K-report
 

Archiv do 02.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rakousko » Archiv do 02.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 07:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl bych se zeptat jak je to s používáním vesty v Rakousku? Když se zastaví na okraji silnice mezi Hohenau a Mistelbachem je nutné ji mít? Nebo se ani na kraji silnice zastavit nesmí, ale musí se zajet na nějakou příhodnou silnici? My se tam chystáme zítra, ale jak na sviňu hlasijo chcanec:-(
A neporadil by nám někdo pěkné fototmísta? Není na trati mezi Laa, Mistlem a Hohenau, nebo i kousek z Mistlu na Wien, někde nějaky pěkny most?
Děkuji
Bertovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 08:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trať je pěkná celá s nepočítaně přejezdů u kterých se dá najít spousta zajímavých fleků.Chce to jen mapu a nebude žádnej problém. Silnice stále sleduje štreku a vlaky jezdí pomalu. Jen musím upozornit na pěkné místo hned za Hohenau u vjezd. náv. ( je tam silniční nadjezd ) na spoustu komárů, takže bych ho raději vynechal a nebo zkusit repelent ... . Co se vesty týče , při focení z krajnice silnice jsem ji raději měl , ale jinak jsme parkovali na nějaké vedlejší odbočce a pak hurá k trati. Přeji dobré světlo .
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 10:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to tam vidím v sobotu na pěknou sešlost,pokud bude aspoň trochu pěkně,tak se tam vydá taktéž,tak už se těším,jak si dáme závody

Jo a ohledně vest myslím,že to není tak hrozné,já jsem tam potkal policajty celkem často a mnohdy jsem stál u krajnice docela nešikovně a vždy se jen blbě dívali,ale nikdy nezastavili,zřejmě tušili,že by se se mnou stejně nedomluvili,dokonce se mi jednou podařilo zapadnou hned před Mistelbachem na krajnici tak, že jsem nemohl vyjet (to bylo totiž po tom,co tři dny pršelo),zastavil jsem v protisměru a bylo to dokonce přes plnou čáru,policajti opět jen projeli a jediný kdo mi zastavil byla sanitka,která si myslela že mám nehodu.Nakonec jsem počkal,až pojede nějaký čech a vytáhne mě
http://www.mtloko.net
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jsme byli ve středu tak tam jela školka na kolech a VŠICHNI měli vestu, motorkář taky, já bych si jí raději dal, ono má to logiku.
Přijede mi kámoš na oběd, leda poobědě kdyby nescalo bych tam na vás vyhrkl s papundelkem přecejen to je necelých 15 km pro mě...
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 20:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pro nás okolo 200km Na zitra jak na sviňu hlasej chcanec Kéž by bylo alespoň jenom zataženo a nepršelo. Nebo jen pod mrakem. No mi zitra vyjedeme ze Svitav tak kolem pul 4 aby sme tam tak v 7 byli. Myslim že ale Poštorná otevírá až v 8 že?
Závody dáti můžeme, ale s dvojičkou 2143 Jinak my jedeme s naší Schade 120
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 07:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čumím z okna směr Hohenau a hnusno je tam, fuj, v noci slejvák jako prase, ty polňačky tam budou rozpatlaný, doufám, že hoši jeli něčím bílým, by je pak nepustili zpět na celnici kvůli barvě
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 23:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeli něčim bilym, ale pustili
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 07:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karcoolka: tak povídej, přeháněj, co jezdilo? Mě dojel kámoš, shodou okolností víděňák, takže jsme pokecali, no nachlámal se, když jsem vyprávěl fotohistorky s Trabantem.
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 10:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No v Osteraichu bylo krásně. Slunko smažilo cely den. Jediné co jsme chytli byl motorák do Břeclavi a zpátky a kupa taurusů s nákladama,což mi teda bylo docela divné. No nakonec jsme chytli jediny naklad ktery přijel s herkulem do Hohenau a odejel na Vídeň. Takže odklony aasi už skončili. No nakonec sme se rozhodli dojet podél trati do Mistlu ale ani tu nic nebylo tak sme se na to vykašlali, zajeli vyfotit něco elektrickýho na trat pod Mistelbach a jeli se podívat na zrušené tratě > Dobermannsdof > Hausbrunn > Altlichtenwarth > Grosskrut > Walterskirchen > Poysdorf > Mistelbach (na trat vyfotit 1042 s Wieselem) tam sme zárověň zjistili že je výluka i do Laa (což mě naprdlo daleko víc, protože ji elektrifikujou). Z Mistelbachu jsme jeli do Něco bei Staatz (kde odbočovala trať do Poysdorfu a zjistili že je vytrhana a mosteček zbořený > rychle do Laa (vyfotit ještě nezapavoukovanou stanici) > Hevlín a domů.


Jinak měl bych několik zvídavých otázeček pro znalé:
- kdy byla zastavena doprava na tratích vybíhajících z uzlu Dobermannsdorf
- kam až vede trať z Poysdorfu na druhou stranu než je Dobermannsdorf
- a trocha historie: kdy byly obě trati postaveny
Děkuji
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.29
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 11:15:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Poysdorfu jsem dojel zvl. os. vlakem v roce 2001 a pár let nato (asi 2004) byla traťová kolej Dobermannsdorf - Poysdorf vyloučena. Dále byla HGK exkurze po zrušený dráze, kde nám vyprávěli, jak chce nějaká místní firma vozit náklady z Poysdorfu po trati směrem na západ - pochopitelně z toho nic nebylo.
na druhý dotaz už jste si odpověděl - Dobermanndorf - Poysdorf - něco bez Staaz (nemám u sebe atlas)

Já bych měl dotaz na jinou velmi zajímavou trať ležící u českých hranic :
Jsou nějaké zprávy o stavu a budoucnosti dráhy Gőpfritz - Raabs a.d. Thaya ? Někdy těsně po r. 2000 OBB zastavily poměrně silnou ND a od té doby o ní nic nevím. Raabs je prý přitom velmi hezké městečko.
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 16:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaj. Zvláštní vlak? Škoda Za to bych dal snad cokoliv. Nemohl byste prosím poskytnout nějaké fotografie? Děkuji
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 19:15:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky jsou, ale třeba je nascanovat. Tehdy myslím chtěli 150 DM den - ale byly v tom prakticky všechny nákladní tratě na sever od Dunaje a jelo se to celý víkend.
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak to čtu,tak jsme měli docela štěstí,protože my jsme tam jeli až po obedě a kolem 14:00 jeli 2x2143 z Vídně do Bv,no a zpět to jelo zhruba za hodinu a před Hohenau to bylo docela nasvícené.No a jinak jezdili Taurusy.Ale je to nějaké divné,proč jezdily ty osobáky v motoru a proč už tama nezačaly jezdit ECčka???Dneska do BV přijela polonka opět odklonem ze Slovenaka!
http://www.mtloko.net
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 09:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to mi právě bylo divné. 2*2143 jeli po hlavní štrece a až do Břeclavi?
Ad. Wiking: Kdyby jste měl možnost fotografie naskenövat byl bych Vám moc vděčný.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I dnes se jezdí odklonem, ale náklady již v režii Taurusů...
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 22:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karcoolka: jj,ty 2143 jeli až do Břeclavi,navečer jsem v Bv viděl ještě i Herkula.Už mi i docvaklo,proč vlasně jezdí ty ECčka furt přes Slovensko,zřejmě proto,že ty odklony byly všude oznámeny až do 29.5,takže to nechali dojezdit aby v tom nudělali zmatek a zítra už by měli jezdit přímo.Slyšel jsem,že rakušáci si tam udělali nějakou provizorní přeložku,aby mohli plně robit na hlavní štrece,nevíte o tom něco blíž?
http://www.mtloko.net
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 08:19:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Wiking výše: Podle zhruba rok starého drážního atlasu Rakouska (Schweers+Wall) na obou úsecích (Dobermannsdorf - Poysdorf, Göpfritz - Raabs a.d. Thaya) dosud leží koleje, avšak veškerá doprava je zastavena.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 21:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od dnešní noci končí jízdy odklonem přes Devínskou Novou Ves, vlaky již pojedou ve své trase. Prvním dálkovým vlakem do ČR má být R 202 Chopin nastávající noci. Zpoždění všech vlaků na příjezdu do Břeclavi se odhaduje na 10 min. z důvodu jednokolejného provozu a poměrně dlouhé pomalé (40 km/h) - na 11 km úseku.

Škoda že tak leje, jinak bych vzal stativ a zajel do Starého Města toho Chopina - jen tak.
ICQ: 155-617-186
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 13:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už jsem dal na mou stránku výše slibovanou skromnou fotoreportáž o odklonech: www.mtloko.net jsou tam fotky nejen z Rakouska!
http://www.mtloko.net
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 14. června 2006 - 16:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak poslední foto z odlkonů,co jsem byl dnes vyvolat:

230.075, 2143.069+037, 742.427+283 12.5.2006 Břeclav


2143.069+037 Břeclav 12.5.2006, i rakušáci tomu umí dát "kakao"
http://www.mtloko.net
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. června 2006 - 17:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta druhá fotka je krásný důkaz ekologičnosti dráhy (v tomhle případě to snad aspoň něco vezlo - doufám, že to nebyl přetah prázdných vagonů).
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 14. června 2006 - 17:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nene,byla to ucelená souprava dřeva.Njn,asi potřeboval protáhnót véfuk.Bylo super pozorovat fíru,který stál ve dveřích,pokuřoval si a jak mě uviděl,chytl volant,udělal jeden prudký pohyb,no a výsledkem je toto.Nutno dodat že 40km/h na tom mostě poslední vozy rozhodně neměly.
http://www.mtloko.net
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1101
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. června 2006 - 21:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsme vyrazili kolem 14. z Břeclavi směr Mistelbach, vlezl jsem do kanclu na Lokalbahnu, lámanou němčinou na ně vyvalil, že chci náklad na místní dráze, prej a na co to chci, no na focení, bo je slunko, tak že jo, že jede Mn, stihli jsme ho a byl v opravdu nezvyklé sestavě, dumali jsme nad tím PROČ a asi proto aby se to stihlo co nejdřív obhospodařit aby se zas mohlo jezdit odklonem, no na té trase mají asi 3-4 nakladiště, tak z Hohenau asi vyslali dva Mn za sebou, snad pomocí vysílaček se mezi sebou dohodli, první s lok.2070 jel do vzdálenější udělat manipulaci a druhý hercul si udělal ty bližší, v poslední se před 15tou sjely a jely jako JEDEN vlak, byli jsme z toho tak vytlemení že já jsem to bral jen na zrcadlovku a ani mě nenapdalo udělat dokumentační sprostou fotku na mobil, sestava byla asi takováto 2070+4-5vozů+2016+4-5vozů, pak následovalo nehorázné šibování na lokalbahnu kde jsme se několikrát odkalili na různých variantách kombinace těchto dvou mašin vedle sebe. Nakonec jsme navštívili lokálku do Sulz-Nexingu a udělali pár snímků motoráku a pak podél Nordbahn šupem do Hohenau na směsku mašin na Lbf. a pak Reinthal a zpět přes MSJán domů. To vše opět s mým super wagnem Trabant a opět jsme budili zejména na zapadlejších dědinách nehorázný rozruch, malé děcka nám mávali a staří se zastavovali a otáčeli za Trabantem ......
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 20:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash: To je docela zajímavé,ale nechápu proč by to mělo být kvůli odklonům,ty už snad nejezdí,ne? A až budeš mít fotky,tak sem něco přihoď na ukázku.
http://www.mtloko.net
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 21:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl bych poprosit na mejl tu 2143 v břeclavi? Děkuji
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 15:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brecos: nejezdí? No jo to jsem si myslel i já, ale proč by mi jezdily pod "rypákem" v Břeclavi sem tam Herkul a sem tam Hydrauliky s lehkýma nákladama? My jak odjížděli dom, tak jely zrovna dvě hydrauliky do BV pro náklad (když na Lbf. měli odstavné tři Varhaníky 1116)
... jezdí, ale asi ne tak moc jako předtím, protože v X den toho moc neprotáhnou, o víkendu asi jo, to některý osobáky nejedou
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 19:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash: To se mi moc nezdá,že by opravdu jezdili ještě přes Mistl.My když jsme tam byli naposled,tak jsme se motali jen kolem Hohenau a jednou jel Taurus,za chvíli 2143,pak zas Taurus....ale vše to jezdilo pod drátama,na Misltl nejelo nic.

Karcoolka: Fotku pošlu,ale nevím kdy,protože nemám ty fotky u sebe.Snad do týdne.
http://www.mtloko.net
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 11:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Brecos: Vpořádku. Tö nespěchá. Ještě jednou děkuji.
Sou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 17:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jel uz nekdo vlakem EN z Rakouska do Italie, jake vagony tam jezdi WLABmz,Bcmz atd...?
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 21:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo jak se má překládat ta Semmeringbahn?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 17:38:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eisenbahn atlas jsem si objednal přes interfernet a došel během týdne. Zabalený důkladně a v pořádku. Akorát si počtu až mi bude 30.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 19:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý hektor: Já bych to volně přeložil jako dráha (nebo trať) přes Semmering.
ICQ: 155-617-186
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 23:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A máš to Malý Hektore přeložený
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 13:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm,zajímavé,děkuji....
Woy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 11:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: Přes který e-obchod jste ten atlas objednával? Kolik € navíc stálo zaslání do ČR? Díky za info.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.93
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 07:22:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Např. Amazon. Myslím že si vzali 13 E, takže celkem 28 za knihu + 13 za ostatní.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.35.105
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 13:40:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čus,

Nevíte někdo, jestli je možné si koupit jízdenku EURegio z Břeclavi do jakékoliv stanice na štrece Břeclav - Vídeň ?? Jaká je cena třeba do Hohenau (cca 19 km) ??

Díkec za odpověď.
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 14:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citetor: mozne to je, ono mezi je BV a Vidni je tusim 5 pasem a kazde z nich obsahuje vic stanic, takze napriklad za listek z BV do Bernhardstahlu zaplati clovek jako do Hohenau (kde konci prvni pasmo). Pisu z hlavy a aspon tak si to nejak pamatuju z jakehosi letaku. Jinak tech informaci o EURegio moc neni, treba kdyz jsem se ptal u nas v Breclavi v mezinarodni pokladne po nejakem ceniku, tak mi rekli, ze zadny nemaji...
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 09:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych taky dotaz: nemáte někdo link na informace ohledně vídeňského S-Bahn systému (mapa+jízdní řády)? Koukal jsem na weby OeBB i města Vídně, ale nic jsem nenašel... Díky
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 16:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.schnellbahn-wien.at/
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 16:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ufo: díky moc.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 01:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes nám bylo v zemi Rakousko ouzko. Více v rubrice Modrá laminátka, No modrá laminátka nakonec na rozdíl od Plečnika s dopomocí byla do Čech dostrkána. Plečník dojel z Lince prý jako bus.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23951
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 01:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě nedojel(a) (ta NAD) - je tak někde u Tábora...

Víc viz ta modrá a 220.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 08:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo následné problémy na trati 221 už jsem vynechal, ale koukám, že je někteří zaznamenali v DF opravdu on line, kdy cestující tvrdli v Strančicích.
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 21:50:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde v Praze je nejlepsi poridit si mezinarodni rezervace / lehatka / luzka na konkretni vlak a jeste lepe vuz ? Staci mezinarodni pokladna (Holesovice, Hlavni), nebo nekde jinde ? Vim o tom, ze kvalita sluzeb (resp. znalosti a schopnosti jizdenku vystavit) je dost rozdilna a na miste si je kupovat nechci. Jde o rakouske vnitro a nocni vlaky EN v Rakousku. Predem dekuji za doporuceni :-)
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 18:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách mám malou reportáž o fotovýletu s kolegou po Rakousku, bylo fakt super...



http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Siemens
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 20:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Andrew M: Doporucuji bud cestovni kancelar Wasteels na hlavnim nadrazi - u tabule s prijezdy nebo CEDOK Na prikopech, pripadne CK CD na hlavnim nadrazi, ale tam je kvalita personalu dost rozdilna.
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 13:52:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Siemens Dobra rade, dekuji. Holesovice marne a trapne, Wasteels naopak rychly, bez fronty a hlavne jsem dostal, co jsem chtel.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 14:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takový dotázek, nebyl někdo v informačním centru energetiky OeBB v Enzingerboden? Chtěl bych vědět, jak je to asi daleko od stanice. Měla by to být Uttendorf-Stubachtal. Zda se tam dá vyrazit pěšmo a nebo je to dál a jezdí tam třebas bus. Dík
Zdraví Martin
ProjizdecJM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.253.158
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 12:28:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím, nemáte někdo tip, jak strávit tři projížděčské dny v Rakousku? Chtěl bych si udělat výlet na EuroDomino a rád uvítám rady od "profesionálů"... Samozřejmě chápu, že mi tři dny nestačí, ale nějaký "suggested itinerary" (jako v Lonely Planet) by měl existovat... Díky!
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 21:07:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zalezi na ctene libosti, co preferujete. Ja jsem ted navstivil Graz, Innsbruck, Passau a okoli Bodensee (Bregenz, Lindau, Lustenau, St.Margereten) a zejmena to okoli Bodensee bylo super. Jinak se da vyrazit i do Mariboru (tesne za hranici), Villachu, Klagenfurtu, pochopitelne Vidne a kapitola sama pro sebe jsou pochopitelne hory. Jako chutovky mohu doporucit Bad Ischl, nebo Mauthausen.
ProjizdecJM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.227
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 21:36:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji, má cestovní mapa získává první záchytné body.
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 21:41:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tech variant je opravdu hodne, ja jezdil na JFNK 2 az 3 denni vylety a mel jsem jich naplanovano asi cca 10. Jen male upozorneni, nocni EN vlaky byvaji hodne nacpane, takze pokud planujete nocni cestovani, tech 19 euro (nebo kolik to je) za lehatko se vyplati. Zejmena Wiener Walzer je hodne jedly, z patku na sobotu se spalo i v ulicce. Naopak Zurichsee z Grazu do Feldkirchu byl relativne volny (ja + jedna slecna v kupe do Bludenzu :-))) Btw velmi zajimave je i projet si Semmering a Brenner (dva prime vlaky Innsbruck - Lienz), i kdyz ten Brenner jsem bohuzel nestihl.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 08:11:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud pojedete do Rakouska, nezapomeňte navštívit Ampflwang. Více inf. např. na www.landesausstellung.com případně www.oegeg.at A taky dle http://wald.heim.at/wienerwald/550871/ampflwang.html je tam i úzká, t.č. asi neprovozovaná.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 17:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych takopvý dotaz. Nevíte jak je to s příplatky k jízdence Eurodomino v Rakousku? IC, EC, EC OBB, ICE a EN? Děkuji
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 19:14:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bez zaruky na EN potrebujete aufpreis, tedy minimalne rezervacku na misto (3,4 eura) a to je v Rakousku vse, oni priplatky nevedou :-)
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 20:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je fajn:-) A ani na ICE? A ještě jak je to v mezinárodní přepravě těmito vlaky EC, IC, EN přes hranici do Švýcarska a jsou nějaké příplatky ve Švýcarsku? EC, IC, ...? Na ED OBB na Gr a na ED SBB z hranice a naopak? A jelikož kamard ma FIP pro OBB, ale pro SBB ma ED neplati nějaky příplatek?
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 20:26:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne v Rakousku zadne priplatky nejsou, na JFNK v pohode ICE z Vidne az do Passau ... Ve Svycarsku by to take melo byt bez priplatku. Vice zde http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=4995, to jsou vyjimky, jinak by to melo byt komplet bez priplatku. Pro EN ale doporucuji pri ceste do Svycar aspon lehatko, ale to uz jsem tady psal. Ale vsechno pochopitelne bez zaruky, jsem jen cestujici. Pokud chcete mit jistotu a nespechate na to, zkuste mezinarodni tarif na DF CD, vyskytuji se tam mezinarodni pokladni. A nebo se klidne optejte v mezinarodni pokladne (bez zaruky uspechy, v Praze Vam urcite pomuze Wasteels na hlavaku).
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 21:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je to ta JFNK? :-) Až do Passau? Na ED se muže až do první pohraniční stanice v zahraničí?
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 22:40:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JugendFerien NetzKarte - pokud je Vam 26-, tak za 49 euro muzete jezdit cely mesic po Rakousku (tedy levnejsi varianta ED). Ne, Passau je rakouska stanice stejne jako nemecka, viz tarifni ustanoveni OBB - podobna situace je i s Buchsem nebo tim druhym prechodem do Svycarska u Bodensee. Kompletni prehled spolecnych stanic viz http://www.oebb.at/vip8/pv/de/Tarifbestimmungen/index.jsp

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace