K-report
 

Archiv do 03.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nákladní doprava » Staré archivy » Archiv do 03.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5802
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 00:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty vyfocené nové kotle z Aradu jsou stejný typ, jako Zans kupovaný ČD?

tak to opravdu nevím, ale kolega Mcx jistě rád objasní .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 07:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud mám info tak až na brzdu DAKO, pár dalších drobností by měly být stejné a první část by měla být na cestě do Studénky.
Ad Mcbain - díky za fotky
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 08:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k MEVA, dnes nelze ze stránek zjistit vlastníka, ale v roce 2003 to bylo takto:

na voze KVG pro přepravu kyseliny dusičné dýmavé.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 16:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předevčírem, včera, dneska a zítra jede ze Slovenska přes H. Lideč, Olomouc, Prahu do Plzně nějaký transformátor. Jede to jako zvláštní vlak, tahat to musí kapotová mašinka (žehličky, v úseku Beroun seř. n. - Zdice to potáhne 708ka), na mašině jede fíra + vlakvedoucí. Má to pár servisních vozů a transformátor je naložen na nějakém tom hodněnápravovém "držáku" s osovým vychylováním zásilky. Protože to má opravdu hodně PLM, během jízdy je zásilka přesouvána obsluhou speciálního vozu do stran, skoro (nebo úplně) v celé trase to má zákaz setkání s vozidly na sousední koleji. Dneska tenhle vlak spinká v Berouně.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by mi někdo poradit, v kterých letech začali u nás jezdit soukromí dopravci v nákladní dopravě (zejména ti rozšířenější - OKDD,Unipetrol, Viamont,..), popř. jestli někdo nevíte o nějaké tabulce, kolik který z nich loni přepravil.
P.S. Potřebuji to do semestrálky.

Předem velice děkuji všem.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V současnosti se v těchto krajích pohybují dva dělené vozy 24n Krupp, majetek ITB, původně Elektrovod, Energovod. 32n původně Škoda, dnes rovněž v majetku ITB byl mimo hru pro propadlou revizi.
Zde 12/2004 v Břeclavi, foto VH
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 18:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx:
Ta dnešní čtyřdenní přeprava trafa je zřejmě na jednom z těch tebou uvedených vozů, aspoň to tak vypadalo. I to trafo vypadalo velice podobně.
Jinak to jede jako mezistátní Nex, ale číslo to má 69900 (to je pro externisty) dopravcem jsou ČD. Přednost to má podle kategorie, tedy i před Os, zpoždění rychlíků do pěti minut se má tolerovat.
Takže fotiči mohou vyrazit do Berouna na noční focení, zítra dále na západ.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 19:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch - zákon 266 o drahách, umožňující vstup dopravcům na síť začal platit v roce 96. Prvním dopravcem byla Škoda služby tuším, co začala vyvážet na haldu nějakou strusku z plzeňské škodovky. Ovšem jestli to bylo zrovna hned v roce 96 teď nevím. Každopádně třeba OKDD na ostravsku na celostátní síti jezdilo již dávno předtím.

Ta čísla za jednotlivé dopravce nikde veřejně nejsou, zkus si to zjistit přímo u nich. I SŽDC má jen brutto tuny a vlkm.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 20:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy - mohli by se nějací obětavci najít a zaslati foto
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5805
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 00:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tahat to musí kapotová mašinka

z jakého důvodu?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 01:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby na to mašinfíra dobře viděl, né
Drahně let tomu nazad jednou tlačím soupravu na svážný pahrbek a ona nechce jet. Volám tedy vysílačkou vedoucímu posunu, co se děje, že to doteď jelo a najednou, ať dělám, co dělám to nejede. Odpověď: "Ty vole, stůj, stůj, dobrá, vole, dobrá. Tady mám u okna nějaké hovado, nějaké trafo, ty vole, to má náprav! Jeď zpátky do výtahu, snad to skočí zpátky na koleje, ty vole!" Samozřejmě jsem si pak vůz obešel, nápisy Neodrážet, nespouštět byly snad 1 metr vysoké
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 21:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hloupej dotaz, neuvazuje se v CR o necem takovem https://www.k-report.net/clanek-Z108.htm ? Co chodim po HH a zrovna potkam koleje nejlepe s nakladnim vlakem, tak pokud to nejsou nadrzkove vozy ci vozy pro sypke veci, tak je to "kontejnerak", uvozovky jsou tam schvalne, bo zpravidla se jedna o smesku kontejneru, vymennych nastaveb, navesu (nikoliv "malych kol" !!). Mozna by stalo za uvahu o navazani na tuto nemeckou sit. Nemuselo by to byt velke, staci male, pro zacatek, prece jenom by asi chvilku trvalo, nez by se to ujalo, otazka jest zda vubec.
Jinak pripadne nejakou fotku bych, nekam sem, dodal v prubehu tydne, prece jenom je nejprve musim dohledat. Ale asi bych je dal do ../28/63916.html
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 17:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby na to mašinfíra dobře viděl, né
No z minulosti nevím, že by byl někdy takový požadavek, vysílačky se používají již dlouho. A navíc se běžně po vlaku táhlo i telefonní vedení. A při dnešní spojovací technice je to asi mašinfírův nesmysl.
V čele býval obvykle silný stroj (Hulín 1991):

a za ním škodovácký 32n s parogenerátorem:
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 17:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě text ze směrnice pro přepravu kompenzátoru objemu PG VVER 1000 v roce 1992:
Mezi stanovištěm strojvedoucího a vozem Uaai 24n s obsluhou spojení radiopojítky majitele vozu, mezi dvěma lokomotivami radiopojítky, které zajistí vl. četa ČSD žst Bohumín.
No a použité lok v trase Ostrava Vítkovice - Jihlava město - 771, 753+přípřež 753, 751+ přípřež 751.
cargosprinter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.169.70
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 18:50:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to v Německu dopadlo s projektem CargoSprinter?
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 19:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No po velkém jásotu a velkém tichu jsem si všiml, že vozy původně určené k Cargosprinteru jsou přeznačeny a používány asi bez tažných hlav.
Možná někdo zná další detaily.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 19:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cargosprinter Jednak si stěžovali na poplatky za dopravní cestu a jednak tam byl problém vůbec se schválením vozidla u EBA - nějaké problémy s pevností při čelním nárazu. Ty vozidla zkoušeli pak i v Anglii, možná jako pomocný mechanismus pro údržbu se to používá.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 19:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, něco jsem slyšel dokonce i o Austrálii. Myslím, že na bázi tohoto výrobku (výroba Windhof) je taky nějaké protipožární tunelářské vozidlo ve Švýcarsku.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 21:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot:
Ještě jednou děkuji.

Kdyby ještě někdo věděl o nějakých těch datech (myslím teď ty roky), tak dejte vědět.
S těmi podíly v přepravě ještě uvidím, zda to stojí za námahu.
(Mmch si nejsem jist, zda zrovna ČD budou ochotny takové informace osobě jako já poskytovat. )
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 22:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Důvod kapotové mašinky v depeši nebyl. Ale s fírou měl na mašině jet vlakvedoucí, takže asi proto. Asi aby sledoval, zdali se skutečně náklad posunul do strany.
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 00:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch si nejsem jist, zda zrovna ČD budou ochotny takové informace osobě jako já poskytovat.

proč zrovna ČD?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 14:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vejce zářícího:
No nevím . Když jim dělá třeba problém zveřejnit návrh JŘ ...
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 23:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Evakuační tunelní kontejnerové vozy má OeBB na Arlbergské dráze. Je to úplně nové, bylo o tom i v nějakém ŽM. Viděno na vlastní oka, vypadá to zajímavě. Jestli mají něco takého i Švýcaři, netuším.
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 01:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch si nejsem jist, zda zrovna ČD budou ochotny takové informace osobě jako já poskytovat

mě akorát není jasný, proč by ČD měly nějakým studentíkům poskytovat informace o svých konkurentech.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 12:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vejce_zářícího:
Nemyslím o svých konkurentech, ale své údaje (tj. každá firma údaje o sobě).
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 15:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes 150.021-4 na 48012 Karviná Doly - Zlín střed, 26xEas 2046 tun, dojela na 48251 (20 kotlů - Kralupy - Kaučuk do Petrovic u Karviné) z Kolína.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 15:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx:
Mohl bych poprosit o fotečku ve větším rozlišení na szpernol(zavináč)seznam.cz?
Dík předem
ICQ: 202 888 377
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 22:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě krátká informace z konce roku 2005. Švýcarské SBB zrušily 200 z 450 "nákladních nádraží" tedy železničních stanic kde probíhala nakládka či vykládka vozů. Důvodem jsou úsporná a racionalizační opatření, protože na těchto nakládacích místech byl průměr nakládky méně než 1 vůz denně. Výkon těchto nakládacích míst byl cca 1% výkonu nákladní dopravy SBB.
pavka_2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 09:21:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mcx:
To je dobré, jak každý dopravce by nejraději dopravoval pouze ucelené vlaky, ale dát si tu práci, a posbírat vozy od menších přepravců pro tento vlak, do toho se už nikomu nechce.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 15:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě to není o tom, co se komu chce, ale jestli na tom prodělá kalhoty. Což je v takovýchto případech primárně hlavně věc dopravní politiky a zrovnoprávnění nákladů a zahrnování externalit a tedy oblasti, v níž je Švýcarsko zpravidla příkladem ostatním. Ale i tam stačilo aby se zvýšil hmotnostní limit kamionů a už se to na vnitor vozových zásilkách nemile projevilo. A to tam mají mýto zhruba 4 x (!) vyšší než bude u nás.

Jinak taková částečně nákladní aktualita - ŽS Brno veze z HK na práce do černohorské podgorice soupravu asi všeho možného, kolem 5 ráno vyjeli, ale mají omezenou rychlost 50 km/h tak asi nebudou daleko.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 15:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to ještě doplnim, anžto jsem si to tu našel - k 1.1.05 zvedli hmotnost siln. souprav z 34 na 40 tun. U nás je 48 tun, na kontinentu je max. asi 50 t (Nizozemí), známý extrém je skandinávie (56 t Finsko, 60 t Švédsko, ale takové propasti na silnicích jako u nás po zimě jsem tam teda nikdy nikde neviděl, jestli u nás kromě paliv neředí i asfalt)
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 16:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade: Vliv celkové hmotnosti soupravy na asfalt bude minimální, rozhoduje spíš hmotnost na nápravu, na dvoj- a troj-nápravu. Zrovna v tom Švédsku mají hmotnostní limit odstupňovaný podle vzdálenosti první a poslední nápravy, aby se jim zatížení příliš nekoncentrovalo (mosty apod.).

Spíš by mne zajímal vliv tzv. "francouzské nápravy", tedy 13 t/nápravu místo i u nás obvyklých 11,5 t.

Jo, ještě k "ředění" asfaltu. Stačí srovnat v jakém stavu má některé úseky dálnic rakouský státní ASFINAG a soukromí italští provozovatelé dálnic... To je nebe a dudy. Přitom v Itálii do toho praží slunko, jeden kamion za druhým a asfalt perfektní a bez kolejí. To ale neplatí pro silnice ve správě ANAS (které jsou zadarmo), tam je kvalita lehce proměnlivá.
pavka_2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 14:27:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kade:
To jsem nevěděl, že to souvisí se zvýšením hmotnostního limitu u kamiónů ve Švýcarsku. Myslím ale, že předtím Švýcaři tvrdili, že zvýšení limitu bude vykompenzováno zavedením nebo zvýšením mýta ? Tak to asi Švýcaři neodhadli.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 14:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Švýcarsko: A to tam mají mýto zhruba 4 x (!) vyšší než bude u nás.

A ke všemu mýto mají úplně na všech komunikacích a proti tomu až 35% provozní dotace do nedoprovázených kombivlaků (RoLa mé ještě vyšší). Na druhou stranu Švýcarsko a Rakousko jsou hlavním důvodem, proč ještě kombinovaná doprava silnice - železnice v Evropě vůbec existuje, resp. má nějaký větší smysl.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5836
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 14:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade - primárně hlavně věc dopravní politiky a zrovnoprávnění nákladů a zahrnování externalit a tedy oblasti, v níž je Švýcarsko zpravidla příkladem ostatním. Ale i tam stačilo aby se zvýšil hmotnostní limit kamionů a už se to na vnitro vozových zásilkách nemile projevilo. A to tam mají mýto zhruba 4 x (!) vyšší než bude u nás

tak to bych řekl, že v tom případě mají externality již zahrnuty docela výrazně. A pořád to nestačí?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 14:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom bych doplnil ten svůj výrok o KD v předcházejícím příspěvku - měl jsem na mysli samozřejmě vnitrokontinentální relace - z námořních přístavů to šlape a šlapat bude bez problémů.
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 15:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinka z Indie. Hmotnostní limit pro kamiony byl snížen na 23 tun. Závody s vlečkou nejsou hmotností nijak omezeny. Pro KD to tedy bude znamenat zajímavý nárůst přepravy v 20ft kontejnerech.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1889
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 16:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kofolytik: A čeho je to hmotnostní limit? Ložený kontejner brutto, anebo celková hmotnost soupravy?

Podle tohoto článku http://economictimes.indiatimes.com/articleshow/msid-1473820,curpg-1.cms to vypadá, že Indové akorát chtějí omezit přetěžování vozidel (a silnic).

Kolik ti vlastně zbyde v Evropě pro vlastní hmotnost kontejnerů u soupravy s celkovou hmotností 40, 44 a 48t? Odhaduju maximálně tak 28 až 34 tun, nebo už jsou dnes kamiony tak odlehčené, že na ně lze legálně naložit víc?
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 20:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera tj. 23.4. dojelo do Studénky prvních 10 vozů Zacns 95 kubíků interval 7929 pro ČD.
Další foto na : http://www.parostroj.net/katalog/nv/clanky/Nove_kotlove_vozy/nove_kotlove_vozy.php3
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5865
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 12:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz - můžou naše Habinsy do Británie? Asi těžko, že...
Je někde na kontinentě dostupná nějaká alternativní vhodná řada?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 13:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Habinsy - skutečně by nemohly? Já myslím, že tenhle vagón by snad z hlediska profilu vadit neměl.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5867
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 13:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím, tím líp. Dá se to někde ověřit?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 14:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain:
Chceš vozit něco do UK?

Ověřit se to dá na GŘ ČD asi OKV. Jinač na vozech schopných do UK bývaly takové značky, myslím že kotva a na tunel taky nějaká. Jinač jsem v nějakém ŽM myslím viděl fotku ucelenky Habisů v čele s Class66 v UK.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 16:20:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mcbain:

Pochopitelně, že ověřit se to dá (de facto - bez problémů). Pokud znáte rozměry dané řady, tak je prostě porovnáte s obrysem (alias LM) platnou pro tratě EWS (= Anglie, Wales, Skotsko) nebo i s mezinárodní LM UIC, která platí s výjimkou Iráku a Iránu na všech normálně rozchodných tratích kontinentu...

PS: Tuším, že foto Habbinsu ve vlaku na síti UK se nachází v nějaké knize (která se snad - jaká náhoda - umístila před cca rokem v mé knihovně)...
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 21:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono se asi bude jednat o vozy Habbillns :-))) vozy Habbins - je jich pár pronajato u ČD od AAE a Habis pár pronajatých u ČD od Transwaggonu - ty asi nebyly myšleny, že :-)))
Ale zpět k problematice - domnívám se, že ke změnám LM v UK nedošlo a tudíž těžko tam mohou - ověřit lze v stále ještě platné RIV2000.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 21:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy tento vůz:
pavka_2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 08:10:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to vůbec s brzdou v Británii ? Tam se používá sací brzda, tak by ty vozy měly mít aspoň potrubí sací brzdy. Nebo mohl by tam jet ucelený vlak s tlakovou brzdou, případně mohl by po kontinentě jezdit ucelený vlak se sací brzdou ?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 09:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavka_2:
ATOC už nepoužívá sací brzdu.
Zato jsem se dočetl, že i pro normální velké kontejnery je třeba na tratích v UK zvětšovat průjezdný průřez.
A ty vozy Habbins z fotky v UK jsem si spletl s něčím podobným, ale užším.

odkazy:
http://www.railfaneurope.net/pix_frameset.html
(RIV, BR, kotva)

http://www.railfaneurope.net/pix_frameset.html
sací brzda <= hadice vyztužená ocelovou pružinou

http://www.railfaneurope.net/pix_frameset.html
Péčkový vůz SNCF v UK, kotva

http://www.railfaneurope.net/pix_frameset.html
Tutěch pětidílných kloubáků je v UK docela hodně, mám pocit, že jsou též RIVové

http://www.railfaneurope.net/pix_frameset.html
dobrá kuple - bezšroubovka :-)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 10:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cargowaggoní Habins pro UK: http://www.railfaneurope.net/pix/de/car/freight/H/4-axle/40_27.jpg

Qěcy - odkazy je lepší kopírovat přímo od obrázku (otvírat kliknutím se shiftem), takhle se furt zobrazuje jenom titulní stránka...

(Příspěvek editován uživatelem petr_k duben 27, 2006)
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
pavka_2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 11:04:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je to ATOC ?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 11:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k:
No jo, jsem blbej.

ATOC je sdružení žel. společností UK.
---------------------

odkazy: http://www.railfaneurope.net/pix/gb/car/freight/hopper/bardon-hop-jp.jpg
(RIV, BR, kotva)

http://www.railfaneurope.net/pix/gb/car/freight/misc/40_18.jpg
sací brzda <= hadice vyztužená ocelovou pružinou, nemá kohout

http://www.railfaneurope.net/pix/gb/car/freight/misc/CB_00021RFE.jpg
Péčkový vůz SNCF v UK, kotva

http://www.railfaneurope.net/pix/gb/car/freight/misc/coveredwagons-BristolTM-01.jpg
Tutěch pětidílných kloubáků je v UK docela hodně, mám pocit, že jsou též RIVové

http://www.railfaneurope.net/pix/gb/car/freight/tank/37293-N1574.jpg
dobrá kuple - bezšroubovka :-)

(Příspěvek editován uživatelem qěcy duben 27, 2006)
pavka_2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 15:06:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Dík za informace.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5870
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 18:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx Ono se asi bude jednat o vozy Habbillns :-))) vozy Habbins - je jich pár pronajato u ČD od AAE a Habis pár pronajatých u ČD od Transwaggonu - ty asi nebyly myšleny, že :-)))

myslel jsem obecný "kontinentální" typ. No ale koukám že je to tak - normální vozy tam nemohou, leda ty snížené Cargowaggonu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 02:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi se nebude jednat jen o výšku vozu - na příčném rozměru je rozdíl cca -300 mm, nehledě na další zúžení profilu v dolní části (které je výš než profil UIC).
Ale naopak je to možné - vozy z ostrova kontinentální rozměry nepřesahují. Pokud nemají jiné historické odchylky.
Danny151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 13:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dne 28.4.2006 jel 740 410 Unipetrol doprava z Pardubic na Prahu.
JEDE TENTO VLAK NA KOŠICE?? NE,NA ELEKTRIKU.
Cargoman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.65.233
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 09:30:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes přetah 20 ks cisteren z Aradu do Studénky (viz. zdejší diskus) v relaci Rajka - Kúty laminem BRKS
lada
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.157.121
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 17:16:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes dopoledne ve Velkém Oseku odstaven 24 - nápravový vůz ,vlastnická správa JŽ , naložen transformátor pro el.Chvaletice o hmotnosti 210 tun(dle nálepky na voze).Vl hmotnost vozu 185 tun,max nosnost 385 tun.foto k dispozici
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 18:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu požádat o foto na mcx@quick.cz?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 18:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja bych se taktez pridal - pjp(zavinac)rur.cz
Pael
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 06:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

( pozor !)

Dnes Viamontí 741.504+dumpcary PKP s hlínou na Vítkově.

( pohov !)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace