K-report
 

Archive through 01.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Provozní zázemí železnice » Archive through 01.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 19:27:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě chci dodat. Co v Rudné u Prahy. Byla tam malá točna. Kořenov bych opravil na rotundu 4 koleje a dílna dvě koleje. Pánové a co existující vodárny. Kniha 10. let ČSD uvádí"Celkový počet je 760. Z těchto bylo do převratu zelektrizováno jen 33, naproti tomu po převratu do konce roku 1927 dalších 27". ještě v roce 1960 je uváděno přes 650 míst na zbrojení vodou, tedy vodáren ale také pouze výše popisovaných pulsometrů, trativodů a vodních příkopů.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 21:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K výtopnám - na lokálce V.Březno - Verneřice - Úštěk byly 4 ušité doslova na míru pro řadu 313.4, nic delšího se tam nevešlo, jen do V.Března, kde byly stání dvě. Výtopna v Úštěku na dolním měla původně točnu, skro deset let je na ní demoliční výměr, ale zatím se drží.
K vodárnám - Střekov - 1873 včetně technologického zařízení, V.Březno - 1965 včetně technologie, Lovečkovice - 1890, do roku 1930 pohon větrným čerpadlem, pak elektromotorem, vodárna fungovala ještě počátkem 90. let, jen z torza vodního jeřábu zbrojili zemědělci. dále nádherná (asi secesní) vodárna v Roudnici - naštěstí bylo ukradeno vše kovové v přízemní partii včetně schodiště, tak ten vršek včetně měděné střechy se třeba dožije lepších časů.
Bek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 21:56:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zmiňujete se o vybavení vodáren. Při bližším seznámení je zarážející jak se vůbec voda do tendru dostala. V mnoha případech nešlo o pulsometry, čerpadla a parní stroje. Voda se získávala z různých trativodů, potůčků. Jako kuriozitu - Dolní Polubný, pro zbrojení byla využívána voda z kopce nad tunelem, vedená do betonového zásobníku a pak potrubím do vodního jeřábu. Věřím, že to potrubí je tam stále. Není fantastické a jednoduché, jak se s tím naši předchůdci vypořádávali?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 22:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin Kaspar - jen tak pro upresneni, o ktere ctyry vytopny slo ? Ustek horni, Loveckovice, Velke Brezno a ?
K Libochovicim - ty dve vytopny existuji ? Vim, ze cca dva roky zpet jedna u "cukrovaru" byla borena a nekde jsem videl, ze na jejim miste pred hospodarskou krizi byl projekt na 4 kolejnou rotundu s tocnou. O kterou s tech dvou se jedna ?
Dale me tak napadlo, ze by mozna nebylo od veci, upresnit nektere pojmy, osobne si netroufam.
Dik
Pavel
http://railways.rur.cz
http://plane.rur.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 23:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. Pjp:

..a Verneřice. Kromě topírny ve Březně ostatní dosloužily původnímu účelu v padesátých letech, protože v souvislosti se změnou vozového parku se do nich nic nevešlo. Lovečkovická sloužila krátce jako garáž pro Vm14/52 a březenská díky delší stavbě do počátku 60. let. Od lovečkovické topírny existovaly na místní úřadě originální výkresy z r.1889, bohužel někdy v 90. letech to nějaký šotouš vyměnil za dost nekvalitní kopii.
Zajímavá je vodárna v Ústí n.L. na hl.nádraží. Tento objekt přežil všechny rekonstrukce, tři nálety a přežie i právě probíhající rekonstrukci uzlu.
Ještě k pohonům - kolik asi bylo větrných pohonů vodáren u nás?
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 00:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak v souvislosti se "střekovským" nadělením by mě zajímalo, jak taková vodárna s parním strojem fungovala po organizační stránce. Byl součástí stavby třeba byt, kde žila strojníkovic rodina a kde hlava rodiny udržovala zařízení v chodu asi 24 hodin denně? Jak se prováděly opravy stabilních kotlů, které určitě nešlo nikam odvézt a pod. Možná to bude předmětem příštího čísla "světa železnice", kde začali se zajímavým článkem o zauhlovacích zařízeních.
Proč aspoň podle dobových fotek musel být kolem topíren takový bordel? Nebo je spíše nejvíce dokumentován konec provozu těchto zařízení, kdy už se na to kašlalo?
Z. Bek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 08:54:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Např. tu Roudnickou vodárnu denně kontroloval místní popelář, který měl na starosti odpopelování a obsluhu kanálu v Roudnici, správnou funkci a asi i technický stav čerpadel a ostatního vybavení. Údržbu většího rozsahu prováděla režíjparta, konkrétně LD Kralupy n.Vlt, které mělo vodárnu ve správě. Domnívám se, že se ale ta péče střídala se změnou hranic LD. Popsal jsem 60. léta v Roudnici. Je to opomíjené téma, všechno se točí okolo velkých kol a čoud celkově, ale co pomocné provozy, vodárny, vybavení dep. Podle passportů to jsou zajímavá čísla, vyložených vozů uhlí, množství ošetřených lokomotiv. Celkové předchozí téma o výtopnách/depech je čím víc zajímavé.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 09:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Polubný a voda z potůčku: podobně to funguje dodnes ve vodárně v Branné, voda je přiváděna do zásobníku samospádem z protějšího svahu. V létě se tím chladí motory 831:-)
Jinak malá topírna (?) je ještě v Sobotíně, ale mimo kolejovou síť.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 16:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Topirna s vodárnou ve Štítech se má bourat, už byl vydán demoliční výměr. Pravděpodobně jak sleze sníh. Vytrhá se i příjezdová kolej. Typický obrázek hospodaření naší železnice. Nejdříve nechat zpustnout a když někdo projeví zájem alespon o nějaké využití a opravu raději rychle zbourat. Zájem má Letohradský železniční klub, zatím tam deponuje obytnývůz. Až se topírna zbourá, vůz bude asi stát v Letohradě na trianglu a tím se stane terčem nenechavců z naší nejlepší a ochraňované menšiny.
Ještě k seznamu topíren a vodáren, jsem sklerotik. Třebovice v Čechách, čtyřmístná kruhová výtopna přimknutá k obytnému domu, dříve zde byly také služební místnosti a nocležna.Konstrukce byla částečně dřevěná, boční stěna byla zděná. Zbourána v roce 2004, budova ponechána. Před topírnou byla točna, snesená a zasypána už dříve, kdy nepamatuji. Výtopnu využívala traťovka pro MUV a auroru, točna byla nahrazena vyhybkou a využívána byla dvě stání.Vodárna za výpravní budovou dodnes stojí, snad přežije. To co jsem napsal o štítecké topírně, platí i o topírně třebovické. Je jí škoda, mohla se po nutné opravě střechy využít pro úschovu historických vozidel Společnosti železniční při DKV ČT, která dnes hnijí venku. Když začal být zájem o záchranu a využití topírny, byla rychle zbourána. Dnes zde mohlo být třeba malé regionální muzeum.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 16:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Procházím seznam výtopen a doplňuji: Rudoltice v Čechách: na konci 5.koleje (neřekl bych výtopna) garáž pro MUVku zbouraná není. Jestil se zde bude stavět logistické centrum, pak asi bude zbourána, není nyní využívaná a z 5. koleje by mělo být napojení do centra vlečkou. Chornice: dřevěná jednomístná výtopna na prostějovském zhlaví, využívá traťovkou. Na druhé straně velká, dnes nevyužitá čerpačka, u ní točna na ruční pohon, točila se zde před několika roky při mikulášské jízdě 310.922. Dále je zde vodárna. Vodárna je také v Moravské Třebové. Další vodárna ve Skalici nad Svitavou. Zde byla také výtopna, bližšího navím ale nic. Další vodárna je v Letovicích, přestavěná při rekonstrukci trati v letech 1996-98. Vodárny byly v Březové nad Svitavou a Blansku, dnes zbourané.Další vodárna, také již zbouraná byla v Zámrsku. Tu jsem si postavil v modelu v HO, teď ji mám rozestavěnou v N. Další vodárna také zbouraná stála ve Svitavách zastávce na trati do Poličky. Tu pamatuji jako kluk,neboť jsem svitavák. Jako vodárna sloužil také dům mezi Svitavami a Sy-Lačnov, kde dobíraly kdysi za StEGu parní lokomotivy vodu a odvěšovaly se zde postrky. Na vlečce Kovošrotu Svitavy je topírna, v Poličce v Adastu je dvojmístná výtopna. Až si zase na něco vzpomenu, napíšu.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 18:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: co se týče Libochovic, tak obě remízy stále stojí. Před několika lety (možná i více než 5) byla zbourána část vodárny na starším objektu po druhém vyhoření (nebezpečí pádu). Mám jen fotku mladšího objektu, až pojedu kolem Libochovic, tak vyfotím i druhý objekt.



Vpravo před remízou je zarostlá odpopelovací jáma, byl tam nejspíš i vodní jeřáb. Starší remiza (pro trať Libochovice - Lovosice) se nachází vpravo od budovy (vedou k ní ty sotva postřehnutelné zarostlé koleje před lampou).
V Libochovicích se navíc nalézá (nepoužívaná) stanice PHM s nádrží umístěnou pod zemí.

(Příspěvek editován uživatelem karloslt únor 07, 2006)
http://karel-loko.wz.cz - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.com - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Z. Bek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 19:44:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi před týdnem byl v televizních novinách šot o požáru bývalé výtopny pro obněné vlaky v Milovicích.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 20:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve V.Březně máme ještě jednu zajímavost, ve třicátých letech zde byla postavena pro motokolo zděná "výtopnička", což je zděná stavbička šíře 2 m, délky 3 m, výšky do hřebene sedlové střechy 2,5 m. Užitečná délka koleje cca 1,5 m, v těch zbývajících asi 1 metrech byla ještě komůrka asi pro palivo a díly. Kdy objekt přestal sloužit nevíme, ale od roku 2003 zase slouží k deponii drezíny, která se tam vejde s centimetrovou přesností. Domeček, spíše pro hračky, loni dostal novou střechu a bude svému účelu sloužit i nadále.
Jáchymstroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 20:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zdroje vody:
Ve Mšeně u Mělníka byl vodojem původně napájen asi 8 km dlouhým potrubím (délku nevím přesně) samospádem z pramene na úpatí Vrátenské hory.
Později to bylo řešeno myslím z vrtu.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 20:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přece jsem si vzpoměl.Ve Svitavách stála malá garáž pro vozík Tatra mezi kolejí směr Polička a kusou kolejí 3a. Do garáže vedla kolej, ale nebyla zde vyhybka. Při vyjíždění vozíku zde řidič musel nasazovat provizorní koleničku přes hlavu koleje tak aby mohl s vozíkem vyjet.Garáž vzala za své při přestavbě nádraží, ale už nebyla delší dobu nevyužívána od doby co TD ve Svitavách měla MUVku.
XMH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 21:36:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to zajímavé téma,točny byly i tam kde je dnes nikdo nepředpokládal - např.Certlov (dnes Rybník)
zrušena v 30.tých letech,přesně bych to musel dohledal v poznámkách
Z. Bek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 08:30:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidíte, když chtělo depo ve Vyšším Brodě otočit některou elektriku z důvodů stejnoměrného sjetí kol, tak jí museli poslat do Č. Budějovic. A dost možná, že ta točna byla krátká a pouze pro vozy. Na bývalé Masaryčce bylo točen asi pět, ale s poznámkou pouze pro vozy (asi nosnost a délka). Ale i tak je to zajímavá poznámka.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 08:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale puvodni depo bylo ve Vyssim Brode jinde, ne ? Podle jakesi maluvky, snad u lipenskeho zhlavi na druhe strane, nez je vypravni budova. To soucastne (k cemu slouzi ted ?) je zalezitost az modernizace 50/60 leta, snad.
Pavel
http://railways.rur.cz
http://plane.rur.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4086
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 12:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Offtopic: Výtopnu využívala traťovka pro MUV a auroru,
Što éto aurora?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 17:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aurora byl motorový vůz pro TD. Bylo to dvounápravové vozidlo s normálním tahadlovým a narážecím ústrojím s velkou plošinou pro naložení různého materiálu. Kabina byla zhruba uprostřed na jednu stranu "čumák" s motorem, na kabině byl otočný jeřáb. Celé to bylo vyrobeno v SSSR a mělo to označení DKGu nebo tak nějak. Nejsem přes vozy TD odborník. Pro svůj původ se tomu říkalo AURORA. Někde je dosud používají, snad naposledy jsem viděl dvě odstavené v Kolíně, jedna byla bez jeřábu. Myslím si, že nějaký odborník podá lepší a vyčerpávající odpověď.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3039
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 17:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už vím, vypadá to jako takový obstarožní náklaďák - jako malému příznivci železnice se mi tato vozítka vždycky líbila...
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4093
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 18:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo aháááááá!



Tohle se jmenuje DGKU 5.2-3120 a bydí to v Pardubicích.

P.S.: Napadla mě kacířská myšlenka: Máme tu vůbec někde diskuzi na téma "drobná vozidla" - MUVky, aurory, podbíječky a podobné obludy?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Z. Bek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 19:44:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já takové vozidlo znám pod názvem "HELIKOPTERA".
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 21:17:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad PjP: přesně tak, navíc remíza byla i na Lipně (cca v místech vody za hrází, na druhé straně řeky než je dnešní stanice). A dřevěná bouda pro lokomotivu posunující po vlečce stála i v Loučovicích.
Ad XMH: S tou točnou v Certlově se mi to nějak nezdá, ale nevím. Nevíte náhodou, zda ještě existuje skříň motoru Vyšebrodské (měla být v Budějcích, snad Hrdějovice), jejíž fotka před několika lety vyšla (v Dráze?).
Siki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.11.65
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 11:03:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo,jestli v Jičíně je ještě točna,ta unikátní na vzduchový pohon?Už jsem tam 10 let nebyl a nemám žádné informace,co tam byla zrušena vozební stanice.Případně i nějaká ta fotečka,jak ze současnosti,tak i z doby plného provozu ještě s uhelným výtahem.Dík.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 10:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Past - ...v Poličce v Adastu je dvojmístná výtopna ...
Nema to spis byt v Adamove ?
Pavel}
http://railways.rur.cz
http://plane.rur.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
XMH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 11:07:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kunt:točna z Certlova byla nabízena k odprodeji v letech 1932-33,zda šlo o vozovou nebo lokomotivním o malém průměru to bohužel nevím,jinak o skříni z motoru nemám info,zkusím se přeptat
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 14:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne v Adamově, tam je možná taky, neboť měli v Adastu svoji lokomotivu. Zde se jedná o někdejší Adast Polička, dnes Poličské strojírny. Tak se omlouvám.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 19:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, dekuji, bohuzel historicky nazev Policskych strojiren jsem neznal.
Pavel
http://railways.rur.cz
http://plane.rur.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 20:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://railways.rur.cz/popis/depa.html
Doplneno o "seznam" vodaren.
Pavel
http://railways.rur.cz
http://plane.rur.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Vojjj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.46
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 20:18:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Remizy (ci s vodarnou) byly ci jsou také v: Luby u Chebu, Kraslice (?) ,Nová Role, Nejdek- st. nádraží, Střelice, Stařeč,Okříšky, Jemnice(?), Velké Meziřící, Polná, Velké Kralovice, Vlašim, Horka u Stare Paky (2kol. prujezdní), Třemošnice, Doupov, Vilémov u Kadaně, Dubí (točna), Moldava , Vejprty, Bochov , Josefuv Dul, Smrzovka, Svoboda n Upou, Osoblaha, Litovel předm., Lochovice, Luhačovice, Ždánice, Morkovice, Lednice, Oslavany, Sedlčany, Mochov, Brandýs n L, Zlonice, Křimov,Křinec

Mozna jiz byly zmineny v predchozich prispevcich, to nemohu vyloucit.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 00:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Kraslicích na horním nikdy výtopna nebyla, je až v Klingenthalu. Základy točny jsem ochoten ukázat. Výtopna byla v Kraslicích předměstí, fungovala od roku 1876 do roku 1886, kdy to byla konečná a pravděpodobně se nedožila první světové. Plac po ní je zachován.
Luby u Chebu byly v dezolátním stavu už před deseti lety.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 06:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. Vojjj
Nejdek st.nádraží - tam byla remíza v místě starého nádraží - zhruba dnes v areálu Vlnap. Po stavbě trati dále do hor bylo postaveno nové nádraží, které slouží dosud. Tam je i zachovalá vodárna, dnes sklad TD. Tato vodárna je i v knize o železničních stavbách, kterou tuším v roce 2004 vydala Skanska. V Nové Roli je rovněž remíza stále využívána pro uložení MUVky.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 13:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Imho v Petschau je krobě velké topírny též garage na 2 ks motorového útočného vozíku. A v Pavlově seznamu ještě chybí domeček pro mašinku v Tachově a docela zachovalou vodárnu třeba ještě mají v Protivci
.
Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 14:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_K ta fotka je Protivec? mohl bych poprosit ve větším na mail? je pěkná (vodárna)... Předem děkuji
http://karel-loko.wz.cz - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.com - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 19:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doteď tam chybí stále existující jednomístná výtopna ve Střezimíři
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 20:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zachovalá vodárna je v Běšinech (trať 183). Čerpací stanice s parním strojem bohužel zbourána cca před deseti lety.
Z. Bek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 10:39:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technická data vodárny.
Místo vodárny - Protivec. Kapacita vodárny v m3 za 24 hodin při použití zařízení provozního 300 + záložního 240. Obsah vodojemu 36 m3. Zdroj vody - řeka.
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.15
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 21:04:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak byla započata likvidace strojovky v CHlumci nad Cidlinou,zatím se trhají koleje v obvodu depa,ale je tam dost techniky,máte poslední možnost na zdokumentování!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 17:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim,
takze seznam zase aktualizovan podle novych poznatku.
Dale, mohl bych se zeptat na boudicku s Lednic, kde tam presne byla ? Kdyz jsem tam byl o poslednich prazdninach, tak me tam nejak chybela.
Pavel
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 14:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si škrtněme bývalou výtopnu v Hanušovicích. Po pádu větší části střechy a částí obvodového zdiva v noci z pátku na sobotu už tuto stavbu, resp. její torzo čeká asi jen demolice.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 16:18:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda, mohla to být druhá Lužná.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 19:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-když se tady bavíte i o vodárnách tak vybydlený objekt vodárny ve Dvoře Králové nad Labem byl začátkem ledna tohoto roku stržen
-jinak vybavení vodáren parními stroji - v archivních materiálech min.dopravy (NA Praha)se nachází soupis těchto kotlů, měl jsem to v ruce když jsem vyhladával materiál na téma železniční jeřáby a vytápěcí vozy
-ještě k depům - zajímavou a asi ojedinělou technologií používalo LD Nové Zámky. tam si v roce 1957 zakoupily pro provoz s vozíky na uhelných skládkách úzkorozchodnou motorovou lokomotivu O&K typu MD 2. šlo o vyřazený stroj stavebních závodů
Z.Bek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 13:04:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Kašpar ze 7.2.2006. "Jak se prováděly opravy stabilních kotlů, které určitě nešlo nikam odvézt a pod."
V plánu oprav lokomotiv z roku 1961/62 je na konci uvedeno několik kotlů z vodáren s rozsahem požadované opravy a místem provedení opravy, které je shodné se sídlem depa. Tedy např. vodárna Trutnov hl.n./ provede depo Trutnov. Jiné to měli stabilní kotle pro vytápění dep, ty při větších opravách chodoli do dílen. A určitě byly výjimky.
zpst
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.43.238
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 17:37:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chcete-li vidět fotografie z hanušovické výtopny, podívejte se na http://zpst.wz.cz
multak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.255.31
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 23:47:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak fungovala vodarna ve stanici Kardasova Recice je prekrasne popsano v knize Mam paru rad - i s fotkama interieru.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 19:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Z.Bek. Právě způsob opravy stabilních kotlů by mě zajímal. Jak se opravovaly kotle parních lokomotiv, je mi známo, celé se to odvezlo do dílen, kde byly k dispozici specializované stroje a zařízení. Jak se ale prováděly opravy kotle, který nešlo nikam odvézt, do kterého se dá dostat pouze velmi malými vymývacími a jedním prohlídkovým otvorem, jinak se musí rozdělávat nýtované spoje. Jak z toho dostali žárnice (jestli to vůbec dostávali ven) by mě taky zajímalo. S jakým provozním tlakem tyto kotle vůbec pracovaly? Jakou ty kotle a obecně celá technologie mohlo mít životnost? Jakým způsobem se provádělo změkčování vody, pokud se v počátcích provozu vůbec provádělo? Např. na kotli střekovské vodárny jsou patrné sváry kolem vymývacích otvorů.
Jina je potěšitelné, že budova vodárny na ústeckém hlavním nádraží přežije současný stavební ruch a zůstane stát jako poslední relikt původního hlavního nádraží. Důvodem, proč zůstala stát, je že její demolice by byla dost nákladna. Je ale škoda, že tak pěkná budova nemůže sloužit něčemu lepšímu, než jako sklad brambor a útulek vozmistrů.
Z. Bek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 20:57:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je hodně otázek najednou, chce to asi čas na jejich vysvětlení. Možná, že pro to platil nějaký předpis, vyhláška. Uvidíme.
pp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.250.142
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 11:07:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,zaujal mě stroj DKgu,neví někdo kde seženu více informací (kolik Ks,od kdy,..)
Matys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.90
Odesláno Sobota, 11. března 2006 - 20:16:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Kašpar: Kotle vodáren byly provozovány podle předpisu V4 který platí pro kotle provozované na dráze obecně a ve své části obsahuje ustanovení platná pro stabilní kotle(obdoba ¨civilní¨ CˇSN 070710). Opravy kotlů se prováděly na místě stejně jako u kotlů v továrnách kde se používaly většinou kotle plamencové nebo kombinované (např.soustava Tischbein) v zazdívce. Výměna nýtů,zaválcování a lemování žárnic byla tehdy naprosto běžná záležitost stejně jako dnes svařování(viz. svary kolem vymývacích otvorů na kotli v U´stí).To je již oprava provedená v pozdejší době.Zˇivotnost kotlů byla třicet až padesát let i více v závislosti na kvalitě kotle,provozních poměrech,úrovni obsluhy a údržby a td.
Ondra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 13:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Olomouci jsou dvě dnes již dávno nepoužívané výtopny. Jedna je na Olomouc Město vedle staniční budovy, směrem k Nové ulici. Jedná se o výtopnu o jednom stání pro třistadesítku. Neznámo kdy byla přestavěna na rodinný domek, její původ dnes naznačuje vzdálenost od kolejí, kruhové okno v krovu a při důkladnějším pohledu i oblouková klenba bočních oken špatně překrytá omítkou. Zajímavé je i původní signalizační zařízen, pokud se nepletu přezdívané ,,číňan" které je za plechovým plotem. Druhá výtopna která sloužila této trati je v Olomouci na Bělidlech, kdysi hlavní výtopna Olomoucko - Prostějovské dráhy. Tříkolejná kamená výtopna sloužila této trati poměrně krátce, dnes se již oběkt nepoužívá a soukromé firmy kterým oběkt patří zkrachovali. V nedalekých Bystovanech byla údajně dřevěná remíza o třech stáních s malou točnou, ale nejspíš jen krátkou dobu, dnes po ní nezůstala ani jediná stopa.
vytopna CZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.43.238
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 19:54:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Scháním výkres klasické remízi, která je třeba v Litovli-předměstí, Štítech, Malé Morávce atd.
Byl bych velmi vděčen.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 10:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplnil jsem opet seznam a pridal jsem tam i zalozku pro vozovny a to jak tramvajove, tak i trolejbusove, pripadne i autobusove. Zatim je tam v podstate akorat Praha, dalsi v prubehu.
Jinak diskuzi na tema vozoven opravdu zakladat neminim.
A pro osvezeni pameti ;-)
http://railways.rur.cz/popis/depa.html
Pavel
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Ondra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 16:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pěkný plánek výtopny, ale Ledečské je na

http://www.posazavsky-pacifik.cz/planek.html

Litovelské se sice nepodobá ale je pěkná.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 15:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: pěkný seznam
doplním:
Depa:
Most-dvě rotundy (každá s točnou)
Louka u Litvínova-dřív velká výtopna s točnou,v 80. letech zbourána a nahrazena (nikdy 100= nedostavěnou) správkárnou pro nákladní vozy.

vodárny:
Litvínov-v 90.letech přestavěna na hospodu
Osek-celkem zachovalá
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 21:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zase drobna aktualizace.
A dotaz, nasledujici objekt v zst. Chrudim mel byt/bude co ? Tratovka ci depo ci neco uplne jineho ? Nevite nekdo ?
http://foto.rur.cz/foto.php?kodphoto=4854
http://foto.rur.cz/foto.php?kodphoto=4863
http://foto.rur.cz/foto.php?kodphoto=5067
Pavel
P.S. Pripadne pomuze "reload" ... ;-)
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 16:23:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobořené depo v Hanušovicích to má definitivně spočítané -> čeká jej demolice.
Poslední 2 odstavce z článku v Železničáři 12/2006:

Pravidelný provoz ve strojové stanici Hanušovice byl ukončen 24. května 1998 a asi o dva roky později se začalo jednat na úrovni Českých drah a státní správy, konkrétně šlo o starosty měst Hanušovice a Šumperk, o tom, že by z objektu mohlo vzniknout železniční muzeum. Byl dokonce vypracován záměr na odkoupení tohoto objektu a jeho celkovou revitalizaci. Po dalším vágním vývoji celé situace byl objekt strojní stanice v roce 2005 předán SDC Olomouc jako zbytný majetek.

Objekt jsme převzali do správy v listopadu 2005. V té době už byl ve velmi špatném stavu, a protože o jeho využití neměly jiné jednotky Českých drah zájem, byl určen k demolici. S jeho novou výstavbou se tedy v žádném případě neuvažuje, dodal pro náš týdeník vrchní přednosta SDC Olomouc Dr. Ing. Václav John.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 08:20:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po letošní kruté zimě také rotunda v Českých Velenicích = obraz zkázy. Většina oken je rozbita vandaly (částečné zazdění některých to nezachránilo), vjezdová vrata zohýbaná a pozotvíraná - tudíž objekt je volně přístupný, inženýrské sítě zničené. A co je nejhorší - střecha už je také částečně propadlá. Vytažení uvnitř se nacházejících vozidel: vrak 556.0304/935.2247, několik Rybáků (též vraky) - ať už do šrotu nebo do opravy - bude tedy náročné. Také je uvnitř kotel pro 365.0, s jejíž renovací (v ŽOS České Velenice) se snad stále počítá.
P.S.: Co na to Nadace Ochmýřené Ohanbí? (Rotunda nebyla příliš využita již za socialismu - tehdy zde byly ukryty a dobře chráněny parní lokomtivy NTM).
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 22:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove, kde mela lokalka do Kyselky boudu na masinku ? Dneska jsem koukal na stary plan zst. Kyselka, z dob kdy to jeste byla lokalka a tam zadna nebyla a pokud si dobre vybavuji, tak ve Vojkovicich nad Ohri je takovy divny plac, ktery vypada jako plan po ociste, nebo to bylo jinak ?
Dale na www.ratiskovka.com pisi v historii vozby, ze od 1945 do 1953 tuto drahu obsluhovaly CSD vytopna Rohatec, nemate nekdo o tom nejake blizsi info ?
Pavel
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 23:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boudička pro mašinku byla v Kyselce. Kdy byla zbourána netuším. Staniční budova padla v roce 1992.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace