K-report
 

Archiv do 22.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Restaurační, lůžkové, lehátkové, společenské a salonní vozy » Archiv do 22.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 21:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s tím, že byli napití to máte pravdu. Ale nechtěl jsem to říkat až zase tak. Já tam s něma seděl a ten jejich učet byl počmarány jen čárkami na pivo. Jo a s těma cenama. Podívejte se zde http://www.jlv.cz/sluzby/rest/pic/1a.htm
Já vím není to zrovna dobré přirovnání, protože to je nejdražší jídelňák JLV co vůbec jezdí, ale i když si to porovnáte s jinými jídelňáky (levnějšími) zde http://www.jlv.cz/sluzby/rest/pic/3b.htm tak to tam bylo stále přijatelnější než normálně. Já osobně byl s cenami spokojen. Jo a na to, že psali, že polévky jsou instantní tak já osobně bych to u kuřecího vývaru nepoznal až možná u poslední lžičky a to ještě trochu. Jídlo bylo opravdu k A to že obsluha nestíhala v sobotním návalu mi tedy osobně nějak nevadilo. Aspoň jsem v tom počasí poseděl , ale hlavně pokecal. A navíc obsluha upozorňovala předem, že to bude trvat. A navíc za to, že mi gulášek nějak stále zapomněli přinést se mi taky omlouvali a to několikrát takže i k tomotu nemám výtky. No jestli se to někomu nelíbylo tak ho tam nikdo nenutil sedět. Sám každý mohl vidět jak to tam vypadá, takže mohl počítat s tím co bude. Ale já tento krok JLV hodnotím jako velmi pozitivní a škoda že to u náš na Moravě není častější.
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Bílá Karpata
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.207.3
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 08:24:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inu ... já právě na té akce taky byl a byl jsem spokojen. Bylo to po dlouhé době, co jsem jídelní vůz navštívil a nevím jak v ostatních, ale ve mně značka JLV důvěru vzbudila. Proto nechápu ten zapšklý příspěvek.
Ec166
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 19:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes na ŠOHAJOVI WR 001
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. března 2007 - 13:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jede dnes na Krušnohoru hospoda? Excelsior měl +150, čili obrat by se měl cca stíhat (nakonec Krušnohor má teď taky +10). Rád bych ho využil cestou z Prahy. Díky.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 08:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Jak jste již jistě včera zjistil, hospoda na Krušnohoru nejela :-)
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 22:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano zjistil :-) Průvodčí vůbec nic nevěděl a prý jsem byl asi pátý, kdo se po ní ptal, tj. Urblík pravděpodobně přišel o nějakou tu tržbu. Mimochodem, na Holešovicích i v Ústí n.L. několikrát hlásili, že v přední části vlaku je řazen restaurační vůz, je to takový problém nahlásit, že restaurační vůz mimořádně zařazen není?
Defénse
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.129.217
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 13:30:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K otmu českému jídelnímu vozu na Košičanovi, není to tak, že slovenský personál by se vrátil až, za dva dny díky obratu Pernera??
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 20:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No na totu otázku už jsem se ptal na zelpage, ale to je jedno. JLV ve své tiskové zprávě na jejich webu. zveřejnili, že přidají nový minibar na trase Brno - Břeclav. Nevíte někdo kolik to má tak tržbu jestli se to vůbec vyplatí? Podle mě asi jo, ale zas to nemůže nějak závratné tržby jako jídelňák. Jestli to víte díky moc. Navíc mě to docela překvapilo, že to dávají na takové trase. Ono celá jejich ekonomická politika JLV je taková zvláštní. Každý rok zruší jídelňáky, někde je obnoví, to samé s minibari a další rok to samé. Ale jak říká přísloví: "tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu až se ucho utrhne" ale asi jim to vyděláva. Příklad na loňském hutníku jezdil jídelňkák, který už vůbec nejezdí, ale přídali minibar. Na 520 zrušili minibar a taky jídelňák. (provoz nyní zajišťuje urblík). Zajímavé
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2369
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 23:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák:
Asi ano. Jednou jsem takhle jel R 421 a byla noční výluka na Vítkově, takže z hlaváku pokračoval přes Vršky a z Chebu proto vyjížděl v opačném řazení ... v kolika stanicích to hlásily špatně jsem pak už radji ani nepočítal. Cestujcí jen zmateně pobíhali po perónech sem a tam a hledali svůj vůz (Košice x Blava).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 23:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj názor je, že na všech IC a EC by měl být řazen jídelňák jako naprostý standart. Tu tržbu tipuji na max. několik stokorun... Ale souhlasím s tím, že JLV mají IC, EC (mezinárodní spoje) a Urblík vnitro. Jen bych ještě doladil vlaky obsazené hospodou. Místo HK (tam je to asi nutné kvůli depu) bych nasadil hospodu na Budějovice. A ty relativně prázdné jízdy Cheb-Praha nejsou taky z hlediska tržeb nic moc.
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 01:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pes38: jsem přesvědčen o tom, že i relace Cheb-Ústí-Praha bude nést slušné tržby, žije i vlakem cestuje tu dost lidí. Problém je v tom, že podobná služba tu byla naposledy před cca 10 lety a na nová spojení i nové služby si cestující musí zvyknout a to jim chvíli trvá. Navíc s lepšícím se počasím budou také přibývat cestující, loňský ranní Vsacan posílený na 7 vozů býval v létě slušně plný už z Bíliny, úplně plný z Teplic a narvaný z Ústí n.L., není důvod si myslet, že místo něj jezdící Hradišťan a Bečva na tom nebudou podobně (i když se cestující částečně rozptýlí do třech dálkových vlaků). Snad do té doby Urblík nezkrachuje, mně by to osobně mrzelo, stěhuji se teď do Teplic a cest do Prahy, Ústí i Chomutova mám hodně a rád si cestu zpříjemním něčím do žaludku.
Osobně si myslím, že oběhy pro Urblíkovy hospody by se daly udělat o něco lépe s méně prostoji a více proběhy na tržebně zajímavých relacích. Nějaké ty Budějovice, Plzeň či Vysočina by se mohly přidat.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 01:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Uvidíme, třebas sudý Krušnohor byl v pátek večer docela dobře zaplněn a v jídelňáku jsme byli dva. Hradišťan zatím jezdí bez hospody, obsazenost Bečvy jsem nezkoumal. Za tržební rekord já považuji EX 521 a Bečvu v úseku ČT-PHA.

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 01:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On ten večerní Krušnohor byl slušně zaplněn i v tu středu, což mě dost překvapilo (obsazenost z Holešovic 3-5 lidí na kupé, v jednom jich sedělo i 8, asi nějaká ucelenější výprava). Když jsem jel Krušnohorem poprvé v lednu (byl to pátek), tak jsem měl na výběr několik prázdných kupé.
Urblíci by se měli také více propagovat. Je hezké, že v každém kupé visí minijídelníček, nicméně tyto nálepky se objevují i ve vlacích bez hospody (dnes např. na Ohři). Projít vlak a nabízet např. čaj či pivo jsem viděl zaměstnance Urblíka jen jednou a využilo ho hned několik lidí. Tudy vede cesta k přilíkání štamgastů, kteří nakonec živí každou hospodu, ať už pojízdnou či kamennou.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 02:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozhlas taky není zdaleka bežný, takže holt vozík a obcházet. Ale to už je na jednoho zaměstnance trochu moc. Ale dva by se zase (vyjma vytíženého spoje) neuživili, tak to je pak težký...
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 23:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nenašel sem tady diskuzi o lehátkových/lůžkových vozech, tak svůj dotaz píši sem...
zajímalo by mě, co všechno obnáší být průvodce lehátkového/lůžkového vozu... díky za odpověď...
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 01:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin240025:
U lehátkového vozu: kontrolovat jízdní doklady (po celou dobu jízdy jsou u něj uschovány), starat se o čistotu oddílů, vydávat čisté a přijímat použité povlečení...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2418
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 12:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin240025:
...vydávání čistého a příjmání špinavého prádla platí jen u lehátek, u lůžek sám postele převléká. Dál průvodce prodává občerstvení, ovládá topení, osvětlení vozu, vyplňuje stoh lejster,...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 12:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... a chystá snídaně, budí cestující, poskytuje informace o cestě, snaží se zajistit bezpečnost, odhazuje sních z představku, uklízí, nespí, hlavně ale furt vyplňuje nějaké zbytečné papíry, něco počítá a píše a píše a píše .....
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 12:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, a když se pak dostane mezi elitu (WLABmz), začne jezdit i na jídelních vozech. A to si prosím nedělám srandu.
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 16:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdybych tam chtěl jenom na léto... to mě asi do WLABmz nedaj? A má na konečnej čas, aby se podíval po okolí? Nebo ccca 8 hodin , co to tam stojí musí taky bejt ve vlaku ? A co to je za lejstra ?
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 19:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zajišťování bezpečnosti se mnohdy nevydaří. Nedávno jsem jel Bc na Excelsioru z Prahy do Karlových Varů, kde po cestě okradli i samotného průvodčího.

Obecně při cestování lehátkem doporučuju vzít vlastní visací zámek na dveře, čtyřhran nestačí, ten už má dnes každej...
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:15:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče těch lůžek , mám jednu historku. Před cca osmi lety mě šéf poslal na jedno jednání do Košic. Vzhledem k tomu , že již byly letenky vyprodány , rozhodl jsem se pro cestu vlakem přes noc. Cestoval jsem ve slovenském lůžku , první třídou ,singl oddíl. Nejprve mě čekalo desetiminutové školení , co dělat , aby mě v noci někdo nevykradl. Byly mi popsány veškeré zámky , zajišťovací provázky atd. V chodbičce vozu se nacházela cedulka , že v ceně lůžkového lístku je čaj a sušenka. Šel jsem tedy požádat průvodčího o čaj a sušenku. Dostal jsem následující odpověď: Pánko , pozritě sa , v tomto kanistry byla ještě v Prahe voda , teď už něě. V tejto krabici byly oplatky , těž něsů. Vítě čo, tady máte čaj v pytlíku a urobtě si ho doma. Vagón už něco pamatoval , takže jsem usnul až v Půchově a probudil v Liptovským Mikuláši. Do Košic jsem přijel úplně vyřízený.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 20:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem jel lůžkem (JLV) z Prahy do Ružomberka. Všechno naprosto v pohodě, jenom vlastní vinou (blbě usínám ve vlaku) jsem zabral až za Olomoucí, takže jsem toho už moc nenaspal, protože sotva jsem pořádně usnul, už přišla hraniční kontrola... Ale jinak vše super, dostal jsem ráno na výběr mezi čajem a kávou, nějaká sušenka tam byla a myslím i nějaký balený zákusek či co...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 22:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin240025:
Tak to si buď jistý, že WLABmz nedostanš. Ledaže bys šel na stewarda EU. Ti vozí lůžka do Německa (mimo Drážďan) a pak také Pendolina a i některé další jídeláky. Je to sice za víc, ale je to taky ještě větší záběr. Navíc si nejsem jistý, zda tam berou brigádníky (myslím, že spíš ne).
Pokud chceš dělat průvodce, mám obavy, že jich je teď víc než kolik je potřeba . I kdybys měl štěstí a nabírali někoho nového, tak se připrav, že budeš jezdit Slovač (třeba oblíbený Humáč) a oooooobčas něco jiného.
Co se času týče, jak kde a jak kdy. Třeba v Humenném jsem obvykle tak utahanej, že si dojdeu tak akorát na oběd. A pokud třeba vezeš do Popradu, či Zvolena plnej vagón, tak ti těch 30 pelechů dá taky pořádně zabrat.
Lejstra - stohy a stohy. Titul o "nejlepší" lejstro u mě vyhrál papír umístěný na obou WC, na kterém průvodce každé dvě hodiny stvrzuje, že je WC náležitě čisté (v případě potřeby vyčistí).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 15:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Průvodce taky dělá kotelníka - resp. v bílé košili a kravatě háže uhlí do kotle ve voze WLAB821. A někdy také holýma rukama, protože nějaký dobrák šlohne z vozu lopatu a pracovní rukavice se nefasují (já si vozil pro tyto účely svoje). A rozhicovat ten kotel dalo někdy zabrat (když nebylo PePo (pevný podpalovač) nebo bylo mokré uhlí). Dále poslouchá nadávky od cestujících, jak je ten vagon starý, špinavý a kdesi cosi. Humáč jsem neměl rád vůbec, ten příjezd až ve deset ráno byl úmorný. Za Košicemi jsem kolikrát ani nevěděl jak se jmenuju :-) Nejraději jsem měl Poprad (protože Tatry) a taky Budapešť - to byla taková rychlotrasa a zloděje jsem tam nepotkal ani jednou.
ICQ: 155-617-186
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 17:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč měly vlastně lůžkové vozy zrovna uhelné topení? Propan-butan by byl přeci milionkrát praktičnější a snad by nebyl ani moc nebezpečný....
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 17:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč měly všechny domy zrovna uhelné topení? Zemní plyn by byl přeci milionkrát praktičtější a snad by nebyl ani moc nebezpečný. - Protože se zdálo, že uhlí je neomezené množství a dalo se mnohem snadněji získávat.
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 17:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl: Nemali vsetky kurenie na uhlie, len WLAB52 (tie s prelysmi na bokoch) a ostatne naftove, nie? Teda aspon na Slovensku.

Parkrat som vyskusal lozkovy voz, ale tiez v tom velmi nedokazem zaspat. Na Slovensku mame tzv. bludny kurz z BA do KE, ktory ide Bathoryckou do Ziliny, tam stoji tri hodiny a potom pokracuje s Cassoviou. To uz je o inom, v Ziline sa podari zaspat a potom to uz ide.
Johnyxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 18:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kotel na pevná paliva mají WLAB821 a WLABee824 (ty s prolisy na bocích)
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 19:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se zeptám jinak. Proč obyčejné osobní vozy topí naftou a lůžkáče uhlím? Nejaké zdůvodnění to mít musí.
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 19:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obyčejné vozy netopí naftou, ale elektřinou. U lůžkáčů tomu nebude jinak. Naftou se topí akorát u přípojáků.
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 20:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lůžkáče s kotlíkem /třeba dost rozšířený WLAB821 /umí topit i elektřinou.Ale při celodenním odstavení někde v cílové stanici začne předtápění třeba 2-3 hod. před odjezdem.Aby tam měl průvodce nějaký nezávislý zdroj tepla a nemusel mrznout,bylo to řešeno teplovodním topením vozu-zdroj tepla kotlík+topné hady /elektřina z kabelu/.
U klasických vozů k sezení nastupuje průvodčí až těsně před odjezdem.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 20:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč je ve WLAB821 kotel na tuhá paliva se musíte zeptat soudruhů z bývalé NDR, kteří tento vůz navrhovali. Podle mě to souviselo s provozováním těchto vozů v relacích do Ruska, protože v roce 1981 se naftové topení již využívalo.
Naftou se topí i v lůžkových vozech. Konkrétně ve WLAB (výroba 1985).

Pak ještě k Pecovi takové menší slovíčkaření:
Nejprve byste měl definovat, co je to Obyčejný vůz. Lůžkové, lehátkové, potažmo jídelní a salonní vozy jsou vozy Specialní stavby. Takže u lůžkáčů tomu JE jinak :-)

A nakonec doplním Mladějov:
Tepelná pohoda průvodce je opravdu až na posledním místě. Hlavní je zajistit, aby v zimě vůz nezamrzl a nepopraskaly trubky, a aby byl předtápěn.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 21:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peca
Obyčejným vozem míněn například takový 053. U něho je dost obtížné se dohadovat, zda je to "přípojný vůz", nebo "vůz" . Ale vaše námitka je oprávněná.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 23:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to sice konstrukčně vůz běžné stavby, ale byl z provozního hlediska navržen jako přípojný k vozům M296. Tomu odpovídalo vše, od hmotnosti přes délku, podvozky, naftové topení apod... Kdyby tehdy nebyly jedny sedačky a jeden typ obložení, tak bychom asi mohli vidět mezi M296 a 053 víc shodných znaků. Takhle byly (vnitřním vybavením) shodné prakticky všechny vozy ze Studénky.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2431
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 23:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakub:
To já jsem na "jižním" tahu potkal zloděje víc jak v polovině případů. V Popradě by bylo hezky, ale zatím vždy jsem tam byl při hnusném počasí. Já měl rád i Zvolen, dokud to tak nezmršili s tou kombinací s oběhem Bystrica-Cheb.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 16:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, Zvolen byl taky v pohodě. Tu šílenou kombinaci s B.Bystricou už "neznám" - jezdil jsem na lůžkách do konce loňského března. Ale v létě 2005 nezapomenu na jeden zážitek - snad jen dva dny v červenci bylo pořádné léto (tj. horko přes 30´C ve stínu). A já zrovna chytl Zvolen s 29 cestujícími. Na voze WLAB821 bylo po mém příchodu 58´C, během jízdy to kleslo na snesitelných 27´C. Ale většina cestujících nemohla usnout ani při pobytu v Žilině. Tu jsem tenkrát strávil na peroně na lavičce debatováním s cestujícími opačného pohlaví stejného věku . A ve Zvoleně mě čekalo převléct všech 29 lůžek... Teplota ve voze rapidně rostla, já jsem si připadal jak v nálevu "ve vlastní šťávě", po poledni jsem to měl jakš takš hotové, šel se zchladit na místní koupaliště, po návratu bylo na voze 53´C, opět přes 20 cestujících do Prahy...

V létě 2005 jsem jezdil i Jadran Express, ale ani tam takové teplotní rekordy nepadaly.

WLAB821 sice umí topit elektřinou, ale jen na 3000V. Takže když pojede např. do Budapešti (já jsem s ním jel asi třikrát), tak souprava se vytápí od Kutné Hory napětím 1500V, které tento vůz nežere, takže nezbývá nic jiného než ládovat uhlí.

Hroch: Já jsem měl na ty zloděje asi fakt kliku. Jediný případ, kdy jsem měl ve voze "stáleopálené lidi" bylo když jsem jel Cheb-Blava a těsně před Třebovou přišla skupinka těchto spoluobčanů, ale asi jsem je zarazil tím, že jsem byl vzhůru a zrovna postával na chodbičce a "hleděl do blba". Nečekali mě, tak se zmohli jen na dotaz zda ten vůz jede do Ostravy. Poslal jsem je dozadu, za mnou bylo řazeno slovenské lůžko (a další vozy) do Košic, při posunu se soupravou v ČT mě jeho sprievodca říkal, že u něj právě řádili...
Na Popradu jsem hnusné počasí chytl jen jednou, jinak vždy až kýčovitě pěkné ;)
ICQ: 155-617-186
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 20:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Kubze 112: WLAB 821 jsou snad z dodávky pro SŽD,která byla odřeknuta a vozy převzaly ČSD.A sovětští kolegové klasický kotlík striktně požadovali.
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 23:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mladějov:
Na http://zeleznice.e-metro.cz/rady/rada_wl_nov.htm, ani na http://www.parostroj.net/katalog/ov/formular.php3?ind=159&ktere=l&razeni=0&odkud=0 není nic o tom, že by uhláky byly z odřeknuté dodávky SŽD. Ví o tom někdo něco?
Jakub:
Já dostal uhlák i jednou na Blavu, ale tam naštěstí nejezdily vozy, jako na Pannonce, takže to topily na 3000V i Cheb-Kadaň + Svitavy-Blava
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 16:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsme u těch 053, tak mě napadá, jestli jídelňáky k M 296.x mají parní topení, protože Pod vrcholky Bílých Karpat za ním byly řazeny Bai-ky a v těch se topilo parou.
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 14:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotázek: Dá se někde zjistit co na kterym spoji jede za jídelňák (JLV/Urblík)? Konkrétně mě zajímá Bečva příští středu ve 13.19 z Prahy směr Cheb...
Pavsson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 14:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

El Ron: taky si myslím, že se nejedná o odřeknutou objednávku. Naopak vozy byly kupovány pro řazení na stále sílící výkony do bývalého Sovětského svazu (kromě pravidelných různé vlaky družby, závoz čs. pracovníků na stavby (Krivoj Rog, Orenburg, Dolinskaja atd.). Na Rusko ideální vagón, jak sis zatopil, tak jsi si hověl. V těch mrazech ani trocha tý špíny nevadila, hlavně, že bylo teplo. (Osobní zkušenost z 80. let)
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 11-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 15:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: Na Bečvě jezdí Urblík.
Vlaky Urblík: http://urblik.euweb.cz/
Vlaky JLV: http://www.jlv.cz
http://www.masiny.zde.cz
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 07:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysa: Díky
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 22:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pondělí jsem vyzkoušel Urblíka na Bečvě, jel jsem služebně Praha-ÚL a nestihl oběd, tak se to hodilo. Dal jsem si nejprve domácí zelňačku se smetanou, ještě teď se olizuju, když si vzpomenu. Pak šunku s vejcem a navrch palačinky s hroumadou šlhačky marmelády. Byl jsem příjemně přejeden a stálo to i s pitím jen nějakých 175 Kč, což je levnější, než ve většině pražských kamenných hospod. Jídlo bylo výborné, obsluha ochotná a rychlá, za drobné mínus bych považoval poněkud nadrobeno na stolech, asi z Přerova jedlo dost lidí. Celkově dávám 1-.
Celou cestu jsem byl ale v hospodě sám, což je bída.

Zpátky z Ústí do Prahy jsem se vracel EC 371z Aarhusu. Vzhledem k poněkud vyšším cenám jsem hospodu nezkoušel, ale stejně bych nemohl. Hned za Ústím hlásili, že z technických důvodů bude hospoda mezi Lovosicemi a Českým Brodem uzavřena. Průvodčí tvrdil, že se nejedná ani tak o technické důvody, jako spíše o technologické, prý se střídají v Praze čety (oběh je dlouhý) a z Lovosic počítají tržbu. To by to nešlo udělat nějak jinak?

V pátek a sobotu jsem měl příležitost ošotit další hospody. Na sudém Krušnohoru byli v CHomutově 4 cestující, na Excelsioru 1. V sobotu v liché Bečvě nikdo, v sudé pak 2 lidi mezi Chomutovem a Kadaní. Celkově nic moc, ale souhrně bych soudil, že lidí využívajících hospody přibývá, začátkem GVD bývaly hospody v těchto končinách úplně prázdné.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 17:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jel včera z Třebové do Prahy z výletu se synovcem, tak jsme to v EC106 zalomili do Wrmee pod patronátem JLV. Po svých zkušenostech s JLV jsem čekal, že to bude horší. Ale docela jsem se zmýlil, zelňačka výborná, pražský špíz na rozdíl od minula opravdu pořádně prohřátý (plnou přípravu jídel umožňuje jenom WRmz, resp. jenom v nich kuchař jídlo připravuje komplet). Synovec měl opravdu nabouchanou omeletu, navrch jsem to zatloukl dvěma budvárky, kvasnicových Svijan nebo něčeho podobného se bohužel asi nedočkám
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 08:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák:

Tak to jste nemohl jet EC 371, protože ten končí v Praze. Jediný jídelní vůz, který ve vámí popisované trase projíždí je na Vindě (EC 173). Co se týče technologických postupů, tak to jinak udělat určitě lze, ale muselo by se chtít.

Dusanh:
Mýlíte se. Jídla která jsou v nabídce jak v jídelníčku na Praze, tak v jídelníčku na spojích, kde jezdí WRmz, jsou úplně stejná a technologický postup přípravy je také úplně stejný.
Byl bych rád, abyste mi vysvětlil, v čem tak zásadním se liší kuchyně na WRm/WRmee a WRmz, když podle Vás na WRm nejde "jídlo plnně připravit"

(Příspěvek byl editován uživatelem Kubze.)
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 12:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MOžná se mýlím, ale minulý špíz (vůz WRm) byl částečně nerozehřátý, byly na něm ještě patrné krystalky od zmražení. Naproti tomu medailonky, které jsem si dal ve WRmz kuchař naklepal přímo na místě. Samy JLV tvrdí, že WRmz je vybaveno konvektomatem, což umožňuje přípravu některých jídel přímo ve voze.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 13:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty medailonky by vám určitě naklepal i na WRm, pokud jsou v nabídce. Za to, že kuchař špatně rozmrazil špíz, vůz určitě nemůže :-)
Konvektomat se podle mě dá použít tak akorát na pizu a k rozpékání bagetek. Jinak mi jeho další využití není známo.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 18:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mého kámoše (kuchař) se konvektomat dá použít na skoro všechny tepelné úpravy, od ohřátí stravy přes pizzu a pečivo až po steaky...
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 07:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peca:
Vozy BRam původně parní potrubí ani průběžný kabel el. topení neměly, ale doplňovalo se jim to později, když bývaly řazeny do klasických souprav. Konstrukčně na to byly připraveny, paralelně dodané vozy BRa se kromě nátěru lišily právě touto výbavou.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 14:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, zda jede dnes na Krušnohoru hospoda, tj. zejména pojede-li zpět?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 19:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jela tam...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 23:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I zpět :-)
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 13:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem si pokecal s jedním člověkem (obsluhou) u Urblíka. To se člověk doví věci...
Tak tedy: Poslední dobou jsou všichni u Urblíka naštvaní, protože na těch relacích, kde jezdí, prostě nemají zákazníky. Třeba na obratu 420/617 (celkem 12 hodin) činí denní hrubá tržba asi 300Kč, z toho je zisk prý asi 180Kč a 100Kč denně stojí nájemné za vůz. Sečtěno a podtrženo-za 12 hodin výdělek 80Kč. Pán mi povídal, že v době ČSD, kdy byl u JLV, měli na těch hlavních spojích tržbu i 6000Kčs (a to byly tehdy nějaké peníze!!). Vůbec se prý nezastavili (na voze jezdili ve čtyřech lidech-číšník, vrchní, kuchař a paní na nádobí) a lidé čekli, až se uvolní místo, aby si mohli sednout a něco si dát. Vzpomínal také na ex R 622 (býv Bečva) a ex R 601 (býv Ostravan), kde se prý za celo dobu nezastavil a tržby byly náramné. Dnes prý za něco stojí jen Ex 521, jinak to prý stojí za... (však víte). Urblíka to prý nezajímá a s ČD o nasazení vozů na výhodnější relace prý jednat nebude. Takže pokud se to prý od příštího roku nezlepší, hodně lidí od Urblíka uteče...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 13:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jak Urblík na to stojí už vím. Něco jak tady popisuje pes bylo v jídelňáku na Karpatech. No ale k mé věci.
Mě jen tak napadlo a komentujte to prosím, co kdyby JLV měla ze začátku levnější jídelníček (hlavně jídlo), ale to zásadní menu jak někde v restauraci. To znamená, že by obměňovali jídelníček (často!), měli jiné denní menu atd. Prostě jako v restauraci a kdyby se tento trend uchytil tak by mohli udělat jeden vůz kuchyň a druhý hospodu. Ta investice, kdyby ten jídelńák byl stále narvaný by se jim určitě rychle vrátila. Já vím je to sice nereálné, ale co víme. Osobně mě by to potěšilo, kdyby byla ve vlaku restaurace. S tímto co je tam dnes sice taky vystačím, ale ceny odpovídají restauraci jako např. Alergu (přehnané, ale to ty ceny na některých EC taky). Jídlo ovšem ne. Takže kdyby tam udělali něco opravdu jako restauraci a odpovídající tomu ceny tak myslím, že by lidé netrávili dlouhé cesty seděním v kupé. Toto je sice moje vymyšlená fáma, kdyby toto chtěl někdo realizovat, tak by museli udělat velký výzkum, a proto si ho chci udělat mezi Vámi.
Jen tak mě zajímá názor jak by se Vám něco takového líbilo. Technické a následné podrobnosti nechte spát. Důležitý je, jestli by se Vám taková služba líbila.
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Náročný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.94.91
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 22:40:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně by se tato služba líbila, ale chtělo by to za restaurací tahat ještě taneční vůz s živou hudbou.
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 12:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a taky bazénní vůz!
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 13:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

peca: to není tak špatný nápad, na dálkových ryhlících typu praha-moskva by se malý bazén a sauna hodil
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 13:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bazén fakt není zlej, ale když by se zaskákalo na vekslích, tak by se lila voda z voken :-)))
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace