K-report
 

Archiv do 17.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » RTexpress » Staré archivy » Archiv do 17.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 11:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Režijkáři jezdí za peníze firmy, stejně jako berou plat za peníze firmy -ona je to totiž součást odměňování, víme ?
Jenze porad jsme u toho, ze to vlastne platime my vsichni. Protoze u soukrome firmy to je z vlastnich penez a pokud je zisk, tak jsou i odmeny, pokud zisk je spatny, nebo neni, tak zadny odmeny nejsou. Drahy zisk nemaji, presto maji odmeny vesele dal. Pochopil bych, kdyby meli nejakou urcitou slevu na cestovani, ale to, ze si jezdi prakticky zadarmo, to nepochopim ;)
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5331
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 11:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdybys tam dělal, zase bys nechápal, proč ti to někdo chce sebrat. Kéž by toto byly jediné peníze, kterými musíme ČD dotovat
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27496
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 11:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že se tu rozběhla pěkná diskuse, to jsem rád. :-) Večer se k tomu snad vyjádřím.

Mikulda:
A opravda si myslíš, že to není jen neschopnosti jednotlivce (více jednotlivců)?
Předpokládám, že jste to nenechali bez odezvy a již se něco takového neděje.

PS:
Kdyby nešlo jen o řízení provozu, tak už jsem osobně zažil, jak „ExD” zazdil Bezdrev (známá akce u Křivoklátu). :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 12:08:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem zažil, jak regulérní ExD nevyjel před Slaným stoupání a zazdil dopravu na 90 minut (prováželi ten vlak po kouskách). Zítra se tamtudy chystám znovu, tak to doufám dopadne líp.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 12:17:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se líbí jak se tady každej trefuje do ČD. Jistě stav u ČD není nejlepší, ale ve srovnání s Polskem, Slovenskem, Maďarskem atd. určitě lepší. Nikdo si tady neuvědomuje proč je takový stav jaký je. Protože prostě nejsou peníze. Není nic jednoduššího než nakoupit nové vozy a zaplatit víc uklízeček, ale kde na to vzít, když stát na dráhu kašle. Takové peníze co proudí do dráhy na západě o tom si můžem nechat jen zdát.
A pak přijde mi, že se čistota vozů za posledních x let výrazně zlepšila a chování většiny personálu je taky lepší. Samozřejmě vše jde vylepšovat.
Nějak nechápu to nadšení ze soukromníků. Že by s nima přišel na koleje "nový svěží vítr"jsem si nějak nevšiml. Jediné co dokážou tak je si pronajímat 810 nebo koupit historické motoráky z Německa,vámi opěvovaný RT. Kde jsou ty moderní vozidla, kde jsou Desira?
Takže asi tak. Nejdřív se zamyslete nad tím co píšete. Nemá cenu plácat vodu.
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 12:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MR4K: Takže všichni železničáři co jezdí do práce by podle tebe si měli kupovat jízdenky? A když jedou režijní jízdu tak nejspíš taky ne Režijkáře u ČD neplatí všichni, platí je podnik. To že si jezdí neomezeně zadarmo i rodin.příslušníci, to už je jiná věc, kterou nechápu ani já.

Bručoun: Jinou takovou trasu, než Ostrava-Praha, nějak nevidím.
Brno - Praha bych viděl jako lepší řešení, než Ostravu. Tady totiž od nového pojedou skoro samé vlaky vyšší kvality, a s už tak drahým jízdným.. Ostatní normální vlaky pak jedou naprosto narvané. Myslim že tady by se RTsráč pro normální lidi hodil. A využil by i ty jejich milionsystémové lokomotivy, pokud jim je teda někdy schválí. Mě je to jedno, já s tim stejně nepojedu.

Drahy zisk nemaji, presto maji odmeny vesele dal.
Nepovídej? Právěže peníze nejsou, a je to vidět na zdanitelné položce, na prémiích. Tato položka se totiž na výplatní pásce stává pomalu ale jistě halířovou položkou.

T679.1: Naprostý souhlas!

(Příspěvek byl editován uživatelem kristian.)
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 12:25:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Režijkáři jezdí za peníze firmy
Ono to nebude až tak jednoznačné. Pochybuju, že ČD v kalkulaci nákladů na ZDO odečítají "jízdné" za režisty. Takže to de facto zaplatí kraj.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 12:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče režijek, naprosto souhlasím s RadkemŠ.

Perner se musí skutečně obracet v hrobě, když si jeho jméno přivlastňuje někdo s takovými dementními názory. My režijkáři této výhody využíváme, je to výhodné i pro našeho zaměstnavatele a i pro daňové poplatníky. Osobně na režijce ušetřím až dvacet tisíc korun ročně. A na FIPkách tak asi dalších dvacet tisíc. No a co? Ve Spojeném království existuje sdružení ATOC, které sdružuje 90% železničních dopravců v UK a toto sdružení má režijky taky. I FIPky. Jsou to všechno soukromé firmy a jezdí za dotované jízdné. DB to má taky, státní i soukromí dopravci ve Švýcarsku taky. V ČR to mají někteří autobusníci a někteří železniční dopravci jezdící také za dotované jízdné. V ČR i jinde ve světě má spousta firem různé benefity, protože je to pro ně i pro zaměstnance výhoné. Služební auta využitelná k soukromým cestám, benzín do nich na účet podniku. Různé slevy.

Co se týče Railtransu, fandím mu, protože se mu snad povede nasadit vyšší laťku úrovně služeb železnic v ČR, protože ČD toho nejsou schopny samy od sebe.

Mr4k: Platíme to všichni i Viamonťákům, Connexákům a dopravním podnikům. A spoustě dalších firem. Uvědomte si, že tím, že já ušetřím dvacet tisíc na jízdném, tak kdybych místo toho měl brát o dvacet tisíc ročně víc, tak firma vyplázne nějakých 32 tisíc, takže třetinu ČD ušetří. A vůbec, do toho, jaké mají zaměstnanci libovolné firmy pracovní smlouvy, do toho vám nic není. Protože za nižší mzdy a výhody by se na tu práci na dráze (nebo Dráze) mohla spousta nádražáků vysrat (třeba já) (zejména těch inteligentnějších a schopnějších) a odešli by do jiného sektoru.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3779
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 12:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1: Vůbec nejde o to jaká vozidla jezdí, ale jde o slušnost personálu a čistotu vozidel, která není žádná. O to třeba jde mi. Když se kouknete nahoru, tak zjistíte, že jsem to už jednou psal. Myslím, že o slušnost a čistotu jde i ostatním diskutujícím.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 12:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se líbí jak se tady každej trefuje do ČD. Jistě stav u ČD není nejlepší, ale ve srovnání s Polskem, Slovenskem, Maďarskem atd. určitě lepší.
O tom se dá polemizovat, já např. považuji stav v maďarsku za lepší.
Nikdo si tady neuvědomuje proč je takový stav jaký je. Protože prostě nejsou peníze.
Právěže to není jen o tom, že nejsou peníze , ale jak se s penězi, které jsou dnes k dispozici, nakládá.
Kde jsou ty moderní vozidla, kde jsou Desira?

Odpovím protiotázkou: Proč ministerstvo úmyslně zpackalo zakázku na výběrové řízení na rychlíky Pce-Lbc, kde za stejné peníze,za jaké dnes ČD jezdí se šroty, byla nabídnuta Desira? (Samozřejmě tím nezpochybňuji nedostatek peněz na nová vozidla v regionální dopravě).
psík Albi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.27.153
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 12:43:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý tip pro Railtrans: Na DB běžně hlásí strojvedoucí do soupravy "Nächster Halt - ... Steigen Sie bitte in Fahrtrichtung links/rechts aus. Je to možná maličkost, ale pro cestujícího je to příjemné. Vzpomeňte si přitom na situace, kdy vlak vjíždí do nádraží a cestující na představcích se rozhlížejí, kde vlastně budou muset vystupovat. Jinak přeji samozřejmě mnoho úspěchů
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 12:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon: nevyjeti stoupani nemusi byt chyba dopravce. Vite, zda provozovatel dopravni cesty radne odstranil listi z koleji?
DSB maji kvuli listi zvlastni podzimni jizdni rady pro nejcitlivejsi trate - s prodlouzenymi jizdnimi dobami. Navic BaneDanmark pravidelne listi (resp. pozustatky listi) z koleji umyvaji. Jakpak resi listi CD a SZDC?

ad. rezijky po stoosmdesateseste: Ty rezijky jsou stejne jako sluzebni auto, levnejsi elektrina nebo treba pripojeni k internetu zdarma jen jinou formou mzdy a pro obe strany vyhodnejsi. Byl to pravdepodobne jeden z duvodu proc byly tyto zamestnanecke vyhody zavedeny.
Rezijku ani sluzebni auto nemam, ale muzu vysvetlit jak funguje internet. Zamestnavatel za uvedene zaplati, ale protoze se jedna o vetsi objem, cena byva vyhodnejsi. Navic plati bez dane. Zamestnanci je pote tato castka bud strzena z platu (cena pro zamestnance tak vyjde asi 50% "normalni" ceny) nebo je sluzba poskytnuta "zdarma" misto srovnatelneho navyseni platu (tam je uspora pro zamestnance jeste vetsi, protoze se usetri za dan ze mzdy, ruzna pojisteni atd.)
Jediny, kdo na ruzne zamestnanecke vyhody doplaci je stat (tedy vsichni ostatni, kteri takove vyhody nemaji).

Pri spravnem uctovani by zisk vlaku mel vychazet stejny bez ohledu na to, kdo ma reziku a kdo ne. Ten, kdo nema si koupi jizdenku a za rezijkare zaplati jejich zamestnavatel (presun penez z jednoho uctu na druhy).
U dotovanych spoju to bude asi trochu jinak. Tam poskytovatel dotace vlastne doplaci vsem (i rezijkarum).
:-)
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 13:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ - Já se rád zasměju či zkritizuju takový ten typ režistů, co dělá ČD akorát ostudu, ale jinak mi tahle rétorika proti režistům a režijkám přijde jako ubohá.

Lépe bych to snad ani nenapsal . To samé Qěcyho příspěvek 814 a J_pho 251. Skoro mi připadá, jako kdyby to málo, čím je vůbec práce na Dráze zajímavá někdo těm nádražákům prostě záviděl.

Jinak znova zopakuju - příchod RTEXu je jednoznačně pozitivní věc. Ale je úsměvné očekávat nějaký ČDarmagedon a Gotterdämerung.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 13:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

psik Albi: v rychlicich DSB totez hlasi automat podle polohy vlaku + na zivo k tomu jeste vlakvedouci obcas hlasi pripoje nebo opakuje zvlast dulezite informace (napr. deleni vlaku).
V osobacich vetsinou hlasi jen vlakvedouci.

Kdyz jsem byl naposledy v Nemecku, tak prakticky totez, hlasil to automat. Vsimnete si priste, ze tam, kde neni jednoznacne dano na kterou stranu vystupovat (velke stanice), tak tam o tom automat taktne mlci :-)

Strojvedouciho bych takovym hlasenim nezatezoval. Ten by mel hlasit jen mimoradne veci, napr. duvod neplanovaneho zastaveni v polich nebo dlouhe pomale jizdy.
:-)
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 13:11:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ostravák: Nevím jakejma vlakama jezdíte Vy, ale ke mně se vlakový personál chová většinou slušně. Když nemám dostatek peněz na větší počet úklidového personálu tak se není co divit. Ono, ty vozy jsou již tak staré a špína tak zažraná, že by pomohla snad jedině kyselina. Ale třeba na toaletách je již většinou toaletní papír, ručníky a mýdlo. Jiná věc je, že neteče voda, hlavně v zimě, což mi tedy taky hrozně vadí, ale to je technický problém daných vozů. Takže dokud nebudou nové tak se asi změny nedočkáme.
ad Desiro: Psal jsem proč tedy ti slavní soukromníci používají 810 a nemají něco nového, když už by měli být vzorem? A pak dovolil bych si polemizovat, jestli je na R lepší Desiro než 854. Přecijenom Desiro je určeno na výkony typu Os Stará Paka - Jaroměř. Je to vozidlo pro regionální osobní vlaky. Kdyby měly být na Vámi zmiňované rameno nasazeny vozidla, která tam patří, tak by se muselo lovit v jiných vodách, ale to jsme zase u peněz, protože taková vozidla jsou ještě dražší.
Takže dokud nepřijde soukromník s vozidlem vhodným na motorové R vlaky za slušnou cenu, a stát, potažmo kraje to zafinancují, o čemž tedy silně pochybuju, tak je lepší zůstat u 854.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 13:27:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak k uvedené relaci. Souhlasil bych, kdyby do hry vstoupil nějaký silný dopravce a ne nějaký chudý příbuzný soukromníček. Ideální by mohlo být, kdyby DB protáhly své RE Dresden - Liberec až do Pardubic. Již dříve jezdily R (Leipzig)Dresden-Pardubice(Košice). Taže takové rameno Dresden - Pardubice s přípoji na Slovensko/Rakousko by mohlo být vcelku atraktivní.
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 13:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristian: spousta lidi co dojizdi do prace si to prekvapive i plati z jiz jednou zdanenych penez.

Qecy: ono kdyby tam bylo tech zamestnancu ponekud min, tak by i ty platy mohli byt vyssi, ale holt by se muselo trochu vic makat, je jasny ze takova uklizecka za to co tam provadi nemuze chtit treba 40k ;)
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 13:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: no teda 854 to je terno, hlavne v kombinaci s 053, hlavne kdyz jich ma vic a pak skoro nejede, stejne tak by se na Os hodili 843, ono v tom sedet namackanej vic jak dve hodiny je fakt zazitek ;)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 13:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Psal jsem proč tedy ti slavní soukromníci používají 810 a nemají něco nového, když už by měli být vzorem?
Protože jsou financováni z veřejných rozpočtů a úhrady nejsou dostatečné. Je na místě si přiznat, že na mnohých tratích, kde jezdí samostatná 810 (a jsou tedy snadno substituovatelné busem)ani nemohou být vyšší dotace(už dnes jsou v porovnání s busy min. 2*vyšší) a jsou tedy odsouzeny k zániku. Ale existují tratě, kde byly/budou nasazena vozidla regiosprinter.Na těch tratích to ale bude něco stát (i když někde ne o moc více).
A pak dovolil bych si polemizovat, jestli je na R lepší Desiro než 854
Na trati Pce-Lbc je zcela jednoznačně lepší Desiro. Mám to odargumentovat? A jak si představujete motorový vůz vhodný na tyto vlaky? Můžete uvést konkrétní typ ?
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 13:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvědomte si, že tím, že já ušetřím dvacet tisíc na jízdném, tak kdybych místo toho měl brát o dvacet tisíc ročně víc, tak firma vyplázne nějakých 32 tisíc, takže třetinu ČD ušetří.

No to si právě nemyslím.
Nechci vám kazit radost, ale kdyby běžná firma byla v takové hospodářské situaci, v jaké jsou ČD, tak by její zaměstnanci nebrali nadprůměrné (v rámci svého oboru, či kraje) mzdy, o zaměstnaneckýchh výhodách nemluvě. Bohužel, ČD jsou svým vlastníkem, tedy státem, stále vnímány jako sociální jistota, a zdroj volebních hlasů, proto tam "funguje" tento "systém", o přebujelé moci rakoviny (pardon, odborů) nemluvě.
Navíc je v principu nesmysl dávat jakoukoli odměnu (zaměstnaneckou výhodu) v neomezeném množství, odpadá tak motivace s ní šetřit, aneb kolik cest na režijku by odpadlo, kdyby namísto ní byla např. zaměstnanecká sleva 85 % na obyčejné jízdné...
Liberté! Égalité! Sexualité!
psík Albi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.27.153
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 13:59:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p: Myslím, že strojvedoucího by ta jedna věta tolik nezatížila. Ale i kdyby, tak by mohl spustit předtím nahrané hlášení. Prostě mi tadyto po ročním pobytu v Německu trochu schází...
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 13:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť už se s režikama šetří.Třeba noví zaměstnanci dceřiných společností už mají smůlu.Stejně tak zaměstnanci kteří byli odčleněni k soukromým firmám.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Pokud jde o jízdné, tak osobně vidím v RTex možnost, jak výrazně ušetřit. Když mám nárok jen na zákaznické jízdné, nebo na skupinovou slevu pro dva (což je to samé), tak se vyplatí koupit dvě jízdenky různých dopravců
To je pravda, na úseku, kde jedu za jízdné 0,7 Kć/km (dálková doprava) a další úsek za jinou jízdenku je kratší a vejdu se "do pásma", může být celková ćástka nižší. Pokud ovšem pojedu Ol-Pce RTExem a Pce-Lbc s ČD, bude to dražší. Je škoda, že neexistuje jednotné jízdné, které by si dopravci přeúčtovávali na základě počtu cestujících v jejich vlacích.
Jinde by se podle mě teoreticky uživil jen jeden vlak ráno tam a jeden odpoledne zpět. Případně několik vlaků ráno tam a několik odpoledne zpět, tím se ovšem oběhy nevylepší. Nějakých 200-300 km denně mi přitom přijde pro uživení jen z jízdného málo. To ale jen hádám, k pořádnému výpočtu nemám data.

Je to tak, vysoké náklady na pořízení vozidel se musí umořit do výkonu. Takové výkony se dají realizovat jen se staršími, již odepsanými vozidly.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...Navíc je v principu nesmysl dávat jakoukoli odměnu (zaměstnaneckou výhodu) v neomezeném množství, odpadá tak motivace s ní šetřit, aneb kolik cest na režijku by odpadlo, kdyby namísto ní byla např. zaměstnanecká sleva 85 % na obyčejné jízdné...

Odpadnutých cest by bylo minimum.V 80.letech,kdy byly platy a ceny na jiné úrovni,byla sleva asi 90 %.A že by to nějak ovlinilo cestování režijkářů se mně nezdá.
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard: ona by ta sleva taky musela byt ponekud nizsi, dejme tomu do 50%, kdyz mas 90% to uz je skoro jako zadarmo, v pripade vzeti zakaznickeho jizdneho by to bylo napr. na 130km ceste pro normalniho za 100Kc pro rezijkare za 10, coz je tak malo, ze by ho to neovlivnilo, preci jen kdyby platil treba 50, tak uz by si par treba zbytecnych cest rozmyslel.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr4k:
Teorie hezká, ovšem v praxi to tak u ČD moc nefunguje. Ono je u ČD nyní už potřeba investovat do techniky, aby se mohla zvyšovat produktivita. Třeba co se týče obsluhy dráhy. Co se týče dopravy, tam rezervy už žádné nejsou, leda v příměstské dopravě nahradit průvodčí revizorama a pořádnýma automatama na prodej jízdenek.
Kvalitu práce musejí kontrolovat nějací nadřízení a je zase jejich nadřízení. U ČD neexistuje motivační systém. A to ani vůči soukromým dodavatelům, tedy i vůči uklízecím firmám (úklid vozů rychle přechází od ČD k soukromníkům, ale kontrola stojí za prd).
Přesto vám není nic do toho, co má kdo v pracovní smlouvě. Když někdo bude ochoten platit uklízečce 40k za nic, ať jí to klidně platí.

Desiro: Na Pce-Lib na spěšňáky je Dezyro ideální. Na rychlíky nikoliv, protože rychlíky mají sloužit k dálkové přepravě.
Ovšem zásadní otázkou je, zda-li se dá po stávajících tratích Pce-Lib hromadná dálková doprava vůbec provozovat. Na to Dezyro Běžné není konstruováno, na rychlík 21. století patří souprava plně průchozí s barem či jídelákem, s izolovaným kuřákem, oddílem na kola a kufry, plně klimatizovaná s velkoprostory i kupátky a druhou i první třídou. S interiérem uspořádaným především pro pohodlné sezení na úkor rychlého výstupu/nástupu, může, ale nemusí být nízkopodlažní. A s odpovídajícím trakčním výkonem. Tedy nejlépe vyhovují vozy Ampz, Bmz, Bmpz, Amz, BDmrsz, a odvozeniny, či obdobně uspořádané jednotky. Teoreticky by se dala použít souprava Lok+BRmz(kuřák)+ABmz+BDmrsz+Bmpz. Souprava má dostatečnou kapacitu pro požadovaný takt, lze ji posílit, a vzhledem k počtu vozů ji svižně utáhne i brejlovec či mračenice, takže ve všech úsecích využije traťové rychlosti.
Čili Dezyro Běžné na tyto relace postačuje (kromě pátků a nedělí), ale komfort pro dálkovou dopravu 21. století je nedostatečný. Jako nouzovku to beru radši, než Hydru se dvěma 054.2 posilovanou v pátek a neděli o třetí 054.2 nebo 056.

Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.132.22
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:23:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chvíli jsem dělal v odčleněné splečnosti. Tím pádem jsem neměl režijku a vlakem jsem nejezdil. Takže omezením režijek by dráha vydělala jen minimum, ale hodně prodělala. Znám spoustu lidí kteří něco umí a které drží jen ta režijka, pak by šli jinam... Ti si nové zaměstání vždy najdou.
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1 napsal:
"Mně se líbí jak se tady každej trefuje do ČD. Jistě stav u ČD není nejlepší, ale ve srovnání s Polskem, Slovenskem, Maďarskem atd. určitě lepší. Nikdo si tady neuvědomuje proč je takový stav jaký je. Protože prostě nejsou peníze. Není nic jednoduššího než nakoupit nové vozy a zaplatit víc uklízeček, ale kde na to vzít, když stát na dráhu kašle."

S takovými obtížemi se potýká každý podnikatelský subjekt dokonce i neziskové organizace. Ale čekat na to, že od státu přitečou další prachy nemá smysl. Zdroje je třeba hledat uvnitř. U ČD je to jako všude jinde, určitě se najdou i lidi co maj svojí práci rádi a ta pak podle toho vypadá.
Problém se ale zdá být hlavně v oblasti managementu jak středního tak vyššího. Nejde obviňovat uklízečku z toho, že za ty prachy tu podlahu jen namočí, za dvě minuty uklidí celou soupravu a jde radši na kafe pokecat s posunovačema co už tam sedí půl dne. Víc peněz tohle nespraví, jen to dočasně zacpe hubu odborům.
Ještě k tomu přičtěte platy lidí na vyšších pozicích, které jsou dost zajímavé na to jak to u ČD vypadá. (nemám úplný přehled, ale vím kolik to dělá např. u přednosty UŽST). Je to stejné jako u DP Praha, státní a.s. ale dostat se k informacím o hospodaření je zcela mimo realitu.

Nové vozy u ČD také nejsou řešení. Stát poskytnul garanci na nákup jednotek 471. Tyto jednotky v hodnotě několika miliard začínají již nyní vypadat dost odpudivě. Podstatný podíl na tom mají jistě i vandalové. Jakmile dojde k nějakému poškození je nejlevnější to co nejrychleji opravit, protože jinak to strhne další vlnu ničení. ČD však nejsou schopny údržby, která by něco udržela v čistém, fungujícím a provozně spolehlivém stavu. Výjimkou je klopidlo a jakžtakž vagóny na IC,EC kterých však není zrovna mnoho.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr4k:...tak uz by si par treba zbytecnych cest rozmyslel...

Otázka je,co je to zbytečná cesta.
Java
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p: Problémy se stávají všude, na všech železnicích. Jednom řešení se různí:
Z mých letitích zkušensotí na DSB -
1) Když Vám na ČD ujede přípoj,díky zpoždění, máte prostě smůlu
- na DSB to je vždy pohoda. Když vlak nepravidelně zastaví, ihned po minutě hlásí omluvu, když mi ujel přípou proplatili mi taxi...
2) Když na ČD nebyl místenkový vůz, na který jsem si koupil místenku, tak jsem se 3 týdny hádal s ČD, posílali mě z jednoho nádraží nadruhý, od jednoho okýnka k druhýmu
- na DSB mi okamžitě vrátili peníze zpět a ještě jsem dostal poukaz na kávu a koláč v kioscích DSB...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

penez a pokud je zisk, tak jsou i odmeny, pokud zisk je spatny, nebo neni, tak zadny odmeny nejsou. Drahy zisk nemaji, presto maji odmeny vesele dal.

Řeč nebyla o odměnách (prémiích), ale o zaměstnaneckých výhodách a ty nijak bezprostředně nesouvisí s dosaženým hospodářským výsledkem. Dost dobře to ani nejde, protože je musíte mít z důvodu daňové uznatelnosti zakotvené v kolektivní smlouvě a ta se jak známo uzavírá dopředu.

Jinak zaměstnanci se nakupují na trhu práce a tam holt panují nějaké poměry. Může se Vám to třeba nelíbit, ale těžko to můžete nerespektovat.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: Ovšem zásadní otázkou je, zda-li se dá po stávajících tratích Pce-Lib hromadná dálková doprava vůbec provozovat. Ano! Dálková doprava v německých měřítkách se zde provozovat nedá, problém je ale v infrastruktuře.Tedy provozovat za současných podmínek tebou navrhované soupravy je nevhodné.Desiro je za současných podmínek ideální volba a rozhodně to není nouzovka, protože ta trať se (s vyjímkou úseku Pce-HK) za příštích 15 let (potřebných pro splacení desira)nebude přestavovat na vyšší kvalitativní parametry. A nevidím mezi dnešními Sp a R žádný provozně-kvalitativní rozdíl.
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekS: aaaha, takze kdyz se bude soukromnik topit v dluzich, tak bude lakat zamestnance na super vyhody, ktery mu prinesu dalsi dluhy, ono hlavne u mensich podniku nebyvaji socialisticke odbory, ktere si nasilim (stavkou) vymuzou kde co.

Kdyz uz rezijku, tak rozhodne ne pro rodinne prislusniky, ty s CD nemaji nic spolecneho, tak proc by meli mit vyhody.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:56:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Desiro: Kdyby jste pečlivě přečetl můj příspěvek, tak by jste si všiml můj návrh přímých vlaků Dresden - Pardubice za použití DB vozidel. Nevím jakou mají řadu, ale už teď zajíždějí do Lbc. To jsou vozidla pro regionální rychlíky.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...Kdyz uz rezijku, tak rozhodne ne pro rodinne prislusniky, ty s CD nemaji nic spolecneho, tak proc by meli mit vyhody...

Ukaž mně jediného soukromníka,který auto pro podnikání nepoužívá pro soukromé cesty.Jedině ten,který žádné auto nemá.A že mu to platíš svými penězi ti nevadí?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mallard.)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr4k:
A když nebudou mít režijku mí rodinní příslušníci, tak ať nemají jiného zaměstnance rodinní příslušníci internet zadarmo, auto zadarmo, benzín zadarmo, elektriku se slevou atd...

Závistivče. Aneb když mi chcípla koza, ať sousedovi taky chcípne. Jenže ty jsi tu kozu asi ani nikdy neměl.
Trhni si nohou.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2959
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vlaků Dresden - Pardubice za použití DB vozidel. Nevím jakou mají řadu, ale už teď zajíždějí do Lbc. To jsou vozidla pro regionální rychlíky.

612 DB, RegioSwinger. Jezdit s nimi z Liberce do Pardubic je asi jako jezdit s Pendoliny z Prahy do Klatov.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:

Já také bohužel nevidím kvalitativní rozdíl mezi R a Sp ČD. 4asto ani mezi jinými kategoriemi. Ale to neznamená, že by být neměl. Jinak jsi mi nevyvrátil můj názor, nevím, co je na tom neekonomického, kromě staré lokomotivy s velkou spotřebou a nákladnou údržbou. Ale existují i lepší lokomotivy, minimálně ř. 755. Dezyro Běžné beru na rychlíky Pce-Lib jedině v úpravě interiéru pro dálkovou dopravu: první třída a pořádná měkká sedadla v obou třídách, dále oddělení oddílů dveřmi, žádné průchoďáky a nějaké občerstvení. Tak jak vypadají Dezyra Vogtlandbahnu, jsou to kostitřasy pro dopravu na krátké vzdálenosti.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2961
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak zaměstnanci se nakupují na trhu práce a tam holt panují nějaké poměry. Může se Vám to třeba nelíbit, ale těžko to můžete nerespektovat.

Proč? Třeba ČD se tím příliš netrápí.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qecy: v tom pripade dostane triclenna rodina od zamestnavatele jednoho prislusnika tri auta ?? Dostane jedno a to vetsinou pouze pokud ma ten clovek ve firme nejaky postaveni, navic ta firma si na to musi nejak vydelat a ne cekat az priplujou kaprici od statu.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr4k:
Znám rodiny, kde mají firemní auta i rodinní příslušníci.
A i když mají jen jedno dohromady, tak jej používají všichni. Sorry, ale jestli to nechápeš, tak to musíš bejt asi hodně hloupej.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1 : Myslíte 612 DB, Regioswinger (jak už napsal Bkp). Ten vlak bych zde opravdu nepoužíval, je sem dost nevhodný, protože:
- Má Vmax 160 km/h.Tomu odpovídá zvýšený výkon motorů (2*559kW při 2*54t) oproti Desiru s Vmax 120 (2*275/315 kW při max.88t), nehledě na to, že tuto rychlost na trati nevyužije
- Má naklápěcí zařízení, což také na trati nevyužije
Zvýšenému výkonu a naklápěcí konstrukci přitom odpovídá vyšší cena.Ta by zde nebyla využita, takže pořízení 612 by se podobalo lití peněz do kanálu.
Oproti tomu Desiro je nízkopodlažní a má široké dveře (rychlejší výměna cestujících, invalidé), vyrábí se v sériích (612 by bylo nutno vyrobit kusově) a je levnější. A hlavně: Jeho pořízení sem je ekonomicky zcela reálné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5333
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu se optat, v čem se doplácí na to, že někdo má režijku? Když ji budu mít, budu jezdit, kam mě koleje dovedou. Když ji mít nebudu, budu sedět doma na Tak jak tak drahám nezaplatím ani korunu. Míním zde "zbytečné" cesty, ne jízdy do zaměstnání, na úřady apod.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qecy: dobre, takze ta firma je dlouhodobe ztratova ? jestli ne, tak je to jejich veC, kam vydelany penize investuji
ma v ty firme auto opravdu kazdy zamestnanec ? ve vetsine pripadu nema, takze to rozhodne neni srovnatelny
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: Jinak jsi mi nevyvrátil můj názor, nevím, co je na tom neekonomického, kromě staré lokomotivy s velkou spotřebou a nákladnou údržbou.
Souhlas, že za kvalitu se musí platit. Ale vzhledem k současné situaci vozového parku a nutnosti jeho obnovy, vyšší nákladovosti tebou nabízené varianty mi to Desiro vychází jako reálná varianta,při které nebudou peníze chybět jinde.
Desiro po doplnění LVZ pojede po modernizaci Pce-HK 120km/h, tvá varianta jen 100km/h a použití moderní dieselové mašiny (pro v=120 km/h) na této trati je nereálné.
Dezyro Běžné beru na rychlíky Pce-Lib jedině v úpravě interiéru pro dálkovou dopravu: první třída a pořádná měkká sedadla v obou třídách, dále oddělení oddílů dveřmi, žádné průchoďáky a nějaké občerstvení.
Souhlas. Ještě bych doplnil LVZ (pro 120 km/h) a posilování v Pá a Ne.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2963
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu se optat, v čem se doplácí na to, že někdo má režijku? Když ji budu mít, budu jezdit, kam mě koleje dovedou. Když ji mít nebudu, budu sedět doma na Tak jak tak drahám nezaplatím ani korunu. Míním zde "zbytečné" cesty, ne jízdy do zaměstnání, na úřady apod.

Proč rozdělení na "zbytečné" cesty a cesty do zaměstnání,...?
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Tak tedy příklad z praxe. Mám kamarádku, která jezdí z Nové Paky do Brna do školy na režijku, kterou má díky tatínkovi. Kdyby ji neměla, tak snad přestane jezdit do školy? Ne , využívala by dotované studentské jízdné nebo KMB (protože jízda busem od nás do Brna je někde na hranici sebevraždy).
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:41:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znám spoustu lidí kteří něco umí a které drží jen ta režijka, pak by šli jinam... Ti si nové zaměstání vždy najdou.
Tak to se jim divím. "Režijka" se dá koupit za 2400/měs. (pravda, pro celou rodinu a pro celou Evropu by už to bylo dražší).

Otázka je,co je to zbytečná cesta.
Např. výlet celé rodiny z Plzně do Cieszyna na nákupy. Ale po zrušení režijek při odpovídajícím navýšení platu by si podobní jezdiči nejspíš koupili síťovku a asi by se toho moc nezměnilo.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5334
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Já jsem to tak jako první nerozdělil

Hrubyv: Já jsem psal psal o zbytečných jízdách (v době volna k zabití času, obhlídce města, které by mě jinak nezajímalo, na pivo 100 km daleko, i když před barákem mám taky hospodu apod.), protože na ty se tady dost poukazovalo
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám že RTExpres opravdu vyjede.Určitě jsi udělám srovnání s SC Pendolinem.Loni jsem dělal srovnání se Student Agency a dopadlo to katastrofálně.V SA jsem platil o víc 40 kč než bylo uváděno v reklamní kampani(290 misto 250 kč),šofér jel jak ,v brně 30 minut zpoždění,v Praze 1,5 hod.zpoždění,nápoj zdarma nebyl,v autobuse byla zima,sluchátka nefungovala,záchod jakbysmet.Ten den se ani ČD nevytáhly,protože jelo koženkové království ČD,příplatek se ten den nevracel.Byť se musí uznat že jsme přijeli načas.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 16:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Kdyby se chtěl zaměstnanec (v žádném případě ne jeho rodinní příslušníci) jenom projet, fajn, ale v praxi se režijky používají právě tak, jak píšu (nebo jsem slepý a hluchý).

Mmch, jak je to vlastně, když nádražák odejde do důchodu? Zůstává mu režijka?

Jinak můj táta používá taky firemní auto. Musí firmě poctivě platit poplatky za každý ujetý kilometr při soukromých jízdách a samozřejmě i benzín.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
psík Albi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.27.153
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 16:09:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Vy píšete, "a když nebudou mít režijku mí rodinní příslušníci, tak ať nemají jiného zaměstnance rodinní příslušníci internet zadarmo, auto zadarmo, benzín zadarmo, elektriku se slevou atd...".
Všimněte si, že je rozdíl mezi výhodami zaměstnance ČD, který dostane jízdní výhody pro sebe a pro celou rodinu, a zaměstnancem soukromé firmy, který má třeba internet a auto z toho důvodu, aby byl ku prospěchu firmě. Z toho plyne otázka: Jaký mají České dráhy prospěch z toho, že mají rodinní příslušníci zaměstnance jízdy zadarmo? Podle mě žádný.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2964
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 16:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký mají České dráhy prospěch z toho, že mají rodinní příslušníci zaměstnance jízdy zadarmo?

Lepší jim něco dát takto, než cash.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 16:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

psik Albi: ale ne, ja nenavrhuji nehlasit. Spise jsem se snazil upozornit na to, ze to hlasi pruvodci/vlakvedouci a ne strojvedouci. Vam to jako cestujicmu muze byt jedno, jen kdyz hlasi :-)

Java:
Tak pozor, abyste je neprechvalil!
1. Kdyz mi vinou DSB ujel pripoj (dokonce nikoliv pripoj k jinemu vlaku, ale pripoj k tomu stejnemu od NAD), tak se mi zamestanec DSB smal a rekl, ze jsem prestupoval moc pomalu (se 3 kufry sprintovat neumim). Taxi vam DSB zaplati jen pokud nema jet behem nasledujici hodiny dalsi vlak nebo autobus. Pocatecnim duvodem incidentu bylo zpozdeni expresu z Kodane a potom jeste krava ridicka NAD, ktera svoji hlouposti prodlouzila jizdni dobu busu o cca 10 minut.

Nastesti diky jakesi smernici EU nebo zakonu musi DSB od 1.10. vracet cast jizdneho pri zpozdeni vetsim nez 30 minut - pokud nebyli cestujici na toto zpozdeni upozorneni pred zacatkem cesty (na vyvesce).
Ze by nekdy nektery vuz chybel, to se mi u DSB nestalo - coz bude asi tim, ze 95% vlaku je tvorenych jednotkami. To se spise stane, ze je cely vlak odreknut. Kdyz vlak DSB nepravidelne zastavi, tak obcas hlasi duvod zastaveni. Omluvu jen pokud jde o chybu firy. (To se mi stalo pred tydnem. IC celkem prudce zastavilo a za chvilku se zase zacalo rozjizdet. Fira se omluvil a vysvetlil, ze se mu podarilo prekrocit maximalni dovolenou rychlost na nejake docasne pomale a ze na to vlak reaguje automatickym zastavenim.)
Obcas se DSB omlouvaji za zpozdeni - coz je nekdy usmevne, kdyz se vymlouvaji na neco uplne jineho, nez byl puvodni duvod zpozdeni. Je to tim, ze u IC a expresu se vlakove cety po ceste stridaji.
Penize za mistenku/jizdenku vam DSB vrati vzdycky (dokonce i kdyz vam vlak ujel vasi vinou). A ty poukazky na kavu byly zoufalym pokusem o udrzeni pravidelne dojizdejicich cestujicich unavenych kazdodennim pravidelnym zpozdenim. Jedine, co jsem kdy dostal u DSB zadarmo byl dzus jednou v lete pri poruse klimatizace. A potom samozrejme jeste kavu a snidani v den DSB - ale to dostali vsichni.

Ja preji Railtransu, aby se poucili z chyb kolegu a aby byli lepsi a uspesni. Take jim preji, aby od kolegu z Nemecka prevzali jen pozitiva a nesvary se od nich neucili.
:-)
Peroni
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.80.204
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 16:25:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Psik Albi:mate naprostou pravdu!!!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 16:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mne teda zajímalo, jaké výhody má zaměstnavatel z toho, že dává zamestnancově rodině slevu na elektriku, nebo na zboží, které prodává. A z rodinných příslušníků nemají firmy výhody vůbec žádné (doprava, elektrika, internet, benzín, auta, zboží).
Všechno je to JENOM PROTO, ABY ZAMĚSTNAVATEL UŠETŘIL NA DANÍCH A PODOBNĚ. jASNÝ?
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 16:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: A je opravdu potřeba je tolik obdarovávat a navíc plošně, tedy bez ohledu na kvalitu odvedené práce (nehledě na mizerné výsledky ČD)? Pro platícího cestujícího to pak působí jako výsměch do očí, když si obzvláštně protivný průvodčí "za odměnu" jede na soukromou cestu na režijku, nohy na protějším sedadle a pod. Bohužel to vidím často .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 16:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jaký mají České dráhy prospěch z toho, že mají rodinní příslušníci zaměstnance jízdy zadarmo?

Třeba ten, že se aspoň jeden člen rodiny k Dráze vůbec nechá naverbovat .

Jak čtu tuhle a jiné diskuze, tak začínám nabývat dojmu, že největším problémem CZ železniční dopravy jsou režisti a grafisti...
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 16:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak páni ekonomové, podívejme se na příklad mé výše uvedené kamarádky. Jezdí na režijku (tatínek na dráze) každý týden z Nové Paky do Brna. To dělá cca. 60 jízd ročně (cca. třicet týdnů ročně je výuka, tam a zpět). Jízdné na KMB je 168 Kč/jízda. Ročně ČD přijdou o celkem jistých 10 000 Kč, protože by stejně jezdila. Stačilo by, aby neměla režijku.

Měl jsem pocit, že ČD trpí spíš přezaměstnaností a čas od času se řeší s odbory propouštění, takže moc nechápu ten argument s verbováním

Proti režistům nic nemám za předpokladu, že ČD budou prosperující zdravá firma (nejen v očích ČD4ever) a režijky budou mít jen zaměstnanci.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
psík Albi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.27.153
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 16:42:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Ale je něco jiného, když dáte někomu na něco SLEVU (a přesto od něj něco utržíte), než když někomu dáte něco ZADARMO a je to úplně cizí člověk.
S těmi daněmi mi to připadá divné. ČD jsou vlastněny státem. Pravda? Stát vlastně dává části svých obyvatel - rodinným příslušníkům svých zaměstnanců - určité služby zadarmo. Kdyby si ten rodinný příslušník koupil jízdenku, tak se to státu/resp.státní firmě vyplatí, neboť v opačném případě využívá služby zadarmo.
Myslím si, že zaměstnanec ČD by samozřejmě měl mít právo jet z práce domů zadarmo, taky by mohl dostávat určité bonusy, ale u rodinných příslušníků mi to přijde přehnané.
J_p: O.K.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace