K-report
 

Archiv do 22.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Osobní vozy » Staré archivy » Archiv do 22.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 13:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tak: nejlepší by bylo podepsat zakázku na 100 nových vozů B(p)mz, ty nasadit na EC a IC a vozy Bmee a Bee RIC dát na Ex, případně na R. Kdy k tomu však dojde... no je to pořád dokola, už končím, co vyřešíme ? nic, a jestli myslíte, že někomu výš láme hlavou, zda-li se hodí Bmee na EC, tak to není pravda, ty zajímá to, aby nebyl na EC a IC pokud možno koženkový potah sedačky a víc než 6 sedadel v kupé (vyjímku má Beer) a zžejmě i aby on sám měl co nejleší auto.
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 14:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Euronight: No tam je problém, že někteří nemůžou zkounout, že něco Slovenského může být lepší než České. Ono to teda platí i opačně, když třeba pendolíno srovnávali s 810 a posílali ho do hnoje ale to nechci rozmazávat
Co mám já zkušenost, tak ty Slovenské rekonstrukce jsou občas v hrozném stavu, myslím tím udržovanost interiéru a exteriéru. Ale když si toto odmyslím, tak po technické stránce jsou vyníkající. Zvláště ta druhá série rekonstrukcí se moc povedla. A ty nové budou taky určitě fajn. Jako dálková přeprava v SK je nyní poměrně kvalitní. Nevím z jakého důvodu ale u nás je strategie posílat do SK skoro to nejhorší co máme. Proč fakt nevím...
Buďto všichni nebo nikdo... a nebo jenom já
Johnyxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 15:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martyni: Slovensko je pro CD proste na poslednim miste v priorite, ktera je DB,ÖBB,PKP,MAV a ZSSK. U DB je to jasny. Vozy pro 200 km/h, aby ji vyuzily. Dal uz je to nevim podle ceho. Slovaci nam davaji Kosicana a Pernera a my jim davame Pendolino, Haska + Bmeeckovy EC + Moravii. Takze je to celkem na stejne urovni.
Robert Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.157.234
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 15:11:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I v Mišmaši před pár měsíci byla zmínka, že vrútecká žoska vyrobí nějaké lepší vozy. Podvozky by to mělo mít snad SGP 300. Jestli se dobře pamatuji tak by toho mělo být cca do 30 ks. Mimo to se tam dělá na rekonstrukci BRcm na nějaké WRmeecosi s klimatizací. Před časem byla v Mišmaši fotka z hrubé stavby této reko a možná, že dnes to již bude hotové. Když už jsme u toho, jak to vlastně vypadá s avizovanou rekonstrukcí BRm či BRcm na ARmpee61 pro ČD.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 16:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za sebe můžu říct, že jsem si žádného trhání vozu ŽSSK na koridoru nevšiml. Vlaky jsou mnohatunové stroje řítící se vysokou rychlostí, nějaké drobné zaškubnutí navíc po 30 letech poctivé služby by se snad dalo odpustit, ale opravdu ani nebylo co odpouštět. Jako cestující jsem prostě byl překvapen a spokojen.

Názor, že na vozech řady B je všechno téměř před vyhozením a tedy jejich rekonstrukce nemají smyslu, je dost nešťastný. Na kompletní náhradu novými vozy nejsou peníze, na DB taky jezdí rekonstrukce a vozy staré 30 a více let, akorát to chce tu údržbu, no. ŽSSK jdou podle mě lepší cestou, až za pár (kolik to doopravdy bude) let tyhle vozy doslouží, tak se ty nově dosazené použitelné komponenty vezmou a použijí třeba na nový vůz, který tím zlevní. Důležité je, že ale několik let předtím cestovali lidé pohodlně a neutekli kvůli tomu do aut.

Podle mě je fér za EC Fatra a Comenius příplatek nevybírat, nebo snížený, jak navrhuje "Ris", ono to tak i kdysi bývalo - IC 30 Kč a EC 60 Kč. Mmch, na kterém Os jezdí vozy Bee?
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 16:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citátor předpisový: V ŽOS Vrútky robia novostavby Bmpeer, čoskoro začnú aj Ampeer (ampér:-). V max = 160 km/h, podvozky dodáva Siemens (Osterreich) typ SGP 300. Vozne sú kapotované. Zaujímavosťou je, že sedadlá nebudú Borcad (ako v doterajších reko), ale made by ŽOS Vrútky. Rovnako tak podstatnú časť ďalších dielcov si ŽOS-ka vyrába sama, ako u posledných sérií Beer-ov a Aeer-ov. Podľa mojich info sú teraz rozostavané asi 3 vozne, do konca tohto roka ich stihnú vyrobiť možno 6-8 (?). V prvej sérii by ich malo byť 10 ks. S ich nasadením sa počíta na IC-vlaky na trase Košice-Žilina-Bratislava(-Viedeň).
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 16:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RobertŠ: Z BRcm sa vo Vrútkach robia WRRmeer, ktorých by sa malo spolu urobiť cca 7 ks.
Okrem toho ŽOS Trnava robí reko Bmee na Bmeer - dosadená klimatizácia, vákuové WC, elektrické zásuvky 230 V v kupé. Jeden vozeň sa v poslednej dobe objavuje aj na Košíčanovi. Dá sa spoznať podľa plných skiel na oknách.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 18:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight:

Nepsalo se někde, že Bmpeer a Ampeer budou novostavby na 200 km/h a WRRmeer rekonstrukce BRcm na 160 ?
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 19:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubze: Ampeer a Bmpeer budú novostavby na 160 km/h, WRRmeer rekonštrukcie tiež na 160 km/h.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 19:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: vozy Beel jezdí na Os 3305 a 3320, sice by měly být zamčeny, ale vždy, když jsem jel byly odemčeny a nikdo mě z nich nevyhodil.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2725
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 21:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight, Čsad zastávka:
Jen plkejte, plkejte. Mě to nerozhází.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 21:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes viděno prvně několik hradeckých B, Bp jak jsou polepena reklamou na IN-kartu. Od zítřka se to bude lepit na všechny trutnovské 854. Dnes se začalo 854.215 a počínaje zítřkem bude denně 1 kousek.

zdroj informace: vlastní pozorování, diskuzní forum

(Příspěvek byl editován uživatelem honza215.)
Zcela nové stránky o motorových jednotkách řady 814+914 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 21:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris:někdy by chtěly Vaše informace ověřit!Jinak po příjezdu na EC 70 do Prahy by měl být vůz Apmz vyměněn zpět za vůz Bmz.
-kecáš!I dneska na EC 71/172 jelo opět Ampz jako 2.třída...

Dneska jsem se setkal s opravdu zajímavým Bdmtee
 
 
  Jak dlouho to už jezdí??Proč tam jsou ty stahovací okna??předem dík za info...

A ještě něco:dneska jsem se svez v Bpeer ZSSK,klimatizace krása,ale ty jízdní valstnosti nad 150km/h hrozný-cukání atd.,nazpět jsem jel v Beer ZSSK a to zase klimatizace nic moc,spousta uzamčených WC,dokonce v jednom Beeru nešla klima atd...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 21:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Jen plkejte, plkejte. Mě to nerozhází.

O tom nepochybuji, jako Hroch máte určitě hroší kůži. Ale někoho rozházet není úmyslem, mým názorem se ČD řídit nebudou, takže jde pouze o výměnu názorů. Zeptám se Vás na to, co v té diskusi nějak zapadlo:
1) proč Vám tak vadí to, z mého pohledu údajné, poskakování vozu?
2) jsou teda podvozky všech rekonstrukcí stejné (typ Dunakeszi)? Není pak rozdíl v tom, že se rekonstruovaly jiné vagóny? (Nevím, je to otázka.)
3) co je špatného na strategii rekonstrukcí více vozů (ŽSSK) oproti koupě několika nových kusů (ČD), které stejně jezdí víc v zahraničí než doma?

Ještě přidám jednu věc, aby to nebyly jenom "plky". Na stránkách ŽSSK je anketa, co zákazníci chtějí, aby jezdili vlakem častěji. Vyhrávají moderní vozy a rychlost. Není právě to důvod pro více modernizací?

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Alorovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 21:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukssek: Asi proto, ze se v tom nedalo vydrzet
A.Jirgl
http://www.zeleznicehb.ic.cz
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 21:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukssek: pěkné Bdmtee, chtělo by to udělat sériovou úpravu

Jinak to Apmz jelo EC 71, EC 172, dále pojede ještě 173 a EC 70, protože Bmz se nestihlo opravit. Neboj, kdyby to jen trochu šlo, tak by tam ČD to Bmz dali.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 21:48:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukssek: omlouvám se, že jsem Vám začal tykat..
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 21:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak zítra by mělo být na Vindoboně 172 toto složení českých vozů: Apmz143 tuším 017, WRmz 005, Bmz 003, 024, 029 a 040- BEZ ZÁRUKY, ALE TOTO SLOŽENÍ BY MĚLO BÝT.
 
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 22:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Naozaj nechápem, čo Ste Vašim posledným príspevkom mysleli... Už prosím pochopte, že proti Vám osobne nič nemám.
Čsad zastávka: podvozky českých Bpee a slov. Bpeer/Beer NIE SÚ rovnaké. U slov. B(p)eer sú pôvodné Goerlitz V modernizované na Goerlitz Vk (oproti českým reko majú navyše dosadenú torznú vzperu). Vo všeobecnosti, vrútocké reko vozne majú lepšiu výbavu, než české reko, napr. už spomínaná klíma, vákuové WC, centrálna riadiaca jednotka RegonikV praxi sú ale u slov. vozňov často predlžované intervaly prehliadok z titulu šetrenia a z tohto dôvodu môžu byť pri vyšších rýchlostiach nad 120-140 km/h jazdné vlastnosti o chlp horšie, než u českých... Na SVK tieto vozne zatiaľ jazdia v max-120km/h, takže to nikomu nevadí. Keď sa spustí koridor BA-Žilina na 160, možno s tou údržbou niečo spravia...možno...ak budú peniaze. Inak, údržba na ČD tiež nie je nič moc, najmä čo sa týka interiéru, je to niekedy hnus, a to aj vo "vlakoch vyššej kvality".
Lukssek: ak sa pozriete o pár príspevkov vyššie, zistíte, že nefunkčné WC je problémom aj v nových -mz,... keď sa to neodsaje. Teda to nie je problém kvality výroby a už vôbec nie typu vozňa. Istý čas napr. na Košičane v Prahe z istých (mne neznámych dôvodov) wc neodsávali, WC boli zamknuté a potom niektorí nadávali na ŽOS Vrútky, ZSSK... len nie na ČD, ktoré to mali v depe spraviť. A čo sa klímy týka,... áno, občas sa stane, že nefunguje a je to potom dosť hrôza. Opäť to ale nie je len problém slov. B(p)eer-ov, ale stáva sa aj v klimat. vozňoch vlakov v Nemecku, Rakúsku,...a dokonca aj v ČR. Myslíte si, že by bolo lepšie radšej klímu nemontovať vôbec, keď sa môže pokaziť?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2727
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 22:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka:
1) Protože se v tom nedá sedět. Prostě si připadám jak v mixéru. Psát v takovém vozu něco na notebooku je už totálně nemyslitelné.
Je-li jste někdy v 021 (Btx), tak je to trochu podobný problém.
2) viz Euronight
3) Na rekonstrukcích není špatného nic. Dokonce jsem pro rekonstrukce, protože na tolik nových vozů prostě nejsou peníze, ale vzhledem k podvozkům, které svojí konstrukcí asi vždycky budou při rychlostech cca nad 120-140 km/h problematické a i vzhledem k interiéru českých (již přes 10 let starých reko) bych je raději viděl na R/Ex, nejlépe mimo koridor.
Přidám trochu provokativně 4) Jako správný šotouš se přeci rád dívám z okna, takže stahovací jsou ideální.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Fiiiiira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 00:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se musím zapojit a trochu obhájit ZSSK Bpeer. Mě nepřijdou vůbec hrozný. Měl sem tu čest se s nim svézt na Pernerovi a všechno bylo OK. Při zpáteční cestě Prahou sem zase využil ČD Bpee (protože Bmz nebyly řazeny) a taky vše OK. Ono jde hlavně oto, na jaký vůz narazíte
810.529-8
Ať žijou 810
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 00:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Protože se v tom nedá sedět.

Ale no, kolik vážíte a měříte? Nemusíte samozřejmě odpovídat.

Je-li jste někdy v 021 (Btx), tak je to trochu podobný problém.

Moje oblíbené. To víte, na Buštěhradce je privilegium, když můžete jet v Btx. Potkával jsem v Btx chlápka, který pravidelně na notebooku u stolečku pracoval a chlápek ani notebook nejevili známky roztrpčení. V Beeru ŽSSK jsem ale cukání jako v Btx nezažil.

bych je raději viděl na R/Ex

Mně taky nebude vadit, když Fatra a Comenius budou Ex. Ale jak správně říkáte, na tolik nových vozů prostě nejsou peníze, tudíž všechny vozy, o kterých diskutejeme, musejí na spojích na Slovensko fyzicky jezdit. Nebo navrhujete nějaké lepší řešení?

Co moc nechápu je, proč ŽSSK tolerují na EC tyto vozy, které jsou pod standardem jejich rychlíků na trati Žilina - Košice, standard myslím tu klimatizaci a tak, ne že vůz ve 160 km/hod. na výhybce nepatrně poskočí. A zajímala by mě reakce ČD na takový požadavek.

A když teda to ještě rozšířím, jak nám vlastně SŽ kompenzují jízdu naší Bmz+Apmz soupravy?
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 02:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight: pripadá mi, že to berieš príliš osobne. Ide leto, treba sa uvoľniť. Vozne sú kus od kusu a človek má šťastie alebo smolu, na čo práve narazí. Argumenty boli položené a ďalšia konfrontácia zrejme nemá význam. Naviac sa tu nikto nesnaží za každú cenu zhodiť ZSSK alebo nedajbože ŽOS, hoci to tak môže vyzerať. Podľa mňa by to nemalo prerastať do hlúpych pseudovlasteneckých sporov - to je akurát na škodu... A nemyslím to ani zle voči Tebe.

Zajtra sa zase po čase chystám na súpravu Košičan/Perner, tak som zvedavý, či chytím Bmeer. Síce bežne preferujem veľkopriestory, ale toto som na vlastné oči ešte nevidel

A ešte doplnenie: z rekonštrukcií BRcm by okrem WRRmeer mali byť aj dva SRmeer
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 08:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: ad EC/Ex - riešenie je jednoduché: vlak by bol na ČD vedený ako EC (keď už teda ČD majú v tom nejaký systém, ktorý nechcú narušovať), a na ŽSR by bol vedený ako Ex/R a nikoho by nemuselo mrzieť, že štandard väčšiny vnútrošt. R BA-KE je vyšší, než EC PHA-ZA.
Ad kompenzácia Bmz: A kde jazdia české Bmz na SVK??? 1-2 -Ampz sa občas objavia v Žiline a to je všetko.
Inak kompenzácia vozňov sa robí cez koeficienty, pričom voz s klímou sa násobí vyšším koeficientom, než bez klímy a pod. Takže to nemusí byť vždy "voz za voz". Aspoň tak mi to bolo pred časom vysvetlené. V tejto súvislosti ma napadá, že možno to je aj dôvod, prečo jazdí toľko súprav ČD na SVK - jednak kratší úsek a potom neklimat. súpravy. Takže s kompenzovaním problém nevidím.
Georgo: nie je to vôbec osobné (prečo aj?). Ja sa snažím vždy uvádzať argumenty, a iní zasa uvádzajú iné argumenty. To je normálna diskusia... Ale schválne si pozri niektoré príspevky aj v iných diskusiách na tejto stránke a potom pochopíš, čo je to "pseudovlastenectvo".
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 09:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: teraz ma napadlo-vy ste SŽ mysleli Slovinské železnice a to české EC čo jazdí z Prahy cez Rakúsko, však? Reč bola o SVK a už som zažil, že niektorí používajú skratku SŽ namiesto ZSSK... Takže sorry, beriem späť tú vetu s "???" z môjho príspevku
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 11:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:

Podvozky Görlitz V jsou "tanky" mezi podvozky a nejsou problematické ani do rychlosti 160 km/h, pokud se zvládají pravidelně udržovat.
Žel, skutečnost na ONJ je holt jiná, bohužel
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 12:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se skývá pod skratkou PJ ONJ - tedy co znamená v rozloženém stavu ono "ONJ", věděl by někdo ?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 12:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provozní jednotka - odstavné nádraží jih
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 13:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: díky, já myslel, že to tak bude
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2728
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 13:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka:
Nejde o váhu, či výšku. Ta mi dělá problémy úplně někde jinde (v Citybusech), ale o ten mixér a hluk.

V Beeru ŽSSK jsem ale cukání jako v Btx nezažil.
Buď jste měl štěstí nebo jste asi méně citlivý jedinec (nic ve zlém).

tudíž všechny vozy, o kterých diskutejeme, musejí na spojích na Slovensko fyzicky jezdit
I Bmee. Ono mezi Bee a Bmee tedy nevidím nějak komfortní rozdíl.

Co moc nechápu je, proč ŽSSK tolerují na EC tyto vozy
Nevím, co jiného jim zbývá. No mohli bychom všechny PPS zavřít a na Slovensko by se jezdilo po silnici. Přece si nemyslíte, že ČD budou platit slovákům, že nám sem pošlou kolik souprav B(p)eer.

ne že vůz ve 160 km/hod. na výhybce nepatrně poskočí


Mmch, vzhledem k tomu jaký minimální počet vlaků ZSSK proti ČD provozují a s kterými státy sousedí, tak se nelze divit tomu, že jim zbudou rekovozy i na obyč. R. Ono u nás taky jezdí na R Bee nebo Bmee (exAmee), ale ne zrovna na Slovensko.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 15:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lukssek:
Bdmtee 128-5. Kdysi dávno, když ještě bylo DKV Nymburk (to už je pár let) byly okna z vozu 128 použity do jiných vozů (128 byla v té době dlouhodobě odstavena) a protože při znovuuvedení do provozu v MOVO Plzeň nebyla k dispozici okna původní, byla tam prostě dána okna z B-éček. Řekl bych, že to bylo tak v roce 1995 - 1996.
Johnyxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 16:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na R 876 razeno B250
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 16:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Javy:dík za info!

Euronight 18:nechápu,jak můžete porovnávat vaše B(p)eery s našimi mzety!!!To je takový rozdíl!(nikdy jsem u těchto spolehlivých vozů na jízdní vlastnosti,klimatizaci i WC nezažil žádný problém a to s nimi jezdím často!)

Ris 533:není problém,tykat si můžem,jestli teda souhlasíš...
To mimořádné Ampz na Vindoboně/Dvořákovi je 006 že?!
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 17:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukssek: tak jo, to je lepší, já moc nemusím, když mi někdo vyká. No, ono to Apmz ani moc mimořádné není, no spíš je, ale počátkem GVD 2007 tam jezdilo Apmz snad celý měsíc (pár odstavených vozů Bmz pro závady a nových Bmz jezdila asi sotva 1/3, takže nebylo co dát). Jinak je to nejspíše Apmz 006, lidé už si na to také zvykli, ačkoli na dveřích byl před 3 dny prožek asi 1x20 cm upozorňující na fakt, že Apmz jede mimořádně jako 2. třída, pomalu jsem si ho ani nevšiml... jinak když bylo rakouské Apmz jako 2. třída, tak s ním až na pár lidí nejel nikdo, zdálo se asi moc luxusní v poměru kvality a ceny, také to byl zřejmě nejlepší vůz soupravy.
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 19:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukssek: poukazoval som len na to, že treba odlišovať kvalitu/typ vozňa a údržbu - teda ak sa wc neodsaje, tak môže byť nefunkčné - ako v B(p)eer-i tak aj v -mz-te (čo sa aj v praxi stáva, ako vyplýva z niektorých príspevkov.)
Viď:
Seděl jsem v rakouském velkoprostorovém voze a musím říct, že je velice nepohodlný. 3 ze 4 toalet byly uzavřeny kvůli nefunkčnosti,

Ocenil by som, keby ste nabudúce poriadne čítali príspevky, než na ne trápne zareagujete a začnete sa niekomu rehotať.
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 21:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight:
To já bych taky ocenil(ještě více),abyste si milý pane ještě lépe četl příspěvky!A třeba ten můj ne trapný číslo 350!!!Píši tam s našimi mzety a vy mě dohodíte v rakouském velkoprostorovém voze je to normální???ne,trapné,takže s chytrostí začněte u sebe,prosím!!!
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 22:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jinak musím říct, že i naše staré dobré Bmz jdou dost dolů. Už s nima přestávám jezdit a chodím do nového- mnohem lepší vzduch a v čem sedím, to už mi je jedno (nejedu-li 5 hodin). Výhoda Bmz je ta, že z něj de udělat poloha polosed, ale nové Bmz má vždy mnohem lepší vzduch. Navíc staré Bmz bývají často zakouřené, divím se, že to těm lidem prochází, je to dosti nechutné.
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 22:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukssek: raz - asi pred mesiacom na EC 107 - som zažil celkom jazdu smrti s Bmz ČD 1. série (číslo si nepamätám). Bolo to na novokoridorizovanom úseku medzi Zábřehom a Olomoucí a teda rozkmit bol taký, že sa mi to až veriť nechcelo. Celé to dosť skákalo a celé to spríjemňoval dym od nikotínových závislákov, voči ktorým sú tieto vozne pomerne veľkorysé. Bol to ale jeden jediný prípad a netuším, čím bol spôsobený. Nikdy predtým a zatiaľ ani nikdy potom sa to už neopakovalo, ale toto stálo zato. To len ako poznámka na okraj.

Dnes súprava Pernera bez jediného Bpeeru - tri Beery, dva Bmee a jeden Bmeer. Tým sa súprava na zajtra hrdo pretransformovala na WC 121 Košičan a hádam sa tu už pri svojej ďalšej návšteve v takomto zložení neobjaví. Vie niekto, ako vyzerajú ďalšie dve, ktoré dnes na SŽDC operovali? (120/121)
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 22:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ris: A nové nebývají zakouřené?

Osobně myslím, že není nic, co by bylo na nových Bmz lepší. Tvrdá sedadla, nepolohvatelné podhlavníky, sedadla jsou posunout jen o pár cm, tvrdé opěrky rukou...
Vzduch je příliš subjektivní kriterium, ale ani v pařácích jsem s ním ve starším voze neměl problém...
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 22:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ne, alespon na EC Vindobona, EC 370 a 177, kterymi jsem v posledni dobe jel, ty jsou myslim nekuracke, jako kuraky jsou vzdy oznaceny stare Bmz... .Jinak me nove fakt nevadi, tak hrozne rozhodne nejsou, pokud se nkdo potrebuje valet, tak prosim, ale driv se jelo na lavici 4 hodiny z Brna do Prahy, levne to nebylo a take se to dalo prezit (no tak se driv cestovalo, byt o 2 generace zpet, dedecek mi o tom vypravel a jak byl pak nadsen za 852 a 853, tusim ze 853, ktere jezdily Vindobonu ).
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 22:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukssek: Hmm, a kde som tu prosím Vás písal o českých -mz?
Lukssek: ak sa pozriete o pár príspevkov vyššie, zistíte, že nefunkčné WC je problémom aj v nových -mz,... keď sa to neodsaje. Teda to nie je problém kvality výroby a už vôbec nie typu vozňa. Istý čas napr. na Košičane v Prahe z istých (mne neznámych dôvodov) wc neodsávali, WC boli zamknuté a potom niektorí nadávali na ŽOS Vrútky, ZSSK... len nie na ČD, ktoré to mali v depe spraviť.
Ja tu teda zmienku o českých -mz nevidím... vy zrejme áno, lebo ste potom reagovali nasledovne:
Euronight 18:nechápu,jak můžete porovnávat vaše B(p)eery s našimi mzety!!!

A potom, že kto tu poriadne nečíta príspevky...

Už prosím pochopte, že nešlo o nejaké porovnávanie českých alebo iných -mz, ale len poukaz na to, že aj na modernom novom vozni môže byť napr. nefunkčná toaleta, ak sa zanedbá údržba, to znamená, že uzamknutá toaleta v B(p)eer-i z dôvodu neodsania nevypovedá nič o (ne)kvalite samotného vozňa. Už je Vám to prosím jasné?
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 22:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno jsem jel na EC177 Bmz 018. V půlce cesty jsem ucítil kouř. Podíval jsem se na chodbičku, všude byly nálepky "nekuřák", tak jsem si odychtl průvodčího, který problém vyřešil a byl klid.
Navíc řazení "novějších/starších" Bmz mi subjektivně přijde náhodné a pokud by byly nějaké vozy kuřácké, tak by to muselo být uvedeno v nějakých poznámkách (vytištěné řazení vlaků, co jsou k vidění na plakátech na nádražích).
Pokud vím (i se to tu myslím psalo) jsou všechny české vozy nekuřácké.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 22:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu změním téma:

a) jaké jsou parametry německých Bimz (stáří, vMax, tlakotěsnost, 230V,...)

b) co je pravdy na tom, že ČD uvažují o jejich koupi od DB...
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 22:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: no ani nestraš... něco ala Bee neRIC...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2433
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 23:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bimz (případně Bdimz s odkladištěm na kola) - pokud to jsou ty rekonstrukce z Weidenu na InterRegio - jsou vozy koncepčně stejně starý jako ypsilony (tedy 50. léta), ale technicky jsou furt na výši (pravidelnej provoz u DB s Vmax=200 km/h v posledních 40 letech nebyla žádná sranda), zajímavej a celkem vkusně řešenej interiér IR je pozvedá podstatně vejš, než jsou koncepcí uspořádání příbuzný velenický Bee, plzeňský Beer z nich inspiračně přímo vyšly. Nevýhodou je absence klíma, protože většina oken v dvoj- a trojoddílech je nestahovací. O tlakotěsnosti si nejsem jistej, ale měly by být, zásufky 230 V v interiéru se v době jejich reko (konec 80. let) nevyžadovaly. Jak tam fungovaly záchody (do kolejiště/ssací), si už nevybavuju. Když to jezdilo na Karlštejnu (to byla doba... je to vlastně už strašně dávno), jezdil jsem v nich rád. Každopádně to nejsou - ani nikdy nebyly - vozy pro IC/EC, jak by tady asi nejspíš skončily nebo jak u DB R&T (ob)čas(to) zaskočí.

Podtrženo a sečteno, cokoliv, co nahradí koženkový B-čka, je pokrok, ale nevěřím, že by k nákupu něčeho takovýho v režii ČD někdy došlo.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 23:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: Dík za info, teď se mi podařilo najít foto interiéru a tak nějak si vybavuju, že jsem s tím (ale Aimz, pokud má uspořádaní interiéru podobné) předloni jel ...
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 00:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, pardon, já si spletl s Bomz, to za moc nestojí. Jinak Aimz a Bimz je něco ala české Beer, i sedačky apod. Při rekonstrukci vozů Beer bylo použito mnoho na tehdejší dobu dost moderních Německých prvků (bodové osvětlení...), avšak je škoda, že na tyto vozy v Bohumíně se*ou, neboť jsou to celkem nadčasová vozidla zasloužily by si jinou péči. Pak bych je snesl krom na R a Ex i na oné Morávii. Jinak jsem Beer měl hrozně rád na Ex 530 a 531, jo, kde jsou ty doby... ale nebylo by špatné Ex Brno- Bohumín a zpět opět zavédst

(Příspěvek byl editován uživatelem Ris.)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2434
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 00:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aimz je hodně podobný, liší se v podstatě jenom vzdálenostma sedaček (pokud dobře počítám, 10 místo 11 fiktivních oddílů). Napadá mě teď jedna super vymoženost těchhle vozů - pětimístný kupíčka (!), i v druhý třídě.

Ještě jeden technickej detail, kotoučová brzda je samozřejmost, ale to by u nás asi mohlo mírně narazit, neboť jsou jenom dva kotouče na nápravě.

Ris - Bomz236 (nebo co to DB NZ má, jezdilo to k nám na západ na R352/353 a taky jsem ničím jiným nejezdil, tedy pokud tam svýho času nebylo na Stuttgartu ex-Amee) je taky furt 1000000000000x lepší, než tradiční B v kožence (opět 200 km/h a kotouče), na denní cestování (opět ne EC/IC!) stačí. Jenom by to chtělo motivovat lidi, aby se naučili správně zavírat okna, bo se daly velmi jednoduše zkřížit tak, že nešly pořádně zavřít a do kupíčka pak šíleně táhlo.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 00:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to ono?
 
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2435
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 00:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 00:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, dík...i když nevím, jestli by to pro ČD nebyla cesta z bláta do louže...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1637
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 00:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Manil a kuřácké vozy: Právě Bmz staré série by měli být poslední řadou vozů u ČD, které si svou kuřáckost zachovávají. Nové Bmz jsou všechny kompletně nekuřácké. V řazení to samozřejmě uvedeno je, ale toto řazení se, díky nedostatku vozů Bmz, málokdy dodržuje a tak často jezdí stará Bmz místo nových aniž by byla přeznačena na nekuřácká.
Jinak, kouření v klimatizovaném voze problém je. Stačí jeden kuřák a cítíte to i na druhém konci vozu, přesto že oba máte zavřená dveře od kupé. Průvodčí může pomoct jen pokud je vůz nekuřácký. Pokud je tam kouření povoleno, průvodčí nic nezmůže. A tak je tomu ve většině klimatizovaných vozů, ať už jsou to vozy ČD, DB, MÁV nebo ÖBB. Jedinou výjimkou byly vozy Aee14561 ČD, dokud ještě byly částečně kuřácké a ve kterých jsem tento problém nikdy nezaznamenal. A že jsem se s nimi něco najezdil.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 01:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Souhlas. Stačí jeden kuřák a přes ventilační systém se smrad roznese po celém voze. Úplně nejhorší jsou velkoprostory, které jsou rozděleny na kuřáckou a nekuřáckou část, odděleny skleněnou přepážkou (např. Bpmz MÁV), ve které nejsou dveře. Stač, aby si jeden člvěk zapálil a během minuty to cítí i ten, co sedí na konci nekuřácké části...

george_couser: Proč? Stále je to luxusnější, než drtivá většina vozů 2. třídy. Mně osobně nevyhovuje uspořádání interieru (stejně tak Beer ČD).
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 01:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil:Protože neexistuje výhodná koupě, vždy dostaneš jen to, co si zaplatíš, takže jestli to ČD koupí "levně", tak je otázka, jak dlouho by to ještě mohlo jezdit...(ale je mi jasné, že na nové ještě dlouho nebude...)
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 10:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: mě Beer docela vyhovuje, vyberu si buď kupé, nebo maxioddíl, podle nálady... je pravda, že když je vlak plný, tak maxi oddíl stojí za prd, je tam pak špatný vzduch a málo místa, ale to se mi stalo málokrát... jinak já Beer rád, protože jsem se s nimi najezdil dost na Ex 530 a byl docela rozdíl, jedu-li vozem B nebo Beer, navíc Beer na Ex to bylo do Ostravy o dost rychlejší, než do Ostravy R ve voze B.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 14:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se zdá, že i staré Bmzety jsou už zcela nekuřácké, nebo ne?
Jinak si nemůžu pomoct, ale v Bmz je mi pokaždé zima. Asi to bude tím, že ve 4 ráno ještě nesvítí kolik slunce, ale i tak, v zimě se v tom nedá sedět, je tam zima jak v Rusku.
Proč nejsou uzamčeny výklopné okénka u klimatizovaných Bpee? Dnes šly okna otevřít v EC 107 Praha, i když byl vůz klimatizovaný, k čemu tam ta klima potom je?
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 14:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina: nevím, ale větrání dvojím způsobem se mi zdá být nejjistější
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 15:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ris: To je otázka názoru, ale zatím jsem nikdy nezažil Beer, který by byl tak prázdný, abych si mohl vybírat místo.
Otevírání oken s klimatizací je zbytečnost, klima pak ztrácí účinek. Pokud jsou okna odemčena, bývá na nich napsáno něco ve smyslu "neotvírejte okna, klimatizace by byla neúčinná" (např. v Aee145).
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1638
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 15:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris: je pravda, že když je vlak plný… ale to se mi stalo málokrát
Tak to Vám závidím. Asi jste nikdy nejel odpoledním Šohajem, protože ten byl narvaný vždycky a to i během týdně.
Semolina: Je pravda, že většinou jezdím jedničkou, takže to nemohu zcela vyloučit, nicméně v tom případě nechápu, proč v řazení v IDOSu je stále vedou jako částečně kuřácké.
Ris: To větrání, nesouhlas. Pokud je klimatizace, měla by být okna zavřená a nejlépe i zamčená. Ostatně, sám jsem se o neúčinnosti klimatizace přesvědčil před dvěma lety v jednom Bpeer na Strele, kde nějaký debil otevřel jedno jediné okénko a ve voze bylo nedýchatelno, protože klimatizace prakticky vypověděla službu. Pro šťoury, před otevřením toho okna klimatizace fungovala bez problémů.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 15:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Okna v klimatizovaném voze otevře jen dement. Jednak ve voze výrazně stoupne teplota, druhak je to při obrovské spotřebě klimy nehorázné plýtvání.
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace