K-report
 

Archiv do 16.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Vymyslí někdo novou linku pro DP Ostrava? » Archiv do 16.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 13:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě poptávka po dopravě mezi Opavou a Ostravou je velká.
A právě proto by se měla více podpořit železnice. Jenom ona dokáže přepravit takové velké množství cestujících. Trolejbusy ne. Jinak podle nového GVD by měla být jízdní doba u Sp vlaků 25 minut, u Os vlaků 40 minut. Já bych nejraději viděl hodinový interval Os vlaků celoděnně, ve špičku ještě s vloženým hodinovým intervalem Sp vlaků. Co půl hodiny vlak. To by myslím plně pokrylo poptávku, navíc Sp vlaky by byly nejrychlejší možné spojení.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Soudruh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 14:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc:Aha tady někdo moc žere ty přednášky od pánů z SKV,co?? Jedině vlaky,co? Ale do paskova by jezdily trolejbusy,že??
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 20:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Maugli: Ono to je otázka kam lidé z Opavy jezdí, určitě ne převážně do Poruby, pokud tramvaj tak jedině přes Hlučín. Podle plánů by pak stejně přijela na Hl. Nádraží kde můžeš přestoupit do své Poruby.
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 22:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však pánové ze Siemensu mají pravdu. Vlak je základ. Měl by nabízet vyšší komfort něž jiné dopr. prostředky, a v úseku Opava - Ostrava je to nejrychlejší dopravní prostředek (Sp vlak). Myslím, že tramvaj přes Hlučín a vlak Opa - Ova pokryjí skoro 100% poptávky po přepravě. Jediné co možná nepokryjí je spojení VŠB - Opa.

Trolejbusy do Paskova by jistě v Paskově nekončily. To by se nevyplatilo.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21482
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 02:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, když jste si tam vyfrfňali 471, tak se pak nedivte, až budete mít intervaly na cypa, bo na vození vzduchu peníze nikdo dávat nebude
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 07:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O zaplnění 471 bych se nebál. Dneska jsou 4xB hrozně přeplněné.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 09:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co si myslíte o tom překopání systému v r. 1996 (teda jestli si dobře vzpomínám). Teď už jsem si sice zvzkl, ale tenkrát jsem byl hodně naštvaný?
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 09:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: To by mě zajímalo za koho budeš u nás kandidivat? Ať vím komu dát hlasa kde by končily? na šachtě? Nebo na Biocelu? To asi spíš... Ale nedovedu si představit kudy by vedl...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21497
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 09:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan_Širc:
Ale při jakém intervalu? Nebylo by něco o kapacitě třeba jen tří vozů, ale s polovičním intervalem a neposchoďové lepší?
Prostě mi pořád nejde do hlavy, proč chcete na Ostravsko patrové vozy, když o trochu delší jednopodlažní by stačily a umožňovaly by rychlejší výměnu cestujících... Navíc i v Praze by se už občas taková jednotka hodila, takže věřím, že se krom papíru snad objeví i ve skutečnosti.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1228
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 15:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že zásadní chyba byla v tom, že trať zůstala jednokolejná. Nemusely by se řešit problémy s křižováním a interval mohl být ve špů klidně 20min!!!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 17:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad MZ: Souhlasím s tím, že na některých tratích se patrové vozy nevyužijou. Kde se ale určitě využijí: trať Ostrava - Opava, pak Sp regionální vlaky, které se připravují a po vybudování elektriky trať Ostrava - Frýdlant. Problém opravdu ale je, že ona jednopodlažní jednotka zatím neexistuje, takže není moc na výběr. Buď 471 nebo staré herky.

Ad Maugli: Kolik bude teďka nejnižší možný interval? 30 minut? Teďka z hlavy to nevím Myslím, že na Opavu stačí 30 minutový interval ve špičku. Po dostavbě tramvaje přes Hlučín pojede taky část cestujících "vrchem". Problém je totiž i v MS taktu. 20 minutový interval je na to nevhodný. Navíc na Opavu nejezdí tolik nákladních vlaků, takže jednokolejka je dostatečná. Neznamená to ovšem, že bych si nepřál dvoukolejku. Přál, už pro její vyšší propustnost a předcházení zpožděním.

Ad Radar: No komunální volby jsou až v listopadu, ale jedno je jisté. Budu kandidovat proti současnému starostovi A teď něco k dopravě: Mám nějakou představu vedení linek po Paskově. Páteřní autobusová linka by byla FM - Ostrava, tak jak vede dneska. Bylo by dobré, kdyby měla nějaký ustálený interval a je nutné aby byla začleněna v ODIS. Linka 39 by byla prodloužena přes obec na Biocel. Jela by přes náměstí. Ovšem díky začlenění linky FM - OV do ODIS by přišla o značnou část cestujících, takže by zde zajíždělo je pár vybraných spojů, asi v těch časech, ve kterých jezdí dnes linka 375 a při návozu a svozu zaměstnanců na/z Biocelu. Linka 375 by změnila svou trasu: (Krmelín) - Oprechtice - Hřbitov - Folvark - Nádraží. Na nádraží by se otáčela. Byla by zde zajištěna návaznost na vlaky, aby cestující z takřka celé obce měli přípoj na vlak do Ostravy a FM. Na zastávce Hřbitov by byl zas přípoj na autobusy od FM a od Ostravy pro cestující z Oprechtic. Proto by byl dobrý pravidelný interval na lince OV - FM. Počet spojů na lince 375 bude záležet hlavně na finančních možnostech obce, ale mělo by jich být o něco málo více než na současné 375, hlavně ve špičku. Ostatní linky projíždějí obcí vyjímečně, takže se na nich asi nic měnit nebude. Celá obec by byla v ODIS zóně 18. Až budu mít chvilu čas, tak se o tom problému více rozepíšu na svých stránkách, kde se to budu snažit podrobněji vysvětlit. No a do budoucna, ty trolejbusy by byla linka FM - OV. Pro vykrytí některých spojů (zejména ranních), které jezdí na dnešní lince Paskov - FM přes Sokolovnu, by tyto trolejbusy měly ještě akumulátor, na který by jely v úseku Podchod - Sokolovna - Autoopravna. Dráty by byly vedeny z Ovy po R56 kolem rozc. k dolu - Podchod - Hřbitov - Autoopravna - Biocel a dál do FM. Ale to je daleká budoucnost. Až budu mít chvilu čas, tak se o tom problému více rozepíšu na svých stránkch, kde se to budu snažit podrobněji vysvětlit.

No to jsem se rozkecal
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 20:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: jo jo nápady dobréhlavně to prodloužení 39 zlepšení intervalu F-M - Ov by hodně pomohlo. Chodit z Folvarku na Důl se mi moc nechce a dostat se večer mezi 18:35 a 20:30 busem z Ov je nemožné...No listopadové volby sem zvědav, jestli se něco změní...jenom tak přemýšlím za koho?
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 22:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechcu si tady z toho dělat volební kampaň, ale dobře. Za ČSSD. No, jinak doufám, že se v listopadu něco změní, protože mi připadá, že se v obci nic neděje, že je v takovém strnulém stavu. Nejhorší je, že se vůbec neřeší problémy, které tady jsou, např. právě doprava, ale i další.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 09:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no když se to tak veme kolem, tak máš pravdu, ale aspoň že podporujou ten sport...(aspoň se nemusíme bát, že když nebude moc vytížená hala nebude na energie, ale zpět k doprave. Můžem být rádi že ležíme na hlavním tahu z F-M do Ovy. Takže většina linkových autobusů co jedou u nás zastaví. Nechtěl bych bydlet někdekde autobusy jedou ráno a v Sobotu a takové vísky jsou... Taky se těším až nám za drátujou trať a budou tu jezdit místo "drazín" 471...
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 11:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vždycky tvrdím, že Paskov, je nejlépe položená obec. Máme to blízko jak do FM, tak do Ovy a spojení je vynikající. Vlaky i o víkendu v některých časech v půlhodinovém intervalu, autobusů o víkendu jezdí taky celkem dost. To nemají ani mnohem větší města. Jsou obce (např. na Mladoboleslavsku), kde o víkendu nejezdí nic a přitom jsou srovnatelně velké. Dokonce jsou i obce, kde jezdí 2 autobusy přes týden (ráno a odpoledne) a o víkendu nic.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 21:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo jo máš pravdu...
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 14:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím Paskovem souhlasím, leží dobře a dopravní spojení není nejhorší.
Jenomže je to o politice. Skoro všechno v dnešní době je o politice a penězích. Bylo by dobré, abychom všichni volili jednu stranu jak pro kraj, tak pro obce a města... 8-)))
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 15:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No kdyby politici dávali na slova dopravních odborníků, tak by to vypadalo trochu jinak. Ale někteří politici si hrabou hlavně pro sebe a pak to tak vypadá, že za nima v lepším případě není vidět žádná práce, v horším případě zkazí co mohou. Jenom jejich názor je ten jediný správný, zatímco veřejným věcem by prospěla veřejná diskuze a vysvětlení problému a jeho řešení občanům.

Bylo by dobré, abychom všichni volili jednu stranu jak pro kraj, tak pro obce a města...
To už tady jednou bylo ne?

To je asi jak s tím přesunem autobusáku v Místku. Prostě si někdo něco usmyslí, a i kdyby to měla být ta největší blbost a nejhorší možné řešení, tak to prosadí. A je mu jedno, že se to nelíbí ani naprosté většině občanů. Však oni mu to dají znát ve volbách.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 13:28:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je právě ono. Ani se mi k volbám nechce, když vím, že ti hajzli budou dělat to, co nechci.
Koho chceš volit?
ČSSD - ani omylem, vidím, co tady dělají ty 4 roky...
ODS - prosadí drobné podnikatele a z obyč. lidí sedře kůži..
KSČM - 40 let naší zemi "prospělo" až až...
ZELENÍ - tvrdí, že s KSČM ani ránu, ale po volbách sicher otočí...

Kdo mi zbyl z velkých stran?? KDU-ČSL jsou nenápadní a moc nevykřikoujou, zase se moc do ničeho necpou a to by mohl problém...
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 15:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6e se do toho vložím-KDU- miluj bližního svého, ale jak se otočíš kudlu do zad, nikdy. No, kdyby to vyhrála KSČM, tak by ostatní politické strany dostali pěkně na , protože, všichni hlásají svobodu slova a Bůh ví co ještě, ale s komunisty ne. Tak buď je měli po 89 zakázat jako po 45 NSDAP, nebo je brát jako stranu. No nechejme se překvapit. Ono stejně není z čeho vybírat, takže když bude člověk chybět, asi se nic nestane.
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 16:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo nevolí, dává hlas komunistům - heslo letošních voleb.

V určitých věcech nejde srovnávat NSDAP a KSČ, ale ve své podstatě máš pravdu.

Jenomže po 89 jsme začali žít demokraticky a uznej sám, že první nedemokratický krok v demokratické společnosti...
Ve čtvrtek pařba u Nové radnice se skupinou Alešovi zedníci 8-)

Vstupné zdarma, žádný předvolební tah 8-)))
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 17:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych vymyslel třeba stranu infračervených, proč ne? Ta strana by zakázala ukončení řady 900, takže by se třeba do Ostravy ještě nějaké B961E dostaly. . No a kdybych měl volit, tak si radši na voliči zmáčknu tlačítko D, abych se tež jako rozjel.

Mohl bych se zeptat, kdo jakou linku považujete v OV jako tak nejužitečnější? U mě by to určitě vyhrála a-56.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 18:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Indy: no nevím a-56 je určitě dost důležitá, ale mě se zdá o fous lepší a-48.
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 20:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já souhlasím s Indym - je to l.č.56 (a její derivát l.č.54) a to nejen proto, že s ní denodenně jezdím.... Jinak pokud budu mluvit vážně, tak posuzovat linky podle užitečnosti je, myslím, dost nereálné... Jak vysvětlíš občanu Plesné, že l.č.51 je méně užitečná než l.č.48, která má v podstatě v každém svém úseku více méně (v oblasti Pískových dolů spíše méně) adekvátní náhradu. Pokud se najde nějaká neužitečná linka, tak by se měla zrušit a její kapacita převést na jinou linku. Spíše bych se zeptal, kterou linku považujete na neužitečnou.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 21:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj názor :

Až příliš užitečné linky, místo kterých by měla být tramvaj nebo trolejbus : 54, 56 (+ souběžné Prajzobusy), 40, 44, 58, 61, 41, 48. Zadrátováním 61 zabít ve vztahu centrum - Poruba 37 + 39.

Linky na odstřel : 50+35 v oblasti Přednádraží (protože Bronx), 49 a 54 mimo úplnou špičku (10 spojů narvaných a další 2 hodiny krouží prázdné kloubáky), něco podobného je i na 31 + 45 + 60 + 65, totéž 24 + 42. Vůbec v oblasti ul. Výstavní to vymyslet nějak jinak a logičtěji, současná náhodná směs 24 + 35 + 39 + 42 + 50 kdy to jede mimo špičku jednou za uherský rok pokaždé odjinud je k h*vnu.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 22:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší je stejně 21... Akorát by potřebovala podle mě trochu posílit-aspon SU 15...(asi jde poznat že s ni jezdím každý den..)
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 11:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemohla by třeba nějaká linka jezdit do zahraničí, třeba bychom čekali na Sadu a "Linka číslo 56, směr Miláno, autobusové nádraží". Pak by třeba ještě byla přecpaná, takže bychom jeli 2 dny ve stoje.
Jo a ještě k tomu budem co 500m stát na každé zastávce.

(Příspěvek editován uživatelem Indy duben 26, 2006)
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 14:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: Zkusme být více realističtí. Myslím, že by nebylo od věci připojení SAD Žilina do ODIS. Aspoň na českém území s linkou Čadca - Turzovka - FM - OV. Spojení se Slovenskem (zejména Žilinský kraj) je dost využívané pravidelnými cestujícími a to jak bus, tak vlak.

Dále pravdou je, že mezinárodní autobusové linky z Ovy do Polska prakticky neexistují, ikdyž by tady potenciál cestujících určitě byl.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
chacharstán
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.189.64
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 17:47:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: myslím, že Indy je stejně realistický jako vy, místňák do Milána patří do stejné kategorie jako trolejbusy do Paskova či úzkorozchodná elektrická železnice skrz přehradní hráz a poté jako ponorka na Šancích.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 18:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu úzkorozchodku jsem nevymyslel já. Skrz hráz? To je napsané kde...
Trolejbusy do Paskova jsou vlastě trolejbusy do FM. Zkuste číst pořádně.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 18:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobusové spojení ČR a PL je zanedbané. Já se teď snažím něco vymyslet na trase Krnov - Glubczyce. Tam je potencionál velký, IGK jezdí v sekundovém intervalu a pořád ještě existuje velké množství lidí, kteří by jeli autobusem.
Další trasy by mohli být z Ostravy do Chalupek. Linka v ODIS i za hranicema (proč ne?) Nebo taky do Katowic či Wodzislawi, to není tak daleko a je tam vše...
Ve čtvrtek pařba u Nové radnice se skupinou Alešovi zedníci 8-)

Vstupné zdarma, žádný předvolební tah 8-)))
chacharstán
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.189.64
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 18:36:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc - do Paskova či do FM - to je přece jedno a nic to nemění faktu, že se jedná o kardinální kravinu. A ještě k tomu vedení trolejbusů po R 56. Říká vám něco rentabilita? Víte, od jaké intenzity se trolejbusy vyplatí?
Do FM z Ostravy je nutno zavést něco jako S-Bahn a ne vymýšlet broskoviny.
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 18:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já si tež říkám, že do Polska by mohlo cosi zajíždět, např. a-68, a myslím, že by ty linky zejména v soboty byly dost vytížené. Umíte si představit prajzáky, kteří v sobotu nejezdí nakupovat do Zabelkova?
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 20:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chacharstán: Najděte mi rentabilní trolejbus. S takovým uvažováním bysme už nikde nic nového nepostavili. Veřejná doprava nebude nikdy rentabilní, ať se třeba stavíme na hlavu. do Paskova či do FM - to je přece jedno Není to jedno. Srovnejte množství možných cestujích v Paskově a ve FM. Ano na trase Ova - FM je třeba posílit železnici. Ovšem cestující z FM do Ovy,Jih nebo na prům.zónu v Hrabové se vám na nějaký S-Bahn ... Samozřejmě, že to neobhajuje trolejbus, ale přoč ne.

Maugli, Indy: Naprosto souhlasím. Vést linku ODIS i za hranice podle mě není problém. Navíc do ČR dojíždí denně za prací (a kdoví za čím ještě) spousta poláků. Opačným směrem zase češi (třeba na nákupy). Jenomže neexistuje spojení veřejnou dopravou. Myslím, že by se poptávka po přepravě zvýšila, kdyby se zavedla nějaká autobusouvá (či železniční) linka. Navíc by to mohlo způsobit i větší ekonomický růst obou oblastí.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2523
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 21:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: S něčím souhlasím, s něčím ne. Určitě nesouhlasím s tím, že bývá a-54 prázdná. Naopak. Většinu trasy je plná a v Porubě samozřejmě také.
Taky nesouhlasím s tím, že je prázdná a-45. Taky je plná. Musím to vědět, když s ní jezdím pravidelně v relaci Poruba vozovna - Most Mládeže.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2177
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 07:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák : postav se na křižovatku Nová Ves vodárna a sleduj a-49, 54, 56 (samozřejmě jen ten zatížený směr, druhý bude logicky prázdnější). Narvaných je 1/4 spojů, 1/4 veze tak 30 lidí, zbytek (hlavně po 16. hodině) veze vzduch.
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 12:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tím jezdím denně a vím, že ze směru od Přívozu jsou spoje většinou využité... Občas se stane, že nějaký jede prázdný, ale to je třeba tím, že se někde v Hlučíně zpozdí l.č.56, která tak přijede do SBN s 3-4 min zpoždění a l.č.54, která je po ní za 5 minut (tedy de facto za 1-2 min) jede prázdná. Jediné spoje, které jezdí pravidelně prázdné jsou ty od 16:08 (SBN) do cca půl páté, poté se mění 5 min interval na 10 min a pravidelně tam jezdívá přes 30 lidí. Je potřeba si taky uvědomit, že hodně lidí nastupuje až na Sv. mostech.
S tou l.č.45 bych to taky tak tragicky neviděl. Po ranní špičce následuje studentská špička a zrovna dneska jsem na zastávce Poruba vozovna viděl l.č.45 - ve které bylo cca 40-50 lidí (cca 7:30 sólo bus, kde hodně lidí stálo). Je pravda, že mimo špičku spousta lidí vystoupí na Výškovické a Most mládeže a na NH už jede jen pár lidí... , ale i tyto spoje nejsou přece prázdné.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 14:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno jsem jel na a-45 v sobotu až k NH. Je fakt, že z Poruby nás jelo asi 20 a za mostem ml. už jenom 3. Na Vratimovskou jsem dojel sám. Jenomže pokud by se tento spoj zrušil (cca v 8,00 jel) tak jak by se těch pár zbloudilců dostalo do Vítkovic? Museli by jet tramvají a to je debilní cesta s přestupy na nějakou linku, která jede na Rudnou. Takže dejme tomu, že by to byli 3 lidi. 2 mají doma gumokol, do kterého skočí a už smrdí...
Když omezíme několik desítek spojů, zase lidé naskáčou do aut.

Co se týče spojení do Polska, mohli by se soudruzi na KODISu či DPO zamyslet...
Ve čtvrtek pařba u Nové radnice se skupinou Alešovi zedníci 8-)

Vstupné zdarma, žádný předvolební tah 8-)))
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2178
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 14:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...no o spojení do Polska už se přemýšlelo, ale skončilo to - jak jinak - na financování...

Navíc - a to si uvědomme - je nějaký přepravní proud do blízkého příhraničí, který by za to OPRAVDU stál? Snad jen sobotní frekvence do Zabelkowa na targovisko, ale to pojede každý autem, aby se s nákupem nemusel vláčet ručně...
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 14:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, ale někteří nevezou domů vagóny žrádla a všeho možného. Někomu stačí pár věcí a kvůli nim přece do auta nepoleze, nebo auto nemá...
Já myslím, že za pokus by to stálo, ikdyž dnes je trend omezování dopravy
Ve čtvrtek pařba u Nové radnice se skupinou Alešovi zedníci 8-)

Vstupné zdarma, žádný předvolební tah 8-)))
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 19:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O spojení do Polska možná máme zájem my, ale polská strana nemá zájem vůbec. Dneska jsem se dozvěděl proč není zastávka vlaku v Glucholazech. Polsko nechce platit. Dnešní situace ja taková, že ČD za použití tratě platí Polsku peníze. Kdyby se v Glucholazech zastavovalo, tak by ČD nic neplatily a ten kousek by si financovala polská strana. A ta to samozřejmě nechce, takže ikdyž by lidé měli zájem o zastavování vlaku, tak nic nebude. Podobně to platí i o mezinárodní přepravě v Českém Těšíně atd. Jestli k veškeré přeshraniční dopravě přistupuje Polsko takto, tak se nedivím, že to vypadá tak jak to vypadá.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 19:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: vidíš, nad Glucholazy jsem taky uvažoval. V okolí je strašně krásně. Zjišťoval jsem, jestli tam staví vlak, že bych si uděla výlet a ono nic.
Pokud je to tak, jak říkáš, tak mě to i mrzí, protože by to pomohlo nejen obchodu a možná i turisrtice, ale i vzájemnému sbepoznávání se...
Ve čtvrtek pařba u Nové radnice se skupinou Alešovi zedníci 8-)

Vstupné zdarma, žádný předvolební tah 8-)))
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21714
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 20:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlak tam staví, ba dokonce stavět musí, bo je tam úvrať...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 20:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To sice jo, ale tady je to myšleno jako zastávka pro nástup a výstup
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21719
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 21:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, já jen že ne každý tuší (Maugli ale asi zrovna jo...), že se tam takhle zastavuje a docela dlouho stojí...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 21:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Maugli čp 1248: Souhlas, když jsem jezdil pískat zimní turnaje na Vratimovskou, tak byl intreval 40 minut v sobotu (neděli) docela k vzteku. Je pravda, že v autobuse bylo po příjezdu na Vratimovskou (od NH v 10 hodin) asi 5 lidí, ale mít na Mittala spojení ráno na 6, pak na 14 a pak na 22, není nejlepší, a ten interval 40 minut je docela solidní, když někdy ujede spoj, tak je to ovšem nepříjemné.
Maugli čp 1250: Já byl do Polska pro štangli salámu asi nejel, to už bych si ji koupil v Tescu.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 23:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli by to měl vědět, když to tam má z nás asi nejblíž

Ale je to škoda, protože osobáky Jeseník - Mikulovice - Glucholazy (- Nysa) nebo rychlíky Ova - Glucholazy - Jeseník by si zcela jistě cestující našly. A ještě víc mě to mrzí, když vidím, že jinde to funguje (Zittau).
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 17:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina: ten interval 40minut je snesitelný a ty, jako šotouš, bys jistě našel cestu, jak se na Vratimovskou po ujetí tvého autobusu dostat jinak, než čekat na další bus.

Martin: mno, dlouho ani ne. Je to cca 10-20 minut, což je u ČD ještě dobré. Ale láká mě tam vystoupit pokaždé, co tama jedu...

Jan Širc: to máš recht, ale mám to blíže jen o 41 km ze Svinova 8-)

Vlaky z Ostravy, které by jely třeba až do "Nysa" by byly bezesporu v celé trase užívány sporadicky jen pro výlety. Ale zase na druhou stranu v úsecích trasy, jak na české straně, tak na polské, by využívány byly.
Z Jeseníku do Glucholaz a dále možná také...
www.erik-opava.blog.cz

zatím o dopravě ani slovo, ale...
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 23:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teďka můžeme jenom spekulovat. Když neexistuje nabídka, tak takřka neexistuje ani poptávka. Pokud by vznikla nějaká nabídka, tak by se zcela jistě zvýšila i poptávka.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 14:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: nj, základ ekonomiky...

Jenomže on není zájem od těch, které jsme si zvolili, takže je to zůstane jen u úvah...
www.erik-opava.blog.cz

zatím o dopravě ani slovo, ale...
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 14:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pár dní před změnami JŘ a na KODIS zase ani slovo - klasika. Přitom asi každý by se rád dověděl o rozšíření ODIS, které by mělo jít na Bruntálsko, Frýdecko-místecko a Krnovsko...
...hned vedle tramvajáka, má modrou čepici. Má kruhy pod očima, je rozdrnčen z kolejí...

www.erik-opava.blog.cz
http://erik-opava.blog.cz/0605/ochutnavka
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 17:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O Frýdecko-Místecku nic nevím. To se šušká kde?
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2676
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 17:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: Předpokládám, že rozšíření nebude žádné, ale chtělo by to.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 17:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nechápu proč to nejde s ČSAD F-M,HAV.,KAR. když to jde třeba s Connexem...to by bylo super mít celé Frýdecko-Místecko v ODISu....
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 19:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Michalis: Money, money, money a není to písnička od Abby.
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 19:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Maqiq: To si ani nemyslím... Integrace se přece dělá mj. i kvůli úsporám...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 20:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Tak ale Connex a TQM jsou taky soukromé firmy,tudíž taky chtějí produkovat zisk a ne ztrátu a jsou v Odisu....
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 21:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Gakon, Michalis: Ono je to trochu složitější - integrovaný systém - předplatní a přestupní jízdenky, z toho plyne potřeba vyšší dotace (cílem je přilákat větší počet lidí, ale to není hneda je to diskutabilní) a hlavně přerozdělování tržeb mezi dopravci.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 21:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napadá mě jestli může kraj nějak přinutit dopravce aby vstoupil do ODISu?Že by třeba ve výběrovém řízení dal jako podmínku že dopravce musí být v ODISu...
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 00:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kraj bohužel nemůže na dopravce tlačit tak moc, jako mohou obce, ale ty to nedělají.
Není problém zaintegrovat ztrátové linky, problém je u ziskových, kterých se dopravci nechtějí pustit. Jsou to např. OV-FM, OV-Havířov. Jenomže pro funkčnost celého systému potřebujeme mít zaintegrované i tyto páteřní linky. Bez nich integrace nemá smysl.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace