K-report
 

Archive through 26.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Všeobecná železniční diskuse » Staré archivy » Archive through 26.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.54.2
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 09:58:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pes38: Oběhy DKV Brno jsou i na stránkách vlaky.net,ovšem stejně jako na těchto bez turnusových skupin lok 363.Proč tam nejsou TS 3xx ?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 13:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17: Oběhy DKV Brno mám od člověka, který je administrátorem vlaky.net, takže se zeptej jeho. Já sháním oběhy jako celek a budu dávat na web VŠECHNY strojové i personální oběhy.

Milann: Děkuji za přání, nápodobně.
Oběhy byly totiž loni i na CD Sbírka pomůcek a letos jsou jen na intranetu a ještě ne všichni se k nim dostanou. Podle mého názoru leží pánům z GŘ v žaludku ještě loňské oběhy na vlaky.net a tak se to rozhodli pro letošek ztížit. Zatim se jim to daří.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 21:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu, že mi každý den chodí zhruba 20 mailů, dotazujícich se, jak je to s webem, kolik je tam dat, kolik lidí z něho stahuje, kolik za to platím apod. Rozhodl jsem se, ač to není tématem této diskuze, zvěřejnit některé detailnější informace o "psích" stránkách. Všem, které to nezajímá se předem omlouvám, ale už mě nebaví na ty maily odpovídat.

Takže: Web běží na serveru sweb.cz (seznam.cz), jeho kapacita je 700 MB dat, zatím je využito 400,9 MB. Je na něm umístěno v tuto chvíli 3125 souborů a složek. Za měsíc prosinec (do včerejška) web navštívilo 2107 IP adres (uživatelů), úvodní stránka byla otevřena celkem 9285 krát.Celkem bylo staženo 130984 souborů. Celkový traffic (objem stažených dat) je za prosinec zatím 72,8 GB, denně se stáhne průměrně 3,4 GB, maximum bylo 6,8 GB/den. Na web se přistupuje většinou ze zaměstnaní (adresy např. pc1234.firma.cz) i přes to, že největší traffic je kolem 15. hodiny. Vyjímkou nejsou ani přístupy ze serverů vysokých škol (MFF UK Praha, ČVUT, MU Brno atd.) a dokonce se na mou stránku často přistupuje i z firewall.cd.cz (síť ČD).Co se zahraničí týče, vládne sice ČR a SK, ale přítupy mám i z GB, D, A, USA, Turecka, Kanady, Bulharska, Polska, Norska, Finska, Maďarska a Itálie. Zbytek tvoří různé městské WiFi a modemy. Co se placení týká, tak jsem platil za prostor 600 Kč za 100MB prostoru na rok s neomezeným trafficem. Celkovou částku si každý snad spočítá.....Co si týče zdrojů, odkud ty data mám, tak musí stačit, když napíšu, že své zdroje nesděluji. Ještě snad mohu podotknout, že NEJSEM zaměstnancem ČD a.s. Děkuji a omlouvám se těm, které to vůbec nezajímá.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 21:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lze někde sehnat normu nebo předpis pro zab. zař na železnici(nemyslím obsluhu,ale technické parametry pro výstavbu)
Bude hůř,dobře už bylo.
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 22:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>Pes38: Přístupy z D dělám já ;-)
(Non) sum schotouchus tractensis                               Profil
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 17:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpnk: hledej normy z řady 34 26xx
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 26. prosince 2005 - 14:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení přátelé, mám pro vás to, co jste dlouho očekávali “OBĚHY VOZIDEL ČD” Jsou tam všechny DKV (PJ, PS) a všechny TS, mimo některých TS nízkých čísel, tj. chybí některé oběhy přípojných vozů 010,020,050 atd. Webové stránky, co v těch ZIPech jsou, složí hlavně k orientaci v jednotlivých TS, odkazy na nich vedou na INTRANET ČD, takže z toho nic nestáhnete. Pokud by se někomu chtělo a dostahoval mi to, co chybí (vesměs přípojňáky), rád je do těch ZIPů doplním a dám na web. Ale myslím, že to hlavní, po čem všichni toužíme (HV), tam je. Včetně personálních oběhů. danone39@seznam.cz

Zbývá již jen odkaz:

www.sweb.cz/danone39

www.sweb.cz/danone39/obehy.htm
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 26. prosince 2005 - 20:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Kde se dají stáhnout fonty písma SENA??? Stáhl jsem si soubor Příjezdy a odjezdy pro cestující a soubor v archivu Příjezdy a odjezdy.htm se mi zobrazuje nekorektně, když vyberu nějakou stanici nebo zastávku.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18135
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 26. prosince 2005 - 20:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba zde:
application/x-zip-compressedFonty_ASO.zip
fonty_ASO.zip (37.7 k)

application/x-zip-compressedFonty_SENA.zip
fonty_SENA.zip (159.5 k)

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 26. prosince 2005 - 21:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fonty písma SENA a ASO jsou zde: http://www.sweb.cz/danone39/ost/fonty_sena-aso.zip
Zapomněl jsem na ně, dám je i do přílušného ZIPu. Pokud se ti podaří zprovoznit program Příjezdy a odjezdy, tak seš dobrej-mě se to nepovedlo.
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 15:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, ale program jsem přesto nespustil. Jak otevřít soubor s příponou .xml ???
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 16:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě se vkládá to těch šablon a pak se tisknou vývěsné JŘ. Ten .htm soubor tam bude jen pro vyhledání příslušného .xml souboru-není to asi určeno k přímému zobrazení, protože ty XML soubory byly původně ZIPované....
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 12:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viděl někdo z vás tady Shindlerův seznam? Jde mi o stanici Svitavy-Brněnec. To jsou zhruba dnešní Svitavy? A nepřišlo vám tedy divné, že tam už za války byla trolej?
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 15:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy: Viděl jsem to...zrovna včera, tu trolej si vysvětluji "nezasvěceností" tvůrců filmu do žel. dopravy.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 19:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel chtěli Spielberga modrý ptáci hodně skásnout,a tak ve všem zaskočilo Polsko...ŠKODA!!Nevíte něco o těch Němkách z filmu??Polské nebo CZ???
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 19:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tušil jsem podle těch sloupů, že to není točený u nás.....
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Steven Spielberg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.5.254
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 21:58:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Část záběrů se točila na velmi malebné horské trati Chabowka-Nowy Sacz a také přímo v Osvětimi.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 22:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavlík, ak sa nemýlim, xml by mal zvládnuť Excell. Ja som to mal aj v Open office, ten ukázal aj xls. Mal so ho určitý čas, ale vyžaduje veľa kapacity, tak som ho teraz vymazal.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 23:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji Stevne za info, chtěl jsem ti kvůli tomu volat :-)
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 23:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

žst. Svitavy-Brněnec je dnešní Březová n/Svit. Stačí kouknout do Autoatlasu nebo nějaké jiné mapy. Vzdálenost Březová -- Brněnec je asi 5 km. Jinak Brněnec leží ve směru od Brna nalevo od zastávky Moravská Chrastová.
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 00:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na psím webu jsou nyní Plánky stanic v jednom .exe souboru a aktualizované na GVD 2006.
Psí web o služebních pomůckách GVD
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 02:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, jsou ve formátu .ace, rozbalí např. Windows (Total) commander nebo WinRar

Brzy bujou k mání i jednotlivě, tak, jako dřív.
Psí web o služebních pomůckách GVD
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 02:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plánky jsou již k mání v klasické formě tak, jak jste byli zvyklí.
Psí web o služebních pomůckách GVD
Slušní lidé
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.114.215
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 09:47:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkujeme a za ty oběhy také!!!!
Lidé slušní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 141.30.69.9
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 20:37:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I my!!!   
Autanosísmrt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.97.26
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 18:14:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná se to sem příliš nehodí, ale zde se vyskytující příznivci kolejové dopravy by si měli přečíst zprávu: www.bezkorupce.cz/vypis_zpravy.php?id=2006011201
Může to být jen nešťastná náhoda, že třicetiletého mediálně známého protiautomobilového a protikorupčního aktivistu srazí auto a smrtelně ho zraní tak, že po několika dnech svým zraněním podlehne? Myslíte si, že žijeme v demokratickém právním státě, nebo v diktatuře automobilistického teroru? Možná je na místě i dotaz, zda si naše automobilová lobby někoho najala na špinavou práci?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Slovensko jedině Strelou!
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Aleš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 22:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívejte se na http://vlaky-sk.ic.cz - je tam fotogalerie (snaha o zveřejnění fotek všech loko :-) ), časté aktualizace,... no podívejte se.
Peršingy jsou nejlepší

ICQ: 308-291-241
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp: Vidím, žes změnil denní tisk ...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 17:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ani ne, ale prohlížel jsem si stránky H. V., jestli tam už nenajdu něco o novém DVD...
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 14:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim!
Googloval jsem, ale nevygoogloval - hledam aktualni informace o rekonstrukci/vystavbe tratoveho useku Slavonice - Waldkirchen. Dekuji za cokoli
Jednicka, dvojka, trojka, ctyrka....pozitura!
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bude asi tím, že žádné aktuální informace nejsou. Respektive je jedna, a to že od 1.6.(7.)2007 se už (teprve) má jezdit. Na místě se zatím ale ani nekoplo...
Quis non amat Laminateas, non amat homines                          Profil
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 10:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo co přesně znamená DB v překladu do našeho jazyka?(Německé dráhy?)
Bez dopravy by neexistovala komunikace!Važme si toho!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 10:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deutsche Bahn (,ale našel jsem i Deutsche Bundesbahn)
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Strašničák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.52.66
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 10:51:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deutsche Bundesbahn - Německé spolkové dráhy.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 13:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo taky nově Die Bahn
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 13:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná je na místě i dotaz, zda si naše automobilová lobby někoho najala na špinavou práci?

Vidím že pacientů je dostatek.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 13:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slyšel jsem, že se v současnosti užívá DB jednak jako zkratka Deutsche Bahn (= Německá dráha) a Die Bahn jako společný reklamní textový slogan koncernu. Tak těžko říct.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 2972
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 14:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doslova je to (od 1994) "Německá dráha" (jednotné číslo), do roku 1994 to byla "Německá říšská dráha" a "Německá spolková dráha".
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4517
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 13:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když jsme u těch helmutů: zkratka DRG se používala už v době před válkou nebo až dneska pro rozlišení DR před a po válce?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 14:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DR a DRG byly dvě různé organizace/společnosti mezi 1. a 2. světovou válkou. Mělo to něco společného s versilleským mírem a reparacemi. DR byla Deutsche Reichsbahn, která vznikla jako státní dráha sloučením státních drah jednotlivých království a knížectví (pruská, bavorská würtemberská etc.). Po podepsání Versailleské smlouvy podléhal její majetek reparacím, takže byla založena DRG - Deutsche Reichsbahn Geselschaft (tedy Společnost Říšské dráhy) jako provozovatel státních drah.
Nepřipomíná to náhodou něco???
Slušné resume je na http://en.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Reichsbahn_Gesellschaft
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 16:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad:Koudy a Martan 1484.
Pročítám tuto diskuzi a narazil jsem na něco, co se mi vůbec nelíbí.Schindlerův seznam jsem viděl naposledy, když to byla žhavá novinka v kině a tak si již nevybavuji jaký název stanice tam opravdu byl.Stanice Svitavy-Brněnec nikdy neexistovala. Továrna, o kterou se jednalo, se nacházela v katastru Brněnce a nádraží se za 1.republiky jmenovalo Březová-Brněnec, za Německa (zde byly Sudety) se nádraží jmenovalo Brüsau-Brünnlitz, dnes je to Březová nad Svitavou. Vzdálenost 5 km je zavádějící. Prakticky nádraží a trať rozdělují obě obce od sebe.Samozřejmě zde žádná elektrifikace nebyla v roce 1944/45 kdy se měla událost v Březové uskutečnit. Lokomotivy byly PKP Ty 2 (lze je poznat i podle velkých pozičních světel). Filmaři se příliš nenamáhali v tomto směru s autentičností a neupravili lampy. Za války tyto lokomotivy měly standartní lampy DR mnohdy se zatemňovacími cylindry.Ale u filmařů je to normální co se týče železnice. Viz např.jinak skvělý film "Tmavomodrý svět" kdy 464.008 nahrazovala dosti diletantsky francouzskou lokomotivu (zde hrály roli peníze), nebo některé díly Četnických humoresek, např. v Lednici byla 433.0, ta za 1.republiky neexistovala a přitom stačilo vzít 423.0 a bylo by to.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4520
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 07:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11 - dík.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 12:37:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám dojem, že především je to tak, že na vozidlech se před válkou žádná zkratka neuváděla a bylo tam napsáno poměrně drobným písmem prostě celé "Deutsche Reichsbahn".
Jinak někteří čeští železniční autoři mají pro toto období v oblibě také zkratku v podobě "DRB"
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4529
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 13:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že se zkratka na vozidlech neuváděla vim. to ovšem nevylučuje existenci nějaké oficiální zkratky.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 15:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny 11 Nepřipomíná to náhodou něco???

co to má připomínat???
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 21:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Past
ve filmu Schin. seznam se žádná cedule s názvem stanice neobjevuje, v titulkách na začátku scény je napsáno Svitavy - Brněnec. Ty troleje tam vypadají tak nějak "polsky" přišly mi jako takové to vedení co vedlo do Meziměstí z Pruska(15kV,16.7Hz)
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 21:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktiva se z firmy vyvedou do jiné s podobným názvem a v původní se nechají dluhy (závazky, reparace - nehodící se škrtněnte). A ať se věřitelé zblázní.
Pak že je tunelování český vynález konce dvacátého století :-)
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 10:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl - Ty troleje tam vypadají tak nějak "polsky" přišly mi jako takové to vedení co vedlo do Meziměstí z Pruska(15kV,16.7Hz)

ano vypadají "polsky", však taky byla tato pohádka o hodném Němci skoro celá natáčena v Polsku. Rozhodně ale zachycené TV nevypadá jako někdejší pruské.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 07:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co to má připomínat???

Jednu odborářskou .
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 09:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, akorát, že v roce 1924, kdy DRG vznikly, už bylo stejně jasné, že reparace v požadované výši nebudou, protože německá hyperinflace.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1787
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 17:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes byla v TV reportáž o trati z AŠE přes hranice do Německa. Bylo tam něco ve smyslu, že firmy mají zájem o zprovoznění (vozba dřeva z ČR do Německa do papírny). Česká strana by o to měla zájem, ale Němci tuto trať vidí jako nerentabilní a tak o to nemají zájem. Jestli sem dobře pochopil tak doprava byla zastavena v roce 1995. Pak tam kdosi mluvil, že by zde jedzili cestující mezi německými lázněmi a lázeňským trojúhelníkem Mariánské lázně, Karlovy Vyry, Fr.Lázně. Nálady na zprovoznění ČR 12 mil Kč a Německo cca 5 mil. Kč. Jsou někde vyvěšeny informace na netu?
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 23.ledna 2006, ICQ #277-439-754
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 18:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je na delší diskusi (a zapojení historiků ) - i ta hyperinflace byl jeden z kroků, jak ty reparace anulovat. Žádný seriozní autor už dnes nepopírá, že inflace byla vyvolána uměle německou vládou (nikoliv, že reparace vyvolaly inflaci).
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 18:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V novém Týdnu je velmi pěkný článek o ČD. Název "Skanzen na kolečkách" napovídá mnohé.

Btw, je ještě někdo mimo mne, kdo nemůže psát na DF ČD? Psal jsem jejich adminovi, ale neodpovídá. A nemůžu psát ani pod jiným nickem, jako by byla blokovaná IP adresa.

(Příspěvek editován uživatelem jaroslav_Černý leden 25, 2006)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 22:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tos to dopracoval :-(( Mě vše funguje.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 23:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaroslav Černý: Zkopíroval jsem Váš příspěvek do DF ČD. Schválně, dopadnu stejně?
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 23:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sokr: No že bych z toho kopírování zrovna byl nadšený, to nejsem. Já se jen ptal, jestli má někdo stejné problémy. Závadu v počítači ovšem vylučuji, protože všude jinde píšu bez potíží.

Navíc si kvůli tomu rozhodně nehodlám rozkousávat botky, jak říkal Rychlonožka, protože pokud člověk až tak moc někomu na nábřeží vadí (a tím rozhodně nemyslím admina), tak by to vlastně měl brát jako poctu ...

(Příspěvek editován uživatelem jaroslav_Černý leden 26, 2006)
neregistrovaný martinel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.16.64
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 13:40:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, co bude teď v prostorách bývalýho bufáče v Praze na Masně u 7. koleje?? Je mi docela líto, že ho zrušili. Jejich kafe mi šmakovalo víc než automatový a obložená celozrnná houska byla taky dobrá.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 16:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bart, trať z Aše: Pokud myslíte trať do Německa přes hranice s malým h, tedy trať do Selbu, pak by ty náklady na zprovoznění měly být asi opačně, leda že by se do nich zahrnula kompletní zabezpečovačka a redukce kolejiště v Aši. Jinak přes Hranice by to možná sedělo, pochybuji, že by se tam našla nákladní doprava, ale osobní by mohla být poměrně slušná.

Informace na netu o tom asi nenajdete, kdyžtak se ptejte tady...
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 22:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sokr: Tak je to zřejmě trochu jinak, dnes je na DF ČD příspěvek člověka, který má stejné potíže jako já, pokud píše z určité sítě. Čili blokování tam bude, ale nechtěné.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace