K-report
 

Archiv do 03.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Všeobecná železniční diskuse » Archiv do 03.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 14:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Povodně v roce 2002 závažně poškodily veškerá vlečková kolejiště v areálu holešovického přístavu. Rozsah škod a fakt, že vlečka nebyla prakticky využívána, vedly k rozhodnutí podat žádost na Drážní úřad na její zrušení. Obnovena a zachována by zůstala pouze v místě koncentrace překladních činností. Tím by stávající i budoucí přístav neztratil napojení na systém Českých drah. Rozhodnutím Drážního úřadu z 30. 5. 2003 byla vlečka k 1. 7. téhož roku zrušena. Tento výsledek byl napaden odvoláním Státní plavební správy. V průběhu dalšího projednávání jsme museli přistoupit k vybudování nové plochy pro manipulaci s kontejnery na území koncentrovaných překladních činností v souladu s konceptem, odsouhlaseným Státní plavební správou. Tím jsme umožnili Ministerstvu dopravy ČR jako odvolacímu orgánu vydat rozhodnutí s datem 29. 12. 2003, kterým bylo potvrzeno rozhodnutí o zrušení vlečky k 1. 7. 2003 v plném rozsahu, tedy i ve Východním přístavu.

Takhle to bylo z pohledu Českých přístavů, které přístav vlastní. Je teda otázka, co je to, co tam zbylo - jestli normální trať a nebo vlečka, a nebo částečně obojí.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 19:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, koukaje na vizualizaci si rikam, ze tahle civilizace je asi uz definitivne v pr**li, kdyz je treba tolik uredniku (administrativnich sil pro ktere je treba tolik administrativnich budov) k jeji rizeni a proto se ptam, kde vsici tyhle komici byli na pocatku prumyslove revoluce ? A jak to, ze ta mela takovy vcelku progresivni prubeh ? No, mozna prave proto, ze tam nebylo tolik jakychsi podivnych prizivniku ... :-/
Nic, berte to jako OT.
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2484
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 21:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT
Administrativní prostory jsou určeny mj. i pro projektanty, architekty, učitele, či vizážisty...
/OT
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 12:12:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žijeme přeci již v postindustriální, konzumní společnosti. Ta odporná technická civilizace s ozubenými koly a kouřícími komíny už zajímá jen pár dědků, nostalgiků a muzejníků. Nebo snad ne?
Kejml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 18:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>Holešovice-Vltava>> Ke studiu vývoje pražské železniční sítě doporučuju stránku: odkaz obsahuje ortofota 1938, 1953, 1975, 2000, 2003 a hlavně asi nejpodrobnější vektorovou mapu na úrovni jednotlivých kolejí . (Hesla se nelekněte a vstupte jako anonym) Zajímavé je, že tenhle plán obsahuje i už neexistující koleje (v oblasti Holešovického přístavu kolej až do míst v ulici Jateční, kam nevede už léta) Pamatuju si projížděčskou jízdu po vlečkách z devadesátých let, kdy jsme s "vzducholodí" dojeli ke šturcu zhruba v místě toho nového mrakodrapu. Jelo se i na "poloostrov", ale fotky bohužel nemám. Možná bych někde vyštrachal materiály, které tehdy účastníci dostali (byl tam kol.plánek) Jinak k problematice Buben a okolí snad bude něco časem na www.boudy.net (oživení těchto unavených stránek bude anoncováno zde)
NESPOUŠTĚJ OČI Z TRATI!
Kejml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 18:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

malá ukázka..
 
NESPOUŠTĚJ OČI Z TRATI!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 08:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela dobra mapa, vcelku to s aktualnosti vyrazne neprehani (chybi TT na Barandov, jeste komplet CKD, Smichov aj.). By me zajimalo, jestli se to neda sehnat nekde na CD + ortofotomapy s jednotlivych let ...
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 10:23:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážnější zájemci o tuto problematiku mohou navštívit Český úřad zememěřický a katastrální www.cuzk.cz a jeho mapkupectví (u východního vestibulu st. metra Kobylisy).
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 10:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dekuji, Pavel.
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 21:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takze ty fotky s zst. Praha Vltava. Je to foceno dokonce uz 23.04.2005.
Vjezdove zhlavi od Holesovic a ex od Buben.
 
Predmetny anglican u betonarky.
Prede mnou, vlevo funkcni kolejiste na molu, vpravo vetev do zst. Praha Vltava. Za mnou, vlevo smer Pha Holesovice, vpravo zanikle skladiste (vyhorelo ?).
 
Pohled s pod zeleznicni estakady - prede mnou zanikle skladiste, vlevo Pha holesovice - "anglican", vepredu modra vesela budova betonarky.
 
A posledni, pohled od "ranzirky" k estakade a dal.
 
Jinak vlastni vetev "anglican" - zst. Pha Vltava byl nesjizdny snad uz od povodni, protoze v prilehle casti mezi Jankovcovou a "anglicanem" jsou/byli garaze a ty nektere nejak umreli, tak bordel (nejen) s nich tuto kolej proste zasypal ...
Vic fotek s te doby, teda s zst. plane nemam, snad neco malo s pozdejsi/drivejsi doby, ale to se me nechce dohledavat.
Zbytek a dalsi uz v dohledne dobe opet (postupne teda) na www.rur.cz .. ;-)
A za nazev Praha Vltava se pripadne omlouvam, nejak mam zafixovan tento nazev jako oficialni a ne Praha Holesovice Vltava, takze by me i zajimal ofic. nazev tohoto "nadrazi".
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7176
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 17:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý. Oficiální název je určitě Praha-Holešovice Vltava.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Kejml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 18:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to tak. pro tyto účely doporučuji odkaz na on-line TR6: http://tr6.datis.cdrail.cz/pls/kds/spravcekds.www_tr6_hl_vn který obsahuje i stanice pouze s nákl. dopravou a nákladiště. vysvětlivky TR6 na: http://tr6.datis.cdrail.cz/textr6.htm Když jsme u těch zajímavých on-line aplikací (lehce offtopic) ZDE je jízdní řád pro nákladní dopravu (takový "NÁKLADNÍ idos") http://www.cdcargo.cz/jrnd/
NESPOUŠTĚJ OČI Z TRATI!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 19:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dik, Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 22:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Dráze 1/2006 je článek o nové zastávce Ostrá. Podle fotky to vypadá, že je v oblouku, i když asi jen mírném.
Svého času byla nová zastávka v oblouku naprosté tabu. Jak to teď je?
1. mám oko z Kašparovy krávy a zastávka je v přímé.
2. oblouk nevadí.
3. existuje kritický poloměr, od kterého výše oblouk nevadí.
4. v Ostré bydlí významný funkcionář GŘ.
5. všechno je jinak.

Děkuji za vysvětlení.
Roecalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 23:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, nevíte kde najít rychlosti pro oblouky. Myslím tím: V oblouku o R=900m je Vmax=X ... Nebo nějaký vzorec. Dík
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 00:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemůžu se zbavit dojmu, že ta zastávka je v naprosto přímém úseku a oblouk začíná až těsně za ní. Viz. fotka, když se zahajoval provoz (dělal jsem čerta :-))))) Je vcelku na nic, ale ta přímost z toho docela čišela...

 
 
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2276
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 00:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Zastávka Železná Ruda - Centrum je určitě v oblouku. Tuším, že R > 600 m je i oficiálně bez problému, pak asi pomůžou jen výjimky. Jo, ještě tam musí být snížené převýšení, optimálně myslím do 60 mm, akceptovatelné do 100 mm, nějak to souvisí i s délkou nástupiště.

Roecalf: p+I = 11,8*v^2/R, kde p je převýšení v milimetrech (max. 150 mm), I je nedostatek převýšení (normálně 100 mm, nově pro vybraná vozidla 130 mm, pendolina až 270 mm), v je rychlost v km/h a R je poloměr oblouku v metrech.
Roecalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 02:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v:
Dík, jestli jsem pochopil, tak pokud není převýšení rovná se levá strana rovnice 100.
Ještě jednou dík
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 08:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: správné odpovědi vždy lze najít v normě, mám jí k dispozici, proto budu citovat. ČSN 73 4959: Nástupiště ... na drahách ...
čl. 5.4. Nástupiště mají být zásadně u koleje přímé. Ve stísněných poměrech a při rekonstrukcích musí být poloměr oblouku koleje u nástupní hrany nejméně 600 m. U konců nástupišť, bez nástupištních přístřešků, musí být poloměr nejméně 300 m.
čl. 5.5 Je-li délka nástupní hrany 100 m a menší, je možno zřídit celé nástupiště zastávky u koleje v oblouku o poloměru nejméně 300m.
čl. 5.6 Nová nástupiště se mohou zřizovat u přilehlých kolejí s převýšením do 60 mm. U rekonstruovaných nástupišť převýšení přilehlých kolejí nesmí překročit 100 mm.
Takže M_v měl v podstatě pravdu.
Co se týče Roecalfa a M_v dovolil bych si trochu polemizovat, vzorec je správně, ale je vytržený z kontextu. Vše opět řeší norma, tentokráte ČSN 73 6360-1: Konstrukční a geometrické uspořádání koleje...
a jelikož má 55 stran a nelze z ní vzít jednoduše jeden vzorec, doporučuji proto její nastudování, popř. nastudování literatury, která se tím zabývá.
Ze vzorce totiž vyplývá, jak Roecalf pochopil, že levá strana se rovná 100, ale to není pravda, neboť se může rovnat až 100. Nedostatek převýšení se vkládá tam, kde nelze dodržet vypočítané teoretické převýšení. Vkládat se může, někde musí, někde nesmí... Vše je řešeno v citované normě a musí se to napasovat vždy na konkrétní případ. Vše kdyžtak rád upřesním.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 09:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poljaq, MV, Hanzalík: děkuji mnohokrát
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2277
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 10:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poljaq: Dík za upřesnění nástupišť. Já vím, že vzorec pro oblouky je jen jeden z mnoha vzorců, je to ale ten základní (F=v^2/R s dosazením reálných limitů pro odstředivou sílu).

Roecalf: Optimální je, když převýšení i jeho nedostatek jsou nulové (přímá kolej). Když to nejde, je potřeba je trošku zvýšit. Bez převýšení jsou typicky odbočné větve výhybek s poloměry 190, 300, 500, 760 a 1200 metrů pro rychlosti do odbočky 40, 50, 65 (reálně jen 60), 80 a 100 km/h. Ty odpovídají právě I = 100 mm. Do Poříčan se chystá (už mnoho let) ještě rychlejší výhybka (zkušební) a u VRT výhybek už má I s rychlostí postupně klesat. Jak jistě správně připomene Poljaq, všechno je v normách (nebo aspoň v jejich návrzích).
Roecalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 11:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v; Poljaq:
Optimální je, když převýšení i jeho nedostatek jsou nulové (přímá kolej). v tom případě by se levá strana rovnala nule... proto jsem tam dal tu 100.
Chtěl jsem to vedět jen informačně. Pro mé učely stačí i Bez převýšení jsou typicky odbočné větve výhybek s poloměry 190, 300, 500, 760 a 1200 metrů pro rychlosti do odbočky 40, 50, 65 (reálně jen 60), 80 a 100 km/h..
Mám i někdo doma scripta o kolejové MHD z ČVUT, kde se řeší i rychlost do oblouhů u TRAM a METRA a taky je tam sto milion vzorců s různýma proměnýma a konstantama .
Původně jsem měl na mysli nějakou jednoduchou tabulku - něco jako pak psal M_v v příspěvku 2277 o těch výhybkách.
ZÁVĚR:
Výše uvedené infomace jsou pro mně plně dostačující a všem za jejich poskytnutí děkuji.
RC

(Příspěvek byl editován uživatelem roecalf.)
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2278
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 13:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Roecalf: Levá strana (p+I) je závislá na pravé straně. Jak už zmínil Poljaq, existuje i spousta dalších pravidel jak příčné zrychlení rozdělit mezi p a I, proto to nikdy nebude tak jednoduché jako u výhybek, které se vyrábí jen v několika málo tvarech. 150 mm pro p a 100 (130, 270) mm pro I jsou maximální hodnoty. Pokud lze dosáhnout hodnot menších, je to vždycky lepší.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25270
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 23:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teď jsem dost znejistěl, zda výhybka není zčásti v převýšení i na Hluboký...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2280
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Tomu nerozumím. :-( Výhybky můžou být převýšené jako celek (třeba obloukové v Českém Brodu). Ovšem převýšení je stejné pro obě větve s různým poloměrem oblouku, takže rozdíl v nedostatku převýšení tam je zase.

Kdyby poklesla jen krajní odbočující kolejnice, tak by (krom "zalomených" pražců) byl problém s kolem v srdcovce, která by byla na hřebeni.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25302
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 12:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kouknu tam na to, jak je to poskládané, příp. dodám fotku.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 18:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz: kam vede vchod, který je v Ústí n.L. pod Mariánskou skálou, hnedka vedle tratě?
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 20:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Neděli budu ve Štúrově a chci si opět projet tři úzké za hranicema v Maďarsku.Mám volná místa v autě,jestli se chce někdo přidat tak ať se ozve na e-mail.
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 00:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh : Tam jsou protiatomové krity pro prominenty, nouzové sklady potravina a tak,ne? Každé větší město tohlemá(mívalo).
http://spock.site.cz
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 14:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nejsem z Ústí, jenom jsem tam projížděl a všimnul jsem si toho...
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 14:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,vypadá to jako železniční tunel do Německa...
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7201
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 22:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejml - Ke studiu vývoje pražské železniční sítě doporučuju stránku: odkaz obsahuje ortofota 1938, 1953, 1975, 2000, 2003

Proč mi ty ortofotomapy nejdou otevřít? Hlavně ty z let 1938 a 1953 by mě dost zajímaly.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
volf.mb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.111.1
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 20:40:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo fotky z té nehody u Mor. Budějovic? Nebo aspoň tý nabouraný 810 478?
Prosím pište na mail volf.mb@seznam.cz nebo ICQ: 205-343-386.
Díky moc.
Kejml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 09:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain - mapy: 1.vstoupějí jako anonymní uživatel (pod přihlašovacím oknem) 2.zatrhnou správné kombinace vrstev v levém sloupečku 3.ráčej nastaviti dostatečné zvětšení (mapa se zobrazí až v podrobnějším měřítku) Teď jsem to zkoušel, a šlo to. Užijte si jich přátelé, neboť se domnívám, že ten "anonymní" vstup nemusí vydržet dlouho Svého času byly k dispozici na serveru MŽP podrobné mapy ČR 1:5000 (včetně os kolejí!) leč kde jsou ty časy..
NESPOUŠTĚJ OČI Z TRATI!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7291
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 10:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejml, díky za polopatickej návod, výborný! Problém byl v tom měřítku, teď už to funguje!


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Píno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 11:26:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro fotografy:
Dne 7.10.2006 bude asi poslecdní možnost jízdy vlakem do Ždánic. Informace na www.mpz-brno.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5370
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 13:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netušíte náhodou, co dělaly v noci ze středy na čtvrtek v Pardubicích lokomotivy PKP? EP 09-034, EU 07-543 a třídílnej panťák....
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3528
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 17:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebude to něco kvůli plánovanému nasazení čehosi polského do českého vnitrozemí? Nesměřovalo to na okruh? Pouze tipuju.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 18:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. Ostravák - zřejmě typuješ správně
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.240.83
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 18:18:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, nějak se nám ta Evropa spojuje... Když vidíte šestikolák jak to kalí kamsi na Trzebiniu ... pěkné.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3529
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 18:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře. Tu EN57 chápu. Ta bude jezdit na tom páru osobáků do Ostravy přes Chałupki, ale na co ty EP 09-034 a EU 07-543? Ty budou jezdit na čem?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 20:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RT Expres?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2730
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 11:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych rozpoutat diskuzi o komfortu ve vlacích, konkrétně v regionální dopravě a odpadkových koších: Má cenu, aby u každé "čtyřky" pod stolečkem byl odpadkový koš, anebo stačí jeden na představku?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3532
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 12:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No podle mě je koš lepší u každé čtyřky. U mě by problém s košem na předstávku nebyl. Já si tam dojdu, ale pro lidi typu sněz a odhoď kdekoliv je lepší koš přímo u sedadla.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 16:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

více košů= vyšší náklady na jejich vysypání
více košů= pomalejší prohledání vagonu když je nahlášená bomba....

pokud si matně pamatuju, tak v příměstských vlacích v Londýdě koše nejsou
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5384
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 16:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

málo košů= s každou kravinou vejlet přes 1/2 vagonu v raní špičce
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2734
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 18:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli takový CityElefant má asi 90 košů, tak to při padesátce jednotek DKV Praha jejich vysypání chvíli trvá a patrně je na to potřeba více lidí, než kdyby jich bylo šest, byť většch.
Navíc ty koše pod okny jsou kovové, tak je potřeba je čas od času umýt, uvolněné koše umí za jízdy dělat pořádný rachot a občas si je někdo rád vezme.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2736
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 18:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

málo košů= s každou kravinou vejlet přes 1/2 vagonu v raní špičce

A to je takový problém třeba obal od čokolátové tyčinky dát do tašky/kapsy a vyhodit to třeba na nádraží?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 18:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák - ale na co ty EP 09-034 a EU 07-543? Ty budou jezdit na čem?

Údajně nějaký EC/IC až do Přerova.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2738
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 18:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Přerova?!
Proboha CO?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Dobry vojak Švejk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.133.103
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 19:24:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor! Pozor!
Vzhledem k velkému vojenskému cvičení ve VVP Doupov pojedou pozítří 3.10. ráno ze stanice Lipník n/B. 2 vlaky s technikou. Trasa jest Lipník-Olomouc-Mělník-Ústí n/L.-Chomutov-Žatec-Podbořany. Zde také dojde k vyvagónování. Návrat je plánouván dne 20.10. po stejné trase. Pojedou i ovšem další vlaky z jiných posádek zcelé ČR. Takže máte-li někdo zájem fotit pěkný zelený vláček - s chutí do toho!!!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3538
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 20:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina hlubin:
No co. Moderní polská technika. Alespoň si budeme mít z čeho dělat srandu.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3397
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 21:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad EU/EP: a nebudou k nám spíš zajíždět s nějakým tím přímým R Ostrava-PKP??
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 21:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem slyšel tak předávám. Šotofámu samozřejmě úplně vyloučit nelze.
Zvítězit, nebo zhebnout!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 13:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to je takový problém třeba obal od čokolátové tyčinky dát do tašky/kapsy a vyhodit to třeba na nádraží?
No samozřejmě, tak se to raději hodí pod sedadlo, že... Odzkoušeno na NAD, lidi přesednou z vlaku do busu a okamžitě je pod nima chlívek, protože tam přeci nejsou koše, né..... V normálním spoji by to neudělali, ale viděl jsem to fakt na vlastní oči. Když už je to blbý hodit na zem, narvou šlupky od banánů do topení a menší věci hází kolem točny kloubáku do měchu.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3539
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 15:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: A on nějaký je? Já vím jen o tom páru osobáků Racibórz - Ostrava - Katowice, na kterém by podle všeho měla jezdit EN57.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5379
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 16:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Jo, a dělali mi to i v autobuse, ve kterém jsem měl nainstalovaný odpadkový koš
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 19:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco zajímavého se objevilo v Nářcích strojvůdce:

Současné počty v jednotlivých kategoriích vypovídají, že jen 166 strojvedoucích, tedy 2,4 procenta z celkového počtu našich kolegů, je ve věku mladším třiceti let a jen dalších 12,7 procenta ještě neslavilo čtyřicáté narozeniny. Ti ostatní už tento mezník oddělující mládí od živo7tní zralosti překročili většinou docela dávno. Vždyť padesátku má za sebou už 48,6 procenta strojvedoucích, no a dokonce více než čtvrtina (25,7 procenta) našich kolegů je starších pětapadesáti let!

Doslova neuvěřitelné - z víc než 6000 pilotů je jen 166 ve věku do třiceti let (nebo 167 - nebyl-li do statistiky zahrnutý Kristián). V jakých jiných profesích by se dal najít podobný věkový průměr? Hajzlbáby, noční hlídači nebo kostelníci? Pokud piloti odchází na DSP v nějakých 57-58 letech, znamená to, že čtvrtina strojvedoucích je těsně před penzí... Ale orchestr hraje dál... To jen tak pro zajímavost, teď zpátky ke košům na bordel.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 00:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koše u každé čtyřky, to je můj názor.
a)lidi vám nikam v centrálnímu koši lítat nebudou. Půlka možná strčí papírek do kapsy, jenže ta druhá raději pod sedadlo. A co udělat se šlupkou od banánu, od pomeranče???

b)dokážete si představit velikost centrálního koše pro půl vagonu? A ten zápach po cestě vagonu Hamburk - Vídeň? To aby se to vynášelo v každé stanici.

c)lidi jezdí vlakem proto, že se v něm může jíst a máte v něm (relativní) pohodlí. Když jim seberete i poslední kousky komfortu a budete je nutit chodit kamsi s každým papírkem, vykašlou se vám na vlak.

d)Londýn - hm, hold svou politikou si podělali možnost pohodlně žít obyčejný život bez zbytečné buzerace.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2745
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 10:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bavíme se o regionální dopravě, kde cestující stráví ve vlaku tak 15 až 30 minut, tedy o takové lepší tramvaji.
Slupky od pomeranče nemůže snad nikdo ve vlaku myslet vážně.
V dálkové dopravě mají být koše u každé dvojky/čtyřky/šestky.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace