon: Máš pravdu. Myslím, že odkloněná a-41 by nebyla na škodu. Však ji tak i mám ve schématu.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák: Žádnou l.č.35 ve Tvém schématu jsem nenašel... pouze l.č.55.
Ad aaa a l.č.77 - to by šlo.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
aaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.19
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:49:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však říkám že bludy,kdyby se to odtajnilo tak nevznikají ty bludy.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2320
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: No vidíš. Já už ani nevím co tam mám. a-35 jsem tam však měl. Vedla Josefa Kotase - Hrabová prům. zóna - Mitrovice - Krmelínská a a-55 vedla ve své trase.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zvědavý, jak to bude s l.č.74 - nechápu její smysl... Ještě bych to pochopil, kdyby jezdila např. co 100 nebo 120 min, ale ten její JŘ je mi záhadou.

Ad aaa - nechceš se odtajnit, resp. zaregistrovat? Člověk pak neví, if všechny ty příspěvky od "aaa", co tu byly za několik posledních měsíců, jsou Tvoje či ne...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
aaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.19
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 20:02:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jsou moje a nechci mít zbytečné problémy v práci bo jezdím na hranclu.
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 20:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak se zaregistruj jako AAA... Nikde své jméno uvádět nemusíš, ale jak chceš..
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Ostraváček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 20:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon:Ja taky nechápu smysl l.č 74.Proč jí nenasadí i ve špičce,fakt nechápu.
aaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.19
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 20:06:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tu zas tak často nepíšu jen mně ted zajímají ty změny,to si to tu radši jen přečtu.
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 20:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče zokružnění linek, tak mě kdysi napadlo udělat okružní a-40 v porubě.
a-40 (stejná trasa, akorát propojit St. koleje a Opavskou)
a-80 naopak...

Co?
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 20:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde by to mělo pauzu? Na Opavské? Pokud ano, tak by se tím zlepšilo spojení oblasti opavské s Nemocnicí a VŠB, což by nebylo špatné.
Kdyby byl odjezd z Opavské v každou hodinu (mimo špičku) v 14 34 54 - odjezd z Opavské směr Duha - příjezd na Opavskou ze směru VŠB, Nemocnice by byl 04 24 44 - takže by zde byla 10 min pauza, což není moc na odpočinek řidičů... Teď l.č.40 v sedle zajišťují 4 kurzy. Kdyby to bylo, tak jak navrhuješ - chtělo by to 2 kurzy na l.č.40, 2 kurzy na l.č.80 a jeden, který by mezi nimi pendloval a zajistil by tak pauzy..., navíc nevím, if by taková frekvence spojů mezi Nemocnici a Opavskou (přes Studenstskou) byl potřeba...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2341
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 20:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: Kukni na moje schéma a zjistíš, že i Ostraváka to napadlo, avšak v trolejbusové verzi.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 21:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě zase napadlo vést l.č.73 z Radnice Poruba, přes Nemocnici, kolem kolejí na Pustkoveckou a okruhem přes O. Jeremiáše, Duhu a Opavskou zpátky na Radnici...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 11:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aaa: Mohl bys prozradit linku, kterou jezdíš?
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2153
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 12:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zokruhování 40/80 není špatný nápad, ale pro ještě lepší využití bych to viděl na nepřetržité kroužení se střídanými přestávkami.

Sice by se to řidičům asi moc nelíbilo, ale myslím, že by to cestující uvítali... takové rychlé spojení Fakultní nemocnice - VIII. obvod by nebylo špatné.
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 17:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jenki: Aby to mohlo nepřetržitě kroužit, tak by musela být trochu jiná jízdní doba těchto linek. Jedině ve špičku by to šlo...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

40/80 já bych to uvítal. Leží mi to v hlavě dost dlouho. Bylo by to podle mého názoru dobré, už kvůli tomu spojení.
Co mě taky napadlo, ale to by nebylo příliž využíváno, protáhnout a-37 na Vědeckotechnoogický park, případně přes Ot. Jeremiáše k Duze a na Opavskou. Byla by to další taková vnitroobvodová linka pro Porubu.
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Maugli: Když už ne Tvou l.č.40/80 nebo moji l.č.73, tak to bych spíše prodloužil l.č.61 (jen vybrané spoje) z Opavské přes Pustkoveckou, Studentskou, Nemocnici k Poliklinice (bývalé obratiště červené 40, později l.č.58).
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 20:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: Proč ne, ale zase by to sloužilo jako vnitro., bo kdo by jel k nemocnici ze svinova přes Opavskou...
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 08:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je jasné.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 14:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: ale nápad je to dobrý...
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 09:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existují v Ostravě autobusové linky, na které by se daly provozovat 10m vozy? Žádné mě totiž nenapadají.
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 12:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Solarisák: l.č.55
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 14:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

58
64
46
víkendy mimo špičku
43 - furt 8-)
99 - 9metrové vozy
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 16:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 46, 58, 64 určitě NE. Asi s tím už dlouho nejel.... Jsou spoje, kdy by se to tam hodilo, ale mnohem více je těch spojů, které jsou plné...
43 - těžko bude někdo nasazovat nový autbus na noční linku.

To spíše by se to hodilo na l.č.74 a 79, ale pouze v případě, že by tyto linky měly svůj kurz a to nemají. L.č.79 jezdí tuším l.č.51 a tam nevím, jak je to s obsazenosti... Co jezdí l.č.74 netuším... Ví to někdo?
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 16:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Maugli: Aha - ty píšeš víkendy... Tak to pak souhlasím. Ale mimo špičku - to nevím, jak by to bylo s kurzama. To by si po špičce zajel do vozovny pro 10 m autobus a pak těsně před odpolední špičkou by si zajel pro normální bus? Asi to není moc reálné...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2414
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 16:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: 74 zajišťuje kurz z 35. 51 bývá hodně plná.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 18:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jen víkendy...
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 11:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před časem jsme tady řešili, jak by vypadala doprava z Dobroslavic či z Děhylova v případě, že by se připojily k Ostravě. Někdo tady psal o tom, že již to je jasná věc (to připojení). Teď jsem slyšel na ČRo1 - Radiožurnál info o tom, že se nic k Ostravě připojovat nebude... Děhylov v nejbližší době určitě ne a Dobroslavice nejspíše taky ne. Takže l.č.69 bude nejspíše i nadále v rukou Connexu.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 19:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co by se stalo, kdyby se propojily Osrtravské a Opavské trolejbusy. Já vím, že je to asi totální blbost, ale neexistovaly třeba nějaké návrhy?
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 00:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že z technického hlediska by spojení obou systémů nic nebránilo. Otázka ovšem je, jaká by byla vytíženost. Kdyby zde byl interval autobusových spojů asi takový jako mezi Ostravou a Havířovem, tak by to jistě nějaký smysl mělo, ale do Opavy jezdí autobusy jenom vyjímečně a většinou na linkách pokračujících dále za Opavu (Šumperk, Jeseník). V této relaci je podporována hlavně železnice, což je myslím správné.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: To je pravda, ale každopádně by to chtělo v OV tu trolejbusovou síť trochu rozšířit, nejdříve bych řekl hlavně na Hranečník a dále mě třeba napadá Vratimov.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2456
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: To by však musel trolejbusy Vratimov chtít, což je nepravděpodobné a město Ostrava přece trolejbusy jinému městu hradit nebude.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Já tomu sice nerozumím, jo, teď mi to došlo, já jsem si myslel, že Vratimov je ještě pod Ostravou, tak to je jasné, že asi ne.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2457
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: Správně. Vratimoc není součástí Ostravy.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 18:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem z Vratimova a vím,že to tohle se určitě nestane...Když by jste chtěli zavést trolejbus ,tak by to muselo být zřejmě až do Horních Datyn nebo Řepišt,jinak by to nešlo...A to už by se určitě nevyplatilo...
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 19:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zas si ale říkám, že kruci ta ropná krize fakt hrozí, a že je třeba se torchu připravit. A jednou to příjde a příjde to velice rychle. Palivo bude hódně drahé, a podle mě se rychle začnou stavět trolejbusové tratě a jestli to nebude postupné, tak bude dost zmatek.
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 20:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Interval na té trati by nebyl příliš troljebusový... Mimo špičku 30 min, ve špičku 10 min... Myslím, že existují místa, kde by byla trolejbusová doprava užitečnější. Poruba, Jižní město...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 00:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mě napadá ještě třeba Výstaviště

Ale až budu u nás starostou, tak trolejbusy povedou do Paskova
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče dopravy mezi Ostravou a Opavou, tak se doporučuji podívat, na jízdní řády a-271, a-272, popřípadě a-286, a-287 či z Opavy a-263...
Pokud by se realizovala trolejbusová trať, stala by se Hrabyně přestupní obcí na autobusové linky...
Jinak co se týče Connexu, tak linky, které jezdá nejčastěji jsou:
950 110 - Jeseník - NEPLACHOVICE 8-) - Ostrava
930 201 - Šumperk - Ostrava
případně ještě
850 110 - Krnov - Ostrava
910 111 - Bruntál Ostrava

Odjezdy Poruba - Opava
6,03 - 950 110
6,03 - 930 201
6,55 - 900 272
7,10 - 900 272
8,17 - 930 201
9,00 - 950 110
10,05 - 930 201
10,55 - 900 272
11,18 - 910 111
11,33 - 950 110
11,57 - 191 101 (Pražák)
12,03 - 900 271
13,02 - 930 201
13,38 - 950 110
13,44 - 930 201
14,40 - 900 272
14,45 - 900 272
14,52 - 930 201
15,04 - 910 286 + 900 263 (přestup)
15,58 - 950 110
16,15 - 900 272
16,47 - 930 201
17,50 - 910 111
17,50 - 900 272
18,11 - 900 271

Takže trolejbusy by své uplatnění našly...
interval 30/60 a jedem...
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 16:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si právě myslím, že 30/60 není interval pro trojebusy...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 16:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

není, jo kdyby aspoň měly 15 minut, tak to potom jo.
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 18:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: A teďka vyškrtej odjezdy busů, které pokračují z Opavy dále (Šumperk, Jeseník). Moc jich nezůstalo, co...

Šumperky a Jeseníky tam přece nemůžeš zahrnout. To jsou linky dálkové, u kterých cestující vyžadují určitý komfort, např. jízdu bez přestupu.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 19:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už trolejbusy mimo Ostravu, tak do Havířova, Bohumína, Orlové a Karviné (Hlučína - pokud nebude tramvaj) ...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 19:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moc nechápu vubec proč řešit ty trolejbusy, jelikož tramvaj do Hlučína a kočkopes do Opavy by to totálně vyřešil a příjde mi to jako schůdnější řešení. Trolejbusy bych daval na tyto destinace od nejprioritnějších: Hranečník, kolečko kolem vodarny (Střelnice,NVV,Hulváky) (po čase pak Poruba + SBN-Poruba),za hranečník k té křižovatce jak tam jsou v chodníku ty úzké koleje nechce se mi hledat v mapě a Slezkou moc neznam, Koblov-Petřky-Hlučínská-SBN
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 10:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře Maygu, ale vem si to, že lidé se chtějí do Opavy dostat rychle. No a v tom případě nepojedou přes Hlučín, aby jízdní doba byla o 40 minut delší (z Poruby).
Pochopitelně, že všechny linky mimo 271 a 272 pokračují za Opavu. Ale teď si, Jane Širci, vem, kolik jezdí z Ostravy do Opavy vlaků. Ano interval jednou za hodinu, ale ve špičku jsou narvané až hnus. Do toho pár spšňáků ve špičku a mimo špičku a máme to.
Prostě poptávka po dopravě mezi Opavou a Ostravou je velká.
Jisté řešení by tady bylo opět v tramvaji, která by podle mě nebyla problém.
Nutnost by byla pouze estakáda přes Josefofský kopec jak pro tramvaje, tak IAD...
Ten by byl úplně nejlepší...
Co?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace