K-report
 

Archiv do 18.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční muzea a spolky » Staré archivy » Archiv do 18.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 11:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se budu chtít projet do Mochova nebo Bečvár vlakem, tak mám dvě možnosti. Jednodušší a patrně dražší, objednat si vlak u KŽC nebo si tam zorganizovat zvláštní vlak sám. S tím je sice víc práce, ale zas mám větší volnost a možná to bude levnější než přes prostředníka. Faktem je, že dostat kamkoliv zvláštní motorák není zas tak velká věda a když se vymyslí nějaká rozumná trasa, tak se to dá i zaplatit.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 11:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Člověk si nemusí v zásadě organizovat nic sám. Je zde dostatek spolků s licencí na provozování drážní dopravy a zároveň vlastnících vozidla, např. M131.1. U takového spolku si mohu objednat jízdu a spolek už se o ostatní postará. Samozřejmě nemá cenu si objednat cokoliv u někoho, kdo nic nemá a je jen prostředníkem, nebo spíše překupníkem, neb se celá akce prodraží. A to dost. Jelikož překupníci jsou již mezi fandy známí, tak si od nich nikdo nic zařizovat nenechá. Ale těch ostatních je pořád dost a narazit na takového překupníka pro ně povětšinou znamená, že se akce z finančních důvodů konat nebude.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:27:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen jestli nakonec KŽC Doprava nebude mít na ty konkrétní tratě nějak vychcaně zajištěný "monopol". Kdybych si tam chtěl objednat zvláštní vlak třeba s lok. 354.7152 a s Rotschildovým salonním vozem, taky vím, že se mám obrátit přímo na Herkules-KHKD. Ale právě to třeba nebude možné, jízda tam půjde realizovat jen přes "prostředníka".
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 13:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těžko. Snad jen v případě, že by si KŽC - D na těchto tratích obsadila celou kapacitu tratí. Jenže to by musela za ty trasy platit poplatek a to by ji zruinovalo. Bohužel všichni víme, že lidé ( pokud vím, tak jsou dva ) z této "firmy" mají vazbu na vyšší místa ČD, takže by se mohlo udít ledascos a mohlo by to ještě překvapit. Ale těžko by šlo asi o nějaké pozitivní překvapení.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 14:13:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To opravdu těžko. I kdyby požádali o přidělení celé kapacity tratí, museli by za ní zaplatit 15 Kč od trasy a dne, což vůbec není málo a navíc, pokud by jim byla kapacita přidělena a oni ji déle jak měsíc nevyužívali alespoň na 50%, může jim být kapacita odebrána. Navíc, copak jde o tak lukrativní tratě?
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 14:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

:o) Petr Šimral mě předběhl ....
Si třeba stáhněte z webu jhmd.cz prohlášení o dráze, i šatavovci nabízejí volnou kapacitu dopravní cesty na svých waskotorovkach, jsou tam podmínky, které nejsou v zásadě až zas tak odlišné od dráhy "velké". Monopolu KŽC bych se tedy rozhodně, ale rozhodně :o)))) Pokud tam teda nebudou zakládat nějaký spolek, který by se měl o ty trati starat, to pak nás i ty tratě zachraň El Diablo :o)
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 16:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Tím chcete říci,že když si půjdu objednat vlak k vám na Zlíchov a budu chtět jet např. s loko 434.2186,tak mě rovnou pošlete na ČD,protože přes vás by to bylo dražší nebo to zařídíte vy ?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 17:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudíku, jsi lehce naivní. Kdo se v železničním prostředí pohybuje, ví kam se obrátit. Pokud ne, je to napováženou. Ti ostatní chtějí buď motorový vlak, nebo parní vlak. Obvykle je hluboko pod rozlišovací schopností těch, co se o železnici nezajímají rozpoznat, o kterou parní ( o motorových nemluvím, tam je to ještě horší ) lokomotivu jde. Ještě tak barva a to, zda je lokomotiva menší, nebo větší. Víc nic. Filmaři jsou obvykle také dost nenároční. Na tom, že například ve filmu Tmavomodrý svět se nevyskytuje třeba papoušek a hurvínek, ale ušatá a věžák, rozhodně nemají zásluhu filmaři.
Snad ti to jako vysvětlení bude stačit.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 20:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sice vysvětlení hezké,leč vysvětleno to,na co jsem se vůbec neptal.Nemluvil jsem hlavně o sobě,ale jaksi o fiktivním zákazníku železnice neznalého,který jen tak se chce projet mašinkou a právě si vybral onu zmíněnou a šel k vám,protože třeba viděl váš web.Ale přeci jenom jste to trochu naťukl,proč jste tedy neposlali filmaře rovnou na ČD,když v oněm zmiňovaném filmu účinkovala 464.008.tudíš mašinka ČD...když v příspěvku tomu nabádáte druhé...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 22:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad filmaři: Obvykle se musí jet na něčí licenci, někdo to musí organizovat. Tady v podstatě není jiná možnost, než když to celé pro filmaře někdo organizuje. Pokud možno jeden subjekt, jinak by v tom byl bordel. Výtopna Zlíchov nejedno filmování organizovala a také si některé vozy a lokomotivy najmula. Ovšem byly také případy opačné, kdy byly její vozy a lokomotivy najmuty. Proti tomu lze těžko něco namítnout. Ostatně takhle to dělá většina spolků.

Ad fiktivní železnice neznalý zákazník ( ne filmaři ), který si vybere parní lokomotivu ČD ( 434.2186: Pravděpodobnost, že se někdo takový vyskytne limituje k nule. Ale kdyby se někdo přesto takový vyskytl, tak ho asi rovnou pošleme k ČD. Kdo by ale takovým zákazníkem mohl být? Dejme tomu, že to bude běžný smrtelník, který má rád mašinky a čtyřkolák se mu líbí. Tudíž chce jedině čtyřkoláka. A dvojkového. Čili ruce v kapse. No dobře. Ale kolik by si v takovém případě měl připravit peněz? Kupříkladu by chtěl jet z Prahy do Zadní Třebáně a dále po lokálce do Lochovic a zpět. Tuhle trasu uvádím záměrně, protože jsou známy náklady na čtyřkoláka a soupravu asi pěti rybáků, bylo to odhadem 130 tisíc. Je vcelku jasné, že tohle je na běžného smrtelníka moc. Musel by to být nějaký zazobanec, silně pochybuji že tu někdo takový je.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 21:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
Par fotek ze dneska 498 022 a 354 195 (s doternym vsude zaclanejicim)
Rád jezdím vlakem, ale kvůli ochotě, zacházením, zpožděni Českých drah jsem nucen používat spolehlivější a příjemnější autobus.
Valto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.33.182
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 11:07:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách Výtopny Zlíchov proběhla další aktualizace. Byly přidány čtyři nová videa s parní krasavicí 213.902. V dohledné době by měly přibýt nové fotografie z jízd s rosňou.
Valto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.33.182
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 11:25:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

www.masinka.cz
v sekci "Parní lokomotiva ČKD BN 200"
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 09:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, nemáte prosím někdo plán či fotografie Děčína-východu? Byl jsem tam před mnoha lety a moc si toho nepamatuju, ale rád bych si vytvořil názor na možnou podobu NŽM. Z leteckého pohledu na mapách.cz moc moudrý nejsem. Díky moc.
přihlížející
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 11:15:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám jak je ten hobbysticko-železničářský svět vnímavý...a prokoukl praktiky KŽC-D.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 20:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky z Vychylovky z brigády s KRÚŽKOM na http://fotomysak.bloudil.cz - sady Kysuce a Orava, a dále sada Jablonka 2006 - malé přeqapení. Přeji příjemnou zábavu. motorová Myš
Bar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.168.209.196
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 09:15:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě k červencové diskusi o NTM: údajně mělo dojít k nákupu nějakých vyřazených mašin snad od ČD, nevíte o tom něco? díky za případné zprávy.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 10:45:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle www.volny.cz/hornicka.matice/ (v oddíle CONFERENCIÉR) bude 26.8. od 10.30 hod v Mikulově v Krušných horách železničně a montánně historický seminář. Za pozornost stojí též informace o nejnovějším vývoji okolo NTM a v souvislosti s tím vzniknuvší Skupině za Nové Národní technické muzeum níže.
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.204.63
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 12:50:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provozní den ZŽZ zahradní železnice o rozchodu 300mm v Horních Hvátlinách (okr.Kolín) bude v neděli 27.8.2006 více též na http://www.posazavsky-pacifik.cz
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 13:49:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda, že jste nebyli o uplynulém víkendu na býv. vojenské vlečce v Kněževsi (na trati Krupá - Kolešovice), kde se slavilo 25 let KHKD. Také tam byla k vidění na evropské úrovni krásně opravená historická vozidla KHKD - kam se hrabe Národní Technické Muzeum!
Také raději, než dát vydělat KŽC Doprava, s.r.o., tak to se raději některou sobotu o letních prázdninách 2007 svezu na trati Krupá - Kolešovice parním vlakem dopravce Herkules-KHKD, který má vlastní, precizně zrenovovaná vozidla (ať už vlastními silami nebo dodavatelsky). Spolek KHKD také již v dobách, kdy Mgr. Amadeus Langusta ještě tahal kačera, dělal mnoho užitečného pro železniční muzejnictví. A stále dělá.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 14:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, tak jeste nejaky klubovy casopis rozumne urovne tisku a informaci, fanklub s jakymsi slevovym programem a do portfolia vozidel nejakou to moderni trakci a NTM/Jaromer/Draha/Zlichov... to muzou rovnou zabalit, bo si ani neskrabnou, ze ?
Momentalne me, krome jineho, fascinuji na tomto forum dve veci - trefovani se do KZC a do kristiana z Brna, nebo co to ma zrovna ted za nick ...
Ostatne i ta KZC cestou najimani vozidel od jinych spolku (MBZS) taky "dba" na zeleznicni muzejnictvi, nemyslite ? Ale nikoho obhajovat neminim a kupodivu neminim i na to tema diskutovat, jen me to porad nebavi cist tak ruzne chaoticky po tematech.
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 14:59:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příští rok tedy snad budeme moci porovnat, jak se bude vyvíjet muzejní provoz KHKD na "Kolešovce" (s vlastními vozidly) ve srovnání s provozem KŽC (na objednávku) na úsecích Čelákovice-Mochov a Zásmuky-Bečváry. Doufám aspoň, že že tito dva dopravci si nebudou dělat vzájemné naschvály.
Poznámka pro Pjp: Můžou šotouši alespoň fandit jednomu či druhému?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 15:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proc by nemohli ? Napsal jsem snad neco proti tomu ?
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 15:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak pro Vasi informaci, osobne spis fandim tem "dotcenym" lokalkam a v konecnem dusledku nejen temto.
Nadruhou stranu, by neco s toho co jsem napsal, mozna zvysilo "atraktivitu" KHKD a nejen jich, nebo myslite ze ne ?
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 19:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na našich stránkách http://zeleznicka.bloudil.cz se po skoro měsíci zase objevilo něco nového . Fotky ze stavby příjdou na řadu možná do konce týdne. motorová Myš
Lexa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.108.243
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 20:34:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Co si takhle založit "Cogwheel doprava s.r.o." a ukázat (nejenom) Amadeu Langustovi jak se má správně kačer tahat (osobně se velice rád zúčastním jakékoliv zajímavé akce při projíždění např.neveřejných tratí). Pokud na to založit si firmu sám nemám, tak na začátek pro podporu svých úvah objednat vlak u KŽC-D.
chchch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 20:44:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lexa: Zajímavá úvaha: Je pro uskutečnění nějaké podobné aktivity vůbec potřeba zakládat firmu ???

Tož plaťte si za akce které pro Vás KŽC pořádá. Když máte peníze...proti gustu žádný dišputát..
Lexa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.108.243
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 21:50:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chchch: troufám si tvrdit, že k provozování jakékoliv dopravy asi bude potřeba jakéhosi papírování.Myslíte si snad že přijdete na úřad a řeknete "chci vozit cestující na trati z Kotěhůlek do Království divočiny" a nebudete muset doložit pro začátek jednání alespoň živnostenský list?
Opakuji: rád se zúčastním jakékoliv akce při projíždění neveřejných tratí (a chci-li se tam dostat je mi jedno kdo je pořádá a není na výběr). Přiložím i ruku k dílu,je-li to třeba např. k jejich zprůjezdnění. Takže konkrétně předveďte či nabídněte a tím to končí. Máte šanci,i tady platí neviditelná ruka trhu...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 08:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu, aby Klub dráhařů uspořádal na nějaké lokálce akci, nemusí být licencovaným dopravcem. Může si takový vlak u licencovaného dopravce objednat. Pokud si vlak s M131.1 objednám u KŽC - D, vyjde mne to zcela jistě dráž, než když si je objednám přímo u majitele hurvínků, který je zároveň licencovaným dopravcem - např. ZMŽ.
přihlížející
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 12:19:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KHKD je opět dopravce? To slyším poprvé...
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 19:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"1995 "150 let Olomoucko-pražské dráhy"
HERCULES KHKD s. r. o. se stal držitelem licence na provozování drážní dopravy podle Zákona o drahách č. 266/1994 Sb...." Brožura 25 let KHKD, oddíl Historie KHKD, o pozbytí statutu dopravce nikde ani slovo.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.177
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 19:59:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lexa : Už jsem se mnohokrát vyjádřil (i jako příležitostný pořadatel podobných akcí), že ceny za který to dělá KžC je obyčejná zlodějina. A já nevím proč bych se měl nechat okrádat. Navíc řada lidí má (podobně jako ozubené kolečko třeba i já) s BA takové zkušenosti, že se mu vyhýbá.
Je to taková elementární duševní hygiena.
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 10:49:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slezské zemské dráhy, o.p.s. završují první sezónu s novým názvem - dříve 1. parní atd. Leták k závěrečné víkendové jízdě 26. - 27. 8. 2006 je na www.osoblazsko.com.
přihlížející
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 13:13:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad)šimek: "1995 "150 let Olomoucko-pražské dráhy"
HERCULES KHKD s. r. o. se stal držitelem licence na provozování drážní dopravy podle Zákona o drahách č. 266/1994 Sb...." Brožura 25 let KHKD, oddíl Historie KHKD, o pozbytí statutu dopravce nikde ani slovo.
Jasně, to bylo...
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 14:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já fakt nevím, jen cituju, o ztátě licence tam opravdu nic nepíší. Kdy se tak stalo a z jakého důvodu, prosím, zveřejněte. Díky.
ŽMZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 16:49:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel:
Pro upřesnění, aby nemusela být další složitá debata: Vlaky s vozidly KHKD Lužná - Kolešovice o sobotách v červenci a srpnu 2007 jsou provozovány dopravcem České dráhy, a.s., které uzavřely o jejich provozování smlouvu s Herkules KHKD, s.r.o.. Ta byla slavnostně podepsána v saloňáku v Kněževsi 18. 08. 2006 cca ve 14 hodin panem jednatelem Křenkem a paní ředitelkou Hnulíkovou.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 19:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení železniční spolkové a muzejníci, na http://zeleznicka.bloudil.cz přibyly fotky, na které spousta z Vás dlouho čekala. Račte dále motorová Myš
přihlížející
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 09:28:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad)šimek - to bylo tehdy z jejich vlastní vůle. Já jsem se proto optal jen ze zvědavosti, jestli už mají novou.
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 10:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 16:28:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlaky KHKD jezdí na licenci ČD, vlastní licenci mají pozastavenou. Docela by mě zajímalo z čeho bude ČD platit provoz na trati do Kolešovic, když si tam kraj žádnou dopravu neobjednává. To jsou ČD tak bohaté , že podporují ze svého KHKD?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.240.106
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 16:38:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HP : Nerozumím - myslíte infrastrukturu ?
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 16:52:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W: čemu nerozumíte? ČD místo toho aby tam jezdili sami, tak provoz na této trati přenechali KHKD a ještě jim za to budou platit, že tam budou jezdit.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.124
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 10:08:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za co přesně že jim budou platit ? jsem dneska asi natvrdlej :-)
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 15:25:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W: Za to , že tam budou provozovat v určitém období osobní dopravu. Z lásky k té trati to dělat určitě nebudou, jde o kšeft.
ŽMZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 10:38:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad HP:
Herkules KHKD, s.r.o. bude platit smluvní cenu Českým drahám, a.s. jako dopravci, který pro ně zajišťuje přepravu cestujících a zavazadel. Tak laskavě neoblbujte veřejnost.
Malý Bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.239
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 22:38:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím šiřte jak umíte.
V sobotu 9.9.2006 opět vyjedou nostalgické vlaky na regionální dráze Česká Kamenice - Kamenický Šenov podle obvyklého jízdního řádu. Muzejní železnice bude v provozu i v dalších již zveřejněných termínech, tj. 10.9., 28. a 29.10. a bude je opět zajišťovat motorový vůz řady M 131.1441 „Hurvínek“. Tento vůz dělal po celé léto radost cestujícím vlaku Nejsevernější expres na lokálkách v okolí Českého Švýcarska a ukončil tyto jízdy v poslední prázdninový víkend. Ve všech dnech provozu bude otevřeno lokálkové muzeum v Kamenickém Šenově.
Srdečně zveme na projížďku lokálkou širokou veřejnost, zejména ty, kterým jsme ji nemohli dopřát z důvodu neobjasněného „zákazu vjezdu“ vlaků Klubu přátel lokálky do České Kamenice.
Na obnovení provozu se významně podílí Společnost železniční výtopna Jaroměř, bez jejichž pomoci by oblíbené jízdy nemohly být obnoveny.
Bližší informace na www.kpl.cz nebo na telefonním čísle 603 854 273
Bzmot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.104.33
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 20:02:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nenávist některých lidí ke KHKD je patologická. Byl jsem se v Kněževsi podívat a klobouk dolů, tolik krásných vozů v perfektním stavu člověka potěší - mám pocit, že se u nás občas zapomíná na to, že železnice nejsou jen lokomotivy... Doufám, že se jim jejich projekt muzea a muzejního provozu povede - přeji to nejen nám, ale i Kolešovce, pro kterou je to asi poslední šance. Až budou mít další den otevřených dveří, tak vřele doporučuji k návštěvě.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 20:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte, kolik je (či bylo) ve Frýdlantském výběžku úzkokolejek? Že jedna? Chcete vědět více? Tedy prosím na http//fotomysak.bloudil.cz , čtěte aktuality a samozřejmě fotečky.... motorová Myš
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 20:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ti co nenávidí KHKD jsou jen ti, kteří sami nedovedli ani špetku co oni a pouze z nich mluví závist. Nic víc. Já osobně si myslím, že KHKD je jeden ze spolků, který je u nás v republice nejprestižnější.A to je právě mnohým trnem v oku. Ale místo toho, aby s tím něco sami dělali, tak pomlouvají....
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 19:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na řepárně začala stavba nejen trati. Více na http://zeleznicka.bloudil.cz . motorová Myš
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 20:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár snímků ze Zásmucké zahradní železničky najdete na http://fotomysak.bloudil.cz .
Tady se nějak nic neděje ?!? To skoro vypadá, že jsem si muzejní fórum uzurpoval pro sebe a své mašinky ze sýra . To si vážně chcete tohle místo nechat zamyšit myšmama, který jsou navíc od nafty? Jestlipak víte, kolik dneska stojí deratizace... motorová myš
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 22:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo Myšáčku, hezky zaolejovanou noru máš
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 23:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deratizace ? To je drahá sranda. (naštěstí).................
Mourekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 03:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak někdy budu muset vyrazit na tyhle ty divný myši. Mňauu.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 21:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fajn, tak beru Mourkka za slovo, skoro každou sobotu provádějí motoroví myšové svý kejkle v DYKO Kolín, a občas tam bývá další výpomocný (leč bezzubý ) Kocour. Když se dáte dokupy, moooožná něco i chytíte motorová Myš
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 10:54:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myšáku díky za reportáž ze ZŽZ - supr!
Jen prosímtě je to Z..Ž..Zásmucka
PS: s expanzí ZŽZ je to velmi nadějné
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 15:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vůbec nemáš zač, překlep jsem opravil, to víš, když myš myslí na něco jinýho než sýr... S expanzí držím palce, ať máte co nejvíc metrů na ježdění motorová Myš
Johny Z
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.175.65
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 15:30:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na sýr bych se raději nevymlouval

http://bleskove.centrum.cz/kuriozity/clanek.phtml?id=25807
PaBa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.76.247
Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 13:35:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myšáku, přídávám se k pochvale za reportáž...
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 09:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad kočky v Dyku: no já myslím že když se sejde Kocour s Mourkkem tak bude nejdřív rvačka o výsostná území a pak polezou po kočce nad kolejema.Tudíž chytnou akorát tak modřiny a šrámy a tu stejnojmennou písničku od Mikiho Ryvoly by jim k tomu mohla posměšně motorová myš zpívat bezpečně uschovaná v bochníku sýra.Ten smrad nafty a motoru přehluší.Možná by chytli mňoukalové i nějakou tu práci,ale moc tomu nevěřím, budou zcela vyčerpáni hledáním posměšné myši...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace