K-report
 

Archiv do 25.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rakousko » Archiv do 25.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pepek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 10:17:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechny okolní státy již zde mají svou diskuzi jen ten můj nejoblíbenější ne. Tak jsem se rozhodl to změnit. ÖBB je prostě klasa.
Karkulka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 10:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo. ÖBB jsou prostě třída. Chtěkl bych se zepta na jednu věc. Nemáte někdo seznam zrušených tratí v Rakousku?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21276
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 11:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je teda důvod . Vždyť to téma zelo prázdnotou! :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 15:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepek
Rakousko je Vaším nejoblíbenějším státem?
Hádám budete asi velký solitér...
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 12:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ÖBB je prostě klasa
Eště aby ne, s těma penězma by byly klasa i ČD...
Pepek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 23:19:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Hook: Proti gustu žádný dišputát jo?
Ad. Masinka: Jo jenže ÖBB si ty peníze taky musely vidělat, jenže ČD to nějak moc nejde
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 00:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vydělat ze státního rozpočtu. Roční subvence rakoského státu do ÖBB se pohybují okolo 4 GEuro. O takových penězích si ČD mohou nechat jen zdát.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Glex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 09:51:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde taky o mentalitu státu a politiků.Když u nás si po tom 1989 holt představujou tu demokracii tak že si každej jako může teda dělat co chce.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 16:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Berte to tak, že v Rakousku se propaguje ekologický pohyb po železnici, máte to dané jednak mentalitou jak píše Glex, ale hlavně také tím jak to tam vypadá, samý hory doly a fakčit furt autama by bylo ekologické jak vylít olej do kanálu...
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 00:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex, Lukash - hezké.
Akorát, že výkony silniční dopravy v Rakousku jsou několikanásobně vyšší než u nás. Mimo jiné si díky výnosům z daní ze silniční dopravy mohou dovolit velkoryse dotovat železnici.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 09:44:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pepek+Karkulka: Až do velikonočního Velkého pátku se o Rakousku úspěšně diskutovalo v tématu "Ze zahraničí". A pak jste přišli Vy a bezmyšlenkovitě založili téma další. Jako by jich tu bylo málo.
O zrušených tratích v Rakousku nejlepší přehled získáte z v tom tématu "Ze zahraničí" zmiňovaném drážním atlase Rakouska. O zrušených lesních železnicích navíc existuje kniha Waldbahnen in Österreich (nedávno vyšel doplňující 2. díl). O dalších zrušených úzkokolejkách pojednává také kniha Feldbahnen in Österreich (autor Manfred Höhn). Chce to jen nebýt líný, případně i nějaký ten peníz obětovat a příslušné knihy si opatřit/vypůjčit a prostudovat.
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 21:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No,když se podívám na rakouské lokálky,tak nemám pocit,že by místní železnici moc používali......Jaký je podíl železnice v Rakousku na přepravě zboží?
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 17:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky si to myslím. Dost zrušených tratí, poloprázdné vlaky....
Liberečák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.218
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 23:01:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tkm byl podíl dle Eurostatu 29,7 % (pro srovnání ČR 25,6 %). Údaje jsou za rok 2002. Teď už by se asi daly najít i údaje za rok 2003. V osobní dle oskm to bylo v Rakousku 8,8 %, v ČR 7,3 %. Takže dost podobné.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 13:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Karcoolka
V Rakousku jsem od roku 1989 byl nesčíslněkrát. Zrušené tratě tam samozřejmě jsou též. Zda je jich dost, nebo málo je na delší diskuzi. Dost tratí (lokálních) bylo zrušeno (pro osobní dopravu) hlavně při našich hranicích už v sesdmdesátých letech, což souviselo opravdu s efektivností osobní dopravy v málo osídlených oblastech, což samozřejmě vyplívalo také z politických důvodů a blízkostí železné opony. Stejně tak, jak pro nás do roku 1989 číhal na západní hranici nepřítel připravený v nestřeženém okamžiku nás napadnout, stejně tak byli občané Rakouska (potažmo dalších západních zemi) propagandou přesvědčováni o tom, že na východní hranici číhá nepřítel a oblasti při hranicích jsou potencionální bojiště. Některé tratě byly zkrácené, některé úzkokolejky pro ztrátovost a zanedbanou údržbu byly také zavřené. Na změnu technologie těžby a dopravy rudy , elektrifikaci byla také zavřená okolo roku 1985 ozubnicová trať Eisenerz - Vordernberg, která byla vzorem pro naši zubačku do Kořenova. Pochopitelně pak obě tím vzniklá ramena kusých tratí neustála tuto situaci a byla též zavřená pro osobní dopravu.Ale stejná situace byla je a ještě bude i u nás.Co se týče poloprázdných vlaků v Rakousku, je to zhruba stejné jako u nás. Na hlavních tratích jezdí ve špičkách dost plné vlaky, v letní sezoně je dost problém v posledních letech cestovat na sedačku. Nejhorší co jsem vypozoroval byla loňská sezona.
Takže mnoho je docela shodných s naší železniční dopravou. Co je ale rozdílné jsou investice, modernizace, obnova lokomotivního a vozového parku. Když jsem v roce 1990 dělal první velký výlet po Rakousku docela jsem zíral na staré elektriky z let 1924-45, které tam v té době stále jezdily. Dnes jsou lokomotivy 1042 rušené a brzy dojde i na starší loko 1044, jiné jsou medernizované na 1144. Ale stejně brzy i ty půjdou do kytek. V motorové trakci je to obdobné.
Pro mě osobně je kromě Slovenska Rakousko nejbližším a nejoblíbenějším zahraničím a o Rakouské dráhy jsem se zajímal již před rokem 1989 a to nebylo vůbec snadné. Dostupná literatura a časopisy téměř neexistovaly, většinou jediným pramenem byla Technická knihovna ČSD, kde byla možnost nahlédnutí do v té době na úrovni vedený časopis Eisenbahn s rozsáhlou modelářskou přílohou mnohdy s pěknými plánky vozidel a budov a hlavně mnoho článků z historie (i té naší společné), mnoho fotografií a také statistika vozidel ÖBB.Pakliže člověk měl štěstí a narazil na dosud neprotrhané čísla Eisenbahnu bylo to dost poučné. V té době nebyly žádné kopírky a tak ztráty zajimavých článků, plánků atd. byla dost veliká.
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 18:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Past: Dodávky Taurusov sú ukončené (teraz sa vyrába 50 kusov 1216), ale 1142, 1044 a 1144 v blízkej dobe zrušené nebudú (1144 nie je modernizovaná, len prerobená na ovládanie z riadiaceho vozňa). Aj neturnusované 1042 si nemôžu dovoliť zošrotovať, lebo by nebolo s čím jazdiť.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 22:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Ufo
To se říkalo před 15 lety např. o řadě 1020, před 10 roky o 1010,1110 atd. a dnes jsou pryč. Některé lokomotivy mohou být v brzké době nahrazeny Talenty, něco může přinést také rekukce spojů, které i u ÖBB občas probíhají.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5871
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 18:18:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ufo - ale 1142, 1044 a 1144 v blízkej dobe zrušené nebudú

zrušené možná ne, ale každopádně tři stroje řady 1142 byly nedávno prodány do Švédska soukromé firmě Hector Rail. Takže ústup se dá očekávat i zde.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 21:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V súčasnosti je denná turnusová potreba 90 ks 1142, 87 ks 1044 a 88 ks 1144.
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 20:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte kde by se dali sehnat nějaký oficiální (i neoficiální) technický popisy lokomotiv ÖBB. Hlavně lokomotiv 2143. Popř. Signalvorschift? Děkuji
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 08:56:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Karcoolka:

Asi nejlepší OBB-web je zde: http://www.eisenbahn-bilder.com/db/

Je tam všechno od Vorschriftů... až po fotky a technický popisy jednotlivých OBB-Werků...

PS: Doporučuji se tam registrovat, kvůli stahování všeho možného....

Přeji pěkný den.
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 17:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za info. Určitě vyzkouším
GlEx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 11:01:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou v rakousku v turnuse vůbec ještě loko 1014 a 2143? Jaký je rozdíl mezi 2143 a 2043?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 16:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro "rakousko-fily" doporučuji (nebo jim aspoň dávám na vědomí), že vyšel Bahn-Extra 3/2006, zabývající se Rakouskem od budějovické koňky přes rozvoj vídeňského S-Bahnu (ještě od dob, kdy se tak nejmenoval) až po současnou situaci na úzkých a soukromých dráhách, včetně "atlasu" hlavních lokomotivních řad minulosti i současnosti. Německá cena je 11,50 eurů.

Jinak k předchozímu dotazu) = podle této "Typengalerie" je hlavní rozdíl v motorech: 2043 dvoutakt, 2143 = čtyřtakt. Od čísla 2143.34 mohou jezdit spřažené (já už nevím, jak je to správně česky - ovládání z jednoho stanoviště).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6004
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 18:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík za tip . Bahn-Extra je moje oblíbená série, takže už to objednávám.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 19:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GIEx: 1014 a 2143 sú stále turnusované.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 20:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera večer jsem viděl dvě 1014ky v Petržalce s S-bahn patry.
GlEx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 21:57:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Arj: Kde bych ten Bahn-Extra sehnal?
Ad. Ufo: A nevíš kde?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 08:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ho koupil v Berlíně na letišti - takže se zárukou v první větší trafice za Děčínem (je to uváděné jako číslo "Mai-Juni").
Ale pokud vím, některé z těchto časopisů mívají taky v Praze v Klimentské.
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 16:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte náhodou nìkdo co je toto za nehodu? Nevíte náhodou někdo co je toto za nehodu?
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 18:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takový dojem, že jde o nehodu mezi Hieflau a Kleinreiflingem, ale je to již několik let. Tehdy tam byla podemletá trať a vlak se tam zřítil u hráze přehrady. Strojvedoucí zahynul a loko 1042 byla sešrotována.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 18:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajíždí v současnosti rakouská řada 2170 do Břeclavi,příp. jinam na naše území,nebo na Slovensko?
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 20:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já jsem fotku našel v počítače a netušil sem kde sem ji sebral. Jediné co jsem měl byl název fotky a to Kleinreifling. Takže to bude asi ono. Děkuji
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 20:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsem se tu setkal s úspìchem, zkusím to ještì jednou. Našel jsem ještì jednu fotografii. Tentokrát "Kterak se nákladní vlak rozhodl jet po silnici" a název Gloggnitz, ale to je opìt vše.
Tady jsem objevil ještě jednu fotografii. Tentokrát se vlak rozhodl jet po silnici a název Gloggnitz, ale nic bližšího nevím. Dokázal by mi někdo pomoci? Děkuji
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 20:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karcoolka: ano ty fotky jsou velmi známé, zejména ta spodní, ale někde na netu je v němčině napsaný i co se stalo, narazil jsem na to tak rok zpátky... hledat, sám nevím kde to bylo.

Hook: já mám ale tušáka, že 2170 ÖBB nemají, jo LTE třeba ano, ale ÖBB má 2070 tak ty nezajíždí ani do Znojma ani do Břeclavi, nikdy jsem je tam neviděl.
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 23:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash
No,může to být i LTE,taky to nevím přesně,kdo tyto stroje vlastní.
Jde mi zkrátka o výskyt těchto lokomotiv /2170/ na našem území,příp.na Slovensku.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 23:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem na základě vašich informací zkusil najít další fotky o těch 2 neštěstích a vygooglil tohle:
http://www.bahnarchiv.net/kleinreifling.htm
http://www.bahnarchiv.net/gloggnitz.htm
Zdraví vás všechny L.Kubera
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 02:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velice děkuji. Jsem vám zavázán
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 06:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo to je ono, když má někdo čas to hledat
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 10:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rádo se stalo, rádo se stalo! Když v Googlu hledáte nejen ve "Webu", ale i v "Obrázcích", můžete zažít mnohá překvapení. To je jen takový námět, kdyby to náhodou někdo ze zdejších surfařských ďáblů ještě nevěděl.
Zdar a sílu přeje L.Kubera
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 18:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj to znám :o) jen tenčas kdyby byl
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 18:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tankování dvojičky Hydraulik ř.2143 v Mistelbachu


http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 20:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Lukash: Nemohl bych poprosit foto dvojičky na mejl? Prosim, prosim. Nejhezči OBB mašinky:-) J.Vendolsky@centrum.cz Děkuji
Nevíte jak jezdí odklony přes Mistellbach - JŘ? A nevíte zda budou jezdit i po tom ohlášeném 28.5.? Nebo se to týká jen os, EC a R?
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1070
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 20:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těžko říct, dnes jsme tam potkali na pendlu tuhle dvojičku a na druhém herkula dvojku. Nevím,netuším.
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Bertovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 21:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Karcoolka:-Odklony nákl. vlaků z Hohenau do Mistelbachu a zpět jezdí dle potřeby prakticky stále. Nejlépe je ovšem vyrazit koncem týdne nebo v sobotu. Vzhledem k únosnosti svršku zde jezdí pouze lehčí vlaky jako např. auta,kontejnery,prázd.vozy a pod.Na trati se jezdí rychlostí 40 km/h přes přejezdy, kterých je zde nepočítaně ,jen 15 km/h a navíc mezistaničně v celém úseku.Jezdí zde obvykle dvě dvojce 2143 ovšem třeba dnes jezdila jen jedna dvojce a herkul. Po částečném zprovoznění hlavní tratě by snad nákladní vlaky (některé) měly jezdit odklonem ( aspoň ve dne ,pokud nepočkají na noční útlum os. dopravy na hl. trati ) záleží jak se bude dařit je provážet,proto bych doporučil neotálet a dokumentovat, Jinak odklony jezdí z Břeclavi i přes Znojmo a Retz. Rakušák si domlouvá operativně vlaky v Břeclavi jak potřebuje.Z Břeclavi je vozí dvojce 742.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1974
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 23:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nějaké fotky z povodní poničeného úseku náhodou nemáte? Já na netu nic nenašel, citelně chybí nějaký Poborskiii von KFNB. :-(
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 18:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ďalšie nákladné odklony chodia z Břeclavi do Reichu cez Devínsku Novú Ves.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 20:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M-v: na nějaké stránce jsem viděl tu trať jak je "ve vzduchu" nevím ale kde to bylo. Možná někdo jiný napíše.

Zajímavé že nikdo nezmínil dopravní prostředek včerejší akce BV-HOH-MIBL-štreka-MIBL-BV.
No tak já to prásknu, byl to můj legendární Trabant 601 S a byli jsme v něm 4 personen (tedy rodinný vůz v plné síle ). Někteří rakušáci opravdu nechápali, jiní se smáli, ale efekt to splnilo, povozil nás a ještě jsme si užili kopec zábavy. Ostatně na fotoakci je to výborné vozidlo, je to malé a všude se to otočí, i kolem sloupu


(Herkules u Hohenau)



(Bf.Dobermannsdorf)
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 21:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash: supe kára!Já měl podobný zážitek se svým Škodylakem 105L,když jsem tam byl před 14 dny naháněl odklony.Když mě fíra viděl poprvé,tak se jen pousmál a mávl,když jsem ho ale předjel tak strnul a když už jsem ho předjel po druhé a po třetí,tak už si klepal na čelo Fotky bych měl mít ve středu,tak sem když tak nějaké hodím.
http://www.mtloko.net
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 22:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen k tomu prima TRABIMU,nedávno v nějakém dokumentu o Trabantech bylo,že na západě falšovali crash testy v jeho neprospěch,ačkoliv se směle rovnal zavedeným značkám...co některý telata jsou schopný udělat
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 22:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak na téhle štrece fungujou stanice. Je to klasická D3 nebo tam na stanicích někdo jest?
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 22:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je teda důvod . Vždyť to téma zelo prázdnotou!
Ale koukám že někdo něco neuhodl. Mě tady zase tak pusto prázdno nepřipadá
GlEx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 22:26:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj. Trabik je Super. Sám jednoho vlastním. Na expedici na OBB sem se taky jednou vypravil, ale je to už asi 6 let. V Mistellbachu si fíra(tehdy ješte na lok. 1042)klapal na čelo a smál se že jako Ja. Zupa Bakelit šmejd wagen trabant. A když sem ho do Laa předjel tak málem nebyl ani schopný zavřít hubu
Slyšel sem že rakušáci v poslední době dělaj s těmito vozítky (i škoda 105,120,favorit na hranicích halo) tak to není pravda?
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 22:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GIEx:Já jsem ještě žádný problém neměl a to ta má šháde není nic moc a dokonce jsem měl rozmlácený blinkr,akorát se mě rakušák ptal co tam jedu dělat,ale stejně mně asi nerozuměl,tak mě pustil
http://www.mtloko.net
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 20:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dneska jsme byli Hohenau Mistelbach cca v 7:30 na celnici TAM a cc 19:15 ZPET a tam se jen smál, když jsem vyžadoval rakouského pohraničníha, tak prej jsou domluvení a že mužu jet, ale zpět rakušák, dědek, znám ho ,jezdil jsem na kole fotit, že co mám v kufru, otevřel jsem kufr na dálkové ovládání a on že NICHTS? říkám, ja,ja nichts, on že OK ale slovák začal že co máme v báglu, říkám foťák, prej naco, no fotili jsme vlaky, cooože???? ukazat, vyndat věco z báglu, tak jsem začal remcat, že co jako hledá a on na mě, no mám vám dat 2000,- za to že nechcete se podrobit pohraniční kontrole??? a hlavně že před nama jeli cigáni s žigulikem a vozíkem na kerým měli 2 cyklistický kola a asi 5 jetých pneumatik, no asi ho načli a na nás se dojel :o)

Jinak jezdily 2x2143 sedmdesát nevím kolik a zase 2016.002...
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 20:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo ta štreka, no když se to tak veme hopem:

Hohenau Bf. (vjezd+předvěst) - Dobermannsdorf (stanice nepouživaná, vedou dvě zrušené štreky, na Poysdorf a na Zistersdorf, schválně jsme jeli spodem na přejezd a je tam tak 4metrový strom v kolejišti, takže nehrozí... ale je tam v Dobermmansdorfu chlap na spouštění závor a dle sledu vlaků tam má něco jako hlásku)- Sankt Ulrich nakladiště, jedna kolej snesená, druhá s rampou - Hauskirchen zastávka - Rannersdorf-Prinzendorf nakladiště, nakládají se vozy, stály sypáky - Ebersdorf zastávka - Bullendorf zastávka??(nevybavuji si) - Wilfersdorf nakladiště, nakládají dřevo a i jiné substráty - Mistelbach Lbf. stanice

----- vysledováno, možná je něco jinak, tak mě nekamenujte ------
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 22:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jen doplním Lukashe ilustračním fotem,kreré jsem slíbil

2x2143 Ebersdorf-Bullendorf 1.5.2006


2016.018 Hauskirchen 1.5.2006

Zbytek fotek bych měl snad dodat na mou stránku do týdne.
http://www.mtloko.net
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 17:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tam se to prostě dá fotit všude, s tím slunkem , my raději jeli 2x kdy nebylo přímé slunce, třeba včera by nám to nevyšlo pražit slunko, páč dopoledne jely dva do mistlu a pak odpoledne dva do hohenau a to bylo skoro pořád proti oskarovi
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 17:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slunko je sice sfiňa,ale úsek mezi Hauskirchenem a Rannersdorfem je tak krásně obloukový,že se tam dá fotit prakticky celý den.Bohužel je tam trochu mizernější přístup,ale při svižné jízdě ve stylu rally se to tam dá taky dobře nahánět
http://www.mtloko.net
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 20:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo kurňa my vždycky lítáme celou trasu teda včera jen od Dobermannsdorfu po Wilfersdorf, ale aj tak, s Trabíkem běžně jezdím za 6,5 na 100 ale když jedu styl důchodce 80 smrt v očích tak i za 5,5 - 6 na sto, ale včera jsme kotlili jak sviňa, jednu zatáčku jsme vzali styl "ochcaný patník" kdy se Trabíkovi zadní kolo vnitřího projížděného oblouku nadlehčí a veškeré neupevněné věci v autě jsou na jedné straně a jinak běžná "honící" rychlost 110+brzda+plyn (víc raději ne, policajti by asi nechápali žejo a moje europeněženka pak taky ne) tak si to vzalo 8/100 jsem ještě tak blbě nejezdil

ale tam je to dobrý u Hauskirchenu, jen musíš vědět kde odbočit... uvidíme po neděli jestli ještě budou jezdit tama, nebo už jen přes noc po koridóru. Naštěstí rakušáci jsou sdílní a dá se normálně zeptat a oni odpoví kdy co jede.

Jo v tem Hauskirchenu máme reservé, tam se parkuje hned za mostem u té čerpací stanice pro Traktor, to jsme poznali až včera kdy jsem klasicky odstavil Trabiho na ten flek k vodě a pak jen vidím jak jede traktor a ... dál jsem se raději rozeběhl aby mi neodřel bakelit, ale chlap vylez a čuměl na to, a pak se ptal jestli fotíme a tak byl v poho říkám, že jsme jen zaparkovali a hned mu uhnu tak pak nám aj mával jak jsme se rozjížděli :o)
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace