K-report
 

Archiv do 12.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » RTexpress » Staré archivy » Archiv do 12.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 11:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo chtějí ČD tahat náklady stále šestikolama a bobinama?

A kde by je vzali .. šestikola i bobiny jsou už dnes i tady u nás vzácností vidět na vlaku .. a to tady dříve jezdily /181,2/ skoro na všem ...
Teď už jen 122,130,131,163 na co si jen tak namátkou vzpomínám ...




ICQ 237-113-861
názor:
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 12:01:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

silně mě zaujal slint od Čd4ever, že se budou ČD omlouvat za to, že nepojede RTE

Ať se radši ČD omlouvají a mlátí při klanění před cestujícími hlavou o zem jak zase zkurvily nový JŘ v nabídce SVÝCH vlaků
A že si kraje něco neobjednali, to je naprosto zcestnej argument! Když pekař a napeče tři rohliky za den, tak mu asi moc lidí do pekařství nepřijde a když jich napeče tisíc, tak holt posledních padesát nikdo nekoupí...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 12:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rgx: Děkuju. Tedˇ už je mi jasnější,co je pro ČD výhodnější...
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 13:49:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Téma RTEx se v posledních dnech stává tématem už jenom skalních odpůrců ČD. Ti, kteří se alespoň trochu objektivně pokoušeli nad některými skutečnostmi zamyslet, sem už dávno nechodí. Ty "Skalní" docela chápu, protože Českým drahám skutečně je co vytýkat, ale plácat tady nesmysly a tahat plivance až odněkud z paty ? Má to nějakou cenu ?
Těm kdo uvěřili v existenci RTEx si dovolím předpovědět, že se těchto vlaků v době platnosti jízdního řádu 2006/2007 nedočkají. Nedočkají se jich ani kdyby České dráhy změnily názor a poskytly své dopravní prostředky za nějaký pro RT přijatelný pronájem. A nedočkají se jich ani po schválení tolik diskutovaných lokomotiv Siemens. O přepravu osob tady nikdy ve skutečnosti nešlo.
Čd4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 14:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

názor: Podle mě obsahuje nový JŘ podstatná zlepšení a to v téměř všech směrech (celkový nárust regionální dopravy, více rychlíků, euro-night, supermoderní Pendolina již i na jižní linii,) a Railtrans by se měl ČD omluvit KAŽDOPÁDNĚ za vzniklé komplikace........ ČD teď budou po celý rok vysvětlovat, proč tento vlak nejede a navíc spoustu lidí to bere takto :vlak=ČD......... tomuto se navíc dalo jednoduše předejít (začít jezdit, až když budou mít schválené loko) a pokud se chtějí chovat takhle TAK AŤ ALE NEUVÁDÍ SVÉ VLAKY V JŘ ČD ALE VE SVÝM VLASTNÍM A PAK TO BUDE KAŽDÝMU JEDNO!!!!!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 15:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rgx:
Nikdo jiný, než Siemens tady prostě a jednoduše není, a to ani v motorových jednotkách.

V lokomotivách nevím, ale v motorových jednotkách (elektrických) je tady třeba Stadler Bussang AG, který nedávno uzavřel kontrakt v Polsku na 14 elektrických jednotek.

K1 800:
O přepravu osob tady nikdy ve skutečnosti nešlo.

V tom případě nerozumím tomu, proč Času Dost, které mají mít údajně vynikající kontakty na Drážní úřad, tuto kamufláž nerozpoznaly, nesmyslně se připravily o část tržeb slevami pro zákazníky, které by neztratily ani při zachování běžné ceny (a pro přilákání náhodných cestujících se slevy stejně nehodí) a navíc snížily počet vlaků, čímž podstatně zhoršily kulturu cestování.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 15:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čd4ever:

podstatná zlepšení a to v téměř všech směrech
(celkový nárust regionální dopravy


Počet spojů není podstatný. Důležitá je časová poloha spojů, přestupy a provázání s autobusy. Přidání spojů v pracovní dny dopoledne, třeba kvůli taktu, neřeší vůbec nic.

více rychlíků, euro-night,

Brzké ranní spojení do Drážďan je dobrý krok, ale je potřeba se ptát po podílu ČD na jeho zavedení, než je budete chválit. Ale možná to byl opravdu jejich nápad, který prosadily, třeba někdo ví víc.

supermoderní Pendolina již i na jižní linii,)

Pendolíno není příliš výhodné pro turisty s mnoha zavazadly, kteří na trati Praha - Vídeň budou výrazně převažovat nad byznysmeny. Podstatně vyšší cena za jízdenku je pak dalším motivem pro usednutí do auta.

a Railtrans by se měl ČD omluvit KAŽDOPÁDNĚ za vzniklé komplikace

ČD by se měly zamyslet, kde selhaly jejich řídící mechanismy, že reagovaly neadekvátně situaci, pokud tedy jsou dohady o Siemensu pravdivé. Omluva je sice hezká, ale nevyřeší pokles tržeb ani přeplněné špičkové spoje ČD.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2200
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 15:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

supermoderní Pendolina již i na jižní linii
Hmm neco co me i pri dalsich cestach do prahy premluvi jet s eurolines. Nechcu mit nohy za krkem..

Do Ba nastesti jezdi i klasiky...
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
xyz123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.20
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 15:41:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co tak, aby ČD jezdily vlaky RT-expresu?
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.94.6
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 18:09:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČASD: >v motorových jednotkách (elektrických) je tady třeba Stadler Bussang AG

.. který se ještě o homolagaci ani nepokusil. Stejně tak Bombardier, který ani nic homologovat nechce. Svět na západ od nás si o naší kotlince nedělá žádné iluze.

K1 800: >O přepravu osob tady nikdy ve skutečnosti nešlo.

A vo co ve skutečnosti šlo? (když do toho tak vidíte)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 2-2004


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 19:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč to tu jen připomíná kafemlejnek?
Kapo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 19:56:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proboha a to že veřejnost klade rovnítko mezi železnici obecně a ČD je snad chyba taky toho silně dominantního dopravce,ne?Neměl by snad veřejnosti něco více vysvětlit,respektive se poněkud jinak chovat?Není nakonec obětí vlastní nenažranosti a neschopnosti managementu vidět že dnešní vítězství se zítra můžou stát poněkud problematickými?
názor:
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 20:02:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD nemůžou jezdit trasy Railtranzu!
Leda by RT byla odebrána kapacita dopravní cesty.

Čd4ever:
Jó Pendolíno..
To je právě ten největší problém ČD !
Jsou jak malí kluci, kteří dostali novou hračku, dělaj si s ní megareklamu, fotěj se furt kolem, ale zapomínaj, že ta hračka je 30 let stará, v porovnání s našimi lokomotivami o generaci pozadu a v neposlední řadě hlavně zapomínaj na včechno ostatní!!
Pendolína jsou hrot ledovce, kterej je zvenčí krásně lesklej, ale zbytek ....
Beru, že přibylo spojů, ale ona každá pravda může bejt trochu víc nebo míň pravdoucí!
To ale patří asi jinam, Ti rozumní a objektivní diskutéři snad vědí o čem mluvím...
Vám vaše růžový ČD brejle stejně nikdo nesundá, tak jeďte třeba Pendolínem a zkuste dojet do míst která nejsou pro ČD zajímavá...
ale to opravdu patří jinam
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.72.223
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 20:10:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

> Neměl by snad veřejnosti něco více vysvětlit,respektive se poněkud jinak chovat

Asi měl ve vlastním zájmu. Ale železničáři (obecně) zkrátka nevidí dál, než do 3 m od osy koleje. Zapomínají na základní fakt, že většinu veřejnosti nějaká železnice vůbec nezajímá - jezdí autem a bedýnky si posílají kamiónem. To, co železnice potřebuje je silný konkurent ČD a k topmu medilání kampaň, aby veřejnost vedle reklam na Calgon začala tu dráhu alespoň vnímat. (Ne)jezdící Railtrans alespoň vzbudil zájem novinářů ...
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 20:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Ale železničáři (obecně) zkrátka nevidí dál, než do 3 m od osy koleje"

Vytesat do kamene
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2037
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 21:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TAK AŤ ALE NEUVÁDÍ SVÉ VLAKY V JŘ ČD ALE VE SVÝM VLASTNÍM A PAK TO BUDE KAŽDÝMU JEDNO!!!!!

Vážený ČD-forever,

povinnost vydávat JŘ plyne ČD podle paragrafu 22, odst.1 zákona 266/1994 v platném znění a tuhle informaci máte prosím vytištěnu černě na bílém na třetí stránce JŘ 2006/2007.

Takže až se půjdete dnes večer před spaním pošmajchlovat s se správně opraveným úředním vydáním JŘ Vašich milovaných ČD, můžete si to tam přečíst.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2038
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 21:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Téma RTEx se v posledních dnech stává tématem už jenom skalních odpůrců ČD. Ti, kteří se alespoň trochu objektivně pokoušeli nad některými skutečnostmi zamyslet, sem už dávno nechodí.

Já se pourinuji smíchy (((-:
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 22:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rgx:
.. který se ještě o homolagaci ani nepokusil.

Není jednodušší a levnější předělat ty kolejové obvody, které způsobují problém? Doufám, že se neptám úplně blbě.

Svět na západ od nás si o naší kotlince nedělá žádné iluze.

Záleží na velikosti objednávky. Jinak myslím, že i my jsme se už vyléčili z iluzí o Západu.

co železnice potřebuje je silný konkurent ČD

Myslím, že ne. Vždyť konkurenta už má - silniční dopravu a výsledek? ČD potřebují bič v podobě zainteresovanosti svého managementu na hospodářských výsledcích firmy. Takové ty věci jako reklamy ve sdělovacích prostředcích jsou pak jen produktem snahy managementu mít ty výsledky dobré.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 23:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka:
Jo, ten bič v podobě zainteresovanosti svého managementu na hospodářských výsledcích firmy je móóc potřeba. A taky je to i u ČD vidět, bo je tomu necelý rok, co obchodníci v nákladní dopravě začali být odměňováni především za získané přepravy, a oni se skutečně začali více snažit a výsledky jsou už trochu znát. Mají to těžké, když předtím si vybudovali u zákazníků příšerné jméno. Ale jde to.
A kdyby to tak bylo u vedení ČD, to by to vypadalo mnohem, mnohem líp.
Kapo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 23:26:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já jako železniční fanda nemám právě radost že hlavním konkurentem železnice(čti ČD) je automobilová doprava.Kdyby zde byli 2-3 silní žel.dopravci tak by situace vypadala poněkud jinak.Jednak ve vztahu ke stánímu rozpočtu,jednak ve spokojenosti cestujících a tím i vztahu veřejnosti k železnici.Protože konkurence je pro zákazníky silně prospěšná.Ale tady někdo pod dohledem státu raději šrotuje lokomotivy a pak navštěvuje ministerstvo financí.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 04:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se mé citlivé podmořské ucho před krátkou chvílí doslechlo, že prý na prezentační vlak 30. listopadu byla dokonce vydána depeše (vydaná tím strašným nepřejícím monopolním dopravcem a zároveň provozovatelem dopravy ČD). Tzn. že až do posledních chvil páni revolucionáři - jednatelé věřili v úspěch svého projektu. Kde se tedy stala chyba? V červenci bylo jasné, že Siemensy nebudou, a ještě v listopadu se věří v náhradní "řešení"? A pak náhle .

A ještě jsem tu nezachytili informaci (a ani dotaz) kdo měl celý tento revoluční projekt financovat. Snad na to půjčila nějaká banka? Nebo snad provoz šinobusů tolik vynáší? Piš jednateli, střádej, a až budeš mít dvacet milionů přijď, zúčtujem spolu!
Zvítězit, nebo zhebnout!
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 05:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože jsem si zcela jist, že pár měsíců až let (by) musela být tato ostravsko-pražská halucinace ztrátová. Takže by mě zajímalo, kdo je (měl být) ten tajemný sponzor.
Což se určitě od jednatelů nikdy nedovíme.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 10:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina hlubin:...Což se určitě od jednatelů nikdy nedovíme...

Ty už jsi se od nějakého jednatele něco dověděl?
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.73.73
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 11:39:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka:

> Není jednodušší a levnější předělat ty kolejové obvody, které způsobují problém? Doufám, že se neptám úplně blbě.

Neptáte. Problém je spíš v tom, že současný stav s obvody s nízkou odolností proti rušení vyhovuje provozovateli dráhy (ČD a.s.) a pomáhá mu zachovat monopol. Abych nebyl nařčen z osobní zaujatosti proti molochovi, dovolím si citovat: " pro zvýšení odolnosti KO proti rušení .....je nutné zvýšit citlivost KO na minimálně 0,1 Ohm ... vůbec není třeba, aby ČD setrvávaly ve stavu, který byl charakteristický pro 70. a 80. léta. K tomu musí ČD do nového programu investovat, nebo alespoň přestat mu bránit" (V.Chudáček a kol.: Detekce kolejových vozidel v zabezpečovací technice, Praha, 2005).
K tomu poznámka: na rekonstruovaných úsecích koridoru se vyskytují a dokonce se nově budují KO s citlivostí pouhých 0,06 Ohm, s odolností proti rušivým proudům pouze 100 mA (189 má cca 150 mA). Proč asi? Přitom KO typu 3110,3111,3510,3511,3610 a 3611 se šuntem 0,1 ohm s odolností proti rušení 400 - 500 mA, už existují a jsou odzkoušené.

Pochopitelně je to hlavně věc SŽDC, ale do smluv ČD/SŽDC nikdo nevidí, přesto, že při provozování dráhy se jedná o veřejné (tedy naše) peníze.
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.73.73
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 11:43:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka pokračování:

> Záleží na velikosti objednávky. Jinak myslím, že i my jsme se už vyléčili z iluzí o Západu.

Nikoli. Záleží na vstřícnosti úřadů, provozovatele dráhy a SŽDC. Ve světě si nikdo nedělá iluze o zhoubném spojení ČD - provozovatel dráhy a ČD - dopravce, obávající se konkurence.

> Myslím, že ne. Vždyť konkurenta už má - silniční dopravu a výsledek? ČD potřebují bič v podobě zainteresovanosti svého managementu na hospodářských výsledcích firmy. Takové ty věci jako reklamy ve sdělovacích prostředcích jsou pak jen produktem snahy managementu mít ty výsledky dobré.

Jsou-li ČD chráneny státem (a to jsou), může management pohodlně setrvávat v pozici s nohama na stole a brát svých řádově 100 tis/měsíčně. Dělat nemusí vůbec nic. Jediné, co stát zajímá, je výše schodku ČD. S příchodem konkurence by schodek při současných enormních fixních nákladech ČD a poklesu výkonů vzrostl, což by jediné mohlo znamenat ohrožení pozit managementu ČD.
A s konkurencí železnice/silnice: pamatujete se kolik stál hovor z mobilu v pásmu 450 MHz (NMT) v roce 1995, kdy měl Eurotel monopol? Jedinou "konkurencí" byla pošta a pevné telefonní linky. S konkurencí zvanou silnice je to úplně stejné.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 12:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rgx: To s těmi kolejovými obvody není tak jednoznačné, je to složitější.Nicméně možnost zvýšení limitu na 200mA tady je. Je to pořád málo (ve srovnání se světem),ale 189/1216 tomu vyhoví.
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.86.145
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 14:52:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:

Není důvod nevěřit uznávaným odborníkům, ta skripta se vyplatí přečíst i nějaký ten rok po absolutoriu VŠ, ale ani středoškolák se v tom neztratí. Asi by to měl udělat každý, kdo chce diskutovat o tom, proč nevyjel Railtrans.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 15:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rgx:
Předpokládejme, že se nepodaří upravit moderní lokomotivy na tyto citlivé KO a nedostatek vozidel začne časem pociťovat i, jak vy říkáte, moloch. Musí se při výměně KO za méně citlivé rozvrtat celá trať?

K té konkurenci - záleží na způsobu výpočtu platu managementu. Musí tam být motivační prvek na zvýšení výkonů v ziskových částech dopravy - nákladní a dálkové osobní, aby existovala motivace přetahovat cestující a hlavně náklady ze silnic. Když jenom pustíte na koleje pár dalších silných dopravců, tak oni si oběhnou stávající velké zákazníky a přeberou je molochovi. Nemotivovaný management Času Dost začne hledat nejjednodušší cesty získání peněz - šetřit na údržbě, vyhazovat lidi z provozu a zvyšovat ceny za ZDO.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 15:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rgx: Chudáčkova skripta mám prostudovaná velice dobře a přestože nejsem přímo odborník přes tuto problematiku, vím, o čem mluvím . V této diskuzi už jsem z nich citoval. Určitě s Vámi souhlasím. A právě proto, že vím, o čem se mluví, mám nějaké výhrady k celé problematice...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 15:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD: Záleží na tom, co si představujete pod termínem "rozvrtat trať"... dokážu si představit několik způsobů řešení problematiky KO, ty se od sebe liší mírou "rozvrtanosti" trati. Všeobecně se dá říci: čím vyšší úpravy zabezpečovací techniky, tím vyšší odolnost proti rušivým proudům (a logicky i vyšší cena).
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 17:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka:
V podstatě lze říci, že do kolejí se při úpravě KO nešahá. Upravují, nebo vyměňují se pouze prvky zabzař. Akorát je třeba mít koleje čisté, tedy bez mouru a bláta.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2041
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 20:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se mé citlivé podmořské ucho před krátkou chvílí doslechlo, že prý na prezentační vlak 30. listopadu byla dokonce vydána depeše (vydaná tím strašným nepřejícím monopolním dopravcem a zároveň provozovatelem dopravy ČD).....jsem si zcela jist, že pár měsíců až let (by) musela být tato ostravsko-pražská halucinace ztrátová.

Mně to nedá (((:-

Neračte se urazit, ale Vaše analytické schopnosti zjevně vedou k tomu, že nemusíte ani do hlubin vozit torpéda . Byl by to balast.

PS: Tu depeši měly díky vykecálismu v ČD k dispozici mraky lidí už několik dnů dopředu. Hlavně že všechno tak bezpečně víte.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 22:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to zajímavé, ale o depeší jsem opravdu nevěděl (co to má společného s analytickými schopnostmi? Vystačím si i bez informaci o nějaké depeši)). Stane se, sám to nechápu. Zřejmě to bude tím, že depeše nejsou tak důležité a jedná se jen o zajímavé zpestření šotoreality. Apropó - v této diskuzi byla o oné depeši zmínka?

Spíš bych uvítal nějaké informace o financování tohoto "projektu", bo by mě skutečně zajímalo, kdo mohl být v našich končinách sponzorem takto finančně náročné akce, navíc s tak nejistým (a neslavným) koncem.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.246
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 22:55:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina hlubin: "jsem si zcela jist, že pár měsíců až let (by) musela být tato ostravsko-pražská halucinace ztrátová. Takže by mě zajímalo, kdo je (měl být) ten tajemný sponzor."

Než se příště dopustíte takovýchto nepodložených odhadů, tak si zkuste spočítat, kolik lidí v průměru denně jezdí z Ostravy do Prahy, kolik lze utržit na jízdném, kolik stojí mašina, kolik vagóny, kolik provozní náklady (poplatky, elektrika, personál, amortizace,...).

Teoreticky by to mělo vycházet plusově. (Podle mně pouze pro trasu Ostrava-Praha, protože jiná tak dlouhá a zároveň tak silná relace v ČR není.) Rozhodující je zájem cestujících o jednotlivé dopravce vs. náklady konkrétního dopravce.

Jsem si jistý, že ztrátové jsou ČD se svým pendolínem. Ne pro nezájem cestujících, ale pro příliš vysoké náklady, konkrétně pro obrovskou položku "odpisy". Pendolíno je prostě moc drahá věcička, aby si na sebe mohlo vydělat pendolínováním z Ostravy do Prahy. Na pendolíno doplácíme všichni z našich daní, protože stát do ČD sype peníze různými cestami. I když ty dotace jsou jakoby na něco jiného, tak cílem mnohých z nich je nějak zaplácnout ztrátu ČD jako celku ...
Dopravce, který pořídí mašinu a lokomotivy (či soupravu) za cenu adekvátní této relaci, může být v zisku.

Mmch., těmi hlubinami myslíte firmu Času Dost? Jste tedy "Hrdina ČD"?
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.106.122
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 23:51:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych jeden dotaz na autory konspiračních teorií. Tvrdíte, že se je RT někým (kým?) nastrčený proti ČD, že nikdy ani jezdit nechtěl a má za úkol jenom vyvolat rozruch. Jedna věc mě však zaráží. Zatímco tiskový mluvka ČD neopomněl RT ve své tiskové zprávě zmínit, nikde ve vyjádřeních RT jsem nenašel ani slovo o ČD. Může mi někdo z vás ten rozpor vysvětlit? Nebo alespoň ocitovat tu část, kterou jsem přehlédl a kde si někdo z RT bere do úst ČD?

Nebo prostě ty temné imperialistické síly v západních diverzních centrálách kují svoje nekalé pikle proti táboru míru a socialismu tak dobře?
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 08:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pamatujete se kolik stál hovor z mobilu v pásmu 450 MHz (NMT) v roce 1995, kdy měl Eurotel monopol?

To nebyla otázka konkurence, ale technického pokroku. Taky tehdejší mobil měl téměř rozměry vojenské radiostanice a celý provoz byl daleko finančně náročnější, než dnes.

Nebo alespoň ocitovat tu část, kterou jsem přehlédl a kde si někdo z RT bere do úst ČD?

Samozřejmě že nemohou na ČD zaútočit sami a přímo, tím by si naběhli. K tomu slouží prodejní aktivističtí "novináři" typu Steigerwalda, různé Liberální instituty a taky spravedlivě rozhořčení šotouši, kteří v celé cause sehráli roli "užitečného idiota" a doteď jim to nedošlo...
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 08:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun - Než se příště dopustíte takovýchto nepodložených odhadů, tak si zkuste spočítat, kolik lidí v průměru denně jezdí z Ostravy do Prahy, kolik lze utržit na jízdném, kolik stojí mašina, kolik vagóny, kolik provozní náklady (poplatky, elektrika, personál, amortizace,...).

Jaké nepodložené odhady? Pronájem jedné lokomotivy Dispoloku stojí cca 50 000 Euro měsíčně, což máme cca 1,5 MKč. Avizovaných 5 kusů máme tedy 7,5 MKč měsíčně neboli 250 000 Kč denně. Takže při jízdném 250 Kč by muselo prvních 1000 cestujících každý den jen splácet pronájem lokomotiv. Další náklady - energie, dopravní cestu, platy personálu (steward v každém voze), pronájem vozů, údržbu a úklid, slavné uniformy atd. atd. Podle mě by takový projekt musel být zpočátku velmi pasivní.

Jsem si jistý, že ztrátové jsou ČD se svým pendolínem. Ne pro nezájem cestujících, ale pro příliš vysoké náklady, konkrétně pro obrovskou položku "odpisy". Pendolíno je prostě moc drahá věcička, aby si na sebe mohlo vydělat pendolínováním z Ostravy do Prahy. Na pendolíno doplácíme všichni z našich daní, protože stát do ČD sype peníze různými cestami.

Netvrdím, že ne. Ale toto je diskuze "RTexpres", a ne "680".

Radeček - Tvrdíte, že se je RT někým (kým?) nastrčený proti ČD, že nikdy ani jezdit nechtěl a má za úkol jenom vyvolat rozruch.

Jen pro upřesnění - já si toto určitě nemyslím. Nemyslím si, že Siemens nebo Railion nebo ÖBB nebo kdokoli jiný má zapotřebí se zde spojovat s takovými komiky. Už asi popátý zopakuju, že klidně věřím, že duo Š & S jezdit chtělo, ale prostě na to nestačilo.

Není mi třeba jasná jedna věc - jeden z jednatelů zde například uvedl, že sehnat 16 fírů nebyl problém. A pak vidíme mohutnou kampaň firmy ODOS (o které si též myslím své, nicméně aspoň funguje) na nábor fírů. Inzerát je nejen zde, ale v denním tisku, např. HN. Proč si ODOS prostě fíry nepujčí od Railtransu? Nebo se aspoň nezeptá, kde je brát?
Zvítězit, nebo zhebnout!
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 12:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sehnat fíry by problém nebyl. Víš kolik nás odpočívá v předčasném důchodu? Jsem jeden z nich a rychlíky z Prahy na Moravu a kdysi i Slovensko jsem vozil čtvrt století.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 12:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pak vidíme mohutnou kampaň firmy ODOS (o které si též myslím své, nicméně aspoň funguje) na nábor fírů. Inzerát je nejen zde, ale v denním tisku, např. HN. Proč si ODOS prostě fíry nepujčí od Railtransu? Nebo se aspoň nezeptá, kde je brát?


Co je na té kampani mohutného? Vidíte-li na krámě napsáno přijmeme prodavačku, ihned je to pro vás mohutná kampaň? Normální kampaň je potom jaká? Nesmělé vyptávání se někoho?
Jak jistě víme sídla firem Ralitrans a Odos jsou od sebe dost vzdálená, proto by například strojvedoucímu bydlícímu v blízkosti sídla Railtransu nemusela vyhovovat práce firmy se sídlem v Ostravě. Práce je sice po celé ČR, ale základna je v Ostravě.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 12:57:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdino hlubin: Kolik lidí myslíte, že by těmi vlaky jezdilo? Podle vašich výpočtů je potřeba 63 cestujících ve vlaku na pronájem lokomotivy. Myslíte, že se nenajdou?
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 13:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005: Víš kolik nás odpočívá v předčasném důchodu?

Ano, za předpokladu, že tito lidé i nadále splňují veškeré kvalifikační předpoklady - tzn. platný průkaz k řízení drážního vozidla, platnou zdravotní způsobilost a další. Pořád jste si tak jistý, že je to tak v pohodě? Upřímně řečeno, postavit podnikání jen na "reaktivovaných" důchodcích by bylo šílenství.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 13:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťový_muž Upřímně řečeno, postavit podnikání jen na "reaktivovaných" důchodcích by bylo šílenství.


No pokud by jich bylo 10 do foroty, stejně jako bobin.... :-))
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 13:44:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jste prosím došel k 63 cestujícím ve vlaku?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2042
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 14:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co to má společného s analytickými schopnostmi? Vystačím si i bez informaci o nějaké depeši))

No právě. Analýza potřebuje informace, nikoliv snůšku vlastních domněnek.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.180.82
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 15:13:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.L.
1000/16=62,5 zaokrouhleno na celé cestující?
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 16:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Babilon - Kolik lidí myslíte, že by těmi vlaky jezdilo? Podle vašich výpočtů je potřeba 63 cestujících ve vlaku na pronájem lokomotivy. Myslíte, že se nenajdou?

Ano, 63 cestujících v každém vlaku zaplatí jen a pouze pronájem lokomotiv. A pak ještě někdo musí zaplatit zbytek (včetně ošlapného ČD ).

Fýra - Co je na té kampani mohutného?

Na naše poměry je mohutná. Žádnou podobnou si nepamatuju. Z čehož usuzuju, že mašinfírové jsou na pracovním trhu vzácné zboží. A přesto jich měla firma Railtrans údajně zajištěno dost. Zrovna tak, jako měla zajištěno dost stewardů nebo třeba vagonů. Akorát s těmi mašinkami to nevyšlo. Jaká smůla!
Zvítězit, nebo zhebnout!
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 17:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina_hlubin Z čehož usuzuju, že mašinfírové jsou na pracovním trhu vzácné zboží.

No to že mají i ČD nedostatek je všeobecně známo, dokonce to bylo ve zprávách. Je tomu všude podobně. Nebo třeba prostě někdo z jakéhokoli důvodu odešel a shánějí náhradu...
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 17:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se tyce masinfiru, tak se urcite najde nemale mnozstvi lidi, ktere bavi jezdit, ale CD jako zamestnavatel je se**. Pokud takovymto lidem nabidnu solidni mzdu a vytvorim rozumne pracovni podminky, tak pujdou velice radi.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 21:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýro, vy zjevně vůbec nechápete, co se zde snažím říct .

Takže znova - fírů je u nás momentálně nedostatek, se kterým se nějakým způsobem potýkají všechny firmy, ČD počínaje a Odosem konče. Pouze pro Railtrans nebylo jejich sehnání problém, jak jsme se tu před nedávnem dočetli. Zrovna tak, jako zřejmě nebyl problém nic. A pak náhle bublina splaskla a krásný sen skončil.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 21:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fírové
A musejí ti stojvedoucí být nutně z Česka?? Co když měli sehnané nějaké Poláky, vypůjčené od nějakého soukromníka, nebo co já vím?
Kazisvět
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.208.81.99
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 22:24:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, stačili by z Marsu.
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.69.207
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 23:06:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuť: > Taky tehdejší mobil měl téměř rozměry vojenské radiostanice a celý provoz byl daleko finančně náročnější, než dnes.

Protože sbírám krámy, co jsem kdy používal, tak mám jeden přístroj NMT 450 MHz po ruce. Rozměry 130x45x35 mm mi jako vojenská radiostanice nepřipadají (ty co jsem tahal na vojně na zádech byly větší). Anténu to tedy má dlouhou celých 160 mm, ale to se muselo používat až tak 10 km od vysílače. Kdybyste znal základy fyziky, tak byste věděl, že provoz byl proti GSM daleko levnější, byl větší dosah a základnových stanic byla potřeba asi tak čtvrtina.
Jediné, co na tom bylo velké, byly Eurotelské ceny, protože monopol. Jakýpak rozdíl mezi ČD a ET: k eLišce je taky dokopala až konkurence.

Kazisvět: > Jo, stačili by z Marsu.

Stačili by ze Slovenska. Přemýšlejte. A pokud možno hlavou.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 23:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Urcite najde nemale mnozstvi lidi, ktere bavi jezdit, ale CD jako zamestnavatel je se**.

Určitě je sere i režijka, fipka, 6 týdnů dovolené a výhody pro rodinu. To bych hned pelášil k jistojisté konkurenci, která mi určitě nabídne výrazně vyšší mzdu
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.165.90
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 00:27:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina hlubin: "Pronájem jedné lokomotivy Dispoloku stojí cca 50 000 Euro měsíčně ... Takže při jízdném 250 Kč by muselo prvních 1000 cestujících každý den jen splácet pronájem lokomotiv.... Další náklady - energie, dopravní cestu, platy personálu (steward v každém voze), pronájem vozů, údržbu a úklid, slavné uniformy atd. atd. Podle mě by takový projekt musel být zpočátku velmi pasivní...."

Výpočet z tu nadsazených, tu z podceněných dat nemůže dát správné výsledky. Za prvé poněkud nadsazujete pronájem lokomotivy, za druhé brutálně podceňujete počet cestujících Ova-Pha.

Lze důvodně předpokládat, že vlak s příznivou cenou jízdenky bude v trase Ova-Pha zaplněný v průměru okolo 50%. To je velmi zhruba 250 lidí na 1 jízdu. Při 8 jízdách denně oběma směry lze očekávat průměrnou tržbu blížící se 1 miliónu korun denně.

Náklady na pronájem 5 lokomotiv budu uvažovat 5 miliónů Kč měsíčně (Váš odhad považuju za nadsazený). To je asi 170 tisíc denně, neboli asi 1/5 předpokládané tržby.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 07:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě je sere i režijka, fipka, 6 týdnů dovolené a výhody pro rodinu

Já se snad přihlásím na dráhu fíry. Chtěl jsem mít ( a mám ) krásné místečko v kanclu u stolu s PC, krásné a teplé. Ale řekl jsem si NE! Ty dva týdny navíc než mám teď, to je ta pravá motivace. Akorát každý den "padla o půl třetí" a volné víkendy, to asi neklapne ,že
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 08:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abychom se tady nedohadovali - zkusím zajít do knihovny, někdy v roce 2004 vyšel v Železničním magazínu čtyřstránkový výpočet ekonomické rozvahy pro soukromou jednotku na trase Pha - Ova. Taktéž se tam objevily údaje o ceně pronájmu v Dispolooku. Pokud to někdo máte po ruce, šup sem s tím.....
T334
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.28.39
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 09:23:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tehdy snad chtěli za 189 cca 47 000 Kč/den
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 09:39:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radeček:
1000/16=62,5 zaokrouhleno na celé cestující?

A ona těch 16 vlaků zvládne odvozit jedna lokomotiva?
(To byl původní směr dotazu: 250 000 korun je za pronájem jedné lokomotivy, ale "babilon" tu jednu lokomotivu rozpočítal do všech vlaků)
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 09:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspi:
Nikdo nesrovnává vyhřátou kancelář a fíru, ale fíru ČD a fíru RT. Ten rozdíl musí vidět i slepej, a to se vůbec nezmiňuju o odborech, kolektivní smlouvě, téměř "nevyhoditelnosti" u ČD, neznalosti nových mašin...

Jistě, třeba OKD na Kladně sehnalo fíry na brejlovce, ale kolují o nich "pěkné historky", elita tamního depa to prý nebyla... Navíc těžko lze předpokládat krach důlní společnosti, narozdíl od průkopnického podnikání.

Proč už nám tu pan Šimral neodpovídá? Asi proto, že nám už půl roku věšel bulíky na čumák a debatoval tu jen za účelem udržení mediální chiméry až do konce. Kdyby to chtěl "roztočit" ihned po schválení mašin, asi by se choval jinak.

Je to škoda, RT jsem přál úspěch. Současná železnice je bohužel řádově složitější než silniční doprava a vyžaduje značné vstupní náklady, jsou problémy s personálem, zkouškami, ošlapným atd. Začínám mít dojem, že do takového projektu se bude moci pustit jen nějaký velký hráč.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 10:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se tyce masinfiru, tak se urcite najde nemale mnozstvi lidi, ktere bavi jezdit, ale CD jako zamestnavatel je se**. Pokud takovymto lidem nabidnu solidni mzdu a vytvorim rozumne pracovni podminky, tak pujdou velice radi.

To můžu podepsat.


Určitě je sere i režijka, fipka, 6 týdnů dovolené a výhody pro rodinu. To bych hned pelášil k jistojisté konkurenci, která mi určitě nabídne výrazně vyšší mzdu


No rodina má výhodu, že je fotr věčně v trapu a neotravuje doma, to máte pravdu. Kolik strojvedoucích nějakou má a nejsou rozvedeni?
Já u ČD byl taky a kvůli režijce a fipce jsem se tam nehrnul, tu si klidně můžou strčit do prdele.
Jaké jiné výhody jsou u ČD nechápu, nebo jsem je nepochopil, takže jsem odešel :-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace