K-report
 

Archiv do 04.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » RTexpress » Staré archivy » Archiv do 04.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 11:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznání by se mohlo třeba udělat při jízdě s novináři. Ne vážně, to je docela zajímavá myšlenka...
Taky mne docela překvapuje, že ČD umožňují vykonávat poznání trati jiným dopravcům na svých vlacích. Tím vlastně podporují konkurenci
Zdraví Martin
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3591
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 11:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2: po tomto rameni jezdí ovšem i dost vlaků vedených externisty (OKD, ODOS, snad i UNIPETROL), takže v tomto bych problém skutečně neviděl. Nikde v předpisu není řečeno, že na poznání musí jet člověk na mašině ČD...

Taková zajímavost: od nového GVD budou až do Prahy zajíždět slovenští fíři (RD Žilina)
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 12:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na ONJ nikdo jiný než ČD nejezdí...
Jsem myslel obecně, třeba na jih dlouho žádný jiný dopravce nejezdil. No a pak si OKDD a Viamont dělal poznání do Dvořiště, Písku a dalších míst na vlacích ČD...
Docela by mne zajímalo, zda je možné, aby jeden dopravce řekl, že neumožní vstup na mašinu strojvedoucímu jiného dopravce, i když dělá poznání trati?
Zdraví Martin
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3904
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 12:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mne zajímalo, zda je možné, aby jeden dopravce řekl, že neumožní vstup na mašinu strojvedoucímu jiného dopravce, i když dělá poznání trati?

A proč by nebylo? To je jeho problém... Žádný právní předpis takovou povinnost samozřejmě dopravci neukládá a ani nemůže uložit.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 12:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aniž bych byl právníkem nebo odborníkem, klíč bych hledal v tom, že ČD nejsou jen "obyčejný dopravce", ale taky provozovatel dráhy, který umožňuje přístup na dráhu i jiným dopravcům.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 13:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protože smysl celého toho divadla je asi jiný

Ono by bohatě stačilo samotné schválení 189 u nás. Pak by tady s nima mohl jezdit kdokoliv, kdo by měl zájem o moderní el. lokomotivy. Takže pro 380 sakra těžká konkurence a to hlavně v případě krátkodobého pronájmu.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 13:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť oba jednatelé RT si tady z nás dělají srandu už dobré dva měsíce, tak už to konečně někteří pochopte a mějte trochu smysl pro humor

Faktem je, že okolnosti celé věci jsou nanejvýš podivné. Není vysvětleno, kde se měly náhle vzít lokomotivní a vlakové čety, kde se měly náhle vzít vozy, a spousta dalších podstatných věcí. Spoléhat se na to, že dosud neschválený typ, který evidentně neodpovídá českým normám, náhle bude Drážním úřadem schválen, vypovídá o bezbřehé naivitě, hraničící až s hloupostí.
Takže je možné (a některé náznaky zde to potvrzují), že se jednalo od počátku o plánovanou provokaci.
Zeptejme se spíš takto - komu to celé prospělo? Běžnou veřejnost a média by vůbec nezajímaly takovéto odborné problémy se schvalováním řady 189. Takhle ale byl s humbukem prezentovaný první soukromý vlak a ten že náhle nevyjede? Cože? Média se o to začala živě zajímat, jsou citováni "experti" a pozornost se bezděky přitáhla k tomu, 1) jaktože zde nemůže jezdit tak moderní lokomotiva, jako je řada 189, když ji vyrobil Siemens, 2) jaktože nějací techničtí omezenci na jakémsi Drážním úřadu brání svobodnému podnikání? Tak jsou zabity dvě mouchy jednou ranou, problém je správně rozvířen a v takové atmosféře už se daleko lépe lobbuje za své požadavky, než mezi odbornou veřejností...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 13:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není vysvětleno, kde se měly náhle vzít lokomotivní a vlakové čety, kde se měly náhle vzít vozy, a spousta dalších podstatných věcí.

Ale teď už pánové v Railtransu jistě ví, že jakýkoliv podnikatelský záměr musí být předem vysvětlen Rtuťovému muži.
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.78.74
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 14:20:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex:
> Pokud mezinárodní smlouva hovoří o "železniční správě" a z transformační zákon výslovně o tom, že ČD jsou národním železničním podnikem ČR

A v tom je jádr pudla. MD ve svém výkladu (kdysi) prohlásilo, že "železniční správou" je jakýkoli železniční podnik s licencí. O národním železničním podniku se ani v té mezinárodní smlouvě (naštěstí) vůbec nehovoří, tak nebylo co ohýbat.
Text už asi nenajdu, bylo to jen na papíře, ale v praxi to zafungovalo a jezdí se podle toho. To, že se některé mezinárodní smlouvy po našem vstupu do EU dostaly do rozporu s komunitárním prácem se moc neřeší s obvyklou výmluvou, že změna mezinárodních smluv trvá dlouho ...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 14:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není vysvětleno, kde se měly náhle vzít lokomotivní a vlakové čety, kde se měly náhle vzít vozy, a spousta dalších podstatných věcí.

Ano. Nejlepší je půl roku dopředu přivézt vozy, pak je celou dobu hlídat nejlépe stevardy a strojvedoucími.

To, že na vlacích nebude ES 64 F4 jsme věděli přibližně od července 2006. A zajištění náhradního řešení selhalo. A když již selhalo i poslední řešení, holt jsme to museli odvolat. Domnívali jsme se, že pokud za nájem lokomotiv budeme platit, že nebude problém. Bohužel byl. Strojvedoucích se seznáním Praha - Ostrava je v ČR dostatek a potřebných 16 jsme měli zajištěných. Asi nevíte, že soukrommé firmy si jsou v případě potřeby ochotny pomáhat. Stevardi byli taky zajištěni. Ale opravdu nebylo potřeba je mít půl roku předem.
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 14:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm. A co třeba vlaqedoucí s platnými zkouškami? Nebo bude snad nějaká "stevardka" dávat výpravčímu návěst "Souhlas k odjezdu"?

Domnívali jsme se, že pokud za nájem lokomotiv budeme platit, že nebude problém. Bohužel byl.

No to Vám snad ale mohlo být jasné, nechápu, čemu se tak divíte. Proč by Vám ČD měly pronajímat lokomotivy a podporovat vlastní konkurenci? Uvažují takto: Nájemné z lokomotiv bude nižší, než ztráta, kterou jim můžete způsobit svým podnikáním. Byli by blázni, kdyby Vám jakkoliv pomáhali, to je prostě pud sebezáchovy. Ani vy byste se nezachoval jinak v této situaci.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3905
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 14:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rgx: Škoda, opravdu by mě to zajímalo... Domnívám se totiž, že na základě stejných (platných) právních předpisů a (platných) mezinárodních smluv lze vytvořit i výklad naprosto opačný, o kterém jsem již psal.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
řadový železničář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.21
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 15:11:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>A co třeba vlaqedoucí s platnými zkouškami? Nebo bude snad nějaká "stevardka" dávat výpravčímu návěst "Souhlas k odjezdu"?

Máte ouplnou pravdu, rtuťovitej chlapíku. Taková návěst, to není jen tak. Na to je třeba vystudovat nejméně učební obor Železničář/Železničářka. Samozřejmě absolutorium VŠDS v Žilině je výhodou.

A vůbec, celé je to podezřelé. Asi se zase jedná o nějaké spiknutí. Teď je toho všade plno.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28098
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 15:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo bude snad nějaká "stevardka" dávat výpravčímu návěst "Souhlas k odjezdu"?

A nešlo by to jednodušeji - tedy že návěst dá fíra? Ostatně, na samoobsluhách ČD to funguje jak?
Ta „stewardka” už může jen dát jakési smluvené znamení fírovi (ne však návěst!).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 16:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral - Strojvedoucích se seznáním Praha - Ostrava je v ČR dostatek a potřebných 16 jsme měli zajištěných. Asi nevíte, že soukrommé firmy si jsou v případě potřeby ochotny pomáhat. Stevardi byli taky zajištěni.

A co teď ti strojvedoucí a stewardi + potřebný "management" (někdo jim šéfovat musí) dělají teď? Dostali ještě ve zkušebce výpověď? Nebo jsou na nemocenské? Nebo je normálně platíte? A nebo vůbec neměli smlouvy, takže "se nic nestalo"?

A zajištění náhradního řešení selhalo.

Já se domnívám, že žádné reálné a použitelné náhradní řešení nikdy neexistovalo. Takže už od července 2006 jste museli vědět, že se v prosinci nevyjedete.
No ale aspoň se vám podařilo zkratit jízdní dobu Pendolína z Prahy do Olomouce nebo zavést eLišku.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 16:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co teď ti strojvedoucí a stewardi + potřebný "management" (někdo jim šéfovat musí) dělají teď?

To by mě celkem taky zajímalo. Pochybuji, že se našlo na trhu práce ČR 16 "volných" strojvedoucích, se seznáním Praha - Ostrava, schopných a ochotných nastoupit dne 10. 12. 2006 do práce. Museli dát někde výpověď nebo ne? A teď jim řeknete, že vlastně litujete, ale že to padá?

Já se domnívám, že žádné reálné a použitelné náhradní řešení nikdy neexistovalo.

Tak nějak. Spoléhat se na ČD, že vlastní konkurenci pronajme lokomotivy, není naivita, ale hloupost. Proč by to dělali?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1755
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 16:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex > Jestli vás problematika přeshraniční dopravy tak zajímá, můžu poskytnout konzultace . V roce 2005 - rovněž i na základě šetření ÚOHS - vydal O130 MD Metodický pokyn, který toto vše řeší celkem ke všeobecné spokojenosti a vysvětluje rovněž vztah jednotlivých právních předpisů a mezinárodních smluv.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3906
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 16:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, to mě samozřejmě zajímá. Můžeš mi toto poskytnout?
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 16:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Mohl bych poprosit o zaslání toho metodického pokynu na mail? Děkuji předem.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3008
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 16:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťový muž a spol.:
Pánové, pochopte už konečně, že ne všechno musí být proflákle ná Káčku, aby to mohlo mít "statut" existujícího. Sehnat potřebné, relativně malé, množství vhodných lidí není až takový problém bez ohledu na to, že o něm nikdo z RT na K-R detailně neinformoval (či se to "nějak" neprofláklo) a bez ohledu na to, jak podobné věci řeší České dráhy.

Zvyklosti ČD, kdy každá věc byla zveřejněna a celkem detailně popsána měsíce až roky předem, případně i když to bylo utajováno, tak to nějaká "dobrá duše" někde vyslepičila, začínají být dost demodé, ať si šotouši, či samozvaní odborníci na železnici o tom myslí své, ať vztekejí se, trucují, házejí špínu na všechny okolo, či takovou firmu zesměšňují.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 16:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Nejde o utajování předem, to je jejich věc a to je samozřejmě v pořádku. Jde o to, že se zde již evidentní rozpory v celé konstrukci odbývají obecnými frázemi a případně odkazy na utajení, o to, že p. jednatel tyto rozpory není schopen vysvětlit, ani kdyby chtěl apod. Samozřejmě, není povinen nikomu nic vysvětlovat, stejně jako mu ČD nejsou povinny pronajmout lokomotivy, ale pak to zase jen posiluje určité indicie o tom, že celé to byla od počátku pouze provokace vůči určitým osobám a v zájmu zase jiných osob.
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 17:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Probůh - snad si nikdo ze zde diskutujících nemůže opravdově myslet, že manažerské plány ať té či oné firmy se někde (např. zde na této diskusi) budou veřejně probírat. Jestliže někdo z vás má nějaké zkušenosti s podnikáním, určitě je mu to jasné. Pro ostatní: nikdy se nedozvíte/me úplné podrobnosti o všem co předcházelo byť i jen zařazení RT expresů do JŘ na rok 2007. Pokud není podnikatel úplný blázen, nemůže přece nikdy zveřejnit svůj podnikatelský záměr. Když, tak jen útržky, ale ne podrobnosti. Pochopte to už konečně a nevytvářejte spekulace o takových hloupostech jako ohlupování obecenstva a tahání za nos. To si může dovolit jen někdo komu vůbec nezáleží na výsledku. Ale ne seriozní firma (a to Railtrans snad je), která hodlá opravdově podnikat.
standart není to co standard
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 17:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Major Zeman: Není náhodou železniční správou v pravém slova smyslu DÚ, maximálně DÚ + SŽDC + jiný majitel trati. ČD as. možná z titulu provozovatele ale rozhodně ne v roli dopravce. Co by se stalo, kdyby se u některé pohraniční trati změnil vlstník/provozovatel?
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 18:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkoušky udělat je otázka jednoho dopoledne a hádal bych že je určitě bude mít jenom jeden člověk na soupravu, ostatní holky je mít nemusí. ZBYTEČNÉ!!!!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3011
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 18:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťový muž:
Nic ve zlém, ale z vašich reakcí nevidím ani tak otazníky, jako ukřivděnost...

Standart:
Ano, přesně.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 18:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Holt si musíme zvykat, že se něčemu dá věřit až v momentě, kdy to bude hmatatelně na světě. Zářným příkladem z ještě vyšších sfér oboru dopravy budiž mýtné & MD & Kapsch
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 18:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standart, Bkp: Souhlasím, ale:

Snad se všichni shodneme, že naše vlast je jedna velká klepárna. Klepy, drby i pomluvy se šíří ode všech ke všem patnáctou kosmickou rychlostí, všichni o všech vědí všechno, a co nevědí, to si snadno dovymyslí a s chutí šíří dále. Máloco je u nás tak bezobsažným pojmem, jako tajemství: služební, bankovní, úřední, lékařské i jakékoli jiné. Slečny sekretářky, zdravotní sestřičky i páni šéfové v bílých pláštích nebo jen límečcích, v zeleném sukně nebo v montérkách, všichni bez rozdílu a bez rozpaků vynesou ze svých pracovišť jakoukoli informaci, čím pikantnější, tím lépe, odpoledne jí pobaví rodinu a večer kamarádky u kafíčka nebo kamarády v hospodě. Že tak mohou zásadně ohrozit něčí zájmy, existenci a třeba i zdraví či život, jim vůbec nepřijde na mysl: vždyť je to tak zábavné a dělají to všichni!
ICQ 311-297-744
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 18:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli se Railtransu nepodaří RT express v krátké době rozjet, možná se stane, že ho nerozjedou už nikdy, protože mezitím přijde Žlutý vlak, který nabídne za srovnatelnou cenu daleko větší komfort, takže RT bude bez šancí. Toť můj názor. Kdyby bývali stihli stanovený termín, měli by náskok a leccos by mohlo dopadnout jinak. Ale takhle už to vidím pro RT spíše skepticky.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 19:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SA bude na železnici nejdříve tak za dva tři roky....Jančura teprve udajně objíždí výrobce souprav...než se to zase u nás schválí....takže realně minimálně 2-3 roky....Ted me napadá otázka pro znalejší:Je schválená nějaká souprava výjma Pendolína která by byla vhodná pro tuto trasu?Jedině snad uprava 471....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28107
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 19:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale aspoň se vám podařilo zkratit jízdní dobu Pendolína z Prahy do Olomouce nebo zavést eLišku.

A ošlapné


že ho nerozjedou už nikdy, protože mezitím přijde Žlutý vlak, který nabídne za srovnatelnou cenu daleko větší komfort

Uvidíme, ale tohle považuji za velmi nepravděpodobné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 19:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak. Jančura, RT a další mohou podnikat s tím, co je schválené DÚ.
Jen tak na okraj. Možná se ptám hloupě,ale může si soukromý dopravce objednat loko u českého výrobce? Nebo Škoda Plzeň žádné loko nevyrábí? (Řadu 380 vynechávám).
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 19:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

může si soukromý dopravce objednat loko u českého výrobce?

Samozřejmě, že může. Proč by ne. Ale lokomotivy nikdo na světě nevyrábí na sklad, ani Škodovka. Tudíž, dnes kromě 380 žádnou "celou" lokomotivu nevyrábí, ale ne proto, že by nechtěla, ale proto, že si nikdo nic nekoupil.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 19:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standart - snad si nikdo ze zde diskutujících nemůže opravdově myslet, že manažerské plány ať té či oné firmy se někde (např. zde na této diskusi) budou veřejně probírat. Jestliže někdo z vás má nějaké zkušenosti s podnikáním, určitě je mu to jasné.

Právě proto, že zkušenosti s podnikáním a hlavně se zaměstnáváním lidí mám si neumím představit, že někdo vybral, zaměstnal (se vším, co k tomu patří, smlouvy atd.) a vyškolil desítky lidí (jen fírů potřeboval dle vlastních slov šestnáct) a pak jim dva týdny před zahájením řekl "sorry". Podle mě ti lidi vůbec neexistovali, zrovna tak jako neexistovaly ty náhradní mašiny.
Takže dobrý den, pánové.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 19:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi jediná možnost je 471. Pokud nebudete chtít zvýšení rychlosti, dala by se do příštího GVD objednat a vyrobit. Interiér by pochopitelně mohl být řešen i jinak než v cityslonech,
Michal Dispečer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.69.34.1
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 19:46:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, není povinen nikomu nic vysvětlovat, stejně jako mu ČD nejsou povinny pronajmout lokomotivy, ale pak to zase jen posiluje určité indicie o tom, že celé to byla od počátku pouze provokace vůči určitým osobám a v zájmu zase jiných osob.
...to snad ani nikdo nemůžete myslet vážně!? Asi vůbec nemáte potuchu o tom, kteří lidé jsou jednateli RT, jinak byste takto nepsal hlouposti. Osobně fandím RTexpresu a obdobným projektům, protože jen odvážní a pracovití lidé mají mou úctu a naopak pohrdám lenivými a ješitnými zadky z modré armády, kteří se schovávají za své slavné odbory a nikdy nedokázali nic kloudného vymyslet, natož zrealizovat.
Jinak pokud někdo pochybuje, že soukromí dopravci si nevycházejí vstříc, můžu jen ujistit všechny nádražáky, že do zítřka do rána Vám jich seženu na danou relaci Praha - Ostarva 5!!
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 20:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak pokud někdo pochybuje, že soukromí dopravci si nevycházejí vstříc, můžu jen ujistit všechny nádražáky, že do zítřka do rána Vám jich seženu na danou relaci Praha - Ostarva 5!!

??? Tak v čem je problém? Proč teda RTEX nevyjede?

protože jen odvážní a pracovití lidé mají mou úctu

Pana Jančuru taky obdivuju .

Asi vůbec nemáte potuchu o tom, kteří lidé jsou jednateli RT

Ale máme. Je to pan Petr Šimral a pan Radan Stift. Kteří se touto blamáží velmi znemožnili.
Zvítězit, nebo zhebnout!
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 20:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale máme. Je to pan Petr Šimral a pan Radan Stift. Kteří se touto blamáží velmi znemožnili.

A co udělali tak hrozného? Kolik cestujících nedojelo kvůli nim do cíle? Kolik lidí přišlo o peníze (vyjma PŠ a RS)?
To, že RTEx nakonec nevyjel je především oblíbeným tématem šotoušských diskusí, ale běžný cestující si toho kromě letmé zmínky v médiích ani nevšimne.
Liberec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 20:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počítaly ČD s RTEX v tom smyslu, že od nového GVD snížily kapacitu vlaků Pha-Ova? Jaká bude bilance? Neboť v tom případě by měly malér i ony. Stačí vidět ty nedělní, až 14 vozů dlouhé R, narvané už tak, že lidi stojí
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Dejme tomu, že loko ř.380 je schválené DÚ. Může si např RT (Connex, Viamont, atd.) objednat u výrobce např. 10ks loko této řady? Nebo si loko může objednat JENOM ČD?
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina hlubin: Podle mě ti lidi vůbec neexistovali, zrovna tak jako neexistovaly ty náhradní mašiny.

Naprostý souhlas. Všechno tomu zatím nasvědčuje a nikdo toto zatím nebyl schopen vyvrátit. Jinak zde se nediskutuje o nějakých podnikatelských plánech, to je věcí Railtransu, ale poukazujeme na zjevné rozpory mezi prohlášeními Railtransu a skutečností. Tyto rozpory jsou natolik závažné, že se prostě nedají jen tak odbýt.

Pan M. Dispečer: Osobně fandím RTexpresu a obdobným projektům, protože jen odvážní a pracovití lidé mají mou úctu a naopak pohrdám lenivými a ješitnými zadky z modré armády, kteří se schovávají za své slavné odbory a nikdy nedokázali nic kloudného vymyslet, natož zrealizovat.

To je v pořádku. A máte kromě své bezmezné víry v zásobě taky nějaký relevantní argument?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3594
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No - je pravda, že díky tomu, že RT expresy nepojedou, bude spojení Ova-Pha dost ochuzeno. Teď budou hodně chybět i ty na Lideč odkloněné IC-čka. Pravda, ve všední dny mají přípoje rychlíkem v Hranicích, ale na nějaké přestupy asi moc substrát slyšet nebude. A hlavně, v sobotu a zejména neděli, kdy jezdívá nacpané úplně všechno, nepojede nic...
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:taktéž RD Bratislava.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3595
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může si např RT objednat u výrobce např. 10ks loko řady 380?

Je velice nepravděpobné, že vývoj a výrobu 380 hradí ČD. Takže svou 380 si jistě bude moci koupit i čelakovičan. Když na to bude mít...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3596
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čahoun: vzhledem k tomu, kde se nachází můj příspěvek, na který předpokládám reaguješ, dovolím se jej zkopírovat, ať to dává smysl...

Taková zajímavost: od nového GVD budou až do Prahy zajíždět slovenští fíři (RD Žilina)
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no hlavně je vidět, že Češi jsou fakt ukecanej národ - hlavně, že je o čem kecat, že jo Rtuťový_muži a Hrdino_hlubin? i kdyby to byly naprostý kraviny
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:28:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal Dispečer:
Musí to být ale idylka mezi těmi soukromými dopravci ! Vagónky si vzájemně půjčují i s mašinkama, zadky nemají ješitné, nekonkurují si, vlaky mají levné anebo ještě levnější ... Takový dopravní ráj nám mohou závidět i Švýcaři.

S200:
Skutečnost, že RTexpresům se zatím opravdu nestalo, že by do cíle někoho nedovezly, je třeba podtrhnout a vyzdvihnout. Je to přímý důkaz hluboké promyšlenosti celého projektu, kterým byly ČD zasaženy přímo na brňavku. Takového výsledku skutečně nikdy nemohou dosáhnout .

... a furt je tady veselo ...
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Čelakovičan: smlouvu na dodávku 380 mezi ČD a Škodovkou jsem nečetl, takže nevím, jestli tam není nějaký tajný dodatek, ale ta mašina je vyvýjena Škodovkou jako typ E 109 a každý podnika má zájem prodat svůj výrobek v co největším množství. Takže když si je někdo objedná a hlavně zaplatí, nevidím důvod, proč by je nemohl mít.

Mě spíš napadlo, bylo by dnes možné zařadit do provozu v ČR nově vyrobené pershingy (kdyby si je někdo koupil a Škodovka vyrobila), nebo je tam nějaký problém, překážka, typu parametry bezpečnost použitých materiálů apod?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3016
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťový muž:
nikdo toto zatím nebyl schopen vyvrátit

Holinky, či hodinky, jedno jest, že...?
Já nevím, jestli někdo je/byl to schopen vyvrátit, ale vím, že to doposud nikdo nevyvrátil na šotoscéně.
A také vím, že to nemusí vůbec nic znamenat.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

i kdyby to byly naprostý kraviny

Že to říkáte zrovna Vy. Myslím, že jste to byl Vy, kdo tu účastně varoval jednatele Railtransu, aby se měli na pozoru, že je komunisti možná budou chtít zavraždit. Pokud jste to nebyl Vy, pak pardon.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2025
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťový muž: Faktem je, že okolnosti celé věci jsou nanejvýš podivné. Není vysvětleno, kde se měly náhle vzít ..... a spousta dalších podstatných věcí. .... vypovídá o bezbřehé naivitě, hraničící až s hloupostí.
Takže je možné (a některé náznaky zde to potvrzují), že se jednalo od počátku o plánovanou provokaci.


Předpokládám, že jste si to jako uvědomělý občan nenechal pro sebe a neprodleně jste tyto závažné skutečnosti, svědčící o pokusech všelijakých živlů rozvrátit páteř našeho hospodářství, oznámil nejbližší služebně StB.

Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trefa
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, pane Radku Š., Vy jste tu chyběl. Seznamte nás tedy s tím, jak to mělo být, když je vám to tak jasné?
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a když už, tak ten příspěvek zněl následovně: Pane Šimrale je mi to opravdu líto, ale držím vám palce a věřím, že ty hajzlíky co vám zařídili vlaky bez mašin položíte brzy na lopatky. Nechci bejt špatnej prorok - ale dávejte na sebe pozor. Nikdy nevíte co ty šmejdy s rudou knížkou hluboko pod matrací napadne...

takže Rtuťový_muži laskavě nepřekrucujte, co někdo řek, jo?
radši si to tam na nábřeží pěkně ukliďte
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200 - To, že RTEx nakonec nevyjel je především oblíbeným tématem šotoušských diskusí, ale běžný cestující si toho kromě letmé zmínky v médiích ani nevšimne.

Což tedy zřejmě znamená, že běžný cestující by si ani nevšiml, kdyby vlaky v neděli vyjely? Když si vzpomenu, jaká to ještě před týdnem měla být , která měla zcela zvrátit vývoj situace na rameni Praha-Ostrava...

Bílý petr - hlavně, že je o čem kecat, že jo Rtuťový_muži a Hrdino_hlubin? i kdyby to byly naprostý kraviny

Já si nemyslím, že "náhlý" pád RTexu je "naprostá kravina".

Pane Šimrale je mi to opravdu líto, ale držím vám palce a věřím, že ty hajzlíky co vám zařídili vlaky bez mašin položíte brzy na lopatky. Nechci bejt špatnej prorok - ale dávejte na sebe pozor. Nikdy nevíte co ty šmejdy s rudou knížkou hluboko pod matrací napadne...

Tohle je ovšem výrok století Vlaky bez mašin si pánové Š+S zařídili sami, a nejméně od července t.r. to moc dobře věděli.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejni náhodou Hrdina hlubin a Rtuťový muž jedna a tatáž osoba?

jinak pěkně kecáte, a asi to i moc dobře víte
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Mne právě zarazilo, že si RT objednal u zahraniční firmy loko neschválené u DÚ. Respektive,že si neobjednal u českého výrobce loko schválené DÚ. Žádný český výrobce ale "celé" loko nevyrábí (pokud jsem to dobře pochopil).
Co se týče schvalování loko. Nebyla by právě tady spolupráce výhodou? Opravdu je výhodné vyrobit (a schválit) 20ks ř.380 jenom pro ČD? Nebo je výhodnější vyrobit mnohem více ks pro ČD,RT, Connex,atd.? (Pokud by ti dopravci měly zájem).To samé platí pro schvalování Taurusů,ř.189, apod. Řada 189 se přece neschvaluje jenom pro RT?
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem se dověděl od souseda: Ku..va, za týden jsem chtěl jet z Prahy vlakem v pět odpoledne a že prý ten vlak bez náhrady zrušili, to je pěkný bo..el na dráze.
Vaše šotoušské vzdechy ho nijak nezajímaly, spíše vysvětlení, že budou jezdit i další IC/EC odpoledne.
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenže jakou jinou mašinu by si měl objednat, když se u nás defacto elektrický mašiny už / ještě nevyrábí? je to těžkej ořech
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ačkoliv se do toho nechci moc plést,tohle je opravdu vrchol,jak tak čtu,tak to vypadá,že si pánové z RT na drážním úřadu zařídili neschválení lokomotiv,aby nakonec nevyjeli RTExpressy a tím šotoušům způsobyli důševní ujmu,kteří teď nemají co fotit a musí o tom dlouze diskutovat.Zaráží mě fakt,že dosud zde padaly obvinění na adresu RT,ale tu lokomotivní řadu snad schvaluje firma RailTrans? Pokůd vím,tak to schvaluje drážní úřad,ale na tuto adresu jsem si nevšiml skoro žádné reakce,vůbec bych se nedivil,kdyby v tom nepodařeném schvalování měly prsty ČD,což je dost pravděpodobné.Řekl bych,že tyto dvě organizace jsou si velmi blízké.Ale jsem si jist,že tento fakt určitě někdo vyvrátí s tím,že se na tom nakonec firma RT a ČD dohodly,aby nás všechny oblbovaly a abychom pak z toho měli problémy,že to slibované "fotivo" není...
http://railway.unas.cz
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

už druhá trefa tenhle večer
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace