K-report
 

Archiv do 16.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nákladní doprava » Staré archivy » Archiv do 16.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 09:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam jezdil Viamont ze Světce:

https://www.k-report.net/foto/k765.jpg

Něco jsem zaslechl o nějakých sporech s MUS ohledně cen uhlí, tak jestli třeba nezměnili dodavatele?
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 19:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To že se uhlí vozilo ze světce vím ale ve světci má nakladací místo podnik Severočeské doly. Právě kamion s logem MUS jsem tam zahlédl. Také jsem si všimnul nějaké stavební aktivity na koleji která vede k nakladacímu místu popílku.
Tak jsem se zeptal .
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 08:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OKD-D zahájila pravidelné přepravy uhlé z Ostravska do Německa přes Domažlice. Jezdí to dost často, asi jednou za dva až tři dny. Brejlovec + deset Slps (RIV) s ACTS kontejnery různé velikosti s uhlím. Bohužel jsem zapoměl cílovou stanici, bylo to celkem neznámé jméno :-(
V pět ráno dneska odpočíval tento vlak (1.nsl.47362) v Plzni, tak možná už jede dál.
Pivrnec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 10:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chlapi mám prosbu-můžete mě někdo spočítat kolik stojí přepravné z místa A do místa B podotýkám že je to ze zahraničí?Ptal jsem se v nákladní pokladně a nebyly mi to schopni spočítat.Kdo se v této problematice orientuje ať se mi prosím ozve na meil.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8346
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 11:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pivrnci, ozvěte se na redakční mail.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 15:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pivrnec
Zaleží odkud a kam jste to chtěl spočitat. Pokladník má k dispozici svazové tarify a tarify dopravců PKP Cargo, ZSSK Cargo, RCA, Ralion. Pokud to chcete zjistit odkud neplatí žádný svazový tarif a neníto jeden ze sousedních států a Maďarska. Tak Pokladník nemůže udělat nic protože nemá žádné informační zdroje.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 18:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz - dneska jsem se motal v castech prilehlych k Pinnenberg a vsiml jsem si na tamnejsich jednech odstavnych kolejich vagony s narezanymi vagony, predpokladam s te valne hromady s nedavna. Ale co me zaujalo, ze to melo "nizke" podvozky, ale konstrukce moc na Ro-Lo nevypadala, aspon ne podobne na OBB vozy co jsem tu raz opotkal, proste jen klasicky kontejnerak, ale tak polovicny vyska podvozku proti standartu. Pak o kousek dal meli odstavene dva vozy i s nakladam, jeden plne funkcni (2x nastavba 20") a jeden zrejme polovicka s dvojteho vozu ze strednim spolecnym podvozkem (chybel, nejaky manipulacni, 2x nadrzkovy kontejner 20" taktez). Foto neni, bo s S-bahn jednotky se pres spinave a podrapane okna moc dobre fotit neda, to uz clovek musi mit kliku na soupravu.
To je nejaka novinka tyto vozy ? Ci lepe napsano tato pouzita vyska nad TK ? Neznam spravny termin a tak se mu "ume" vyhejbam ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.39
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 21:13:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pivrnec : Je třeba především říct, že jedna věc jsou tarify a druhá věc jsou skutečný ceny za které se jezdí. U všech dopravců jsou smluvní ceny a když vezmu , např., relaci Hamburg - Kostelec , zboží petrochemie, tak se cena může lišit až o docela značné částky na tunu. Záleží především na podmínkách Incoterms ( obchodní podmínky dodání zboží a pojištění), to je zcela prvotní a prioritní, dále na dopravcích ( DB/ČD, ITL/ČD, RAG/OKDD apod.), na spedici, která to pro zákazníka zajišťuje ( každý dopravce podporuje lepšími cenami toho speditéra, co mu smluvně zajišťuje větší a výnosnější objemy), použitých vozech ( volného oběhu nebo pronajatých/soukromých) a v neposlední řadě na trakci. A to nemluvím o vlivu silniční dopravy, která je limitní pro použití železniční přepravy. Takže spočítat dovozné podle tarifů je poněkud velmi orientační záležitost... prostě je to vysoce hořlavá,utajovaná a diskrétní záležitost a okolo cen za přepravu se hozhořují všelijaké a nejurputnější bitvy, ktré určují, co a vůbec bude po kolejích jezdit. Věřte mi, vím, o čem mluvím.
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 23:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade: No vidíte. A dnes stojí v Bechyni další dva Kils. Zřejmě se zákazníkovi ta přeprava líbila:-))
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 23:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna fotka z výstavby nových portálů na Metransu v Uhří. Omluvte prosím kvalitu, je to foceno mobilem.
 
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 11:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp - ta nízkopodlažní věc bude asi jeden ze 200 ks série vozů Sgkkms od Gráfů. Zrovna žádnou ilustrační fotku nemám - disponuje jimi BTS-Kombiwaggon - tady ten úplně dole:

http://www.btskombiwaggon.de/Leistungen/Equipment/Tragwagen/index.html

Ale fotku rozřezaných Saadkms (RoLa) bych skutečně velice ocenil. Pokud byste ještě někdy měl někdy kolem toho šroťáky pochůzku .
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 11:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kofolytik - hezký. A kdypak to asi bude v provozu, resp. kdy asi začne vztyčování vlastního jeřábu?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 12:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Trainspot - jo, to vypada podobne.
Co se tyce fotky, tak to opravdu bohuzel, ten prostor je nepristupny, je to mezi stanicemi S-bahn Elbgaustrasse a Krupunder. Z jedne strany trat S-bahn + jedna tratova smer sever a na naspu, oploceno a z druhe strany, porost, odloziste ICE jednotek a zase tratova od severu. Nejhorsi je, ze se tam neda ani sahnout dlouhym sklem, proste neni odkud. Ostatne cely tento prostor zacina naproti depa S-bahn Elbgaustrasse a konci sice u Krupunder, ale sturci odstavnych koleji s nepouzivanymi/zdevastovanymi jednotkami S-bahn. Takze asi tak. To hafenbahnhof(y)/Industriebahnhof jsou podstatne lepe pristupne, ale ne zarizeni DB, aspon ty v HH.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1891
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 12:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mě by právě zajímalo, kam se odporoučely ty "sandokani" od lovosické Roly. Takže možná do HH...
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 00:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Přesný termín vztyčování nevím, ale do konce května by měly být všechny nové portály v provozu.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 09:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Primitivní dotaz: co vozí OKDD ve výměnných nástavbách po trati 091? Viděl jsem je tady zařazené v nějakém uhelném vlaku. Vím, že to není žádná novinka nebo zajímavost, ale teď jsem si toho všiml, tak se ptám Díky.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 09:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to asi nejsou "výměnné nástavby", ale kontejnery ACTS. Vozí v tom asi leccos, třeba železný šrot z Kladna do Ostravy.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 09:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, zaměnil jsem pojmy, byly to ty žluté ACTS. Díky.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 20:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt:
OKD-D v těch ACTS vozí například uhlí do Německa přes Brod nad Lesy.
ČD v tom zase vozily síran železitý, či čo.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 06:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy: Není to přes Brod v Lese? ;-)
pavka_2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 08:10:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, česky je to Brod nad Lesy.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 08:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá s ČD Cargo? Vznikne zřejmě až v létě, že? Nešušká se také něco o privatizaci?
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 09:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Něco málo o Cargu je tady: http://www.cd.cz/static/old/NEW/TCD2007/7_5cargo.htm
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 09:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sokr:
Je to tak, jak píše Pavka. Třeba Regen se česky jmenuje Řezná a Regensburg Řezno, ale překlad je Hybná, nebo Deštná, nebo Deštník a Regensburg se přeloží jako Deštníkové město. S řezáním to nemá v němčině nic společného.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 12:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě, nic proti.. proto také ten smajlík... ;-)
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 12:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citace ke Cargu:
Přesné datum jsme zatím nestanovili, ale dosažení cíle očekáváme v druhé polovině letošního roku. ALEŠ ONDRŮJ
Třeba 31.12. ?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 16:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesné datum jsme zatím nestanovili, ale dosažení cíle očekáváme v druhé polovině letošního roku.

On je problém i v tom, že se tak dlouho čekalo na použitelnou vládu, která musí vznik ČD Carga odsouhlasit.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 16:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidám pár fotek z dnešní Prahy:

 
 
 
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 17:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta třetí fotka,vypadá jako naložená čela z bídy.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3226
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 17:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 3. fotka:
Co se s tím v těch Čerčanech bude dělat?
Život je kabaret
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 18:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
To bych taky rád věděl.

DJC:
Vedle toho Roosu stojí Has? Ty Hasy/Taesy ČD se ještě opravují?
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 20:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se s tím v těch Čerčanech bude dělat?
Pošlou to do Vršovic... ;-)
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 20:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vedle toho Roosu stojí Has? Ty Hasy/Taesy ČD se ještě opravují?

Je to divný, ale opravují. V prosinci 06 jich bylo dost opraveno v Lostru. Ty na snímku jedou se starým papírem ze Strašnic do Hněvic.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 21:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nový terminál Maersku v Pardubicích,ze dvou stran kolem budovy koleje vlečky,přesto orientován jen na silniční dopravu pro Foxconn...
 
 
 
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 17:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dj_cargo: já bych s "nadšenými" informacemi k revizím Taes nepřeháněl - za rok něco přes 25 a za prosinec těsně nad 10 a letos již asi 0.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 14:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

za prosinec těsně nad 10 a letos již asi 0.

Já myslím, že jich bude víc (samozřejmě ne o moc). A v lednu jsem v Lounech viděl nějaké další, asi čekající na opravu.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 15:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram: přesto orientován jen na silniční dopravu
ovšem námořních kontejnerů překládaných na vlaky většinou v Uhříněvsi nebo Mělníku.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3886
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 17:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz pro znalce: netušíte někdo, zda OKDD nepřebralo aspoň část přeprav v relaci PKP(Petrovice/Bohumín/Těšín) - Ostrava (nejspíše Bartovice - Mitall)??? Kontrétně mi jde o přepravu uhelného prachu nebo něčeho podobného. Dnes jsem udiveně v Ostravě-Kunčicích hleděl na soupravu 740.818+673 v čele asi 25 vozů Eams PKP (přezdívané podle domovské stanice MEDYKA), ložených právě tímto "bordelem", která přijela od Vítkovic a evidetně čekala, až ji předjede panťák na Těšín,kterým jsem odjel, takže kam jela můžu jen odhadovat).
Dosud jezdily tyhle soupravy takřka výhradně přes Těšín a vozily to ČD. Ložené zboží - buď ten prach(popílek) nebo žel.ruda.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 18:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to tak, že něco převzali - už jsem to taky viděl, ale uhelný prach to nebude.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 18:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dj_cargo: je to tak jak jsem říkal, pouze se zdá, že vozu chybí a tak za leden těsně přes pět.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 19:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: To je zřejmě další příklad prohlubující se spolupráce PKP Cargo a OKDD. Jen jsem zvědav, kdy se odstraní přepřahy - předpokládám, že ještě v tomto roce uvidíme třeba v Bartovicích ET22.
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 20:19:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Jena:mi jde o přepravu uhelného prachu
Kristova noho čoveče, z tohohle ,,bordelu" se dělá železo. To je neaglomerovaná železná ruda z Ruska. Výše uvedeným slovem lze maximálně označit zmíněné vozy PKP.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 20:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad VH: no já nechtěl být tak upřimný :-)))
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 20:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VH: Od toho je na Nové huti aglomerace
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 20:45:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.2m62u: Autor chtěl poznamenat, že kromě neaglomerované rudy (prach - bordel) se vozí i ruda již v Rusku aglomerovaná v podobě malých kuliček, které patrně pan Jena považuje za tu ,,pravou" rudu.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 20:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc ten uhelný prach má oproti rudě značně menší hustotu, takže jeho nakládka do Eamsu by asi nebyla moc ekonomická, neboť 80 tun brutto by asi zdaleka nebylo využito.
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 20:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

malé kuličky-jinak také nazývané železnorudné pelety}
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3887
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 21:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VláďaH: no vidíš jaký mám "mezery" ve znalostech. Holt nejsem vševěd...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4081
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 00:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo fotku toho "bordelu", ať mám představu, jak to vypadá?
ICQ: 202 888 377
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3889
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 08:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield:
http://eso.ts-web.info/fotky/182-077.jpg

Jak vidíš, záměna s uhelnými kaly a podobným "bordelem" je docela dost možná. Aspoň na pohled...
Nabrak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.146.112.190
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 12:30:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, do kterého diskusního fóra spadá tento příspěvek. Proto jsem ho umístnil i do všeobecné železniční diskuse. Pokud sem nepatří, omlouvám se za spam.
*************************************************

Nemáte někdo bližší informace k ČD Cargo?
Rozdělení je sice správná věc, ale měl by to být až konec transformace ČD a ne její začátek.
Situace ohledně rozdělení mne proto totiž poměrně dost znepokojuje.

Nabízí se zde několik otázek na které já jako laik neznám odpověď. Prosím tedy zasvěcence do železniční dopravy o odpovědi (či názory):
1) jakým způsobem bude rozdělen majetek ČD?
2) jakým způsobem budou rozděleny dluhy (ať už účetní nebo např. ekologické)?
3) jak to bude s DKV? Jak budou rozděleny?
4) jak budou účtovány výkony u lokomotiv, které jsou nasazovány jak na Cargo?
5) kde je garance, že ČD v současné době nepodniká kroky k tomu, aby vzešlo očištěné Cargo na úkor ČD (např. aby stav lokomotiv, které půdjou do Carga nebyl výrazně lepší než jaké zůstanou ČD; dále modernizace nákladních vagónů).

Toto jsou je některé základní otázky týkající se rozdělení ČD a Carga.

A na závěr si neodpustím obecný dotaz:
1) ČD mluví o ztrátě z osobní dopravy. Kde ta ztráta vzniká, je to ztráta provozní nebo účetní (odpisy, staré dluhy, ekologická zátěž atd)?
Kraje i MD si přece objednají určitý počet kilometrů za určité peníze. To si to ČD neumí zkalkulovat nebo jezdí "na politickou objednávku"? A závěrem nemůže docházet ke křížovým dotacím, ale obráceně kdy osobní doprava zponzoruje nákladní?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 12:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozdělení je sice správná věc, ale měl by to být až konec transformace ČD a ne její začátek.

K tomu bych jen doplnil, že nepůjde o rozdělení (jako např. na Slovensku), ale o vznik dceřinné společnosti. Tím pádem mám dojem, že některé další otázky nemají smysl - například rozdělení dluhů.

A závěrem nemůže docházet ke křížovým dotacím, ale obráceně kdy osobní doprava zponzoruje nákladní?

Toto je ovšem zajímavější. Osobně se domnívám, že k tomuto reálně dochází... Což je ovšem dost kacířská myšlenka.
Jorge
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 14:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám malou prosbu - kolik by stál dlouhodobý pronájem vozu Raj/Uacs. Případně, kolik by stál srovnatelný takový vůz nový. Dík moc!
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 14:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud to myslíte vážně, nejlíp poradí asi pan Včelák:
TRANSPORTSERVIS, spol. s r.o.
Havlíčkova 114, 266 01 Beroun
Telefon: 311 624 084
Fax: 311 624 084
E-mail: vcelak@transportservis.com
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 13:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Chebu na Vojtanov (a DB) už pravidelné náklady nejezdí?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 14:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 16:43:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty auta by měly jezdit, ne ?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 16:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Projíždí tam jeden vlak měsíčně, pravděpodobně nějaký kox z Ostravy.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 17:06:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mimojiné znamená, že se přestala téměř využívat elektrická trakce v úseku Fr. Lázně - Vojtanov...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 18:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W: To abychom rychle něco zelektrifikovali,abychom tuto ztrátu kompenzovali

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace