K-report
 

Archiv do 29.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční muzea a spolky » Staré archivy » Archiv do 29.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 15:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Čmoudík: no, na Masně by se aspoň využily staré dobré stavby které nyní slouží jako řádiště pro sprejery a Olomouci bych část expozice přál neboť Masna není nafukovací a v Olmíku je hafo místa a hlavně nezapomínejme že je tam taky parta páromilů.A do Olomouce je to z poloviny republiky blíž než do Práglu
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 15:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovářmirek: tak tak,není co dodat....Jinak k mailu,co jsi mi poslal,tak to bohužel nemáme a nevím ani kde by se dal sehnat,ale k tomu na co to potřebujete se používali pulzometry nikoliv ejektory....
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 20:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a to mi připomnělo, že se kovářskej ptal i u nás, jak pořídit pulzometr. Olomoučtí páraři po poradě "U leguána" říkají - těžko. Lepší finta pro polní zbrojení ze studny/potoka je čerpadlo s benzínovým motorem, jaké používají např. hasiči. Sice to není stylové, ale funkční a poměrně nenákladné a snadno přenosné.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 09:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Čmoudík a Konečný: Díky za odpověď, ony se používaly na velkejch parách pulzometry, na malejch úzkorozchodnejch taky pulzometry anebo sací ejektory.Ono nám asi nezbude než skončit u toho agregátu a čerpadla (kalovka apod.) i když se mi to vůbec nelíbí.Ono není nad to když si mašinka sama natáhne vodu do vany vlastní parní silou.Nezapomeňme že je krátce po roce 1900 a vozíme za starýho Rakouska řepu do cukrovaru a sem tam nějaké lidi .Jinak zdravím do P.i O. a ať Vám barevné modrá a zelená nezlobí.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 11:05:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neprobíhala nějaká manipulace s muzejními vozidly NTM ve středu 25.10.? Onoho dne, když jsem jel přes Čelákovice, měl depozitář kolejových vozidel NTM u Čelákovic otevřená vrata, kterými bylo uvnitř vidět obnovený lokotraktor (či spíše posunovací mechanismus) T 200.002 (dříve byl v TM Brno-Líšeň). Vlastní manipulace se ale nejspíš prováděla traktorem s gumovýma kolama, který také stál u vrat.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 19:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na http://fotomysak.bloudil.cz je nová sada fotéček z parní jízdy po Pražským Semmeringu motorová Myš
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 08:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tu nějak neživo... Tak račte dále na http://zeleznicka.bloudil.cz na další budovatelské fotky, ty moje už asi máte skouknuté... motorová myš
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 21:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Využiju pauzy, kdy se tu neřeší kvalita opravy stroje 423.0145. Docela by mě zajímalo, jaká je průměrná věková struktura v běžném "spolku". U nás řešíme, zda při "kvalitách" většiny dnešních "náctiletých" má vůbec význam spoléhat na dobrovolníky. Docela se děsím, kdo to za pár let bude dělat, člověk může dělat i do sedmdesátky, slouží-li mozek a tělo, ale omlazení kolektivu také není na škodu. Názorně je to vidět na vývoji dobrovolníků u ČHŽ. V roce 1990 se v náhodném výběru 20 lidí běžně vyskytovali jedinci schopní okamžitě provádět odborné práce (např. zedničinu) a i ten "odpad" zvládl základní manipulaci s ručními nástroji nebo štětkou a barvou. Nevím, jak na ČHŽ nyní, ale při pořádání obdobných akcí u nás (workcampů)po 17 letech je situace taková, že několik elitních jedinců zvládne práce s ručními nástroji, se štětkou a barvou a ten "odpad" pak musíme i ty základy s krumpáčem učit. Dotazy typu "kde má ten krumpáč baterie" nejsou ničím neobvyklým. Do historie se zapsal jeden praktikant, který byl schopen celé dopoledne vykopávat pražce tupou stranou podbijáku, otočit nástroj o 180° musel až dozor...
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 20:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za nás mohu mluvit asi takto - skladba členstva je průměrného věku cca 36 let. Ale fyzicky chodí pracovat maximálně třetina členstva. Ti mladí ve věku kolem 16. let se přidružili asi tři. Manuální zručnost lidí ve spolku je tak asi 60%. Organizační záležitosti v podstatě leží na dvou lidech. Ne že by nechtěli nikoho pustit mezi sebe, ale člověk mající na starosti organizační záležitosti musí být na 150% spolehlivý. A to jaksi moc nefunguje. I u nás jsou různá "opoziční" seskupení, jejichž cílem je nashromážděný kapitál prožrat systémem jen sami pro sebe. Na kulturně společenská hlediska a další účely, proč vlastně spolek je zřízen jdou stranou. Ale to jen tak na okraj.
Pokud se vrátím k věkové struktuře, stárne i náš spolek a zejména "odborně způsobilé osoby", za které v podstatě není adekvátní náhrada. Spolek je velmi křehká záležitost a dnes se již nikomu moc zadarmo dělat nechce.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 20:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Solvayovy lomy - Společnost Barbora - nejmladší žadatel o čekatelství má 16 let, nejstarší člen má 51 let.
Průměrný věk členů je kolem 33 let, momentálně máme 2 mladé.
Manuálně zručných máme tak 90 % členů.
Aktivních členů je asi 1/2.
Organizační záležitosti leží na Správní radě (6 lidí).
Vzhledem k velkým investičním projektům jdou všechny finanční prostředky okamžitě pryč.
Trpíme zejména nedostatkem financí, mladých zájemců o členství a malým počtem průvodců.
Zaměstnanec ani jeden, všichni pracují zadarmo na bázi dobrovolnosti.
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 21:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tohle je docela zásadní téma: dilema, komu předávat zkušenosti, se řeší léta i v Olomouci. Jádro party kolem 464.202 je stabilní už od roku 1992 a tvoří je 8 strojvedoucích ve věku 40 - 63let a 3 topiči věk 30- 34 let (zákonité zkoušky). Z nich jeden stálý člen mimo ČD a 2 penzisté. Dohled nad technickým stavem lok. mají 2 členové (první kotel a armaturu, druhý parní stroj, rozvod a pojezd), ale samozřejmě plně spolupracují a určují plán oprav a technolog. postupy. O práce při opravách se členové ochotně dělí (i po 13 letech!), šikovné ruce se najdou i v zázemí DKV (soustružník, svářeč). Tímto způsobem se i předávají zkušenosti. Opravy kotle provádějí dodavatelsky páraři z DKV Ostrava (my nemáme oprávnění). Do jízdy stavíme 3x3člennou posádku (vždy 2 topiči) v nestabilních sestavách. Velitel spolku a pokladník stojí mimo jízdní a dílenskou práci, ale organizují jízdy/spravují servisní vůz WLAB/spravují finance spolku. Za uvedených 13 let se kolem nás otočilo pár mladších i starších lidí, kteří ale posléze odešli se zjištěním, že nejsou ochotni věnovat svůj čas, práci a peníze páře. A že ta práce je občas "velmi výživná"! V současnosti ani není zájem přibrat nové členy - očekávaná smrt našeho spolku nastane na jaře 2009 a osobně se obávám, že ti nejsarší už nebudou chtít pokračovat ani v případě, že 464.202 přežije v provozním stavu i nadále. My mladší zvládneme jízdu a provozní údržbu, ne však náročnější opravy.
Pokud mohu srovnávat, tak patříme mezi ty stabilnější a málo rozhádané parní "mančafty".
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.80.2
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 23:16:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejmladší člen spolku 19, nejstarší 56, čekatelé mají 15. Dva zaměstnanci vzhledem k rozsahu provozu a počtu návštěvníků muzea (letos 8000). Manuálně zruční jsou naštěstí všichni, mohlo by být víc zedníků. Páru a vozy zvládají všichni, motory většina, provoz všichni. Zkušenosti se předávají průběžně, nejmladší člen spolku je v svých 19 šikovný kotlář (trubky na 423). Z budoucnosti obavy nemáme, naštěstí se u nás nevyskytuje problém "oprávnění pro opravy kotlů" jako u kolegů z Olomouce, takže nic nebrání výcviku dorostu, který je mj. i v režii vyučeného kotláře (kotle na 556 v hradecké Škodovce). Manuálně méně zruční se k nám ani nehrnou, všechny práce probíhají během provozu muzea zcela veřejně, tak si každý zájmce může dobře prohlédnout, do čeho jde. Asi proto i dobrá zkušenost se studenty o prázdninách. Kromě nedostatku peněz a jiných "drobností" si nestěžujeme.
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:09:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pacifik jest toho času výhradně v motorové trakci. Otázka předávání zkušeností není pro nás tedy až toliko akutní. Členská základna je prakticky shodné věkové kategorie kol čtyř křížků čítající. Narůstání členské základny jsme posoudili jako momentálně nepříliš žádoucí. (příklady krutých osudů některých spolků jako důsledek přehlasování čehosi jakousi novou kastou jsou nepřehlédnutelné). Z toho důvodu jsme založili Klub přátel PP, ve kterém se sdružují noví přívrženci a příležiostně se aktivně zapojují do práce - většinou na dlouhodobých opravách vozidel. Otázka nedostatku pracovních sil (resp. volného času) je samozřejmě tak jako i jinde No1. V podstatě se pomalu, ale jistě dobíráme k systému provádění velkých oprav (zprovozňování) vozidel výhadně dodavatelsky. Na závěr bych použil jaroměřská slova: nestěžujeme si a jsme stále ti stejní nadšenci jako při zakládání PP.
ŽMZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 18:28:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin Kašpar:
Stran KŽMZ dává NTM s lidmi spojenými s ZMŽ jasné informace například na ČD, tedy moje stanovisko by bylo irelevantním.
T
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. ŽMZ - více srozumitelněji by to nešlo?

U ZMŽ je nejmladšímu 18, nejstarší přes padesát, tahá to zejména generace 60. a 70. let (husákovy děti). U nás nejvíce energie pohltí trať samotná, což bohužel zatím není téměř vidět, (pokud se po ní nesveze na stanovišti). Hrabání se ve štěrku táhne ještě méně než nějaká odbornější práce. Že by nás mladší generace "přehlasovala" - toho se nebojím, protože příjem nových jedinců si odsouhlasují ti stávající a nějaké účelové navyšování členské základny po vzoru místních organizací politických stran se tu rozhodně nekoná. U nás začíná být problém pokrýt pravidelné aktivity, zejména muzeum. Letos byla návštěvnot slabší (něco přes 8000 lidí), ale příští rok bychom už chtěli celou sezónu obsadit placenými brigádníky. Můj asi naivní pokus nabídnout toto odcházejícím zaměstnancům od dráhy skončil fiaskem, asi díky sociálnímu programu nemají motivaci si k důchodu přivydělat. Pak řešíme dilema, zda začít platit některé výkony vlastní členské základně, jsou obavy, že pak budou chtít všichni. Ale jak zase někoho motivovat, aby občas či více často dělal něco, co nemusí být zrovna atraktivní. Zcela specifické je nenásilné zapojování rodinných příslušníků (zejména manželek) do chodu spolku, díky čemu je u většiny ženatých vztah k této aktivitě kladný, v úplně nejhorším případě alespoň neutrální.
My si občas stěžujeme, k tomu se přiznám, nadšení nám taky ještě po těch letech zbylo, i když na slovo nadšenec jsem alergický. Jinak díky všem za velmi zajímavé odpovědi na toto téma.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 10:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím páni kolegové, jak tak koukám jsme na tom podobně ať už u mormálního rozchodu nebo na úzkých kolejích.Ten náš společek má členskou základnu starou od 35 do skoro 80 let, převažuje členstvo se čtyřmi a více křížky na hrbu.Ale dokud slouží hlava a ruce s nohama tak se dělat dá, to je fakt.Do práce se hrne víceméně pravidelně polovina členstva, kupodivu v celém věkovém rozpětí, ti druzí nám drží doma palce ať se nám daří aby oni nemuseli nastoupit na plac za zraněné.Vzhledem k tomu že jsme nejrůznějších profesí tak myslím že manuální zručnost nechybí nikomu a s brigádníky- mládežníky máme kupodivu dobré zkušenosti.Možná je to tím že brigádníci jsou z venkova a tudíž jim nejsou krumpáče,lopaty a motyky neznámými zbraněmi.Dokážeme si sami udělat dost ale chybí nám některá strojní zařízení (třeba soustruh) takže chodíme k sousedům do depa.Nové členstvo se k nám zvlášť nehrne, občas se přijde někdo podívat a když vidí zamaštěnce a ušpiněnce lezoucí zpod vagonků,závor a vůbec čehokoli či čerty bušící u výhně do železa, raději odejde.Někteří si asi myslí že je to o ježdění v mundůru a štípání lístků.Na místě zjistí že té špinavé práce je třikrát tolik.Peníze chybí jak koukám všude a my na tom nejsme samozřejmě jinak, trochu se nám ale daří je nahrazovat nadšením.Občas budovatelským, občas i chaotickým.O důležitých věcech rozhoduje valná hromada spolku, provozní záležitosti většinou náčelník se zástupcem či rokováním při každotýdenních "brigádách" se všemi přítomnými.Máme přece demokracii.Dodavatelsky řešíme opravy které nejsme schopni provést sami (přerozchodování mašin, generální oprava páry) takže sotva se nějaké penízky v klubové kase objeví, putují ve směru přicházejících faktur.
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 12:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny. Přidám pár zkušeností z ČHŽ z pohledu brigádníka - nadšence. Jezdím tam teprve od roku 2004, takže nemohu srovnávat, jak to bylo v osmdesátých letech při obnově trati. Mám smíšené pocity. Na jednu stranu je to taková "srdeční záležitost", splnil jsem si sen a alespoň zde mohu jezdit jako strojvedoucí, měl jsem možnost poznat pár dobrých lidí, možnost alespoň na chvíli reálně pracovat na železnici a snad i trochu přispět prací nejrůznějšího druhu. Na druhou stranu musím říct, že jsem zklamán z toho, že na Balog jezdí spousta lidí, kteří nedělají NIC, neustále se jen vozí pokud možno na mašině či jen nečinně bloumají po staničce, ale jsou samozřejmě ti nejdůležitější. Od roku 2004 lze pozorovat jistý úpadek prakticky ve všem. Tehdy jsme makali na trati, měnili pražce, dotahovali oblouky, čistili přejezdy, dotahovali styky atd. Byli jsme s traťovákem na štrece prakticky denně. Dnes zde v podstatě není traťmistr a štreka chátrá. Všechno se dělá na poslední chvíli, máme betonovat spodní hajc, ale slíbený beton přivezou za dva dny, je třeba prořezat trať, ale protože není s čím jezdit, nedostává se mašinky k traťováku. Dělá se hrozně moc věcí najednou, ale nic pořádně. Železnička prostě tak nějak žije z podstaty. Je hezké býti pánem na mašině, ale když se na tu štreku nešáhne, tak za chvíli dojezdíme. To souvisí i s nefungujícím systémem organizace práce. Chápu, že i zde nejsou finance, myslím si však, že všechno není jen o penězích.
Ale abych jen nekritizoval, jezdím tam moc rád a jak už jsem psal výše, seznámil jsem se zde s řadou příjemných lidí, je tu krásná příroda a když zbyde trocha času (letos to nevyšlo), zajedu na Telgárt Renátkou, či jinou krasavicí.
Pravdou ale je, že na Balog jezdím jen jednou za rok tak na dva, tři týdny, takže to posouzení nebude úplně kompetentní. Ale třeba se někdo ozve, možná má podobné, možná jiné zkušenosti.
I přes výše zmíněné potíže ale musím říct, že se na Balog vždycky rád vracím vyčistit hlavu a odreagovat se jinou prací.
Co se týká věku jsou zastoupeny všechny generace od studentů až po důchodce.
Manuálně zručných je jistě většina, spíš u některých chybí ochota. Hezký den všem.

Michal Ř.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3853
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 12:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čau Profesore!
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím trošku poopravit kolegu Kovářskýho, věková hranice na svozu řepy začíná na 25 letech , i když se to nezdá... A co se financí tejče,někdy i ty faktury bývají rychlejší . Je pravdou, že nám různými pro ně nepotřebnými věcmi vypomáhá pár lidí i firem, a někdy se najdou i docela zajímavé a pro nás cenné věci. Schází se i různé zajímavé informace a nebo prostě jen "držíme Vám palce". To abychom neztratili motivaci a elán v hrabání se ve starém šrotu a nebo při trávení hodin za klávesnicí . motorová myš
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 22:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Michal Ř. Já jsem na ČHŽ jezdil v letech 1990 - 1992 a zažil jsem ještě sérii našlapaných turnusů od června do září. Podle mých informací je tento způsob prací již na ústupu.

Musíte si ale uvědomit, že zatímco brigádník pracuje řekněme 6 hodin, tak někdo musí před každým dnem udělat přípravu a po skončení práce taky zase uvést pracoviště, nářadí a materiál do nějakého stavu. Aby pak něco vybouchlo, není vůbec složité. Taky vedeme spory, zda místo dvoutýdenního workcampu pro 20 účastníků není výhodnější najmout na týden pět Ukrajinců, kteří by měli určitě větší produktivitu práce. (I když i Ukrajinci jsou už dnes občas líní pracovat a pak si na práci najímaji Čechy).

Zájem o železniční muzejnictví je ale hodně ovlivněn stavem železniční dopravy u nás, to, že nemáme s ČD a tedy s dluhy, zanedbaným vozovým parkem a jinými neduhy státní železnice nic společného, běžný smrtelník nerozliší. Mladší z nás se možná dožijí toho, že tu jednou bude železniční doprava opět pro zákazníky a nikoliv pro zaměstnance a tedy i tento obor nebude na okraji zájmu společnosti.

Existuje jistá skupina zájemců, kteří by byli ochotni i pomoci, ale vadí jim na nás dost věcí, např. nedá se k nám dojet vlakem a tedy zadarmo, málo resp. vůbec nechodíme do drážních hospod, všechno chceme vyčíslit a mít v termínu, dovolujeme si takové nehoráznosti, jako nákup kolejových vozidel, všechno (od elektriky po solvínu) si musíme platit, nikde nic "nefasujeme", pracujeme dokonce i v zimě, používáme ke vzájemné komunikaci takové nehoráznosti, jako maily nebo esemesky, když si státní dráha od nás chtěla půjčit nějaké vozidlo, tak jsme měli tu drzost a chtěli za to úhradu. A vůbec, jsme prostě banda kapitalistů, kteří se chtějí levně dostat k lukrativním pozemkům a ty za těžké peníze prodat. No prostě nejsme nejlepší....
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 23:14:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci se plést do zdejší top-manag diskuse, jezdím jen občas "do dolu" a většině osazenstva je tam pod 20. (bývám druhý nejstarší) a nepřijdou mi neschopní.
Jen jsem chtěl naznačit, že zájem o historii železnice + spolky k tomu vrcholil na přelomu 80.-90. let (cca od 1987), což bylo myslím způsobeno i "výročími" a "historickou vlnou" i na oficiálních místech (+ spolkovým opojením po r. 1990).
PS: zažil jsem i výše zmíněné přehlasování a leccos dalšího, proto už nikdy nechci být členem něčeho jako je drážně-muzejnický spolek. Ale držím vám všem palce.
Brutuss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 13:16:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kunt: Vážený kolego, bohužel musím souhlasit, zejména s přeposlední větou. Taky už nechci dělat blbce virtuálním realistům, že není nic problém a neodbornému (případném) hlasování, které přes stupidní ješitnost některých členů pak zkrachuje. Zařídil jsem se tedy podobně jako Vy. Už mi do toho žádný diletant kecat nebude... A funguje to.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 09:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mixovaný myš: Tak to se omlouvám, znám převážně ty co chodí pracovat,netušil jsem že je někdo tak mladej a línej.Su enem blbej kovář svářeč atd
Český pivo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.35.236
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 17:21:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážené spolky, většině seriozním držím palce i když já pro svůj handikept nemůžu fyzicky pomoct.
Ale ostatně se dostanu i k jiným "nedrážním" spolkům a mezi vámi kolejovými "maniaky" mě připadá, velká nevraživost, nenávist přerůstající v "zapšklou" závist.

Proč to tak je...??!! Dokáže mi to někdo trochu vysvětlit..???

Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 19:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Český pivo:

Tak předně ta situace (aspoň v našm okolí) není tak strašná, abychom se vzájemně nenáviděli. S několika spolky léta dobře spolupracujeme a máme korektní vztahy. Pokud si s někým jiným z nejrůznějších důvodů nepadneme do oka, tak je nám šuma fuk, tedy pokud vyloženě neškodí.

Další věcí je, že železniční muzejnictví je snad nejnáročnější obor po všech stránkách, kolejové vozidlo nezamknete na dvorek, je často terčem vandalů. Tahle činnost z vás spolehlivě vytáhne dost peněz, času a jedninou odměnou může být svezení (a to nikoliv v pozici strojvedoucího).

Finanční poddimenzovanost řady spolků je pak žene (nás nevyjímaje) do výdělečných aktivit, kde je samozřejmě dost velká konkurence mezi spolky, jde přece o peníze.

V neposlední řadě tu chybí nějaká autorita, která by mohla pomoci spory řešit. NTM to rozhodně (zatím) není.

Existují i "výkřiky" v podobě vzájemného si kradení dílů dokonce i celých vozidel (taky jsme takový pokus před léty měli...).

Když si tohle všechno sečtete, tak to se na psychice lidí prostě nějakým způsobem projeví. No a pokud to někdo vydrží a stále se angažuje, v první řadě má problém v rodině (má-li ještě nějakou), dočká se u většinové společnosti spíše posměchu, prostě tenhle druh zábavy v době adrenalinových záležitostí a povrchních zábav prostě neletí...
Český pivo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.42.162
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 21:26:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pane Kašpar;
děkuji za vystižnou odpověď. Ale pomluvy vladnou, možná se Vás třeba tak netýkají, ale při jedné nejmenované návštěvě jsme měli možnost být svědky rozhovoru/vyprávění - jak ten a ten je špatný a všichni jim jen ubližují. Mají sice hezkou nově zprovozněnou malou mašinku, ale prý jim jí všichni nepřejí.... Hlavně "Ti" na ČD a pak všichni kolem. Při tom dni otevření dveří jsme s rodinou měli pocit, jak je to mezi Vámi hrozné.
V Lužné to zas je někdy jak v "ráji" lokomotiv, ale občas tam taky před veřejností se projeví při různých větších akcí nějaké "nevraživosti" mezi zúčastněnými stranami-lokomotivními čety...

Několik příspěvků víše píšete, jak Vás vyčerpává trať a pak, jak nezbývá čas na jiné věci... Existují mezi spolky třeba nějaké "výměny" vozidel či nabídky...??
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 21:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářskej : přece náš lakýra a mopedista Honza a taky brusič žofky "možná přijde i Kouzelník" ... který v sobotu opravdu přijde! motorová myš
Ales K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 14:36:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím Vás!Je mi 15 a rád bych se aktivně(ale asi až 3 roky) zapojil do chodu parního spolku Olomouc.Bohužel,dráhu studovat jít nemužu,tak musím jít na zdravotnickou školu,ale bojím se,že když nemám co dočinění s dráhou,tak mě nevemou do spolku.Jaká je tedy pravděpodobnost,že mě vezmou?Co jsem si přečetl výše, mě velmi zarmoutilo:Nerad bych se dožil chvíle,kdy spolek v Olomouci skončí i přes to,že 464 202 bude dále schopna provozu.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 20:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aleš K.

Nevím, jak v Olomouci, ale u nás většina členské základny pracuje mimo železnici a na chod spolku to nemá žádný negativní vliv. Dobře se uplatní např. lidé z průmyslu, máme tu jednoho programátora, dva stavaře, jednoho obchodníka s uhlím, projektanta elektro, hostinského, naprostá většina profesí se dá dobře využít. Samozřejmě, jakmile jde o ježdění a věci kolem, pak nastupuje ta železniční menšina. Obě skupiny jsou přínosem, ta modrá mennšina pro nezastupitelné výkony a ta nemodrá většina pak pro praktický život. Ti modří se nechovají povýšeně k těm nemodrým a ti nemodří zase musí pochopit, že k některým úkonům je prostě modrá klasifikace nutná.
Ales K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 21:52:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a jak je to s topičováním?Pan Konečný tu psal,že musí mít zákonné zkoušky.Z čeho se dělají?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 07:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zákonné zkoušky čili "topičky" se skládají z teorie, čili ze zákonné kotelní armatury,čili ze znalosti výstroje kotle, z obsluhy lokomotivního kotle a návazných předpisů.Většinou provádí tyto zkoušky kotelní komisař a lokomotivní četa (zkušební komise) je nutné mít před zkouškama praxi v topení na mašině (myslím že 300 hodin), potvrzenou provozovatelem stroje nebo náčelníkem depa.Věková hranice je od 18 let.Po mnoha letech se dělaly "topičky" například na jaře v Praze.Nejsou ale pravidelné, spíše podle potřeby provozních jednotek a množství zájemců.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 07:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě mně ale napadá že v blízkosti Olomouce je Železniční a parní spolek Troubelice.Papíry na topení v kotlích stabilních (kotelny atd.) se dají udělat i na Itisu (Institut technické inspekce) ale na drážní a jiné parní lokomotivy jsou myslím neplatné.Je však faktem že v dnešní době omezeného parního provozu najezdit jako topič v zácviku předepsané hodiny je náročné.Je nutné si taky uvědomit že topič nejen háže uhlí do pece a napájí kotel ale je odpovědný za celou kotelní armaturu a za provoz kotle.Což není vůbec žádná legrace a velká zodpovědnost.On ten umouněný pán koukající z budky má ve skutečnosti nelehkou práci (nejen fyzicky).
Ales K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 11:24:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A dá se ta teorie na kotelní armatury,atd. někde sehnat?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3862
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 20:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No hlavně ale topič musí mít zkoušky (kromě výše uvedeného) jako pomocník strojvedoucího nebo se mýlím? Nebo na páře dnes stačí z dopravního hlediska jen jednomužná lokomotivní četa?
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 22:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ales K: podmínkou členství je samozřejmě plnoletost! A pak se uvidí - hlavním kriteriem je spolehlivost, odbornost a zručnost, ochota odevzdat páře svůj čas, práci či peníze - a nikdy se neptat, jestli z toho budu mít víc než svůj dobrý pocit!
K získání oprávnění k samosatné obsluze lokomotivních kotlů dle předpisu Ok2/1 je nutné složit zkoušky - postup popsali správně kolegové. Zkoušky pomocníka dnes už získat nelze. Pokud s jedná o strojvedoucího jiných trakcí, pak je splněna znalost předpisů D1/D2. Otázku praxe jsme u nás řešili tak, že topiči v zácviku kolovali po celé Moravě, sbírali hodiny, naučili se malé i velké lopaťáky, štokra, různou armaturu. Externisté mimo ČD, pokud takto dosáhli na zákonité zkoušky, musejí jezdit ve trojici s dalším strojvedoucím "na levé straně" znalým D1/D2. Teoreticky není problém dopravní zkoušky absolvovat, ale ve vlastní režii, DKV do toho nebylo ochotno investovat, tím spíše, že trojposádka se na velké 464.2 ukázala jako praktické řešení (takový výlet do Jeseníku není legace ani pro 2 topiče). To však neznamená, že externisa nemusí D1/D2 znát- bez toho samozřejmě nelze!
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3868
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 08:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkoušky pomocníka dnes už získat nelze.

A proč ne? Vždyť dopravní předpisy funkci pomocníka strojvedoucího znají i nadále a i v katalogu pracovních pozic ČD se tato funkce vyskytuje (sice už asi jen teoreticky, ale vyskytuje).
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 10:12:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Né nadarmo se říkalo, že topič nosí ke společné svačině chleba a špek nosí strojvedoucí...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3872
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 10:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tím jste chtěl říci co?
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 12:16:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no bylo nebylo... (pro ty co to nepochopili)

zkrátka se to říkalo proto, že si fíra dobrýho topiče předcházel a vydržoval, protože dobrým topičem není ten kdo nasází do pece nejvíc lopat, žé...

napsal jsem to jako potvrzení slov Kovářmirka a Konečného.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 13:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aleš K.:Jediné co je snad ještě možná k sehnání u starších fírů co jezdili parní trakci je Příručka pro strojvedoucí ( samozřejmě parní trakce) která vyšla někdy na přelomu padesátých a šedesátých let.Dvoudílná kniha v jedněch deskách, část textová a část obrazová.Je tam toho napsáno nejen k armatuře dost.Na obalu knihy je na přední straně strojvedoucí a na zadní straně topič vyfocení na svých místech na stroji(možná štokr).
Ales K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 17:21:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

p.Konečný:Tak s plnoletostí mám jasno!Spolehlivost a zručnost v mých rukách je(nechci se chválit!),ale nevím s tou odborností!Když dráhu studovat nebudu......Ochota,čas i peníze celkem v klidu!Ochotu mám velkou,čas si nejdu snad vždy a penize snad taky už v 18 vydělám.Tu učebnici pro armaturu to mi sežene jeden známý,který na dráze do nedávna dělal,takže by to problém nebyl.Díky za radu!
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 20:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nechci nějak rejpat,ale sama zručnost a spolehlivost je sice dobrá věc,ale když má být člověk dobrý hajcr,tak to není jako doma,když se přikládá do kamen...a hlavně,jen tak pro nic za nic vás ke zkouškám nepustí,musí si to ten dotyčný patřičně zasloužit.....
Ales K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 20:51:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČmoudČmoudik:Zasloužit?Já pro to udělám všechno na světě!A vy děláte co?Taky topiče?Nebo strojvudce?Nebo pruvodčího?
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 21:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak dva až tři roky,někdy i pět a déle kydlat popel z kolejí,pucovat mašinu před každou akcí,vykládat vagony s uhlím,dřevem,chodit pro oleje,tahat a skládat hadice pro vodu,no a spoustu věcí,které nemají s tou obsluhou parního kotlíku moc společnýho.....no a pak možná pomaloučku sem tam hodit lopatku apod......tak co ještě máte zájem ? no a pak učit se ,učit se,učit se... a co dělám,no možná něco takovýho,co tu píšete....
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 21:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trošku si dovolím odbočit od tématu - pár neotřelých fotek s otřelým popisem najdete na http://zeleznicka.bloudil.cz . Jste srdečně zváni, jako vždy . motorová Myš
Ales K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 21:56:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČmoudČmoudik:Mě nezastrašíte!Zájem stále mám!A budu mít!Jediné,co by mě od téhle práce trochu odrazovalo je to odporný dojíždění z Kroměříže do Olomouce!Jinak to leštění,tahání hadic,vykládání vagonu s uhlím a dřevem,atd. by mě vubec nevadilo!
JirkaHagen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.53.58
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 01:46:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jednou zkoušel v garáži topit v petrách vyjetym volejem. Lil jsem to do nich vrchem takovou tou otočnou deskou s dírkama. Můj pokus ale skončil ve chvíli, když z kamen začal vytejkat hořící volej.
Český pivo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.8.233
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 02:06:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JirkaHagen... Nojo, dětské hry, že...

V mládí jsem si taky takhle hrával - a hasiče naštěstí rodiče volat nemuseli

Ale pokud to někdo udělá v pokročilejším věku - je to politující...
Český pivo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.8.233
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 02:25:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak (Kovařínek, Konečný, ČmoudČmoudik..), určitě jste tu většině neznalým hezky a příkladně seznámili s prací topiče...

Kéž by těch mladých bylo do práce víc...

....a né zůstávali jen u těch řečí u piva...
Ales K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 07:18:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Český pivo:A tož já su asi jeden z posledních.keří majo do práce chut!
JirkaHagen:Tak to by nenapadlo ani mě!
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 07:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ke spolkům - my jsme se spousty spolků a jedinců zadobře a snažíme se spolupracovat. Už jsme si několikrát přenechali vzájemně nějaké díly, dokumentace a podobně. Existují však také lidé, kteří chtějí se infiltrovat do spolku a pak jej pro svůj osobní prospěch rozložit. Ať se tváří na oko jako velký osobní přínos. Ve skutečnosti jim jde jen o přivlastnění výsledku mnohleté společné práce. Bohužel někteří členové takovýmto jednotlivcům jsou schopni "naletět na vějičku" a tím odstartovat postupný zánik celého spolku. Je velmi obtížné ve spolkových podmínkách takovýmto idividuím čelit. Asi všeobecný návod, jak tyto lidi eliminovat neexistuje. S kolegou jsme se pokusili o cestu absolutní ignorace. Ale nevím, jestli tato cesta je řešením.
Co se týká ježdění na vozidlech, tak u nás to až takový problém není. Řízení může provádět jen osoba odborně způsobilá ve smyslu platných předpisů. Ale ty ostatní věci se již dají řešit. A nemusí to být jen prodej pohledů za jízdy nebo pucování mašiny. Je to taky trošku o přístupu jednotlivých členů mezi sebou.
A ještě jedna důležitá věc. Co člověk, to názor. Proto musí mít spolek dostatečně silné vedení, aby dokázalo prosazovat vždy jeden směr a ostatní trošku přibrzdit. To se týká zejména zpravidla bombastických plánů, utopických řešení, či jen věcí, které nejsou v silách celého sdružení. Někdy je naopak těžké přimět některé členy k práci (zejména organizační). Ono, když člověk chodí do práce, tak se nedá stíhat všechno :-)
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Ales K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.16.126
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 08:26:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No,at je to tak nebo tak,já se rád vynasnažím s čímkoliv pomoct(teda,jastli se tam vubec dostanu).Pánové,díky za rady!To.co jste mi tu napsali si budu pamatovat!Je mi jasný,že když se dostanu do spolku,tak hned nebudu jezdit na mašině.Vše chce zásluhu a to se mi líbí!
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 18:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pak možná pomaloučku sem tam hodit lopatku apod...

Čmoudík: Vám se to vo lopatce kecá, za Vás tam přikládá schneck
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 18:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj pokus ale skončil ve chvíli, když z kamen začal vytejkat hořící volej.


Vida!!! Adept na zácvik na mazutku!!!
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Ales K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 20:22:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak mazutky ještě existují?
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 20:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka: no no no,pícka jak obýváček,tak sem tam i ta lopatka je moc a moc potřebná.......že člověk má ruce jak opičák....
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 00:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudík: To jsou jen výmluvy, ruce jak opičák má člověk ne z toho, jak velkou máte pícku, ale že to máte do patra (Apropos, topeniště 310.23 viděli? Díra jak pro gynekologa, a dva metry dozadu...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 06:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka:viděli ,viděli,slabí to odvar,uzounké a jen trošku delší,u nás široké a mooooooc dlouhé...
Ales K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 17:48:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panové,jak velký topenišzě má 310.422?To je spíš akorát,ne?Já ju viděl naposledy v roce 2002,takže už si to moc nepamatuju!
p.Konečný:Kolik vás zhruba vyjde vagon s uhlím?Po škole jsem vedl malou diskuzi se spolužákem,co bude,jak bude a kolik to bude stát,až dojde uhlí na Ostravsku?Nějaké menši naleziště se prý našlo u Frenštátu pod Radhoštěm.Je to pravda?
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 19:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ales K.: 1) když už tak už 310.922
2)to je jaksi průmyslovka a ne původem mašinka pro traťový výkon
3)no hodně a hodně moc malinkatý...
Uhlí,to je kapitola sama pro sebe,není jen ostravsko,my už na Ostravu nejezdíme dobrý tři roky,uhlí z Ostravy je lepší průměr.....jenže ono vlastně z Ostravy už není,protože tam už nefunguje ani jeden důl,ale z okolí Ostravy.
jinak tuna černého zhruba stojí 3.500,- Kč,tak si to spočítejte....

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace