K-report
 

Archiv do 07.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Všeobecná železniční diskuse » Staré archivy » Archiv do 07.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
jina
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 19:57:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zveřejnili jste něco, co vám nikdo nedovolil zveřejnit a ČD to takle nenechají.
Polaanek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 20:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zveřejnili jste něco, co vám nikdo nedovolil zveřejnit a ČD to takle nenechají. Jak to je? Smí se zveřejnit jen to, co je dovoleno, nebo se nesmí zveřejnit to, co je zakázáno?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 21:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spíše nanechali.

Polaanek. Takhle se to podle mě nemůže brát, protože i když to, co není zakázáno, je vlastně dovoleno, tak jsou stále rozhodující znění zákonů. Jak si je kdo vyloží, je věc jiná.
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 21:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady bude ještě prdel!
Auta stojí, motorky jedou!                                         Profil
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 21:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že děda už všechno řekl, tak nevím, co se zde pořád řeší.
Polaanek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 21:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: No právě, jaké zákony se na toto vztahují se už řešilo... Práva znalý moc nejsem, takže v tomto případě nevím...
noname
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.156.194
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 22:00:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekS: Nema to cenu se tu dohadovat. Bohuzel tu vladne ponekud postarsi nazor, ze vsechno je vsech a kazdy rozhoduje o datech, co ma zrovna u sebe na disku, v zadnem pripade o tom nema pravo rozhodovat ten, kdo data vytvoril, nebo je vlastni.

Asi by me zajimalo, jak by se Pes tvaril, kdybych treba nejakym zpusobem ziskal plany jeho rodinneho domku (nebo cokoli jineho, co je jen jeho a ostatnim do toho nic neni). Dal bych je na web. Psovi by se to pochopitelne nelibilo a tak by nechal web smazat. A ted by se ozvali ostatni a chteli zazalovat Psa, co si to vubec dovolil. Vzdyt to neni nikde vylozene zakazane!

Nektere nazory jsou tu fakt perly. Az oci prechazeji, ceho jsou sotousi schopni
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 22:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohuzel tu vladne ponekud postarsi nazor, ze vsechno je vsech a kazdy rozhoduje o datech, co ma zrovna u sebe na disku, v zadnem pripade o tom nema pravo rozhodovat ten, kdo data vytvoril, nebo je vlastni.

To jsem nikdy neřekl a ani si to nemyslím.

dr:plány RD

To je něco úplně jinýho u dráhy se k tomu dostanou tisíce lidí a mnohdy úplně zbytečně, ale já vím, že to asi nepochopíš. Právně je to sice k ničemu, ale...


Já se budu držet toho, co mám na webu a platí to i pro tuto diskuzi:

Prohlašuji, že s výše uvedenými weby nemám vůbec nic společného a tak veškeré přípomínky, doporučení, příkazy apod. od ČD a.s., jiných institucí nebo fyzických osob budu považovat za bezpředmětné a nebudu na ně reagovat!

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.34
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 22:20:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vycházeje z toho, že tomu vůbec nerozumím, prosím, v čem tak nejvíc vadí ty oběhy? Myslím hnacích vozidel,(mě by se taky nelíbilo,kdyby bylo uveřejněno,v kolik hodin a kudy chodím do práce), vždyť některé se daly před existencí ps.webu přečíst v seriozních článcích např. na "spz". Jinak potenciální škoda ve formě újmy na jízdném by mohla vzniknout,pokud si šotouš přečte v řazení,že pojede ř. 810 a nepojede tím vlakem ani poprvé.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1371
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 22:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sp_cake:
škoda ve formě újmy na jízdném by mohla vzniknout,pokud si šotouš přečte v řazení,že pojede ř. 810 a nepojede tím vlakem ani poprvé


V zásadě souhlasím se zeleným petrem - není nutné a ani vhodné zde celou situaci nadále rozmazávat. Situace se tím jedině zhorší, určitě ne naopak. Věřím, že časem dojde i na ČD k uvolnění situace, ale nemá cenu to teď rvát za každou cenu. Dál viz poseldní dva odstavce děda vševěda.

P.S. Obrátil bych list.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 23:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:Konečně rozumné slovo.
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 23:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co myslíte, jsou lepší červený nebo modrý mašinky?
http://spock.site.cz
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 23:18:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasná páka Hrochu. Tím nadáváním tady akorát děláme jistým lidem radost, věřte mi.

Zase jsi to vyřešil :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22126
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 03:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak hlavně už ticho. Když ale vidím některý názory, tak nevím, zda se smát, nebo brečet .

Spock:
Červený nebo modrý, hlavně když ne ty od nepřátelský trakce, tedy zelený
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 10:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno ale stejně mi to nedá-co se tu teď odehrálo, to je klasická ukázka složení populace-kuráž versus připosranost. Troufnu si pochybovat, zda by se zaheslováním něco utajilo. ČD mají 75000 zaměstnanců, myslíte, že všichni budou držet basu? Obzvlášť když mnoho z nich se šotouši hodně sympatizuje?

Jo a ještě jedno a ne že to smažeš, Martine-pokud budou ČD standardní akciovka, kterou nebude muset podporovat stát ani ji vlastnit, bude to ok. Takhle bych ale s dovolením docela rád věděl, koho to letos svou dvousetkorunou zasponzoruji.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 11:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obzvlášť když mnoho z nich se šotouši hodně sympatizuje?

A mnohdy jsou zaměstnanci drah přímo šotouši.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 14:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák, děd vševěd: Děkuji.

Jtb, Valach:
Ale no tak huš už.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
neregistrovaný martinel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.8.179
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 16:36:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb:75000 zaměstnanců? Bejvávalo...
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 17:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co myslíte, jsou lepší červený nebo modrý mašinky

To záleží jak kde. Třeba sebekrásnější červená laminátka v Praze určitě vyděsí víc než orezlý peršing.
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 18:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co myslíte, jsou lepší červený nebo modrý mašinky

Na barvě až tak nezáleží. Hlavně ale musí mít orámovaný nárazníky a pokud možno blesky na boku.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22153
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 23:01:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle bych ale s dovolením docela rád věděl, koho to letos svou dvousetkorunou zasponzoruji.

A jak s tím souvisí pomůcky a předpisy ČD? Pokud už, tak by mne v tomto ohledu zajímaly zcela jiné materiály...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 01:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martinel: výroční zpráva ČD za rok 2004, novější na webu není. Strana 2 této výroční zprávy hovoří o čísle 73 825. Něco se loni převedlo k SŽDC a aktuálně může být kolem 65 000, ale to je jen můj tip.

Mě ale neotevřenost a "korejskolidovědemokratický" přístup k informacím vadí. Když jsem psal seminárku do školy a potřeboval zjistit průměrný věk zaměstnanců OSŽ, odmítli se se mnou bavit. Ano, je to jejich právo. Ale proboha proč to je tak tajný?

Vzhledem k tomu, že se na ČD hovoří letos opět o dvoumiliardové ztrátě, ta dvousetkoruna je namístě. Zaplatí zřejmě stát. Nejsem ten typ, co se ohání placením daní a chce za to kdeco, ale pokud nejsou ČD standardní akciovkou, určitou vstřícnost bych vůči "sponzorům" čekal.
Když sleduju docela zblízka poměry na ČD, chce se mi říct něco o polovojenském myšlení. Všechno je tajné, nic se nesmí ukázat. Tiskový odbor je taky blíž propagandistickýmu oddělení KSČ, než standardnímu PR oddělení velké společnosti.
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 01:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se stejně nejvíc líbí bastard v červeném nátěru, ani nevím proč...
http://spock.site.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4735
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 11:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb: Já jsem onehdá kdysi dělal do školy nějaké povídáni o jistém DP. Ve škole se jim to povídání líbilo, protože se v něm dočetli věci, které sami nevěděli a které se jinak člověk může dozvědět jen tak, že v DP pracuje a nebo tam má hodně dobré kamarády, proto navrhli, abych to zkusil někde nějak publikovat a zveřejnit. No a tak jsem se šel zeptat do toho DP, co on na to. Odpovědná osoba - hodně vysoce postavená - se vyjádřila tak, že pokud DP zveřejňuje výroční zprávu, on nechápe, co by mohlo být ještě tajnějšího. Ať prý si to klidně zveřejním.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 13:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už to těm kamarádům z Dopravek a Ekonomek ve vedení drah někdo vysvětlete!!!Nebo tam na ně s Komančema vlítneme...
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Petr23
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.84.100
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 20:02:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránce muzea Lužná www.cd.cz/muzeum jsou fotky Komarka.
Michalcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 20:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz k trati 043. Nedávno jsem se tam pracovně vyskytoval a rád bych se nějakého místního znalce zeptal - v Královci je přejezd s mechan. závorami a zajímalo by mě jestli je opravdu placen někdo, kdo 16x denně ztáhne a zvedne šraňky (8 osobních vlaků denně), je samotná stanice neobsazená?. S tím souvisí i druhý dotaz je na trati nějaký provoz směrem do Polska (pokud ano pak samozřejmě neplatí ty pracovní počty obsluhy přejezdu) no a zároveň pokud se na Polsko jezdí, jsou tam šraňkáři dva?
Jinak - bez urážky místních - stav tratě i široké okolí mi věrně připomínalo můj pobyt v Rumunsku - mírně řečeno nic-moc. Ono se tomu stavu trati ani není co divit, závratná cestovní rychlost 48min/22km asi nikoho neoblaží, dráhy už to tam asi zabalily. Co myslíte jak dlouho se ještě bude do Žacléře jezdit?
Dík za odpovědi na otázky.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 11:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco k UIC z diskuze 830,831.

Seznam členů UIC lze nalázt zde: http://www.uic.asso.fr/baseinfo/vademecum/vademecum.php

Za Británii jsem tam našel čtyři zástupce - Eurotunnel, Eurostar UK, EWS a Network Rail. Což mi přijde jako počet přiměřený (více evropských zemí zde má více zástupců, včetně Slovenska). Tato čtveřice docela přesně pokrývá celou GB železnici - Eurotunnel jako spojnice s kontinentem, Eurostar UK jako zástupce dálkové osobní dopravy, EWS jako největší nákladní dopravce a Network Rail jako správce infrastruktury.

Docela mě překvapilo, že členy je i Amtrak a kanadská Via (obdoba Amtraku). O Botswanských železnicích nemluvě...
Teda Viky, ty máš ale xxxxx

to víš, to musí bejt...
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 12:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viky: hmmm, to je zajímavé, kolik je tam zástupců našich silných a fungujících drah...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 12:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád bych přešel od arogantních a nic neřešících příspěvků některých přispěvatelů k poněkud věcnějšímu tónu bez ideologických dogmat.
Doufám, že je snad společným zájmem všech, aby železnice využila maximálně svůj potenciál a uplatnila ho všude, kde to má smysl.
Každý má na to samozřejmě svůj názor, jak toho nejlépe dosáhnout, ale o tom by se právě mělo diskutovat. Ovšem nikoliv stylem nicneříkajícího obviňování z pravicového liberalismu, privatizačního šílenství, staromilství či bolševismu.

Projektů má UIC celkem dost, podle mne taková organizace má smysl. Asi nebylo v moci UIC standardizovat minimálně v celé Evropě trakční soustavu, zabezpečovací zařízení, legislativu atd., nicméně bez takovéto organizace by byla roztříštěnost a izolovanost ještě větší.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 13:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád bych přešel od arogantních a nic neřešících příspěvků některých přispěvatelů k poněkud věcnějšímu tónu bez ideologických dogmat.

Ano, jsem naprosto pro. Proto si napříště nastudujte něco o současné Británii, třeba zmíněný seriál v loňském ŽM. Pak se můžeme věcně bavit o výhodách a nevýhodách privatizace železnice v GB. Ne z nějakých dojmů z šest let starého článku.

Ovšem nikoliv stylem nicneříkajícího obviňování z pravicového liberalismu, privatizačního šílenství, staromilství či bolševismu.

Jsem rád, že si to uvědomujete.

nicméně bez takovéto organizace by byla roztříštěnost a izolovanost ještě větší.

No to by mě docela zajímalo, co by ještě mohlo být v Evropě víc roztříštěné, když se všude začínalo s rozchodem 1435 mm a stejnými parními lokomotivami. Myslím, že těch pár stadardů, které jsou v Evropě běžné (třeba kompatibilita nárazníků a spřáhel), vzniklo před rokem 1922.
Teda Viky, ty máš ale xxxxx

to víš, to musí bejt...
Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čas mě tlačí, tak sem dám zatím odkaz na původní citovaný pořad BBC The Wrong Track, je tam i audiopřepis a ukázky a odkaz na divácké ohlasy. Pro aktuální informace doporučuji zmiňované ŽM. Stay tuned.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 18:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V oné diskuzi se řešilo i zatížení tratí dopravou, resp. jeho pokles od 80. let po dnešek. Nemám sice úplně aktuální informace, ale mohu vybrat nějaká zajímavá čísla z knihy 160 let Severní dráhy císaře Ferdinanda.

Klíč: traťový úsek a dále zatížení koleje č. 1* v roce 1985; 1999; 2000
Údaje jsou v milionech hrubých tun na kilometr.

Hranice na Moravě - Prosenice: 45,7; 35,6; 36,1
Přerov - Otrokovice: 26,0; 15,3; 16,3
Zábřeh na Moravě - Třebovice: 40,6; 18,2; 17,6
Brno-Maloměřice - Tišnov: 21,7; 11,7; 10,7

Během oněch let se mohl změnit způsob výpočtu. Vynechal jsem trať Brno - Česká Třebová, která tehdy (1999) byla po ročním zastavení provozu.
Je nutné si i uvědomit, že toto není reprezentativní výběr tratí a že od té doby se značně zmenily přepravní proudy.

*Údaje u koleje č. 2 jsou obdobné.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go Downtown.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 18:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: asi nejzásadnější pokles by měl být pozorovatelný u tratí v severočeské hnedouhelné pánvi, naopak vzsetup výkonů byl zaznamenán v oblasti působnosti DKV Plzeň, zřejmě obojí následek politických změn.

Jinak pokud někoho zaujal nárust výkonů mezi léty 99 a 00, pak to byl zřejmě pouze výkyv, tento rok železniční doprava zaznamenala výraznější růst, jinak potí zase upadla do svých už obvyklých -3%tkm meziročně...
Jurda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 22:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,

potřebuju sehnat nějakou internetovou stránku, která je zaměřená na motoráky.....pominuli stránku www.atlaslokomotiv.cz, která jaksi nefunkční...moc bych to potřeboval...díky za každý odkaz
Na přechodu pro chodce, drtí TATRA důchodce....
http://tdvojka.blog.cz - nový blog o dopravě kde budou novinky a můžete se zasmát babi Bláži....no jen tam běžte...
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 211.76.98.66
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 22:44:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vlaky.net:

Vzhedem k dobrým zkušenostem z minulého roku, kkdy se po zveřejnění návrhu JŘ ŽSR na stránce VLAKY.NET rozvinula rozsáhlá diskuse, rozhodli se ŽSR a ZSSK zveřejnit návrh JŘ pro období 2006/2007. Jde o první návrh, ktěrý ještě VÚC nepřipomínkovali a nejsou v něm zapracované ani některé požadavky MDPT na omezení, resp. zrušení vlaků. Z uvedených důvodů ještě návrh projde některými, možná zásadními změnami.

Někomu to myslí, někomu bohužel ne.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 10:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9:02 Idnes - České dráhy za první čtvrtletí letošního roku přepravily o 2,6 % více cestujících než loni. Bylo jich přes 46 milionů. Tržby z osobní dopravy meziročně vzrostly o 24 milionů korun.
Bude hůř,dobře už bylo.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 15:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dám to sem:
1) máme bobra u štreky - jo takováto zpráva jistě zajímavá, milá, ale ... sice to není v našem obvodu, je to až u PPS Kúty, ale jel jsem ráno do práce a sedli si naproti dva: pochůzkář z Kútů, znám od vidění a jakýsi ZSSk vlakvedoucí, z Brodského, znám od vidění.
2) uviděli z okna bobří hráz a začla diskuze k níž jsem se nevyjadřoval. Každý rok mohla Kútská traťovka bobří hráz rozebrat a vypudit tak bobra dál od kolejí, no letos nesmí
3) Proč? ochranáři - a teď si vemte že jsou tam x let staré vzrostlé stromy výškou přesahující trolej i 2x přímo u kolejí, bobr zakřupe, strom spadne 810ka vyletí do vody a třeba někdo umře.... - bobr je chráněný... strom je letitý, taky chráněný... štreka je co, podle ochranářů problém v přírodě, podle zákona existuje ochranné pásmo dráhy kde vlastník musí vždy požádat o likvidaci něčeho jako je strom na odboru živ.prostředí, no ale je vyjímka, pokud to přímo ohrožuje bezpečnost tak nemusí, jen oznámí, loni jsme tak skolili jakési stromy, které přímo ohrožovaly...
Jo jenže to poznám že strom zachvilu spadne na drát, ale co bobr, je to ohrožení, on přes noc strom skolí a v noci se něco stane...

To je napytel, podle mě by se ten bobr měl vypudit dostatečně daleko byť je sebevíc chráněný, až se tam něco stane tak už bude pozdě, a to je tak se vším.
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 16:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S bobrama měli před lety problém u České Kubice. Tam jim bobroaktivity podmáčely násep. A taky co s bobrem ...
A tak na ně šli s vtipem :o) strčili jim do hráze trubku :o)))) A bobři ze začátku stavěli jak o život a voda porád nikde. Tak je to přestalo bavit a asi si koupili Schönes Biberende a jeli o kus dál :o)
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 16:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jurda: http://motovozy.vlaksim.cz
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže "zabij bobra, zachráníš strom" modifikujme na "zabij bobra, zachráníš trať".
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Aleš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo kde seženu plánek MVTV2 ?? Dík
Peršingy jsou nejlepší

http://www.vlaky-kuna.ic.cz
ICQ: 308-291-241
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 15:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jako zabít ho nemůžeš, to je snad víc než přestupek ne? Al s tou trubkou to je dobrý nápad :o)
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 19:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím, že bobr se zabíjet nesmí. Ostatně, zabil-li bych bobra, byla by to v podstatě bratrovražda. Za dob mého skautského mládí jsem byl totiž po rozpadu družiny Delfínů řadu let jedním z družiny Bobrů . Ale tratě jsme stavbou hrází neničili.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Pet2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.221.27
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 11:54:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení, kdybyste o bobrech alespoň něco málo věděli, tak by vám muselo dojít, že bobr neni schopen *vzrostlý* strom pokácet přes noc, natož "na počkání" (že by jako "zakřupal"). Takže co takhle místo paušálního nadávání na ochranáře občas přemýšlet hlavou a když ani to nejde, tak si zjistit nějaké informace k tématu (teď nemyslím od kámošů v hospodě...)
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 14:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

modifikujme na "zabij bobra, zachráníš trať".

Ať žije buranství a primitivismus
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 01:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chocholoušku, v klidu. Bylo to samozřejmě myšleno jako nadsázka, ftip. Oukej? Stačí sjet o tři příspěvky níže a musí to být jasné každému. Ale přesto - jakožto odchovanec skautingu a milovník přírody, ctící morálku a na nejvyšší místo stavící čestnost, bych bobra nezabil.

(Příspěvek byl editován uživatelem doktor.)
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 20:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nicméně pokud jde o ochranu přírody, jsou u dvě skupiny. Nadšené a přitroublé slečny a nenávistiví vzteklí pánové, kteří by všechny z druhé strany stříleli i s nenáviděnou zvěří. A ani jedni o tématu de facto nic nevědí.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 22:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se to tu už někde řešilo, tak se omlouvám, ale jaký je důvod zrušení jídelňáku u Hradčan při 2. změně?
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22779
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 09:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S nejvyšší pravděpodobností za tím stojí nedostatek vozů.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 17:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám ale pocit, že absence WRméčka odporuje definici IC. Ovšem pokud to ZSSK nevadí (a asi taky ne), tak s tím nikdo nic nenadělá. Jo jiná by byla, kdyby to byl EC...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22794
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 19:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odporuje definici IC

Abysme se nedivili, jak rychle se ta definice může změnit...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 20:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je otázka, jestli vůbec nějaká závazná definice IC existuje. Přesto mi ale připadá jako jistá drzost ČD, mít IC bez jídelňáku. Pokud nejsou vozy, tak se snad ten jídelňák mohl sebrat z nějakého rychlíku.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 20:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hmm, z rychlíku tzn. WR, ty jsou ovšem na 140 km/h a tuším i neRIC
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 20:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebo tam dát slovenský jídelňák. Wagon Slovakia by po tom jistě skočily a nějak už by si vymysleli jak tam ten jídelňák dostat.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2371
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 21:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nestáhli ten jídelňák kvůli nevytíženosti Hradčan?

Intercity:
NeRICovist tady nehraje žádnou roli a rychlost skoro taky ne.
ICQ: 202 888 377
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22797
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 09:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však právě - nebo snad někdo chcete platit spešl příplatek za řazení hospody, protože jinak by se těžce nevyplácela?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 12:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odporuje definici IC

Nejsem si jist, zda vůbec nějaká závazná mezinárodní definice kategorie "IC" existuje. Nejsem si ani jist, zda ještě existuje nějaká mezinárodní definice "EC" a pokud ano, zda je ještě pro někoho závazná - vím, pro EC bývala. Hospoda byla povinná, stejně tak byla dána jakási minimální rychlost (mimo kopcovité úseky) a taky třeba zastavování u nejlépe přístupného nástupiště.

Mezi Bruselem a Švýcarskem (přes LUX a FR) jezdí 2 páry EC, které mezinárodní hospodu už nemají nejméně 3 roky; snad mají vozíčkovou obsluhu ve švýcarském vnitro-provozu ve směru od Francie, ale už ne ve směru ze Švýcarska ven.

Objektivně, ona by tam byla asi velmi prodělečná, protože počet cestujících, jedoucích přes 2 hranice, je velmi blízký nule.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 13:34:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Arj:

Definice kategorie IC u ČD, a.s neexistuje (minimálně k dnešnímu datu).

Pozn: Kategorie IC je vždy vnitroprodukt nár. dopravce...

Pro kategorii "EC" a "EN" platí od roku 1985 zavedený kodex UIC C6 (poslední 5. revize - říjen 2001), který podmiňuje přiřazení příslušné značky splněním konkrétních kvalitativních kritérií (mohu poslat e-mailem anglickou mutaci).

Přeji pěkný den všem.
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 17:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale potom to odporuje tomu, co se píše na stránkách ČD:
"InterCity

Mezinárodní a vnitrostátní vlaky se stanoveným standardem kvality přepravy osob, sestavené z moderních vozů 1. a 2. třídy a restauračního vozu. Cena přepravy: jízdné a příplatek pro vlak InterCity (v některých železničních správách a na vybraných úsecích jízdy), možnost rezervace míst k sezení."

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace