K-report
 

Archive through 09.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nákladní doprava » Staré archivy » Archive through 09.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5695
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 09:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot No budeš se možná divit, čeho všeho může být nedostatek.

takhle jsem to samozřejmě nemyslel. Bylo to myšleno tak, jestli byl někdy nedostatek existujících Resů, takže se místo revizí těch stávajících (které zřejmě tedy v té záhadné době roku "X" nikde nepostávaly a pilně jezdily) vyplatila takováhle rekonstrukce.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5696
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 09:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CiP - samozřejmě, otázka nebyla položena jako Sggmrss versus Sgnss (i když ani zde si nejsem jist...), ale jako 90´versus 80´. Tam to naopak vidím jasně.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 10:36:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad McBain:

Jo, tak to se omlouvám, já to pochopil jinak.., pokud to berete jako 80´kontra 90´,pak to vidím stejně jako Vy...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 11:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain:
Ten rekoRes je rekonstrukce neRIVového Resu. Ohrádka a špejličky jsou z Resu RIVového, jehož zbytek se použil pro výrobu Rilsu a podvozky má z Gagsu. Viz Parostroj.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5699
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 14:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak to leda.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 17:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu politické propagandy:

V otázce, zda je žádoucí zredukovat intenzitu kamionové dopravy, se politické strany v Česku víceméně shodují. Metod, jak ulehčit přetíženým komunikacím, je však víc.

Návrh ČSSD
Poskytnout až 100 miliard korun ročně na výstavbu a údržbu dopravní sítě. Dokončit 300 km nových dálnic a silnic. Okamžitě řešit kritickou situaci na úseku dálnice D1 mezi Prahou a Brnem. Vytvořit podmínky pro přesun části dopravy ze silnice na železnici. Zavést elektronické mýtné pro nákladní dopravu a postupně ho rozšiřovat na celou silniční síť v zemi. Podpořit výraznější omezení jízdy kamionů na dálnicích a silnicích prvních tříd o víkendech.

Návrh ODS
Vytvořit systém elektronického mýtného, který by podchytil dopravu nejen na dálnicích, ale na všech komunikacích. Dobudovat paralelní tahy s dálnicí D1: konkrétně D11 (Praha – Hradec Králové) a R35 (Hradec Králové – Ostrava). Tam, kde to je možné, vytvořit pružnější systém železniční dopravy, který by mohl motivovat dopravce k využití železnice.

Návrh KDU-ČSL
Nastavit elektronické mýtné tak, aby dopravci neobjížděli zpoplatněné úseky. Vytvořit podmínky pro rozvoj železniční dopravy. Dobudovat sítě dálnic a rychlostních komunikací. Modernizovat železnici.

Návrh Strany zelených
Vystavět veřejná překladiště pro převedení kamionů na železnici.
Rozšířit zákaz jízdy kamionů na dobu od pátku 15 hodin do neděle 24 hodin po celý rok. Zavést mýtné pro všechny nákladní automobily a na celou silniční síť. Zjistit škody, které jednotlivá vozidla způsobují na životním prostředí.

Návrh KSČM
Dobudovat hlavní tahy dálnic a rychlostních silnic. Dobudovat železniční koridory. Zvýhodnit železniční nákladní dopravu oproti dopravě kamionové zavedením mýtného pro nákladní automobily nad 3,5 t na celém území ČR. Preferovat železniční dopravu před autobusovou.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 17:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvě bedny na sobě v Evropě: Ve středozápdní určitě nee (minimálně 5,2 metru plus prostor nad kolejemi a pod dráty, to tam prostě není a nebude). Ale co v Rusku? Je někde dostupný ruský profil? V jaké minimální výšce tam mají dráty? Pro ty jejich vysněné kontejnerové relace Evropa - Čína by se jim to možná hodilo.

A když už se tu řeší vagóny - nakolik použitelné jsou pro kontejnery dvounápravové Lgnss či něco podobného (http://www.ddsv.hr/download/Vagon_Lgnss-z_engleski.pdf), případně pospojované nakrátko do dvojic? Ty jsou ještě lehčí a nakrátko spojené by nemusely být ani delší než kloubáky. Na obloukovité tratě by vhodné asi nebyly, ale na "koridory", kde jsou obvykle oblouky větších poloměrů? Jak je to vůbec s jízdním odporem 2-n vozů v přímých úsecích? I tam je větší než u podvozkových vozů, nebo se rozdíl projeví právě jen v obloucích?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 18:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Max.payload 33.5 t je tak dobrá jedině pro nějaké lehčí zboží - pro 2 ložené 20ft už moc použitelná není. Čili jde ve srovnání se 4- a 6-kolkami o méně univerzální vagón.
Ale samozřejmě se používají a to i ve verzi nakrátko. Obvykle je jich pár vloženo do vlaku sestaveného ze 6 a 4 nápravových kontejneráků. ERS jich snad stále pár taky má, ale údajně ani nevědí co s nimi.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5703
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 18:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot - se mi líbí ta politická řeč v infinitivech. "Vystavět", "dobudovat", "prosazovat"...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 22:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vláďo, máš to marné kontejnerová diskuze má své tvrdé kontejnerové jádro :-)))
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 09:18:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad M_V:

Obávám se Vážený, že ani v Evropě ani v "Sojuzu" ty dva kontejnery na sebe nedáte, pokud budu trochu spekulovat a řeknu, že se musím (v "Sojuzu") výškově vlézt do 4 700 mm - což je u nás již zrušená LM 1-VM platná pro vozy RŽD na širokém rozchodu stavěné podle tohoto obrysu, tak při "kontejnerové klasice" 1.generace - rohová výška 243,8 mm (8´stop) násobeno dvěmi = 487,6 + k tomu ještě připočtená výška podlahy vozu nad TK to na žádná "kontejnerová patra" rozhodně nevypadá...

Obávám se, že by to nebylo realizovatelné ani jako mimořádná zásilka (např. násobné přepravy na ekvivalent našeho PTL-ka = Přepravní typový list...).

Přeji pěkný den.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 09:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esmeraldo a Vláďo - stali jste se zřejmě nevinnými oběťmi spiknutí operátorů a některých proradných živlů na K-reportu. Nevzdávejte to - pravda, láska a kontejneráky ČD musí zvítězit.
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 15:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7 - to je počet 45ft beden v celkovém exportu do HBG z Prahy Uhříněvsi od začátku tohoto roku do konce března...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 15:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cože!? Sedm, jenom sedm?!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5708
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 17:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby to někoho zajímalo, taxem trochu proklepl Cevis. Za posledních 37 dní se náhodně vytipované vozy Sgmrss ČD nacházejí v loženém stavu průměrně tak 3 - 4 dny (u nepronajatých vozů Sgnss je to tak 8 dní ). Co nám k tomu jejich příznivci (Esmeralda a Vláďa) mohou dodat? Podle mě je to ekonomická katastrofa.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 17:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, sedm. Procento radši nechtějte vědět. Je to velmi, ale opravdu velmi hluboko pod jedním procentem:-)
Vláďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 19:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Kofolytik:Tak jsem na vaše doporučení analyzoval ten Metrans:
Ššš.......ššš..........ššš........ššš......buch.
(Tak to byl ten ručník, co jsem poslal do ringu :-)).
Nic, jdu se věnoval nimrodění všeho druhu, to bude rozumnější. K tomu Metransu by technolog dopravy konstatoval, že to není železnice, že to je pásový dopravník s přerušovaným pásem. Asi nemají hoši ještě údiv.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 21:07:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain - plácáš, taky tě nehážu do pytle kam nepatříš, tak nerozumuj.
Taky to může znamenat, že je přeprava "pásová" a pak je ta další kde lze těžko vytěžovat .... Prostě kdo je lepší obsadí vytěžnější přepravu. Nebo máte teorii, že veškerá železniční doprava lze řešit ála Metrans?
Teď můžu zase očekávat nesmyslné invektivy, tak jedem hoši. Ale je aspoň s Vámi sranda, nimrodit jako Vláďa nepůjdu.
Vláďo pošlu fotečku vozu Eas-z ŽRS, brzda O-GP, ukazatel brzdy........
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 21:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jinak hoši, netrhejte si zbytečně triko mne procenta ložených a neložených až tak nezajímají, ale kdyby měl Mcbain pěkné fotečky Sggmrrs 4961 může poslat, já se po kontejnerových překladištích neplacatím, tak bych to ocenil.
No a ještě jedna "hádanka" - co to frantíci mají na podvozku Y25 (FRANCO-BELGE) pověšeno?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 21:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esmeraldo - no já myslel, že zrovna Tebe by asi ty % ložených (vozů?) mohly zajímat víc než-li třeba mě. Ale jinak je mi jen smutno z toho, když vidím jak zahálí nejmodernější technika ČD. A s tím házením do pytle - já taky patřím do tvrdého kontejnerového jádra?
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 21:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspote - jednoduchá odpověď - nákladní vozy ano , ale po stránce technické. Obchodní využití mne zajímá opět ze strany technické. Po stránce obchodní jsem pouze v jedné firmě mimo jiné "obchodoval" s opravami vozů.
K těm kontejnerům - asi ne!
Ale když máme ten den hádanek, tak ještě jedna - kde takto vykládají nákladní vozy? a jak ho vyloží celý?
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 22:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vláďa: pásový dopravník:-)) Někdy to tak vypadá:-) Otázkou je, zda by si Metrans pronajal vozy od ČD, kdyby to nebyly ty nešťastné 90ft 496. Jestli někdo vstoupil do jednání s operátory a ptal se na jejich požadavky. Mně to přijde jako rozhodnutí, které padlo někde v hospodě. "Hele, Dášo, koupíme nějaké nové vozy, ne?" Fajn, Jirko, ale chci je co největší" "Proč ne, aspoň bude sranda"...

Mcx: Tady nejde o řešení železničního carga ala Metrans. Tady jde o to, že pokud by se nakoupily určité vozy, mohly být pronajaty a vydělávat. Pokud si dobře pamatuji, tak Metrans vrátil ICFkové 495 teprve na konci minulého roku. Mohl je vyměnit za vozy ČD.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 22:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ššš.......ššš..........ššš........ššš......buch

Být zaměstnancem Metransu skoro bych se urazil...

Mcx - tak to se nechám podat. Přiznám, že ani nevím, kde se takto u nás (jestli je to tuzemsko) ještě Easy vykládají. Ty zavřené čelní dveře to byl úmysl?

Ad Dáša a Jirka - no, ono to ani nemuselo být v hospodě, žeáno...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 22:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx:
nevím, kde se takto u nás vykládají, ale ucelenky Easů jezdí do Chvaletic. Tipuju, že ta ovládací rukojeť na čelní klapku není v zajišťovací poloze, tedy že se klapka "brzy" otevře. Spíš bych chtěl vědět, proč se v ECHVA pořád požívá vyklápění a nikoli Fallsy. To se to vyplatí?
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 22:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozy na čelním výklopníku se např. vykládají v Třinci.
Ale nabízím pokračování - lenivý rakouský pracovník nakonec bouchne po zajištění čelnice palicí a - uhlí je venku, no a vůz má deformovanou čelnici, palcovku......

Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5709
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 23:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esmeralda - McBain - plácáš, taky tě nehážu do pytle kam nepatříš, tak nerozumuj.

to je reakce na co? Že jsem vás označil za příznivce ČD-Sggmrss? A nejste snad?

Taky to může znamenat, že je přeprava "pásová" a pak je ta další kde lze těžko vytěžovat

jde to těžko, a proto si koupíme hned padesát nejdelších a nejtěžších dvojčat v ceně několika desítek MKč. Jasně, proč ne...

Ale když máme ten den hádanek, tak ještě jedna - kde takto vykládají nákladní vozy? a jak ho vyloží celý?

Linec, Voest Alpine.

Kofolytik - "Hele, Dášo, koupíme nějaké nové vozy, ne?" Fajn, Jirko, ale chci je co největší" "Proč ne, aspoň bude sranda"...



a to dokonce Dáša a Jirka chtějí další vagonky. Cca 50 Sggmrss a 200 Sgnss (stav z loňského podzimu). A nikdo se jich nezeptá, k čemuže...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 11:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain - já a příznivec Sggmrss ať již jakéhokoliv typu ..... :-))) to asi těžko (poněkud nezajímavé vozy), domníváte se, že každý kdo napíše technický popis vozu je příznvec - to je trochu směšné není-liž pravda. Sundejte si už klapky z očí.
Jinak s tím Lincem je to trefa - 100 bodů. Ještě je 100 bodů volných k podvozku :-))
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 14:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale abych nekecal - občas se mi kontejnery do cesty připletou:
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 14:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: Moc pěkný, ten čelní výkoplník. Já jsem se o činnost toto typu výklopníku zajímal v souvislosti s rekonstrukcí Baťova výklopníku u Sudoměřic: http://web.quick.cz/vyklopnik/fotogalerie/fotov17.jpg (obrázek nutno otočit tak, aby loď byla vodorovně :-)), ale žádné akční fotky jsem až dosud neviděl.

Teď mě napadá - to museli mít vagóny správně otočené, aby při vyklápění nezasypali brzdařskou budku...

(Příspěvek editován uživatelem m_v duben 08, 2006)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5717
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 15:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx - pěkné, tomu se říká klika, vidět naložené ČD-Sgnss a dokonce Sgjs. Kde to je, nějaká zásilka v relaci Kopřivnice nebo Přerov - Praha?
Ale abych ani já nekecal, taky na tento převzácný úkaz občas narazím.

5

6

minulou středu 29. března v Lovosicích.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 15:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ani zvláštní úkaz není (tedy tam kde něco jezdí :-))) spíše denní pravidlo, nádržkové jsou výstup z Borsodchemu a ty druhé jsem se ani nedíval, bylo to ve vlaku na Slovensko sestavovaném na O-pravé, neb jak jsem říkal přeprava mne až tak nezajímá. A ten stejný vlak v různé další dny:

Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 15:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v - v meziválečném období měly vozy výklopnou čelnici jen na jednom čele (tedy většina), o otáčení nevím, spíše asi byla možnost zvednout výklopník na jedné či druhé straně.
Foto je přes plot TŽ, obdoba je v Mittal Steel.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 16:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mne více zajímají jiná využití nákladních vozů - např zde kliková hřídel 110t.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5722
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 17:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je nějaký aktuální foto?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 17:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přepravy běží průběžně (tedy max 1x měsíčně), pokud o tom mám okrajové info, tento snímek je z loňského roku kdy přepravy na tomto "historickém" voze začaly.
Klikovky 150t se vozí na voze Uaai 16n, NH-trans, bývalý vůz Vítkovic (jo jak ti se bijou do hlavy, že o něj přišli).
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 18:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tady reklamujete přepravy návěsů po železnici měl bych doplnění - v 60. letech DB zavedlo přepravu návěsů - označovaných jako Sattelzug Ulm a Lastzug Wuppertal, přepravy postupně narostly až na 30 relací. Systém ale zůstal pro DB jako vývojový a dál v něm nebylo pokračováno. Tedy nejen US, ale i v Evropě se zajímavé systémy vyvíjely (na internetu, ale info k tomu není :-))



M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: Krásné swap bodies.

Výklopník u Sudoměřic vyklápí rozhodně jen na jednu stranu (do kanálu), loď těžko může stát na louce. http://web.quick.cz/vyklopnik/fotogalerie/fotov22.jpg Ovšem vzhledem k tomu, že šlo patrně o "ucelenku" pár vozů pendlujících 10 km z dolů k výklopníku a z5 s úvratí v Rohatci, tak asi nebyl problém udržet správný směr.

Mimochodem, odklopná čela mají všechny Easy, nebo jsou potřeba nějaké speciální vozy?
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě když jsem prohledával podklady tak jsem narazil na info o kontejnerech ve dvou řadách nad sebou (bylo zde před časem diskutováno) - na Innotrans´96 vystavoval GRAAF Transportsysteme vůz Sgkkms 698 (celkem 200 vozů) s dvěma kontejnery na sobě (no na trať by to asi těžko vyrazilo, byť je vůz se sníženou podlahou). Kontejnery jsou chladící s vnitřním objemem 80,4 metrů krychlových, pro 32 palet, výška 2770 mm.



Nebo lze na vůz naložit 2x High Cube WB, vozy vyrobeny pro tehdejší DB Cargo.

Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v - bohužel u nás stále většina majitelů nákladních vozů používá "univerzální" vozy a tedy téměř vždy Eas - tedy z výklopnými čelnicemi. Jinde již pochopili, že na mnohé komodity jsou výhodnější Eaos, Eanos.... tedy s pevným čelem - např. na rotační výklopník není potřeba výklopná čelnice.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5725
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 21:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx - Tedy nejen US, ale i v Evropě se zajímavé systémy vyvíjely

to je zajímavý, o tom jsem fakt nevěděl. Ale stejně - oproti severní Americe nebo Austrálii je to jen epizodka. Bohužel...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 22:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedno doplnění k reklamovanému článku - v ŽM měl P.Kadeřávek k BTZ neúplné informace - firma BTZ patřila firmě ETZ - vlastníky firmy ETZ byla (asi do roku 2001) mnichovská investiční společnost 74,9% a firma WABASH National Corporation (tedy vlastník "patentu" byť upraveného dle podmínek UIC)
Jinak od roku 1995 byl provozován spoj Mnichov - Verona, od roku 1996 Kolín - Verona(Mnichov), od roku 1998 Mnichov - Hamburg, v dobách rozkvětu měli 456 (z toho 210 chladících)návěsů a 177 podvozků. Samozřejmě překonávané vzdálenosti jsou v porovnání s US kratší.
V malém byl ještě v Evropě provozován systém Kombirail (patent Talbot) liší se od Railroadu způsobem přenosu tažné síly mezi návěsy - u Railroad je přenášena přímo mezi návěsy a Kombirail přes podvozek (v obou případech modifikace Y25, Y25 většinou Y25 L RR.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 22:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo ještě - část podvozků s označením Y25 LDmRR s kotoučovou brzdou byla u nějaké francouzské firmy CNC, rovněž blíže neurčený počet návěsů.
Pokud by ještě zajímalo - pro Railroad v Evropě platí vyhláška UIC 597.
Už jsem našel i čísla podvozků, pokud by to někoho zajímalo můžu dodat - podle čísel je ten počet podvozků dvojnásobný tedy 354 a 36 podvozků u CNC.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 22:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a poslední názor - "košový" vůz na přepravu závěsu - zde si na rozdíl od autorů článku myslím, že to není v žádném případě vylepšení kapsového vozu, ale jeho zkomplikování - dokazuje to i skutečnost, že mimo maďarů a nešťastných slováků se je nikdo v Evropě nepořídila asi ani nepořídí, zatím neuspěl ani systém - navrhovaný - tak trochu vycházející z maďarského výmyslu - CargoBeamer.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5729
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 23:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, že to je vylepšení - a to proto, že takto byla kombinovaná doprava zpřístupněna každému návěsu.
Problém nerozšíření bude v něčem jiném, než v konstrukci železničního vozu. Například v tom, že přímá silniční doprava je pořád levná oproti kombinované. A proto je převážení návěsů po železnici v Evropě realizováno jen ve speciálních případech, kdy si zájemce pořídí i zvláštní návěs (nejčastěji v transalpském tranzitu). Viz ten DHL-vlak Lübeck - Verona.
Ale já vím, obchod vás nezajímá..
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5730
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 23:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A stejný příklad jsou ty nešťastné devadesátistopé vozy Sggmrss. Technicky jistě velmi "vychytané" (o tom vůbec nepochybuji), ale obchodně naprostý propadák...
Ale ty košové vozy se po odstranění koše dají aspoň používat jako "běžné" kontejnerové. Sggmrss bohužel zkrátit nejdou.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 13:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No trochu celé zjednodušujete a místy to nesedí. To protože se technika nedá oddělit od ekonomiky. Tak jak jste si mne zase zasadil do škatulky - ale takhle to v životě nechodí nic není bílé a nic není černé.
Tedy - když je to vylepšení u košových vozů proč propadák - není jednodušší koupit tyto vozy a nabídnout tuto přepravu všem? Proč se realizuje pouze u těch kdo navíc investují do dražších návěsů.... Vaše odpověď nemá logiku.
Není pak problém v tom, že tyto vozy jsou drahé (a ony jsou) oproti kapsovým vozům? Vy evidentně s ekonomikou koupě vozu nepočítáte - protože koupit Sdgnss s košem a používat je jako levnější kontejnerové vozy je tedy pěkný ekonomický propadák. Ještě mne tak napadá - jak se zachová návěs (tedy myslím ty strašáky které lze na cestách potkat) - při jízdě 100 km/h s protijedoucím vlakem 200 km/h, viděl jsem co to udělalo s Habbillns se špatně zavřenými dveřmi.
U vozů Sggmrss 90´, máte info kdo je mimo ČD provozuje? pokud jsou jinde v Evropě provozovány Váš názor proč jinde to jde - tedy slušně řečeno kde je chyba? A pak, jak máme rozumět větě, že je nelze používat jako normálně kontejnerové vozy?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 14:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravci/špeditéři v trans-alpinském transitu jsou dostatečně vybaveni zdvihatelnými návěsy, proto není potřeba investovat do, jak správně poznamenáváte, dražších košových vozů.

Košové vozy ZSCS nemohou být ekonomickým propadákem, protože byly pořízeny za státní dotaci - stejně jako Sgnss ČD.

CargoBeamer je jiný systém KD - aspoň nevím o tom, že by tento název používali Maďaři i pro svůj patent na košový vůz.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1235
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 14:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K ČD Sggmrss mám dobrou zprávu - 4 má už i Intrans a pendlují ve 2 soupravách HH - Žižkov.

Jinak prakticky shodné vg nabízí AAE, používá je fůra zákazníků, u nás lze vidět nejčastěji ERS.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 14:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď koukám, že s tím Cargobeamerem to Esmeralda myslela trochu jinak. Je to skutečně jen jeden z nepřeberné řady podobných "inovačních" návrhů na překládku. Ostatní zlepšováky viz např. projekt InHoTra. Polde mě situaci v KD spíš komplikují, resp. by zkomplikovaly, kdyby se zavedly.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 15:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže můžeme říci k Sggmrss 90´a jejich využití - záleží na obchodní zdatnosti?
S tím CargoBeamerem jsem to myslel jako další pouze na papíře myšlený inovační záměr - asi se nenašel zájemce ochoten vyhodit další miliny Eur ... :-)))
Ať již vozy Sdgnss ZSSK skutečně platil kdokoliv nic to nemění na ekonomické efektivitě či spíše neefiktivitě projektu.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 15:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm investicím do košových vozů - není to jednoznačné, protože se nakupují další kapsové vozy téměř každý rok o nějakou stovku nahoru - zejména dvojčata tak musí i stoupat počet návěsů - tedy investice běží. Může to být u košových vozů opět obchodní neschopnost se prosadit s výrobkem na trh anebo je v tom nějaký jiný zádrhel, třeba to, že jednodušší koupit dražší návěs než schvalovat nové vozy.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 15:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednoznačné to určitě není - na jednu stranu jsem vysloveně neslyšel, že by ten vagón technicky nefungoval, tak jak má, ale je fakt, že nově si ho nikdo nepořizuje. Nedávno je zkoušely na trase Rotterdam - Novara a nakonec to prý taky nějak nedopadlo. Důvody neznám.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 15:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem nemyslel - slovenský ani maďarský drážní úřad není padlý na hlavu, ale víte jak to je - jedna věc je technické řešení, pak jeho cena a další různé lobisticko-politické zájmy, protože nejen u sousedů a u nás lze získat finanční podporu pro různé projekty, na západ od nás do nich tečou podstatně větší prachy apak to může mít různé konce.
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 10-2003
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 17:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: Spíš si položte otázku, zda pokud by si některý z operátorů pořizoval svoje vozy, jaké si pořídí. Budou to 80ft nebo 90ft? Nebude v drtivé většině používat 90ft jen jako doplněk svých standardních vozů?
Pokud ČD chtěly pronajmout své kloubáky operátorům, udělaly špatný krok, pokud chtěly svou nabídkou pokrýt nouzové stavy operátorů, kdy nemají dost svých vozů nebo se náhle objeví jeden 45ft kontejner, pak udělaly dobře. Záleží na tom, jaké bylo zadání a cíle...
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 17:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kofolytik: pokud chtěly svou nabídkou pokrýt nouzové stavy operátorů, kdy nemají dost svých vozů nebo se náhle objeví jeden 45ft kontejner

To by nemusel být zrovna špatný byznys. Něco jako "špičková elektřina", která je násobně dražší než základní a přitom se vyplatí ji v určitých situacích nakupovat. Pak by ani nemusel vadit mnohem nižší proběh vozů. Otázkou je, jestli jsou operátoři někdy v tak těžké krizi, že si budou chtít tyto věčně čekající (a tudíž drahé) posilové vozy najmout.

No a obecně se nabízí otázka, jestli by se třeba ty košové vozy nedaly namíchat mezi kapsové (a 90ft mezi 80ft) v podobném poměru, jako si mícháme koření do jídla. Když jdete do hospody, taky nejíte pepř a sůl lžící. Přitom tam jsou nachystané na stole, kdyby si někdo potřeboval (soupravu :-)) dokořenit.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 18:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, že záleží na cíli, který byl položen - já ho neznám a zde bylo taky pouze spekulováno. Ovšem cíl být půjčovnou špičkových potřeb vozů, je cíl poněkud ekonomicky pochabý.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 18:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem kdyby bylo alespoň tolik investováno do vozů výdělečnějších než jsou vozy na přepravu kontejnerů, nebylo by diskuze na téma Sggmrss 90´ano či ne.
Vláďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 18:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z nimrodění v Želechovicích :-)




A světe div se, ložený Sggmrss 90´
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 18:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nimrodění :-)), že by tam taky zajíci?
Má to sice barevné škatulky, ale pěknější jsou barevné vagónky.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 18:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pouze ty zelené občas neumí po kolejích.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace