K-report
 

Archiv do 17.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » RTexpress » Staré archivy » Archiv do 17.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 18:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý budoucí fíro Kristiáne, přeji Vám, abyste nikdy nemusel škrábat na dveře Railtransu ani jiného ex. dopravce,a dožadovat se zaměstnání. I když já osobně se těším až dominant ČD padne na hubu, a že k tomu nemá daleko je zřejmé. Nebo jste tak slepý a ten bordel nevidíte ?
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 18:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, oni soudruzi z drah nechapou, ze soukroma firma si vetsinou informace taji do posledni chvile, tak aby konkurent nestihl dostatecne rychle zareagovat.

Jinak doufam, ze se RTExpress bude darit a ukazou tomu super podniku jak se to ma delat.

Takovej mirne OT: dneska jsem koukal jak se na draze cisti vagony, jedna mistryne vymetala podlahu (jen z chodbicky, kupe se samozrejme nedotkla) tim zpusobem, ze otevrela dvere a bordel vymetla ven, druha vytirala hadrem, kterej predtim pouzila asi na dalsich 150 vagonu, ten byl tak krasne cernej. Kdyz jsem vlezl do moji soupravy, tak na zemi naslapano, vsude zvejkacky, zima, no tomu rikam cestovani v duchu 21. stoleti, to pominu, ze pro nahodnyho cestujiciho je to jedna z nejdrazsich moznosti cestovani.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 18:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"RT sráč ještě nevyjel, ale všichni už ví že tam bude čisto"

Tak si někdy udělejte výlet do Žitavy a porozhlédněte se
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 19:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristian:
Podle mě celý RTE skončí v propadlišti dějin se statisícovými dluhy. Škoda že na to nejde vsadit
Proč tedy ještě neskončily ČD se stamilionovými dluhy? Protože mají ukázkově dobré hospodaření?

A 400 lidí s tim asi nepojede, když tam neplatí režijka
Jasně, cestující na režijku - to je to, co každého dopravce živí
Já bych tím jel třeba i právě proto, že tam žádná jedoucí na režijku nebudou. Nevím, proč má existovat nějaká privilegovaná skupina osob, která si jízdenku kupovat nemusí, protože jim jejich cestu platí ti, co si jízdenku koupili. A pak jsou k těm, co si jízdenku koupili (a jejich cestu jim platí) ještě drzí.
Fungovat to třeba bude mimo jiné i proto, že to bude vozit jen platící cestující a ne parazity s režijkama
(a proto můžou být jízdenky levnější)

(Příspěvek byl editován uživatelem jan_perner.)
Ohnivý_mrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 19:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27477
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 20:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Petr_bolf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 20:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V RTexpresu nebudou platit režijky, takže Pendolinem už asi nikdo bez režijky nepojede :-)
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 20:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan_perner: "Proč tedy ještě neskončily ČD se stamilionovými dluhy? Protože mají ukázkově dobré hospodaření?"
Protože nejsou soukromým dopravcem.

"tam žádná jedoucí na režijku nebudou" - nebožtík Perner se jistě obrací v hrobě, když někdo, kdo si přisvojil jeho jméno a podobu, hovoří o vlastnících režijky, tedy ajznboňácích a jejich rodinných příslušnících, jako o

Mimochodem vlak, ve kterém se nedá jezdit na režijku, je opravdu k ničemu, protože jak jsem zjistil při přepravním průzkumu, na režijku je mnohdy schopna jet polovina solidně obsazeného vlaku
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 20:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I kdyby RT začínal s B 250 a bobinama,tak tím lidé pojedou.A proč??? Prostě averze k čd,která je u lidí celkem rozšířená.Jinak věřím tomu,že i ty dožívající křápy B250 by byly čisté,kde by se člověk nezamazal od nějakého sajrajtu,kde by topilo topení,kde by bylo přes okno vidět,kde by se člověk nezranil o kus trčícího plechu,kde by nebyly trvale sgrafita,kde by na wc tekla voda,kde by si i žena sedla na mísu,aniž by se jí otáčel žaludek,kam by přišla vlídná průvodčí a prostě mě jen pozdravila a usmála se(já se zdravením nemám problém,personál u čd ano) a v případě problému by nás imformovala.Co může být horší ,než když hodinu stojíte v poli a čumíte z okna a nevíte, co se stalo.U RTčka by bylo navíc jisté ,že by třeba i ty hachle v podobě B250 modernizovali ,nebo nasazovali jiné vozy,prostě vzestupný stav.Ne jak na některých tratích ,kde jezdí přes dvacet let stále víc a více zdevastované Bt.
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 21:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka:
Protože nejsou soukromým dopravcem - a proto jejich špatné hospodaření dozaplatí daňoví poplatníci

nebožtík Perner se jistě obrací v hrobě - samozřejmě. Protože mu nějak uniká, proč mají nádražníci, o rodinných příslušních ani nemluvě, mít placeny své soukromé cesty z peněz daňových poplatníků a řádných platících cestujících.

Mimochodem vlak, ve kterém se nedá jezdit na režijku, je opravdu k ničemu, protože jak jsem zjistil při přepravním průzkumu, na režijku je mnohdy schopna jet polovina solidně obsazeného vlaku
No právě. Platící cestující musí zaplatit náklady na přepravu té druhé poloviny. Ze svých daní a především tím, že zaplatí za jízdenku výrazně více peněz. Zjednodušeně řečeno: při zrušení režijek by mohlo být jízdné až o 50% nižší
A proto je taky možné, aby dopravce nepřepravující nikoho zadarmo, byl levnější
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2939
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 21:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák:
A pendolina. Ta půjdou do kopřiv. Jednou chcípne u Polomi, jednou tomu chcípne klimatizace a vystoupivší cestující jsou jak přidušení, jednou pro změnu je ve voze 10 stupňu a zdarma se podává horký čaj. Nepříjde ti to jako komedie?

A toto snad u RTEx nehrozí?
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 21:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mr4k: (a čistota a stav vagónů)
Svez jsem se předevčírem vagónem 053 a byl to hluboký zážitek. Neberu to ani tak negativně, člověka by to úplně dojalo. Možná by to ČD mohly prodávat jako muzejní cesta "jízda vlakem před rokem 89".

Vagón byl standardně olezlý a zničený, ale šťávu tomu dodala tma a sychravé zamžené počasí. Za zamlženými ušmudlanými okny tak nebylo vidět žádné moderní reklamy či něco podobného. Svítily asi dvě zářivky, zbytek byly nouzový zkomírající žárovky. Uvnitř jsme byli jen tři, vlastně čtyři. Zapomněl jsem na všudypřítomný pach výkalů a moči. Působilo to jako sehraný celek.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1953
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 21:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele, jestli někdo má něco proti mě,

Nemá. Vás lze akorát politovat.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 21:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo cesta v 053jkách je vždy požitkem.Tento vůz není vyjímkou :-(.Oproti tomu jsou zlaté brněnské 050.V Heršpicích si uvědomili,že se píše rok 2006 a že cestující nejsou prasata ,tak se alespoň snaží.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3775
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 21:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Možná, že i hrozí, ale šlo mi o to, že za jízdenku v Pendolinu zaplatíš 2x více než za budoucí RT Expres a nemáš skoro žádný komfort. No nechme to tak. Uvidíme co se z RT Expresu vyklube, ale čekám něco příjemného.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 21:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, 053. Tuhle jsem na 040 potkal pěkný kousek - 053.044. Byl překvapivě uklizený, i když na WC to vypadalo jako obvykle , ale hlavně nešly vzadu otevřít dveře a nic na nich nebylo napsáno. Jeden chudák cestující tak nakonec vystupoval do příkopu na druhou stranu a vlak se už rozjížděl

A co máte všichni s tím nedostatkem prostoru v 680? Já mám asi 185 cm a jsem v pohodě. Třeba jsem skromný
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2942
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 21:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák:
Ale jo, mně šlo o větu, ze které vyplývalo, že RTEx něco takového nehrozí. (Což je z principu nesmysl, protože zcela bezporuchové stroje prostě neexistují.)
Ale i já od RTEx očekávám něco příjemného. (No, raději dobrého.)

(Příspěvek byl editován uživatelem bkp.)
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 21:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RT expres asi bude kvalitní produkt ale dost diskutující jej vnímá jako Ježíše Nazaretského, syna boha který je ztělesněním dokonalosti. Počkejme až vyjede nebo až bude prezentována souprava která bude na tyto spoje nasazena. To je jak soudit film aniž by měl premiéru.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2943
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 21:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, s tím souhlasím.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 22:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan_perner To 50% snížení jízdného při zrušení ŽP je nepravděpodobné. Osobně ŽP využívám k šotoušení. Při zrušení ŽP bych musel omezit šotoušení. Je jasné že to není žádný argument ale je to vysvětlení proč jsem proti zrušení ŽP.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3776
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 22:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: No příjemného..... Hm spíše dobrého. Nepřišlo mi v tu chvíli nic lepšího na jazyk.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27484
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 22:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je dobré se taky podívat na SA. Nemohu soudit, zda se úroveň mění/snižuje, ale každopádně to tak poměrně dost cestujících vnímá. Tomu se ale vyhnout nelze, i kdyby se dopravce snažil jakkoliv.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 22:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba státu vyhovuje současný stav na ČD. Pokud je vedení tak neschopné jak tvrdíte tak proč stát vlastník nezasáhne. Téma ŽP je stále se opakující téma v nejrůznějších diskusních skupinách. Je nutné se zamyslet jaký by to přineslo efekt. Třeba by se mohlo stát že dost vlastníků ŽP třeba omezí cestovaní protože jednoduše nebudou ochotní vynakládat značné částky na jízdné a to buď z důvodu že jej nebudou schopni financovat nebo finance raději nasměrují jinam. Takže finanční efekt se nerovná součtu jízdného které by se vybralo od držitelů ŽP při současné intenzitě cestování.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2945
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 22:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák:
"Příjemné" si nech do prodejen náhradních dílů, anebo počkej až RTEx začne jezdit, a zajeď si na něco z mléka, ale tady vsaď na to dobré.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3777
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 22:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Příjemné já radši v poklidu domova . No a v náhradních dílech už jsem dlouho nebyl.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poručík Pihrt: Samozřejmě, že když to nebude zadarmo, tak se většina cest nádražníků neuskuteční. Takže budou moci jezdit soupravy s menší kapacitou (kratší), takže se náklady sníží. Případně bude možné za stejně peněž nabídnout zákazníkům více komfortu. Je třeba si uvědomit, že náklady na přepravu nádražníků nejsou nulové a tudíž je musí zaplatit někdo jiný!!!
Důvod tohoto stavu je jasný, při náznaku zrušení těchto privilegií bude jistá skupina bezohledně vydírat daňové poplatníky stávkou
Ale diskuze o tom, proč má (nebo spíš nemá) náklady na soukromé cestování určité skupiny lidí hradit daňový poplatníci a ostatní cestující, sem nepatří. K tomu mě jen vyprovokoval dementní příspěvek Kristiána o tom, že RTE zkrachuje, protože nebude vozit nádražníky zdarma.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

České dráhy utržily za spoje SC Pendolino na jízdném 200 milionů Kč a soupravy najely celkem 1.400.000 km.A to činí pouze průměrná obsazenost jen 40%.takže nevím ,proč by RTčko mělo krachnout.V tomto případě se nebojím ani tak dokončení dálnice do Ostravy.
Jinak zaměstnanci čd by měli jezdit zadarmo,ale nevím ,proč jejich rodiní příslušníci.Je potřeba to přehodnotit tento systém.

Jinak si blahopřeji ke svému v pořadí 700stému slintu na K-reportu
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PS: V každém případě doufám, že RT express trochu rozčeří zatuchlost našich železnic. A proto si přeji, co si logicky musí přát každý skutečný příznivec železnice - AŤ JE RT-EXPRESS ÚSPĚŠNÝ
Tak doufám, že mě nezklame.
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak zaměstnanci čd by měli jezdit zadarmo
A to z jakého důvodu??? A to i RTE? Proč ne třeba zaměstnanci Mlékárny Kunín?
Oni totiž nejezdí zadarmo, ale za peníze jiných Všechno totiž něco stojí

Nejsem si jist, jestli tato zrůdnost existuje i v nesocialistických zemích. Třeba DBAG svým zaměstnacům pouze poskytuje slevu.
Podle mě neomezenou bezplatnou přepravu svých zaměstnaců neumožňují ani ultralevicové SNCF.

(Příspěvek byl editován uživatelem jan_perner.)
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stávkou může vyhrožovat u ČD jen hlupák pokud by důvodem bylo zrušení ŽP. Sice bych byl naštvany protože bych musel omezit šocení ale prostě bych to přimul tak jak to je. Jsem rád že ŽP mám a snad se nebude tak rychle rušit.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

souhlas!!!! Myslím ,že to je prospěšné a hlavně to bude bič na čd.Když RT bude úspěšné,že se taky může dostat i na dotované spoje v naších krajích.Takže milé čd:HEJBNĚTE PRDELÍ NEŽ VÁM UJEDE VLAK
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, když tady čtu vaše oslavné ódy na budoucí RTEX, tak se musím zeptat:

1. kde berete jistotu, že Railtrans sežene za přijatelnou cenu výkonější uklízečky, které budou čistit vagony lépe než u ČD?
2. kde berete jistotu, že sežene usměvavější a příjemnější personál? Vycházejte z reálné situace na pracovním trhu v ČR.
3. k těm, co tady tak strašně kritizují volné jízdenky dopravce mám otázku - slyšeli jste někdy o tom, že existuje sdružení autobusových dopravců, kteří si vzájemně uznávají volné jízdenky? To je prostě benefit práce u dopravní firmy. Kecy o tom, že zrušením "režijek" by mohlo klesnout jízdné až o 50% mě opravdu dojímají.

Se slovy o Ježíši Nazaretském naprosto souhlasím. RTEXu fandím a doufám, že trochu profoukne zatuchlé CZ železniční prostředí, ale vytváření jeho kultu je naprosto směšné.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsme u zkracovaní. To by jste odebral z IC,EX,R jeden nebo dva vozy? Výsledekem této diskuse je že sem napíšete svůj názor ale to je vše protože otom nerozhodujete.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě celý RTE skončí v propadlišti dějin se statisícovými dluhy.

Kristiáne, vy jste fakt úplně mimo. Pokud skončí zkrachovalý RTEX s dluhy v propadlišti dějin, tak to určitě nebudou statisíce. Víte, kolik bude stát každodenní provoz tohoto vynálezu? Pokud to zkrachuje, tak to bude sekyra v řádech aspoň desetimegových. K čemuž doufám nedojde.
Ale aspoň jste odhalil, že nemáte naprosto tušení, za kolik vlaky vůbec jezdí.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2949
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rambuteau:
kde berete jistotu, že sežene usměvavější a příjemnější personál? Vycházejte z reálné situace na pracovním trhu v ČR

No a kde ho bere např. Student Agency? Možnosti jak si opatřit lepší personál, než jaký mají ČD jsou. (I když ČD tak špatný personál - alespoň - v dálkové dopravě zase nemají.)

slyšeli jste někdy o tom, že existuje sdružení autobusových dopravců, kteří si vzájemně uznávají volné jízdenky?

No a? Je snad chování autobusových dopravců měřítkem správnosti?

To je prostě benefit práce u dopravní firmy.

Může být. Nemusí být. Záleží na konkrétních podmínkách v konkrétní firmě, resp. na výsledku kolektivního vyjednávání.

Kecy o tom, že zrušením "režijek" by mohlo klesnout jízdné až o 50% mě opravdu dojímají.

Ty kecy jsou pochopitelně blbost.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2950
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když RT bude úspěšné,že se taky může dostat i na dotované spoje v naších krajích.

Anebo se zjistí, že nedotované vlaky mohou jezdit i tam, kde doposud (tj. v režii ČD) jezdily pouze vlaky dotované.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rambuteau: Kolik procent cestujících na autobusových linkách tvoří cestující s volnou jízdenkou? Okolo 1%? To se samozřejmě v pohodě ztratí a žádné zvýšení nákladů to nevyvolá.
Na ČD se ale pohybuje v desítkách procent, přičemž velká část cest se uskuečňuje jen proto, že za ní dotyčný nemusí platit. To by si těžko nějaký normálně fungují dopravce dovolil.
Už mě to nebaví, radši jdu spát.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27487
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik procent cestujících na autobusových linkách tvoří cestující s volnou jízdenkou? Okolo 1%?

Na místních linkách to bývá poměrně nechutné množství, místy snad i vyšší jak v leckterém vlaku (volné jízdné mají/mívali taktéž i u busníků i rodinní příslušníci).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jé to je zas diskuze pro mě

budoucí fíro Kristiáne
No budiž, to budoucí tam být už nemusí, ale to je jedno. Bordel vidím, ale pořád mám něco jistého, mám režijku, výhody z PKS atd. Krom toho to nedělám pro peníze, ale proto že mě to prostě baví. Kdybych chtěl něco dělat pro peníze, nešel bych na dráhu, a to ani k soukromníkovi.

Ostravák: No jo, já zapoměl. On RTE vlastně pojede bez poruch, zvláště s bobinou

Tak si někdy udělejte výlet do Žitavy a porozhlédněte se
No v Německu jsem párkrát byl, a že by to byl extra rozdíl.. V parku vozidel někde ano, jistě, ale že by to bylo něco extra super bez chyby, jak tady většina lidí očekává, to tedy rozhodně ne.

Proč tedy ještě neskončily ČD se stamilionovými dluhy?
Protože zajišťují základní dopravní obslužnost kterou kraje spolufinancují, kdežto soukromníci vyžírají jen to lepší.
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na ČD se ale pohybuje v desítkách procent, přičemž velká část cest se uskuečňuje jen proto, že za ní dotyčný nemusí platit.

To je samozřejmě nesmysl. To platí tak v zablešených vozech první třídy řady AB někde v regionálních rychlících, kam by si opravdu soudný člověk jízdenku za své nekoupil.

BKP No a? Je snad chování autobusových dopravců měřítkem správnosti?

Je to měřítkem reality. Jak potvrzuje i Martin Zlivský.

No a kde ho bere např. Student Agency? Možnosti jak si opatřit lepší personál, než jaký mají ČD jsou. (I když ČD tak špatný personál - alespoň - v dálkové dopravě zase nemají.)

Samozřejmě. Já v dálkových vlacích problém s personálem ČD tedy nemám (já ho tedy nemám ani v jiných vlacích). Nějak si neumím představit, v čem bude personál RTEXU tak kategoricky lepší.

Anebo se zjistí, že nedotované vlaky mohou jezdit i tam, kde doposud (tj. v režii ČD) jezdily pouze vlaky dotované.

Kde u nás jezdí jiný železniční dopravce na trati po ČD, který se vzdal dotací? Viamont? OKD? JHMD? O nikom takovém nevím. Nabo snad Railtrans jezdí na žitavsko-liberecku jen za vybrané jízdné?
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristián kdežto soukromníci vyžírají jen to lepší.

Teď jste ukázal už podruhý, že jste mimo úplně totálně. Podle vás jsou nejlepší tratě u nás do Kraslic, Svobody nad Úpou, Vrbna pod Pradědem nebo Obrataně? ZDO je právě to nejlepší, ne nějaký nejistý rychlík Praha - Ostrava.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 00:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milí Kristiane. To je podstata každé fa. že bude dělat jen to co se jí vyplatí. Pokud ČD doplácejí na dopravní obslužnost tak to je rozhodnutí ČD a vrámci celkovích finančních toků to asi není až tak velký propadák jak se zdá. Jelikož ČD nemají tajnou tiskárnu na ceniny tak to stále funguje. Otázkou je jak dlouho. Když se někdo rozhodne dělat hlavně vídělečné věci tak proč by se měl označovat za špatného. Zisk chce věnovat dalšímu rozvoji společnosti a to je celkem logické a správné.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 00:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Důvodem proč je ZDO lepší je ten že to jsou jisté peníze.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27488
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 00:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anebo se zjistí, že nedotované vlaky mohou jezdit i tam, kde doposud (tj. v režii ČD) jezdily pouze vlaky dotované.

S tím bych ale byl veeelmi opatrný.
Ono vlak nedotovaný mj. znamená, že je také neregulova(tel)ný, tedy že je provozován předně za účelem zisku a ne kvůli uspokojení přepravních potřeb. A protože systém je nastaven tak, že veřejná doprava je brána stále především jako služba obyvatlům, může se klidně stát, že nakonec státní pokladna (ať už prostřednictvím krajů, či MD) zaplatí na udržení nějaké konkrétní přepravní nabídky (která bude pro „vyzobávačské vlaky”, tedy klidně i nedotované vlaky ČD, nezajímavá) mnohem více peněz, protože zisk za své „vyzobávání” si dopravci nechají, zatímco předtím ho jakýmsi nejasným a neprůhledným způsobem přehazovali ve prospěch těch slabších relací.
Pravděpodobně bude takový systém jako celek lepší, ale se šetřením veřejných financí bych si nebyl jist, spíš naopak.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27489
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 00:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta nedotovanost/neregulovatelnost může mít i jiné stinné stránky. Např. tarifní - minimálně ze začátku se nedá očekávat (a skutečnost tomu zatím odpovídá), že budou mít dopravci zájem na tarifní provázanosti.
A protože doprava železniční prostě má některá neměnná specifika, může i zde mít takový krok spíše záporný vliv. Narozdíl od autobusové dopravy je železniční založena na přestupech, i při sebevyšší míře „jednotkových” vlaků nelze nikdy nabídnout tolik přímých spojení. A pokud budou tarify navzájem nekompatibilní a jízdenky neuznávané, pak nutně dojde k situacím, kdy cestující nebude moci využít vlak nebo jízdenku jen kvůli tomu, že zrovna jede jiný dopravce. (V dotované dálkové dopravě by toto již mělo být řešeno.)
Jistě, lze namítnout, že i v železniční dopravě si lze kupovat jízdenku pouze na daný vlak (a až ve vlaku bez přirážky). Když bude výsledná cena stejná, nebo dík konkurenci nižší, tak proč ne. Nedokážu soudit, zda na to cestující přistoupí, navyklosti bývají velmi silné (=jízdenky na vlak vždy na nádraží, zatímco na bus až ve vozidle).

Aby to nevyznělo nějak špatně - nemám nic proti nedotované dopravě, či snad konkurenci na kolejích, jen bych byl nerad, kdyby se opomíjela i ta druhá stránka, která tu bezpochyby je.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 01:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Perner - přičemž velká část cest se uskuečňuje jen proto, že za ní dotyčný nemusí platit. To by si těžko nějaký normálně fungují dopravce dovolil.

Ještě mě napadlo, že podobný benefit poskytuje svým zaměstancům řada soukromých firem i státních institucí - a to možnost využívání služebního auta k soukromým účelům (často za služební palivo). Což mi vzhledem k situaci na našich silnicích přijde jako horší problém. To byste taky zrušil? Asi ne, že.

Martin Zlivský nemám nic proti nedotované dopravě, či snad konkurenci na kolejích, jen bych byl nerad, kdyby se opomíjela i ta druhá stránka, která tu bezpochyby je.

Tak nějak. Příchod RTEXu je bezpochyby přínosná věc, ale je naprosto naivní očekávat nějakou železniční revoluci. Železniční doprava jen udělá malý krůček k svému "znormálnění". A čekat konec Pendolín nebo dokonce krach ČD je v této souvislosti už úplně bláhové.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 02:04:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedna věc mne napadá - jak to bude s přípoji mezi různými dopravci. Mám třeba v plánu jezdit vlaky 434/1062 a jsem zvědav, jak často mi to vyjde (na přestup je 8 minut). A dají se dokonce vymýšlet spekulace o tom, že ČD budou přípoj schválně zpožďovat, aby se zaplnil jejich pozdější vlak.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27494
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 04:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spekulace se jistě dají vymýšlet různé, ale pochybuji, že si to někdo dovolí oficiálně nařídit, to by se hned provalilo. A běžným provozním zaměstnancům to bude nejspíš habafuk, ti se budou ještě víc než nyní řídit předpisem, když jim po trati pojede víc ostře sledovaných vlaků různých dopravců. A předpis řeší sled vlaků jednoznačně (asi by se tam ale jedna skulinka našla), i když občas trochu absurdně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
BeBe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.5.170
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 05:45:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolego Rambuteau

Ještě mě napadlo, že podobný benefit poskytuje svým zaměstancům řada soukromých firem i státních institucí - a to možnost využívání služebního auta k soukromým účelům (často za služební palivo).
U státních institucí nevím, ale u "běžných firem" je to snad jejich věcí - jezdí za své. Musí si na to vydělat. Zde Ti kolego uniká souvislost předešlých příspěvků - režijkáři nejezdí za peníze firmy, ale za dotace a vlastně peníze nás všech. A pokud vím, ČD v zisku není..!!!

Příchod RTEXu je bezpochyby přínosná věc, ale je naprosto naivní očekávat nějakou železniční revoluci

No, podívejte se pár let na zpět - výběrová řízení nebyla a teď byť v "plenkách" si některé kraje diky VŘ už začínají diktovat vozy na "svých" vlacích. Není to taky taková málá revoluce proti zvyklostem ČD - odradit ve svých vozech cestující...

Než něco odpovíte, raději se nad tím zamyslete hlouběji a pak pište.
Dle příspěvků mě a asi většinu lidí napadne, že RYCHLEJI PÍŠETE A asi i MLUVÍTE, NEŽ MYSLÍTE...(bez urážky-každý jednou začíná...)

A RTE .... Držím palce
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 07:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: No já už zažil, jak před vlak kategorie R EXD pustili výpravčí vlak Vn ČD a zpozdili tak rychlík o deset minut, ten pak nestihl plánované křižování a nabral půl hodiny.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 08:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, kdyby to nebyl mim. R EXD vezoucí turisty, ale mim. R ČD, vezoucí třeba ty golfisty z Cihelen, tak by se za wapkama necoural určitě.

Martin_zl.: Vyzobávání a celková bilance - jenže u vlaků ČD může často přicházet v úvahu ta varianta, že by se linka mohla dostat do plusu až kvůli snížení nákladů (personál, byrokracie, ostatní, u ČD velmi výrazné položky). Navíc, u autobusů se dálková doprava v ZDO zkoušela mezi Libercem a Prahou, a pokud vím, vůbec nikdo z cestujících mezi Libercem a Prahou z toho nadšený nebyl, v té době.:-)
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5330
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 09:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rambuteau: slyšeli jste někdy o tom, že existuje sdružení autobusových dopravců, kteří si vzájemně uznávají volné jízdenky?

A slyšel jsi něco o tom, že to už skoro rok není pravda?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.191.222
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 09:21:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je provozován předně za účelem zisku a ne kvůli uspokojení přepravních potřeb
Co to proboha plácáte? Když vlak nebude "uspokojovat" dopravní potřeby, tak nejspíš nebude mít zisk, ne? Takže ano, je "neregulovatelný" (=libovolně manipulovatelný, zaváditelný a rušitelný) ze socialistického hlediska státního úředníka opojeného mocí, kterému tady najednou něco uniká, na co nemá vliv. Ovšem jinak si ho "reguluje" trh, zájem cestujících a maximalizace jejich užitku. No a pokud bude snad státní úředník zavést nějaký vlak s "nevyrovnaným" hospodařením, tak si ho holt objedná tak jako dnes. Jinak je váš brekot o přesouvání zisků ve prospěch slabších reakcí naprosto stejný, jako když začala Student Agency jezdit z Prahy do Liberce. Dovede si snad dopravu mezi těmito městy dnes někdo představit v "původním podání" ČSAD Liberec (Karosy reko7xx, pár spojů denně, narvané busy, nemožnost sehnat místenku týden předem)?
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.164.76
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 10:34:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"I kdyby RT začínal s B 250 a bobinama,tak tím lidé pojedou.A proč??? Prostě averze k čd,která je u lidí celkem rozšířená."

Je to tak. Stačí si vzpomenout na začátky autobusového dopravce Vratislav Štáhlich. Nasadil na trasu Plzeň-Praha ukázkové hnijící vraky obstarožních busů. Ze začátku snad ani neměl žádnou dílnu. Když se rozbilo sklo, tak se místo něj dal igelit. Občas mu ten šrot na trase kiksnul. Přesto vozil z Plzně do Prahy výrazně víc lidí, než konkurenční ČSAD.

"u autobusů se dálková doprava v ZDO zkoušela mezi Libercem a Prahou, a pokud vím, vůbec nikdo z cestujících mezi Libercem a Prahou z toho nadšený nebyl"

Protože v té době šlo o jedinou dálkovou trasu, kde se pravidelně jezdilo na stojáka. Existovaly sice i pozdně večerní spoje, ale ve špičce často nebylo možné se do busu vůbec dostat. Jízdné bylo předražené, od té doby výrazně kleslo.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.164.76
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 10:36:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: Otázka je, v kolika vnitrostátních relacích v ČR si můžou dopravci vzájemně konkurovat pravidelnými každodenními spoji, a ještě být ziskoví. Jinou takovou trasu, než Ostrava-Praha, nějak nevidím.

Možná Plzeň-Praha, ale ne teď, nýbrž po koridorizaci, přesněji po částečné "vrtizaci". Móóžná Brno-Ostrava, ale ne v celodenním taktu, jen vybrané spoje.
Otázka je, zda je po úplném dostavění koridoru pro externího dopravce šance na trase Brno-Praha.

Jinde by se podle mě teoreticky uživil jen jeden vlak ráno tam a jeden odpoledne zpět. Případně několik vlaků ráno tam a několik odpoledne zpět, tím se ovšem oběhy nevylepší. Nějakých 200-300 km denně mi přitom přijde pro uživení jen z jízdného málo. To ale jen hádám, k pořádnému výpočtu nemám data.

Pokud jde o jízdné, tak osobně vidím v RTex možnost, jak výrazně ušetřit. Když mám nárok jen na zákaznické jízdné, nebo na skupinovou slevu pro dva (což je to samé), tak se vyplatí koupit dvě jízdenky různých dopravců, i kdyby šlo jen o cestu Praha-Chrudim. O cestě Praha-Opava nemluvě, tam už se zakoupení jízdenek u každého dopravce pro jeho úsek vyplatí téměř každému. A pro člověka, co občas jede za obyčejné zlodějské jízdné, bude RTex bezmála darem z nebes.
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 10:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čistota vozů: V Praze jezdí MHD v dosti slušné čistotě, téměř vždy nebývají špinavá okna, šmouhy na podlaze, sedačkách a tak. Celé se to děje v oblasti s nejdražší pracovní silou.
Úklid vozů ČD jsem viděl na živo v depu, vystačí si s jedním kýblem vody a dvěma hadry. Řekl bych, že to RT Ex hravě překoná např. dvojnásobným množstvím vody.

Rychlost: Já ocením cestu vlakem s o 20 min delší jízdní dobou, v čistotě a včas!! I kdyby to táhl pár volů a měnili je v každé stanici :-) (no možná by stačil jeden rudý býk).

Na personál dálkových vlaků si nestěžuji, ale zlepšovat by šlo. Třeba PŠ vybaví strojvůdce mp3 přehrávačem připojitelným k rozhlasu a dozvíme se do jaké zastávky přijíždíme, zda včas a jaké jsou přípoje. Srozumitelným se správnou výslovností provedeným hlášením. Asi by mne napadlo i více vylepšení aspoň na úroveň MHD :-). U ČD se také hlásí, ale bez rychlokurzu mumlání, huhlání a neuvěřitelného komolení cizých jazyků nepoznáte kde jste.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1954
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 10:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

režijkáři nejezdí za peníze firmy, ale za dotace a vlastně peníze nás všech.

Režijkáři jezdí za peníze firmy, stejně jako berou plat za peníze firmy -ona je to totiž součást odměňování, víme ? Je tu ovšem jeden rozdíl výhodný pro zaměstnance i zaměstnavetele - režijka je totiž na rozdíl od mzdy nedaněná zaměstnanecká výhoda - stejně jako je nedaněných X jiných zaměstnaneckých výhod (jazykové kurzy, příspěvky ze sociálního fondu, ap.)

Já se rád zasměju či zkritizuju takový ten typ režistů, co dělá ČD akorát ostudu, ale jinak mi tahle rétorika proti režistům a režijkám přijde jako ubohá.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.163.115
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 10:59:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

oprava: jsem se překouknul . Chrudim-Praha se RTex ve srovnání s obyčejným R nevyplatí. Ta Opava pochopitelně jo.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.164.127
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 11:17:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"U ČD se také hlásí, ale bez rychlokurzu mumlání, huhlání a neuvěřitelného komolení cizých jazyků nepoznáte kde jste."



Dřív to huhlání bývalo ještě dokonalejší. Například po mnoho let se z berounských reproduktorů ozývalo: "Erou erou. Ke třetímu nástupišti přijíždí ..." Někteří kumpáni s dobrým sluchem tvrdili, že v onom "Erou erou" na začátku každého hlášení slyší "Beroun beroun".
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 11:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano,zrušte režuky všem,ale zároveň ať se poruší všem zaměstnancům MHD jejich volné jízdenky.To platí samozřejmě i pro rodinné příslušníky.MHD ve městech ksou přece také dotovaná.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace