K-report
 

Archiv do 19.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » RTexpress » Staré archivy » Archiv do 19.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 09:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudčmoudik: "samozřejmě,že i firma Railtrans na RT expres bude dostávát dotace od ministerstva dopravy........"

Samozřejmě: jako každý, kdo provozuje veřejnou dopravu osob. A nás budou dotovat dokonce dva subjekty. Žákovské jízdné nad 80 km nám bude doplácet ministerstvo dopravy, žákovské jízdné pod 80 km nám bude doplácet Moravskoslezský kraj.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 11:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak vagónky to jsou na první pohled sakra pěkné. Jestli tam bude i ten taneční vůz, sakra že bych oprášil desky a sundal gramce ze skříně ... :-)) Akorát by asi jehly na vyhybkách dost skákaly.

Tak jako tak si na 10.12. chystám foťák, otec mě ho doufám půjčí, tak snad nebudou padat trakaře.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 11:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_Zlivský: No ono to s tím názvem nebude zas tak žhavé. Oni se tady snad za chvíly vykecají a bude klid. Vlastně klid ani né. Brzo tu bude určitě mraky fotek.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 12:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pan Šimral mi na dotaz o odbavování cestujících neodpověděl, tak ještě jednou, prosím o odpověď. Ke spekulacím o soupravě chápu že se nevyjadřujete.
Pokud opravdu budou jezdit ty pěkné vagóny z odkazu, si myslím, že Pendolíno klidně může jet do Olomouce o trochu rychleji, RTExpress se ho vůbec nemusí bát. Neznám sice parametry té řady 140, ale včera sem někdo dával odkaz, že v Polsku jezdí taková mašinka 160 km/h, tak v čem je problém? Spíš bych viděl zdroj potíží v možném házení klacky pod nohy ze strany Času Dost + SŽDC, chtělo by to hlídat, aby se na panelech na nádražích objevoval RTExpress správně, se správným číslem nástupiště, byl řádně vyhlašován, byla respektována jeho kategorie při řízení provozu výpravčími atd.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2967
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 12:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud já vím, tak:
- odbavování přímo ve vlaku
- ř. 140: 120 km/h, rok výroby 1953-8 (stav tomu úměrný)
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 12:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
http://www.prototypy.cz/140/obr/140058a.jpg
Jsem se trochu "rozhlédl" po netu, taková hezká mašinka! Tady je vyfocená s IC v Ostravě-Svinově. Mně jako cestujícímu je úplně jedno, jaká mašinka mě veze a železniční šotouši asi ocení, že se ta řada 140 dočká tak privilegovaného postavení vozit první soukromý rychlík a neskončí ve šrotu.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 12:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... je to nejpodřadnější cestující (sedí jen v případě, že je opravdu volno, nesmí nikoho zdržovat od práce a už vůbec ne kouřit ve služebáku)

Trefnější výraz jsi asi dlouho hledal .. když chci /nejen já/použít vlak konkurence,tak si ho taky zaplatím .. to beru jako samozřejmost /tedy já/ ...
P.S. S druhou a třetí částí věty s Tebou naprosto souhlasím ...


ICQ 237-113-861
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 12:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu posloužit zkušenostmi z cestování s RT na 089.
Jel jsem takto šestkrát a nestalo se mi, že by ČD provedly nějakou sabotáž (pokud tedy nezpozdily vlastní vlak záměrně, aby musel RT čekat na křižování 10 minut ). Na panelech v Liberci byly vždy správné informace o vlaku a nástupišti, hlášení rozhlasem korektní. Jistě, šest jízd není moc...
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2969
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 13:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:
To ano, ale tady se vkrádá otázka, jestli padesát let stará mašina dokáže jezdit na plný výkon denně až 1400 km, což je něco, co snad nedělala ani v době své největší slávy...
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 13:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ČSAD zastávka: pan Šimral Vám neodpoví naprosto záměrně. Sice ví, ale dozví se to dne 30.11. novináři a pak si najdu čas, abych to s vámi všemi i zde prodiskutoval. Dříve ne. Vždyť bychom jim pak neměli co říct
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 13:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

žákovské jízdné pod 80 km nám bude doplácet Moravskoslezský kraj.

Pod 80 km? To jako Ostrava hl.n. > Ostrava-Svinov?
JH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.92.52
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 13:38:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Turista: RTexpres bude jezdit na hl.n.?
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 13:41:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Švýcarech byly v provozu i lokomotivy 60 let staré.Nevím v jakém stavu jsou ty 140 co s nima bude RTE jezdit,ale pokud si s nimi dal někdo práci,tak bych se jich bál v našich podmínkách skoro míň než těch 189.Je to všechno jenom otázka tech.stavu,konstrukčně na takový provoz mají.A navíc je to určitě ze strany RT jen prozatímní řešení.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2970
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 13:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Některé spoje ano.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 13:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
padesát let stará mašina dokáže jezdit na plný výkon denně až 1400 km

Dobrá otázka, ale na úplně špatného člověka. Nemám tušení, můžu jenom hádat podle toho, že kolejová vozidla vydrží o dost déle než silniční. Nevím, proč tomu tak je - ví někdo? - ale když se tak podívám na vozový park ČD a tramvajové provozy, a to i v zahraničí (Maďarsko, Rakousko, Německo), tak to prostě tak funguje. No a když jsem si našel tohle http://parovoz.com/newgallery/pg_view.php?ID=516&LNG=EN , tak už se nebojím. Když může vozit Rossiju, proč by nemohla RTExpress. Je to doufám ta samá mašinka. Česká mašinka, vagónky opravené v Českých Velenicích, podle mě tu šance na úspěch je.

Petr_Šimral:
Chápu, no. Ale na 99,5 % teď tipuji, že reservace půjdou udělat normálně přes internet. Akorát bych neřadil taneční vůz, ale ten lehátkový. Spousta lidí se po náročném dni ráda trochu prospí nejen na sedačce, vážně.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 13:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RTexpres bude jezdit na hl.n.?

poslední dva večerní Praha > Ostrava a tím i první dva ranní Ostrava > Praha
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 14:06:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne,to je řada 181 (Co Co)pro provoz na 120km/h,ty 140 (Bo Bo)jsou ještě starší.Ale co jsou proboha zač ty ČS 3 na té stránce.Ty okna vypadají jak z nějakého skleníku zkrachovalého kolchozu.Ale jsou to bobiny
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 14:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká jízdích dob, víme, že letos zvládla jízdní dobu Pendolina Ostrava-Svinov - Praha-Holešovice ve stejném čase 3:26 náhradní souprava loko 163 (3MW, 120km/h) + klasika.
RT má jízdní dobu 3:32. Navíc máme v GVD 2006/2007 citelně lepší stav tratě, zejména urychlení a zkrácení v úseku Zábřeh - Česká Třebová. Takže jízdní doby nejsou nereálné ani pro loko Vmax 120/km/h. Samozřejmě, bude nižší rezerva na krácení zpoždění při mimořádnostech. Výkon 2MW u řady 140 je proti 163 nižší, nevýhodou je i absence ARR a skluzovky, ale u 6 vozů cca 250t to nemusí být zásadní problém. Určitě bobinám lépe sedí expres 250t ve 120km/h než pomalu skučet s 2000t wapek s uhlím. Bobiny nejsou technicky nijak překomplikované, což dává předpoklad spolehlivého provozu, zejména, pokud se jim dostane alespoň té základní nutné údržby. Nakonec na R Goral v Polsku si špatně nevedly. Osobně nasazení bobin 140 příliš nevěřím, i když hlasy o tom poslední dobou sílí :-) Nicméně je to jediná dostupná el. loko 3kV schválená pro provoz na tratích SŽDC. Zcela nereálné se mi to ale také nezdá. Spíše jsem věřil 180 DB, ale německé loko myslím někde PŠ popřel. V každém případě je to opravdu hádanka sezóny, co na nás pan Šimral chystá :-)
No a jedna vzpomínka na Polsko, před pár lety jsem měl možnost jet po CMK na polské EP-05.001 Krakow -Warszawa. Jde o obdobu 141 ČD, ale výkonově a konstrukčně velmi blízké i řadě 140. Ač byla polská bobina silně podudžovaná (mj. nešly shunty na serioparalelu), na CMK se sedmivozovou soupravu jsme třikrát dosáhli té kýžené 160 km/h. Opravdu pěkný zážitek, jet touto rychlostí na bobině.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 14:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Turista: poslední tři večerní a tudíž první tři ranní
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 14:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá náhodou bobina 140 vmax. 80km/h?
ICQ 311-297-744
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 14:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jede strojově, tak ano :-)

Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.165.91
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 15:12:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"žákovské jízdné pod 80 km nám bude doplácet Moravskoslezský kraj.

Pod 80 km? To jako Ostrava hl.n. > Ostrava-Svinov?
"

Možná že firma RT uvažuje u méně vytížených vlaků o zřízení další zastávky. Pokud ano, tak pochopitelně v úsecích s nejnižší vytížeností, což odhaduju na úsek Olomouc-Ostrava. Podle mě jsou v takovém případě zřetelně nejnadějnější Hranice na Moravě. Tam ale bude stavět spousta IC a EC ČD. Takže bych nevylučoval ani Suchdol a Studénku, které jsou stranou pozornosti ČD.
No, nechám se překvapit, jestli něco bude v první či druhé změně JŘ.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27539
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 15:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co protažení prvních/posledních spojů někam dál?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
JH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.92.52
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 15:40:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: já bych uvítal, kdyby poslední spoj do Prahy zastavil pro výstup substrátu v Kolíně (cca 21:20). Byl by zde slušný přípoj osobákem směr Praha a dokonce bych stihl poslední Pečky>Kouřim. R 600 (Svinov 18:44 > Kolín 22:10) je pro mě nevyhovující. Často s sebou vozím kolo, tento R přepravu kol nemá, šanci bych viděl u RTExpressu...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 16:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mne jenom fascinuje, jak ani ČD ani RT nechtějí (nemohou?) jezdit ze Svinova do Opavy. Když už se ta trať za nemalé peníze opravila a elektrifikovala, tak bych očekával zajíždění některých dálkových vlaků do Opavy. Ale jak ČD (např."Ostravan") tak RT pokračují automaticky na hl.n. Proč? To opravdu nemá smysl do Opavy zajíždět?
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 16:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak bych se jich bál v našich podmínkách skoro míň než těch 189

No tak to nevim, že by si chtěl Siemens trhnout ostudu.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 17:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak za Opavu bych se přimlouval taky. Bylo v plánu že po elektrifikaci budou jezdit do Opavy přímé vlaky do Prahy nebo aspoň do Brna a nic. Tak aspoň RTE bych rád v Opavě viděl. :-))
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 17:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: O tom se dá polemizovat, já např. považuji stav v maďarsku za lepší.

Můžete mi říci, v čem je lepší? Cestoval jste tam někdy jiným vlakem než EC/IC/IP? Já osobně tedy považuji Maďarsko za nejhorší ze zemí Visegrádské čtyřky, Slovinska, Chorvatska...co se týče zpoždění (to byste se divili, jak Maďar dovede vyrobit mnohahodinové zpoždění), kultury cestování (totálně zahumusené vozy v osobákové dopravě, mravenci, rybenky...) a k tomu nehorázná narvanost některých vlaků (smysl dvouvozového osobáčku na hlavní trati nechápu) atd. Prostě Maďarsko .
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 18:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

d Kubajz: obávám se, že marně. Ale dovedu si představit RT Pici (šílený Schienenbus) Opava - Ostrava Svinov - Havířov - Český Těšín.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 18:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_Šimral:
Marně? Opavská aglomerace čítá cca 60 tis. osob, alespoň první a poslední spoj by možná mohly, ne? Nevím, jak to chodí u vlaků, ale u takového autobusu by možná byl problém v přepravě Ostrava - Opava, když kraj platí souběžnou dopravu.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.165.28
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 18:29:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kolín apod.: No, být provozovatelem expresu, a mít dost zákazníků, tak žádné zastávky přidávat nebudu. Protože časté zastavování odrazuje dálkové cestující.

Zkuste se zeptat p.Šimrala, zda Vám v tom Kolíně zastaví. Pokud zaručíte, že vás z toho večerního vlaku bude denně vystupovat 100, tak bych hádal že ano.

Přijde mi, že když už spekulujeme o dalších zastávkách pro RT, tak možná největší komerční přínos by mohla mít zastávka Praha-Libeň. Za podmínky, že tam budou stavět všechny RT vlaky bez vyjímky, že se na to bude dát spolehnout. Myslím totiž, že ve výchozím a cílovém městě může být téměř neomezené množství zastávek, aniž by vlak působil dojmem couráku. Z Libně by mohli jezdit i lidi, co by jinak použili jiné spoje.

ad Opava: A myslíte, že by zvýšení tržby pokrylo nárůst nákladů? Opava je myslím v ODIS (?), což by znamenalo, že místní cestující za hotové jezdit nebudou. A že by prodloužení do Opavy přineslo tolik dálkových cestujících?

Když už prodloužení, tak osobně bych asi považoval za komerčně přínosnější udělat z expresu "ostravský vymeták" a prodloužit ho ...-Ostrava,hl.n.-Ostrava,centrum-Ostrava,Kunčice (-Frýdek). Fakt ale nevím, zda se dá mluvit o finančním přínosu prodloužení. Na zmíněnou trasu přes O.-střed ale dnes není k dispozici odpovídající infrastruktura.

Myslím, že pokud má RT nějaké takové plány do budoucna, tak o nich stejně nic neřekne.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 20:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já měl na mysli zajíždění 1 spoje večer tam a ráno zpět. Nikoli celodenně. Co se týče lidí,to by musel říct někdo ze Svinova, kolik lidí přestupuje z vlaku z Opavy do dálkových vlaků na Prahu/Brno. Navíc se i tady řešili nepřípoje ve Svinově směrem na Opavu. Proč asi? Navíc bude zajímavé sledovat obsazenost "Ostravanu" v úseku Bohumín - Karviná. Docela by mne zajímalo srovnání úseků Svinov - Opava a Bohumín - Karviná.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 21:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Čelakovičan: a tím jste právě jednu soupravu odstavil od údržby. Už to cítíte?
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 22:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@PŠ@čelakovičan: No jo, jenže to tady myslím zatím řečeno nebylo (nebo jsem to v tom množství příspěvků přehlídl).
@Bručoun: ODIS se dá jednoduše vyřešit zastavováním ve Svinově pouze pro nástup/výstup jak to je u pendolína v případě Svinov/hlavní. Navíc ne ve všech již provozovaných rychlících tarif ODIS platí.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 22:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záleží na tom, co všechno se skrývá pod slovem "údržba". Už aby bylo 30.listopadu...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 22:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záleží na tom, co všechno se skrývá pod slovem "údržba". Už aby bylo 30.listopadu...

Mám z toho podobný pocit. Pan Šimral nám stejně nic podstatného neprozradí. Zdá se, že Času Dost pochopily, že na relaci Praha - Ostrava víceméně skončily, nějaké Élišky, In-karty, Pendolína a jiné obskurnosti nemají šanci, dálkovou dopravu definitivně přebírá RTExpress a Student Agency, rozvinutý ODIS pak zajistí dopravu až na konkrétní místo. Chápu pana Šimrala, že je v této situaci skoupý na slovo. Možná se časem dočkáme zajíždění do Opavy (třeba i v rámci ODIS), rozvážky po Ostravě, do Havířova (kde není ODIS), podle mě je reálné i provázání RT osobních vlaků např. autobusem s RT Expressy (nádraží Praha-Klánovice je 100 m od dálnice Praha - Liberec), ale určitě nám o tom neřekne dnes.
JH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.92.52
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 23:02:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nádraží Praha-Klánovice je 100 m od dálnice Praha - Liberec
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 23:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JH:
Moc se nesmějte. Vystoupit z vlaku od Ostravy v Pardubicích a jet do Liberce zabere 3 hodiny + čekání. To nádraží mělo být samozřejmě Praha - Běchovice, už mi to večer moc nemyslí, omlouvám se. Cestující s přestupem v Běchovicích by tak ušetřil nejméně 1 hodinu. Zároveň je nádr. Běchovice asi 8 minut cesty od dnešní konečné autobusů Praha, Černý Most a má přímé spojení autobusem na sídliště Petrovice a Jižní Město.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2425
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 00:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Zdá se, že Času Dost pochopily, že na relaci Praha - Ostrava víceméně skončily

To si vůbec nemyslím. Záleží přeci hlavně na nich, jak na konkurenci na kolejích (v tomto rozměru pro ně nový jev) zareagují. Když se podíváte na reakce "státně monopolních" aerolinií na nástup lowcostů v Evropě, nebo na reakci zabydlených dopravců na nástup SA u nás, tak byly v obou případech velice různorodé.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 01:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v:

Mě železnice až tak moc nezajímá, tak nemám žádné informace od zdroje, spíš jen tak uvažuju a dávám dohromady, co si kde přečtu.
1) zrušení řady IC vlaků Praha - Ostrava. Pro cestující tím odpadla možnost levnější přepravy. Jako nemajitel In-karty při nepříznivém počasí, kdy se mi do autobusu SA moc nechce kvůli možným zácpám na D1, volím pro cestu bez váhání RTExpress. Sekundárně se taky podstatně zhoršila kvalita spojení Ostravska směrem na Žilinu.
2) údajně existuje zákaz pro zaměstnance ČD poskytovat informace o RTExpressu. Nevidím do toho, ale nejsou lidé na nádraží placeni SŽDC?
3) existuje zákaz prodávat nový JŘ, údajně kvůli chybnému tisku, ale prý se zkracuje jízdní doba Pendolína.
4) ČD stejně nemohou nijak reagovat. Podle mého názoru není možné tak rychle sehnat vagóny srovnatelné s RTExpressem a nakreslit nové spoje. Navíc by tím přiznaly krach Pendolína a celé nesmyslné cenové politiky kolem něho. A ještě jsem se dočetl, že Pendolíno ráno ujede v Bratislavě dvěma nočním vnitrostátním rychlíkům, takže další průšvih na obzoru.
p.u.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.6.35
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 04:17:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak hlavně pendolino krach je. To že ČD veřejnost neustále přesvědčuje, jak je tento podukt super, je druhá věc.

Řešila se tady uklízečka. Víc uklizeček není potřeba. Jen je potřeba pohlídat výsledek její práce.
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 09:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad p.u.: S přístupem uklízeček na ČD s tebou plně souhlasím, ale taky bych všechny neházel do jednoho pytle. Třeba u nás v Opavě musím uklizečky pochválit myslím si že v rámci možnosti to dělají nejlíp jak můžou. Ještě se my třeba nestalo že bych ráno sedl do špinavého vlaku. Koše na odpadky prázdné, vytřená podlaha, sedačky čisté a toaletní papír a ubrousky na ruky na WC,....
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1860
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 09:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdá se, že Času Dost pochopily, že na relaci Praha - Ostrava víceméně skončily, nějaké Élišky, In-karty, Pendolína a jiné obskurnosti nemají šanci, dálkovou dopravu definitivně přebírá RTExpress a Student Agency,

To je zajímavé - RT ještě ani nevyjel, ale dle místního mínění už ČD samy dobrovolně balí fidlátka...

Zkusme se na věc podívat správně českým podezřívavým pohledem:

1) RT ještě ani nevyjel, ale všichni už ví, jak to bude super. Co vás vede k té jistotě?

2) Šestivozový vlak je pro danou relaci žalostně krátký. V dnech stěhování národa (např. pá+ne) praskají ve švech dvanáctivozové rychlíky. Řešením může být vyšší cena nebo povinné místenky, každopádně ale RT+SA neodvezou zdaleka všechny cestující mezi Prahou a Ostravou.

3) Pokud budou na vlak skutečně nasazeny ty soupravy, na které tu odkazoval Čmoudík, pak nechápu vaše nadšení - co je na nich tak zázračného? Ta fotka interiéru je strašně mrňavá (proč asi?), evidentně se jedná o kupé 1. třídy, vůz má stahovací okna a zřejmě postrádá klimatizaci (se stahovacími okny to obvykle nejde dohromady a hlavně se o ní nikde nepíše). Vůbec celý interiér působí dojmem 70. let.

Problém s lokomotivami nechme stranou, narychlo opravená nepodepsaná bobina stojící v Brně s RT možná vůbec nesouvisí...

ČSAD:
údajně existuje zákaz pro zaměstnance ČD poskytovat informace o RTExpressu. Nevidím do toho, ale nejsou lidé na nádraží placeni SŽDC?

Můžete nám prozradit zdroj této závažné informace? Jak je možné, že "do toho" nevidíte, ale na druhou stranu máte tak perfektní zprávy ze zákulisí?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 09:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná myslí, že "nevidí" do smluvních vztahů ČD a SŽDC...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 10:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě bych reagoval na T679.1: To je zcela správné uvažování, mám trať, na které se jezdí max.100km/h a v budoucnu 120 km/h, tak si tam pořídím vozidlo na 160 km/h s naklápěním (které tam nebude možné...).Tomu se říká efektivní investice...
Vy jste zřejmě šotopřesvědčen, že Desiro je fuj a žádné argumenty Vás nepřesvědčí (mmcd. všimněte si , že já sem skládám fakta a vy jen domněnky a ani neodpovídáte na otázky).To pak se opravdu není o čem bavit...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 10:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:
Kdo Ti řek, že na té trati nebude možné naklápění?
Naklápění je možné na VŠECH tratích v ČR, které vydrží příčné síly a mají v pořádku geometrii koleje. Takových je žalostně málo. Ale nesouvisí to vůbec s typem geometrie. Bimbadla umějí číst různé přechodnice a vzestupnice, dokonce i švýcarské sestupnice. Zabzař je třeba upravit pouze při požadavku vyšší rychlosti pro klopidla, než pro běžná vozidla.
Zjednodušeně: klopení znemožňuje pouze nedostatečná příčná tuhost koleje a nedostatečná údržba.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1964
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 10:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale co jsou proboha zač ty ČS 3 na té stránce.

To jsou reka čel v provedení "sdělano v CCCP". ČS3 má Vmax 140 km/h a výkon je asi o 400 kW vyšší, než u ČS1, která jakžtakž odpovídá našim bobinám.

Ne,to je řada 181 (Co Co)pro provoz na 120km/h

Nikoliv - to je řada ČS2. Vmax 160km/h a výkon asi o 600 kW vyšší než naše šestikola (trakčáky jsou stejné s ČS3)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1966
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 10:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsou ty 140 co s nima bude RTE jezdit

Jak to víte ?
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 10:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Já ty vozy měl možnost vidět přímo ve Velenicích,když jsme tam opravovali 477.043 ,přelom roku 2000-2001,prostě normální vozy po reko,bez klima,vcelku ucházející.Samozřejmě dvojka třída je dosti odlišná od toho,co je na fotce.
Jinak s tebou v dalším naprostý souhlas.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 11:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy:
je naprostá blbost uvažovat o jízdách DB 612 po našich tratích, jmenovitě na trati Liberec - Pardubice. DB 612 mají vysoký výkon, který ale využijí v rychlostech 100 - 160 km/h. Proto tam nacpali tyto motory.
U nás by si ještě dlouho zanaklápěli na nějakém zoufalém minimu úseků a stejně u nás nepřekročí 100 km/h, protože nemají VZ.
Pro jízdu na našich tratích bohatě postačuje Desiro, současné Desirovo sedačky nejsou fyzikální vlastností tohoto vozidla. Do rychlosti 100 km/h jde o vozidlo solidně dynamické, v každém případě výrazně lepší než cokoliv, na co jsme v Čechách zvyklí, u jízdních vlastností je to obdobné. Navíc je plusem rychlá výměna cestujících a vzdušný prostorný interiér.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.163.136
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 11:12:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: "To je zajímavé - RT ještě ani nevyjel, ale dle místního mínění už ČD samy dobrovolně balí fidlátka..."

Jistěže to ČD nebalí. Ale jednotná, relativně nízká cena pro každého cestujícího je silný argument. Neznám jediného člověka, který by byl odvázaný ze systému cen u ČD a z povinnosti vystát před odjezdem frontu na lístek.
V každém případě budou pendolína krach po finanční stránce, protože na nich ČD nemůže ustát exluzívní cenu.

"Šestivozový vlak je pro danou relaci žalostně krátký... každopádně ale RT+SA neodvezou zdaleka všechny cestující mezi Prahou a Ostravou."

To neodvezou. Ale mimo špičky zase může být 6-vozový vlak zbytečně dlouhý. Nepředbíhal bych událostem, čas ukáže, zda se firmě RT vyplatí pořídit další vozy pro posílení sopuravy v pá+ne.

"vůz má stahovací okna a zřejmě postrádá klimatizaci ... Vůbec celý interiér působí dojmem 70. let."

Budou-li vozy udržovány v obdobné čistotě jako běžné dálkové autobusy, tak beru všema deseti. A myslím, že nejen já. Hodně lidí se vlaků štítí kvůli špíně. Kombinaci vyšší rychlost než bus - srovnatelná cena s busem - nulové poplatky za běžnou bagáž - jednoduché odbavení - vyšší čistota než v běžném vlaku - více místa než v busu považuju za zajímavou.


Kubajz: "Třeba u nás v Opavě musím uklizečky pochválit myslím si že v rámci možnosti to dělají nejlíp jak můžou."

Slušné čistoty opavských, obecně většiny severomoravských, souprav jsem si poprvé všimnul už před dvaceti lety. Zvlášť markantní ten rozdíl je ve srovnání s pražskými příměstskými soupravami. Čistota bohumínských a pražských rychlíkových souprav se taky obvykle dost liší. Je to názorná ukázka, že čistota není v penězích ale v lidech. A v důslednosti vedoucích těch uklízeček.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 11:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet:

všichni už ví, jak to bude super. Co vás vede k té jistotě?
Přehledná tarifní politika, vstřícnost pro náhodné cestující, přijatelná cena, přímá zainteresovanost provozovatele na hospodářském výsledku = snaha, aby se zákazník vrátil.

Šestivozový vlak je pro danou relaci žalostně krátký.
To už se tu myslím řešilo, soukromník si těžko může dovolit platit celý týden vozy, které použije 2 x týdně. Netvrdím přeci, že ČD nebudou nikoho vozit, půjdou k nim ale většinou jen ti cestující, kteří se nedostanou do spojů SA a RTE.

Vůbec celý interiér působí dojmem 70. let.
Vlevo nahoře na té stránce je malá fotka exteriéru a dole máte rozložení míst v kupé. I ve 2. třídě je 6 míst v kupé. Pokud jsou vozy pohodlné a čisté, tak na stáří myslím až tak nezáleží. Našel jsem ještě jinou fotku, snad z ní poznáte, o jaké vozy vlastně jde: http://www.bahnbilder.de/name/einzelbild/number/62468/kategorie/Deutschland%7EDieselloks%7EBR+363.html

Jak je možné, že "do toho" nevidíte, ale na druhou stranu máte tak perfektní zprávy ze zákulisí?
Jak jsem už psal, vycházím z toho, co si kde přečtu. Konkrétně tohle najdete zde: http://forum.zelpage.cz/viewtopic.php?t=104&postdays=0&postorder=desc&start=20 (příspěvek z 16.11., 18:01:49)
Ale jestli se tomu dá věřit, to nevím, proto také píšu údajně.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1968
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 11:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V každém případě budou pendolína krach po finanční stránce, protože na nich ČD nemůže ustát exluzívní cenu.


Já bych byl velmi opatrný s těmito soudy. Pokud mě zaměstanavatel pošle na služební cestu do Ostravy, tak mi příslušné oddělení přidělí lístek na 1. tř. Pendolina, protože se to tak vždycky dělalo. A nebude řešit nějaké stokorunové rozdíly v jízdném - to je naprosto pod jeho rozlišovací schopnost. Ledaže bych do toho aktivně nevstoupil a neukecával tu dotyčnou dámu. Což drtivá většina lidí neudělá.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 11:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral:
V žádném případě nechci nasazovat na Pce-Lib 612DB. Jen jsem opravoval tvrzení, že na trati Pce-Lib nebude možno klopit. Nic víc.
O Dezyrech Obecných budu stále tvrdit, že jsou konstruována pro regionální zastávkovou dopravu, případně příměstskou na málo vytížených trasách. Kvůli konstrukci skříně. Ano, jsou nejlepším řešením pro Pce-Lib, za současného stavu trati a veřejných financí. Ale uznej, že kvalitní rychlík v minimální soupravě by byl pohodlnější, než jakkoli upravené dezyro obecné. Jídelák ani barpult tam nenarvu, nemluvě o odděleném kuřáku a kupátkách. Mně právě pro dálkovou přepravu vzdušné velkoprostory nevyhovují. Osobně velkoprostory toleruji pouze na kratších přepr. vzdálenostech a musí mít dost místa na nohy. Tedy jsem chtěl říct, že skutečně kvalitní rychlík nemůže jezdit v Dezyru Obecném, jelikož cestujícím nenabízí různorodý interiér a žádné další služby. Tu čtyřvozovou kombinovanou soupravu jsem měl na mysli jakožto ideální rychlík, nejlepší by bylo, kdyby to byla jedna mot. jednotka. Takovou však zatím nikdo nevyrábí. Proto beru pro Pce-Lib i to Dezyro Obecné s "dálkovým interiérem" jako dočasné řešení.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27569
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 12:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc je plusem rychlá výměna cestujících a vzdušný prostorný interiér.

Rychlá výměna cestujících (a vzduchu) na rychlíku? To spíš je výhodou snadná (nízkopodlažní) výměna.


ČSAD:
2) údajně existuje zákaz pro zaměstnance ČD poskytovat informace o RTExpressu. Nevidím do toho, ale nejsou lidé na nádraží placeni SŽDC?

Jakousi formou jsou od SŽDC placeni dopravní zaměstnanci.
Takže když se optám nějaké plácačky, tak by asi o vlaku informovat, ale když se ho optám na pokladně při prodeji jízdenek, tak spíš ne, protože je v tu chvíli zaměstnancem ČD.
A pokladní, či jiné nádražní fce, to už by nemělo mít se SŽDC společného nic.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 12:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale uznej, že kvalitní rychlík v minimální soupravě by byl pohodlnější, než jakkoli upravené dezyro obecné. Jídelák ani barpult tam nenarvu, nemluvě o odděleném kuřáku a kupátkách. Mně právě pro dálkovou přepravu vzdušné velkoprostory nevyhovují. Osobně velkoprostory toleruji pouze na kratších přepr. vzdálenostech a musí mít dost místa na nohy.

Pce-Lib není žádná dálková přeprava (ekv. 100 minut v autě). Je to meziregionální linka. Vaše osobní preference jsou zcela irelevantní v konfrontaci se skutečností, že je naprostý nesmysl dotovat tam vození tun železa (to jste zmírnil poukazem na obdobně koncipovanou jednotku, ale přenesením Vašich představ je M 298.0) a samofinancovatelné to není (ani dnes, ani nikdy v budoucnu). Na takovéto lince je představitelné občerstvení minibarem, a to jistě i v Desiru lze. Desiro by bylo v porovnání se současným stavem nasazení hydrokřápů s 054 skok o dvě desítky let. Ideální by podle mého soudu bylo něco jako francouzské AGC (je to klon Talentu nebo ne?).
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 13:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdá se, že Času Dost pochopily, že na relaci Praha - Ostrava víceméně skončily
Ani tak nejde o to, aby skočily. Já osobně jsem zvědavý zejména na to, jaké kvality prokáže management největšího zaměstnavatele v ČR, co se týče rekace na takovou konkurenci...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 13:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem také zvědav, jen doufám, že nedojde k "přeskupování" peněz z jiných oblastí, aby se dokázalo, jak je pendolíno zázračně levné. Příměstská doprava např. v Praze ty prachy potřebuje jako sůl.
...hele, polib si dědu...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1864
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 13:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistěže to ČD nebalí. Ale jednotná, relativně nízká cena pro každého cestujícího je silný argument. Neznám jediného člověka, který by byl odvázaný ze systému cen u ČD a z povinnosti vystát před odjezdem frontu na lístek.

Ovšem nadšení z jednotné nízké ceny opadne v okamžiku, kdy se celý ten dav silným argumentem přesvědčených cestujících bude snažit dostat do jediné šestivozové soupravy. A možná že značné množství z nich pak ráda připlatí za pendolino, páč stát 3,5 hodiny někde na chodbě a nemoct se dostat ani k hajzlíku není zrovna to pravé ořechové pro zvýšení kultury cestování...

To neodvezou. Ale mimo špičky zase může být 6-vozový vlak zbytečně dlouhý. Nepředbíhal bych událostem, čas ukáže, zda se firmě RT vyplatí pořídit další vozy pro posílení sopuravy v pá+ne.

Takže sorry, dnes večer jste se nevešli, ale přijďte zítra okolo poledne, to skoro nikdo nejezdí...



To už se tu myslím řešilo, soukromník si těžko může dovolit platit celý týden vozy, které použije 2 x týdně.

Něco obdobného. Milý zákazníku, je sice hezké, že stojíš o naše služby, ale nám se to nerentuje, takže buď tak laskav a v pátek a v neděli nám polib...
Takhle by to mělo podle vás fungovat? To snad nemyslíte vážně?

Jinak ty vozy jsem si našel, představu si o nich snad dokážu udělat. Neříkám, že jsou špatné, ale rozhodně to není nic zázračného, před čím by měl národ český padat na záda.

Já netvrdím, že RT bude propadák, narozdíl od jiných nejsem postižen jasnozřivostí. Ale s jeho hodnocením bych rozhodně počkal až do doby, než se předvede.

ČSAD a "údajně": pardon, ale v DF na zelpage někdo něco plácne a vy to s patřičnou senzacechtivostí šíříte jako skoropravdu... No, nedávno jsem moderátorovi slíbil, že v souvislosti s želpage přestanu používat výsměšné smajlíky...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet:

celý ten dav ... bude snažit dostat do jediné šestivozové soupravy
Si myslím, že místenky s jízdenkou půjde kupovat přes internet nebo v nějakém předprodeji (SAZKA, TICKETPRO, možná i ČD). Vámi popisovaný stav by opravdu nebyl dobrým základem pro podnikatelský úspěch.

a v pátek a v neděli nám polib
Raději bych řekl "na pátek a na neděli si včas zajisti místenku". Ovšem takto to funguje ve špičce vždycky - autobus vás nechá na zastávce, vlak v lepším případě umístí na chodbičku. Letadlo taky nebere na stojáka. Odtud se budou rekrutovat cestující ČD. Možnost cestovat ve špičce bez předchozí rezervace bude vyvážena vyšší cenou jízdenky.

představu si o nich snad dokážu udělat.
Jsem spíš myslel, jestli ji dokážete zprostředkovat třeba i mně.

na zelpage někdo něco plácne a vy to s patřičnou senzacechtivostí
Neznám kvality železničních stránek, omlouvám se. Jestli se chtěl někdo jenom udělat zajímavým, to nepoznám. Ale senzachtivost za tím nehledejte, zajímá mě boj o lukrativní relaci vč. souboje autobus vs. vlak, na hraní si na důležitého jsem už starý.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace