K-report
 

Archiv do 09.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nákladní doprava » Staré archivy » Archiv do 09.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 16:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zajímavé sledovat myšlenkové pochody.....
V každém případě dvojice 2n vozů vznikly jinde než v Česku a vždy je to přínos zejména pro přepravce - je to pro něj levnější a o to asi vždy jde.
A jinak to bylo skoro na vše odpovězeno.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 17:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet Jsou tyto fámy pravdivé?

Co vím já, taxe hlavně jednalo o zájem Kolaloky zmapovat situaci a vytvoření si případné varianty pro silniční přepravy při nepříznivém vývoji po zavedení mýta v CZ. Jelikož jejich zájem vypadal chvíli dost vážně byla celá akce rozpracována až na úroveň nasazení lokomotiv (mimo jiné turnus pro řadu 150).
Momentálně to tedy není aktuální, ale uvidíme, co přinesou příští měsíce. Silniční doprava už u nás začíná narážet na své kapacitní meze, hlavním problémem začíná být nedostatek řidičů.
Plácačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 17:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zajímavé sledovat myšlenkové pochody.....
Tak škoda, že jste nám to hned a bez emocí jasně nevysvětlil, ale to byste se asi tak dobře nebavil :-)
Každopádně mně šlo jen o to zjistit, proč dvojice vozy s nějakou kapacitou, hmotností atd. musela být "virtuálně" přetvořena na dvouvozovou "nerozpojitelnou" jednotku, když jinak se ty vlastnosti vozů nezměnily (ani nemohly, že). Je-li to tedy ojeb nějakých úchylných tarifních či jiných předpisů zvýhodňujících čtyřnápravové vozy, děkuji za odpověď.
Ad Easy: Třeba bublina splaskne, Dopravce si koupí 150 vg a zbytek nechá plout.
Při dnešní agitaci "železnice je znevýhodněná, přesuňte na ni zboží ze silnice jakýmkoli způsobem"? :-) To bych chtěl celkem vidět, když čtu ty depeše o krácení a zákazech přijímání přihlášek nakládky od přepravců...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 18:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj: Samozřejmě máte pravdu, že dnes je naprostá většina cen na ČD smluvních. Ale stejně tu cenotvorbu dráhy příliš nechápu. Obvykle se cena stanovuje jako náklady + marže, leč u dráhy tomu tak zjevně není (možná proto, že nikdo neví, jaké jsou náklady). Není mi třeba jasné, že pro dva vlaky o naprosto stejné hmotnosti a naprosto stejné relaci (a pro jednoho zákazníka) jsou dráhy schopny nabídnout pro dva substráty (o stejných fyzikálních vlastnostech a ve stejných vozech) různé ceny.

Mcx: Asi jsem opravdu hloupý, ale stejně jsem zatím nepochopil, čím je dvojče pro přepravce levnější (pominu-li prakticky nepoužívaný TVZ).
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 19:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad S200: pravděpodobně proto, že všechny dopravní železniční podniky od Atlantiku po Ural okrádají přapravce, z kterých žijí, tím, že sami ušetří za poplatek za dopravní cestu a přepravce zaplatí za dva vozy :-)))
A proč si zejména dvojčata pořizují vlastníci vozidel nikoliv z řad železničních dopravních podniků už nechápu vůbec, když mají s dvojicí jen zvýšené starosti - závada na dvojici odstaví více ložného prostoru z provozu - tedy větší ztráta.....
a proč si pořizují trojčata.... no tu už mi rozum zůstavá stát
Nebude zatím snaha udělat přepravu co nejlevnější v rámci daných zákoných podmínek a tak co nejlépe konkurovat silniční dopravě??
Rozhodně majiteli vozu a dopravci tyto x násobné vozidla způsobují pouze komplikace.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 20:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: Nemám přehled o výpočtu poplatu za DC v celé Evropě, ale předpokládám, že všude se platí dle hmotnosti, nikoli podle počtu vozů. V tomto světle pak dvoj- či vícerčata vůbec nedávají smysl. Možná má dvojče o něco nižší hmotnost než dva vozy, ale ten rozdíl musí být minimální.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 20:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozdíl v hmotnosti mnohdy není, protože často se jedná o pouze nerozpojitelně spojené dva vozy. Já v rychlosti napsal poplatek za dopravní cestu místa tarifní poplatky - dopravní cesta, ta se opravdu platí trochu jinak.
Zajímavé jak tyto dvojice spíše vznikají a množí se než by ubývaly.
No rozhodně jsou pro dopravce komplikací - délka, ztráty, atypické díly ve spojení mezi jednotlivými díly.
Dvojice to je "maličkost", ale co trojice a paterčata?
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1774
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 11:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj: necháme děkovat.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 14:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silničníci možná neovládnou vše, ale v každém případě nutno upozornit, že tyto doby se již nevrátí :-)))
 
 
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 14:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale kdyby silničníci nakoupili tyto stroje:
 
žádné ropná krize by je ohrozit nemohla.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 14:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale když se nádražníci vyzbrojí takto:
 
silničníci nemohou vyhrát :-)))
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 14:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx : chtěl bych využít Vaších hlubokých znalostí a pozeptat se copa a čí je totok. Kujú!
 
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 15:03:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jó, to byly časy, kdy i ucelené vlaky těchto ruských cisteren (vlastně ne takto pěkných, ale olezlých a rezavých), spojené ruskými spřáhly, hustě jezdily napříč celou ČSSR (např. z Brniště do Čierné/Tisou s roztokem uranu v kyselině sírové). Spolužáci ze Žiliny o tom tehdy dokonce složili
Song o ruských cisternách (melodie jako "My čekali jaro"):
Čekali jsme Detvan, však Bečva přijela,
tak strašlivé zpoždění snad ještě neměla.
Z přeplněných vozů se neozýval smích
a strašlivé bitky se strhly na schůdcích.
Vožralí cikáni padali ze dveří,
kdo tam tenkrát nebyl, prostě nevěří.
Rekreakti ROH a k tomu rekruti,
takže ve vozech nebylo prostě k hnutí - tak stáli tam.
A pak v jednu chvíli, kdy jsem na chodbičce stál,
tak vyplašený průvodčí na okno zaklepal:
Jedou ruský cisterny, žlutý plyn nám kalí vzduch,
nikdo přesně neví, kdy nastane výbuch.
Nechal jsem tam kufr a hned oknem utíkal,
však dříve než jsem vyskočil, jsem všechny varoval:
Nejezděte vlakem, dráha vozí ruský plyn,
a po detonaci se v nás nedořežou slin - tak neriskuj.
Na tu strašnou chvíli dodnes nerad vzpomínám,
kdy z žilinského nádraží doutnal poslední trám.
Trvalo to dlouho, nežli se prach usadil,
pak plynovou masku si každý nasadil.
Lezli jsme přes trosky k perónu který znám,
z kterého jsem, bohužel, prchnul jen já sám.
Spatřili jsme zbytky Bečvy, ohněm opuchlé,
vedle torzo ruské lejty, lejty vybuchlé - já klobouk sňal.
Kdo potká ruský cisterny, domů se nevrací.
P.S.: Tento písňový text-parodie vznikl asi před 25 lety. Neměl by upadnout v zapomenutí.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 16:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tyhle piksly jsem uz potkal aj v Hamburgu v pristavu, ci lepe receno v jedne rafinerii v pristavu. Docela se toulaj daleko, bych rekl ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.32.174
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 16:52:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel:
,,s roztokem uranu v kyselině sírové"-na to jste přišel jak? Pro UD Hamr (Brniště) pouze kyselina sírová (melanž), cca celkem 4 mil t.
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 19:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo: Nedostatek řidičů se netýká jen silniční dopravy. I Railionu začínají docházet fírové a s mašinama je nemenší problém. U ČD to vypadá celkem podobně.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 20:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tomaseq: zcela nekriticky přeceňujete mé znalosti :-)))
měl by to být kotel RŽD, to je ta 20, osmimístné číslo vozu, asi do roku 1985 sedmimístné, podle provedení by to mohl být typ 15-1440 (trochu jiný tvar plošiny) ze závodu Ždanovťažmaš, rok výroby asi 1978
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 21:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se bude řešit případný nedostatek lokomotiv? Variantu že se přepravce přesvědčí o výhodnosti konkurenčního dopravce neuznavám.


Hlavně že se likvidují/likvidovali často plně provozní lokomotivy. Pokud by měl mít nedostatek lokomotiv za následek že ČD příjdou o přepravy tak by bylo dobré prověřit činost některých lidí kteří o likvidaci lokomotiv rozhodovali neboť jejich činost by se dala z určitého úhlu pohledu považovat za sabotáž.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 21:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I kdyby byly lokomotivy, tak nebudou strojvedoucí.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 22:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokladám že se to nějak vyřeší a pevně tomu věřím. Pokud ne tak vás to potěší protože RT bude mít daleko větší šance přebrat nějaké kšefty ČD.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 10:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm dvojicím - dnes stála v Říčanech souprava složená téměř výhradně z vozů Tdrrs vlastněných RailCargoAustria. Byly to zřejmě obyčejné Tdns spojené do dvojic.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 19:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

,,s roztokem uranu v kyselině sírové"-na to jste přišel jak?

Kyselina sírová do Stráže - loužení rudy - roztok UO2SO4 do CCCP? Zdravý rozum říká vysrážet diuranát v místě loužení a ten vozit (tak se to dělá dnes) a netahat to v roztoku tisíce kilometrů, ale...

Ad cisterna: velmi hustý katalog CCCP nákladních vozů včetně cisteren http://www.1520mm.com/r/w/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5097
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 20:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký má význam natírání nákladních vozů ČD namodro? Nějaký nový firemní nátěr? Už jsem viděl několik vozů Res a Eas. Easy dokonce se žlutým horním okrajem:
 
(ty modré fleky jsou jen stíny)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 21:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobo:
Tyhle modré vozy nejsou ČD, ČD je mají pronajaty. Modré Es ČD jsou Dep kolejových vozidel.
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 21:39:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Koukám jako blázen, ale tohle je opravdu vůz ČD, 5tý vůz v intervalu Eas 51.sk. Nějaká novota...
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.34.238
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 22:03:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten modrý vůz Eas na fotce je pronajatý ze Slovenska, byl přeznačen 23.10.2006 ze slovenského vozu Eas 33 56 5966 005-4.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5098
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 22:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ty modré Resy jsou také pronajaté ze Slovenska? Viděl jsem jich za poslední dva týdny několik se značkou CZ-ČD.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 22:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty Resy nevím. Easy jsou myslím Lokotransu.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 09:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou to vozy pronajaté od NACCa.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 17:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Eas: a nebude to složitý majetkový propletenec - AxBenet - NACCO, vůz má samozřejmě číslo vozu, který u ČD nikdy nebyl - vozy 5968 001 až 5968 033 skončily v rámci dělení majetku mezi ČD a ŽSR na Slovensku.
typově do tohoto intervalu patří - 9-107.5
854215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 20:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám dotaz: do školy mám mít za úkol sehnat vysvětlivky k označení jednotlivých nákladních vozů. Např. třeba vůz Zaes - co znamenají jednotlivá písmena. A další jiné vozy... Nevíte jestli by se to dalo někde najít na netu. Dík
http://zeleznicehk.czweb.org - Nové stránky o železničních fotografiích ze všech koutů ČR
ICQ - 205-355-261
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 20:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ivanka: zkuste tohle - http://sweb.cz/pvoltr/ouic01.htm
854215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 20:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad S200: že moc děkuju pane kolego. Je to přesně to co potřebuji
http://zeleznicehk.czweb.org - Nové stránky o železničních fotografiích ze všech koutů ČR
ICQ - 205-355-261
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 21:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ivanko, musím se přiznat, že jsem o těch stránkách nevěděl, ale stačilo asi 10 sekund práce s Googlem a měl jsem to.
Berte to jako tip pro příště.
854215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 21:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, já tyhle stránky znám ale vůbec jsem si neuvědomil že bych to tu měl hledat ... díky moc. Příště budu chytřejší ...

Jo a musíte mi říkat všichni všude Ivanko ?? Já snad to jméno budu muset začmárat
http://zeleznicehk.czweb.org - Nové stránky o železničních fotografiích ze všech koutů ČR
ICQ - 205-355-261
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 21:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrá, už té Ivanky nechám, ale přijde mi lepší psát Ivanka než 854215...
854215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 22:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

budiž, jak chcete. Ono to nakonec stejně vyjde nastejno jestli 854215 nebo Ivanko. Záleží na každém co se mu bude líbit.

Sorry za OT a končím zde diskuzi ohledně nicku
http://zeleznicehk.czweb.org - Nové stránky o železničních fotografiích ze všech koutů ČR
ICQ - 205-355-261
Robert Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.157.234
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 13:23:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, zda je možné na internetu zjistit i polohu nákladních vlaků. Jde mi o polohu kontejnerových vlaků Bremerhaven/Hamburg-Praha/Želechovice. Potřebuji mimo jiné zjistit, zda vlak vyjel včas, případně i jeho polohu. Lze o těchto spojích zjistit i něco více. Po jaké jedou trase.
Děkuji za případné informace
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 14:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud potřebujete zjišťovat polohu zásilek a jste zákazníkem ČD, tak můžete po veřejném internetu (po zaplacení a přidělení hesla) lézt do Cevisu:

http://www.cdcargo.cz/cdcargo/index.php?id=5
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1665
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 14:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud máte ale kontejnerové zásilky na dotyčných vlacích a potřebujete znát přesně jejich pohyb i mimo území ČR, pak Vám poskytne informace pouze operátor vlaků - Metrans.
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 17:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Robert Š.: Jde to jedině přes Cevis. Mohu se zeptat, k čemu tyto informace potřebujete?
Robert Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.157.234
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 11:38:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za informace. Jeden můj známý se zabývá přepravou kontejnerů a požádal mě v této věci o radu.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2383
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 14:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V iHNed píšou (poslední odstavec článku), že VW Bratislava přechází při přepravě nových SUV-ček z železniční dopravy na silniční kvůli problémům s šířkou vozů.

Myslíte si, že skutečně může být problém naložit Touarega na železniční vagón, kde vnější šiřka je skoro 3 metry (nad nápravou i přes 3 m), kdežto na kamion s vnější šířkou pouhých 2,5 m (resp. 2,55 m) se vpohodě vleze? Nebo je skutečný důvod někde jinde?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 21:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty Touraregy a Audi Q7 normálně na vg jezdí. Porchce Cayenne jezdí snad uvnitř vg (aby to nikdo neviděl)a v Německu se do toho domontovává motor.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3367
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 22:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsou tohle zrovna ty Audi Q7 ?
 
 
ICQ: 202 888 377
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 22:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se vozí ve francouzských vozech Uais ? Viděno dnes večer v Poděbradech.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 23:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochrchce se nedělají v Blavě, ale v Lipsku. Z Blavy se v Habilinsech pouze převáží díly.

Jinak to se šířkou vozu bude asi trochu úlet. Jestli skutečně se železnicí končí, tak to musí mít jiné důvody.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2387
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 11:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Z Blavy se v Habilinsech pouze převáží díly. Jenže jedním z dílů je kompletně nalakovaná karosérie, takže v Lipsku spíš než o výrobu automobilů jde o CKD montáž.

Šířka Touarega je pod dva metry a třeba Laes disponuje šířkou přes 2,7 m v obou patrech. Ale možná nějaký řidič při najíždění odřel zrcátko, tak se to hodilo jako argument. :-)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1950
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 10:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochrchce se nedělají v Blavě, ale v Lipsku. Z Blavy se v Habilinsech pouze převáží díly.

De jure je to tak. Dokonce mi jeden synáček majitele tohohle zázraku tvrdil, že výroba na Slovensku je pomluva, což je právě hlavní účel těchhle šarád - mit na výrobním štítku ten "správný původ".
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 10:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to je samozřejmě vždy otázka, kde se co dělá - do Blavy se ty části kastlí zase naváží od Magny z Rakouska. Ale předpokládám, že to nefunguje tak, že by z Blavy jely všechny díly na komplet auta, takže o klasickou CKD/SKD nejde.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 14:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska už na hnonline.sk pišou, že Audi potvrdilo vadu motoru, takže lze usuzovat, že to byl hlavní důvod hromadění na ploše závodu a doufat že VW jen mlžilo. Druhá varianta je, že to je pravda, akorát to tam bylo podáno nějak zkresleně nebo vytržené z kontextu a tedy bez skutečné příčiny...
A tady je vidět, jak "málo" místa je kolem Touarega na běžném Laa..
 
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 15:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No zrovna pro Cayenny se něco těma samýma vozama rozhodně naváží i z Lipska, Magna jsem myslel že dodává hlavně pro Touaregy. Jinak ten Porsche vlak je - z mého soudu - už notoricky známý (v ND se snadno najde podle trasy), zpravidla ucelenec tadytěch Habis 13 (190 m3, pro porovnání například ČD Habbillns má asi 161,5 m3 při ložné délce o asi 70 cm kratší) , ve dvou vrstvách do toho dají celkem osm kastlí. Zrovna teda tady v tom vlaku je za mašinou obyč. Habins jako záskok.
 
 
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 19:12:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem viděl v Kolíně tmavě-modrý Eas CZ-ČD(žádný sokr.dopravce)po revizy to je nějaká novinka nebo to je první z těch 500 Easů které měli propadlou revizy a mají být zrekonstuovány???
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 21:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To A.F.: Tak to je nejspíš ten, co je asi o třicet příspěvků výš jeho fotka. Patří Nacu a ČD ho mají pronajmutý.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 08:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou to nějaký ex-ZSCS Easy.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 08:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak o Touaregy a kvé sedmičky na kolejích se zřejmě bát nemusíme, z tiskového odboru VW Slovakia mi přišla odpověď naprosto se míjející s položenými otázkami, což snad potvrzuje , že tehdy citovaný člen představenstva jen honem nevěděl co si má vymyslet za výmluvu. Na dotazy v duchu, jaktože doteď několik let šířka vozů nevadila a čím jsou užší kamiony výhodnější mi bylo odpovězeno: "Áno, máte pravdu, výber prepravnej spoločnosti závisí od ceny a kvality,
preto ak sa aj mení pomer železničnej prepravy v prospech kamiónovej, je to práve z dôvodov cena/kvalita. Momentálne je to asi v pomere 40:60.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 15:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další variace na téma bulharský Uagpps
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 20:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Trainspot: Paráda, Bulharsko vstoupilo do Evropy
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 15:45:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno přijel z Německa do Jenče na vlečku Hödlmayr ucelený vlak, který přivezl zásilku nákladních aut (hlavně tahačů) Scania. Mám dojem, že se u nás jednalo o premiérovou přepravu tohoto typu zboží.

 
 
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 16:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě - kromě pár vg, které jely jako doprovod u vlaku Budapešť - Gliwice, viz tady cca uprostřed článku:

https://www.k-report.net/clanek-Z047.htm

Ještě vím o podobné přepravě tahačů na vozech Saadkms z Ulmu do Itálie. Jinak je to, řekl bych, i evropsky ne příliš častý případ.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace