K-report
 

Archiv do 06.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Eurosprinter, Eurorunner a další mašinky od Siemensu » Staré archivy » Archiv do 06.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 16:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč by nemohli tuto technologii používat i tzv. národní dopravci? Nebo myslíte, že tu bude přepřahání na hranicích NAVŽDY? A přepřahání na hranicích je tak výhodné, že díky tomu mají tzv. národní dopravci navrch ?!

(Příspěvek byl editován uživatelem desiro.)
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš bych řekl, že kauza přepřahání na hranicích je nafouklá bublina.
Rozhodně není příčinou, a tím i jeho odstranění není řešením, neutěšující pozice železniční dopravy vůči silniční.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 17:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně. Proč se snažit o efektivitu, ona si to tam ta mašina může odstát. Zkusil jste si někdy spočítat hodinovou odpisovou sazbu nový elektriky a vynásobit to počtem hodin prostojů v PPS?
Právě takový přístup sráží železnici tam, kde je, nějaké slinty odborářů, dopravních teoretiků, politiků a různých béčkových manažerů železnice o znevýhodnění železnice vůči silniční dopravě má za úkol jen zakrýt skutečnost, že se pro efektivitu zas tak moc nedělá (i když je v posledních letech vidět i u ČD velké zlepšení). Takže namísto slintů inovace (i takových provozně technologických procesů pomocí nových technologií vozby)a efektivita, pak se odstraní i ona neutěšující pozice.

A utíkáte mi: Bavili jsme se o efektivitě jednotlivých technologií provozu a vy to stáčíte k "neutěšující pozici železniční dopravy vůči silniční". Myslím, že to děláte proto, že si uvědomujete, že se současná přepřahová technologie pro řadu svých nevýhod dost dobře obhájit nedá.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 18:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klid , já si nemyslím, že přepřahy na hranicích budou věčně (i když stejně jako Fanfán se domnívám, že jejich negativní vliv na konkurenceschopnost železnice se poněkud přeceňuje) a že jsou nezbytné. Ale zrovna tak si nemyslím, že Evropu budou někdy křižovat lokomotivy v jednom zápřahu z Turecka do Hamburku.

A ještě - dobře, mašinka pojede, fírové se budou střídat. Ale "oběhy" fírů jsou organizačně minimálně stejně náročné jako oběhy mašinek. Musí se taky potkávat šikovně, jinak se prostoje objeví tak jako tak.

A další otázka - kolik vlaků je dnes v Evropě skutečně "transkontinentálních"? Ty co mě napadají jezdí docela dobře i s přepřahy.
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 18:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop: Asi tak.
Asi bych ještě dodal, že odstratění přepřahů a maximalizace (optimalizace) využití lokomotiv nemusí být jedno a totéž. Odstranění přepřahů je přínosné pouze je-li prostředkem a ne cílem.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 18:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neříkám, že to jsou jen přepřahy - příčin neefektivity je více.A tohle je jedna z nich.

Fírové - ano, ale je levnější mít vzhledem ke specifikům železnice jednoho fíru pro každou zemi se znalostí potřebných předpisů jedné železnice+znalost předpisu pro provoz do PPS vedlejšího státu. Takového fíru (se znalostí jen jednoho jazyka) najdu lépe a levněji. Navíc se takto dají dobře zorganizovat přestávky - fírovi vyjde přestávka zrovna na dobu střídání, takže mašina může hned pokračovat dál. To vše samozřejmě za předpokladu dobrého načasování směny - a to je problém. Ale přijde mi lepší, když bude mít prostoj fíra a mašina pojede, než současný stav, kdy má prostoj obojí.
Kolik vlaků je dnes v Evropě skutečně "transkontinentálních"? Ty co mě napadají jezdí docela dobře i s přepřahy

Popsaný postup lze dobře aplikovat i na Hamburk/Bremen-CZ/SK/HU. A co je to "docela dobře"? A jak by to "docela dobře" dopadlo bez započítání nákladovosti PPS a zbytečných prostojů fírů i mašin?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 20:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak zrovna na kontejneráky Praha - PřístavyvsevernímNěmecku by se nepřepřahy dost hodily.
Nebo na AdriaExpres a ten Nex, co jezdí do Rumunska.
Pak třeba na vlaky WV do Bratislavy, které kromě drahé a trakčně náročné DC přes ČR jezdí kolem Dunaje s jednou lokomotivou. Pak i pro některé tranzitní vlaky Polsko - Rakousko a asi i pro vývozy aut do SRN/Francie.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2090
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vliv čekání na hranicích na celkové náklady dopravců je dobře viditelný na silnici. I když z trochu jiného důvodu - celníci - po odstranění mnohahodinových čekacích dob na hranicích se v globálu podařilo stlačit ceny cca až o 20% třeba v případě vstupu Česka do EU. Vliv zahraničních vstupních povolení tu byl taky, ale ty postupně končily už od začátku roku 2004. Kdežto celníci z hranic odpadly ke květnu a od toho okamžiku už nikdo nestál např. o RoLu z Lovosic. Na delších vzdálenostech se to projevilo míň, na kratších víc - to je jasný.

A to samé se teď stalo i v Rumunsku a Bulharsku.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak zrovna na kontejneráky Praha - PřístavyvsevernímNěmecku by se nepřepřahy dost hodily.
Nebo na AdriaExpres a ten Nex, co jezdí do Rumunska.


A proč? V čem mají problémy? A "ten Nex" se jmenuje Carpáthia a pak jezdí ještě Carpáthia Nord. A co Italia, neměla by taky jezdit bez přepřahu?

Pak třeba na vlaky WV do Bratislavy, které kromě drahé a trakčně náročné DC přes ČR jezdí kolem Dunaje s jednou lokomotivou.

Tak o tom tedy slyším (čtu) poprvé.

Pak i pro některé tranzitní vlaky Polsko - Rakousko a asi i pro vývozy aut do SRN/Francie.

A znova - proč?

Já teď totiž řeknu něco nepopulárního - přepřahy totiž mají i své výhody. Například si myslím, že honit lokomotivy po celé Evropě by bylo dost dispečersky náročné. Kdo někdy dělal v mezinárodní kamionce snad ví o čem mluvím.

Znova - netvrdím, že přepřahy zrovna na hranicích jsou nezbytnost, ale pro zachování síťového efektu železnice jsou přepřahy někde zřejmě nutné. Zrovna tak jsou nutné ranžíry, i když taky dost spomalují železniční dopravu.

Pokud ovšem někdo neprosazuje vizi několika koridorů, po kterých bude frčet pár ucelených transkontinentálních vlaků. Ty samozřejmě přepřahy nepotřebují.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2091
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 23:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, že se leckde přepřahy - třeba i neprávem -zdémonizovaly. Ono je to takové pěkně názorné a leckdo to použil jako symbol starých ne/pořádků na železnici.

Ale dokážu si představit spoustu případů, kdy jejich odstraněním podstatně zkrátím celkovou jízdní dobu - třeba přeprava na kratší vzdálenost přes vícero hranic. Což zrovna ve střední Evropě není nějaká fantasmagorie - třeba PL - CZ - SK - HU. Pokud pak místo 3 souprav budu potřebovat pouze dvě, tak asi něco ušetřím...
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 08:06:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...jejich odstraněním podstatně zkrátím celkovou jízdní dobu...

No, o tom dost pochybuji - pokud teda zrovna netranzitujete z Turecka do Německa přes X-trakcí včetně nezávislých.., osobně si nemyslím, že "přepřahy" činí nějakou podstatnější část "koláče" celkové doby přepravy.

Důležitější je aby vlak jel a ne stál...a tomu dost pomáhá - dneska už je to snad realita - především zavádění vlaků na důvěru atd., atd.

Výhodné ale uritě je - z ekonomického hlediska - zvyšovat kilometrické proběhy mašin na vlacích...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2093
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 10:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, o tom dost pochybuji

Tak se někdy podívejte do not nákladních vlaků - tři hodinky třeba na česko-polských přechodech nejsou žádnou výjimkou. Nemluvím o hladkém průjezdu vlaků na důvěru. Ale i u těch delších pobytů je to stále v pohodě, pokud se ta lokomotiva nakonec najde. Pokud ne, tak si třeba vlak může počkat i pár dní...

Zrovna z Turecka do Německa se ty přepřahy můžou ztratit v celkově delší přepravní vzdálenosti. Já mluvil o vlacích na kratší vzdálenosti.
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 11:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tři hodinky třeba na ... přechodech nejsou žádnou výjimkou

No dobře a to je opravdu pouze kvůli přepřahu, nebo i kvůli kvalitě oběhů a dispečerské činnosti. Pokud je to to druhé, tak se odstraněním přepřahu problém nevyřeší, ale pouze přesune jinam (do výchozí stanice), což může v konečném důsledku, zejména při zajíždění lokomotiv daleko mimo svá běžná ramena, znamenat zdržení ještě větší.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2097
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 16:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to už máte stejné, jako s tím vejcem a slepicí. Když tam nebudu přepřahat, tak ani nemusím koordinovat oběhy a dispečery. Dá se snad pochopit, že čím více subjektů do toho bude vstupovat, tím větší je pravděpodobnost něčího selhání.

zajíždění lokomotiv daleko mimo svá běžná ramena

Tady snad nikdo nemluví o nějakém neplánovaném zajíždění někam. A když už, tak z tohoto hlediska mi přijde menší zlo, když mi zůstane stát vlak se superbama před fabrikou, než někde na rumunských hranicích...
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 17:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je zajímavý, že největší problémy jsou zřejmě v Bad Schandau, a vyvolává je tam dopravce, který je zřejmě "nejinteroperabilnější" v celé Evropě.

když mi zůstane stát vlak se superbama před fabrikou, než někde na rumunských hranicích...

Teď je otázka, kolikrát se to už stalo. Řekl bych, že Carpathia jezdí docela dobře i s několika přepřahy.

Znova říkám - omezování přepřahů ano, ale nedělejme z toho nějaké náboženství. Jak je vidět zrovna v tom Schandau tak rezervy jsou jinde, hlavně ve schopnosti dopravu skutečně organizovat.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 18:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže tyhle problémy se skutečným i neskutečným organizováním dopravy se projevují zejména tam, kde jsou přepřahy, zde tedy v PPS, Kutné Hoře (osobní zkušenost) a dalších. Projevuje se to i jinde v Evropě. Není to tedy spíš systémová chyba?
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 19:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady snad nikdo nemluví o nějakém neplánovaném zajíždění někam.

Nemluvím o neplánovaném zajíždění, ale o turnusovém zajíždění mimo místa obvyklého nasazení někam do tramtárie.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 19:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže tyhle problémy se skutečným i neskutečným organizováním dopravy se projevují zejména tam, kde jsou přepřahy, zde tedy v PPS

Z našeho pohledu samozřejmě. Kdyby Railion jezdil dál tak se ty problémy pouze přenesou až do Mladé Boleslavi nebo DNV.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3563
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolte mi čistě laický dotaz: Jaký je rozdíl mezi tím dostat řádně (tj. i včas) lokomotivu na výkon
a) v případě přepřahu
b) v případě jízdy z výchozí stanice vlaku
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z našeho pohledu samozřejmě. Kdyby Railion jezdil dál tak se ty problémy pouze přenesou až do Mladé Boleslavi nebo DNV.
Tak by se projevovaly maximálně v koncových stanicích vlaku. V současné době se projevují zde i v PPS. Navíc započítejte do současných provozních nákladů železnice zajišťování provozu PPS - tyto náklady nebudou zanedbatelné.Silnice tyto náklady nemá, železnice jen díky své nepružnosti, způsobu podnikání a voz.parku (což je zase způsobeno předchozími důvody).

Bkp: Měl jsem kdysi možnost strávit dost času v KH hl.n. Za předpokladu, že vše jezdí dle JŘ mají vlaky jen "menší" (relativně) prostoje (pár desítek minut), loko stojí déle. Jenže všechny vlaky nejezdí denně a mají zpoždění, takže se jejich nasazování řeší operativně. Takže se zavádí Lv vlaky (neproduktivní výkon), shání se loko kde se dá (pamatuji Beroun, Maloměřice?). Zažil jsem i špatný den, kdy byl zkompletován lokomotivní vlak 4*230, odjel do Brna a když byl skoro v BRně, tak bylo zjištěno, že budou potřeba. Tak se počkalo výměnu fírů a jelo se zpět...
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop: tím se ovšem zodpovědnost převede z abstraktní "železnice" na konkrétní "Railion". Docela výrazný rozdíl...

Fanfán: oblast obvyklého nasazení by na hlavních tratích neměla končit tam, kde lišky dávají dobrou noc. Předpokládám, že by plánování oběhů etc. by bylo mnohem jednodušší, kdyby se dalo přepřahat až ve velkých uzlových stanicích.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 00:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tím se ovšem zodpovědnost převede z abstraktní "železnice" na konkrétní "Railion". Docela výrazný rozdíl...

Odpovědnost za co a vůči komu? Vy si myslíte, že dnešní nákladní (nejen železniční) doprava se odehrává na bázi jakési abstraktní odpovědnosti "železnice", "silnice", případně "vody" a "vzduchu" vůči přepravcům??

Odpovědnost dopravce/speditéra vůči majiteli zboží a obráceně je samozřejmě naprosto jasná i dnes, stejně jako před sto lety. Neobjevujte tady dávno objevené. Říkají vám něco zkratky CIM, CMR, COTIF, RIV, TIR, OPW, EUROP a další? Vše už je dávno ošetřené.

Přepřahy a střídání jejich čet je věc naprosto sekundární.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2101
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 13:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakási odpovědnost železnice je sice dána i v případě dodacích lhůt, jenže ty jsou stanoveny takovým způsobem, že nedá moc velkou práci je dodržet. Navíc není ošetřen opačný případ, totiž dodání rychlejší - a tedy např. nabourání plynulosti vykládky. Toto vše je ale obecně problémem spíš vozových zásilek.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2102
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 13:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přepřahy a střídání jejich čet je věc naprosto sekundární

Tak to je možná pravda - já tu mám nějaké výsledky z jednoho projektu, který právě řešil důvody zpoždění mezinárodních vlaků. U 40732/5 HH - Pešť tu právě udávají na druhém místě absence lokomotivy v PPS.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2103
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 14:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak tenhle vlak byl ještě naprosto v pohodě - v 70% příjezd do 30 min.

To takový DNV - Emden to zvládnul pouze v 7,8% případů. Data za 2004.

Jinak jako důvody obecně jsou ještě udávány upřednostnění jiných vlaků, výluky, nesrovnalosti v dokumentech.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 19:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To takový DNV - Emden to zvládnul pouze v 7,8% případů. Data za 2004.

No a kde to nejvíc haprovalo? Předpokládám, že u Railionu v Schandau. Asi měl málo interoperabilních .
Radan_stift
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 23:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K Vašemu tématu dodám pouze tohle z "tajností" dopravce Railtrans: Pokud si vezeme vlak v celé trase Ustí nad Labem - Ochsenfurt a zpět sami s naší lokomotivou umíme tento obrat udělat pouze s jednou lokomotivou i za 24 hodin. Pokud vezeme vlak pouze do PPS Schirnding tak se stane, že někdy čekáme na našeho partnera třeba i 12 hodin i když bylo domluveno jinak. V druhém případě byla časová náročnost nasazení lokomotivy pouze na českém useku stejná jako v prvním případě pro celý oběh a to ještě nepočítám nasazení druhého stroje v zahraničí. Ten stroj zatím mohl udělat jiný kšeft. Takže projíždění lokomotiv na hranicích je VELIKÁ ekonomická výhoda.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 09:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To samozřejmě nikdo nezpochybňuje, zvlášť pokud vozíte ucelený vlak na jedné pevné trase. Pak jsou samozřejmě přepřahy na půl cesty zbytečné.
Ale dopravci, kteří zajišťují (nebo se o to aspoň snaží ) plošnou obsluhu nějakého území se přepřahům prostě nevyhnou. Samozřejmě není nikde psáno, že se musí jednat zrovna o přepřahy v PPS nebo dokonce Kutné Hoře.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2126
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 10:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souvislost s plošnou obsluhou bych v tom moc nehledal. Třeba vlaky externické sítě vozových zásilek ECCO Cargo taky v Pasově nepřepřahají.

Přepřahy například při přechodu na nezadrátovanou trať jsou pochopitelné, ale tady se spíš jedná o systém přípojů.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2790
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 11:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop: To samozřejmě nikdo nezpochybňuje, zvlášť pokud vozíte ucelený vlak na jedné pevné trase. Pak jsou samozřejmě přepřahy na půl cesty zbytečné.

To tvrdil Qěcy už 9. května, ale nadšeného souhlasu se nedočkal. Třeba jím zmíněné kontejnerové vlaky z přístavů do Mělníka či Uhříněvsi. Tam snad není rozumný důvod použít víc než jednu lokomotivu (bude-li interoperabilní). Vždyť i soupravy vozů kmitají neustále sem tam. Jeden nádražník ve starší debatě po prostudování oběhů rezignovaně prohlásil, že to není železniční doprava, ale dopravní pás.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 12:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba vlaky externické sítě vozových zásilek ECCO Cargo taky v Pasově nepřepřahají.

Já samozřejmě myslím plošnou obsluhu v rámci celé Evropy, ne pár tratí v Německu + přilehé Rakousko.

Tam snad není rozumný důvod použít víc než jednu lokomotivu (bude-li interoperabilní).

To jistě. Jde akorát o to jakého dopravce.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2128
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 13:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, to už se dostáváme docela daleko od Taurusů a spol. Každopádně o plošnou obsluhu jedním dopravcem tady snad nejde - v západním Německu tradiční síť soukromých lokálek umožňujících plošnou obsluhu částečně vydržela doteď. To s přepřaháním na hranicích ale doopravdy nesouvisí vůbec.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 13:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To s přepřaháním na hranicích ale doopravdy nesouvisí vůbec.

Já přece neobhajuji přepřahání na hranicích (ani v Kutné Hoře ). Ale zároveň nevidím moc reálně transkontinetální ježdění Taurusů.

v západním Německu tradiční síť soukromých lokálek umožňujících plošnou obsluhu částečně vydržela doteď.

Soukromých lokálek, které doplňují jednoho dominantního dopravce. Se kterým samozřejmě přepřahají.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2132
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 14:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...ale bez nichž by to tak plošně neobsluhoval. Navíc ExD spolupracují s Railionem i na DB Netz.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 14:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...ale bez nichž by to tak plošně neobsluhoval. Navíc ExD spolupracují s Railionem i na DB Netz.

No vždyť ano. A určitě při tom přepřahají.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 15:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je potom "přepřah" i příjezd Pn na ranžír, jeho rozpuštění a postupný rozvoz místními obsluhami po okolí, pak se samozřejmě přepřahům nelze vyhnout nikdy. Ale o tom se tu původně nediskutovalo, že.

Spíš o vlaku z bodu A do bodu B, bez jakýchkoli manipulací mezi tím. A je úplně jedno, jestli to A je kont. terminál, vlečka, nebo prostě vlakotvorná stanice.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 15:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je potom "přepřah" i příjezd Pn na ranžír, jeho rozpuštění a postupný rozvoz místními obsluhami po okolí, pak se samozřejmě přepřahům nelze vyhnout nikdy. Ale o tom se tu původně nediskutovalo, že.

Já jsem o tom diskutoval od začátku, protože to je důležité. Jestli to někdo nepochopil tak sorry.

Spíš o vlaku z bodu A do bodu B, bez jakýchkoli manipulací mezi tím. A je úplně jedno, jestli to A je kont. terminál, vlečka, nebo prostě vlakotvorná stanice.

Jenže to právě není tak jednoduché. Protože pak se nám tu rýsuje Evropa ovládaná pár velkými dopravci, jezdícími po panevropských koridorech "bez jakýchkoli manipulací", doplňovaná dopravci druhé kategorie (tedy kategorie "A" ), zajišťujícími "rozvoz místními obsluhami po okolí".

Obávám se, že tato představa nemá mnoho symptizantů. Možná tak v Berlíně na Postupimském náměstí. Ale jinde těžko. A naštěstí k téhle vizi zatím ani nic moc nesměřuje, jelikož síťový charakter (středo-)evropské železnice zatím "zjednodušení" do pár koridorů odolává.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 22:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže skutečnost je, že pokud železnice zůstane zabetonovaná ve formě monopolů s národní působností, moc šancí nemá. Ale tohle už jsme probírali mnohokráte . A ostantně je otázka, proč by se zrovna železnici měla vyhýbat vlna fůzí a koncentrací, tak jako v jiných odvětvích.
Taurus4you
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 3-2007


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 13:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

drsně nabouraný Taurus. Newím jak je to teda staré...
http://schienenfahrzeuge.netshadow.at/db/categories.php?cat_id=49&page=1
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 19:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taurus4you: to je taurus patrici OeBB, ktery ma pronajaty ROeEE. Byl v Italii (Traviso) odstaveny po nejakem vykonu, jenze ho spadne hlidali, takze se rozhodl, ze se sam vrati do Rakouska. A protoze ze je to smerem do Villachu pekne skopce, tak se rozjel asi na 160km/h, a nakonec asi po 20km nehlidane jizdy vykoleji v jedne zatacne a sletel ze srazu.
Taurus4you
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 3-2007


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 19:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>>Comar<<<Tak to je drsné...
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2799
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 23:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, kdyby mohl i do Itálie, tak by v Tarvisiu-Zeleném lese nepostával a nemohl by ani ujet. Ale uznávám, že úplně stejně mohl ujet i odjinud než z hranic mezi státy (a mezi proudy).

Jen by mě nenapadlo, že sólo lokomotiva nabere na tom kousku z Tarvisia do Villachu takovou rychlost. Ale spád je tam slušný, to zase jo.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6200
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 09:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi chtěl na lepší pivo než italský :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 11:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v Břeclavi.

 
 
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 14:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo, než příště vywebíš fotku "nepředpisově" oděného fíry, tak ho nějak začtverečkuj. Ne že bych obhajoval protipředpisové jednání, ale s polonahými fíry jezdícími na rozpálených neklimatizovaných strojích soucítím. Nikoliv ovšem jejich nadřízení.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 15:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: to musi lezt pekne na nervy, kdyz clovek jezdi v rozpalene stare laminatce a na vedlejsi koleji stoji moderni klimatizovany taurus jineho dopravce, proti kterym cd vsi silou bojuji...
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 16:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Comar: správně, bojují vší silou, ale ona každá veš po pořádném propláchnutí pustí :-)
Taurus4you
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 16:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo, ty jsi z Břeclavi nebo na výletě???
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 17:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mnohem víc musí nas**t, když člověk přijde o pětikilo za "nepředpisové ustrojení"
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2801
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 20:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: A ten laminát je olezlý předpisově?

Musím řict, že při prvním prohlížení jsem si vůbec žádného fíry nevšiml, tím méně nějakého (ne)oděvu. Zato ten laminát mě udeřil do očí hned. Možná to bude inspirace pro nadřízené fírů kam upřít svoji pozornost, pokud chtějí zlepšit image ČD. :-) Ovšem zpucovat fíru je pro ně asi snažší než sehnat peníze na údržbu strojů. :-(
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 20:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poslední věta to vystihuje naprosto jasně...
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 14:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo, než příště vywebíš fotku "nepředpisově" oděného fíry, tak ho nějak začtverečkuj.

Sorry, ale já jsem si ho stějně jako Mv vůbec nevšiml.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 15:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci vypadat jako že vyhledávám na fotografiích polonahé strojvedoucí Nicméně jsem si ho všimnul a to znamená, že si ho může takto všimnout kdokoli. I s dobrým úmyslem zveřejněná fotka může někomu přinést zbytečné problémy, což by v tomto případě nebylo k věci.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 17:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeste mensi dodatek k tomu taurusu, co se sam vydal na cestu z italie do rakouska:
http://www.bahnforum.info/smf/index.php?topic=47474.msg571243#msg571243
http://www.bahnforum.info/smf/index.php?topic=47474.msg571223#msg571223
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 18:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jaký vlastě předpis ten nešťastník porušil, DušaneH?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 11:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpis Ok3.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2425
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 12:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, celou dobu určitě ten Franz Prohaska z tauruse smutně čuměl na laminátku a záviděl nám její nadčasový dyzajn...
Follow the reaper...
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 18:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jednou jsem viděl v laminátce fíru jen v trenyrkách
Krysolet: kdyby ta laminátka byla natřená, tak by opravdu smutně čuměl
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
372_0018
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 13:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes okolo 13:30 189.005 v Děčíně.
 
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 20:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska na Ex 100 / R 207 Taurus 246 = 50 let rakouský armády; fotky sou, jedna asi 5 mega, ale enem za kompenzaci; (peníze neberu) :-) možná dám náhled i sem
ozvěte se na mejl
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace