K-report
 

Archiv do 14.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » RTexpress » Staré archivy » Archiv do 14.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 10:36:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty desítky archivů skutečně pročítat nehodlám. Takže znovu : Ty si myslíš, že je možné splácet nalízované moderní mašinky výhradně z tržeb z osobní přepravy ???
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 10:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíš, že zrovna já si to myslím?:-) A bylo to tu max 2 - 3 stránky zpět. A vůbec, místo otázek do DF zkus vzít kalkulačku, kus papíru a začít počítat, můžeš zkusit různé varianty tarifu, různě drahé loko...
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 11:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sokr:
Však píšu prý, máte-li přesnější info, sem s ním.

PŠ:
To, že RTexpressy nevyjedou ve slíbeném termínu jsme zjistili 28.11. v poledne.
To je právě to, čemu se zdráhám uvěřit. Pokud bylo 12 dní před zahájením provozu zajištěno 30 vozů, 35 stewardů, 10 fírů, jízdenky, uniformy, úklidová firma v Ostravě a v Praze, servisní zázemí, servisní zaměstnanci, náhradní díly na vozy, účetní pro tu kupu zaměstnanců, webové stránky, tisková agentura a tak trochu i lokomotivy, připraven noční přesun vozů z několika destinací na západě Evropy a jejich následná úprava, pak to muselo pana Šimrala docela finančně zabolet... No a pokud všechno tohle zajištěno bylo, byl to obrovský risk. Čekám od diskutujících na poučení o podnikání a podnikatelském riziku.
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.90.233
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 11:11:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
> Vlaky IC a tím méně EC a SC nejsou dotované. Nevím přesně jak Ex, ale myslím že ani ty ne. Je možné, že ČD si tím jen prohlubují ztrátu. To je ale dané zejména tím, že provozují nedotované vlaky i v prodělečných trasách, a tím, že nikdy nebyla provedena větší restrukturalizace firmy

Ano, máte pravdu, ale dovolím si doplnit, a to odzadu: ztráta ČD plyne (kromě obecného vyhazování peněz oknem, obvyklého u takové firmy) zejména z dumpingových cen v nákladní dopravě (smluvní ceny), které ČD aplikují ve snaze "zaćhránit" pro sebe trh nákladní dopravy. Údajně už v té věci jedná ÚOHS.
Křížové financování jde nikoli z nákladní do osobní, ale přesně obráceně (skrze nejasné klíčování výkonů v depech, kde od sebe nejdou oddělit náklady na nákladní a osobní lokomotivy). To konstatoval NkÚ už před několika lety, kupodivu to nikoho nezaujalo.
Vlaky EC, IC a SC a Ex skutečně dotované nejsou, ale z dotují se skrytě z dotace MD na ostatní rychlíky - letos MD platí 108 Kč/vlkm, skutečné náklady jsou mnohem nižší, jak vidno z dotace Pardubice - Liberec cca 40 Kč/vlkm, Plzeň - Most 17 Kč/vlkm.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 11:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka k PŠ: souhlas, taky se mi to nějak nezdá..
Jak jste to jeli ????
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 11:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli myslíte to s tím útokem na státní moc vážně, tak doporučuji přestěhování na Kubu.

Naučte se číst a pochopit psaný text. Samozřejmě, že to byl útok s cílem oslabit státní moc v této oblasti, tzn. co nejvíce oslabit pravomoc a vliv Drážního úřadu. Nebo co se Vám nelíbí? Pojem "státní moc"? Nebo výkon státního odborného dozoru a státní správy snad není státní moc? Chápete vůbec, na co jste reagoval?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2044
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 12:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Kunt: Aniž bych se chtěl zastávat ČD, podle mne má pravdu tentokrát Ondrůj: "Teď cestující nadávají Českým drahám

To by mě zajímalo kde a jak.

PS: Známý se po tom pídil v Holešovicích a nikde se ničeho nedopídil. O žádných nadávajících cestujících tam prý místní nádražníci a kolejníci neví. Spíš to tedy vypadá na fikci vytvořenou panem mluvkou.

Samozřejmě, že to byl útok s cílem oslabit státní moc v této oblasti, tzn. co nejvíce oslabit pravomoc a vliv Drážního úřadu.

K-report - zdroj zábavy.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28318
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 12:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vězte, že v Německu soukromé vlaky jezdí (třeba Connex)

A není to třeba proto, že v Německu platí dálkové vlaky výrazně méně za dopravní cestu?
(Je to od zdroje, kterému bych si dovolil věřit, nicméně pravda to být nemusí.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 12:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není to třeba proto, že v Německu platí dálkové vlaky výrazně méně za dopravní cestu?
(Je to od zdroje, kterému bych si dovolil věřit, nicméně pravda to být nemusí.)

DC v Německu v osobní dopravě je několikanásobek ceny české.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2046
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 12:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není to třeba proto, že v Německu platí dálkové vlaky výrazně méně za dopravní cestu?

Nikoliv, v SRN platí os. výrazně více. Možná si to "věrohodný zdroj" popletl s nákladními vlaky.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28323
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 12:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I v poměru k ostatním nákladům?
Ale mělo jít o nižší cenu dálkové dopravy vůči regionální.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 13:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, cena dopravní cesty v dálkové dopravě je nižší než v regionální.
Ale přesto v absolutní hodnotě je několikanásobkem ceny české.
zvedavy amater
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.10
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 13:35:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Helejte, já jsem jen prosťáček, který nestudoval železničních škol a brejlovce vyfotil jen jednou v životě. Ale mám takovou úvahu:

Z jara se prý odtrhne od ČD společnost Cargo -> Cargo má zájem jezdit s moderníma lokomotivama jak v Česku tak i v Evropě -> tyto lokomotivy nabízí např. firma Siemens -> lokomotivy firmy např. Siemens sice ruší kolejové obvody SŽDC, ale společnost AŽD už testuje nový typ kolejového obvodu, který je odolný vůči tomuto rušení -> firma AŽD má páky na ČD potažmo SŽDC a výměna kolejových obvodů na celém koridoru je sakra dobrej "kšeft" a za státní peníze => AŽD a Cargo zatlačí na stát a ten pustí nějakou tu korunu, proběhne výměna kolejových obvodů a mašinky Siemensu zvesela příštím rokem vyjedou. Daňovým poplatníkům se to zdůvodní "požadavkem bruselských byrokratů na jakousi interoperabilitu železnice".
Je má úvaha špatná?
K úvaze mne inspiroval postup výstavby elektronických stavědel a hlavně dálkového ovládání, který se "podezřele" kryje s technologickými možnostmi firmy AŽD.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 13:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že tento scénář nelze vyloučit.
A dále si myslím, že jako první budou upraveny tratě Břeclav - Brno a Děčín - Kutná Hora po obou březích Labe. A pak dlouho nic.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28337
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 15:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, cena dopravní cesty v dálkové dopravě je nižší než v regionální.
Ale přesto v absolutní hodnotě je několikanásobkem ceny české.


Srovnání v absolutních číslech je relevantní vůči vozidlům, ale ve vztahu k platům a cenám jízdného se moc použít nedá.
Tedy existence nedotované dálkové ŽD v Německu nemusí pro ČR moc znamenat (ač si myslím, že i u nás něco takového za vhodných podmínek existovat může).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1774
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 16:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amatér: Daňovým poplatníkům se to zdůvodní "požadavkem bruselských byrokratů na jakousi interoperabilitu železnice".

Jako daňový poplatník se ptám, proč se doteď sypaly miliardy do koridorů bez toho, že by se něco udělalo s kolejovými obvody nebo se tím vůbec někdo vážně zabýval až do doby než přišlo pendolíno.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 16:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naučte se číst a pochopit psaný text. Samozřejmě, že to byl útok s cílem oslabit státní moc v této oblasti, tzn. co nejvíce oslabit pravomoc a vliv Drážního úřadu.

Hg-mane - znova se ptám, jak bude probíhat oslabování státní moci v této oblasti? Předkládá tu někdo novelu 266 měnící pravomoci DÚ? Argumentuje snad někdo tím, že DÚ odmítá schválit vozidlo na základě vyhovujících měření?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 19:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_Zl: Prostě v Německu jsou za DC 2 eura za km, jedno jestli osobák, náklad, těžkej, lehkej. Akorát regionální osobáky to můžou mít ještě dražší podle regionálního faktoru, který bývá vysoký hlavně na tratích, kde jezdí soukromníci... Takže pro nákladku podstatně levnější, pro osobku podstatně dražší, infrastruktura samozřejmě celkově podstatně kvalitnější. Jinak osobka platí na nádražích ošlapné, ale platí to všichni a je to asi 10x méně, než byl pokus ČD.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28357
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 19:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, konečně o tom někdo řekl trochu víc.

byl - tedy už není?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 19:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z vícero míst mi přišly informace o velice brzké úpravě KO Brno-Břeclav - přenastavení pro nižší hodnotu měrného svodu (vysvětlení viz mé předchozí příspěvky).
PŠ: A dále si myslím, že jako první budou upraveny tratě Břeclav - Brno a Děčín - Kutná Hora po obou březích Labe
Děčín - KH přes Nymburk je ve většině úseků AB SSSR s 50Hz KO. Nevím, zda-li je lze upravit při nižší hodnotě měrného svodu na 200mA (a to vůbec neřeším, zda-li lze na té skládce uhlí tak nízkého svodu dosáhnout). A přestavba TZZ, tedy náhrada novým ABE1 s KOA1 se dá stihnout v řádu let s náklady ve výši řádově minimálně set milionů korun. Takže tady bych to viděl velice pesimisticky.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 19:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě k těm cenám za DC v SRN:
odkaz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 20:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_Zl: Jinak ještě viz odkaz, systém je ještě trochu složitější, na VRT se samozřejmě platí trochu víc, ale zase mají ke stáhnutí soft, co to počítá pro danou trasu automaticky. Ošlapné - pochybuji, že jim někdo za to zaplatí jedinou korunu, je to jednostraná legislativní partyzánština ze strany ČD a pokud to pro ČD neskončí prů..rem a velkou pokutou, bude to docela happy-end. Asi tak. (Pro ilustraci - cenu DC vybraného osobáku by to zvedlo z 8,50 Kč / km na nějakých 30, přitom nárůst by neshrábnul vlastník dráhy, ale čistě provozovatel, za nádraží a zastávky, které třeba ani všechny nejsou jeho. Prostě blbost z více stran, naštěstí cenově nadsazená tak, že to bije do očí i pro laiky. )
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.163.60
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 20:58:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťový muž: "Naučte se číst a pochopit psaný text. Samozřejmě, že to byl útok s cílem oslabit státní moc v této oblasti, tzn. co nejvíce oslabit pravomoc a vliv Drážního úřadu. Nebo co se Vám nelíbí? Pojem "státní moc"? Nebo výkon státního odborného dozoru a státní správy snad není státní moc? Chápete vůbec, na co jste reagoval?"

Pro pána krále, lidi s takovými názory pracují v ČD? Nebo, což by bylo ještě horší, v SŽDC nebo na DÚ?
Vzhledem ke kombinaci Vaší povýšené arogance i obsahu Vaší reakce raději bez dalšího komentáře.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 21:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun - Ani Vy ani já nevíme přesnou částku za pronájem můžeme jen hádat.

Proč myslíte, že přesnou částku nevím? Na ní není nic tajného. Uvedenou řadu lokomotiv nabízí Dispolok za cca 45 000 Eur/měsíčně. Bylo to nedávno i v ŽM (konkrétně 7/2004).

Pokud ale máte pocit, že v trase Ostrava jezdí málo lidí, tak jste spadnul z višně.

Mám pocit, že na relaci Praha - Ostrava jezdí už teď dost spojů, železničních i autobusových a že rezerva není moc velká. Samozřejmě by se nějací zájemci pro RTEX našli (někdo by přešel od Pendolin, někdo od "Radima", někdo by možná nechal auto v garáži, možná že by se našel i nějaký další potenciál), ale pochybuji, že by jich bylo od počátku hned tolik, aby zaplatili takhle robustní taktový systém. I bezchybně fungující systém RTEX by musel být pár prvních měsíců až let ztrátový.

Pokud jde o Vaše přesvědčení o nesmyslnosti projektu dálkových vlaků Ostrava-Praha, tak vězte, že v Německu soukromé vlaky jezdí (třeba Connex).

Nevím, jestli jsem přesvědčen o nesmyslnosti dálkových vlaků Praha - Ostrava, ale jsem rozhodně přesvědčen o amatérismu a diletantismu firmy Railtrans.
A mmch. můžete mi třeba v tom německu ukázat podobně masivní privátní systém dálkových vlaků? Connex něco provozuje na území bývalé DDR, ale rozhodně v takovémhle rozsahu. A pokud vím, tak jeho první projekt dálkových vlaků v klasické soupravě s lokomotivou, express Porúří - Rostock (jeden pár vlaků denně) skončil po pár měsících (!) fiaskem.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 21:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka - To je právě to, čemu se zdráhám uvěřit. Pokud bylo 12 dní před zahájením provozu zajištěno 30 vozů, 35 stewardů, 10 fírů, jízdenky, uniformy, úklidová firma v Ostravě a v Praze, servisní zázemí, servisní zaměstnanci, náhradní díly na vozy, účetní pro tu kupu zaměstnanců, webové stránky, tisková agentura a tak trochu i lokomotivy, připraven noční přesun vozů z několika destinací na západě Evropy a jejich následná úprava, pak to muselo pana Šimrala docela finančně zabolet... No a pokud všechno tohle zajištěno bylo, byl to obrovský risk. Čekám od diskutujících na poučení o podnikání a podnikatelském riziku.

To je přesně to, co tu píšu už více než týden. Vše byl připraveno, vyladěno, a pak se "náhle" sesype varianta alternativních lokomotiv. A na zlomové tiskové konferenci o den později není předvedena ani jízdenka nebo stewardka ve slušivé uniformě, o aspoň jednom vagonu či dokonce "studené" 189ce (které přece budou a jsou nepochybně smluvně zajištěny) nemluvě.

To je prostě naprostá pohádka. A skutečně , kolik lidí jí věří nebo jí chce věřit.
Zvítězit, nebo zhebnout!
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 22:41:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolega Stift to pro laický časopis řekl naprosto správně. Myslím si, že novinářům je nevysvětlitelné, jak se "upravují" normy a kdo to dělá. Proto je rozumné to shodit na schvalovací orgán.

ale stejně není možné donekonečna trpět v evropské železniční síti ostrůvek s nekonpatibilními kolejovými obvody, se šesti druhy vysílaček nekompatibilními s ostatní Evropou a podobně.

Tohle mi naprosto stačí, sbohem.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 22:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, krom toho, že Petr v neděli nevyjel, už se nemůže dopustit horšího zločinu vůči šotoušům. Snad jedině bez varování vyjet, jedině to by mohlo být ještě horší.:-) Každopádně příště na konferenci 35 stevardů a 100 tun železa, aby byla důvěryhodná.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.158
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 23:29:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina hlubin: A Vy si opravdu myslíte, že cena ročního pronájmu rovná se 12 x cena pronájmu na 1 měsíc? Nebo opačně, že je možné si půjčit mašinu na 1 týden za pouhou 1/52 ročního nájmu? Nebo si myslíte, že pronájem 20 lokomotiv se počítá jako 20 x nájem jedné lokomotivy? Lokomotiva není rohlík v maloobchodě!

"Mám pocit, že na relaci Praha - Ostrava jezdí už teď dost spojů,"...

... to ale mezi každými dvěma velkými městy v ČR. A relace Ostrava-Praha je oproti jiným pro soukromé vlaky s náskokem nejnadějnější.

"pochybuji, že by jich bylo od počátku hned tolik, aby zaplatili takhle robustní taktový systém."

Lze na to nahlídnout i jinak. Pokud někdo zavede jeden pár vlaků denně, tak si toho většina cestujících ani nevšimne. A skončí to krachem.

Paralela z autobusové dopravy. Každý, kdo občas jezdívá busem z Plzně do Prahy, tak ví, že může jet s ČSAD (AKV), Štáhlichem (VKJ), nebo SA. Prakticky každý cestující má ujasněno, zda, resp. jak výrazně, nějakou z firem preferuje. Občasné busy jiných firem nemají nárok na úspěch, a jsou postupně rušeny.

Myslím, že v trase Ostrava-Praha se může prosadit jedině firma, která dokáže vybudovat celodenně použitelnou alternativu k systému vlaků ČD. Samozřejmě, že dokud soukromé vlaky v téhle trase někdo nezkusí, tak pochybnosti zůstávají. Ovšem kdo chce 100% jistotu, tak nemá mezi podnikateli co dělat.

Podnikání vždy a všude bylo, je a bude pohybem na hraně mezi přijatelným a nepřijatelným rizikem. Kdo riskuje málo, pouze přežívá (nebo i pomalu dojde k úpadku). Kdo riskuje hodně a často, většinou rychle zkrachuje (pokud není jasnovidec). Kdo dokáže trefit tu hranu nejpřesněji, ten hodně vydělá.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 23:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... není možné donekonečna trpět v evropské železniční síti ostrůvek s nekonpatibilními kolejovými obvody, se šesti druhy vysílaček nekompatibilními ...

A to se, prosím, mluví o kterém státě?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 23:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to se, prosím, mluví o kterém státě?
Pokud to nebylo poznat, tak o České republice. Trošku podobná je ještě Slovenská republika, ale tam nemají problém s vysílačkami.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 23:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pak to muselo pana Šimrala docela finančně zabolet... No a pokud všechno tohle zajištěno bylo, byl to obrovský risk. Čekám od diskutujících na poučení o podnikání a podnikatelském riziku.

A taky že to bolí.
A podnikatelské riziko: ano. V kterém jiném druhu podnikání máte ten adrealín, že více jak rok dopředu musíte na sebe všechno vykecat.

"pochybuji, že by jich bylo od počátku hned tolik, aby zaplatili takhle robustní taktový systém."

Svatá pravda. Systém dva vlaky denně jsme vyloučili. Jsme toho názoru, že pouze výrazně viditelný systém, byť s výjimkou Anglie v Evropě neexistující má šanci na úspěch.

A co se týká počtu cestujících.
Kolik si myslíte, že je průměrné obsazení vlaků na rameni Praha - Ostrava, pokud do toho nebudeme počítat SC? Náš RTExpress nikdy nebyl koncipován jako konkurence k Pendolínu.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 23:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoune - A Vy si opravdu myslíte, že cena ročního pronájmu rovná se 12 x cena pronájmu na 1 měsíc? Nebo opačně, že je možné si půjčit mašinu na 1 týden za pouhou 1/52 ročního nájmu? Nebo si myslíte, že pronájem 20 lokomotiv se počítá jako 20 x nájem jedné lokomotivy? Lokomotiva není rohlík v maloobchodě!

Nějak přestávám chápat, no co se mě snažite nachytat. Dispolok, dnes Mitsui, má pro pronájmy (toto slovo zdůrazňuji schválně, neplést s leasingem) jasná pravidla. Prostě berte částku cca 45 000 Eur měsíčně jako fakt. Nebo zjistěte jinou. Můžete začít tady http://www.dispolok.com.

Lokomotiva není rohlík v maloobchodě!

Obchodní vtip Dispoloku je právě v tom, že lokomotiva je "rohlík na krámě".

... to ale mezi každými dvěma velkými městy v ČR. A relace Ostrava-Praha je oproti jiným pro soukromé vlaky s náskokem nejnadějnější.

Ale to přece nikdo nezpochybňuje (aspoň tedy já ne). Opakuji podvácáté - co mi na celé akci vadí je naprostý amatérismus obou jednatelů, který vyvrcholil "náhlým" prozřením den před tiskovou konferencí. Copak to Mašinka napsal málo srozumitelně??

Myslím, že v trase Ostrava-Praha se může prosadit jedině firma, která dokáže vybudovat celodenně použitelnou alternativu k systému vlaků ČD. Samozřejmě, že dokud soukromé vlaky v téhle trase někdo nezkusí, tak pochybnosti zůstávají. Ovšem kdo chce 100% jistotu, tak nemá mezi podnikateli co dělat.

Podnikání vždy a všude bylo, je a bude pohybem na hraně mezi přijatelným a nepřijatelným rizikem. Kdo riskuje málo, pouze přežívá (nebo i pomalu dojde k úpadku). Kdo riskuje hodně a často, většinou rychle zkrachuje (pokud není jasnovidec). Kdo dokáže trefit tu hranu nejpřesněji, ten hodně vydělá.


Opět - souhlasím. Ale já jsem se ptal, kdo celé to riziko v úvodních fázích zaplatí? Že by šinobusy na žitavsku tak vynášely? Asi ne, že.

A ještě k těm privátním vlakům v Německu. Našel jsem si stránky Intreconnexu, kde doporučuji shédnout jízdí řády. Opravdu rozsáhlý systém!

http://www.interconnex.info/ConnexTemplates/Page____13834.aspx

A ten mnou zmiňovaný vlak Neuss (u Kolína nad Rýnem) - Rostock, který byl veden též nákladní lokomotivou (185) a osobními vozy velmi podobné skladby, o jaké snili jednatelé, jezdil od 6.6.2003 do 27.10.2003. Příčinou rychlého konce byl samozřejmě finanční krach projektu. A to nezapomínejme, že Connex/Veolia je velmi silná společnost, na rozdíl od Railtransu, která to jistě mohla táhnout déle.

Ale abysme si rozumněli - já vůbec nezpochybňuji myšlenku soukromých osobních vlaků. Naopak už se na žluté vlaky SA těším . Doufám ale, že nás "Radim" taky nebude půl roku tahat za nohu, že je vše připraveno a pak "náhle", dva týdny před spuštěním projektu, prozře.

Věřím, že je to zkušený profesionál, který si nejdřív dobře zjistí, do čeho jde a obklopí se schopnými a zkušenými lidmi, kteří dokáží leccos pořešit a nebudou náhle těsně před startem z něčeho překvapeni. To je totiž základ podnikání - umět si vybrat schopné lidi.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 23:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ani jízdenka nebo stewardka ve slušivé uniformě
Tak tu je vzorová RTslečna s RTpropiskou vypisujíc RTjízdenku. A nebude těm RTpanáčkům v lednu trošku zima?
  (zdroj: www.rtexpress.cz)
PS pro PŠ: Jana "SC" Havranová hadr
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 00:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě by mě zajímalo, co na to Siemens, když je jeho jméno a jeho údajná neschopnost prosadit se proti zkorumpovanému DÚ a monopolním ČD bráno jako defakto jediný argument krachu celého Rtexu. Pak už jsme slyšeli jen o nějakém "alternativním řešení", což je údajně obchodní tajemství, a pak už nic.

On se snad Siemens k něčemu zavázal? O tom dost pochybuji.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 00:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jana "SC" Havranová hadr

Neznám, poučte mě.

Tak tu je vzorová RTslečna s RTpropiskou vypisujíc RTjízdenku. A nebude těm RTpanáčkům v lednu trošku zima?

Nebude, ve skladu máme pro ně i slušivé zimní doplňky.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 00:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- hezké, i celý web. To se musí uznat.

Škoda...
Zvítězit, nebo zhebnout!
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 00:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ:
Jana Havranová = maskot konkurence = kouká z desítek billboardů, toho si nelze nevšimnout
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 00:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to se, prosím, mluví o kterém státě? ... Pokud to nebylo poznat, tak o České republice

Mně ta země samozřejmě jasná byla. Jenže ono to se železnicí je +- stejné po celé Evropě (viz tento článek, 3.odstavec, kde necituji sebe, ale nejvyššího evropské pana železničáře):
http://www.cd.cz/static/old/NEW/TCD2006/6_47thal.htm

A ještě jeden dotaz (pár týdnů jsem neměl čas na K-R a ani pořádně na čs. noviny koukat, takže nevím, zda se to tu probíralo) - je Siemens ten nejlepší partner? Když si člověk zapne německou státní TV, má při zprávách minimálně 50 % šanci že tam nějaký prokurátor bude mluvit o chybějící "miliardě ojro"?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 00:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je Siemens ten nejlepší partner?

Považovali jsme jej za jediného. Například Bombardier rovnou řekl, že bude mít zájem, až si u nás uděláme pořádek. No, dnes již víme i o jiných způsobech.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 00:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- hezké, i celý web. To se musí uznat.

Alespoň nějakou pochvalu jsme z Vás vyloudili.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 00:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_Šimral: Otázka na odlehčení diskuze - sundáváte to hands-free aspoň na noc? Máte ho totiž na všech fotkách.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 01:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sundáváte to hands-free aspoň na noc? Máte ho totiž na všech fotkách.

Ano, někdy se přeci musím nabít.
Jinak ho považuji za velice praktickou náušnici.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 01:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ: dostal jste mě, to nabíjení mě nenapadlo.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 01:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 03:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě by mě zajímalo, co na to Siemens, když je jeho jméno a jeho údajná neschopnost prosadit se proti zkorumpovanému DÚ a monopolním ČD bráno jako defakto jediný argument krachu celého Rtexu. Pak už jsme slyšeli jen o nějakém "alternativním řešení", což je údajně obchodní tajemství, a pak už nic.

Nikdy jsem nepsal o "zkorumpovaném DÚ". Buďte tak laskav a respektujte to. Naopak si velice vážím nezávislosti DÚ.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 07:15:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina Hlubin : Doplním pár ne zcela okracových faktů. Ceny vstupů (až na vyjímky - např. pracovní síla) v ČR se již velmi blíží cenám "starých" zemí EHS. Zato ceny jízdného z osobní dopravy jsou zhruba čtvrtinové (zhruba ČR : 1 Kč/km, SRN 4 Kč/km). A dálkové vlaky, jak jste správně zdůraznil, jsou velmi ztrátovou záležitostí i v tom Německu.
Jinak : kolik bych jich asi jezdilo v Porýní, Porůří ! A to vůbec neuvažuji "pustiny" charakteru Brandebursko, Meklenbursko atd ... A nejezdí, pane, nejezdí !
Jančura možná vyjede - a podobně jako u autobusů bude ztrátu dorovnávat ze zisku z prodeje letenek, zájezdů apod. RT to může dosypat třeba z nákladní dopravy.
Ale je velmi naivní si myslet, že jde o dlouhodobě ziskovou záležitost.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 08:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám na ten spořič monitoru, co mi tu běhá. Napadla mě otázka ohledně designu (hodně povedeného) souprav. Jak to bývá smluvně ošetřeno vzhledem k tomu, že se jedná o nájem. Nemyslím tím jen nějaké reklamní polepy, ty se dají snadno sundat, ale to celkové barevné řešení.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 09:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hg-mane - znova se ptám, jak bude probíhat oslabování státní moci v této oblasti? Předkládá tu někdo novelu 266 měnící pravomoci DÚ? Argumentuje snad někdo tím, že DÚ odmítá schválit vozidlo na základě vyhovujících měření?

No takhle to samozřejmě nejde, odmítnout schválit na základě vyhovujících měření, to by jim hned odvolací orgán hodil na hlavu. Spíš jde o to, omezit DÚ jen na orgán, vydávající licence (na které je stejně právní nárok za splnění zákonem stanoveným podmínek) a tohle schvalování co nejvíc rozvolnit tak, aby s tím v podstatě nebyl žádný problém. Možností je víc - zrušit schvalování jako takové a zavést jen prohlášení o shodě se současným rozvolněním norem dle představ určitých výrobců, omezit státní odborný dozor na dráze atd. atd. - proto celá akce probíhala tak, jak jsme to viděli.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1777
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 09:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tohle schvalování co nejvíc rozvolnit tak, aby s tím v podstatě nebyl žádný problém

No toto - tak ono je cílem, aby schvalování nových vozidel bylo problémem za každou cenu??!! Já osobně to vzdávám...
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 09:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Raspi: pokud myslíte zelený a šedý pruh přes celou délku vozu, pak to se také řešívá velkološnou fólií. Viz zde: http://www.trieste.cz/prevlekani_auta.html
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 10:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyl by ten spořič i pod linux abych se na to mohl koukat i doma?

P.S. Nevíte někdo proč se při nejen tomto spořiči roztočí větrák na max. otáčky?
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 10:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koupím si auto bez homologace pro Evropu a potom budu nadávat na státní správu, že nesmím na silnici. Část amerických kamionů vzhledem ke své délce sem také nesmí a výrobci nám je ani nenabízí.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 10:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ukažte mi auto, které smí jezdit skoro všude v Evropě a v Čechách ne.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2049
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 11:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koupím si auto bez homologace pro Evropu a potom budu nadávat na státní správu, že nesmím na silnici.

Když dovolíte - můj švára měl mj. na starosti u generálního zastoupení výrobce homologaci nových traktorů a do doby existence jednotné evropské homologace to nebyla žádná . To co bylo schváleno v SRN třeba odporovalo našim přepisům (namátkou taková "drobnost", jako sluneční clony", umístěné reflektorů, zrcátka). A i po schválení měl traktor třeba 30 (!)vyjímek z tuzemských předpisů. O komisnosti (((a úplatkuchtivosti))) některých pracovníků ÚMV ani nemluvě.

Zhruba v té době jsem u jistého dealera Forda měl služební Fiestu a ta byla bez zadních opěrek hlavy, ač byly tehdy podle našich předpisů povinné (v zahraničí někde ano nekde ne). Prostě někdo od Forda to na příslušném místě podmázl, což pochopitelně srazilo prodejní cenu o pár tisíc.

To jenom na ukázku, kam ty národní předpisy a z nich plynoucí "špecifiká" taky vedou.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.165.193
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 11:12:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina hlubin: ad lokomotiva jako rohlík na krámě: Několikrát jsem odpozoroval tento typ jednání: Do obchodu/půjčovny, kde visí černé na bílem jednoznačně stanovené ceny, přijde člověk. Vznese dotaz na takové množství či časový rozsah, že prodejci/pronajímateli zasvítí oči. Ten člověk se ale velmi rozmýšlí, zda bere nebo ne. Během pár minut prodejce navrhuje nějaký neinzerovaný druh slevy, a po chvíli dohadování je obchod uzavřen. Podotýkám, že šlo o tisícinásobně menší obchody, než je půjčování lokomotiv.

Netuším, do jakého množství Dispolok trvá na nabídkových cenách, a od jakého množství už přistoupí na cenu sjednanou individuálně.
Odhad ceny, který jsem napsal, byla směs blufu a odhadu na základě toho co jsem kdesi četl.

ad firma RT: Verzi, kterou firma zveřejnila, považuju v zásadě za možnou. "Tonoucí se stébla chytá", je možné že to jednatelé zkoušeli do poslední chvíle. Nemám žádné informace, které by tuto možnost potvrdily či vyvracely.
Osobně si myslím, že s blížícím se termínem muselo jednatelům firmy být jasné, že se projekt na 99% neuskuteční, a že ke konci všechny tahali za nos.

Přiznávám, že mně osobně je úplně jedno, která firma do expresů Ostrava-Praha nakonec půjde. Hlavně aby to fungovalo co nejdřív, spolehlivě, v přijatelné kvalitě, a v přijatelné ceně.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 11:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ukažte mi auto, které smí jezdit skoro všude v Evropě a v Čechách ne.

Kde ještě a jaké má Siemens problémy?
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 11:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspi:
To vám nikdo neřekne. Ale zatím si shrňme, kde v Evropě jsou ES64U4 schváleny a kde ne.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 11:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DÚ je přísný, ale spravedlivý. I pendolina čekala a nedávno 151 a 162 na 140km/hod jezdily 100 a ve dvou. Propadl techničák na LS90. Každý dopravce to má u nás těžký, ale nikdo ho do toho nenutí. Nebudu slibovat přepravu, když ji nemám čím realisovat. Parta hochů z hypermarketu Český sen měla aspoň kulisy.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 12:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Propadl techničák na LS90

Tam se ale jednalo, pokud vím, o zkušební provoz.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 12:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Petr Šimral Vaše přesvědčení, že Čechy patří do Evropy je chvályhodné. Znám mnoho aut, která mohou u nás i na Balkáně, ale Evropa je pro ně tabu a když přebírám důchod tak si jako evropský strojvůdce v.v. rozhodně nepřipadám. A regulovaný nájem za něj pronajímám ve statutárním městě 4+1 mě také evropský nepřipadá. Kdysi jsme v žertu říkali, že Evropa končí v Zábřehu na Mor. a dál je Balkán. Dnes tvrdím, že někde u Aše a mám pocit, že srovnáním s Balkánem je urážím a tak se Balkánu omlouvám.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace