K-report
 

Archiv do 22.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » RTexpress » Staré archivy » Archiv do 22.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 22:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skutečně dobrý vtip... po ránu... :-)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 23:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad SiklZdenek: já to sice vím, i Vám jsem to říkal a zbytek se to dozví 30.11. na první z tiskových konferencí.
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 00:01:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zabrousil jsem náhodně do této plodné diskuse a nestačím se divit, a to zejména některým vyjádřením pana Šmírala (viz 17.11. č.962)o tom, že někteří cestující v jeho nadstandartních vlacích by se za určitých okolností mohli státi podřadnými. Tomu říkám profesionální uvítání očekávaných zákazníků těsně před zahájením provozu. Zkusme domyslet, co takovýto postoj může znamenat pro budoucnost a jakých myšlenkových kreací bude ještě schopen moderní kreativní podnikatel českého typu. Domnívám se, že je jen otázkou času, kdy do kategorie "Podřadný" spadne student, dítě, důchodce, ...., Vietnamec, Bulhar,...
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 00:06:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za zkomolení jména - poukazuji na příspěvek č. 962 pana Šimrala
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 02:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážený K1 800 nevytrhávejte z kontextu anebo si pořádně přečtěte co vlastně pan Šimral v této souvislosti řekl/napsal.
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 02:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad K1 800:
Přesně toto jsem napsal a plně si za tím stojím. Ukažte mi, kde hovořím o cestujících. Cestující je zákazník, živitel firmy a proto se budeme chovat jak nejlépe budeme umět. Člověk jedoucí na režijku logicky není cestující v pravém slova smyslu.

Režijky: zaměstnanci ČD jsou placeni nadprůměrně, takže argumenovat tím, že bez režijek by nepracovali je asi hloupost (i když jsem to samozřejmě mockrát slyšel).
Dále je potřeba říci, že přeprava každého cestujícího něco stojí. Není pravdou, že vlastně přeprava režistů nejde poznat.
Na jedné lokální trati jsem nechal udělat průzkum, kolik lidí jezdí na režijku. Bylo to 20% všech cestujících . To je docela dost.
Takže není pravdou, že železničáři vlastně na režijku vůbec nejezdí. A k tomu ještě FIPka. Pravda, FIPka prakticky nikoho nic nestojí, až na to, že každá železnice má tímto způsobem blokovaná místa.
Já osobně jsem schopen režijky tolerovat za určitých podmínek:
1) pouze pro činné zaměstnance.
2) je to nejpodřadnější cestující (sedí jen v případě, že je opravdu volno, nesmí nikoho zdržovat od práce a už vůbec ne kouřit ve služebáku)
3) nesmí čerpat jakékoliv služby, pokud si je plně nezaplatí.



PS: Máte režijku?
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 08:50:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ:Myslím že má nejmíň dvě
Pav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 7-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 10:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to off topic, ale plně s panem Šimralem souhlasím. Neříkám teda, že moje šotoušský a cestovatelský srdce tenhle průkaz majitelům nezávidí (minimálně proto, že nerad průvodčím a pokladním vysvětluju, proč jedu tak debilní oklikou :-), btw. když mi bába jednou u kilometriky počítala, že bych mohl ušetřit 202km, kdybych jel normálně, tak mě dost dojala :-) ), ale i tak jsem byl vždycky proti. Minimálně bych to zkrouhnul rodiným příslušníkům. Na střední (Třebová) měli režijku i lidi, který pomalu nevěděli co je to dráha.
Nejsem proti nějakejm služebním průkazům, který budou využívat lidi jedoucí do práce, ale proč jí maj i ty neznadrazi okolo? Trošku socialismus ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem pav.)
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 10:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral: Omlouvám se, netušil jsem, že můj dotaz o vzájemném uznávání jízdních dokladů mezi RT a ČD v případě mimořádných událostí na trati patří do kategorie "tajných"! Ano, měl jsem s Vámi možnost hovořit osobně, ale dám "krk" za to (a mám jenom jeden), že řeč o vzájemném uznávání jízdních dokladů rozhodně nebyla! Je chvály hodné, že se i o tomto chcete zmínit na tiskové konferenci 30.11. Je mi jasné, že já, coby zástupce "substrátu" na ní určitě pozván nebudu, a mám obavy, že přítomní novináři, pokud nebudou náhodou číst tyto řádky, asi stěží můj dotaz položí, neboť budou zcela jistě oslněni krásou a leskem Vašich souprav, které si možná v ničem nezadají s leskem Orient-expresu! Kéž by tomu tak bylo!
Inu, proto, že bych se rád dopídil odpovědi ohledně vzájemného uznávání jízdních dokladů ČD a RT v případě mimořádností, tak se se svým dotazem obracím na "tiskového mluvku" z nábřeží L. Svobody! A nebo myslíte, že i tam bude podobná informace z kategorie "tajných"?
Konec padělků bankovek v ČR - www.bicnapadelky.ic.cz
-----------------------------------------------------
Vy jste šéf, udělejte si to jak chcete....! :-)
Java
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 10:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nejhorší jsou ti v jedničce, taťkové s brašnama (koženkovýma)s ČD. Jejich chování často vůbec neodpovídá vozové třídě. Já si připlácím za nadstandard, a ne že se dívam na ňáký umolousený ajzenboňáky! Ikdyž nechápu, proč tak často chodí oblíkaní, když platy na ČD jsou absolutně královský...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 10:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aneb mnohokrát opakované "vlak kde neplatí PJD nemá smysl".

Osobně strach z toho jak bude fungovat RT vůbec nemám. A asi bych při služební nebo soukromé cestě vůbec neřešil za RT nebo TIS (o Bpee ani nemluvím).
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 11:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Šikl, obracejte se třeba na ...kam chcete. Určitě tím uděláte panu tiskovému mluvčímu radost. Já jsem zde jasně řekl, že informace budou poskytovány od 30.11. a na tom trvám. A nebo si myslíte, že hrozí nebezpečí z prodlení, když první vlak pro cestující jede až 10.12?
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 11:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naopak, napětí a zájem je potřeba udržovat. Už se těším a držím
A kam že to chcete ?
Glavni Kolodvor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.126.60
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 12:55:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous: Pokud beru v úvahu nizozemskou část Euro expressu, opět mi nevychází počet AB. Navíc vozy druhé třídy jsou pouze lehátkové...
Bitevní_kočka_pitipačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě napadá, za 20 dní se má jezdit, vozy nikdo neviděl, loko nikdo neviděl - neni von to Český sen II?
MŇŇAAUUUUUU
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2973
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozlišoval bych mezi fakty a tím, co (ne)viděla šotoscéna...
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Java
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mezinárodní jízdenky tam platit budou (TCV...)?
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klííííd, výstavka bude putovní
A kam že to chcete ?
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

:o)))))))))))))))))))))))))))))))))
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a já položím ještě záludnější a mnohem důležitější otázku. SPP ČD kapitola V, odst. 116 praví:


Podmínky pro vstup do prostor ČD

116. Všechna místa v obvodu ČD jsou veřejnosti nepřístupná s výjimkou prostor určených pro veřejnost. Prostory určené pro veřejnost jsou:

*

přístupné bez omezení (např. odbavovací prostor před výdejnami jízdenek, informační centra, ČDcentra atd.) k zakoupení dokladů, získání informací o přepravě apod. Pobyt veřejnosti bez platných dokladů v těchto prostorách je možno usměrnit na dobu nezbytně nutnou, bližší podmínky jsou uvedeny na vývěsce;
*

označené jako přístupné pouze s platným jízdním dokladem (jízdenka opravňuje ke vstupu do těchto prostor pouze ve stanicích ležících na uvedené přepravní cestě) nebo vstupenkou na nástupiště. Tyto prostory musí být ve stanici řádně označeny, platí v nich podmínky určené přednostou stanice, zveřejněné na vývěsce.

Jak se dostanu legálně k vlaku RT Ex, když bez jízdenky ČD nebo vstupenky se nedostanu na nástupiště?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm a jak se dostanete v Trutnově na vlak Viamontu do Svobody nad Úpou? Jdete snad do první další stanice pěšky? V nejedné stanici jsem viděl ceduli - Vstup povolen jen s platnou jízdenkou nebo vstupenkou na nástupiště - ovšem pozor na dveřích do místnosti, kde byla výdejna jízdenek. Ta cedule tam nebyla omylem a opatření bylo využíváno a to proti bezúčelnému pobytu bezdomovců.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, v Trutnově si koupím lístek v automatu v protorách veřejnosti přístupných....
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:48:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neboli když kupuji jízdenku ve vlaku ČD, měl bych dostat navíc pokutu za neoprávněný vstup do prostor ČD.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon
Pokud ji kupujete v neobsazené stanici tak ne, ale pokud v obsazené, tak ji vlastně dostáváte v podobě přirážky.
Prosím nějakého znalce předpisů aby nám to tady to vysvětlil.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl: Jak se legálně dostanu k vlaku, když jedu na KMB a vypisuju si jí až ve vlaku?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale fuj - vypisovat KMB až ve vlaku. To je rovnou na odpis tuším nějakých 400 km navíc.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Ale no tak, než se vlak dá do pohybu, je to legální.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2974
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale fuj - vypisovat KMB až ve vlaku. To je rovnou na odpis tuším nějakých 400 km navíc.

I pokud ten vlak ještě nejede? (Např. když je přistavený 20 minut před odjezdem.)
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2428
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 16:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: KMB mě taky napadla. V Brně jsem si obvykle vypisoval KMB na nástupišti, ale v Holešovicích, kde vlak začínal, jsem KMB vypisoval pěkně sedě v teple u stolku ve vagónu před odjezdem, to bylo taky proti předpisu?

všichni: Ale vždyť těch pár dní napětí je ohrmná příležitost si s chutí zaspekulovat (víc než jeden archiv za den o tom svědčí dostatečně). Neváhejte, už jen 9 dní. Pak se PŠ vycení někde na tiskovce a máme po spekulacích.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2975
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 16:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm a jak se dostanete v Trutnově na vlak Viamontu do Svobody nad Úpou?

Patrně neřeší.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 16:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Zásadně vypisuju KMB až ve vlaku, ale zatím jsem s tím naštěstí neměl problém. Navíc si nedovedu představit vypisování už na nástupišti např. v dešti nebo za dvacetistupňového mrazu.
ICQ -> 21 65 33 068
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2977
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 16:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale vždyť těch pár dní napětí je ohrmná příležitost si s chutí zaspekulovat ... Neváhejte, už jen 9 dní. Pak se PŠ vycení někde na tiskovce a máme po spekulacích.

No už aby to bylo. I když si říkám, že potom těch "nejasností" může být ještě víc.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 17:41:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co furt spekulovat...pokud nebyl tajně schválen k provozu nějaký nový typ lokomotivy,což asi nebyl,a vynecháme šílenosti typu bulharské raguliny,tak zbývají jenom 180 z Němec,ČD-zřejmě nehrozí,ŽSSK a čeští soukromníci se 140.Takže 140 nebo slováci.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 18:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No musím se prásknout, že také vypisuji vždycky až ve vlaku. A někdy je třeba zjistit u průvodčího napřed, kudy vůbec pojedu. I když i tady je předpisově čisté si to do KMB zapsat a pak nechat zápis úředně škrtnout. Použil jsem i přes vyplnění až ve vlaku. Jednou jsem si iniciativně vypsal KMB před přejezdem státní hranice a příchodem průvodčího (ale samozřejmě také ve vlaku) a špatně. Přišel jsem tak o 36 km.

A zažil jsem i to, kdy průvodčí na jednu mladou dámu udělal bububu a těch 400 kilometrů ji fakt odepsal. No v RT expresu to bude za hotové, takže takové tahanice odpadají.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 18:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych typl ty 180 ,protože Němci je zrovna v lásce nemaj,no ona je to taky jedna z nejhorších lokomotiv,co ze Škody vyjela (dle mého soudu).Ty 140 no to se mně zdá jako chvilková záležitost a jejich nasazení na tyto výkony je podle mě poloviční bláznovství(i když nic jinýho neni,co se dá dělat).Ty by kapaly jedna za druhou.Dovedu si je přdstavit v čele historické soupravy třeba Btjo,ale rozhodně ne v čele moderního soukromého vlaku. Já bych vsadil pětistovku na to,že to budou 180tky
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 18:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobinky 140 - to nebude moc reprezentativní vozidlo pro nástup soukromých expresů na českých železnicích. Ono to pendolíno je sice pro znalejší pitomej křáp, ale má image.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 18:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zažil jsem i to, kdy průvodčí na jednu mladou dámu udělal bububu a těch 400 kilometrů ji fakt odepsal. No v RT expresu to bude za hotové, takže takové tahanice odpadají.
Tak to je fakt hajzlovina prvního kalibru!!Asi opět pan průvodčí či vlkvd. zapomněl,že je tu pro lidi.Vše ve slušnosti vysvětlit a nebo to vypsat sám.Však by mu ruka neodpadla.Stejně se většinu cesty pak válí ve služebce
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 18:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad borovička: tak tak.Visage je strašně důležitá.Barevnost přehlednost,prostě něčím zajímavé.Bobina by se tak líbila pár šotoušům,ale lidi......no i když si člověk pohraje s barvami,tak výsledek nemusí být tak špatný.Rozhodně ne zelenej unifik!!!
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 19:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KMB už asi rok nemám, ale jestli se nic nezměnilo, tak vypsání příslušných kolonek ve vlaku PŘED jeho odjezdem je LEGÁLNÍ. Stojí (stálo to tak tuším modré na bílém přímo v té bance).
Za více peněz méně muziky ... Motto DP hl. m. Prahy od 1.7.2005

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...
Amundsen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 19:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přiznávám, že když jsem poprvé přečetl, že společnost Rail Trans chce provozovat expresní dopravu Praha - Ostrava, považoval jsem to za vtip. Bohužel ani dnes, necelý měsíc před platností nového j.ř. nevěřím, že RT, jejímž největším podnikáním je zájezdová doprava pro německé důchodce (myslím to bez urážky), je schopna zajistit provoz RT expresů. Stále si myslím, že se jedná o povedený žert.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 19:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejste jediný, nic si z toho nedělejte. Až tady bude schválených pár cizích lokomotiv, tak si kdokoliv, zdůrazňuji kdokoliv, může během jednoho měsíce pronajmout loko, pár vagónů, trasu a případně další služby u prvního soukromníka a vyrazit. Akorát při trase na poslední chvíli se musíte vejít mezi ostatní vlaky. Ale můžete to zkusit třeba vy, stačí mít tak 500 tis. v kapse, víc na nějaké kauce při pronájmech a prvotní náklady určitě nepotřebujete. Pak už se to musí "akorát" uživit.:-)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 20:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to trocho offtopic, ale přidám zážitky s KMB:

Občas jezdím z jedné nejmenované zastávky, kde není ani lavička, jízdní řád, ani světlo, prostě totálně nic (klasický příklad zastávky u ČD).

KMB vypisuji zásadně po přistoupení do vlaku. Asi 2x se mi stalo, že mě rovnou odchytil průvodčí se slovy "Kam to bude ?", načež jsem odpověděl, že si vypíšu KMB. Nikdy jsem problém neměl a nedoporučuji žádnému průvodčímu na mě něco zkoušet, protože ho zahltím milióny argumentů ať si to na té zastávce vypíše sám...
D47 snad už brzy !!!!
Ramon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 20:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka na pana Šimrala: bude možné nějak online sledovat 30.11 tu tiskovku? Nebo nějaký záznam z ní? Či přepis? A dotazy poslat předem? Díky za odpověď a držím palce.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 20:35:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amundsen: Díky, konečně jsem pochopil, pro koho ty docela zvláštní vlaky jsou.
Budulinek: Při nástupu v neobsazené zastávce je možno legálně KMB vyplnit až ve vlaku i po jeho odjezdu.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 20:44:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tiskovka bude asi v tomto duchu:" Vážení novináři, přes veškeré úsilí se nepodařilo schválení nové lokomotivy na tratích SŽDC. Bohužel se zase ukázalo, že je zde znemožněn přístup novým dopravcům na koleje a z tohoto důvodu zatím RTexpresy nevyjedou" Moc se omlouváme ale vina není na naší straně
A nebo" pro zatím neúspěšný schvalovací proces nové lokomotivní řady na našich tratích jsme si pronajali starší lokomotivy řady 140, tímto ale bohužel nemůžeme zaručit 100%dojetí našich expresů, za což se dopředu omlouváme"
To jen něco pro odlehčení nervóznímu šotoušstvu.
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 20:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1 : Já bych to zase tak špatně neviděl a věřím, že jde pouze o parafrázi očekávané tiskovky. Pana PŠ jsem měl možnost na chvíli poznat osobně a jeví se, že ví co chce a že zná dokonale svoje možnosti. Uvidíme. I když z těch "140" bych z pozice "substrátu" měl též smíšené pocity!!

___________________________________________________
Konec padělků bankovek v ČR www.bicnapadelky.ic.cz
Vy jste šéf, udělejte si to jak chcete.... :-)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 21:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ramon: nové techniky se sice nebojíme, ale on-line přenos asi nezvládneme. Ale pokusím se vám pak okomentovat zprávy těch, kteří budou pozváni.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 21:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže po dohodě s organizátory tiskovky on-line přenos nebude, ale nejpozději 2.12. bude na našich stránkách Záznam v mp3. Otázky sem můžete naklást dne 30.11, čestně slibuji, že vám do 1.12. večer odpovím.
Petr Šimral
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 22:14:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Siklzdenek:Psal jsem,že to je pro pobavení.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 22:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ:
Tak kladu otázku: jaký bude postup v případě mimořádností na trati, kdy bude nutno odvézt cestující RTE vlakem jiného dopravce či opačně. Uznávání jízdních dokladů a podobně.

Druhá otázka:
Jaké bude vzájemné uznávání jízdních dokladů mezi dopravci např. při přestupech? A nějaké vzájemně uznávané slevy?

Třetí:
Vyřešil jsi nějak migraci kuřáků po vlaku?

čtvrtá:
kdo vám upraví vozy pro RTE?

Pátá:
kde a jak bude RT provádět údržbu a čištění souprav a lokomotiv?
bobik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.213.53
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 23:18:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

At žije řada 140 na RT Ex
Substrát
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.88.245
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 23:33:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jé, totok je mašinka 140, to jako fachá 140 kilasů? No to je dobré totok
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1121
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 00:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no nevim, ale taková bobina s kulatými okénky se cestujícím na severu vcelku líbila...

PŠ: jaká byla večeře?
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 00:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výborná. Dvě kuřecí křidýlka zbyla
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 07:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Substrát ano při TBZ jsem s ní 140 jel. A jela by víc :-)
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 8-2003


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 09:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ:
Bude v RT Expresech umožněna přeprava invalidů na vozíku, jízdních kol a dětských kočárků? Pokud ano, tak za jakých podmínek? Děkuji
ICQ: 155-617-186
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 09:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dne 30.11. zveřejníme podmínky.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 11:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...Takže po dohodě s organizátory tiskovky on-line přenos nebude, ale nejpozději 2.12. bude na našich stránkách Záznam v mp3...

Do 2.12. dost času na cenzuru záznamu (odstranění nevhodných dotazů).
reprezentant luzy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.10
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 12:14:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano pane Mallarde, všechno je to lumpárna, spiknutí, jde jen o koryta a ti všichni nahoře si přitom pěkně nakradou.... A to všechno prosím pěkně z Vašich daní.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 12:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud ta bobina bude schopná dojet tak to běžnému substrátu vadit zajisté nebude. Je mu totiž v 99% egál co ten vlak táhne (pokud to nevypadá jako kůpa hnoje model T478.1 Vršovice 1980). Substrát zajímá za kolik?, v kolik?, včas?, je to čistý?, je to pohodlný?

PŠ: přeprava kol mně taky zajímá

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace